|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. IX
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4292 |
|
Zakorzenienie
|
Odchodząc od ciężkich tematów bratowa zarzuciła mnie linkami do stron z wypiską promocji na artykuły dla dzieci (może by je dodać do pierwszego posta?):
http://promobaby.pl/ http://promocjedladzieci.pl/ http://mlekoipieluszki.pl/ |
|
|
|
#4293 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny może i wyjdę na głupią ale kiedy można dać dziecku pluszaka. U bianeczki na zdjęciu jest, wiem że jeszcze nie chwyta ale kiedy dać taką rzecz.
|
#4294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz to tylko dla naszej uciechy ewentualnie dekoracji. |
|
|
|
|
#4295 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4296 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- No Agu męczący dzień A miałaś badania na krzepliwisc że tak od razu Ci leki wciska? ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Jak jest już chwytny to do buzi bierze więc trzeba pilnować. Dzieci czasami się boją wlochatych stworow. Na większości maskotek pisze ze od 3 lat ale chyba jakiejś zbrodni nie ma jak się dziecku da wcześniej. Są też specjalne przytulanki dla niemowląt.
|
|
#4297 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam zespol antyfosfolipidowy. Moja gin nie jest taka szybka do jakichkolwiek lekow. Wiec jak cos daje to juz jest mus. Ona nawet jest przeciwna witaminom dla ciezarnych a co dopiero dawaniem grubszych lekow bez potrzeby.
|
|
#4298 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zacznij normalnie jesc; do udanego karmienia musisz miec sile a nie glodna i sfrustrowana chodzic |
|
|
|
|
#4300 |
|
Wtajemniczenie
|
Jako spec od ciąż szyjkowych!to najlepiej jest leżeć z poduszka pod tylkiem.każda pozycja sprzyjające siłę grawitacji powoduje ucisk dziecka na szyjke. I dobrze by nogi były lekko podkurczone.ale nie przesądzają bo To nie 25 tydz więc warto byś polegiwala,najgorsze to chodzenie po schodach szybkie marsze przysiady.
Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
|
#4301 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wzdluz to Ci mierzy wysokosc dna macicy. Ile wyszlo? Duzo sie rozni pomoar od poprzedniego? Trzymam kciuki, zeby bylo dobrze |
|
|
|
|
#4303 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4304 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4305 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Najważniejsze, że siostra już po, a Ty też zaraz będziesz po. Wszystko będzie dobrze, zobaczysz! |
|
|
|
|
#4306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A moze to wlasnie brak ruchu zle wplywa na krazenie? |
|
|
|
|
#4307 |
|
Zadomowienie
|
Owieczka,piszac o mojej tesc.wiedzialam ze Tyalbo bianeczka bedziecie jej bronic bo zaxwyczaj stajecie po zlej stronie mocy w tym przypadku.uproszcze zatem.te 15 tys ktore dala to tak na prawde hyly pieniadze dla jej syna zbierane latami na tzw.czarna godzine.oprocz tego ta kobieta ma inne pieniadze lezakujace tu i tam oraz wysoka emeryture ktora przepierdziela w kosmos.ok powiesz ms do tego prawo.ale nie zrozumiesz mnie bo jestescie bdb ustawieni finansowo nie to co my.macie szczescie miec stosunkowo mlodych sprawnych rodzicow a nie samotne mamusie 70+.nam sie inaczej zycie ulozylo.to co teraz sie dzieje powinno dziac sie te mi imum 10 lat wczesniej.uwierz co innego jak sie trafia na tego jedynego i zaklada rodzine po dwudziestce a co innego po trzydziestce blizej czterdziechy. Moja tesc.jest wyrafinowana osoba patrzy z gory na biedote czyli na szara mase robocza tyrajaca za 1500.tak samo gardzi zwykla emerycka biedota.podkresla czesto ze ona ma Tyle aTyle emerytury.ku rwa.jak tak mozna.to boli.moja mama nalezy wg niej do biedoty a pomaga nam jak moze.tak jak pisalamod niej mam opory wziac nawet 10zl.a ta pipa nic nie daje.tylko sie nas czepua i komentuje ze na raty remont robilismy ze mieszkamy na nowym z nie wyremontowanym salonem i przedpokojem.i chooy jej do tego.zarabiamy troche wiecej niz 1500 na dodatek ona ma nas za nic czyli mnie jako technika.TYLKO TECHNIKA.I za nic ma swojego syna ktory pracuje fizycznie a ona tego zdzierzyc nie moze od wielu lat bo nie spelnil jej oczekiwan bo nie poszedl na ekonomie/bankowosc i jie zostal przez to kims przez duze "k",tak jak ona oraz ze nie bedzie poniewieral ludzmi z gornego stolka za grube pieniadze tak jak ona kiedys bo wg niej wtedy taki ktos zasluguje na szacunek i na wszystko w zyciu go stac.taka ona jest.druga sprawa to taka ze jak rodzice kochaja i szanuja swoje dzieci to chyba powinno byc rzecza normalna ze im pomagaja jak moga.a tu nicona nawet sie dzieckie nie zajmie.nawrt gdyby byla w pelni sprawna to byla by "wzorowa" slodka babcia na chwile raz na jakis czas.ot tak jak pojsc do kogos raz na dlugi czas pobawic sie ze zwierzatkiem i pojsc se w ☠☠☠☠u bo tak najlepiej bron boze miec je u siebie bo to juz odpowiedzialnosc by oznaczalo i ograniczenia.no ale udawac dobra slodka "zaangaxowana"babcie przed innymi to ona bedzie. My na prawde mamy z nia pieklo.ja od pieciu lat a moj tz cale zycie.u niej pieniadze zalatwialy WSZYSTKO.wpajala mojemu od dziecka ze wdtyd jest innych ludzi o co kolwiek prosic np.sasiadke o szklanke maki.kogos o wskazanie drogi.kogos o pomoc.o ku rwa cokolwiek bo TO WSTYD I HANBA oraz oznacza to ze jestes biedny i nieporadny bo nie stac cie by TO sobie kupic.tak sa tacy ludzie jak ona dla ktoruch pieniadz jest bogiem i wladza.Tylko uczuc i empatii nie maja za grosz.
czarowniczko nasza powodzenia i pisz co tam jak tam na froncie:-* |
|
|
|
#4308 |
|
Wtajemniczenie
|
Może. A już się cieszyłam że wyglądają przyzwoicie:-(
A moj mały ma 5 raz czkawke. Normalnie drgania aż po miednicy mi się rozchodza.
|
#4309 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A z tym rozmiarem to mnie zaskoczyłaś, wydawało mi się, że przy takiej wadze to spokojnie 56 będzie akurat. Cytat:
Wg mojego gina termin z om jest o wiele bardziej dokładny, o ile kobieta oczywiście nie miała nieregularnych lub długich cyklów. Bo jednak przy pomiarze usg wystarczy czasem o mm (szczególnie przy tych pierwszych prenatalnych) źle złapać wymiary i już się wszystko przesuwa, a to czasem bardzo mylące. A na późniejszym etapie dzieci rosną już bardzo różnie i nie ma co się sugerować tp wyznaczanymi przez usg.A noworodek 3100 wcale nie jest taki drobny, akurat w normie A ile ostatnio synek ważył na usg?Cytat:
Będzie ok, w razie co to już bezpieczny etap dla synka, ale na pewno dotrwasz do upragnionego 38 tc. To tylko 2 tygodnie Cytat:
Mam nadzieję, że synek troszkę zwolni z przybieraniem, coby łatwiej było przy porodzie No skąd! Masz śliczny, zgrabny brzuszek, nie wiem skąd stwierdzenie że jest większy norma przewiduje Na usg na pewno wszystko wyjdzie ok!!Cytat:
![]() ![]() Wiem co czujesz, przy córce też miałam takiego stresa jak szłam na wywoływanie! Trzymaj się!! Cytat:
My też nic nie dostaliśmy od rodziców i teściów dla Młodego, może dlatego, że sporo rzeczy mamy po córce (wózek, fotelik, łóżeczko, itd), jedynie ciuszki u nas w rodzinie krążą od dziecka do dziecka, więc tu nam odpadł spory wydatek Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#4310 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4311 |
|
Zakorzenienie
|
Czeka mnie długa bezcenna noc
Nie idzie się ułożyć . Spać się nie chce. Znowu duszno na dworze. Jest beznadziejnie.
|
#4312 |
|
Zadomowienie
|
Jakby któraś chciała pożalić się na bezsenność. Godzina 04:19 oczywiście nadal nie śpię. A było już trochę lepiej...
|
|
|
|
#4313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurek obudziłam się jak mój mąż spanikowany wstawał do pracy (lekko zaspal) i nie mogę zasnąć teraz Wysłano z szajsunga, który wie lepiej. ---------- Dopisano o 05:35 ---------- Poprzedni post napisano o 05:22 ---------- Ja trochę rozumiem rozgoryczenie oczarowanej. Wydaje mi się zawsze ze jak rodziców stac to chca dla swoich dzieci jak najlepiej zwłaszcza jak te dzieci mają kredyty itp albo kiepska sytuacje. Ja jestem przyzwyczajona ze moi rodzice zawsze chętnie i sami z siebie chca sie dołożyć, sprezentowac itp a rodzice męża juz nie. No ich prawo. Mają dobrą sytuację finansową ale mają też 3 dzieci i widać ze bardzo nie chcą żeby ktoś się poczuł rozpieszczany wiec najlepiej nikomu nic nie dawać ale np. do wesela się dołożyli i jesteśmy wdzięczni. Do dziecka już nie, poza kilkoma ubrankami. Na pewno gdybyśmy byli w gorszej sytuacji finansowej a rodzice czy teściowie mieli hajs a nie chcieli pomoc byłoby mi po ludzku przykro. Myślę że tu kontekst jest jednak ważny. Co do ubranek 50... nie mam takich wcale. Mam 56 i angielskie newborn ale one są podobne jak te 56. Zaraz umrę z głodu, chyba musze normalnie wstać i coś wszamac. Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
|
#4314 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja mam taka szmatko maskotke to jest takie slodkie, kupilam malej mam nadzieje ze ja polubi. ---------- Dopisano o 04:44 ---------- Poprzedni post napisano o 04:42 ---------- Oczarowana rozumiem twoje rozdrażnienie tesciowa. Trudno taki człowiek i chyba tego nie zmienisz. Taka sie juz urodzila. Ja zas od 3:30 nie spie. Chyba ide okna umyc i w szafie poukladac. Bo jak mnie tak w szpitalu zistawia to bedzie lipa.
02.07.2001 24.12.2008 ![]() 12.11.2011 ![]() 19.09.2015 http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21309 Edytowane przez Mediona Czas edycji: 2015-08-25 o 05:45 |
|
|
|
|
#4315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pojdziesz na kontrole i sie uspokoisz. Problem bylby, jakby ta rozbieznosc byla wieksza, ale o tydzien, to chyba nie. Polozna na wykresie musi miec usrednione wartosci a wiadomo, ze brzuch brzuchowi nierowny. Na wielkosc brzucha ma wplyw wiele czynnikow, on sie przeciez codziennie zmienia. |
|
|
|
|
#4316 |
|
Zakorzenienie
|
Aha dziewczyny, ten kocyk z endo super
taki sweterkowy. A z płatnościa bylo tak ze dostałam maila i smsa ze paczka jest do odbioru i mogłam ja opłacić przez payU i wtedy ja odebrać. Czyli nie musiałam płakać i bić się z paczkomatem, uff ![]() Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
#4317 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4318 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4319 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4320 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Oczarowana to nie jest tak ze jaJEJ bronie tylko uwazam ze mam racje. Rozumiem twoje rozgoryczenie bo tez bym byla wsciekla ale ma prawo rozwalac kase jak chxe czy to ona czy ktokolwiek inny kto ma. A gdyby dala na szczytny cel to tez pewnie bylabys niezadowolona bo nie wam. Zreszta chyba byl jakis temat kosciola? U nas od wczoraj mleko. Pierwsze karmienia bardzo bolesne ale jesy coraz lepiiej. ---------- Dopisano o 07:17 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ---------- A i burczy mi w brzuchu!
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:19.

Fajnie, że wszystko ok 

formalnie żona swojego męża 14.07.2012

zjadlam kilka dni temu tunczyka w sosie wlasnym i to dosc malo, pozniej mlody mial bączki i płakal przy robieniu kupki wiec zrezygnowalam praktycznie ze wszystkiego ;(

), ale lekarz sam powiedział że biorąc pod uwagę stan łożyska, "rozwód z czopem", stan szyjki itp to jednak termin z om wydaje się być bardziej prawdopodobny a widocznie taka jest uroda naszego małego, że jest po prostu drobny (pewnie po swoim tacie, bo Tż jak się urodził to ważył 3100)
Wyrzygiwuje to nam od czasu do czasu az jej kiedys powiedzialam ze kto daje i wypomina badz odbieta ten sie w piekle poniewiera. Moja mama ktora ma 1500 emerytury nam pomaga fizycznie bo chce choc finansowo tez ale zawsze oddaje jej kase i sa o to klotnie