Mamusie grudniowe cz.5 - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-22, 17:50   #2221
adka_19
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie grudniowe cz.5

Cytat:
Napisane przez evciap0 Pokaż wiadomość
nie mają wstydu! trzeba było zawołać tego co tak kibel załatwił, niech sprząta
Normalnie slabo mi sie zrobilo.. wkurze sie to zarzadze ze KAZDY ma dyzur w kiblu a nie tylko ja bo nie szanuja.. rzumiem ze spluczka nie zawsze do konca dziala, ale jakos ja umiem zajrzec do kibla jak wychodze czy wszystko okej. bo WSTYD.

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
A pokaze wam co kupiłam a co tam

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

I czapeczka dla niuni
pieknosci

Cytat:
Napisane przez kalwinka Pokaż wiadomość
Fionka gratuluję zakupów

Adka siostrzeniec tż też ma prawie 3 latka, prawie nie mówi i biega w pampersie. Dopiero go od smoczyli... Ale szwagierka sama przyznaje ze dla niej najwazniejsza jest jej wygoda

Ogarnelam trochę działkę, zrobiłam zakupy, wstawiłam pranie i z teściową wstawilyśmy pizze. Jeszcze tylko bezy i koniec robienia dzisiaj czegokolwiek
Szczerze przeraza mnie to naprwde.. Dobra moja siostra najmlodsza do 3 roku zycia cycka ciagnela.. sporadycznie ale zawsze.. ale mama moja siedziala w domu wiec nie bylo problemu ale jak miala gdzies wyjsc o losie..
Nie umiem sobie yobrazic zeby dziecko bylo tak uzaleznione od rodzicow kiedy juz chodzi.. No dajcie spokoj.

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Super zakupy Fionka.

Adka to u nas w kiblu improvement pojawiła się półeczka z antyperspirantem, podpaskani, tamponami i polerka do butów normalnie high life
ojohohohoho szok u nas tez sa wkladki ale to moje pod zlewem, bo samych facetow mam w robocie. ale z czystoscia przeginaja ostatnio.
Busy mielismy brzuch mnie ciagnie...
krew mnie zaleje A mialam w planach dzisiaj pakwoanie ubranek do workow prozniowych....

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-22, 17:58   #2222
zaneta_b
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
ja mam cos takiego

zrobie chlopakom szkolenie z uzywania szczotki do kibla chyba.....
wiecie co sral to pies dybysmy tylko my z tej lazienki korzystali ale jkienci tez korzystaja !!!!
Adka, super ten wózeczek. Bardzo praktyczny, wszystko co do kąpania masz w jednym miejscu. Ja muszę chyba jakieś ładne pudełka sobie kupić na takie kosmetyki dla dziecka, bo kompletnie nie mam gdzie schować. A takich różnych stojaczków na pewno nie będę miała gdzie postawić

Cytat:
Bardzo fajne rzeczy, no i w sumie przyda ci się tez na później, po ciąży. Kurcze, chyba trzeba pomyśleć rzeczywiście nad jakimiś bluzkami rozpinanymi, bo ja chyba nie mam żadnej takiej, która nadawałaby się do karmienia... No chyba że dopóki nie pojde na pierwszy spacer to będę w koszuli i szlafroku całe dnie zasuwać
zaneta_b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-22, 18:09   #2223
kalusia87
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.5

Właśnie pod wpływem impulsu zamówiłam 12 używanych ubranek i śpiworek za 53 zł. Mam nadzieję, że będę sama w domu jak przyjdzie paczka bo TŻ mnie on twierdzi, że jestem nienormalna bo chce dziecku używane ubranka kupować a wg mnie podchodzę do sprawy rozsądnie bo jeśli dziecko ma w ubrankach chodzić 2 tygodnie albo i w ogóle to szkoda mi wydać min 150 zł na nowe (głównie rozmiar 56 zamówiłam)

Edytowane przez kalusia87
Czas edycji: 2015-08-22 o 18:10
kalusia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-22, 18:12   #2224
evciap0
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

I czapeczka dla niuni
też muszę poszukać jakiś bluzek z długim rękawem

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Właśnie pod wpływem impulsu zamówiłam 12 używanych ubranek i śpiworek za 53 zł. Mam nadzieję, że będę sama w domu jak przyjdzie paczka bo TŻ mnie on twierdzi, że jestem nienormalna bo chce dziecku używane ubranka kupować a wg mnie podchodzę do sprawy rozsądnie bo jeśli dziecko ma w ubrankach chodzić 2 tygodnie albo i w ogóle to szkoda mi wydać min 150 zł na nowe (głównie rozmiar 56 zamówiłam)
Ja właśnie oglądam ciuszki na olx

Idziecie na 3 badanie prenatalne? W których tygodniach można je zrobić?

40/40
evciap0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-22, 18:44   #2225
Fionka_31
Zakorzenienie

Ja idę w 30 tyg na badanie wszystkich przepływów i poproszę o potwierdzenie plci. Nie myślałam o 3 genetycznym.

W ogóle dzis sąsiadka mi gratulowala i jak powiedziałam ze dziewczynka to stwierdzila ze niemożliwe bo brzuch wysoko jak na chłopaka hahaha

To jej powiedziałam ze badania wskazują dziewczynke a i tak kiwała głową.

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-22, 18:45   #2226
Ifcia513
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Ifcia jak wizyta?? Pisałaś juz? Bo nie zauważyłam.

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
Dzień dobry 😀

Nie pisałam jeszcze o wizycie bo wczoraj bardzo źle się czułam 😞 i nie miałam ochoty nic robić. Jak wróciłam do domu to ok południa zaczął mnie boleć brzuch i nerka, nie mogłam leżeć ani siedzieć ani stać 😔 w ogóle nie mogłam sobie ze sobą poradzić. A dodatkowo Milenka przestała się ruszać i miałam jakieś schizy choć rano serduszko ładnie biło. Dziś już na szczęście lepiej bo juz miałam na IP jechać 😔

Wizyta ok, zostałam dokładnie przebadana na samolocie i posłuchałam serduszka 😄 ze względu na mój straszny kaszel mam l4 do 04.09. i wtedy też mam kolejną wizytę i dostanę skierowanie na glukozę 😨.

To zabieram się za nadrabianie 😃

Ifcia513 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-22, 18:50   #2227
Fionka_31
Zakorzenienie

A i jeszcze ogladalismy wózki z tz.

Tako w ogóle mu sie nie spodobał

Ale ten baby merc nawet bardzo no i riko brano ecco, ale dać 300 zl więcej za dodatków amortyzatory, które nie wiadomo czy na prawdę poprawia komfort?

W ogóle spodobal mu sie taki jasny jak byl w sklepie. Ja myślałam o ciemniejszym ale ten tez niczego sobie

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

O taki o. Mi sie bardzo ta biała rama podoba

Stary 2015-08-22, 19:03   #2228
benita84
Zadomowienie

adka fajna ta wanienka na stojaczku ale ja już nie mam miejsca na takie gadżety, wykorzystam starą po synku i będę kąpać w łazience albo w pokoju na podłodze tzn. tż będzie kąpał, mam nadzieję że przy drugim będzie równie pomocny jak przy pierwszym

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Dlaczego trzeba miec spiochy?

Bo mi sie one takk nie podobaja, ale moze ktos mi powie ze to trzeba?

Bo ja planuje pajacyki, ew bluzka spodnie bluza..

Wiem wiem, chora jestem :p
a trzeba? ja miałam dwie szt śpiochów na 62 dla synka ale jakaś oszukana numeracja i odrazu ciasne były więc ich nie nosił, i tak zakończyła się nasza przygoda ze śpiochami za to używaliśmy pół śpiochów i dla mnie są wygodniejsze od spodenek bo nie trzeba już skarpetek, a wiadomo ze taki maluch pozbywa się skarpet z prędkością światła
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-22, 19:14   #2229
adka_19
Wtajemniczenie

Przygotowałem sir na nadrabianie a tu tylko strona )

Cytat:
Napisane przez zaneta_b Pokaż wiadomość
Adka, super ten wózeczek. Bardzo praktyczny, wszystko co do kąpania masz w jednym miejscu. Ja muszę chyba jakieś ładne pudełka sobie kupić na takie kosmetyki dla dziecka, bo kompletnie nie mam gdzie schować. A takich różnych stojaczków na pewno nie będę miała gdzie postawić

Cytat:
Napisane przez benita84 Pokaż wiadomość
adka fajna ta wanienka na stojaczku ale ja już nie mam miejsca na takie gadżety, wykorzystam starą po synku i będę kąpać w łazience albo w pokoju na podłodze tzn. tż będzie kąpał, mam nadzieję że przy drugim będzie równie pomocny jak przy pierwszym
Ja mam ten komfort że pokój małego będzie jeszcze nie do końca ogarnięty bo mały będzie z nami w kołyskę w związku z czym pokój fo dyspozycji

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-22, 19:16   #2230
benita84
Zadomowienie

Fionka super zakupy i wózeczek bardzo ładny!

Co do 3 latków w pampersie to ja się nie śmieję... tzn. kiedyś też wydawało mi si to nie do pomyślenia ale teraz jak widzę jak mi idzie odpieluszkowywanie mojego dwulatka to boję się że na 3 urodziny dalej w pieluszce będzie

Cytat:
Bardzo fajne rzeczy, no i w sumie przyda ci się tez na później, po ciąży. Kurcze, chyba trzeba pomyśleć rzeczywiście nad jakimiś bluzkami rozpinanymi, bo ja chyba nie mam żadnej takiej, która nadawałaby się do karmienia... No chyba że dopóki nie pojde na pierwszy spacer to będę w koszuli i szlafroku całe dnie zasuwać
ja tak miałam na szczęście pierwszy spacer był 3 dnia po powrocie ze szpitala A co do bluzek to jak już kiedyś pisałam dobrze zajrzeć do szafy i sprawdzić czy coś się nada a jak nie to kupić teraz bo po porodzie ciężko się wybrać na buszowanie po sklepach

Kalusia mój tż przy pierwszym też nie chciał słyszeć o używanych ubrankach, a teraz jak mówię że trzeba kombinezon dokupić to mówi ze może w komisie jakimś poszukamy

Edytowane przez benita84
Czas edycji: 2015-08-22 o 19:18
Stary 2015-08-22, 19:29   #2231
acapella
Zadomowienie

Adka fajny gadżet, my nie mamy tyle miejsca...

Mój TŻ nie ma nic przeciwko ubrankom z lumpeksa, mówił, że ok tylko mają być ładne
Sylwoha ja też nie mam żadnych śpioszków i nie zamierzam mieć ani jednych! No chyba, że dostaniemy, ale to i tak rozważę ich stosowanie

Pozytywkę mamy po TŻcie taką naciąganą, karuzelę mam plan zrobić sama Wpiszcie sobie w google zdjęcia: karuzela diy, takie śliczne można zrobić

Fionka dzięki za zdjęcia, fajne koszule, ja kupiłam ostatnio dwa zwykłe luźniejsze Tszirty, raptem dwa dni każdy nosiłam i już są zmechacone
A i co do tej białej ramy to uważaj, moja koleżanka ma taką w swoim wózku i baaaaardzo szybko, po miesiącu dosłownie było widać poniszczenia, rysy i taka nieładna się zrobiła,a wcale go nie zajeżdżała jakoś bardzo. Sama widziałam i podjęłam decyzję, że białej nie chcę :P

Welurowy pajac mam jeden malutki, ale dlatego tylko, że tanio w lumpie :P
acapella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-22, 19:30   #2232
benita84
Zadomowienie

a jeszcze pisałyście o tych projektorach dla dzieci to my mamy taką karuzelę z projektorem po synku, ogólnie jest bardzo fajna ale nasz maluch był nią średnio zainteresowany,za to bardzo podobała się kuzynowi który przejął ją w spadku http://www.lelushop.pl/pl_PL/p/FISHE...FagLcwod-6QNsw
Stary 2015-08-22, 19:47   #2233
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:

a trzeba? ja miałam dwie szt śpiochów na 62 dla synka ale jakaś oszukana numeracja i odrazu ciasne były więc ich nie nosił, i tak zakończyła się nasza przygoda ze śpiochami za to używaliśmy pół śpiochów i dla mnie są wygodniejsze od spodenek bo nie trzeba już skarpetek, a wiadomo ze taki maluch pozbywa się skarpet z prędkością światła
Ja nie wiem co mi się sprawdzi dlatego kupię wszystkiego po trochu. Jakoś najmniej przekonują mnie pajace bo tyle tych guziczków pewnie je krzywo pozapinam albo usnę w trakcie zapinania

Cytat:

Kalusia mój tż przy pierwszym też nie chciał słyszeć o używanych ubrankach, a teraz jak mówię że trzeba kombinezon dokupić to mówi ze może w komisie jakimś poszukamy
Te które zamówiłam na zdjęciach wyglądają ładnie, zwłaszcza ten pajac http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5620924041 mi się spodobał. Jak będą jakieś tragiczne to TŻowi w ogóle nie powiem o tych zakupach i będę sobie pluć w brodę
Stary 2015-08-22, 19:57   #2234
Fionka_31
Zakorzenienie

Acapella to teraz mi dałaś do myślenia z ta biala ramą. Można wziac z czarna ale mi sie ta biala tak podoba

Pytanie czy body z długim rękawem traktujemy jako bieliznę?

Czy jak zaloze takiego bodziaka i polspiochy to można uznać ze dziecko jest ubrane? W mieszkaniu jest ok. 24 st

Stary 2015-08-22, 19:59   #2235
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:

Czy jak zaloze takiego bodziaka i polspiochy to można uznać ze dziecko jest ubrane? W mieszkaniu jest ok. 24 st
Ja mam zamiar tak ubierać
Stary 2015-08-22, 20:00   #2236
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie wiem co mi się sprawdzi dlatego kupię wszystkiego po trochu. Jakoś najmniej przekonują mnie pajace bo tyle tych guziczków pewnie je krzywo pozapinam albo usnę w trakcie zapinania

Mój siostrzeniec. Co prawda 15 mcy tak się bawił z babcia ona zapinala a on za nią odpinal hehe i nie szlo go ubrac

Mi sie pajace wydaja takie najbezpieczniejsze dla niemowlaka.

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

Cytat:
Ja mam zamiar tak ubierać

A no to git. A jakbym chciała sukieneczkę z długim rękawem to pod spod body na szelkach i rajstopy i tez będzie ok? Czy te body sobie darować?

Stary 2015-08-22, 20:05   #2237
sylwoha
Zakorzenienie

Spiochy to ja mam na mysli te na ramiczlach grubych takie czesto welurowe.

Zapinane na ramionach.
No nie wiem? :p

A ciul tam.
Jakos bedzie
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-22, 20:09   #2238
zaneta_b
Rozeznanie

Cytat:
I bardzo dobre podejście. Ja ponieważ i tak leże sama w domu to właśnie przeglądam już dwie godziny ciuszki z okolicy na olx. Na razie wszystko idzie do zakładek, ale w poniedziałek chyba podzwonię i się poumawiam na jakieś zakupy...

Cytat:
Napisane przez Ifcia513 Pokaż wiadomość
Dzień dobry 😀

Nie pisałam jeszcze o wizycie bo wczoraj bardzo źle się czułam 😞 i nie miałam ochoty nic robić. Jak wróciłam do domu to ok południa zaczął mnie boleć brzuch i nerka, nie mogłam leżeć ani siedzieć ani stać 😔 w ogóle nie mogłam sobie ze sobą poradzić. A dodatkowo Milenka przestała się ruszać i miałam jakieś schizy choć rano serduszko ładnie biło. Dziś już na szczęście lepiej bo juz miałam na IP jechać 😔

Wizyta ok, zostałam dokładnie przebadana na samolocie i posłuchałam serduszka 😄 ze względu na mój straszny kaszel mam l4 do 04.09. i wtedy też mam kolejną wizytę i dostanę skierowanie na glukozę 😨.

To zabieram się za nadrabianie 😃
Dobrze że na wizycie wszystko ok, tzn. z małą mam nadzieję, że tobie się poprawi! leż i się kuruj

Cytat:
A i jeszcze ogladalismy wózki z tz.

Tako w ogóle mu sie nie spodobał

Ale ten baby merc nawet bardzo no i riko brano ecco, ale dać 300 zl więcej za dodatków amortyzatory, które nie wiadomo czy na prawdę poprawia komfort?

W ogóle spodobal mu sie taki jasny jak byl w sklepie. Ja myślałam o ciemniejszym ale ten tez niczego sobie
Fajny ten wózek a czemu tako się nie spodobał?

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

A co do ubierania dziecka... Ja dostałam sporo śpioszków od siostry. Co prawda też mi się nie bardzo podoba ubieranie tak malucha, jakby wiecznie w piżamce było dziecko, no ale skoro mam to pewnie nie wykorzystam. A ani siostrze ani mamie nie potrafię wytłumaczyć, że ja bym chciała ubierać dziecko inaczej, no bo jak można inaczej. Przecież takie małe dziecko to tylko w śpiochy i kaftaniki. Jakieś spodenki czy półśpiochy? Albo body? A po co to komu? Przecież to się tak nie ubiera...
Stary 2015-08-22, 20:09   #2239
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:
I bardzo dobre podejście. Ja ponieważ i tak leże sama w domu to właśnie przeglądam już dwie godziny ciuszki z okolicy na olx. Na razie wszystko idzie do zakładek, ale w poniedziałek chyba podzwonię i się poumawiam na jakieś zakupy...

Fajny ten wózek a czemu tako się nie spodobał?

Kształt mu sie nie spodobał

Ja tez właśnie skonczylam olx ciuchowe hehe.

Dlatego teraz was sie pytam co i jak

Stary 2015-08-22, 20:10   #2240
rudaska
Zakorzenienie

Cytat:
Acapella to teraz mi dałaś do myślenia z ta biala ramą. Można wziac z czarna ale mi sie ta biala tak podoba

Ja właśnie zrezygnowałam z białej ramy z tego samego powodu co Acapella pisała. Tez mi się podobała ale jak sobie pomysląłam, że przez następnych kilkanaście miesięcy będę patrzeć na białą obdrapaną to odpuściłam. Tym bardziej że ja bym ją na pewno odrapała
Też mam plan: Body z długim rękawem i półśpioszki albo pajac. Mamy bardzo ciepłe mieszkanie

Cytat:
Napisane przez acapella Pokaż wiadomość
Pozytywkę mamy po TŻcie taką naciąganą, karuzelę mam plan zrobić sama Wpiszcie sobie w google zdjęcia: karuzela diy, takie śliczne można zrobić
Coraz więcej tu mamy mamusiek DIY. Ciekawe czy bym znalazła na to czas, bo mam jeszcze parę rzeczy w planach
Stary 2015-08-22, 20:23   #2241
Fionka_31
Zakorzenienie

Zaneta cale szczęście sama zadecydujesz jak ubierac dziecię

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

A jeszcze jedno a do spania jak? Body dl. rękaw i śpiochy? Nie będzie jej za ciepło? W sensie ze śpiochy i ten śpiworek do spania?

Stary 2015-08-22, 20:26   #2242
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
A co do ubierania dziecka... Ja dostałam sporo śpioszków od siostry. Co prawda też mi się nie bardzo podoba ubieranie tak malucha, jakby wiecznie w piżamce było dziecko, no ale skoro mam to pewnie nie wykorzystam. A ani siostrze ani mamie nie potrafię wytłumaczyć, że ja bym chciała ubierać dziecko inaczej, no bo jak można inaczej. Przecież takie małe dziecko to tylko w śpiochy i kaftaniki. Jakieś spodenki czy półśpiochy? Albo body? A po co to komu? Przecież to się tak nie ubiera...
Ja chyba jestem jakaś dziwna bo mi się niektóre śpiochy nawet podobają, np te http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=4939523160

Czas edycji: 2015-08-22 o 20:27
Stary 2015-08-22, 20:26   #2243
zaneta_b
Rozeznanie

Cytat:
Zaneta cale szczęście sama zadecydujesz jak ubierac dziecię

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

A jeszcze jedno a do spania jak? Body dl. rękaw i śpiochy? Nie będzie jej za ciepło? W sensie ze śpiochy i ten śpiworek do spania?

Nie mam pojęcia, one w ogóle nie słyszały o czymś takim jak śpiworek a że ja jestem zielona to nie mam pojęcia... Ale w sumie wcześniej też coś dziewczyny pisały że na pierwsze 2-3 m-ce to chyba kocyk a dopiero potem jak się zacznie bardziej wiercić to wtedy śpiworek? Jaka ja nieogarnięta jestem jak już będę konkretniej kompletować wyprawkę to zasypię was tu pytaniami co do czego i jak
Stary 2015-08-22, 20:27   #2244
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
A to dziecko na noc inaczej się ubiera? W sumie na początku to prawie cały czas śpi o myślałam, że przebiera się po kąpieli albo jak się ubrudzi

Czas edycji: 2015-08-22 o 20:29
Stary 2015-08-22, 20:28   #2245
dolinka881
Zadomowienie

Cytat:
Widziałam w sklepie dziecięcym specjane ochraniacze ns skarpetki , żeby dziecko nie zdjęło

My już po zakupach. Kupiłam w TK maxxie otulacz dla małego i stanik dla siebie, a w primarku tylko skarpetki dla małego, a reszta dla mnie- 2 staniki, kapcie do szpitala i buty na wesele :p
dolinka881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-22, 20:29   #2246
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:
A to dziecko na noc inaczej się ubiera? E sumie na początku to prawie cały czas śpi o myślałam, że przebiera się po kąpieli albo jak się ubrudzi

Ja taka zielona jestem

To ile czasu dziecko śpi na dobę? Czyli wynikaloby ze ren śpiworek do spania to w dzień tez

Stary 2015-08-22, 20:31   #2247
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Ja taka zielona jestem

To ile czasu dziecko śpi na dobę? Czyli wynikaloby ze ren śpiworek do spania to w dzień tez
Wujek Google mówi, że noworodek śpi 16-20 godzin na dobę, pół w dzień i pół w nocy
Stary 2015-08-22, 20:32   #2248
Fionka_31
Zakorzenienie

A w sumie jak chciałaby spróbować otulacza to śpiworek ani kocyk z poczatku niepotrzebny.

Jeny jak ja to wszystko ograne

Cos czuje ze wrzesniowo październikowe watki będą zakladane z prędkością światła. Jak my pierworodki zaczniemy zadawać pytania hahhha

Stary 2015-08-22, 20:39   #2249
zaneta_b
Rozeznanie

Czy my to jakoś ogarniemy kiedyś??? Czy ma może któraś instrukcję obsługi noworodka i niemowlaka?

Cytat:
Napisane przez dolinka881 Pokaż wiadomość
Widziałam w sklepie dziecięcym specjane ochraniacze ns skarpetki , żeby dziecko nie zdjęło

My już po zakupach. Kupiłam w TK maxxie otulacz dla małego i stanik dla siebie, a w primarku tylko skarpetki dla małego, a reszta dla mnie- 2 staniki, kapcie do szpitala i buty na wesele :p
pokazuj szybciutko zdjęcia! Staniki niekoniecznie ale te buty i otulacz dla małego to tak!

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

A jeszcze ostatnio się tak zastanawiałam: jaki rozmiar czapeczek nosi takie małe dziecko??? a buciki? bo ubranka powiedzmy ze rozmiarami ogarniam, chociaż patrząc na to, że każdy sklep ma swoją własną rozmiarówkę to w sumie też ciężko...
Stary 2015-08-22, 20:40   #2250
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
A w sumie jak chciałaby spróbować otulacza to śpiworek ani kocyk z poczatku niepotrzebny.

Jeny jak ja to wszystko ograne

Cos czuje ze wrzesniowo październikowe watki będą zakladane z prędkością światła. Jak my pierworodki zaczniemy zadawać pytania hahhha
Ja chcę używać na początku rożka (może służyć ewentualnie jako kołderka do wózka jeśli się nie sprawdzi) a potem śpiworka. Ewentualnie upoluję jakiś tani otulaczek jeśli Kubuś tak jak mama nie będzie lubił jak mu ręce marzną

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości