Mamusie styczniowe 2016, cz. III - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-24, 08:51   #481
czarnulax
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. III

Gratki za nowe tygodnie i kciuki za dzisiejsze wizyty!
Stary 2015-08-24, 08:55   #482
kogielmogiel
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
Dajesz jeszcze raz, MALWI !

KOGIEL, a na długo mąż wraca?
Wraca juz na stale bo sie zwolnil z pracy, bedzie szukal czegos na miejscu. eh juz sie nie moge doczekać
Stary 2015-08-24, 09:12   #483
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
No my podobnie,2.5 na 2.6,ale mi sie bardzo malo wydaje -teraz moze nie ale jsk troche podrosnie to tak.
Mamy super drewniane meble i wszystko do wyniesienia/sprzedazy bo za duze sa,tzn.zajmuja dużo miejsca a w ogole nic sie do nich nie mieści :-(
Pół życia mieszkałam w pokoju 2x3 i wcale mało miejsca nie było tylko trzeba wybrać fajne meble które nie zajmują dużo miejsca a zmieszczą dużo

Cytat:
Nie mam szczęścia do licytacji, dopóki nie zlicytuje to wszyscy aukcję maja w nosie, jak tylko dam ofertę to nagle cena skacze. A 6 dni trwała do wczoraj i nie zdążyłam kliknąć przed końcem, zainteresowania zero.dziś gość wystawił od nowa i klops Mam depresję
Dziubku najwyraźniej nie miało być twoje

A ja dziś do pracy Nie chce mi się strasznie
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 09:18   #484
mojakaren
Zakorzenienie

candyyfloss powodzenia na wizycie!

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
Ale martwie sie troche bo od paru dni nie czuje miziania Maluszka :-( mam nadzieje ze na tym etapie to jeszcze normalne ze ruchy sa nieregularne...
[/COLOR]Mojakaren gratuluje to juz nie przelewki:-D
z tego co się orientuję to na naszym etapie te ruchy są jeszcze tak nieregularne, że nie ma powodów do obaw, dopiero chyba coś koło 30 tygodnia zaczyna się liczyć
Ale rozumiem Cie, ja codziennie wsłuchuję sie w brzuch i próbuję z Młodym nawiazywać kontakt
Próbowałaś go pobudzić słodyczami albo colą?

Dotka90, Lune - gratuluję nowych tygodni! Już połowa ciązy, teraz z górki!

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 09:19   #485
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
UAO, każdemu podpasuje co innego w kwestii żył, ale na działanie tabletek też chyba trzeba poczekać. ..

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

Może warto pomyśleć o pończochach uciskowych jeszcze?
Na wszystko czekać trzeba niestety. O pończochach myślałam, ale to nie dla mnie. Nienawidzę takich wynalazków.

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Ktoś pisał o infekcjach pochwy. Zaś moja mama, ale co tam skoro daje rady to trzeba korzystać. Mnie póki co na nic się nie przydają, bo nie mam infekcji.
Lekkie infekcje warto zacząć leczyć domowymi sposobami, w sumie chyba mało kto o nich wie (ja nie wiedziałam). Tutaj podobno najlepszy jest ocet jabłkowy pół na pół z wodą i tym się podmywać. Ma bardzo zbliżone ph do ph pochwy i często wykorzystywany jest w tych wszystkich cudach na infekcje. Wiadomo, jeśli jest jakaś poważniejsza infekcja to globulki, ale jak tam delikatnie piecze, to można spróbować.
Moja mama też mi to mówiła. Jej pomagało.

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 09:38   #486
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość

z tego co się orientuję to na naszym etapie te ruchy są jeszcze tak nieregularne, że nie ma powodów do obaw, dopiero chyba coś koło 30 tygodnia zaczyna się liczyć
Ale rozumiem Cie, ja codziennie wsłuchuję sie w brzuch i próbuję z Młodym nawiazywać kontakt
Próbowałaś go pobudzić słodyczami albo colą?
No w sumie to dopiero 18t ale juz sie przyzwyczailam troszeczke ze tak fajnie buszowal... czulam ze naprawde ta dzidzia tam jest tak prawie namacalnie... Jadlam lody i w sumie nic ale moze faktycznie sprobuje napic sie coli

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 09:46   #487
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

MALWI, lubię domowe sposoby. Na niektóre rzeczy

KOGIEL, to super! Powiem Ci, że doskonale pamiętam euforię i ten wewnętrzny spokój w pierwszą noc po jego przyjeździe, gdy wiedziałam, że już nie jest to noc odliczająca dni do wyjazdu. Super, super

MAGDA, to jest dobijające kupno nowej rzeczy przynajmniej ma to do siebie, że jak chcę,to mam, nie muszę się pocieszać

MAGDUSIA, po prostu za mało lodów!

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 09:47   #488
bigcoffee
Raczkowanie

Dzień dobry wszystkim,
ja jak zwykle nadrabiam po weekendzie. Jakoś w weekend komputer mnie nie ciągnie
U mnie dzidzia szaleje, szczególnie po jedzeniu.
W przyszłym tygodniu przeprowadzam się do nowego mieszkania nareszcie! Wprawdzie remonty mnie przerażają, ale nie mogę się już doczekać efektu końcowego. No i nareszcie będziemy mieli dużo miejsca bo z kawalerki ok 34m, przeprowadzamy się do 84m. Ja nie wiem jak my się odnajdziemy na takiej przestrzeni
bigcoffee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 09:58   #489
niepozorna
Zakorzenienie

Med dla Ciebie również kciuki
Dotka, Lune gratuluję nowego tygodnia
Ja właśnie czuję od wczoraj, że chyba znowu mi się jakaś infekcja przyplątała... A dopiero co w lipcu wybrałam antybiotyk na jedną Malwi o tym sposobie z octem jabłkowym słyszałam, ale jutro jadę na wakacje i chyba muszę jednak kupić jakieś globułki, bo jak nic z tym nie zrobię to będzie tylko gorzej... Dziewczyny możecie polecić jakieś bezpieczne globułki albo coś innego?

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 10:02   #490
Casaa
Zakorzenienie

Candy, Med trzymam kciuki za wizyty

Ja dzis tez 18 tydzien zaczynam

Przed chwila wrocilam z morfologii i tsh, ciekawa jestem co mi pokaze po tym piatkowym krwotoku...

Milego dnia dziewczynki

Wyslane z Lumia920.

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Niepozorna, moj gin profilaktycznie mi kazal aplikowac 2xtydz lactovaginal, zeby wlasnie nie bylo przykrych niespodzianek

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 10:06   #491
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bigcoffee Pokaż wiadomość
Dzień dobry wszystkim,
ja jak zwykle nadrabiam po weekendzie. Jakoś w weekend komputer mnie nie ciągnie
W przyszłym tygodniu przeprowadzam się do nowego mieszkania nareszcie! Wprawdzie remonty mnie przerażają, ale nie mogę się już doczekać efektu końcowego. No i nareszcie będziemy mieli dużo miejsca bo z kawalerki ok 34m, przeprowadzamy się do 84m. Ja nie wiem jak my się odnajdziemy na takiej przestrzeni
Super! Ja uwielbiam urządzać, organizować, układać.. wszystko co związane z remontami i meblowaniem..
A teraz idę malować pokój mojej małej księżczniczki

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 10:09   #492
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
EWUSIA, to w sumie też te 2 konkretne modele rozważałam. .. no nic, zobaczymy.
dowiedziałam się ze te dwa modele są dokładnie identyczne, różnią się tylko kolorystyką zresztą osobiście porównywałam i faktycznie nie znalazłam żadnych różnic
Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Muszę się pochwalić mama zrobiła mi niespodziewajkę i kupiła mi łóżeczko dla Młodego. Opowiadałam jej jakie bym chciała i że takie mi się podoba, a ona dzisiaj wzięła i kupiła
http://allegro.pl/pino-2w1-lozeczko-...579171200.html

Cytat:
Napisane przez lune1992 Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez candyyfloss Pokaż wiadomość

Dziś idę na połówkowe, więc proszę o kciuki

Cytat:
Candy leca
Ewusia i za Was rowniez

Cytat:
CANDY, to dziś we dwie się połówkujemy

Te z mam dziś wizytę u mojego lekarza prowadzącego znów mi sie tak trafiło ze prenatalne badania mam a zaraz później wizytę u mojego lekarza, a później znów pewnie będzie miesięczna przerwa miedzy wizytami ale i tak się cieszę ze znów Malucha zobaczę

Byliśmy wczoraj znów oglądać wózki no i mam coraz większy mętlik w tym sklepie były dostępne modele Bebetto Holland oraz Camarelo Sevilla i Carera (które tak jak pisałam niczym się nie różnią pod względem technicznym) Po bardzo długich rozkminach, jeżdżeniu nimi po sklepie, składaniu, rozkładaniu, porównywaniu wagi stwierdziliśmy ze Bebetto Holland chyba jednak najbardziej nam się podoba, na równi z tym Tako, który wcześniej wybraliśmy, a TŻowi nawet bardziej Bebetto wpadł w oko (głównie ze względu an wygląd ) Pogadaliśmy też ze sprzedawcą i on nam również z tych dwóch polecił Bebetto bardziej niż Camarelo, bo na Camarelo mają o wiele więcej reklamacji. Wózki Camarelo sa lżejsze, naprawdę lekkie, ale przez to mniej wytrzymałe niestety. My nie musimy po schodach wózka tachać więc aż tak nam na wadze nie zależy, żeby ryzykować awarie
No ale na koniec jak zapytaliśmy tego sprzedawcy czy może jakiś jeszcze model by bardziej polecił w tej półce cenowej to powiedział że lepsze są Jedo (który nam się nie podoba) i Tako
A Tako w ogóle nie mają oni na stanie u siebie w sklepie, węc żadnej korzyści z polecenia nam tej firmy nie miał, po prostu był szczery.
No więc nadal nie wiemy czy Bebetto czy Tako Plusem Bebetto jest to ze jest ładniejszy oraz nieco (ok 2 kg) lżejszy od Tako, bo Tako to prawdziwy smok. No ale Tako podobno za to solidniejszy.... No więc myślimy dalej

A i jeszcze ten sprzedawca nam mówił z jeśli planujemy kupić nowy model wózka, taki jak np Holland Bebetto (który jest modelem tegorocznym bodajże) to nie mamy co sie sugerować ogólnymi opiniami na temat firmy w necie, bo te najnowsze modele zazwyczaj nie maja już tych wad które we wcześniejszych modelach były wytykane no więc jeśli nowy model wózka, to opinie tylko najnowsze czytać

Rozpisałam się i idę pracować

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Edytowane przez Ewusia_marchew
Czas edycji: 2015-08-24 o 10:12
Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 10:14   #493
niepozorna
Zakorzenienie

Casaa dziękuję Lecę do apteki.

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-08-24, 10:15   #494
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
No w sumie to dopiero 18t ale juz sie przyzwyczailam troszeczke ze tak fajnie buszowal... czulam ze naprawde ta dzidzia tam jest tak prawie namacalnie... Jadlam lody i w sumie nic ale moze faktycznie sprobuje napic sie coli
po coli na pewno ruszy, mój po jednym łyku fikał jak szalony
I też jestem na początku 18t i na razie żadnej regularności ruchów się nie doszukuję, byle dał znać raz na dzień o sobie to jestem szcześliwa A Twój może szaleje w nocy?

Cytat:
Napisane przez bigcoffee Pokaż wiadomość
Dzień dobry wszystkim,
uuu jakie duże mieszkanie! My kupiliśmy 72 metry i faktycznie jest bardzo dużo przestrzeni (zwłaszcza do sprzątania )

Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
Ja właśnie czuję od wczoraj, że chyba znowu mi się jakaś infekcja przyplątała... A dopiero co w lipcu wybrałam antybiotyk na jedną Malwi o tym sposobie z octem jabłkowym słyszałam, ale jutro jadę na wakacje i chyba muszę jednak kupić jakieś globułki, bo jak nic z tym nie zrobię to będzie tylko gorzej... Dziewczyny możecie polecić jakieś bezpieczne globułki albo coś innego?
ja w ciąży, przy antybiotyku dostałam Lactovaginal (nie mogę wkleić linka)

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3

Edytowane przez mojakaren
Czas edycji: 2015-08-24 o 10:17
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 10:52   #495
niepozorna
Zakorzenienie

Właśnie wróciłam z Lactovaginalem z apteki Farmaceutka też mi go polecała.

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-08-24, 10:53   #496
cuuukiereczek
Raczkowanie

Magdusiaaa, ja ruchy czulam dosc czesto juz, nawet reka przez brzuch, ale jak ostatnio zdenerwowalam sie mimo woli tak, ze az mi sie rece trzesly i cala warga chodzila, to przez dwa dni (i dwie noce) kompletnie nic nie czulam. Nawet slodkie nie pomagalo. Balam sie, ze cos sie maluszkowi stalo, ale chyba sie tylko bardzo przestraszylo, bo po tych dwoch dniach, znowu coraz czesciej zaczyna fikac. Uff..

Edytowane przez cuuukiereczek
Czas edycji: 2015-08-24 o 10:57
cuuukiereczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 10:54   #497
czarnulax
Zakorzenienie

Casa graty!
ewusia kciuki

Ja też czekam na moje wyniki tarczycowe i mam nadzieje, że są ok. Jutro wizyta u endo.
Stary 2015-08-24, 10:56   #498
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Hejo

Kupiłam sweterek newborn rozmiar ale niebieski taki ładny z kapturkiem, całe 5 zł
Stary 2015-08-24, 10:58   #499
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
po coli na pewno ruszy, mój po jednym łyku fikał jak szalony
I też jestem na początku 18t i na razie żadnej regularności ruchów się nie doszukuję, byle dał znać raz na dzień o sobie to jestem szcześliwa A Twój może szaleje w nocy?
Ide zaraz do sklepu no wlasnie o to chodzi zebym chociaz raz poczula to bym byla duzo spokojniejsza. Ale faktycznie moze w nocy sie wierci a ja tak gleboko spie ze go nie czuje

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 11:01   #500
czarnulax
Zakorzenienie

Akurat jak o tym napisałam, dostałam wiadomość, że są wyniki. Uff wszystko chyba w normie
Stary 2015-08-24, 11:01   #501
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
Casa graty!

ewusia kciuki

Ja też czekam na moje wyniki tarczycowe i mam nadzieje, że są ok. Jutro wizyta u endo.

Dzieki heh no to czekamy razem

Niepozorna, ja lacto trzymam w lodowce i stosuje na noc zeby nie cieklo ;-)
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 11:10   #502
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie wróciłam z Lactovaginalem z apteki Farmaceutka też mi go polecała.
też go używam profilaktycznie i w razie potrzeby
Cytat:
ewusia kciuki

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Kupiłam sweterek newborn rozmiar ale niebieski taki ładny z kapturkiem, całe 5 zł

ja zapomniałam się pochwalić ze wczoraj w Lidlu kupiłam 2 dwupaki bodziaków, dwupak bluzeczek i spodenki

Cytat:
Akurat jak o tym napisałam, dostałam wiadomość, że są wyniki. Uff wszystko chyba w normie

ja też czekam na wyniki tarczycowych, dziś byłam na pobraniu mam nadzieję ze trzyma się w ryzach .....

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 11:16   #503
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
ja zapomniałam się pochwalić ze wczoraj w Lidlu kupiłam 2 dwupaki bodziaków, dwupak bluzeczek i spodenki

ja też czekam na wyniki tarczycowych, dziś byłam na pobraniu mam nadzieję ze trzyma się w ryzach .....
O! Czuję się rozgrzeszona Ja to wystarczy że wejdę do lumpka jakiegoś Patrzyłam coś dla mnie ale nic fajnego nie było A na dzieciaczki to bodziaki takie dziwne, parę śpiochów ale to już nawet nie patrzę bo mam za dużo. Szukam teraz sweterków i spodni właśnie
Stary 2015-08-24, 11:17   #504
kinga1701
Zakorzenienie

Powodzenia na wizytach
Gratuluje nowych tygodni.

Ewusia o Bebetto Holand właśnie tak czytałam jak ten sprzedawca mówił, że ten model na ten rok jest pozbawiony większości wad tego wcześniejszego, oczywiście nie że nie ma żadnych bo, na pewno jakieś ma tam ma ideałów nie ma.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 11:21   #505
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

A co do wyników to będzie dobrze

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Zdjęcia na blogu!
Stary 2015-08-24, 11:22   #506
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

A kiedy dziewczyny robicie dttg?

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 11:24   #507
6963c1fb65109977f9c6bf649cbcc3d41e8cdb1e_65c0253828816
Konto usunięte

Cytat:
Ja robiłam póki co pierwszy test, a kiedy mnie skieruje na kolejny to nie mam pojęcia. W sumie nie wiem kiedy jest termin na kolejny.
6963c1fb65109977f9c6bf649cbcc3d41e8cdb1e_65c0253828816 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 11:24   #508
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Mi zawsze macmiror pomagal,ale chyba na recepte jest. No i brudzi strasznie :-D

Ja od dwoch tygodni straszne pieczenie czuje jak siusiam a ta wariatka lekarka powiedzials ze nie da mi skierowania na posiew moczu. Chyba do porodu tak bede ciagnac.

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 11:25   #509
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze nie mam terminu, ale tak jak już pisałyśmy wcześniej to od 24 tygodnia się robi. Więc ja pewnie na następnej wizycie będą mieć za miesiąc.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 11:26   #510
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
a co to
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości