Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 2 - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-22, 19:03   #571
rybkaa90
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 2

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
To tak jak mój tz.. Najpierw wyl bo kolki, potem był bo był przyzwyczajony do bujania, potem wyl bo zęby, a potem wyl bo urodził się brat, a potem wyl bo było go wszędzie pełno i buntował się na zakazy i tak wyje do dziś,tyle że dziś nie płacze a chlapie ryjem

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Hahahaha czyli mówisz, że mam odliczać czas do wyprowadzki z domu? żeby innej babie pekaly bębenki.

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-22, 19:10   #572
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Hahahaha czyli mówisz, że mam odliczać czas do wyprowadzki z domu? żeby innej babie pekaly bębenki.
Haha może Twój Jaś nie będzie taki dziamgaty

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-22, 19:18   #573
sylwka321
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sylwusiach Pokaż wiadomość
hej.. moj TZ jest taki sam jak wasi.. nosz ☠☠☠☠a, mowie mu ze w domu trzeba posprzatac, poodkurzac to zdziwiony..ze on to zrobi tylko ja mam mu powiedziec zeby to zrobil..i dzis nie zrobi tego bo zaraz jedzie z kolega gdzies tam.. super mi pomogl..☠☠☠☠☠☠☠e, teraz nie sprzatam i nie gotuje.. miarka sie przebrala...

mam o tyle dobrze z nim ze coziennie po 21:30 jestem wolna bo TZ karmi i usypia mala, kapiemy tez wspolnie ale to nie zmienia faktu ze jak nie powiem mu, zeby cos zrobil to tego nie zrobi.. ciezko sie domyslic .. wlasnie go opieprzylam, teraz przyjechal ten kolega i ciekawe co TZ zrobi..na pewno przyniesie mi mala i pojedzie sobie..

mam dosc

Cytat:
Napisane przez poldzik Pokaż wiadomość
Ooo juz nowy watek! Witajcie!

Hej

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Ja tak jak Rybka nie mam się kiedy pokłócić. Tz juz załatwił sobie na dzis prace (w zeszła sobotę był masażysta na maratonie, dzis jechał do szkoły tańca masować 10 osob), na szczęście jestem u rodzicow i mama zajmuje sie małym, ja tylko karmie, teraz wzięła go na spacer. Nie moge narzekać na tz, ale no... Samotna jestem troche... W ciazy jak musiałam leżeć tez byłam, wiec to nie dziecko samuraj w tym przypadku...

Nie wiem co tym facetom, czemu tak jest i nie wiem jak was pocieszyć nawet

Marei o dzieki, kupie go na pewno, juz gorzej moja cera i tak wyglądać nie bedzie wiec zaryzykuje

Kaja ja nie widze co wstawiłas

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

Miało byc akurat a nie samuraj głupi iPhone

Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość
Widzę ze dzien na ☠☠☠☠ienie na Tz ja tez sie dołącze...
Moj mi dosral dzisiaj straszliwie na temat wyglądu mojego brzucha, tak jak zwykle olewam jego "żarty" tak dzisiaj az mi łzy w oczach stanęły...... A jeszcze rano sie łasił o seks... Zawiodłam sie na nim strasznie, myslalam ze troche mnie szanuje nawet nie jestem zła tylko jest mi straszliwie smutno bo ćwiczę, dbam o siebie, smaruje zeby potem cos takiego usłyszeć

czy tych facetów posrało czy o co chodzi... najgorsze jest to ze są wogole nie domyślni, wszystko trzeba palcem pokazywać jak krowie na rowie... żaden nie pomyśli że w domu to nie jest leżanka do góry kołami i odpoczynek i przydała by się pomóc drugiej osoby... Tym bardziej ze same tych dzieci nie robiłyśmy... Eh temat rzeka normalnie
Pierozek ale twój to normalnie przegięcie na maksa... Kuźwa stara się człowiek a tu zero docenienia... Czy sam jest aż taki za☠☠☠isty i idealny?

Cytat:
Napisane przez Aika213 Pokaż wiadomość
Zazdroszczę. U nas dzień nieciekawy, płacz co chwile, nawet na rękach. Nie wiem o co chodzi. Jesteśmy same bo Tz oczywiście wyjechał na weekend. Teraz zamotałam ja w kocyk, włączyłam szumisia to sie uspokoiła. Zaraz idę jak kapać i mam nadzieje ze pójdzie spać

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

Mój dla mnie jest wporzadku, mówi z 50 razy dziennie ze mnie kocha, wysyła wiadomości z pracy, mówi komplementy, przytula. W domu tez coś ogarnie, pozmywa naczynia. Tylko jakoś do Amy nie ma serca i cierpliwości. Czasem mogły więcej przy niej pomoc. na tym tle dochodzi do spiec. Chociaż widzę ze im starsza tym bardziej sie nią interesuje, zagada do niej. On mówi ze ja bardzo kocha chociaż tego nie okazuje. Nie wiem może nie potrafi. Może ma uraz z dzieciństwa, mama go zostawiła jak miał 3 latka. Wychował go tata ale mówił ze nie miał czasu dla niego bo dużo pracował. Może to właśnie teraz wychodzi.
Aika ten twój men nie za często wyjeżdża :P akurat tak na weekendy..
A z tym podejściem do córci to może być tak jak mówisz, szkoda tylko żeby powielał błędy rodziców, może warto porozmawiać z nim o tym
sylwka321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-22, 19:42   #574
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez kaczuszka1986 Pokaż wiadomość
A spróbuj maczac smoczek w swoim mleku tak jak mówię mam dwa nieużywane smoczki i mi się nie przydadzą także nie ma problemu
tego nie próbowałam (jeszcze )

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Wiem monika..
A syn miał tak samo?

Tż przecież widzi jak jesteś wyrypana to powinien Ci =bardziej pomagać:/
syn miał straszne kolki, godzinami płakał więc gorzej było. nie tolerował pozycji poziomej, tylko na ręce i w pionie, wózek go parzył, lulałam na trawnikach, boiskach żeby zasnął. teraz może gdybym mogła wychodzić z jednym dzieckiem, wtedy kiedy jest śpiąca to może by jakoś spała w wózku, ale nie mogę tak. wychodzę kiedy się da, tzn jak zjemy, ogarniemy się, bardziej pod syna i jego a zarazem moje posiłki niż pod Dominikę, także też ciężko oczekiwać że zaśnie na zawołanie a jak nie śpi to nie poleży w wózku bo chce obserwować. lubi być pionowo, wtulona i patrzeć na wszystko. jak nic ją nie boli to poleży chwilę, pogada z zabawkami ale bardzo szybko jej się nudzi.

tż jak to facet.. pracuje to zmęczony po pracy. ale.. o ile Jakuba ogarnie, wykąpie, uśpi, to Dominika zupełnie go nie interesuje pod tym względem..

byłam dziś w sklepie z córką w chuście, kasjerka pytała czy pomóc mi zapakować zakupy jak w ciąży raczej nie spotykałam się z jakimiś uprzejmościami tak teraz już kilka razy ktoś mnie przepuścił w kolejce, czy chciał jakoś pomóc.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-22, 19:51   #575
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
To tak jak mój tz.. Najpierw wyl bo kolki, potem był bo był przyzwyczajony do bujania, potem wyl bo zęby, a potem wyl bo urodził się brat, a potem wyl bo było go wszędzie pełno i buntował się na zakazy i tak wyje do dziś,tyle że dziś nie płacze a chlapie ryjem

Rzeczywiście jak tak czytam to im się zdecydowanie w poprzewracalo z moim ostatnio w miarę ok ale jak coś ma zrobić to mówię wprost...nie proszę tylko komunikuje że ma coś zrobić. A jeżeli Chodzi o zajmowanie się dziećmi to Majeczka jest corunia tatunia

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-22, 20:06   #576
kaczuszka1986
Zadomowienie

My właśnie z Lidla wróciliśmy, kupiłam sobie miętuskowy dres jednak :P małej rajstopki i komplet bluzek z długim rękawem.. i UWAGA TŻ nic nie powiedział o_O teraz chodzi i z nią tańczy chyba ma jakiś pozytywny skok
A tak apropo TŻ to nie moge narzekać, pomaga mi i to on wstaje w nocy i mi ją podaje ja tylko cyca wyjmuje i mam na gotowe, pomimo, że on wstaje rano do pracy, kupy zmienia, myje, zabawi, do kosmetyczki, fryzjera tez moge wyjsc, także jest ok
Miałam coś jeszcze pisać i nie pamiętam... :P
aa wiem.. udało mi się kupić matę Tiny Love kick&play w bardzo dobrym stanie za stówkę z wysyłką

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

Włączyłam Maxineczke, boo jakiś nowy test nagrała, obok TŻ i komentarz... ,,jaki ona ma zaczes na brewkach" znawca mój
kaczuszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-22, 20:08   #577
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sylwka321 Pokaż wiadomość
Hej
Aika ten twój men nie za często wyjeżdża :P akurat tak na weekendy..
A z tym podejściem do córci to może być tak jak mówisz, szkoda tylko żeby powielał błędy rodziców, może warto porozmawiać z nim o tym

Mówisz? Hehe może powinnam sie tym zainteresować ;-)

Ta jego armia to dodatkowa praca ( jest w rezerwie ) wiec te ćwiczenia maja w weekendy bo w tygodniu pracuje.
Aika213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-22, 20:09   #578
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
Ja się z moim nie odzywamy do siebie. Nie wiem co będzie dalej
Jak to? To właśnie na Twojego nigdy nie można było narzekać
Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
Ja tak czytam i myślę co to za powiedzenie Dziecko nie samuraj

Jezu, my byliśmy u spowiedzi i naukach do chrztu. Akurat na mszy był inny chrzest i to było takie wzruszające. Chyba będę płakać jutro... To taka ważna chwilą dla mojego dziecka
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-22, 20:12   #579
kika1989wroc
Rozeznanie

Cytat:
Moj mi dosral dzisiaj straszliwie na temat wyglądu mojego brzucha, tak jak zwykle olewam jego "żarty" tak dzisiaj az mi łzy w oczach stanęły...... A jeszcze rano sie łasił o seks... Zawiodłam sie na nim strasznie, myslalam ze troche mnie szanuje nawet nie jestem zła tylko jest mi straszliwie smutno bo ćwiczę, dbam o siebie, smaruje zeby potem cos takiego usłyszeć

Cytat:
Faceci nie myślą.. Mój jakiś czas temu powiedział że mam kaldun!! Brzuch przed ciążą to nie jest, trudno o to w dwa miesiące po ciąży ale i tak jestem zadowolona se swojego ciała.. Dosralam mu na temat jego połowy jedynki :p

Przede wszystkim dwa miesiące temu urodzilysmy im dzieci i mamy prawo dojść do siebie jeśli chodzi o nasz wygląd zewnętrzny wydaje mi się ze tylko głupi nie widzi starań i naszych chęci wrocenia do stanu sprzed ciąży... chyba żadna kobieta nie lubi rozstępów i sflaczalego brzucha ale komentarze tż w tej chwili nie są na miejscu mój na szczęście w tym temacie jest ok i ma szczęście

Cytat:
Kiedy skończą się te kolki? Pewnie jak się skończą kolki, to zaczną zeby, po zębach skoki, po skokach bunty itp. hah ja podobno płakałam przez trzy miesiące z powodu kolek.
Musisz być pozytywnie nastawiona bo Jaś pewnie wyczuwa twoje nerwy a to takie kochane i śliczne dziecko

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
Kawa legalna ale bita śmietana juz nie do końca.
Patrząc na Olka to grzeczne dziecko przecież tylko bardzo ciekawe świata. Jak coś to wsiadaj w tramwaj i przyjeżdżaj do nas, oferujemy fajny park obok rossman i lody też się znajdą

Marei dla tżta to też jego dziecko i to,że pracuje a Ty siedzisz w domu niczego nie zmienia. Tobie też należy się chwila dla siebie[/QUOTE]
Chętnie skorzystam Moje dziecko przy was nawet czasem spi

Cytat:

Cytat:
Zazdroszczę. U nas dzień nieciekawy, płacz co chwile, nawet na rękach. Nie wiem o co chodzi. Jesteśmy same bo Tz oczywiście wyjechał na weekend. Teraz zamotałam ja w kocyk, włączyłam szumisia to sie uspokoiła. Zaraz idę jak kapać i mam nadzieje ze pójdzie spać

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

Mój dla mnie jest wporzadku, mówi z 50 razy dziennie ze mnie kocha, wysyła wiadomości z pracy, mówi komplementy, przytula. W domu tez coś ogarnie, pozmywa naczynia. Tylko jakoś do Amy nie ma serca i cierpliwości. Czasem mogły więcej przy niej pomoc. na tym tle dochodzi do spiec. Chociaż widzę ze im starsza tym bardziej sie nią interesuje, zagada do niej. On mówi ze ja bardzo kocha chociaż tego nie okazuje. Nie wiem może nie potrafi. Może ma uraz z dzieciństwa, mama go zostawiła jak miał 3 latka. Wychował go tata ale mówił ze nie miał czasu dla niego bo dużo pracował. Może to właśnie teraz wychodzi.
Mój też jest kiepski w wyrażaniu uczuć dziecku ale wydaje mi się ze faceci nie są aż tacy wylewni jak my mamusie choć ostatnio kupił dziecku grube frotowe skarpetki i codziennie prosi żebym mu je założyła nawet w te upały

Cytat:
Napisane przez kaczuszka1986 Pokaż wiadomość
My właśnie z Lidla wróciliśmy, kupiłam sobie miętuskowy dres jednak :P małej rajstopki i komplet bluzek z długim rękawem.. i UWAGA TŻ nic nie powiedział o_O teraz chodzi i z nią tańczy chyba ma jakiś pozytywny skok
A tak apropo TŻ to nie moge narzekać, pomaga mi i to on wstaje w nocy i mi ją podaje ja tylko cyca wyjmuje i mam na gotowe, pomimo, że on wstaje rano do pracy, kupy zmienia, myje, zabawi, do kosmetyczki, fryzjera tez moge wyjsc, także jest ok
Miałam coś jeszcze pisać i nie pamiętam... :P
aa wiem.. udało mi się kupić matę Tiny Love kick&play w bardzo dobrym stanie za stówkę z wysyłką
Kusicie mnie tymi dres ami z lidla i chyba jutro sama po nie skoczę
Stary 2015-08-22, 20:13   #580
haniula1803
Rozeznanie

Hej dziewczyny nie było mnie kilka dni ( miałam dola po chrzcinach) a teraz nie mogę was nadrobić

Potrzebuje waszej opini na szybko od 3 dni Zosia się nie najada jak jej daje samego cycka to budzi się co 1,5-2 godziny zarówno w dzień jak i w nocy jestem wykończona jak dam jej mleka z butelki to śpi nawet 3-4 godziny ale z kolei robi strasznie zadkie kupy aż się wylewa z pampersa. Daje jej hipp Bio combiotik doradźcie jakieś inne dobre mleko tylko żeby z kolei kolek nie było
haniula1803 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-22, 20:17   #581
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:
Haha może Twój Jaś nie będzie taki dziamgaty

Hahahaha mam nadzieję, że nie będzie miał lęku separacyjnego do pięćdziesięciu lat

06.09.2014
Stary 2015-08-22, 20:21   #582
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

Cytat:
Ja nadal tak czytam... A co tam miało być ?

Cytat:
Napisane przez haniula1803 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny nie było mnie kilka dni ( miałam dola po chrzcinach) a teraz nie mogę was nadrobić

Potrzebuje waszej opini na szybko od 3 dni Zosia się nie najada jak jej daje samego cycka to budzi się co 1,5-2 godziny zarówno w dzień jak i w nocy jestem wykończona jak dam jej mleka z butelki to śpi nawet 3-4 godziny ale z kolei robi strasznie zadkie kupy aż się wylewa z pampersa. Daje jej hipp Bio combiotik doradźcie jakieś inne dobre mleko tylko żeby z kolei kolek nie było
Nie zmieniaj, jeśli mleko pasuje , nie ma kłopotu z kolka czy gazami i jest kupa. Po co psuć jak jest dobre
Niewiadoma co Twojemu dziecku posłuży wiec nie ma co sie wzorować na innych. A ja wlasnie takie kupy jak piszesz mam na cycu a po dwóch butlach juz taka bardziej plastelina. Javwole te wodniste, bo mam traumę z zatwardzeniami z poprzednich doświadczeń

groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-22, 20:24   #583
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:

Ja nie mam doświadczenia teraz, przy Blance dawalam bebiko i było ok

A co do dresow.. Byłam w lidlu i były w te piórka, fajne.. Ale s takie wielkie ze wyglądałam jakbym się w taty spodnie przyodziala

Sent from my WT19i using Wizaz Forum mobile app

Lena
Stary 2015-08-22, 20:29   #584
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:

wczoraj czytałam składy mm i na hipokryzję było napisane, że kupa może być rzadka. Nie polecę Ci mleka na kolki. Lekarka rozkłada ręce i mów i ze muszą same minąć. Możesz podawać biogaie kropelki. Mój Jasiek ma straszne kolki i nic nie pomaga.

Cytat:
Napisane przez kika1989wroc Pokaż wiadomość
Przede wszystkim dwa miesiące temu urodzilysmy im dzieci i mamy prawo dojść do siebie jeśli chodzi o nasz wygląd zewnętrzny wydaje mi się ze tylko głupi nie widzi starań i naszych chęci wrocenia do stanu sprzed ciąży... chyba żadna kobieta nie lubi rozstępów i sflaczalego brzucha ale komentarze tż w tej chwili nie są na miejscu mój na szczęście w tym temacie jest ok i ma szczęście

Musisz być pozytywnie nastawiona bo Jaś pewnie wyczuwa twoje nerwy a to takie kochane i śliczne dziecko

Kawa legalna ale bita śmietana juz nie do końca.
Patrząc na Olka to grzeczne dziecko przecież tylko bardzo ciekawe świata. Jak coś to wsiadaj w tramwaj i przyjeżdżaj do nas, oferujemy fajny park obok rossman i lody też się znajdą

Marei dla tżta to też jego dziecko i to,że pracuje a Ty siedzisz w domu niczego nie zmienia. Tobie też należy się chwila dla siebie
Chętnie skorzystam Moje dziecko przy was nawet czasem spi

Mój też jest kiepski w wyrażaniu uczuć dziecku ale wydaje mi się ze faceci nie są aż tacy wylewni jak my mamusie choć ostatnio kupił dziecku grube frotowe skarpetki i codziennie prosi żebym mu je założyła nawet w te upały

Kusicie mnie tymi dres ami z lidla i chyba jutro sama po nie skoczę [/QUOTE]
Potwierdzam Olus jest bardzo fajnym chłopcem, po prostu wyspal się w szpitalu Pakuj torbę i wpadaj! Malutki lubi towarzystwo Udały nam się te dzieciaki! Każde do zacalowania!

06.09.2014
Stary 2015-08-22, 20:32   #585
sylwusiach
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to sylwusiach

dzieki dziewczyny ze moge sie wam wyzalic polozylam sie z mala do lozka, i zasnelysmy 3 godziny spalysmy przy muzyce z eska tv TZ sprzata z kolega garaz, jestem w szoku

kolezanka rodzila 30h.. i jest synek 5,5 kg ... az mnie szwy zabolaly.

Edytowane przez sylwusiach
Czas edycji: 2015-08-22 o 20:35
sylwusiach jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-22, 20:33   #586
haniula1803
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez groszkolino Pokaż wiadomość

Nie zmieniaj, jeśli mleko pasuje , nie ma kłopotu z kolka czy gazami i jest kupa. Po co psuć jak jest dobre
Niewiadoma co Twojemu dziecku posłuży wiec nie ma co sie wzorować na innych. A ja wlasnie takie kupy jak piszesz mam na cycu a po dwóch butlach juz taka bardziej plastelina. Javwole te wodniste, bo mam traumę z zatwardzeniami z poprzednich doświadczeń
Ale tych kup jest kilka po mleku 1-2 razy dziennie tak po 60 ml boje się ze jak dam tego mleka więcej to i kup będzie więcej i ze miała się od tego odwodni
Stary 2015-08-22, 20:38   #587
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale tych kup jest kilka po mleku 1-2 razy dziennie tak po 60 ml boje się ze jak dam tego mleka więcej to i kup będzie więcej i ze miała się od tego odwodni

Nie powinna sie odwodnić. U nas na tym Hippie jest czasem i 7 kup dziennie. Tez są rzadkie.
Stary 2015-08-22, 20:43   #588
kika1989wroc
Rozeznanie

Cytat:
Ja tam z tych rzadkich kup się cieszyłam i co pampers to była kupa( tez na hippie ) a teraz na tym na receptę to plastelina co drugi dzień i malec się przy tym męczy

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Może jeszcze któraś mama nie czytała

https://parenting.pl/portal/naukowcy...ci-lozeczkowej
Stary 2015-08-22, 20:45   #589
sylwusiach
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to sylwusiach

Cytat:
Nie powinna sie odwodnić. U nas na tym Hippie jest czasem i 7 kup dziennie. Tez są rzadkie.
nawet 7 kup?? u nas max 2 dziennie ale sie wyspalam, teraz mala lezy w bujaczku i zaciesza do zabawek
Stary 2015-08-22, 20:46   #590
haniula1803
Rozeznanie

Skoro tak mówicie to tez nie będę się przejmować tymi kupami mam nadzieje że się przyzwyczai i ureguluje wyróżnienie. Dam jej dzisiaj po kąpieli butlę, musze się wyspać bo chodzę jak odmozdzone zombie
Stary 2015-08-22, 20:48   #591
mehja
Zakorzenienie

Kejti nie wiem co mu odbiło :/

Powodzenia jutro!

Przez was polecenie jutro rano do Lidla dresy obczaic! O ile coś zostało
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-22, 20:56   #592
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki dziewczyny ze moge sie wam wyzalic polozylam sie z mala do lozka, i zasnelysmy 3 godziny spalysmy przy muzyce z eska tv TZ sprzata z kolega garaz, jestem w szoku

O matko bosko

Lena
Stary 2015-08-22, 20:58   #593
kaczuszka1986
Zadomowienie

Cytat:

nie mów ze urodziła sn?? Sory, ale przy takiej wadze i przy tyłu h meczarni chyba powinni zrobić CC :/ współczuje jej strasznie jeżeli to był poród sn..
Stary 2015-08-22, 21:06   #594
201710041131
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
U nas podobny dzień mały ma.chyba alergię na paprykę - wczoraj znowu jadłam i znowu Meksyk

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

Tak bardzo oszczędzacie na coś, że tyle pracuje czy po prostu nie może odmówić?
Bo z tymi pacjentami prywatnymi jest tak, ze jak sa to non stop, cały czas. A jak nie ma to kaplica, posucha jakaś... Teraz jest od czerwca "na fali", dzisiaj wpadnie prawie 700 zł
A oszczędzać nie oszczędzamy na nic konkretnego bo z takich rzeczy wszystko mamy, a to czego potrzebujemy oszczędzaniem nie dostaniemy

U niego w pracy prawie nie ma osoby która by nie dorabiała - taki zawód...

Dałaś mi pomysł z ta papryka, we wtorek mina dwa tygodnie jak nie jem nic co zawiera mleko i jajka a mały dalej ma jazdy, ale prawie codziennie jem paprykę - moze to to?

Cytat:

No co za...

Cytat:
Faceci nie myślą.. Mój jakiś czas temu powiedział że mam kaldun!! Brzuch przed ciążą to nie jest, trudno o to w dwa miesiące po ciąży ale i tak jestem zadowolona se swojego ciała.. Dosralam mu na temat jego połowy jedynki :p

mam nadzieje ze mu w piety poszło

Cytat:
wkurza mnie ten telefon

Cytat:

Cytat:
Napisane przez groszkolino Pokaż wiadomość

"akurat"

Cytat:
Ja nie mam doświadczenia teraz, przy Blance dawalam bebiko i było ok

A co do dresow.. Byłam w lidlu i były w te piórka, fajne.. Ale s takie wielkie ze wyglądałam jakbym się w taty spodnie przyodziala

No dzieki wiem ze mam wielka dupę

Cytat:

O matko, w którym szpitalu taka rzeźnia?

201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-22, 21:07   #595
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kika1989wroc Pokaż wiadomość
Ja tam z tych rzadkich kup się cieszyłam i co pampers to była kupa( tez na hippie ) a teraz na tym na receptę to plastelina co drugi dzień i malec się przy tym męczy

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Może jeszcze któraś mama nie czytała

https://parenting.pl/portal/naukowcy...ci-lozeczkowej
W UK powtarzają to jak mantrę: smierć łóżeczkowa, nie przegrzewaj dziecka, nie spij z dzieckiem, nie zasypiaj z dzieckiem na sofie, żadne poduszki czy kołderki tylko ażurowy kocyk lub śpiworek itp. Tutaj maja ☠☠☠☠☠☠☠ca na punkcie śmierci łóżeczkowej

Cytat:
nawet 7 kup?? u nas max 2 dziennie ale sie wyspalam, teraz mala lezy w bujaczku i zaciesza do zabawek

Dawniej byla 1 lub 2 od jakiś 2 może 3 tyg jest 4-7 kupy.

A ta koleżanka to w Uk rodziła, bo w Polsce chyba by cesarkę przy takiej wadze robili ?
Stary 2015-08-22, 21:08   #596
rybkaa90
Zakorzenienie

Obok mnie rodziła laska po dopalaczach w 15 minut. Urodziła i poszła do domu... Dobrze, że chociaż zdążyła podpisać papiery, że oddaaje dziecko do adopcji. Serce mi pekalo jak wstawalam w nocy do wc i ta malutka sama lezala u noworodków i płakała

06.09.2014
Stary 2015-08-22, 21:10   #597
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Bo z tymi pacjentami prywatnymi jest tak, ze jak sa to non stop, cały czas. A jak nie ma to kaplica, posucha jakaś... Teraz jest od czerwca "na fali", dzisiaj wpadnie prawie 700 zł
A oszczędzać nie oszczędzamy na nic konkretnego bo z takich rzeczy wszystko mamy, a to czego potrzebujemy oszczędzaniem nie dostaniemy

U niego w pracy prawie nie ma osoby która by nie dorabiała - taki zawód...

Dałaś mi pomysł z ta papryka, we wtorek mina dwa tygodnie jak nie jem nic co zawiera mleko i jajka a mały dalej ma jazdy, ale prawie codziennie jem paprykę - moze to to?

No co za...

mam nadzieje ze mu w piety poszło

wkurza mnie ten telefon

"akurat"

No dzieki wiem ze mam wielka dupę

O matko, w którym szpitalu taka rzeźnia?

Ale ty wysoka a ja krok miałam w kolanach byłabym skate

Lena
Stary 2015-08-22, 21:11   #598
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:
Obok mnie rodziła laska po dopalaczach w 15 minut. Urodziła i poszła do domu... Dobrze, że chociaż zdążyła podpisać papiery, że oddaaje dziecko do adopcji. Serce mi pekalo jak wstawalam w nocy do wc i ta malutka sama lezala u noworodków i płakała

O matko, miejmy nadzieje ze to dziecko znajdzie kochająca rodzine. Chyba takie noworodki są szybko adoptowane.
Stary 2015-08-22, 21:14   #599
kaczuszka1986
Zadomowienie

Cytat:
No co Ty??? :/ nic ja nie ruszyło jak ją urodziła?? Jejku, szkoda malutkiej
Stary 2015-08-22, 21:18   #600
mehja
Zakorzenienie

Rybka aż mi łza popłynęła. Biedna dzidzia, nie miał jej kto przytulic, bezbronna i ufna a matka ją zostawiła

Ale chociaż dobrze że w szpitalu

Pierozek ale ci pojechał, płakać się pewnie chciało? Ugryzł się potem w jęzor?
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości