|
|
#781 | |
|
celebriti
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 2
E tam, ja wiem. Ciagle tak pisze ![]() Kejti fajnie, ze jesteś zadowolona z przyjęcia ![]() Kurczę mamy wyjazd na początku września i chyba weźmiemy mała bo boje sie trochę ja zostawiać. No i mleko ![]() ---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- Ale sie uśmiałam. Dobrze, ze nie chrzczę bo bym sie bała
|
|
|
#782 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Moj TZ na szczęście jest kochany pomaga mi, ale wiadomo czasem trzeba go zmotywować, rozumiem, ze jest zmęczony i ja czasem tez i obije sie polenimy jeden dzien, ale na następny sprzątamy zawsze razem idziemy na spacer ok 18 nawet mnie do wózka nie chce dopuścic kapiemy tez ja razem on szykuje wodę, a ja rozbieram mała, a jak skończymy to on sprząta, a jaw tym czasie ja kremuje i ubieram, ide ja nakarmić i położyć do spania, a TZ robi wtedy kolacje Cytat:
![]() Ja mam moskitiery w całym mieszkqniu a i tak gdzieś jakis wleci, robie tak ze wkładam do kontaktu, zamykam drzwi, jem kolacje karmie mała, kapie ja, sama wskakuje pod prysznic, wierze pokój i mam spokój i dziecko potem nie spi w tych oparach ![]() Cytat:
Ojjjjjjj śmierdzi cała czas nawet jak umyje sie włosy juz po użyciu kozieratki Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#783 |
|
Zakorzenienie
|
Selis też mam wersję próbna tej apki.
Dla mojej mamy fakt, że dziecko jest ochrzczone to jakaś tam "ochrona" dla niego. Dziękuję za komplementy! Ale ehhhhh, chciałam wyglądac super, a z niczym nie zdążyłam. Nawet paznokcie zdążyły mi się zepsuć od 7 rano. ala:
|
#784 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tz naciska ze musze bo malec i tak już jest do mnie za bardzo przyzwyczajony tylko ale ja mam z tym problrm Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() U nas temat chrztu na razie nie jest poruszany. Mój Tż bardzo nie lubi księży nie zamierza słuchać jacy to jesteśmy źli nie mając ślubu także na razie o tym nie myślimy
|
|
#785 |
|
Zakorzenienie
|
Mehja ja też się cieszę, że wątek istnieje nadal
fajnie mieć świadomość że mamy kogoś komu można się wygadac
|
#786 |
|
Zakorzenienie
|
Kika u nas ksiadz nic nie powiedzial tylko spytal czy mamy slub takze zalezy jak traficie
|
|
|
|
#787 |
|
Rozeznanie
|
Tylko jest taki problem bo my w chwili obecnej mieszkamy obok kościoła(ok 400 m ) i moj tz kiedyś poszedł do księdza z innymi mieszjacami i poprosił o sciszenuie nagłośnienia bo wystawił głośniki na zewnątrz a wiernych nawet w kościele wiele nie ma a msze słychać przy zamkniętych oknach było
i w końcu po wielu interwencjach musiał sciszyc a my słyszymy mszę tylko przy otwartym oknie a przy zamkniętym juz nie i wydaje nam się ze chrzest zrobimy jak się przeprowadzimy
|
#788 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja kiedyś mieszkając we Wrocławiu lekko sie przebudzajac w niedziele o 7 rano po sobotniej imprezie na mega kacu, słyszę jakies pieśni jak w kościele, i strasznie duzo rożnych głosów do tego śpiewa, a kościół co najmniej 3 km dalej, myśle sobie co jest ☠☠☠☠a w niebie jestem ?anioły śpiewają czy o co chodzi, podchodze do okna otwieram rolety, a tam pielgrzymka pod moimi oknami sie przechadza Było tak duzo ludzi, ze wężyk szedł chyba z polgodziny do dzis sie z tego śmieje
Mia Edytowane przez ultraviolwt188 Czas edycji: 2015-08-24 o 08:28 |
|
|
|
|
#789 | ||
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() co za piękny dzień- moje dziecko spało od 21 prawie do 5 rano ![]() nie wiem co sie jej stało. raz tylko była niespokojna , dałam jej smoczek i spała dalej ![]() przed chwilą walneła kupsko a teraz śpi dalej, czekam kiedy sie obudzi na śniadanie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() my nie chrzcimy mam znajomego księdza który powiedzial ze z radością ochrzci moje dziecko, szanuje moje stanowisko i nie jest t dla niego przeszkodą........ przeszkodą stali sie jednak rodzice chrzestni no i temat chrzcin ucichł. ja sie ciesze, tż może zapomni
|
|
#790 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Cytat:
mój tz twierdzi zawsze (żartem ), że to naturalna cecha kobiet ![]() Kupa. Hahaha |
||
|
|
|
#791 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
od razu do nieba byś chciała...
|
|
|
|
|
#792 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
straszne---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#793 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, tak sobie siedzę w ciszy
i dochodzę do wniosku, że chrzest powinien z założenia być momentem, który łączy rodzinę, a nie cyrkiem na pokaz. Ludzie sami sobie komplikuja życie. ![]() Industria to pospalyscie! To ile Gosia zjadła przed snem, że nie budziła się na jedzenie? Mój to taki do jedzenia, że ehhh Rozgląda się, zamysla, nasteka się, a w międzyczasie coś tam ciągnie, max 100ml. Ciągle martwię się czy to nie za mało, ale ładnie przybiera, jest bardzo energiczny. Widocznie nie potrzebuje więcej. Jak już jest najedzony to zaciska wargi i koniec.
|
#794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Największym hitem byl sklep kupiony na all, koszt ok 120 zl. Z tanszych zestaw malego lekarza z marketu ![]() Szuu, ja nie mialam pokarmu w 6-7 tygodniu, ile ma Konradek? Kejti super, ze sie chrzciny udaly
|
|
#795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#796 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wojtek ostatnio Zacząl się budzić już o północy na jedzenie i w sobotę szlam spać tak późno, że pomyślałam sobie, że poczekam aż wstanie. A ten skubaniec wstał dopiero o 2 Kurde, myślałam, że zostanie mi pełno ciasta i będę miała pretekst, żeby zjeść... a zjadam właśnie ostatni kawałek torta ![]() ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Sylwia, dla mnie hitem jest piasek kinetyczny.
|
|
#797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#798 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Zapisała moja niunia na jutro na szczepienie. Ale się stresuje, masakra. Dobrze że to tylko jedno klucie ale i tak mi jej szkoda |
|
|
|
#799 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co, moja krolewna sie tak rozgadala, ze szok
---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Mojej sie w nocy zmienilo cos i doszlo dodatkowe karmienie
|
#800 |
|
Zakorzenienie
|
A ja jestem teraz serio skłonna uwierzyć, że to był skok. Wojtek jest zupełnie inny, cała mszę leżał w wózku i się rozglądal. Dostaliśmy nowa mate i leży na niej grzecznie, próbuje już sięgać rękoma i się cieszy. Po prostu zupełnie inne dziecko
Mehja, powodzenia na szczepieniu Princesika, ale super!!!
|
#802 | |
|
celebriti
|
Kejti no widzisz. Po skoku jak po burzy - słońce
![]() Szuuu u mnie przy skoku tez było mniej pokarmu. W ogóle moja je co 3 i mam mało . W nocy daje butle ale wydaje mi sie ze brzuch ja meczy po butli bo sie budzi godz po jedzeniu i marudzi ... Jeżu ręce rozkładam nie wiem co robic
|
|
|
#803 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dieta żelkowa ![]() Cytat:
fajnie, że chrzciny udały sie i wyglądałaś super ![]() dokładnie ![]() jeśli przyjaciółka nie ma nic przeciwko to nie zmienialabym tego.. nie słyszałam o tym, ze w ciazy nie można być chrzestną... Cytat:
Cytat:
bez sensu.. Cytat:
Cytat:
my planujemy chrzciny na 20 września, chrzestnym będzie znajomy, a chrzestną moja siostra muszę zacząć rozglądać sie za ubrankiem dla Małego i dla siebie
|
||||||
|
|
|
#804 |
|
Rozeznanie
|
Ale piszecie jak szalone znowu mam 7 stron do nadrobienia
Wczoraj obudziłam się strasznie chora chyba jakaś angine zalapalam bo i gardło i głowa i mięśnie wszystko mnie bolało dzisiaj juz trochę lepiej mam nadzieje ze Zosia odemnie się nie zarazi ![]() Idę nadrabiać |
|
|
|
#805 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na ostatnim wyłam prawie razem z nią, tylko juz slysze komentarz lekarki jaka to ze mnei wyrodna matka...
|
|
|
|
|
#806 |
|
Konto usunięte
|
Hej dziewczynki, wczoraj wypiłam dwa piwa czeskie bardzo gorzkie, az ryja wykręcalo (bo jak patrzę na karmi albo cytrynowe to juz gonie swego pawia). No alko oczywiście
I w nocy obudził mnie bol, miałam taki nawał ze z koszulki mogłam wyciskać. No ale nie moge codziennie pic piwa na ta laktację bo dupa mi urośnie ![]() Princesika wlasnie 7 tydz. Tz przyjechał wczoraj z mata, jednak nie kupiliśmy rainforesta tylko bright starts i mały od rana miedzy placzami (bo dalej ma wyjca a to co wyczyniał wieczorem to przeszło ludzkie pojęcie bo pierwszy raz nie wył mi z bólu tylko chciał na rece - oczywiście pionowo a mi rece odpadały, na szczęście szumis w dobrym momencie uratował sytuacje) naparza w zabawki w macie, na razie bardzo zainteresowany szczególnie żyrafa i światełkami w grającym tygrysku. Zobaczymy jak bedzie potem.No i z cera jest gorzej. Zaczynam podejrzewać pomidora... Jutro ide do pediatry, znooowu. A potem do położnej, chyba mam ostatnie spotkanie. Czekam na tydzien bez pediatry w końcu, bo tylko jeździmy po lekarzach ciagle. W ogole wczoraj cos mi sie zaczal strasznie odcinać jak struna jak leży. Taki mostek robi... Groszko a moze zmiana mm? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Kejti nie wiem czy Ci pisałam ale super wyglądałaś na chrzcinach! Princesika to masz kompanke do ploteczek ![]() Mehja ja sie nie stresowałam ale jak zobaczyłam te trzy strzały to zaraz żałowałam ze tych skojarzonych nie wzięłam ![]() Industria szczęściara! ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#807 |
|
Zakorzenienie
|
U nas będzie nasz przyjaciel i moja przyjaciółka. Ale komentarzy brak. Zresztą ja to mam w
Matko jeszcze tydzień i wrzesień już
|
|
|
|
#808 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny karmicie swoje maluszki w nocy? ile razy? i jaką długa przerwę mają? ja gdybym mojej nie obudziła to by spała i 10 godzin bez karmienia
troche mnie to martwi,że jej głod nie budzi
|
#809 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wstaje o 2:30 i o 5:30. O 20 zasypia. Kilka razy chciałam wcisnąć mu butlę na spiocha, to zaciska wargi i nie chciał.
|
#810 | |
|
celebriti
|
Ultra to sie cieszyć trzeba. Moja je o 19 i pózniej miedzy 12 a 1:30 i miedzy 4 a 5
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:30.

kapiemy tez ja razem on szykuje wodę, a ja rozbieram mała, a jak skończymy to on sprząta, a jaw tym czasie ja kremuje i ubieram, ide ja nakarmić i położyć do spania, a TZ robi wtedy kolacje
bo on jest taki ze jak ktos mu dupę truje to zawsze sie złamie zeby tylko miec spokój :P 
ala:

06.09.2014 

a mi rece odpadały, na szczęście szumis w dobrym momencie uratował sytuacje) naparza w zabawki w macie, na razie bardzo zainteresowany szczególnie żyrafa i światełkami w grającym tygrysku. Zobaczymy jak bedzie potem.