|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. IX
Wiem ze brzmi to strasznie ale jeszcze nie potwierdzone. A rehabilitacja da się to korygować?
|
#4172 |
|
Raczkowanie
|
Sandrusia
A co jesz? Bo ja praktycznie nic, dieta matki karmiacej zjadlam kilka dni temu tunczyka w sosie wlasnym i to dosc malo, pozniej mlody mial bączki i płakal przy robieniu kupki wiec zrezygnowalam praktycznie ze wszystkiego ;(Zero owocow, warzywa to tylko buraki i marchewka, po chlebie i bulkach mam rewolucje zoladkowe bo moj zoladek nie toleruje bialego pieczywa no i jem dwie bulki razowe, no ale niby sie nie powinno bo dziecku ciezko trawić... No i zyje na biszkoptach i 3 bulkach dziennie :/ wczoraj zaszalalam i zjadlam sernika troche domowej roboty , podobno mozna noo i rosolek wczoraj tez jadlam ale codziennie nie jestem w stanie jesc ani robic rosolu...Glodna jestem
|
#4173 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4174 |
|
Wtajemniczenie
|
Jezu tu w poczekalni jest tak goraco... jeszcze jakies dwie mlode pindzie w niebieskich wlosach siedza, grzebia cos w tel i iiiihahaha uuhuhuhu hehehehe hahahah iiiiiiIIIIIOHAHAHAHAHAH ja pie rdo le
zero wyczucia.
|
#4175 |
|
Raczkowanie
|
Ja na wizyte zawsze szlam z chusteczkami nawilzajacymi i jak byla juz moja kolej praktycznie to szlam i sie mylam tymi chusteczkami ( oczywiscie w domu bralam kapiel ), ale u mojego gina tez kolejki na 2h :/ mimo ze prywatnie!
|
#4176 | |
|
Wtajemniczenie
|
No mi też się nie wyświetla a komp mi sie rabie i włącza się pół godz więc rzadko korzystam.
---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Cytat:
sandrysia, Bianeczka, ty i mamcia
|
|
#4177 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A mnie lekarz mówił, żebym szła dopiero w okolicach terminu, także idę dopiero w przyszłym tygodniu. O ile nie urodzę do tego czasu, ale coś czuję że pewnie znowu przenoszę i urodzę po tp... Cytat:
Ostatnio chciało mi się płakać jak pomyślałam o przedszkolu córki, że ktoś jej tam może dokuczać, przezywać, i że nie będzie mnie przy niej, żeby ją pocieszyć czy przytulić jak jej będzie smutno. Bo i tak zapobiec się wszystkiemu nie da, tylko szkoda mi jej, bo jest mega wrażliwa i wszystko bardzo przeżywa. Tż się podśmiewał, że jestem matka kwoka, a ja naprawdę miałam świeczki w oczach ![]() Gratulacje pierwszej rocznicy Cytat:
![]() Cytat:
Może coś będzie na rzeczy, kciuki żeby się zaczęło ![]() Cytat:
U mnie to samo. Zupełnie inny kształt ma teraz, chyba przez to, że trochę opadł. |
|||||
|
|
|
#4178 |
|
Wtajemniczenie
|
Tez wlasnie bylam w wc sie ogarnac mokrymi chisteczkami bo doslownie jestem mokra. Masakra.
|
#4179 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- Cytat:
Ja sie troche wkurzam bo teście pierwszemu wnukowi to gwiazdkę z nieba by zdjeli, wózek też kupili. Drugiemu też coś tam a u nas nawet nie zapytaja czy coś potrzebujemy. Wiem że zazdrość jest zła ale tak trochę nie e fair z ich strony. ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Ja tez tak robię a zwłaszcza że ja i 4 godz czekam czasami
|
|
#4180 |
|
Rozeznanie
|
Witam
mamcia092015 - gratulacje wczoraj byłam na ognisku, kiełbacha była przepyszna, ale noc po niej tragiczna ![]() Mój za to gada do synka, żeby siedział do terminu, bo tatuś podłogi jeszcze nie zrobił idę dalej nadrabiać |
|
|
|
#4181 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
odciagaj co 2-3h zeby cyce wiedziały że mają więcej produkować u mnie w 1 ciąży sie sprawdzilo. ja kupiłam też aventu ale reczny i powiem ci ze odciaga tak jakby maly ssal ![]() a moje też sutki były okropne i az mi lzy leciały jak mały ssal ale przeżyłam z zacisnietymi zebami, potem nawalu dostalam i oklady zimne robilam na sutki tez i przeszlo po 2 dniach miałaś malego po cc caly czas przy sobie ?
|
|
#4182 |
|
Zakorzenienie
|
Na tych powodach na Polsat Cafe urodziła się dziewczynka 4100 jeżu jaka duża i gruba
U mnie siedzi takie wielkie coś !! Boje sie. Nie dziwić ie się chyba że mam taki wielki brzuchol.
|
#4183 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, wcześniej takich problemów nie miałam, a kuzynka wczoraj popatrzyła na mnie i powiedziała, że daje mi max dwa tygodnie, ciekawe czy jej przepowiednia się sprawdzi,
|
|
|
|
|
#4184 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My z bratem jesteśmy traktowani identycznie - mój brat dostał 2000 zł na wózek ale kupił za 4000.. My wybraliśmy za 1400 zł bo taki nam pasuje, a też dostaliśmy 2000 zł. I wiem, że będą starać się tyle samo czasu spędzać z naszym dzieckiem.
|
|
#4185 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4187 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się podoba ta teoria żeby jeść wszystko dopóki coś nie zaszkodzi.
Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
#4188 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4189 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pochwalę pochwalę Ty tak samo pochwal się wózkiem! Masz kochanych rodziców, widać że Twoja mama się bardzo cieszy z wnusi Cytat:
![]() Cytat:
Może macie jakiś trefny egzemplarz?
|
|
#4190 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Śmieszne uczucie czkawka w bożenie, też tak mam ![]() Cytat:
Ale jak Młoda miała zapalenie oskrzeli kiedyś to ciężko oddychała, słychać było takie charczenie i nie zawsze wtedy ten odruch się sam pojawia, musiałam jej w takich sytuacjach przypominać, żeby odkaszlnęła to co jej tam zalega. Czasem kasłała sama, chyba przy większej ilości zalegającej wydzieliny, a czasem jej przypominałam, żeby odkaszlnęła. Cytat:
Ostatnio myślałam o Tobie, bo pamiętałam, że masz termin dzień przede mną i zastawiałam się czy już się synek urodził, że się nie odzywasz Ale widzę, że tp Ci się zmienił, wstawiłaś ten z usg? Mnie z usg z 13 tc też niby wyszedł 28 sierpnia, ale lekarz nie brał tego pod uwagę, tylko trzymał się terminu z OM. I też się trzymam, szczególnie że córkę przenosiłam, to i Młody pewnie będzie uparty ![]() Cytat:
A z katarem to bywa różnie, ale przy dłuższym odciąganiu dzieciaki często się do tego zrażają. Moja lubiła na początku ściąganie, a przy długim, prawie 2 tygodniowym katarze jej się odwidziało Zresztą nic dziwnego ![]() Cytat:
![]() Super wyglądasz, bardzo zgrabnie Cytat:
Fajnie, że tak szybko doszłaś do siebie po cc
|
||||||
|
|
|
#4191 |
|
Zakorzenienie
|
Smutny ten odcinek dziś :/ popłakałam się
|
#4192 |
|
Raczkowanie
|
Urodzilam o 11.55 a o 16 wyjeto malego z inkubatora, maz kangurowal 2h. Mi nie pozwolili go karmic do poki smółki nie zrobi albo nie zwymiotuje... :/ wiec czekalam.
A co do tego ze rzadko odciagam to dlatego, ze jak robilam to czesciej to nic nie lecialo... :/ laktator myjesz po kazdym odciaganiu? Bo mnie dobija to rozbieranie na pierwsze czesci, chetnie bym kupila drugi
|
#4193 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
. Oczywiście wzdymających rzeczy nie wcinałam Położna, która mnie odwiedzała w domu mówiła, że z dietą nie ma co przesadzać. No, ale jak się zauważy, że dziecko źle się po czymś czuje, to odstawić...Misiskuku, nam też wózek fundują teściowie Teściowa stwierdziła, że na drugim wnuku też nie zamierzają oszczędzać
|
||||
|
|
|
#4194 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z tesciami mieszka siostra tz z mężem i dwoma córkami i im to by gwiazdkę z nieba dała bo kochane wnusie. Na ślub dała nam mniej niż wnuczce na komunię Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4195 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
u nas coraz lepiej. Juz coraz fajniej smigam, klade sie na boku. Dzisiaj jeszcze nie bralam przeciwbolowego ale na noc pewbie wezme bo mala tylko ssac chciala a mnie sutki juz bolaly, jeden rozqalony do krwi. Karmimy kp dzisiaj pojawil sie wreszcie pokarm. Ale mloda miala mine jak posmakowala pierwszych kropelek. Wyplula nakladke bo przez nia czasem karmie i od niej zaczynalam ale dzisiaj zlapala nawet i bez nakladki takiego niewyciagnietego sutka wiec wszystko zalezy od checi dziecka. Na oddziale malo dzieci takze miejsca sa jakby ktoras miala.chec polozne sa zlote. Caly czas pomagaja doradzaja jak trzeba to bez problemu dokarmia i nie ma juz psychozy z kp. Jedna to mi nawet krocze i tylek umyla sama z siebie. Ale najbardziej mbie zaskoczyly pyszne jak do tej pory obiady. Ja karmie puki mnie cyce nie zaczynaja bolec. Jak juz mbie bardzo boli to daje smoka. Zreszta sama polozna kazala zeby mi nie zmasakrowal cyckow. Byla dzisiaj polozna laktacyjna. Bardzo fajnie gadala. Wysilek podczas porodu porownala do rozladiwania wagonu wegla. Wszystko przy tatusiach. Powiedziala ze podczaa karmienia to nam ma byc wygodnie a dziecko sie wpasuje. Jesli noc mamy nieprzespana to rano kpnkretne sniadanie i spac i zadnej roboty bo bedzie laktacja zanikac. Co do posilkow to jem wszystko ci daja. Mamy pomalu wprowadzac surowe owoce i warzywa. Powiedziala nam tez ze to ze czasem dziecko boli brzuszdk to nie znaczy ze to wina pokarmu bo dzieci trawia inaczej i odstawiamy dopiero przy alergii. Wiadomo nie jemy peczacych rzeczy i smazonych. Jak cos sobie jeszcze przypomne to napisze ![]() ---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Jesli ktoras urodzila to gratulacje!!! Nie wiem czy Tusia wstawiala mnie na pirwsza strone ale jak by co to godzina porodu 10:55. A wiem co jeszcze mloda wazy 4 kg i ma 56 cm i nosimy sie w rozmiarze 50. Jest idealny. W 56 sie topila. W szpitalu cieplo wiec zakladam tylko body z dlugim rekawem i lekko nakrywam becikiem. Polozne zprawdzaja czy dzieci nie sa przegrzewane.
|
|
#4196 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kiedy Was wypuszczają?Chociaż z ubrankami to mnie zmartwiłaś, bo mam chyba z 2 sztuki na 50, a mój nie zapowiada się na takiego klocka jak Twoja córcia
Edytowane przez melawen Czas edycji: 2015-08-24 o 17:13 |
|
|
|
|
#4197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z gotowaniem to musisz jak otyłe Amerykanki. Widziałam raz jak jedna gotowała na siedząco na krześle obrotowym przy kuchence hahahaha Aakkzzii ja mam brzuch 105 cm i tez mam takiego klocka. Sądzę że przez to ze jesteś malutka zawsze będziesz mieć większy brzuch niż inne babki. |
|
|
|
|
#4198 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale w sumie nie oczekiwałam niczego, to już 6 wnuk wiec gdyby robili wyprawkę każdej z nas to było by cienko tym bardziej ze majetni nie są. Wiem napewno ze jak przyjdą to coś tam przyniosą albo na szykują wspólny prezent. Ale rodzice tż to się wogole nie wykazali u nich to 4 wnuk ale 3 poprzednich to już po komunii duże dzieci. Myślałam że chociaż jakiś ciuszek dla dziecka kupia bądź grzechotke, ale cóż trudno ja też się nie zawiodłam bo nic zupełnie nie oczekiwałam ani nie myślałam o tym. Mój syn dziś stwierdził że jest chory.. Na psikoze. . Bo dużo psika hahaah Ok oglądałam 1 odcinek porody na ipli oczywiście się nie zawiodłam, Pani położna przed porodem pisała plan porodu z mamą. . I mama zechciała żeby dziecko pierwszo umyli oczyści li i dopiero jej dali. Oczywiście każdy miał to w dupie zrobili po swojemu.
|
|
|
|
|
#4199 |
|
Zakorzenienie
|
bianeczka, z opisu wynika, że jesteś w naprawdę świetnym szpitalu!
Super, że mała się wreszcie przyssała
|
|
|
|
#4200 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
), ale lekarz sam powiedział że biorąc pod uwagę stan łożyska, "rozwód z czopem", stan szyjki itp to jednak termin z om wydaje się być bardziej prawdopodobny a widocznie taka jest uroda naszego małego, że jest po prostu drobny (pewnie po swoim tacie, bo Tż jak się urodził to ważył 3100)Ja tak samo a co dolegało temu co nie mógł być przy narodzinach dziecka (sorry ale włączyłam Tv jakoś tak w połowie)?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:18.

formalnie żona swojego męża 14.07.2012
, podobno mozna
noo i rosolek wczoraj tez jadlam

, wcześniej takich problemów nie miałam, a kuzynka wczoraj popatrzyła na mnie i powiedziała, że daje mi max dwa tygodnie, ciekawe czy jej przepowiednia się sprawdzi,

), ale lekarz sam powiedział że biorąc pod uwagę stan łożyska, "rozwód z czopem", stan szyjki itp to jednak termin z om wydaje się być bardziej prawdopodobny a widocznie taka jest uroda naszego małego, że jest po prostu drobny (pewnie po swoim tacie, bo Tż jak się urodził to ważył 3100)