|
|||||||
| Notka |
|
| Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#4861 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 197
|
Dot.: Grupa wsparcia - wracamy do naturalnych w³osów - czê¶æ VII
Ja w czasie ci±¿y dwa razy siê farbowa³am. Te¿ nie uwa¿am, by to szkodzi³o.
14 miesiêcy od ostatniego farbowania i w ogóle mnie farba nie kusi a ¿e ostatnie farbowanie by³o na kolor zbli¿ony - mój ch³opak my¶li, ¿e mam ju¿ w³osy naturalne do talii hahahahhahaha
|
|
|
|
#4862 |
|
Wtajemniczenie
|
Ggiirrll10
Chyle czo³a!
|
|
#4863 | ||
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 698
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Od tego czy dopadnie Ciê ³ysienie androgenowe zale¿± g³ównie chyba geny, obserwuj czy jaka¶ kobieta z Twojej rodziny wcze¶nie wy³ysia³a lub zaczê³a traciæ w³osy. |
||
|
|
|
#4864 | |||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 549
|
Cytat:
![]() A o wypadanie ja bym bardziej obwinia³a to wi±zanie, je¶li wi±¿esz ciasno i na ca³y dzieñ. 3 s³abe kawy to nie jest du¿o, zw³aszcza je¶li w badaniach wysz³o Ci, ¿e nie masz ¿adnych niedoborów. Cytat:
Nie no. Przes±d i tyle. Tak jak to, ¿e kobieta w ci±¿y nie mo¿e np. chodziæ do dentysty. Bzdura jaka¶. Cytat:
![]() Mój ch³opak te¿ ma podobne pojêcie o w³osach. W³osy to w³osy, rosn± w tydzieñ o 2-3 cm, przecie¿ nie bez powodu musi je tak czêsto podcinaæ. Co prawda wie, co to jest odrost, ale mimo ¿e mój ma teraz jakie¶ 7-8 cm (w zale¿no¶ci od miejsca na g³owie), to go w ogóle nie widzi. |
|||
|
|
|
#4865 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- [QUOTE=martaakow;52509030]Ja na salon bym siê pewnie nie zdecydowa³a z racji mojej nieufno¶ci do fryzjerek. A wiem te¿, ¿e sama sobie nie na³o¿ê farby tak dok³adnie, ¿eby pomin±æ odrost, wiêc pewnie skoñczy siê na tym, ¿e nic nie zrobiê. Odczekam jeszcze mo¿e kilka myæ, zobaczê, czy ta zielonkawa po¶wiata zejdzie. Jak nie, to j± potraktujê koncentratem pomidorowym mo¿e. ![]() A o wypadanie ja bym bardziej obwinia³a to wi±zanie, je¶li wi±¿esz ciasno i na ca³y dzieñ. 3 s³abe kawy to nie jest du¿o, zw³aszcza je¶li w badaniach wysz³o Ci, ¿e nie masz ¿adnych niedoborów. Tak jak brak czerwonej wst±¿eczki przy wózku - dziecko zauroczone i przez ¿ycie mu siê bêdzie sz³o ¼le. Nie no. Przes±d i tyle. Tak jak to, ¿e kobieta w ci±¿y nie mo¿e np. chodziæ do dentysty. Bzdura jaka¶. Oczywi¶cie, ¿e farbowanie w³osów jest szkodliwe. Ja tak¿e farbowa³am w³osy w trakcie ci±¿y, ale na szczê¶cie tylko raz. Teraz ju¿ bym tego nie zrobi³a. W farbach chemicznych jest mnóstwo toksyn, które przez skórê przenikaj± do krwi i kumuluj± siê zw³aszcza w nerkach i w±trobie, co mo¿e w przysz³o¶ci wywo³aæ raka. Pomijam ju¿ fakt, ¿e wdychanie opar amoniaku te¿ nie nale¿y do zbyt zdrowej czynno¶ci. |
|
|
|
|
#4866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wdychanie spalin samochodowych w mie¶cie te¿ nie jest zdrowe, a jednak matki nie zamykaj± siê w szklanym kloszu na czas ci±¿y. Farba te¿ nie musi byæ z amoniakiem, jest mnóstwo mo¿liwo¶ci i nie trzeba chodziæ ca³± ci±¿ê z odrostem i wygl±daæ jak stereotypowa baba w ci±¿y, co w³osów nie umyje, nie uczesze, nie ufarbuje, jest niezadbana, bo przecie¿ w ci±¿y musi odpoczywaæ i ogólnie nie musi nic robiæ, a w³a¶ciwie to nie powinna, bo szkodzi dziecku. O ile siê nie mylê, ci±¿a to nie choroba, przynajmniej takie s³uchy mnie dochodz±. Poda³am te¿ przyk³ad z dentyst± - by³ kiedy¶ taki przes±d (i pewnie w niektórych krêgach utrzymuje siê do dzi¶), ¿e kobieta w ci±¿y nie mo¿e leczyæ zêbów, bo to szkodzi dziecku. ¦wietnie siê sk³ada, bo akurat w ci±¿y zêby siê chêtniej psuj±, co skutkowa³o tym, ¿e niejedna kobieta po ci±¿y sz³a ju¿ nie na leczenie, a na wyrwanie, a ostatnie miesi±ce spêdzi³a z bólem zêba. Rozumiem i uwa¿am za bardzo rozs±dne odstawienie u¿ywek, bo to faktycznie ma negatywny wp³yw na dziecko, zw³aszcza ¿e przeciêtny palacz wypala kilka/na¶cie papierosów dziennie, a nie jak z farbowaniem - raz na miesi±c czy 1,5. A jeszcze z tym przenikaniem do krwi - niespecjalnie wierzê w to, ¿e te toksyny rozp³ywaj± mi siê po ca³ym organizmie, kumuluj±c siê w nerkach czy w±trobie. Z regu³y produkty dzia³aj±ce miejscowo dostaj± siê jedynie do ma³ych naczyñ krwiono¶nych znajduj±cych siê w okolicy i nie maj± wp³ywu na ca³y organizm. Edytowane przez martaakow Czas edycji: 2015-08-23 o 11:17 |
|
|
|
|
#4867 | |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 1 442
|
gratulujê!
---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Cytat:
. po prostu nie ma sensu ryzykowaæ.
|
|
|
|
|
#4868 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A odrosty to wed³ug mnie, wcale nie objaw zaniedbania w³osów a chyba wrêcz odwrotnie, prawda? Wed³ug tego co piszesz, wszystkie dziewczyny na tym w±tku s± zaniedbane bo maj± odrosty i zapuszczaj± naturalki Co do leczenia zêbów - wed³ug mnie chodzi³o tu tylko i wy³±cznie o plomby amalgamatowe, przy wype³nianiu których wydziela siê rtêæ (a wiadomo, ¿e dziecku w ³onie matki metale ciê¿kie mog± szkodziæ i to bardzo), pozosta³e leczenie stomatologiczne (kana³owe, ekstrakcja czy wype³nianie innymi plombami) jest bez znaczenia. |
|
|
|
|
#4869 | |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 1 442
|
Cytat:
- na spaliny nikt nic nie poradzi, musimy w tym siedzieæ, nie wiem co to za argument. - nieufarbowana nie znaczy ¿e niezadbana, z nieumytymi w³osami ani nieuczesana. nie wiem co ma lenistwo i brak higieny osobistej do farby. - przenikanie pewnych sk³adników przez skórê do organizmu i kumulacja w organach wewnêtrznych nie jest kwesti± wiary czy przekonañ. nie ma co ryzykowaæ, bo to jak zajadanie siê na co dzieñ kilogramami pryskanych warzyw: mo¿e ci nie zaszkodziæ, ale i mo¿e zaszkodziæ, zale¿y od organizmu i predyspozycji. |
|
|
|
|
#4870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z tymi zêbami to chodzi³o te¿ o znieczulenia. |
|
|
|
|
#4871 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 5 192
|
Farby bez amoniaku zawieraja gorsze i dluzej rozkladajace sie swinstwo. W ciazy nie mozna uzywac znieczulen - dawniej tego zwyczajnie niewiedziano stad przesad. Wdychasz opary, to wystarczy aby przeszly caly organizm.
|
|
|
|
#4872 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba odwrotnie - kiedy¶ uwa¿ano, ¿e absolutnie nie wolno u¿ywaæ znieczuleñ w ci±¿y, a teraz mówi siê, ¿e nie s± one tak szkodliwe, jak s±dzono, kiedy to nasze mamy by³y w ci±¿y.
|
|
|
|
#4873 | ||||
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 583
|
Kaguya, Annulka21, monika1983, annusia1990, animale dziêkujê dziewczyny
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Podziwiam!! I czekam a¿ te¿ bêdê mog³a siê pochwaliæ takimi wynikami A gdzie fotki? :PCytat:
|
||||
|
|
|
#4874 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 557
|
oj oj oj widzê, ¿e wywo³a³am prawdziwa burzê tym wpisem o farbowaniu w ci±¿y
nie do koñca o to mi chodzi³o, nie farbowa³am w ci±zy bo nie chcia³am sie podtruwaæ zapachem, te które by³y w ci±¿y wiedz± jak wyczulony ma siê zmys³ zapachu wówczas, mnie drazni³o dos³ownie wszystko:zapach nowych mebli, spryskiwacz do szyb w samochodzie, nawet mój ulubiony dotychczas ³oso¶ dos³ownie mi ¶mierdzia³, raz mia³am okazjê byæ w ci±zy przy farbowaniu i wysz³am po kilku minutach, tak mn± trzepa³o... wiêc bardziej chodzi³o mi o powonienie, wiem ¿e s± teraz farby z innym sk³adem ni¿ 30 lat temu, mo¿e wtedy by³o to bardziej szkodliwe, ale dziewczyny co w dzisiejszym ¶wiecie nie jest szkodliwe i truj±ce? wszystko jest po trochu ska¿one przemys³em, trzeba miec do tego zdrowe podej¶cie co do tego wypadania, w³osy zacze³am zwiazywac w ten sposób dopiero od niedawna jak sie zacze³y te upa³y, po prostu noszenie ich nawet zwiazanych w warkoczu by³o bardzo,bardzo irytuj±ce dla mnie - czu³am ¿e w³osy mi siê "poc±"razem ze skór±, nie mog³am ich za bardzo upinac spink±, mam w domu 4 i zadna nie da³a rady ich utrzymaæ, wiec zaczelam je wiazac wszystkie na czubku, skrecac i upinac ma³ymi wsuwkami, kawy pije s³abiutkie:rano i w po³udnie z p³askiej ³yzeczki jak±¶ biedronkow± (napar pisze ze delikatny), a ko³o 17 pije z ekspresu sredniej mocy napar i tez srednia ilo¶æ, wiecej tam mleka ni¿ kawy
|
#4875 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 072
|
Cytat:
Co do zapadalno¶ci na nowotwory- zwróæmy uwagê na to, jak zmieni³o siê fryzjerstwo na przestrzeni dziesiêcioleci, jak bardzo zmieni³y siê ¶rodki do koloryzacji, ondulacji chemicznej czy nawet dopuszczony do u¿ytku % utleniacza. No i nie zapominajmy, ¿e zawsze mo¿na ufarbowaæ w³osy nie dotykaj±c przy tym skóry g³owy, mo¿na postawiæ na baleja¿ czy inn± formê farbowania, gdzie minimalny odrost (parê mm) nie bêdzie razi³. Cytat:
![]() To ciekawe co piszesz- nie spotka³am siê z dentyst±, który by twierdzi³, ¿e znieczulenie mo¿e byæ szkodliwe dla kobiety w ci±¿y Mój stomatolog pyta siê o ewentualn± ci±¿ê tylko przed robieniem zdjêcia rentgenowskiego...
|
||
|
|
|
#4876 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nikogo nie zamierza³am obra¿aæ tamtym postem. Ja uwa¿am, ¿e odrosty s± niechlujne, ale nic mi do tego, je¶li kto¶ je nosi. To jest indywidualna sprawa, jak siê z tym czuje ta osoba. Ja bym tak nie mog³a chodziæ w³a¶nie z tego powodu, co napisa³am, ale z drugiej strony te¿ nie komentujê tutaj nigdy zdjêæ na zasadzie "o matko, taka ró¿nica odrostu i Twoich naturalek? jak siê mo¿esz tak ludziom pokazywaæ???" bo nic mi do tego ![]() Cytat:
Z tego, co siê orientujê, jaki¶ niewielki wp³yw znieczulenie mo¿e mieæ w pierwszym trymestrze i nale¿y wtedy powiedzieæ denty¶cie o ci±¿y i on dobiera odpowiedni rodzaj znieczulenia, czyli np. bez ¶rodków obkurczaj±cych (? tak mi siê zdaje), w zasadzie im "czystsze" znieczulenie, tym lepiej w ci±¿y. Ale w drugim i trzecim trymestrze znieczulenie u dentysty ju¿ chyba nie ma wp³ywu na dziecko. My¶lê, ¿e du¿o wiêkszy wp³yw mia³by silny ból i stres odczuwany przez matkê podczas robienia zabiegu bez znieczulenia. |
||
|
|
|
#4877 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 20 469
|
Mnie ci±¿a nie grozi, wiec siê nie wypowiadam.
![]() Zdjêcia w³osów bêd± za 3 dni albo i jutro, akurat mija drugi miesi±c picia dro¿d¿y. ![]() Nie umiem w cholerê mierzyæ odrostu, wiec bêdê wrzucaæ zdjêcia. Dla mnie odrost nie jest oznak± zaniedbania, bo sama chodzilam kiedy¶ z takim na pó³ g³owy. Oczywi¶cie, nigdy nie wiadomo, czy laska zapuszcza, czy po prostu nie chce jej siê farbowac co miesi±c. Chyba najgorzej wygl±daj± takie kontrastowe - naturalne blond na farbowanej czerni albo br±zie oraz naturalny br±z /ciemny blond na tlenionym blondzie. Sza³.
|
|
|
|
#4878 |
|
Rozeznanie
|
martaakow kurcze jakie¶ 2 miesi±ce chyba tak mi wychodz±, pamiêtam ¿e skonczy³am kuracje Vitapilem i zaraz potem zaczê³y wychodziæ w duzych ilo¶ciach, podobno 100 dziennie to norma,musia³abym zebrac w³osy z ca³ego dnia i je policzyæ
kaguya czekam na zdjêcie, zawsze mnie to motywuje i daje kopa ¿eby bardziej dbac o w³osy ![]() echme czy za du¿o oleju? bo ja wiem, w³osy mam teraz lekko za ³opatki, nak³adam od d³ugo¶ci ucha w do³ oko³o 3 ³y¿ek , czy za du¿o?
|
#4879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiêc mo¿e to od tego. A z tym liczeniem w³osów, to kiedy¶ po myciu siê wziê³am za liczenie tych, co wypad³y, ale zrezygnowa³am przy nieca³ych 10, bo mi siê nie chcia³o ich rozdzielaæ od siebie.
|
|
|
|
|
#4880 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 439
|
Cytat:
![]() Edytowane przez echme Czas edycji: 2015-08-23 o 18:32 |
|
|
|
|
#4881 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 17 183
|
Wchodzê sobie dzisiaj do biedry a tam moja ukochana farba Palette Deluxe na promocji
|
|
|
|
#4882 |
|
Konto usuniête
|
Palette to najgorszy syf z farb jaki istnieje.
|
|
|
|
#4883 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 20 469
|
Nieprawda.
Ma ¶wietne br±zy, nie przesusza i... nie schodzi.
|
|
|
|
#4884 |
|
Konto usuniête
|
Ja te¿ siê nie zgodzê, ¿e syf. U¿ywa³am jej kilka lat i nigdy mi nie zaszkodzi³a
|
|
|
|
#4885 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 187
|
Hej chcia³ kto¶ zobaczyæ moje aktualne fotki w³osów. Zdjêcia trochê ma³o wyra¼ne. Wczoraj podciê³am koñce o jakie¶ 2 cm. Zrobi³am te¿ odrost. Nie jest z nimi tak najgorzej, wiadomo susza po wakacyjnym greckim s³oñcu, ale my¶lê ¿e szybko je zregeneruje
|
#4886 |
|
Konto usuniête
|
Poczytajcie o tym jakich skladnikow chemicznych palette uzywa zeby osiagnac te kolory
Ma najszersza game kolorow wlasnie dlatego, ze daje mase szkodliwej chemii, ktorej inni producenci nie dodaja choc moga. Plus setki, tysiace relacji z tego jak nawet po latach wlosy lecialy garsciami.
|
|
|
|
#4887 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 6
|
|
|
|
|
#4888 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 10 308
|
Z autopsji powiem, ¿e moje w³osy równie¿ tragicznie reagowa³y na Palette- podobnie jak na Joannê. Farbowa³am na jasne blondy w okolicy 12. Wiele fryzjerek równie¿ odradza te farby.
U mnie najlepiej sprawdza³a siê Wella. |
|
|
|
#4889 |
|
Rozeznanie
|
echme jak zaczyna³am przygode z olejowaniem to sprawdza³am po jakiej ilo¶ci oleju w³osy sa dobrze nawilzone, rok temu mia³am w³osy d³u¿sze o kilkana¶cie cm i wtedy stosowalam a¿ 4 £YZKI
iwonsia01 ja chcia³am zobaczyæ mam pytanie czy Twoje w³osy wygl±daj± tak caly czas czy tylko do 1 dnia po umyciu? moje siê krêc± ale po jednym dniu robia siê falowane, a potem str±czkowate w kierunku prostych
|
#4890 | |
|
Konto usuniête
|
Cytat:
Poczyta³abym ale teraz temat mnie za bardzo nie dotyczy Zreszt± tak jak mówi³am - moje w³osy reagowa³y na t± farbê bardzo dobrze. Ale rozumiem, ¿e jak komu¶ innemu zniszczy³a w³osy to ta osoba nie bêdzie jej zachwalaæ
|
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów i fryzury
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:35.

a ¿e ostatnie farbowanie by³o na kolor zbli¿ony - mój ch³opak my¶li, ¿e mam ju¿ w³osy naturalne do talii hahahahhahaha

Mój stomatolog pyta siê o ewentualn± ci±¿ê tylko przed robieniem zdjêcia rentgenowskiego...