Mamusie grudniowe cz.5 - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-24, 12:08   #2491
Ani_qa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.5

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Aniqa aTy jaki masz? Bo ja juz pogubiona
Tako Extreme
Stary 2015-08-24, 12:10   #2492
cienwiatru
Wtajemniczenie

Oenedue moja koleżanka pracuje w Douglasie i z tego co wiem to ma zniżkę pracowniczą.

Moje serca dwa:
J. 02.07.2011 r. (53 cm; 3000g)
I. 20.12.2015 r. (53 cm; 3250g)
cienwiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 12:10   #2493
sylwoha
Zakorzenienie

Aa juz kojarze

Ja to lubie takie kanciaki na to wychodzi.

I podoba mi sie tez ipcja z czarna rama- ale boje sie ze to niepraktyczne bedzie. Rysy i te sprawy
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 12:12   #2494
Ani_qa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe cz.5

Cytat:
Napisane przez SweetViolet Pokaż wiadomość
My chcieliśmy wymienić dowody po przemeldowaniu, ale teraz są te nowe i nie ma tam adresu zamieszkania i pani powiedziała, że zmiana adresu nie stanowi podstawy do wymiany dowodu. I też wszędzie muszę od razu mówić, że na dowodzie adres jest stary, a teraz mam inny.
U nas też tak mówiła. Ale moim zdaniem jej się nie chciało tym zająć, bo teraz w gminach wymieniają i muszą te wszystkie dokumenty wypełniać. Jak jej wytłumaczyliśmy, że to jest problem bo mamy dwa różna adresy- jeden w prawie jazdy, a drugi w dowodzie to w końcu przyjęła wnioski

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

Cytat:
Aa juz kojarze

Ja to lubie takie kanciaki na to wychodzi.

I podoba mi sie tez ipcja z czarna rama- ale boje sie ze to niepraktyczne bedzie. Rysy i te sprawy
Mam nadzieję, że nasz stelaż długo będzie ładnie wyglądał W sklepie jak oglądaliśmy ten wózek to był czarny ze srebrnym stelażem, ale ja byłam od początku nastawiona na czerwony stelaż
Stary 2015-08-24, 12:13   #2495
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Nam robili problemy w banku jak chcieliśmy zmienić dane (mimo, że adresu nie ma na nowym dowodzie) no i u lekarzy musiałam się tłumaczyć, bo podawałam inny adres... W szpitalu to samo jak byłam to wpisali mi stary adres według dowodu, a już byłam zameldowana w innym miejscu
Też tak miałam w szpitalu a koleżanka która pracuje w banku mówiła, że cyrki są z tymi nowymi dowodami bo wtedy trzeba w jakiś inny sposób potwierdzić adres zameldowania

Cytat:

My chcieliśmy wymienić dowody po przemeldowaniu, ale teraz są te nowe i nie ma tam adresu zamieszkania i pani powiedziała, że zmiana adresu nie stanowi podstawy do wymiany dowodu. I też wszędzie muszę od razu mówić, że na dowodzie adres jest stary, a teraz mam inny.
Mi pani w urzędzie powiedziała, że muszę wymienić dowód
Stary 2015-08-24, 12:13   #2496
0enedue
Zadomowienie

Kalusia krakowiaczek
Tez te muszle kojarzę z masterszefem

Ja pojechałam z mama na ogródek wiec o obiad mi odpada później farbuje włosy a o 19 korekta rzęs .. juz ostatnia

Dolinka biedna :/ ale musieli Cię pokłuć ale masz to już za sobą i ciesze się ze z maleństwem wszytko okej )

Aniqa witamy po urlopie ) i jakie fajne zakupy

Ja usg 3d olewam.. szkoda mi kasy
Andriuszka komplement przekazany to jest tak notabene prezent od mojego tz po ostatnim poronieniu .. mamy go od lutego a w kwietniu okazało się ze jestem w ciazy czyli przyniósł nam szczęście )

Czubasek krótko z moherami !!

Sylwoha pierwszy

Co do położnej ja na sr tylko musze wypisać takie oświadczenie ze biorę ich położna środowiskowa .. nawet nie myślałam że muszę z nią wcześniej gadać

Iga 14.12.2015

0enedue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 12:17   #2497
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Też tak miałam w szpitalu a koleżanka która pracuje w banku mówiła, że cyrki są z tymi nowymi dowodami bo wtedy trzeba w jakiś inny sposób potwierdzić adres zameldowania

Mi pani w urzędzie powiedziała, że muszę wymienić dowód
Trzeba mieć z gminy taki papierek na którym jest napisane wszystko. Swoją drogą za to się płaci. My przy zameldowaniu dostaliśmy chyba po 1 sztuce tego dokumentu. Zrobiłam ksero i pokazałam.

Cytat:
Napisane przez 0enedue Pokaż wiadomość
Aniqa witamy po urlopie ) i jakie fajne zakupy

Ja usg 3d olewam.. szkoda mi kasy
Andriuszka komplement przekazany to jest tak notabene prezent od mojego tz po ostatnim poronieniu .. mamy go od lutego a w kwietniu okazało się ze jestem w ciazy czyli przyniósł nam szczęście )
Dziękuję

Mi też szkoda kasy na 3d... tym bardziej, że chcemy zrobić sesję ciążową, więc na to pójdzie
Stary 2015-08-24, 12:21   #2498
Fionka_31
Zakorzenienie

hello
no nie mam czasu do was zajrzeć, co się zabierałam to ktoś mi przeszkadzał
ale teraz mam nadzieję, że chociaż ze dwie strony nadrobię

Gryzelda! jaki sen, masakra :/

co do pleców, to ja, odpukać, nie mam problemów, nie wiem, może dlatego że ćwiczę w miarę regularnie?
czasem mnie boli w okolicy kości ogonowej, jak za długo poleżę to mi tak zastygają

Halwaya bardzo fajne te meble, wrzosowy jest całkiem spoko

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 12:21   #2499
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:
U nas też tak mówiła. Ale moim zdaniem jej się nie chciało tym zająć, bo teraz w gminach wymieniają i muszą te wszystkie dokumenty wypełniać. Jak jej wytłumaczyliśmy, że to jest problem bo mamy dwa różna adresy- jeden w prawie jazdy, a drugi w dowodzie to w końcu przyjęła wnioski
Eh, nam nie chciała. A też zła byłam, bo specjalnie robiliśmy te beznadziejne zdjęcia, które do niczego się nie nadają, a zapłacić trzeba było. No i na dodatek teraz muszę wszędzie pilnować, żeby mi starego adresu nie przepisali. W ogóle jak dla mnie te nowe dowody są bez sensu.

synek
Czekamy na Kruszynkę 24/40
SweetViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 12:26   #2500
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andriuszka77 Pokaż wiadomość
Jak podglądam wątek sierpniowych mamusiek, to one tak fajnie piszą: "ja już urodzę w tym wątku itp" hehe my tak w grudniu będziemy pewnie gdybać hehe

spoooko

NAPALIŁAM SIĘ NA TĘ KOŁYSKĘ CONECO, ktoś mi tutaj pisał o niej, kurde nie pamiętam, moze Fionka, straszną sklerozę mam w tej ciąży. Tzn nie, mam pamięć dobrą, ale krótką

<szuka kołyski....> może już bym kupiła, uhmmmm
są różne modele tego widzę, to ma jakieś znaczenie?
Chyba Fionka o niej pisała, ja też byłam zainteresowania kolyska, ale teraz już sa na nie wiem czy kupić tylko samo łóżeczko czy kołymskie tez...

Cytat:
Napisane przez dolinka881 Pokaż wiadomość
Któraś z Was pytała o materiał otulacza. Mój to 100% poliester. Firma chyba spoko - blankets&beyond, więc może otulacze są z takiego materiału..

Pierwsze co zrobiłam po powrocie od gina, to zjadlam kit kata, także po glukozie ślad zaginął a potem dojadłam kanapkami z cebula
To ja pytałam doczytalam, że Halwaya ma z bawełny i właśnie się zastanawiam, ze chyba jednak bawełniane lepsze.
Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
A ja wlasnie czekam u internisty juz godzine i krew mnie zalewa. Pytalam sie kobitek (wszystko po 60) czy moge wejsc po recepte szybko to nie bo one tez czekaja itp. W koncu kobitka 30 lat wydarla sie na nie ze poradnie pomylily, ze powinny do okulisty isc bo pani jest w ciazy i lepiej zeby w takim srodowisku pelnym zarazkow nie przebywala. No i zaraz wchodze ja
Brawo dla 30stki a mohery to tak zawsze, gorzej jak to im czegoś potrzeba, to bez pytania sie pchają ;/

Cytat:
Dziękuję

Póki co nie, ale rozglądam się teraz za kompletem kocyk minky + poduszka i u niektórych sprzedawców można wybrać płaską poduszeczkę dla niemowlaka lub taką 'puchatą'. I w sumie niemowlak na początku śpi bez poduszeczki, więc nie wiem czy nie lepiej będzie kupić taką puchatą od razu

Moja sąsiadka rodziła pierwsze dziecko w ProFamilii i teraz drugie też tam będzie rodzić. Jeździ tam do lekarza, więc nie wiem czy wtedy za poród się płaci czy nie
Inna znajoma też tam rodziła.

Ja się zastanawiałam nad ProFamilią, ale ostatecznie będę rodzić w szpitalu powiatowym u siebie. Pracuje tam moja mama i ciocia, więc się nie boję. Zresztą będę mieć poród rodzinny, więc mąż ma być czujny.
A no właśnie też takie widziałam i jak będę kupowała to chyba z tą grubsza
Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Któraś się pytała o otulacze - ja mam 100% bawałena i takie polecam

Zaraz mykam z córką do figloraju - na szzcęście będzie tam moja znajoma to nie umrę z nudów Pozdraiwam i spokojnego dnia - do poczytania potem.

Kciuki w dalszym ciągu za testujące sie dziś. Dolinka! biedna ty z tą krwią!
To ja dzięki, tak się zastanawiam co wybrać czy otulacz czy rozek? Bo chyba 2 rzeczy nie będą mi potrzebne? Sama już nie wiem.
Cytat:
Wpadam jak po ogoen alee
Ktory kolor?
Mial byc czarny, ale nie ma- a ze te wpromocji to coz..

Pierwszy

Cytat:
Też to robiłam i faktycznie od razu czuć różnicę

Ja byłam na połówkowych z 3d (badanie normalnie, plus przełączanie co raz na 3d), nagranie zdjęć i filmików z 3d w cenie i zapłaciłam 150 zł.

współczuję tych przejść z pobieraniem krwi. Ale dobrze, że z maluszkiem ok

Nam lekarz też powiedział, że na oglądanie w 3d najlepiej koło 28 tygodnia przyjść, bo najładniej widać wtedy

Co do mojej glukozy - mam nadzieję, że nie będę musiała tego znow przeżywać. Owszem, samo wypicie glukozy trudne nie było, ot słodka woda. Ale po 15 minutach się zaczęło - poty, zawroty głowy, prawie zwymiotowałam. Po 10 minutach się uspokoiło. Na 5 minut. I tak co 5 minut przez godzinę umierałam. Przesiedziałam większość czasu na podłodze po turecku, bo nie inaczej bym chyba zeszła. Druga godzina była już lepsza, ale byłam strasznie głodna ;P I tylko dwa razy mi się w głowie zakręciło. I też mnie najpierw kłuła w palec i w żyłę, po godzinie w żyłę i po dwóch znowu w żyłę.

A po wszystkim poszłam nareszcie złożyć wniosek o wymianę prawa jazdy, bo od dwóch lat mam inne nazwisko, a na prawie jazdy panieńskie
Ja już boję się swojej, chyba będę musiała poprosic, żeby ktoś ze mną poszedł, bo nie wiem jak Będę się czuła i jak wrócę potem samochodem do domu.

Ja też mam prawo jazdy na stare nazwisko a dowód na nowe, ale ze Starym miejscem zamieszkania i na razie nic nie wymieniam

A ja zajrzałam do szmateksu i kupiłam malutkie buciki z takimi fajnymi napisami, są niebieskie, ale dla dziewczynki będą ok, z leginsami 2 zł zapłaciłam, więc nawet jak nie naloze to nie będzie mi szkoda

I zjadłam paczka z toffi, ktoś tu pisał o paczkach niedawno

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 12:26   #2501
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Eh, nam nie chciała. A też zła byłam, bo specjalnie robiliśmy te beznadziejne zdjęcia, które do niczego się nie nadają, a zapłacić trzeba było. No i na dodatek teraz muszę wszędzie pilnować, żeby mi starego adresu nie przepisali. W ogóle jak dla mnie te nowe dowody są bez sensu.
Dla mnie też bez sensu. Głupotą było usunięcie adresu z nich, bo to dodatkowe utrudnienie no i koszty...
Ale co zrobić...
Stary 2015-08-24, 12:30   #2502
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:
Aha.. i tak jak wskazują ruchy poniżej pępka-ulozenie pośladkowe na szczęście ma jeszcze czas na fikołka!
to moja chyba non stop się przekręca, wczoraj na noc miałam wrażenie, że fikołki robiła bo najpierw czułam uderzenia na samym dole, później wielkie łubudubu i nagle kopniaki w pępek, za chwilę znowu łubudubu i znów kopniaki bardzo nisko
raz to się chyba nieźle naprężyła bo tak mi strzeliła w pęcherz, że aż nogi podkurczyłam i tż się przestraszył haha

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 12:32   #2503
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
A no właśnie też takie widziałam i jak będę kupowała to chyba z tą grubsza

To ja dzięki, tak się zastanawiam co wybrać czy otulacz czy rozek? Bo chyba 2 rzeczy nie będą mi potrzebne? Sama już nie wiem.

A ja zajrzałam do szmateksu i kupiłam malutkie buciki z takimi fajnymi napisami, są niebieskie, ale dla dziewczynki będą ok, z leginsami 2 zł zapłaciłam, więc nawet jak nie naloze to nie będzie mi szkoda

I zjadłam paczka z toffi, ktoś tu pisał o paczkach niedawno
Też kupię z tą grubszą

Ja kupuję rożek

Pochwal się bucikami

Też bym zjadła pączka W ogóle to muszę się w końcu zebrać na zakupy... nie mam dużo, ale muszę

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
to moja chyba non stop się przekręca, wczoraj na noc miałam wrażenie, że fikołki robiła bo najpierw czułam uderzenia na samym dole, później wielkie łubudubu i nagle kopniaki w pępek, za chwilę znowu łubudubu i znów kopniaki bardzo nisko
raz to się chyba nieźle naprężyła bo tak mi strzeliła w pęcherz, że aż nogi podkurczyłam i tż się przestraszył haha

Mój co chwilę pyta przy tych mocnych kopniakach czy mnie to nie boli
Wczoraj całą drogą powrotną Ina kopała A wieczorem już mniej, za to widziałam, że się rusza, bo jak się ocierała tak w środku to mi brzuch falował i się unosił
W ogóle jak się przekręca to pod ręką czuję ruchy, mimo, że nie kupie
Stary 2015-08-24, 12:36   #2504
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
To mój wczoraj zrobił obcego po prawej stronie nad pępkiem. Zrobiło się wysokie wybrzuszenie i się suwało Aż zgłupłam A za chwilę podobna rzecz z lewej strony Ale kręci się konkretnie, bo na samym dole też mnie nieźle kopie czasami. Najgorsze jest, jak sobie upodoba pęcherz...

synek
Czekamy na Kruszynkę 24/40
SweetViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 12:50   #2505
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Też kupię z tą grubszą

Ja kupuję rożek

Pochwal się bucikami

Też bym zjadła pączka W ogóle to muszę się w końcu zebrać na zakupy... nie mam dużo, ale muszę

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Mój co chwilę pyta przy tych mocnych kopniakach czy mnie to nie boli
Wczoraj całą drogą powrotną Ina kopała A wieczorem już mniej, za to widziałam, że się rusza, bo jak się ocierała tak w środku to mi brzuch falował i się unosił
W ogóle jak się przekręca to pod ręką czuję ruchy, mimo, że nie kupie
Tylko jest tyle wzorów, ze w głowie mi się kręci i nie wiem na który się decydować a kocyk ten grubszy czy cieńszy będziesz kupowala? Bo też są dwa rodzaje

Jak wrócę do domu to zrobię zdjęcie, bo jeszcze na dworze jestem walesam sie bez celu, ale na świeżym powietrzu chociaż jestem, a w domu nie chce mi się samej siedzieć, ale też tak mam, ze,m zawsze ciężko mi sie zebrać do wyjścia

Stary 2015-08-24, 12:55   #2506
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko jest tyle wzorów, ze w głowie mi się kręci i nie wiem na który się decydować a kocyk ten grubszy czy cieńszy będziesz kupowala? Bo też są dwa rodzaje

Jak wrócę do domu to zrobię zdjęcie, bo jeszcze na dworze jestem walesam sie bez celu, ale na świeżym powietrzu chociaż jestem, a w domu nie chce mi się samej siedzieć, ale też tak mam, ze,m zawsze ciężko mi sie zebrać do wyjścia
Planuję kupić grubszy Bo chcę używać na początku zamiast kołdry.
A jak będzie mi potrzebny cieńszy, to na początku rożek może służyć też za kocyk
Co do wzorów to ja też już nie wiem który wybrać, za dużo tego

Ja nie mam siły nigdzie dziś chodzić chyba faktycznie się zbiorę i jadę kupić coś do jedzenia bo w domu pusta lodówka
Stary 2015-08-24, 12:55   #2507
rudaska
Zakorzenienie

SYLWUSKA ja jestem fanką pączków

Jak powiedziałam tż że nas te badania wyniosą 300zł to też się zaczął zastanawiać. Pamiątka fajna, ale droga. Temat jest do przemyślenia
Stary 2015-08-24, 13:01   #2508
zaneta_b
Rozeznanie

Pytanie do dziewczyn, które z konieczności muszą oszczędnie gospodarować kasą, tak jak ja
Czy warto dać 120 zł/m-c za szkołę rodzenia? Jak myślicie? Czy szukać dalej bezpłatnej, jakiejś przy szpitalu? Znalazłam jedna ofertę: chodzi ssie cały 3 trymestr, zajęcia są dwa razy w tygodniu po 1,5 godziny, czyli wychodzi 8/m-c. Więc w sumie dużo zajęć jest, położną mi polecała koleżanka, chodziła tez do niej na SR, co prawda kilka lat temu... Potem była z nią położna przy porodzie (u mnie akurat ta opcja nie wchodzi w grę bo nie chcę rodzić u siebie w mieście)
A dzwoniłam tez do drugiej SR i tam jest tylko łącznie 6 zajęć a koszt 250 zł...

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy wy robiłyście albo będziecie robić badania 3D? U nas badanie 220zł a film 59 lub 99 zł i nie wiem czy to standardowa cena?
ja nie robiłam bo na połówkowych i w sumie potem na takim szybkim usg lekarz mi przełączył na 3d, mam trochę już na płytce. I mi z kolei lekarz mówił, że im później tym gorzej bo dziecko się zasłania, ma mniej miejsca i gorzej wszystko widać...

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
Czy któraś z was ogarnęła jeszcze niemoc poniedziałku? Jedyne co mnie pociesza to fakt że za 16 dni będę już jechać na Corfu
To już, tak szybko??? Ale zleciało super

Cytat:
Ja już po. Oczywiście był problem z pobraniem krwi..
Ja też mam niestety problem z pobieraniem krwi, wcześniej mnie kłuły babki po kilka razy zanim się udało pobrać, w szpitalu to samo. A teraz chodzę w przychodni do jednej i zawsze za pierwszym razem mi pobierze! Także chyba to zależy po prostu od umiejętności

A wagą się nie przejmuj, przecież 700g to wcale nie tak mało! Jeszcze chwila i kilogram będzie!!! najważniejsze że maluch zdrowy

Cytat:

Body i sukieneczkę kupiliśmy w rozmiarze 74 bo liczę, że w lecie już taki będzie nosiła. Jeśli nie to na szczęście jesień od kilku lat też jest gorąca
Piękne rzeczy kupiliście, a zdjęcia robiliście w domu już u siebie? Bo piękną skrzynię na nich dojrzałam

Cytat:
Pierwsze co zrobiłam po powrocie od gina, to zjadlam kit kata, także po glukozie ślad zaginął:p a potem dojadłam kanapkami z cebula
Fajne to połączenie ja się czasami zastanawiam jak nam to wszystko przechodzi przez gardło

Cytat:
A ja wlasnie czekam u internisty juz godzine i krew mnie zalewa. Pytalam sie kobitek (wszystko po 60) czy moge wejsc po recepte szybko to nie bo one tez czekaja itp. W koncu kobitka 30 lat wydarla sie na nie ze poradnie pomylily, ze powinny do okulisty isc bo pani jest w ciazy i lepiej zeby w takim srodowisku pelnym zarazkow nie przebywala. No i zaraz wchodze ja
Brawo dla tej pani! jedna normalna się znalazła!

Cytat:
Dostaliśmy wczoraj skrzynkę pomidorów od moich rodziców i siatę nektarynek, śliwek i jabłek od cioci TŻa. Jakieś pomysły?
ZJEŚĆ, ZJEŚĆ, ZJEŚĆ !!! ja pomogę jak nie chcecie tylko poza jabłkami bo mnie wzdyma także tu proponuję jabłecznik

Cytat:

Co do mojej glukozy - mam nadzieję, że nie będę musiała tego znow przeżywać.
Współczuję przeżyć z glukozą... A tak obstawiałam że szybko i łatwo ci z tym pójdzie ale mam nadzieję że wynik będzie ok, to już będziesz miała z tym spokój
zaneta_b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 13:03   #2509
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja już po. Oczywiście był problem z pobraniem krwi.. musiała nabrać 3 fiolki (glukoza, żelazo i przeciwciała), a po długiej walce ze znalezieniem żyły krew kapała jak krew z nosa.. także napełniła jedną, a do 2 pozostalych zawołała inną kobietę.. i tamta też miała problem.. także siedziałam tam tyle, że przepadła moja kolejka do gina, musiałam dłużej czekać. Ehhh.. zawsze to samo!
Poza tym przytyłam dokladnie 9,7 kg, ciśnienie niziutkie (90/60), z macica wszystko super, mogę jechać spokojnie do Polski. Widziałam pupkę i serduszko i mój berbeć jest malutki -700g. Z jednej strony dobrze, bo może nie będzie duży przy porodzie, z drugiej strony aplikacje pokazują, że norma to 800-900g. Ale nie martwię się: Następna wizyta za 4 tygodnie, to mu się lepiej przyjrze
Zuch dizewczynka dobrze ze wszytko w porzadeczku

Cytat:
Masz rację. Ja znów się budzę kilka razy tak jak na początku ciąży. Tam na dodatek miałam tak twardą poduszkę, że do tej pory mnie boli chrząstka ucha :: Ale mimo wszystko na własnym łóżku i poduszce lepiej się spało

Hej Dobrze, że dałaś radę. Jedź teraz na porządne śniadanie

I daj znać jutro po wizycie! Będziemy trzymać kciuki

Body i sukieneczkę kupiliśmy w rozmiarze 74 bo liczę, że w lecie już taki będzie nosiła. Jeśli nie to na szczęście jesień od kilku lat też jest gorąca
Buciki do roczku, więc na chłodną jesień/zimę będą jak znalazł.
No i owieczka do przytulania

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Ja słyszałam, że lepiej troszkę później robić Więc może lekarka dobrze mówi

My nie planujemy robić USG 3d, bo dużo kosztuje, a na USG 2d gin zobaczy wszystko co trzeba
Przesliczne rzeczy Fajeni ze wyajzd Wam sie udal, ale racja, co wlasne lozko to wlasne lozko

Cytat:
Napisane przez Madziejka* Pokaż wiadomość
jestem po 4 kłuciu a teraz wielka jagodzianka
niestety mam zrosty na żyłach, będzie problem w szpitalu :-(

będę później nadrabiać i odpisywać trzymajcie się ciepło i pozdrowienia od Halinki bo strasznie kopie, chce pozdrowic ciotki :-D
24/40
Biedna... Ale najwazniejsze ze juz po I ze wszystko w porzadku. Pomizial Halinke !

Cytat:
Bardzo dobrze ! Bardzo !
Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Któraś się pytała o otulacze - ja mam 100% bawałena i takie polecam

Zaraz mykam z córką do figloraju - na szzcęście będzie tam moja znajoma to nie umrę z nudów Pozdraiwam i spokojnego dnia - do poczytania potem.

Kciuki w dalszym ciągu za testujące sie dziś. Dolinka! biedna ty z tą krwią!
Milego dnia

Cytat:
Dziękuję

Brawo dla pani 30-stki Starsi ludzie są straszni

My w Zakopanem poszliśmy do kolejki na Gubałówkę, bo ja bym nie weszła pieszo, no i poszłam od razu usiąść... A taki Pan cały czas zerkał na mnie, bo chciał na siłę swoją żonę wcisnąć, żeby usiadła
Stwierdziłam, że mam w nosie- może to tylko chwila, ale mnie tak nogi bolały i brzuch co jakiś czas, że wolałam usiąść

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Bawcie się dobrze
Super, ze sie nie przejmowalas, jestesmy na takim etapie, ze may prawo sobie usiasc

Cytat:
Dostaliśmy wczoraj skrzynkę pomidorów od moich rodziców i siatę nektarynek, śliwek i jabłek od cioci TŻa. Jakieś pomysły?
pomidory - sos
sliwki - kompot tez dobra sparawa, na zaparcia sie pozniej przyda !
jabluszka - pokroj i do sloikow z cukrem
Na szarlotke ebdzie potem jak znalazl albo starte.
nektratynki... rzadko jem ale zazwyczaj na surowo :

Cytat:
Wpadam jak po ogoen alee
Ktory kolor?
Mial byc czarny, ale nie ma- a ze te wpromocji to coz..

niebieski !

Ja sie mecze w pracy jestem bez sil wgl...
po wczorajszym lataniu mam zakway na lydkach jak diabli..

Obiecane fotki

wiecej u chlopakow na telefonach wiec moze pozniej

wlasnie sobie uswiadomilam ze 2 tyg do urlopu ! LISTE trzeba zrobic co mam a czego nie !

Uzupelnilam wozki !

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP

Edytowane przez adka_19
Czas edycji: 2015-08-24 o 13:15
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 13:08   #2510
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaneta_b Pokaż wiadomość
Pytanie do dziewczyn, które z konieczności muszą oszczędnie gospodarować kasą, tak jak ja
Czy warto dać 120 zł/m-c za szkołę rodzenia? Jak myślicie? Czy szukać dalej bezpłatnej, jakiejś przy szpitalu? Znalazłam jedna ofertę: chodzi ssie cały 3 trymestr, zajęcia są dwa razy w tygodniu po 1,5 godziny, czyli wychodzi 8/m-c. Więc w sumie dużo zajęć jest, położną mi polecała koleżanka, chodziła tez do niej na SR, co prawda kilka lat temu... Potem była z nią położna przy porodzie (u mnie akurat ta opcja nie wchodzi w grę bo nie chcę rodzić u siebie w mieście)
A dzwoniłam tez do drugiej SR i tam jest tylko łącznie 6 zajęć a koszt 250 zł...

Piękne rzeczy kupiliście, a zdjęcia robiliście w domu już u siebie? Bo piękną skrzynię na nich dojrzałam
Ja bym szukała bezpłatnej Skoro są zajęcia bezpłatne na których przekazują widzę i informacje to nie ma sensu płacić, bo 120 zł to jednak dość dużo przy naszych obecnych wydatkach na maleństwa Nie mówiąc już o 250 zł.
Może mają bardziej rozbudowany program, ale myślę, że podstawowa wiedza wystarczy

Dziękuję Zdjęcia robiłam dzisiaj już u nas w domu
A skrzynię dostaliśmy w prezencie jak moja 'przyszywana' ciotka przyjechała dom oglądać
Stary 2015-08-24, 13:11   #2511
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Planuję kupić grubszy Bo chcę używać na początku zamiast kołdry.
A jak będzie mi potrzebny cieńszy, to na początku rożek może służyć też za kocyk
Co do wzorów to ja też już nie wiem który wybrać, za dużo tego

Ja nie mam siły nigdzie dziś chodzić chyba faktycznie się zbiorę i jadę kupić coś do jedzenia bo w domu pusta lodówka
Ja chyba też wezmę grubszy, bo i do wózka mi się przyda

Ty to się nachodzilas na urlopie, a ja się opychalam przez dwa dni, ale waga stoi w miejscu, uff ;( jestem gorąco i po wejściu na 4 piętro też już jestem zmęczona ;/

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
SYLWUSKA ja jestem fanką pączków

Jak powiedziałam tż że nas te badania wyniosą 300zł to też się zaczął zastanawiać. Pamiątka fajna, ale droga. Temat jest do przemyślenia
Ja dawno jadłam, a przypomniało mi się, ze ktoś stąd wciągnął, więc się też skusiłam

Mi tez gin przełącza na 4d w trakcie usg w cenie wizyty, więc nie zamierzam nic dodatkowo płacić pamiątka jasne, ze fajna, ale za te 300 zł to już sporo można kupić

Stary 2015-08-24, 13:12   #2512
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Przesliczne rzeczy Fajeni ze wyajzd Wam sie udal, ale racja, co wlasne lozko to wlasne lozko

Super, ze sie nie przejmowalas, jestesmy na takim etapie, ze may prawo sobie usiasc

Obiecane fotki

wlasnie sobie uswiadomilam ze 2 tyg do urlopu ! LISTE trzeba zrobic co mam a czego nie !
Dziękuje

No, tym bardziej, że ledwo tam już chodziłam

Zakwasy łydek? Łączę się w bólu

Jakie super zdjęcie!

Rób listę, bo 2 tyg. zlecą nie wiadomo kiedy
Stary 2015-08-24, 13:12   #2513
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:

CUDOWNY PIESEK Ja mam trzy, ale u rodziców na wsi, mają hektar podwórka hehe to im tam wygodnie

Mój berneńczyk urwis podszyty słodyczą Ale jak tu się nie zakochać w tych oczętach i piegu na nosie Zawsze szalejemy razem Nawet teraz potrafi skubaniec wgramolić sie tym swoim "filigranowym" bodajże z 60 kilowym ciałkiem do mnie na huśtawkę w ogrodzie i tak się przytula hehehe
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG8390.jpg (193,5 KB, 11 załadowań)

Edytowane przez andriuszka77
Czas edycji: 2015-08-24 o 13:14
andriuszka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 13:17   #2514
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja chyba też wezmę grubszy, bo i do wózka mi się przyda

Ty to się nachodzilas na urlopie, a ja się opychalam przez dwa dni, ale waga stoi w miejscu, uff ;( jestem gorąco i po wejściu na 4 piętro też już jestem zmęczona ;/
Dokładnie

Współczuję tego codziennego chodzenia po schodach... Ja w domu nie mam wcale schodów, a tylko 3 przed wejściem...
Nigdy nie miałam tak złej kondycji Schody to dla mnie poważna przeszkoda

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

Cytat:
CUDOWNY PIESEK Ja mam trzy, ale u rodziców na wsi, mają hektar podwórka hehe to im tam wygodnie

Mój berneńczyk urwis podszyty słodyczą Ale jak tu się nie zakochać w tych oczętach i piegu na nosie Zawsze szalejemy razem Nawet teraz potrafi skubaniec wgramolić sie tym swoim "filigranowym" bodajże z 60 kilowym ciałkiem do mnie na huśtawkę w ogrodzie i tak się przytula hehehe
Jaki ładny pyszczek!
Stary 2015-08-24, 13:20   #2515
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Zuch dizewczynka dobrze ze wszytko w porzadeczku

Biedna... Ale najwazniejsze ze juz po I ze wszystko w porzadku. Pomizial Halinke !

Bardzo dobrze ! Bardzo !

Milego dnia

pomidory - sos
sliwki - kompot tez dobra sparawa, na zaparcia sie pozniej przyda !
jabluszka - pokroj i do sloikow z cukrem
Na szarlotke ebdzie potem jak znalazl albo starte.
nektratynki... rzadko jem ale zazwyczaj na surowo :

niebieski !

Obiecane fotki

Uzupelnilam wozki !
Ale super fotki, jak z wakacji

A lista koniecznie w formie tabelki

Cytat:
Dokładnie

Współczuję tego codziennego chodzenia po schodach... Ja w domu nie mam wcale schodów, a tylko 3 przed wejściem...
Nigdy nie miałam tak złej kondycji Schody to dla mnie poważna przeszkoda
Na razie daje radę, ale nie wiem jak będzie w grudniu, albo już z dzieckiem ;/

Takie buciki kupiłam, trochę są przybrudzone, ale jak wypiore będą git, za 1 zł

Stary 2015-08-24, 13:20   #2516
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:

Uwielbiam berneńczyki
Stary 2015-08-24, 13:26   #2517
zaneta_b
Rozeznanie

Cytat:
Zdjęcia robiłam dzisiaj już u nas w domu
A skrzynię dostaliśmy w prezencie jak moja 'przyszywana' ciotka przyjechała dom oglądać
Wspaniała! Uwielbiam takie rzeczy jak już będziemy kończyć nasz domek to chyba w każdym mozliwym miejscu takie skrzynie postawię

Cytat:

Słodki

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Kurcze, mam cały tydzień ojca na urlopie, dzisiaj pierwszy dzień dopiero a ja już mam dość... Siedzi tylko w domu i nasłuchuje co ja robię, nawet za bardzo podzwonić nigdzie nie mogę za ciuszkami czy czymś bo słucha... jeszcze wczoraj przyszedł do mnie i męża bo on ma urlop i by coś na działce porobił tylko nie wie co i żebyśmy powiedzieli. To ja mam mu urlop organizować??? helo! to jak powiedziałam że tam na razie nie ma nic do robienia konkretnego to siedzi w domu obrażony!

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Cytat:

Takie buciki kupiłam, trochę są przybrudzone, ale jak wypiore będą git, za 1 zł
Cudeńka! Śliczne!
zaneta_b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 13:27   #2518
evciap0
Wtajemniczenie

halwaya bardzo fajne te meble, ja nie umiałabym wybrać koloru, z jednej strony dla dziecka lepsze te wrzosowe, ale te z grafitowe też bardzo fajne!

Aniqa fajnie, że wyjazd udany
Śliczne te rzeczy kupiliście
Moja Mała ma podobną sukieneczkę góralską i do tego opaskę

dolinka881 dlatego mnie krew pobiera zawsze mama wagą się nie przejmuj, na pewno jeszcze nadrobi

Madziejka elegancko Ci poszło z glukozą

sylwoha kolor wózka 1

syylwuska buciki słodkie

My dzisiaj zamówiliśmy łóżeczko, u producenta 70zł taniej i będziemy mieć takie, jakie sobie wymyśliliśmy

Dziewczyny a jaki materac bierzecie? My byliśmy zdecydowani na taki z zimnej pianki, ale właścicielka tej firmy od łóżeczek, stwierdziła, że to bezsensowny wydatek i tylko marketingowcy tak nas naciągają

40/40
evciap0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 13:28   #2519
0enedue
Zadomowienie

Ja juz tez oczoplasu dostałam od tych kocykow i rożkow nir wiem na co się Zdecydowac

Żaneta ja bym szukała bezpłatnej jesli moge na czymś zaoszczędzić to czemu nie

Andriuszka nienawidzę zdjęcia później na kompie zobaczę ))

Musze się pochwalić jakiego maila dostałam coś mi szczęście sprzyja ostatnio musze w większej ilości konkursów brać udział
"Dzień dobry!

Serdecznie dziękujemy za udział w konkursie „Chicco. Na dobry początek!”.

Z radością informujemy, że zostałaś zakwalifikowana do grona Laureatek, a tym samym już teraz możesz odebrać wygraną wyprawkę Chicco!

W skład każdej wyprawki wchodzą:
- 1x butelka NaturalFeeling 0m+ 150 ml;
- 1x smoczek Physio Soft 0m+;
- 1x saszetka z płynem do mycia ciała i włosów Baby Moments;
- 1x saszetka z kremem łagodzącym przeciw odparzeniom Baby Moments;
- 2x wkładki laktacyjne;
- książeczka z kuponami promocyjnymi."

Iga 14.12.2015

0enedue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 13:35   #2520
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Ja juz tez oczoplasu dostałam od tych kocykow i rożkow nir wiem na co się Zdecydowac

Żaneta ja bym szukała bezpłatnej jesli moge na czymś zaoszczędzić to czemu nie

Andriuszka nienawidzę zdjęcia później na kompie zobaczę ))

Musze się pochwalić jakiego maila dostałam coś mi szczęście sprzyja ostatnio musze w większej ilości konkursów brać udział
"Dzień dobry!

Serdecznie dziękujemy za udział w konkursie „Chicco. Na dobry początek!”.

Z radością informujemy, że zostałaś zakwalifikowana do grona Laureatek, a tym samym już teraz możesz odebrać wygraną wyprawkę Chicco!

W skład każdej wyprawki wchodzą:
- 1x butelka NaturalFeeling 0m+ 150 ml;
- 1x smoczek Physio Soft 0m+;
- 1x saszetka z płynem do mycia ciała i włosów Baby Moments;
- 1x saszetka z kremem łagodzącym przeciw odparzeniom Baby Moments;
- 2x wkładki laktacyjne;
- książeczka z kuponami promocyjnymi."
Oooo super, gratulacje! Gdzie sie natknelas na ten konkurs?

Żaneta, evciapo dzięki

Evciapo a jakie łóżeczko kupiliscie?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości