Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 2 - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-23, 23:35   #781
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino
Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 2

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
Chyba już nikt nie wie o co mi chodzi, pisze jak jakąś kopnięta

E tam, ja wiem. Ciagle tak pisze

Kejti fajnie, ze jesteś zadowolona z przyjęcia

Kurczę mamy wyjazd na początku września i chyba weźmiemy mała bo boje sie trochę ja zostawiać. No i mleko

---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ----------

Ale sie uśmiałam. Dobrze, ze nie chrzczę bo bym sie bała

groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 01:18   #782
ultraviolwt188
Raczkowanie

Cytat:
Zazdroszcze wam że miescicie się już w spodnie z przed ciąży. Ja mam jeszcze 10kg do zrzucenia. Spada to ale powoli. Kupilam sobie mate do ćwiczeń i dziś znaczne chodakoeska ćwiczyć
U mnie to samo 2 tyg po porodzie miałam -13 kg i zostało mi 7, a teraz o 2 kg wiecej, a nie jem wiecej, ruszam sie...

Cytat:
Napisane przez Aika213 Pokaż wiadomość
Zazdroszczę. U nas dzień nieciekawy, płacz co chwile, nawet na rękach. Nie wiem o co chodzi. Jesteśmy same bo Tz oczywiście wyjechał na weekend. Teraz zamotałam ja w kocyk, włączyłam szumisia to sie uspokoiła. Zaraz idę jak kapać i mam nadzieje ze pójdzie spać

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

Mój dla mnie jest wporzadku, mówi z 50 razy dziennie ze mnie kocha, wysyła wiadomości z pracy, mówi komplementy, przytula. W domu tez coś ogarnie, pozmywa naczynia. Tylko jakoś do Amy nie ma serca i cierpliwości. Czasem mogły więcej przy niej pomoc. na tym tle dochodzi do spiec. Chociaż widzę ze im starsza tym bardziej sie nią interesuje, zagada do niej. On mówi ze ja bardzo kocha chociaż tego nie okazuje. Nie wiem może nie potrafi. Może ma uraz z dzieciństwa, mama go zostawiła jak miał 3 latka. Wychował go tata ale mówił ze nie miał czasu dla niego bo dużo pracował. Może to właśnie teraz wychodzi.
Podobno mężczyźni ( zwłaszcza do córek ) maja takie podejście, co potem mija

Moj TZ na szczęście jest kochany pomaga mi, ale wiadomo czasem trzeba go zmotywować, rozumiem, ze jest zmęczony i ja czasem tez i obije sie polenimy jeden dzien, ale na następny sprzątamy zawsze razem idziemy na spacer ok 18 nawet mnie do wózka nie chce dopuścic kapiemy tez ja razem on szykuje wodę, a ja rozbieram mała, a jak skończymy to on sprząta, a jaw tym czasie ja kremuje i ubieram, ide ja nakarmić i położyć do spania, a TZ robi wtedy kolacje

Cytat:
Ja na cerę ani w ciąży ani teraz nie mogę narzekać

Marei w sumie nie wiem czy można....to jest bez zapachowe no i nie bezpośrednio na dziecku tylko do kontaktu więc chyba ok
nie wolno używać an opakowaniu pisze

Ja mam moskitiery w całym mieszkqniu a i tak gdzieś jakis wleci, robie tak ze wkładam do kontaktu, zamykam drzwi, jem kolacje karmie mała, kapie ja, sama wskakuje pod prysznic, wierze pokój i mam spokój i dziecko potem nie spi w tych oparach

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
I mniej się potem przetłuszczają bardzo dobra jest kozieradka niestety po dłuższym wcieraniu śmierdzi się rosolem

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Ojjjjjjj śmierdzi cała czas nawet jak umyje sie włosy juz po użyciu kozieratki

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Dzieki dzwiewczyny ze popieracie moje zdanie. Tez wlasnie mysle ze ktos pomógł tz zmienić zdanie bo on jest taki ze jak ktos mu dupę truje to zawsze sie złamie zeby tylko miec spokój :P

Ojjjjjj u mnie podobnie zawłaszcz mamusi sie słucha

Marei ja pamietam, zawsze sobie tak to tłumacze, ze on chce mi tylko powiedzieć ze go boli bo przecież inaczej nie potrafi... Tylko ze wystarczy ze wyjdę z domu to zaraz wszyscy sie interesują "czemu to dziecko tak płacze" i wymyślają sto powodów :/

Tez tak mowię jutro robimy termin u jakiegoś specjalisty od układu kostnno- mięśniowego zeby posprawdzal mała, bo jak cos boli ani to brzuch i nie wiadomo o co chodzi to tez mogą byc tam przyczyny.

Siacha cholera... Ale to tak moze byc ze raz jest na cos reakcja a raz nie? Hmm biedna jestes z tym jedzeniem...

Country jak było?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Jelita malutkie jeszcze moja tez tak robi nie raz ten weekend dała mam popalić

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
ja tam widziałam Kejti na fejsie

masz racje, dla mnie to tez niesamowite że to tak zleciało, dopiero pisałyśmy o objawach ciążowych a teraz dzieciaki rosną jak szalone
kurcze, pamiętam jak nie mogłam sie tego czerwca doczekać

troche tęsknie za ciążą, fajnie było

mój tż namawia mne żebyśmy w przyszły piątek zostawili małą na noc u jego mamy a sami poszli ze znajomymi do knajpki. teściówka na pewno sie ucieszy i da sobie rade bo jako niania brała na wychowanie dzieci od 6 tygodnia życia....kurcze, fajnie by było, ale ja mam opory
chyba to dla mnie za wcześnie- tak oddać dziecko na całą noc. co innego na kilka godzin..........
chyba mam lęk separacyjny
Kurde my raz jak moja mama była u nas chcieliśmy iść ze znajomymi na miasto, ale wymiękam i zabrałam ja ze sobą to spała na szczęście grzecznie, a my mogliśmy zjeść i podgadac
Stary 2015-08-24, 01:20   #783
kejtiCe
Zakorzenienie

Selis też mam wersję próbna tej apki.

Dla mojej mamy fakt, że dziecko jest ochrzczone to jakaś tam "ochrona" dla niego.

Dziękuję za komplementy! Ale ehhhhh, chciałam wyglądac super, a z niczym nie zdążyłam. Nawet paznokcie zdążyły mi się zepsuć od 7 rano. ala:
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 04:53   #784
kika1989wroc
Rozeznanie

Cytat:
ja tam widziałam Kejti na fejsie

masz racje, dla mnie to tez niesamowite że to tak zleciało, dopiero pisałyśmy o objawach ciążowych a teraz dzieciaki rosną jak szalone
kurcze, pamiętam jak nie mogłam sie tego czerwca doczekać

troche tęsknie za ciążą, fajnie było

mój tż namawia mne żebyśmy w przyszły piątek zostawili małą na noc u jego mamy a sami poszli ze znajomymi do knajpki. teściówka na pewno sie ucieszy i da sobie rade bo jako niania brała na wychowanie dzieci od 6 tygodnia życia....kurcze, fajnie by było, ale ja mam opory
chyba to dla mnie za wcześnie- tak oddać dziecko na całą noc. co innego na kilka godzin..........
chyba mam lęk separacyjny
Ja tez się boje małego zostawić tz naciska ze musze bo malec i tak już jest do mnie za bardzo przyzwyczajony tylko ale ja mam z tym problrm
Cytat:
Napisane przez kaczuszka1986 Pokaż wiadomość
wczoraj miałam właśnie taką refleksje, że są ,,miesiące" gdzie mamy się kłócą non stop, u nas tego nie widzę i trzymamy się w ,,kupie" o tak... kupa to idealne określenie

yyy a czemu niby nie moze byc kobieta w ciazy chrzestna? pierwsze slysze...
Fajnie ze wątek nadal istnieje bo mam gdzie się radzić w razie potrzeby
Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Musisz pogadać z nią czy chce teraz podawać do chrztu.. Jeśli powie ze ok to nie zmieniajcie..
Wiem ze jest taki zabobon że kobieta nie może podawać do chrztu w ciąży bo to źle dla nienarodzonego dziecka.. O.o
Moja Blanke podawała do chrztu jak się potem okazało w ciąży.. Ale to były same początki. I poronila i każdy gadał ze to przez chrzciny o.O

Ja też wspominam fajnie ciążę.. Moment zrobienia testu, objawy, pierwsze usg.. Ahhh

Btw dziś 23 sierpnia, dokładnie 6 lat temu poczęła się Blanka
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ja w to nie wierzę ...
Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
Selis też mam wersję próbna tej apki.

Dla mojej mamy fakt, że dziecko jest ochrzczone to jakaś tam "ochrona" dla niego.

Dziękuję za komplementy! Ale ehhhhh, chciałam wyglądac super, a z niczym nie zdążyłam. Nawet paznokcie zdążyły mi się zepsuć od 7 rano. ala:
Ważne ze się udało i masz to z głowy

U nas temat chrztu na razie nie jest poruszany. Mój Tż bardzo nie lubi księży nie zamierza słuchać jacy to jesteśmy źli nie mając ślubu także na razie o tym nie myślimy
Stary 2015-08-24, 05:57   #785
kejtiCe
Zakorzenienie

Mehja ja też się cieszę, że wątek istnieje nadal fajnie mieć świadomość że mamy kogoś komu można się wygadac
22.06.2015
Stary 2015-08-24, 06:08   #786
country111
Zakorzenienie

Kika u nas ksiadz nic nie powiedzial tylko spytal czy mamy slub takze zalezy jak traficie
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 08:11   #787
kika1989wroc
Rozeznanie

Tylko jest taki problem bo my w chwili obecnej mieszkamy obok kościoła(ok 400 m ) i moj tz kiedyś poszedł do księdza z innymi mieszjacami i poprosił o sciszenuie nagłośnienia bo wystawił głośniki na zewnątrz a wiernych nawet w kościele wiele nie ma a msze słychać przy zamkniętych oknach było i w końcu po wielu interwencjach musiał sciszyc a my słyszymy mszę tylko przy otwartym oknie a przy zamkniętym juz nie i wydaje nam się ze chrzest zrobimy jak się przeprowadzimy
Stary 2015-08-24, 08:26   #788
ultraviolwt188
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kika1989wroc Pokaż wiadomość
Tylko jest taki problem bo my w chwili obecnej mieszkamy obok kościoła(ok 400 m ) i moj tz kiedyś poszedł do księdza z innymi mieszjacami i poprosił o sciszenuie nagłośnienia bo wystawił głośniki na zewnątrz a wiernych nawet w kościele wiele nie ma a msze słychać przy zamkniętych oknach było i w końcu po wielu interwencjach musiał sciszyc a my słyszymy mszę tylko przy otwartym oknie a przy zamkniętym juz nie i wydaje nam się ze chrzest zrobimy jak się przeprowadzimy

Ja kiedyś mieszkając we Wrocławiu lekko sie przebudzajac w niedziele o 7 rano po sobotniej imprezie na mega kacu, słyszę jakies pieśni jak w kościele, i strasznie duzo rożnych głosów do tego śpiewa, a kościół co najmniej 3 km dalej, myśle sobie co jest ☠☠☠☠a w niebie jestem ?anioły śpiewają czy o co chodzi, podchodze do okna otwieram rolety, a tam pielgrzymka pod moimi oknami sie przechadza
Było tak duzo ludzi, ze wężyk szedł chyba z polgodziny do dzis sie z tego śmieje

Edytowane przez ultraviolwt188
Czas edycji: 2015-08-24 o 08:28
ultraviolwt188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 08:46   #789
industria
Zakorzenienie

cześć
co za piękny dzień- moje dziecko spało od 21 prawie do 5 rano
nie wiem co sie jej stało. raz tylko była niespokojna , dałam jej smoczek i spała dalej

przed chwilą walneła kupsko a teraz śpi dalej, czekam kiedy sie obudzi na śniadanie

Cytat:
,,1. Dziecko może wyjść na pierwszy spacer, dopiero gdy zostanie ochrzczone. To ma być podobno argument za tym, by jak najszybciej ochrzcić maleństwo."
dalej nie czyta, dziękuję za uwage
no, obśmiałam sie jak norka, większych głupot dawno nie czytałam

Cytat:
Napisane przez kika1989wroc Pokaż wiadomość

U nas temat chrztu na razie nie jest poruszany. Mój Tż bardzo nie lubi księży nie zamierza słuchać jacy to jesteśmy źli nie mając ślubu także na razie o tym nie myślimy
ooo to ja bym sie z twoim tż bardzo dogadała

my nie chrzcimy ja nie uznaje kościoła. tż chciałby ochrzcić, ja powiedziałam ze nie bede robiła przeszkód jeśli nie bede musiała brać czynnego udziału w tym przedstawieniu.
mam znajomego księdza który powiedzial ze z radością ochrzci moje dziecko, szanuje moje stanowisko i nie jest t dla niego przeszkodą........
przeszkodą stali sie jednak rodzice chrzestni nie mamy sióstr, jedna kuzynka mieszka w anglii a druga ma wywalone na kościół i na żadne nauki nie pójdzie.
no i temat chrzcin ucichł. ja sie ciesze, tż może zapomni
Stary 2015-08-24, 09:23   #790
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Selis Pokaż wiadomość
Mój Tż dokładnie tak samo to argumentuje i ja też nie wierzę w takie rzeczy. Miałam na ślubie świadkową która była w ciązy (też niby nie może być) i nie wierze, że to będzie miało wpływ na moje małżeństwo, jakie by nie było to na pewno nie przez to jaką miałam świadkową, tak samo może być z chrzcinami. Nawet ktoś w rodzinie zasugerował że ksiądz może nie ochrzcić jak zobaczy chrzestną w ciąży, ale to już przesada, kościół katolicki a poglądy pogańskie...

Rybka, będziecie musieli się ostro tłumaczyć z tego przyjaciela Tż ma dwie siostry, które teoretycznie mogłyby byc chrzestnymi, ale ani ja ani TŻ ich nie chce, więc jak juz wszystkich przyzwyczailiśmy do myśli, że chcrzestna będzie "obca" to teraz znowu to...
U mas chrzestnym był przyjaciel tz. A tz ma siostrę, ale chciał przyjaciela i na szczęście nikt nic nie powiedział. Przynajmniej nam

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Cytat:
wczoraj miałam właśnie taką refleksje, że są ,,miesiące" gdzie mamy się kłócą non stop, u nas tego nie widzę i trzymamy się w ,,kupie" o tak... kupa to idealne określenie

yyy a czemu niby nie moze byc kobieta w ciazy chrzestna? pierwsze slysze...
Nie kłócimy, bo szanujemy odmienne zdanie i powstrzymujemy przed byciem złośliwymi mój tz twierdzi zawsze (żartem ), że to naturalna cecha kobiet

Kupa. Hahaha
Stary 2015-08-24, 09:26   #791
kaczuszka1986
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ultraviolwt188 Pokaż wiadomość
Ja kiedyś mieszkając we Wrocławiu lekko sie przebudzajac w niedziele o 7 rano po sobotniej imprezie na mega kacu, słyszę jakies pieśni jak w kościele, i strasznie duzo rożnych głosów do tego śpiewa, a kościół co najmniej 3 km dalej, myśle sobie co jest ☠☠☠☠a w niebie jestem ?anioły śpiewają czy o co chodzi, podchodze do okna otwieram rolety, a tam pielgrzymka pod moimi oknami sie przechadza
Było tak duzo ludzi, ze wężyk szedł chyba z polgodziny do dzis sie z tego śmieje
od razu do nieba byś chciała...
kaczuszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 09:40   #792
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siacha_ck Pokaż wiadomość
Ja właśnie przez ten zabobon nie zostałam chrzestną.
Nie dogodzisz wszystkim. Jeśli Twoja przyjaciółka pomimo tego będzie chciała być chrzestną, Wam nie przeszkadza, że jest w ciąży to nie zmieniajcie nic.

Mój tata nam przygadywał, żebyśmy wzięli moją kuzynke, która mieszka we Wrocławiu. Nie mam z nią żadnego kontaktu.

Wiki ma chrzestną naszą znajomą a chrzestnego brata Tż. Szymek będzie miał chrzestną drugą naszą znajomą a chrzestnego drugiego brata Tż.

Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

http://m.mjakmama24.pl/rodzice/urocz...,496_4330.html

Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka
Ojjj to my złamaliśmy co najmniej kilka straszne

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Cytat:
Mehja ja też się cieszę, że wątek istnieje nadal fajnie mieć świadomość że mamy kogoś komu można się wygadac
Też się cieszę
Stary 2015-08-24, 09:50   #793
rybkaa90
Zakorzenienie

Dziewczynki, tak sobie siedzę w ciszy i dochodzę do wniosku, że chrzest powinien z założenia być momentem, który łączy rodzinę, a nie cyrkiem na pokaz. Ludzie sami sobie komplikuja życie.
Industria to pospalyscie! To ile Gosia zjadła przed snem, że nie budziła się na jedzenie? Mój to taki do jedzenia, że ehhh Rozgląda się, zamysla, nasteka się, a w międzyczasie coś tam ciągnie, max 100ml. Ciągle martwię się czy to nie za mało, ale ładnie przybiera, jest bardzo energiczny. Widocznie nie potrzebuje więcej. Jak już jest najedzony to zaciska wargi i koniec.

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 09:53   #794
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwusiach Pokaż wiadomość
moze wy mi doradzicie..za kilka dni jedziemy do znajomych, maja 2 corki w wieku 5 i 2 latka..co im kupic? jedziemy tam pierwszy raz i nie wypada chyba z pustymi rekami jechac..myslalam o czyms zwiazanym z bajkami ale w ogole nie orientuje sie co jest na topie u dziewczynek teraz, pomoze ktos?
Chrzesnica Tz ma 6 lat, jej siostra 3 wiec jwstem w temacie
Największym hitem byl sklep kupiony na all, koszt ok 120 zl. Z tanszych zestaw malego lekarza z marketu

Szuu, ja nie mialam pokarmu w 6-7 tygodniu, ile ma Konradek?

Kejti super, ze sie chrzciny udaly
Stary 2015-08-24, 09:53   #795
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Dziewczynki, tak sobie siedzę w ciszy i dochodzę do wniosku, że chrzest powinien z założenia być momentem, który łączy rodzinę, a nie cyrkiem na pokaz. Ludzie sami sobie komplikuja życie.
Industria to pospalyscie! To ile Gosia zjadła przed snem, że nie budziła się na jedzenie? Mój to taki do jedzenia, że ehhh Rozgląda się, zamysla, nasteka się, a w międzyczasie coś tam ciągnie, max 100ml. Ciągle martwię się czy to nie za mało, ale ładnie przybiera, jest bardzo energiczny. Widocznie nie potrzebuje więcej. Jak już jest najedzony to zaciska wargi i koniec.
Mój mały to samo. Albo zasypia i cyc zostajw w buzi, albo wypluwa i zaciska usta. Ciągle mi się wydaje, że mało je,chociaż musiałam poprawiać laktacj3ę herbatką i troszkę więcej je. Nadal wydaje mi się to mało.
Stary 2015-08-24, 09:56   #796
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
cześć
co za piękny dzień- moje dziecko spało od 21 prawie do 5 rano
nie wiem co sie jej stało. raz tylko była niespokojna , dałam jej smoczek i spała dalej

przed chwilą walneła kupsko a teraz śpi dalej, czekam kiedy sie obudzi na śniadanie

no, obśmiałam sie jak norka, większych głupot dawno nie czytałam

ooo to ja bym sie z twoim tż bardzo dogadała

my nie chrzcimy : ja nie uznaje kościoła. tż chciałby ochrzcić, ja powiedziałam ze nie bede robiła przeszkód jeśli nie: bede musiała brać czynnego udziału w tym przedstawieniu.
mam znajomego księdza który powiedzial ze z radością ochrzci moje dziecko, szanuje moje stanowisko i nie jest t dla niego przeszkodą........
przeszkodą stali sie jednak rodzice chrzestni : nie mamy sióstr, jedna kuzynka mieszka w anglii a druga ma wywalone na kościół i na żadne nauki nie pójdzie. :
no i temat chrzcin ucichł. ja sie ciesze, tż może zapomni
Wow! Ale pospala!!!

Wojtek ostatnio Zacząl się budzić już o północy na jedzenie i w sobotę szlam spać tak późno, że pomyślałam sobie, że poczekam aż wstanie. A ten skubaniec wstał dopiero o 2

Kurde, myślałam, że zostanie mi pełno ciasta i będę miała pretekst, żeby zjeść... a zjadam właśnie ostatni kawałek torta

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Sylwia, dla mnie hitem jest piasek kinetyczny.
22.06.2015
Stary 2015-08-24, 09:57   #797
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
Widzę, że temat Tżetów i chrzcin na tapecie, to i ja się wyżalę
Chrzestną Franka miała byc moja przyjaciółka, po pierwsze dlatego że i ja i Tż bardzo tego chcieliśmy, a po drugie nie mamy zupełnie nikogo innego w rodzinie na to stanowisko i już zapytaliśmy, ona się zgodziła i ok, chrzciny miały być w październiku. Tydzień temu jednak przyjaciółka powiedziała nam, że jest w ciązy (starała się o drugie dziecko, więc z radością przyjeliśmy tą wiadomość) no ale teraz wszyscy nam mówią, że ona nie może być chcrzestną skoro jest w ciązy, moja mama nawet nie chce słyszeć o chrzcinach jeśli ona miałaby być chrzestną, mój Tż mówi, że to głupie zabobony i nic w tej kwestii się nie zmienia, ale ja już sama nie wiem co myśleć tak mi namieszali w głowie. Jeszcze muszę pogadać z samą zainteresowany, czy w tej sytuacji zgadza sie byc chrzestną, ale ona mieszka w Niemczech i jak mamy już sie zgadać na skype to coś nam wypadnie...
Nie wiem co robić...
Selis przepraszam Cie ale co za bzdura. Dokladnie na skale nie isc na pogrzeb w ciazy. Nie daj sie tym bzdurom.
Stary 2015-08-24, 09:57   #798
mehja
Zakorzenienie

Hej

Zapisała moja niunia na jutro na szczepienie. Ale się stresuje, masakra. Dobrze że to tylko jedno klucie ale i tak mi jej szkoda
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 10:02   #799
Princesika
Zakorzenienie

Wiecie co, moja krolewna sie tak rozgadala, ze szok

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Mojej sie w nocy zmienilo cos i doszlo dodatkowe karmienie
Stary 2015-08-24, 10:03   #800
kejtiCe
Zakorzenienie

A ja jestem teraz serio skłonna uwierzyć, że to był skok. Wojtek jest zupełnie inny, cała mszę leżał w wózku i się rozglądal. Dostaliśmy nowa mate i leży na niej grzecznie, próbuje już sięgać rękoma i się cieszy. Po prostu zupełnie inne dziecko

Mehja, powodzenia na szczepieniu

Princesika, ale super!!!
22.06.2015
Stary 2015-08-24, 10:09   #801
Princesika
Zakorzenienie

My tez kupilismy mate. Uzywana na olx. Ale na razie Laurka sie nia nie interesuje

Tz poszedl dzis do pracy po urlopie
Stary 2015-08-24, 10:10   #802
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

Kejti no widzisz. Po skoku jak po burzy - słońce
Szuuu u mnie przy skoku tez było mniej pokarmu.

W ogóle moja je co 3 i mam mało . W nocy daje butle ale wydaje mi sie ze brzuch ja meczy po butli bo sie budzi godz po jedzeniu i marudzi ... Jeżu ręce rozkładam nie wiem co robic

Stary 2015-08-24, 10:11   #803
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
mi tez bardzo wlosy wypadają...lekarka mi kiedyś mówiła że trzeba jeść dużo żelek bo mają żelatynę a ona dobrze wpływa na włosy. Także ten..

dieta żelkowa

Cytat:
Hej. My po chrzcinach. Było super, Wojtek w ogóle nie płakał w kościele. Obiad w restauracji pyszny, a potem zaprosiliśmy gości do nas na grilla i oni jeszcze siedzą, a ja już z Wojtkiem w sypialni. Opornie mu idzie zasypianie, bo całego grilla przespal przy stole wśród 25 osób. Od rana ogromnie się stresowalam, ale jak nie zaplakal przy polewaniu woda, to wszystko ze mnie zeszło i od razu byłam uśmiechnięta.

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

Nadrobilam wszystko co napisalyscie, ale nie pocytowalam i ciężko się wbić gaduly

fajnie, że chrzciny udały sie i wyglądałaś super

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość

Zapomniałabym) mój najmłodszy mężczyzna kończy dziś 2 miesiące 😃

Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość

O Bożeno... skąd Ci ludzie się biorą

dokładnie

Cytat:
Widzę, że temat Tżetów i chrzcin na tapecie, to i ja się wyżalę
jeśli przyjaciółka nie ma nic przeciwko to nie zmienialabym tego.. nie słyszałam o tym, ze w ciazy nie można być chrzestną...

Cytat:

Cytat:
Napisane przez siacha_ck Pokaż wiadomość

Mój tata nam przygadywał, żebyśmy wzięli moją kuzynke, która mieszka we Wrocławiu. Nie mam z nią żadnego kontaktu.

bez sensu..
Cytat:
Hej

Zapisała moja niunia na jutro na szczepienie. Ale się stresuje, masakra. Dobrze że to tylko jedno klucie ale i tak mi jej szkoda
u nas ma byc za tydzień szczepienie, ale Tz nie będzie mógł wyrwac sie z pracy i też sie stresuje...

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
Wiecie co, moja krolewna sie tak rozgadala, ze szok

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Mojej sie w nocy zmienilo cos i doszlo dodatkowe karmienie

my planujemy chrzciny na 20 września, chrzestnym będzie znajomy, a chrzestną moja siostra muszę zacząć rozglądać sie za ubrankiem dla Małego i dla siebie
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 10:13   #804
haniula1803
Rozeznanie

Ale piszecie jak szalone znowu mam 7 stron do nadrobienia
Wczoraj obudziłam się strasznie chora chyba jakaś angine zalapalam bo i gardło i głowa i mięśnie wszystko mnie bolało dzisiaj juz trochę lepiej mam nadzieje ze Zosia odemnie się nie zarazi

Idę nadrabiać
haniula1803 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 10:14   #805
kaczuszka1986
Zadomowienie

Cytat:
Hej

My mamy w środę, jeszcze o 17:15 :/ i idzie z nią TŻ... ja byłam raz, nie dziękuję, powiedziałam mu co ma robić, że po szczepieniu i wkłucu ma ją od razu przytulić na ostatnim wyłam prawie razem z nią, tylko juz slysze komentarz lekarki jaka to ze mnei wyrodna matka...
kaczuszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 10:35   #806
201710041131
Konto usunięte

Hej dziewczynki, wczoraj wypiłam dwa piwa czeskie bardzo gorzkie, az ryja wykręcalo (bo jak patrzę na karmi albo cytrynowe to juz gonie swego pawia). No alko oczywiście I w nocy obudził mnie bol, miałam taki nawał ze z koszulki mogłam wyciskać. No ale nie moge codziennie pic piwa na ta laktację bo dupa mi urośnie

Princesika wlasnie 7 tydz.

Tz przyjechał wczoraj z mata, jednak nie kupiliśmy rainforesta tylko bright starts i mały od rana miedzy placzami (bo dalej ma wyjca a to co wyczyniał wieczorem to przeszło ludzkie pojęcie bo pierwszy raz nie wył mi z bólu tylko chciał na rece - oczywiście pionowo a mi rece odpadały, na szczęście szumis w dobrym momencie uratował sytuacje) naparza w zabawki w macie, na razie bardzo zainteresowany szczególnie żyrafa i światełkami w grającym tygrysku. Zobaczymy jak bedzie potem.

No i z cera jest gorzej. Zaczynam podejrzewać pomidora...

Jutro ide do pediatry, znooowu. A potem do położnej, chyba mam ostatnie spotkanie. Czekam na tydzien bez pediatry w końcu, bo tylko jeździmy po lekarzach ciagle.

W ogole wczoraj cos mi sie zaczal strasznie odcinać jak struna jak leży. Taki mostek robi...

Groszko a moze zmiana mm?

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Kejti nie wiem czy Ci pisałam ale super wyglądałaś na chrzcinach!

Princesika to masz kompanke do ploteczek

Mehja ja sie nie stresowałam ale jak zobaczyłam te trzy strzały to zaraz żałowałam ze tych skojarzonych nie wzięłam

Industria szczęściara!

201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 10:37   #807
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

U nas będzie nasz przyjaciel i moja przyjaciółka. Ale komentarzy brak. Zresztą ja to mam w czyjeś komentarze.

Matko jeszcze tydzień i wrzesień już

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 10:38   #808
ultraviolwt188
Raczkowanie

dziewczyny karmicie swoje maluszki w nocy? ile razy? i jaką długa przerwę mają? ja gdybym mojej nie obudziła to by spała i 10 godzin bez karmienia troche mnie to martwi,że jej głod nie budzi
Stary 2015-08-24, 10:45   #809
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny karmicie swoje maluszki w nocy? ile razy? i jaką długa przerwę mają? ja gdybym mojej nie obudziła to by spała i 10 godzin bez karmienia troche mnie to martwi,że jej głod nie budzi
Ja wstaje o 2:30 i o 5:30. O 20 zasypia. Kilka razy chciałam wcisnąć mu butlę na spiocha, to zaciska wargi i nie chciał.

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 10:46   #810
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

Ultra to sie cieszyć trzeba. Moja je o 19 i pózniej miedzy 12 a 1:30 i miedzy 4 a 5

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości