|
|
#631 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 2
bylismy dziś na grilu na szwagra urodzinach. wszystko było super, tylko deszcz zagonił nas do domu
![]() noooo i siedzieliśmy aż do 20.30 bo potem szliśmy kąpać małą .całe szczęście że do domu mieliśmy minute to nie musieliśmy jeszcze wcześniej wychodzić Cytat:
to ja swoich skromnych 4600 nie mogłam wypchnąć i skończyło sie cesarką. kuuuurwa, musiała mieć biodra jak rufa titanica Cytat:
tak jak piszą dziewczyny, jeśli nie ma zaparć i nie ma zielonych kup i wszystko jest ok, nie zmieniaj mleka Cytat:
i jak śpi w naszym łóżku- to w naszej pościeli (tylko pod główką ma swoją pieluszke flanelową) , tylko wysoko ją kłade na poduszce i wiadomo że nie jestem debilem i nie przykrywam jej kołdrą pod szyje.... ![]() Cytat:
dzisiaj byliśmy na urodzinach i tż wypił 2 piwka, a ja somersby i kieliszek wina i uważam że to jest ok- tym bardziej że ten alkohol był rozłożony w czasie a nie wypity np w godzine
|
|
#632 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#633 |
|
Rozeznanie
|
Tzn ja rzadko wypiłam więcej niż jedno samersby
ale odkąd jest mały to się boje i jak Mój pije to ja już nie ale sobie pomyślałam że fajnie by było razem po lampce wina się napić czy po piwku
|
#634 |
|
Zakorzenienie
|
Bez przesady.. My często pijemy we dwoje.
wszystko w granicach rozsądku.
|
#635 |
|
Zakorzenienie
|
mi sie wydaje ze nasze dzieci lubia spac w naszych lozkach bo czuja cieplo i nasz zapach dzieki temu czuja sie hmm bezpiecznie?
|
#636 |
|
Konto usunięte
|
Ja Konrada nie biorę do łóżka, oczywiście moj tz największy przeciwnik zabierania juz drugiego dnia wymiękł i chciał spac z dzieckiem "bo on taki malutki a łóżeczko takie wielkie" ale sie nie dałam
![]() Jezu juz trzeci raz go dzis w nocy karmie, gdzie moje dziecko co wynagradzalo mi dzien przesypianiem 6 h ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#637 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#638 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Naparza z całej siły i jeden i drugi, ten u moich rodzicow jest krotki to juz w ogole... Ale moj cały czas tak kopie nogami, w lozku jak leży to samo jest, przewijak chyba obrywa przypadkowo Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#639 |
|
Zakorzenienie
|
My też nie śpimy z Wojtkiem, bo mamy za wąskie łóżko i się boję go brać do nas. Na szczęście nie ma takiej potrzeby, chociaż mi byłoby wygodniej podać smoczka jak leży obok mnie niż wstawać kilka razy z łóżka
Ale jak kopia w przewijak? Od dołu?
|
#640 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:21 ---------- Poprzedni post napisano o 07:11 ---------- mojej kolezance zaczely odchodzic w nocy wody, od 6 rano jest w szpitalu a nie chca jej na porodowke przyjac.. prosila o cos przeciwbolowego a oni, ze tylko paracetamol,bo za slabo ja boli..nosz kuzwa.. to jej trzecie dziecko wiec wie jaki to bol tak jak ja heh.. ciekawe kidy ja przyjma..nawet rozwarcia jej nie sprawdzili a ma skurcze co 2-3 min...
|
|
#641 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to ulubiona zabawa o 5 rano
|
|
#642 |
|
Zakorzenienie
|
To u nas nie kopie, ale my mamy łóżeczko 140cm, więc może dlatego nie schodzi aż na sam dół
Opieka nad rodzaca w UK jest do bani, serio...
|
#643 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz ją nie pije bo KP, najwyżej Lecha free. Ale wcześniej jak pilismy to najwyżej po piwie albo wino na pół no bo dziecko w domu i jak by nie daj boże coś się stało żeby potem nie mówili w TV że rodzice całkiem pijani. A jak coś więcej to na imprezach ale wtedy bez dziecka byliśmy.
Ja już chyba wszystko jadłam i mała dobrze toleruje na szczęście. A pamietam jak w ciąży podvzytywalam majówki i one żywiły się tylko kurczakiem, marchewka, wędlina. Jaka byłam wtedy przestraszona że tak ma wyglądać kp |
|
|
|
#644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i znow sie poryczalam.. dowiedzialam sie ze od rana stekam i ciagle jecze..jasnie pan caly weekend nawet raz nie wstal do malej, w ogole nie docenia ze nic nie musi w domu robic i jeszcze to wg niego moja wina ze tak jest... zabolalo...
|
|
#645 |
|
Zakorzenienie
|
Hello,
U nas nocka super- wyspałam się 😊 Mamy przewijak wolnostojący więc młody w niego nie kopie. Nigdy nie śpimy z małym bo nie ma takiej potrzeby na razie. Ślicznie i w nocy błyskawicznie zasypia u siebie. Za to starszak przychodzi do nas zawsze nad ranem 😉 ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- Mehja- hehe, no ja tak prawie jem😉 bardzo dietetycznie jak na razie. Ale się przyzwyczaiłam już. I na dobre mi to wychodzi 😉 ale czasem spróbuję czegoś nowego. Raz się przyjmie a raz nie. Sylwusiach- przykro mi kochana że twój tz nie rozumie i nie docenia twojej pracy w domu i przy dziecku...
|
#646 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
rzytul: bierz dzidzie gdzieś do znajomych na cały dzień. Nie rób obiadu, wróć późno i nie odbieraj tel, może się trochę pomartwi to zluzuje sznurowaki.... :/
|
|
|
|
|
#647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#648 |
|
Zakorzenienie
|
I TZ sam zaczal rozmowe, ale poki co, ja powiedzialam ze skoro jecze to wole sie nie odzywac.. i tak sobie milczymy, on na dole, mala spi a ja na gorze.. musze nabrac dystansu bo mnie zamkna w wariatkowie.. u mnie tez polozna wlasnie mowila zeby nie przegrzewac malej, lekki kocyk i to powciskany miedzy szczebelki, bo jak sie mala rozkopie to moze sobie na buzie zarzucic kocyk,,wlasnie mama mi opowiadala ze w latach '80 duzo bylo przypadkow smierci lozeczkowej i jak sie urodzila moja siostra to ciagle budzila sie i patrzyla czy oddycha
|
#649 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cieszę się, że jednak mieszkam w Polsce. My też nie śpimy z Szymkiem. Nie ma takiej potrzeby. Co do jedzenia to jak Szymkowi coś nie pasuje to nie ma bólów brzuszka tylko robi zielone kupki. Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez siacha_ck Czas edycji: 2015-08-23 o 09:39 |
||
|
|
|
#650 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja przy Blance tak sprawdzalam ciągle czy oddycha.. Ale komary w nocy miałam.. I to te mendy malutkie . Całe pogryzione jesteśmy. Lena ma pół twarzy w kropkach.. Sent from my WT19i using Wizaz Forum mobile app |
||
|
|
|
#651 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#653 |
|
Zakorzenienie
|
u nas sa komary ale takie ogromne ze nie sposob ich nie zauwazyc jak lataja..codziennie wieczorem srawdzam czy w sypialnni nie ma tego diabelstwa bo juz raz cos mala ugryzlo w policzek, ale zeszlo na drugi dzien..
|
#654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sent from my WT19i using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#655 |
|
Zakorzenienie
|
moze wlasnie moskitiera ma za duze oczka... ja mialam kupic moskitiere jak bylo duszno u nas, ale juz sie koncza upaly i tylko otwieram okno na caly dzien i wietrze sypialnie.Fakt, te mniejsze sa najgorsze bo niewidoczne i w☠☠☠☠iajace...
|
#656 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja całą w kropki a tz i Oluch nie komary lubią kobietki widocznie
|
|
#657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#658 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Jakiś czas temu chyba w maju czytałam na fb... dziewczyna pytała jak się załatwia formalności pogrzebowe dziecka, bo jej 2 mies umarło w łóżeczku. I prokuratura sprawdzała jak dziecko spało... no ale koszmar. Myślałam, że to prowokacja , ale na profilu miała zdjęcia maleństwa, to chyba by nie ściemniala że umarło. |
|
|
|
|
#660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sent from my WT19i using Wizaz Forum mobile app |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:01.

to ja swoich skromnych 4600 nie mogłam wypchnąć i skończyło sie cesarką. kuuuurwa, musiała mieć biodra jak rufa titanica 
ale odkąd jest mały to się boje i jak Mój pije to ja już nie 

rosi:

bierz dzidzie gdzieś do znajomych na cały dzień. Nie rób obiadu, wróć późno i nie odbieraj tel, może się trochę pomartwi to zluzuje sznurowaki.... :/