Grupa wsparcia - wracamy do naturalnych w³osów - czê¶æ VII - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury

Notka

Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2015-08-23, 10:38   #4861
ggiirrll10
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 197
Dot.: Grupa wsparcia - wracamy do naturalnych w³osów - czê¶æ VII

Ja w czasie ci±¿y dwa razy siê farbowa³am. Te¿ nie uwa¿am, by to szkodzi³o.

14 miesiêcy od ostatniego farbowania i w ogóle mnie farba nie kusi a ¿e ostatnie farbowanie by³o na kolor zbli¿ony - mój ch³opak my¶li, ¿e mam ju¿ w³osy naturalne do talii hahahahhahaha
ggiirrll10 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-08-23, 10:41   #4862
namisek1990
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 688
GG do namisek1990

Ggiirrll10
Chyle czo³a!
Stary 2015-08-23, 10:58   #4863
Anonimka1988
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 698

Cytat:
Napisane przez ggiirrll10 Poka¿ wiadomo¶æ

14 miesiêcy od ostatniego farbowania i w ogóle mnie farba nie kusi a ¿e ostatnie farbowanie by³o na kolor zbli¿ony - mój ch³opak my¶li, ¿e mam ju¿ w³osy naturalne do talii hahahahhahaha
Ja tak¿e farbowa³am w³osy w trakcie ci±¿y, ale na szczê¶cie tylko raz. Teraz ju¿ bym tego nie zrobi³a. W farbach chemicznych jest mnóstwo toksyn, które przez skórê przenikaj± do krwi i kumuluj± siê zw³aszcza w nerkach i w±trobie, co mo¿e w przysz³o¶ci wywo³aæ raka. Pomijam ju¿ fakt, ¿e wdychanie opar amoniaku te¿ nie nale¿y do zbyt zdrowej czynno¶ci.

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Cytat:
Napisane przez kaguya Poka¿ wiadomo¶æ
Ja tonowalam farbowane, bo odrostu nie lubilam, wygl±da³ niechlujnie.

Co do soczewek, to mnie sie marz± zielone, takie jak wiosenna trawa my¶lê, ze do szaro-niebieskich bêdzie ok.
Ja mam zielone oczy, a marz± mi siê b³êkitne

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Cytat:
Je¶li pijesz wiêcej ni¿ 3 fili¿anki, to mo¿liwe. Pij wiêcej wody i kup magnez. od mocnego zwi±zywania tez mog± wypadaæ. Ja bojê siê, ze na staro¶æ dopadnie mnie androgenowe.

U mnie dzi¶ mija 20 miesiêcy bez farby!
Od tego czy dopadnie Ciê ³ysienie androgenowe zale¿± g³ównie chyba geny, obserwuj czy jaka¶ kobieta z Twojej rodziny wcze¶nie wy³ysia³a lub zaczê³a traciæ w³osy.
Anonimka1988 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-08-23, 10:58   #4864
martaakow
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 549

Cytat:
Napisane przez monika1983k Poka¿ wiadomo¶æ
martaakow albo lepiej nie kombinowac wcale ja juz odpuszczam z farbowaniem, próbowa³am samodzielnie i w salonie, tyle kasy na to posz³o i kolor i tak siê sp³uka³
martwi mnie wypadanie w³osów, no lec± mi gar¶ciami, nie wiem czemu, badania robi³am wszystko ok, czy to mo¿e byc przez pic ie kawy? pije ok 3 dziennie, ale s³abe, do tego ostatnio lubie wiazac w³osy na górze g³owy, moze to je os³abia?
Ja na salon bym siê pewnie nie zdecydowa³a z racji mojej nieufno¶ci do fryzjerek. A wiem te¿, ¿e sama sobie nie na³o¿ê farby tak dok³adnie, ¿eby pomin±æ odrost, wiêc pewnie skoñczy siê na tym, ¿e nic nie zrobiê. Odczekam jeszcze mo¿e kilka myæ, zobaczê, czy ta zielonkawa po¶wiata zejdzie. Jak nie, to j± potraktujê koncentratem pomidorowym mo¿e.

A o wypadanie ja bym bardziej obwinia³a to wi±zanie, je¶li wi±¿esz ciasno i na ca³y dzieñ. 3 s³abe kawy to nie jest du¿o, zw³aszcza je¶li w badaniach wysz³o Ci, ¿e nie masz ¿adnych niedoborów.

Cytat:
Napisane przez echme Poka¿ wiadomo¶æ
Tak z ciekawo¶ci - jak farbowanie wlosow mo¿e negatywnie wp³ywaæ na ci±¿e?
Tak jak brak czerwonej wst±¿eczki przy wózku - dziecko zauroczone i przez ¿ycie mu siê bêdzie sz³o ¼le.
Nie no. Przes±d i tyle. Tak jak to, ¿e kobieta w ci±¿y nie mo¿e np. chodziæ do dentysty. Bzdura jaka¶.

Cytat:
Gratulujê!
Mój ch³opak te¿ ma podobne pojêcie o w³osach. W³osy to w³osy, rosn± w tydzieñ o 2-3 cm, przecie¿ nie bez powodu musi je tak czêsto podcinaæ. Co prawda wie, co to jest odrost, ale mimo ¿e mój ma teraz jakie¶ 7-8 cm (w zale¿no¶ci od miejsca na g³owie), to go w ogóle nie widzi.
martaakow jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-08-23, 11:02   #4865
Anonimka1988
Wtajemniczenie

Cytat:
martaakow albo lepiej nie kombinowac wcale ja juz odpuszczam z farbowaniem, próbowa³am samodzielnie i w salonie, tyle kasy na to posz³o i kolor i tak siê sp³uka³
martwi mnie wypadanie w³osów, no lec± mi gar¶ciami, nie wiem czemu, badania robi³am wszystko ok, czy to mo¿e byc przez pic ie kawy? pije ok 3 dziennie, ale s³abe, do tego ostatnio lubie wiazac w³osy na górze g³owy, moze to je os³abia?
Je¶li mocno ¶ci±gasz w³osy na skórze g³owy to ¶ciskasz cebulki, które otrzymuj± mniej substancji od¿ywczych i przez to faktycznie w³osy mog± wypadaæ.

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

[QUOTE=martaakow;52509030]Ja na salon bym siê pewnie nie zdecydowa³a z racji mojej nieufno¶ci do fryzjerek. A wiem te¿, ¿e sama sobie nie na³o¿ê farby tak dok³adnie, ¿eby pomin±æ odrost, wiêc pewnie skoñczy siê na tym, ¿e nic nie zrobiê. Odczekam jeszcze mo¿e kilka myæ, zobaczê, czy ta zielonkawa po¶wiata zejdzie. Jak nie, to j± potraktujê koncentratem pomidorowym mo¿e.

A o wypadanie ja bym bardziej obwinia³a to wi±zanie, je¶li wi±¿esz ciasno i na ca³y dzieñ. 3 s³abe kawy to nie jest du¿o, zw³aszcza je¶li w badaniach wysz³o Ci, ¿e nie masz ¿adnych niedoborów.

Tak jak brak czerwonej wst±¿eczki przy wózku - dziecko zauroczone i przez ¿ycie mu siê bêdzie sz³o ¼le.
Nie no. Przes±d i tyle. Tak jak to, ¿e kobieta w ci±¿y nie mo¿e np. chodziæ do dentysty. Bzdura jaka¶.

Oczywi¶cie, ¿e farbowanie w³osów jest szkodliwe. Ja tak¿e farbowa³am w³osy w trakcie ci±¿y, ale na szczê¶cie tylko raz. Teraz ju¿ bym tego nie zrobi³a. W farbach chemicznych jest mnóstwo toksyn, które przez skórê przenikaj± do krwi i kumuluj± siê zw³aszcza w nerkach i w±trobie, co mo¿e w przysz³o¶ci wywo³aæ raka. Pomijam ju¿ fakt, ¿e wdychanie opar amoniaku te¿ nie nale¿y do zbyt zdrowej czynno¶ci.
Stary 2015-08-23, 11:14   #4866
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anonimka1988 Poka¿ wiadomo¶æ
Oczywi¶cie, ¿e farbowanie w³osów jest szkodliwe. Ja tak¿e farbowa³am w³osy w trakcie ci±¿y, ale na szczê¶cie tylko raz. Teraz ju¿ bym tego nie zrobi³a. W farbach chemicznych jest mnóstwo toksyn, które przez skórê przenikaj± do krwi i kumuluj± siê zw³aszcza w nerkach i w±trobie, co mo¿e w przysz³o¶ci wywo³aæ raka. Pomijam ju¿ fakt, ¿e wdychanie opar amoniaku te¿ nie nale¿y do zbyt zdrowej czynno¶ci.
Ja bym z tym nie przesadza³a...
Wdychanie spalin samochodowych w mie¶cie te¿ nie jest zdrowe, a jednak matki nie zamykaj± siê w szklanym kloszu na czas ci±¿y.
Farba te¿ nie musi byæ z amoniakiem, jest mnóstwo mo¿liwo¶ci i nie trzeba chodziæ ca³± ci±¿ê z odrostem i wygl±daæ jak stereotypowa baba w ci±¿y, co w³osów nie umyje, nie uczesze, nie ufarbuje, jest niezadbana, bo przecie¿ w ci±¿y musi odpoczywaæ i ogólnie nie musi nic robiæ, a w³a¶ciwie to nie powinna, bo szkodzi dziecku. O ile siê nie mylê, ci±¿a to nie choroba, przynajmniej takie s³uchy mnie dochodz±. Poda³am te¿ przyk³ad z dentyst± - by³ kiedy¶ taki przes±d (i pewnie w niektórych krêgach utrzymuje siê do dzi¶), ¿e kobieta w ci±¿y nie mo¿e leczyæ zêbów, bo to szkodzi dziecku. ¦wietnie siê sk³ada, bo akurat w ci±¿y zêby siê chêtniej psuj±, co skutkowa³o tym, ¿e niejedna kobieta po ci±¿y sz³a ju¿ nie na leczenie, a na wyrwanie, a ostatnie miesi±ce spêdzi³a z bólem zêba.
Rozumiem i uwa¿am za bardzo rozs±dne odstawienie u¿ywek, bo to faktycznie ma negatywny wp³yw na dziecko, zw³aszcza ¿e przeciêtny palacz wypala kilka/na¶cie papierosów dziennie, a nie jak z farbowaniem - raz na miesi±c czy 1,5.

A jeszcze z tym przenikaniem do krwi - niespecjalnie wierzê w to, ¿e te toksyny rozp³ywaj± mi siê po ca³ym organizmie, kumuluj±c siê w nerkach czy w±trobie. Z regu³y produkty dzia³aj±ce miejscowo dostaj± siê jedynie do ma³ych naczyñ krwiono¶nych znajduj±cych siê w okolicy i nie maj± wp³ywu na ca³y organizm.

Edytowane przez martaakow
Czas edycji: 2015-08-23 o 11:17
Stary 2015-08-23, 11:33   #4867
201604291140
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 1 442

Cytat:
gratulujê!

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

Cytat:
Napisane przez echme Poka¿ wiadomo¶æ
Tak z ciekawo¶ci - jak farbowanie wlosow mo¿e negatywnie wp³ywaæ na ci±¿e?
no wiesz, farbê nak³adasz równie¿ na skórê, a wiadomo ¿e to nie jest samo zdrowie, a przez skórê ró¿ne sk³adniki przenikaj± do organizmu . po prostu nie ma sensu ryzykowaæ.
201604291140 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-08-23, 11:37   #4868
Anonimka1988
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martaakow Poka¿ wiadomo¶æ
Wdychanie spalin samochodowych w mie¶cie te¿ nie jest zdrowe, a jednak matki nie zamykaj± siê w szklanym kloszu na czas ci±¿y.
Farba te¿ nie musi byæ z amoniakiem, jest mnóstwo mo¿liwo¶ci i nie trzeba chodziæ ca³± ci±¿ê z odrostem i wygl±daæ jak stereotypowa baba w ci±¿y, co w³osów nie umyje, nie uczesze, nie ufarbuje, jest niezadbana, bo przecie¿ w ci±¿y musi odpoczywaæ i ogólnie nie musi nic robiæ, a w³a¶ciwie to nie powinna, bo szkodzi dziecku. O ile siê nie mylê, ci±¿a to nie choroba, przynajmniej takie s³uchy mnie dochodz±. Poda³am te¿ przyk³ad z dentyst± - by³ kiedy¶ taki przes±d (i pewnie w niektórych krêgach utrzymuje siê do dzi¶), ¿e kobieta w ci±¿y nie mo¿e leczyæ zêbów, bo to szkodzi dziecku. ¦wietnie siê sk³ada, bo akurat w ci±¿y zêby siê chêtniej psuj±, co skutkowa³o tym, ¿e niejedna kobieta po ci±¿y sz³a ju¿ nie na leczenie, a na wyrwanie, a ostatnie miesi±ce spêdzi³a z bólem zêba.
Rozumiem i uwa¿am za bardzo rozs±dne odstawienie u¿ywek, bo to faktycznie ma negatywny wp³yw na dziecko, zw³aszcza ¿e przeciêtny palacz wypala kilka/na¶cie papierosów dziennie, a nie jak z farbowaniem - raz na miesi±c czy 1,5.

A jeszcze z tym przenikaniem do krwi - niespecjalnie wierzê w to, ¿e te toksyny rozp³ywaj± mi siê po ca³ym organizmie, kumuluj±c siê w nerkach czy w±trobie. Z regu³y produkty dzia³aj±ce miejscowo dostaj± siê jedynie do ma³ych naczyñ krwiono¶nych znajduj±cych siê w okolicy i nie maj± wp³ywu na ca³y organizm.
Oczywi¶cie, ¿e maj± - istnieje ca³a masa badañ naukowych wskazuj±cych na to, i¿ czêstotliwo¶æ zapadania na choroby nowotworowe jest zdecydowanie wiêksza u osób, które systematycznie farbuj± w³osy, jak równie¿ u fryzjerów.
A odrosty to wed³ug mnie, wcale nie objaw zaniedbania w³osów a chyba wrêcz odwrotnie, prawda? Wed³ug tego co piszesz, wszystkie dziewczyny na tym w±tku s± zaniedbane bo maj± odrosty i zapuszczaj± naturalki
Co do leczenia zêbów - wed³ug mnie chodzi³o tu tylko i wy³±cznie o plomby amalgamatowe, przy wype³nianiu których wydziela siê rtêæ (a wiadomo, ¿e dziecku w ³onie matki metale ciê¿kie mog± szkodziæ i to bardzo), pozosta³e leczenie stomatologiczne (kana³owe, ekstrakcja czy wype³nianie innymi plombami) jest bez znaczenia.
Stary 2015-08-23, 11:59   #4869
201604291140
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 1 442

Cytat:

ka¿dy ma swoje przekonania i na ka¿dy twój argument mo¿na znale¼æ kontrargument.
- na spaliny nikt nic nie poradzi, musimy w tym siedzieæ, nie wiem co to za argument.
- nieufarbowana nie znaczy ¿e niezadbana, z nieumytymi w³osami ani nieuczesana. nie wiem co ma lenistwo i brak higieny osobistej do farby.
- przenikanie pewnych sk³adników przez skórê do organizmu i kumulacja w organach wewnêtrznych nie jest kwesti± wiary czy przekonañ. nie ma co ryzykowaæ, bo to jak zajadanie siê na co dzieñ kilogramami pryskanych warzyw: mo¿e ci nie zaszkodziæ, ale i mo¿e zaszkodziæ, zale¿y od organizmu i predyspozycji.
201604291140 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-08-23, 12:14   #4870
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Oczywi¶cie, ¿e maj± - istnieje ca³a masa badañ naukowych wskazuj±cych na to, i¿ czêstotliwo¶æ zapadania na choroby nowotworowe jest zdecydowanie wiêksza u osób, które systematycznie farbuj± w³osy, jak równie¿ u fryzjerów.
A odrosty to wed³ug mnie, wcale nie objaw zaniedbania w³osów a chyba wrêcz odwrotnie, prawda? Wed³ug tego co piszesz, wszystkie dziewczyny na tym w±tku s± zaniedbane bo maj± odrosty i zapuszczaj± naturalki
Co do leczenia zêbów - wed³ug mnie chodzi³o tu tylko i wy³±cznie o plomby amalgamatowe, przy wype³nianiu których wydziela siê rtêæ (a wiadomo, ¿e dziecku w ³onie matki metale ciê¿kie mog± szkodziæ i to bardzo), pozosta³e leczenie stomatologiczne (kana³owe, ekstrakcja czy wype³nianie innymi plombami) jest bez znaczenia.
Odrosty jak najbardziej s± dla mnie objawem zaniedbania. Oprócz t³ustych nieumytych w³osów nie ma nic, co razi mnie bardziej na w³osach kobiet. Ja owszem, zapuszczam naturalki, ale robiê wszystko, ¿eby mój odrost by³ jak najmniej widoczny, a najlepiej w ogóle nie rzuca³ siê w oczy, co zreszt± uda³o mi siê osi±gn±æ, bo nikt z mojego otoczenia nie zdaje sobie sprawy, ¿e gdzie¶ tam te kolory naturalek i farbowanych s± ró¿ne. Ja to widzê, ale nikt poza mn±, chyba ¿e wyra¼nie mu poka¿ê przy odpowiednim ¶wietle. Je¶li która¶ dziewczyna tutaj ma ró¿nicê miêdzy odrostem a naturalkami 2-3-4 czy 10 tonów, to jest jej sprawa. Ja mogê mieæ swoje zdanie na temat tego, jak to wygl±da, a ¿e nie mówiê tego na g³os, to co innego.

A z tymi zêbami to chodzi³o te¿ o znieczulenia.
Stary 2015-08-23, 12:39   #4871
201605161428
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 5 192

Farby bez amoniaku zawieraja gorsze i dluzej rozkladajace sie swinstwo. W ciazy nie mozna uzywac znieczulen - dawniej tego zwyczajnie niewiedziano stad przesad. Wdychasz opary, to wystarczy aby przeszly caly organizm.
201605161428 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-08-23, 13:40   #4872
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TheUnlike Poka¿ wiadomo¶æ
Farby bez amoniaku zawieraja gorsze i dluzej rozkladajace sie swinstwo. W ciazy nie mozna uzywac znieczulen - dawniej tego zwyczajnie niewiedziano stad przesad. Wdychasz opary, to wystarczy aby przeszly caly organizm.
Chyba odwrotnie - kiedy¶ uwa¿ano, ¿e absolutnie nie wolno u¿ywaæ znieczuleñ w ci±¿y, a teraz mówi siê, ¿e nie s± one tak szkodliwe, jak s±dzono, kiedy to nasze mamy by³y w ci±¿y.
Stary 2015-08-23, 14:26   #4873
hairytale
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 583

Kaguya, Annulka21, monika1983, annusia1990, animale dziêkujê dziewczyny

Cytat:
Ja tonowalam farbowane, bo odrostu nie lubilam, wygl±da³ niechlujnie.
Cytat:
No ja siê przed zapuszczaniem naturalek mocno namêczy³am, ¿eby zbli¿yæ farbowane do swojego koloru, ale by³y mocno rude ci±gle, wiêc je ³adnie tonowa³am p³ukankami. Do niedawna wygl±da³o to naprawdê dobrze - prawie nie by³o widaæ przej¶cia. Tylko teraz mam problem, bo rozja¶ni³y mi siê od s³oñca tak bardzo te farbowañce, ¿e p³ukanki od razu daj± zieleñ, wiêc chyba pozostaje mi nosiæ ¿ó³to-rudawe. Albo kombinowaæ z farbami, ale przyznam, ¿e nie bardzo mi siê chce.
Te¿ my¶la³am o tym, czy by nie zbli¿yæ farbowañców odcieniem do naturalnego, ale raz, ¿e ba³am siê wybraæ odcieñ, a dwa, ¿e nawet najlepsza fryzjerka mo¿e najechaæ na odrost farb± i zniszczyæ efekt. Poza tym mia³am ju¿ w³osy po przej¶ciach czyli po reguparnym farbowaniu henn± i indygo przez 2 lata a potem dekoloryzacji i rozja¶nieniu przez s³oñce do tego blondu, co mam obecnie.

Cytat:
Je¶li pijesz wiêcej ni¿ 3 fili¿anki, to mo¿liwe. Pij wiêcej wody i kup magnez. od mocnego zwi±zywania tez mog± wypadaæ. Ja bojê siê, ze na staro¶æ dopadnie mnie androgenowe.

Cytat:

Gratulacje dziewuszki Podziwiam!! I czekam a¿ te¿ bêdê mog³a siê pochwaliæ takimi wynikami A gdzie fotki? :P

Cytat:
Odrosty jak najbardziej s± dla mnie objawem zaniedbania. Oprócz t³ustych nieumytych w³osów nie ma nic, co razi mnie bardziej na w³osach kobiet. Ja owszem, zapuszczam naturalki, ale robiê wszystko, ¿eby mój odrost by³ jak najmniej widoczny, a najlepiej w ogóle nie rzuca³ siê w oczy, co zreszt± uda³o mi siê osi±gn±æ, bo nikt z mojego otoczenia nie zdaje sobie sprawy, ¿e gdzie¶ tam te kolory naturalek i farbowanych s± ró¿ne. Ja to widzê, ale nikt poza mn±, chyba ¿e wyra¼nie mu poka¿ê przy odpowiednim ¶wietle. Je¶li która¶ dziewczyna tutaj ma ró¿nicê miêdzy odrostem a naturalkami 2-3-4 czy 10 tonów, to jest jej sprawa. Ja mogê mieæ swoje zdanie na temat tego, jak to wygl±da, a ¿e nie mówiê tego na g³os, to co innego.

A z tymi zêbami to chodzi³o te¿ o znieczulenia.
No to przykro, bo nie ka¿dy mo¿e sobie pozwoliæ na komfort zbli¿enia w³osów odcieniem do naturalsów, jak ju¿ wyja¶ni³am wcze¶niej. Ja tam nie czujê siê zaniedbana, wrêcz przeciwnie - moje w³osy nigdy nie by³y w tak ¶wietnym stanie, jak teraz :P
hairytale jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-08-23, 14:42   #4874
monika1983k
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 557

oj oj oj widzê, ¿e wywo³a³am prawdziwa burzê tym wpisem o farbowaniu w ci±¿y nie do koñca o to mi chodzi³o, nie farbowa³am w ci±zy bo nie chcia³am sie podtruwaæ zapachem, te które by³y w ci±¿y wiedz± jak wyczulony ma siê zmys³ zapachu wówczas, mnie drazni³o dos³ownie wszystko:zapach nowych mebli, spryskiwacz do szyb w samochodzie, nawet mój ulubiony dotychczas ³oso¶ dos³ownie mi ¶mierdzia³, raz mia³am okazjê byæ w ci±zy przy farbowaniu i wysz³am po kilku minutach, tak mn± trzepa³o... wiêc bardziej chodzi³o mi o powonienie, wiem ¿e s± teraz farby z innym sk³adem ni¿ 30 lat temu, mo¿e wtedy by³o to bardziej szkodliwe, ale dziewczyny co w dzisiejszym ¶wiecie nie jest szkodliwe i truj±ce? wszystko jest po trochu ska¿one przemys³em, trzeba miec do tego zdrowe podej¶cie
co do tego wypadania, w³osy zacze³am zwiazywac w ten sposób dopiero od niedawna jak sie zacze³y te upa³y, po prostu noszenie ich nawet zwiazanych w warkoczu by³o bardzo,bardzo irytuj±ce dla mnie - czu³am ¿e w³osy mi siê "poc±"razem ze skór±, nie mog³am ich za bardzo upinac spink±, mam w domu 4 i zadna nie da³a rady ich utrzymaæ, wiec zaczelam je wiazac wszystkie na czubku, skrecac i upinac ma³ymi wsuwkami, kawy pije s³abiutkie:rano i w po³udnie z p³askiej ³yzeczki jak±¶ biedronkow± (napar pisze ze delikatny), a ko³o 17 pije z ekspresu sredniej mocy napar i tez srednia ilo¶æ, wiecej tam mleka ni¿ kawy uwielbiam kawy mleczne, jak mi piana wychodzi z filizanki
Stary 2015-08-23, 14:52   #4875
weegirl
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 072

Cytat:
Nie ma jednoznacznych badañ, które pokazywa³yby, i¿ farbowanie w³osów w ci±¿y zagra¿a dziecku. Z drugiej strony, s± badania, wg których farbowanie mo¿e mieæ wp³yw na rozwój p³odu/dziecka, w zwi±zku z czym ka¿dy ju¿ musi rozwa¿yæ czy wed³ug niego niesie to ze sob± ryzyko, czy te¿ nie. Chyba najbardziej kontrowersyjnymi sk³adnikami farb s± barwniki, amoniaku wcale nie trzeba wdychaæ, wiêkszo¶æ salonów fryzjerskich jest obecnie dobrze wentylowana. Kobieta w ci±¿y mo¿e zawsze umówiæ siê z fryzjerk±, ¿e przyjdzie wtedy, kiedy w salonie nie bêd± wykonywane inne koloryzacje. Sensowna fryzjerka nie zapisze te¿ kobiety w ci±¿y na wizytê w tym samym czasie, w którym odbywaæ siê bêdzie w salonie zabieg trwa³ej ondulacji czy keratynowego prostowania w³osów.

Co do zapadalno¶ci na nowotwory- zwróæmy uwagê na to, jak zmieni³o siê fryzjerstwo na przestrzeni dziesiêcioleci, jak bardzo zmieni³y siê ¶rodki do koloryzacji, ondulacji chemicznej czy nawet dopuszczony do u¿ytku % utleniacza.

No i nie zapominajmy, ¿e zawsze mo¿na ufarbowaæ w³osy nie dotykaj±c przy tym skóry g³owy, mo¿na postawiæ na baleja¿ czy inn± formê farbowania, gdzie minimalny odrost (parê mm) nie bêdzie razi³.

Cytat:
Te¿ nie lubiê farb bez amoniaku ze wzglêdu na to, i¿ sole amonowe ¼le dzia³aj± na moje w³osy. Z drugiej strony, wiele farb zawiera zarówno sole amonowe jak i amoniak

To ciekawe co piszesz- nie spotka³am siê z dentyst±, który by twierdzi³, ¿e znieczulenie mo¿e byæ szkodliwe dla kobiety w ci±¿y Mój stomatolog pyta siê o ewentualn± ci±¿ê tylko przed robieniem zdjêcia rentgenowskiego...
weegirl jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-08-23, 15:23   #4876
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hairytale Poka¿ wiadomo¶æ
No to przykro, bo nie ka¿dy mo¿e sobie pozwoliæ na komfort zbli¿enia w³osów odcieniem do naturalsów, jak ju¿ wyja¶ni³am wcze¶niej. Ja tam nie czujê siê zaniedbana, wrêcz przeciwnie - moje w³osy nigdy nie by³y w tak ¶wietnym stanie, jak teraz :P
Ja akurat przesz³am niemal dok³adnie co Ty, bo schodzi³am z wi¶niowoczerwonych w³osów malowanych szamponetkami, a pod nimi mia³am w³osy przez kilka lat traktowane henn±, wiêc wiem, jak ciê¿ko by³o siê tego pozbyæ, bo przed zapuszczaniem w³osów przesz³am w ci±gu nieca³ych 2 miesiêcy przez 2-krotne rozja¶nianie, 3 razy k³ad³am farbê i 2 razy zapienia³am dla stonowania rudo¶ci, bo niestety henna mi siê rozja¶nia³a na ¿arówiasty pomarañcz.

Nikogo nie zamierza³am obra¿aæ tamtym postem. Ja uwa¿am, ¿e odrosty s± niechlujne, ale nic mi do tego, je¶li kto¶ je nosi. To jest indywidualna sprawa, jak siê z tym czuje ta osoba. Ja bym tak nie mog³a chodziæ w³a¶nie z tego powodu, co napisa³am, ale z drugiej strony te¿ nie komentujê tutaj nigdy zdjêæ na zasadzie "o matko, taka ró¿nica odrostu i Twoich naturalek? jak siê mo¿esz tak ludziom pokazywaæ???" bo nic mi do tego

Cytat:
co do tego wypadania, w³osy zacze³am zwiazywac w ten sposób dopiero od niedawna jak sie zacze³y te upa³y, po prostu noszenie ich nawet zwiazanych w warkoczu by³o bardzo,bardzo irytuj±ce dla mnie - czu³am ¿e w³osy mi siê "poc±"razem ze skór±, nie mog³am ich za bardzo upinac spink±, mam w domu 4 i zadna nie da³a rady ich utrzymaæ, wiec zaczelam je wiazac wszystkie na czubku, skrecac i upinac ma³ymi wsuwkami, kawy pije s³abiutkie:rano i w po³udnie z p³askiej ³yzeczki jak±¶ biedronkow± (napar pisze ze delikatny), a ko³o 17 pije z ekspresu sredniej mocy napar i tez srednia ilo¶æ, wiecej tam mleka ni¿ kawy uwielbiam kawy mleczne, jak mi piana wychodzi z filizanki
A od dawna Ci w³osy tak wypadaj±? Je¶li nie, to ja bym siê tym nie przejmowa³a, mo¿e to chwilowe i samo minie. Te¿ mi siê zdarza czasem tak, ¿e mi wychodzi wiêcej w³osów. Mo¿e stres, od¿ywianie siê, mo¿e odwodnienie, w te upa³y nie by³o o to trudno.

Cytat:
Napisane przez weegirl Poka¿ wiadomo¶æ
To ciekawe co piszesz- nie spotka³am siê z dentyst±, który by twierdzi³, ¿e znieczulenie mo¿e byæ szkodliwe dla kobiety w ci±¿y Mój stomatolog pyta siê o ewentualn± ci±¿ê tylko przed robieniem zdjêcia rentgenowskiego...
Z tego, co siê orientujê, jaki¶ niewielki wp³yw znieczulenie mo¿e mieæ w pierwszym trymestrze i nale¿y wtedy powiedzieæ denty¶cie o ci±¿y i on dobiera odpowiedni rodzaj znieczulenia, czyli np. bez ¶rodków obkurczaj±cych (? tak mi siê zdaje), w zasadzie im "czystsze" znieczulenie, tym lepiej w ci±¿y. Ale w drugim i trzecim trymestrze znieczulenie u dentysty ju¿ chyba nie ma wp³ywu na dziecko. My¶lê, ¿e du¿o wiêkszy wp³yw mia³by silny ból i stres odczuwany przez matkê podczas robienia zabiegu bez znieczulenia.
Stary 2015-08-23, 15:24   #4877
201607040946
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 20 469

Mnie ci±¿a nie grozi, wiec siê nie wypowiadam.

Zdjêcia w³osów bêd± za 3 dni albo i jutro, akurat mija drugi miesi±c picia dro¿d¿y.

Nie umiem w cholerê mierzyæ odrostu, wiec bêdê wrzucaæ zdjêcia.

Dla mnie odrost nie jest oznak± zaniedbania, bo sama chodzilam kiedy¶ z takim na pó³ g³owy. Oczywi¶cie, nigdy nie wiadomo, czy laska zapuszcza, czy po prostu nie chce jej siê farbowac co miesi±c.

Chyba najgorzej wygl±daj± takie kontrastowe - naturalne blond na farbowanej czerni albo br±zie oraz naturalny br±z /ciemny blond na tlenionym blondzie. Sza³.
201607040946 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-08-23, 16:14   #4878
monika1983k
Rozeznanie

martaakow kurcze jakie¶ 2 miesi±ce chyba tak mi wychodz±, pamiêtam ¿e skonczy³am kuracje Vitapilem i zaraz potem zaczê³y wychodziæ w duzych ilo¶ciach, podobno 100 dziennie to norma,musia³abym zebrac w³osy z ca³ego dnia i je policzyæ ale na moje oko jest wiêcej ni¿ 100 w³osków....
kaguya czekam na zdjêcie, zawsze mnie to motywuje i daje kopa ¿eby bardziej dbac o w³osy
echme czy za du¿o oleju? bo ja wiem, w³osy mam teraz lekko za ³opatki, nak³adam od d³ugo¶ci ucha w do³ oko³o 3 ³y¿ek , czy za du¿o?
Stary 2015-08-23, 16:49   #4879
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
martaakow kurcze jakie¶ 2 miesi±ce chyba tak mi wychodz±, pamiêtam ¿e skonczy³am kuracje Vitapilem i zaraz potem zaczê³y wychodziæ w duzych ilo¶ciach, podobno 100 dziennie to norma,musia³abym zebrac w³osy z ca³ego dnia i je policzyæ ale na moje oko jest wiêcej ni¿ 100 w³osków....
kaguya czekam na zdjêcie, zawsze mnie to motywuje i daje kopa ¿eby bardziej dbac o w³osy
Czasem siê tak zdarza przy kuracjach na w³osy, ¿e te stare s³abe w³osy wypadaj±. Pod warunkiem, ¿e na ich miejsce wyrasta Ci stado bejbików. Wiêc mo¿e to od tego. A z tym liczeniem w³osów, to kiedy¶ po myciu siê wziê³am za liczenie tych, co wypad³y, ale zrezygnowa³am przy nieca³ych 10, bo mi siê nie chcia³o ich rozdzielaæ od siebie.
Stary 2015-08-23, 18:29   #4880
echme
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 439

Cytat:
echme czy za du¿o oleju? bo ja wiem, w³osy mam teraz lekko za ³opatki, nak³adam od d³ugo¶ci ucha w do³ oko³o 3 ³y¿ek , czy za du¿o?
Wszêdzie czyta³am, ¿e na d³ugie w³osy 1 ³y¿ka, a jak Ty nak³adasz od ucha to ju¿ w ogóle 3 to za du¿o wg mnie. Ja mam w³osy za ramiona i spokojnie mi wystarcza 1,5 ³y¿eczki by k³aczki by³y dobrze nat³uszczone, a u¿ywam na w³osy plus skóra g³owy

Edytowane przez echme
Czas edycji: 2015-08-23 o 18:32
echme jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-08-23, 18:51   #4881
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 17 183

Wchodzê sobie dzisiaj do biedry a tam moja ukochana farba Palette Deluxe na promocji
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-08-23, 18:59   #4882
201605161428
Konto usuniête

Palette to najgorszy syf z farb jaki istnieje.
Stary 2015-08-23, 19:46   #4883
201607040946
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 20 469

Nieprawda.
Ma ¶wietne br±zy, nie przesusza i... nie schodzi.
201607040946 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-08-23, 19:51   #4884
Konto usuniête

Ja te¿ siê nie zgodzê, ¿e syf. U¿ywa³am jej kilka lat i nigdy mi nie zaszkodzi³a
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-08-23, 21:38   #4885
iwonsia01
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 187

Hej chcia³ kto¶ zobaczyæ moje aktualne fotki w³osów. Zdjêcia trochê ma³o wyra¼ne. Wczoraj podciê³am koñce o jakie¶ 2 cm. Zrobi³am te¿ odrost. Nie jest z nimi tak najgorzej, wiadomo susza po wakacyjnym greckim s³oñcu, ale my¶lê ¿e szybko je zregeneruje
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg 20150823_210111.jpg (118,4 KB, 22 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg 20150823_210311.jpg (76,0 KB, 19 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg 20150823_210351.jpg (68,1 KB, 18 za³adowañ)
Stary 2015-08-23, 21:50   #4886
201605161428
Konto usuniête

Poczytajcie o tym jakich skladnikow chemicznych palette uzywa zeby osiagnac te kolory Ma najszersza game kolorow wlasnie dlatego, ze daje mase szkodliwej chemii, ktorej inni producenci nie dodaja choc moga. Plus setki, tysiace relacji z tego jak nawet po latach wlosy lecialy garsciami.
Stary 2015-08-24, 06:02   #4887
qwertyu
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 6

Cytat:
istnieje ca³a masa badañ naukowych wskazuj±cych na to, i¿ czêstotliwo¶æ zapadania na choroby nowotworowe jest zdecydowanie wiêksza u osób, które systematycznie farbuj± w³osy, jak równie¿ u fryzjerów.
Mo¿esz podaæ linki/¼ród³a do tej ca³ej masy badañ naukowych?
qwertyu jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-08-24, 07:52   #4888
bernikula
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 10 308

Cytat:
Palette to najgorszy syf z farb jaki istnieje.
Z autopsji powiem, ¿e moje w³osy równie¿ tragicznie reagowa³y na Palette- podobnie jak na Joannê. Farbowa³am na jasne blondy w okolicy 12. Wiele fryzjerek równie¿ odradza te farby.
U mnie najlepiej sprawdza³a siê Wella.

Insta
bernikula jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-08-24, 08:05   #4889
monika1983k
Rozeznanie

echme jak zaczyna³am przygode z olejowaniem to sprawdza³am po jakiej ilo¶ci oleju w³osy sa dobrze nawilzone, rok temu mia³am w³osy d³u¿sze o kilkana¶cie cm i wtedy stosowalam a¿ 4 £YZKI i dopiero po takiej ilo¶ci w³osy by³y porzadnie odzywione, teraz jak ¶cie³am zmniejszy³am ilo¶c oleju, jesli wezmê jeszcze mniej to chyba nie bedzie takiego efektu...mysle ze olej musze zmywac potteresem, wtedy dobrze zejdzie, niestety teraz nie mam do niego dostepu i dlatego siê mecze
iwonsia01 ja chcia³am zobaczyæ mam pytanie czy Twoje w³osy wygl±daj± tak caly czas czy tylko do 1 dnia po umyciu? moje siê krêc± ale po jednym dniu robia siê falowane, a potem str±czkowate w kierunku prostych
Stary 2015-08-24, 08:43   #4890
Konto usuniête

Cytat:
Poczytajcie o tym jakich skladnikow chemicznych palette uzywa zeby osiagnac te kolory Ma najszersza game kolorow wlasnie dlatego, ze daje mase szkodliwej chemii, ktorej inni producenci nie dodaja choc moga. Plus setki, tysiace relacji z tego jak nawet po latach wlosy lecialy garsciami.

Poczyta³abym ale teraz temat mnie za bardzo nie dotyczy Zreszt± tak jak mówi³am - moje w³osy reagowa³y na t± farbê bardzo dobrze. Ale rozumiem, ¿e jak komu¶ innemu zniszczy³a w³osy to ta osoba nie bêdzie jej zachwalaæ
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów i fryzury

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-09-01 14:28:04

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:23.

© 2000 - 2026 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.