Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. IX - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-24, 22:22   #4291
Panna Izabela
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. IX

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
Mnie dziś wkurzyła babcia TŻa... Najpierw nie w sos jej było, że urodzi się drugi chłopczyk, a nie dziewczynka (bo cyt. "dziewczynki można stroić"), potem to, że zdecydowałam się zrobić osobny pokój dla dzieci, potem imię (co 2 tygodnie się mnie pyta: "jak to ten mały będzie miał na imię?", mając nadzieję, że w międzyczasie zmieniliśmy zdanie), a teraz fakt, że Mikołaj będzie miał innych chrzestnych niż starszy syn uznaje za fanaberię...

Nieeee, fajny zgrabny brzunio. Wg mnie normalny, zobaczysz na USG wyjdzie normalna waga

Klocuszek kolejny Fajnie, że wszystko ok

Świetne wiadomości

POWODZENIA

Nie no, moim zdaniem po prostu masz leżeć jak Ci wygodnie, siedzieć i ogólnie wypoczywać

Raczej nie, bo starszy syn wiecznie miał czkawkę u mnie w brzuchu, a kolki może ze dwa razy.
Moja babcia miała tak samo. Jak miał być chłopiec, to narzekała, że Alan i cały czas gadała, że na pewno nas przekona. I że lepiej jakby była dziewczyna. Potem jak okazało się, że będzie dziewczynka, to sobie przypomniała, że miała w rodzinie ciotkę Wiktę i ona była wredna i jej się imię nie podoba. Potem gadała, że chrzestni MUSZĄ być z najbliższej rodziny, a tż pierwsze co po porodzie to ma do niej przyjechać i stawiać pępkowe (bo facet po porodzie to pierwsze co to myśli o pępkowym i to jeszcze u babci żony...). Także się nie przejmuj, widocznie starsze osoby tak mają. Niech sobie pogada, tyle jej zostało...

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 22:23   #4292
owieczkaa
Zakorzenienie

Odchodząc od ciężkich tematów bratowa zarzuciła mnie linkami do stron z wypiską promocji na artykuły dla dzieci (może by je dodać do pierwszego posta?):
http://promobaby.pl/
http://promocjedladzieci.pl/
http://mlekoipieluszki.pl/
Stary 2015-08-24, 22:23   #4293
malaja86
Rozeznanie

Dziewczyny może i wyjdę na głupią ale kiedy można dać dziecku pluszaka. U bianeczki na zdjęciu jest, wiem że jeszcze nie chwyta ale kiedy dać taką rzecz.
Stary 2015-08-24, 22:40   #4294
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaja86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny może i wyjdę na głupią ale kiedy można dać dziecku pluszaka. U bianeczki na zdjęciu jest, wiem że jeszcze nie chwyta ale kiedy dać taką rzecz.
Jak chcesz, żeby się świadomie bawiło to minimum 1,5 roku - 2 lata, chociaż na każdym pluszaku znajdziesz znak, żeby nie dawać dzieciom od 0-3 lat.
Teraz to tylko dla naszej uciechy ewentualnie dekoracji.
Stary 2015-08-24, 22:40   #4295
Rybulka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Moja babcia miała tak samo. Jak miał być chłopiec, to narzekała, że Alan i cały czas gadała, że na pewno nas przekona. I że lepiej jakby była dziewczyna. Potem jak okazało się, że będzie dziewczynka, to sobie przypomniała, że miała w rodzinie ciotkę Wiktę i ona była wredna i jej się imię nie podoba. Potem gadała, że chrzestni MUSZĄ być z najbliższej rodziny, a tż pierwsze co po porodzie to ma do niej przyjechać i stawiać pępkowe (bo facet po porodzie to pierwsze co to myśli o pępkowym i to jeszcze u babci żony...). Także się nie przejmuj, widocznie starsze osoby tak mają. Niech sobie pogada, tyle jej zostało...

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Wiem, wiem, tylko wkurza mnie to, że w ogóle nie zdaje sobie sprawy, że jest mi zwyczajnie przykro po tych jej tekstach... Ale i tak jest już o niebo lepiej, bo informację o mojej pierwszej ciąży przyjęła tak: "Eeeee, jeszcze się nie cieszcie, bo możesz poronić!"

Cytat:
Słodkie są dzieciaczki, jak same po pluszaka sięgają i się do niego wtulają, ale na to chyba z rok trza poczekać
Rybulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 22:51   #4296
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez melawen Pokaż wiadomość
Oj ja też mam fazę na słodkie. Musi coś być w domu. A w 1 trym. Miałam odrzut od słodyczy, szkoda, że tak nie zostało. Tez dzisiaj byłam w lesie, ale trochę za dużo się schylalam po patyki i mnie teraz ciągnie w kościach lonowych
Ale brakuje mi trochę pracy, nie mam motywacji żeby się ogarnąć
Ja pdobnie. Przez pierwsze 4-5 mc w ogóle prawie słodyczy nie jadłam a teraz sxukam.po domu co by tu przekasic

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

No Agu męczący dzień
A miałaś badania na krzepliwisc że tak od razu Ci leki wciska?

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Cytat:
Jak jest już chwytny to do buzi bierze więc trzeba pilnować. Dzieci czasami się boją wlochatych stworow. Na większości maskotek pisze ze od 3 lat ale chyba jakiejś zbrodni nie ma jak się dziecku da wcześniej. Są też specjalne przytulanki dla niemowląt.
elcia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 22:59   #4297
agu23gda
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elcia88 Pokaż wiadomość

[/COLOR]No Agu męczący dzień
A miałaś badania na krzepliwisc że tak od razu Ci leki wciska?
Tak
Mam zespol antyfosfolipidowy. Moja gin nie jest taka szybka do jakichkolwiek lekow. Wiec jak cos daje to juz jest mus. Ona nawet jest przeciwna witaminom dla ciezarnych a co dopiero dawaniem grubszych lekow bez potrzeby.
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 23:06   #4298
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
Walizka spakowana na 100%, budzik nastawiony, dokumenty przejrzane, telefon się ładuje, samochód zatankowany, piesław ma zapewnioną opiekę. Bosz wychodzimy jutro we dwoje a wrócimy we trójkę . Ale mam stresa
To powodzenia, dobrej nocy i kciuki za szybką akcje bez komplikacji!!! Czekamy!

Cytat:
Napisane przez Małgosia89 Pokaż wiadomość
owieczka masz zgrabny brzusio jak na 40 tydzien

Tak przez szyjke. Ja nie dam rady lezec calymi dniami, na pewno bede miec jakas mala aktywnosc w ciagu dnia np. prasowanie po troszku na siedzaco, czy zrobienie lekkiego prania
Nie wiem czy dobrze mowie, ale z tego co wiem to przy problemach z szyjka lepiej stać niż siedzieć. Przy siedzeniu macica i dziecko wywierają silniejszy nacisk na szyjkę niż przy staniu. Wiec prasuj lepiej na stojąco
Stary 2015-08-24, 23:09   #4299
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olkma Pokaż wiadomość
Sandrusia

A co jesz? Bo ja praktycznie nic, dieta matki karmiacej zjadlam kilka dni temu tunczyka w sosie wlasnym i to dosc malo, pozniej mlody mial bączki i płakal przy robieniu kupki wiec zrezygnowalam praktycznie ze wszystkiego ;(

Zero owocow, warzywa to tylko buraki i marchewka, po chlebie i bulkach mam rewolucje zoladkowe bo moj zoladek nie toleruje bialego pieczywa no i jem dwie bulki razowe, no ale niby sie nie powinno bo dziecku ciezko trawić... No i zyje na biszkoptach i 3 bulkach dziennie :/ wczoraj zaszalalam i zjadlam sernika troche domowej roboty , podobno mozna noo i rosolek wczoraj tez jadlam ale codziennie nie jestem w stanie jesc ani robic rosolu...

Glodna jestem

Zacznij normalnie jesc; do udanego karmienia musisz miec sile a nie glodna i sfrustrowana chodzic
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 23:10   #4300
fatal21
Wtajemniczenie

Jako spec od ciąż szyjkowych!to najlepiej jest leżeć z poduszka pod tylkiem.każda pozycja sprzyjające siłę grawitacji powoduje ucisk dziecka na szyjke. I dobrze by nogi były lekko podkurczone.ale nie przesądzają bo To nie 25 tydz więc warto byś polegiwala,najgorsze to chodzenie po schodach szybkie marsze przysiady.

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-08-24, 23:12   #4301
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Jako spec od ciąż szyjkowych!to najlepiej jest leżeć z poduszka pod tylkiem.każda pozycja sprzyjające siłę grawitacji powoduje ucisk dziecka na szyjke. I dobrze by nogi były lekko podkurczone.ale nie przesądzają bo To nie 25 tydz więc warto byś polegiwala,najgorsze to chodzenie po schodach szybkie marsze przysiady.

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
I jazda samochodem po polskich drogach:p
Stary 2015-08-24, 23:26   #4302
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mediona Pokaż wiadomość
Włąsnie ze ostatnie usg miałam w 20 tc bo tak tu robią w UK i dziecko było w normie. Później mierzą metrem i wpisują w specjalną tabele. Już ostatnio miałam lekko poswyższone. A teraz wychodzi bardzo za tą skale. Zobaczymy za 2 dni na tym usg.

Ja mam 98cm.36t3d ciąży Ale one mają jakiś inny centymeter. I mierzą wzdłuż.

---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

zobaczymy co powiedzą w szpitalu za 2 dni. Oby było ok.

Wzdluz to Ci mierzy wysokosc dna macicy. Ile wyszlo? Duzo sie rozni pomoar od poprzedniego? Trzymam kciuki, zeby bylo dobrze
Stary 2015-08-24, 23:29   #4303
petel
Raczkowanie

Cytat:

A tak w ogóle nie wiem czemu ale tak bez większego piwodu spychly mi dzis stopy. Ani nie chodziłam dużo, giraco też nie jes. No aż mi skóra mrowi na nich
Mi też mocno spuchła ta skręcona (co jest ciekawe o tyle, że nie puchła tak wcześniej, nawet tuż po urazie, poza tym właśnie nie jest gorąco), druga jest ok. Nie przejmuję się, szczególnie odkąd moja aplikacja ciążowa załadowała mi pierwsze info o tym tygodniu ciąży, że czeka mnie puchnięcie stóp
petel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 23:30   #4304
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Walizka spakowana na 100%, budzik nastawiony, dokumenty przejrzane, telefon się ładuje, samochód zatankowany, piesław ma zapewnioną opiekę. Bosz wychodzimy jutro we dwoje a wrócimy we trójkę . Ale mam stresa

Powodzenia!!
Stary 2015-08-24, 23:32   #4305
petel
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
Tak tylko, ze bierzemy z moja gin pod uwage, ze moja siostra ma tez problemy z krwia (dlatego tez dzisiaj miala krew przetaczana) bo dostala udaru przy poprzednim porodzie i miala paraliz tez prawej strony ciala. Ona brala zastrzyki teraz od poczatku ciazy do konca czyli do cc w sobote. Ja cala ciaza tez bralam leki na rozrzedzenie krwi ale w formie tabletek. Odstawilam je na poczatku sierpnia i od tego czasu mam te dretwienia i czuje ten bol zyl.

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

Ja ogolnie to myslalam, ze mi gin powie: Pani Agnieszko rozwarcie na 2 dlonie razem porod za chwile :P a tu hoooy! Ide sobie do niej za 2 tyg i znajac zycie pojde nadal zamknieta.
A, na to zupełnie inna sprawa. Czytałam też, że czasem dają jeszcze po cesarce.
Najważniejsze, że siostra już po, a Ty też zaraz będziesz po. Wszystko będzie dobrze, zobaczysz!
petel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 23:37   #4306
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Gratki za wynik.
Ja w zasadzie już nawet nie mam siły się przemeczac i chodzić za dużo. Wieksxosc czasu spędzam na polsiedzaco. Tyle co wstawię pranie, pizmywam i obiad zrobię. Spacery to już sobie odpuscilam.więc dla mnie oszczędzanie się w tym momencie wyszło samoistnie bez wskazań lekarza

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

A tak w ogóle nie wiem czemu ale tak bez większego piwodu spychly mi dzis stopy. Ani nie chodziłam dużo, giraco też nie jes. No aż mi skóra mrowi na nich

A moze to wlasnie brak ruchu zle wplywa na krazenie?
Stary 2015-08-24, 23:43   #4307
oczarowana
Zadomowienie

Owieczka,piszac o mojej tesc.wiedzialam ze Tyalbo bianeczka bedziecie jej bronic bo zaxwyczaj stajecie po zlej stronie mocy w tym przypadku.uproszcze zatem.te 15 tys ktore dala to tak na prawde hyly pieniadze dla jej syna zbierane latami na tzw.czarna godzine.oprocz tego ta kobieta ma inne pieniadze lezakujace tu i tam oraz wysoka emeryture ktora przepierdziela w kosmos.ok powiesz ms do tego prawo.ale nie zrozumiesz mnie bo jestescie bdb ustawieni finansowo nie to co my.macie szczescie miec stosunkowo mlodych sprawnych rodzicow a nie samotne mamusie 70+.nam sie inaczej zycie ulozylo.to co teraz sie dzieje powinno dziac sie te mi imum 10 lat wczesniej.uwierz co innego jak sie trafia na tego jedynego i zaklada rodzine po dwudziestce a co innego po trzydziestce blizej czterdziechy. Moja tesc.jest wyrafinowana osoba patrzy z gory na biedote czyli na szara mase robocza tyrajaca za 1500.tak samo gardzi zwykla emerycka biedota.podkresla czesto ze ona ma Tyle aTyle emerytury.ku rwa.jak tak mozna.to boli.moja mama nalezy wg niej do biedoty a pomaga nam jak moze.tak jak pisalamod niej mam opory wziac nawet 10zl.a ta pipa nic nie daje.tylko sie nas czepua i komentuje ze na raty remont robilismy ze mieszkamy na nowym z nie wyremontowanym salonem i przedpokojem.i chooy jej do tego.zarabiamy troche wiecej niz 1500 na dodatek ona ma nas za nic czyli mnie jako technika.TYLKO TECHNIKA.I za nic ma swojego syna ktory pracuje fizycznie a ona tego zdzierzyc nie moze od wielu lat bo nie spelnil jej oczekiwan bo nie poszedl na ekonomie/bankowosc i jie zostal przez to kims przez duze "k",tak jak ona oraz ze nie bedzie poniewieral ludzmi z gornego stolka za grube pieniadze tak jak ona kiedys bo wg niej wtedy taki ktos zasluguje na szacunek i na wszystko w zyciu go stac.taka ona jest.druga sprawa to taka ze jak rodzice kochaja i szanuja swoje dzieci to chyba powinno byc rzecza normalna ze im pomagaja jak moga.a tu nicona nawet sie dzieckie nie zajmie.nawrt gdyby byla w pelni sprawna to byla by "wzorowa" slodka babcia na chwile raz na jakis czas.ot tak jak pojsc do kogos raz na dlugi czas pobawic sie ze zwierzatkiem i pojsc se w ☠☠☠☠u bo tak najlepiej bron boze miec je u siebie bo to juz odpowiedzialnosc by oznaczalo i ograniczenia.no ale udawac dobra slodka "zaangaxowana"babcie przed innymi to ona bedzie. My na prawde mamy z nia pieklo.ja od pieciu lat a moj tz cale zycie.u niej pieniadze zalatwialy WSZYSTKO.wpajala mojemu od dziecka ze wdtyd jest innych ludzi o co kolwiek prosic np.sasiadke o szklanke maki.kogos o wskazanie drogi.kogos o pomoc.o ku rwa cokolwiek bo TO WSTYD I HANBA oraz oznacza to ze jestes biedny i nieporadny bo nie stac cie by TO sobie kupic.tak sa tacy ludzie jak ona dla ktoruch pieniadz jest bogiem i wladza.Tylko uczuc i empatii nie maja za grosz.

czarowniczko nasza powodzenia i pisz co tam jak tam na froncie:-*
oczarowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 23:47   #4308
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
A moze to wlasnie brak ruchu zle wplywa na krazenie?
Może. A już się cieszyłam że wyglądają przyzwoicie:-(
A moj mały ma 5 raz czkawke. Normalnie drgania aż po miednicy mi się rozchodza.
Stary 2015-08-24, 23:50   #4309
grita
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Hej u nas coraz lepiej.

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

Jesli ktoras urodzila to gratulacje!!!

Nie wiem czy Tusia wstawiala mnie na pirwsza strone ale jak by co to godzina porodu 10:55.

A wiem co jeszcze mloda wazy 4 kg i ma 56 cm i nosimy sie w rozmiarze 50. Jest idealny. W 56 sie topila. W szpitalu cieplo wiec zakladam tylko body z dlugim rekawem i lekko nakrywam becikiem. Polozne zprawdzaja czy dzieci nie sa przegrzewane.
Super, że u was wszystko ok!! Nastrajają pozytywnie takie wieści

A z tym rozmiarem to mnie zaskoczyłaś, wydawało mi się, że przy takiej wadze to spokojnie 56 będzie akurat.

Cytat:
Napisane przez Ana0611 Pokaż wiadomość
Dzięki . Właśnie zmieniłam na termin z om. 01.09 był według usg i wiele razy się powtarzał, ale ostatnio co badanie to termin się przesuwa na dalsze dni września (ostatnio wg usg wyszło 11.09), ale lekarz sam powiedział że biorąc pod uwagę stan łożyska, "rozwód z czopem", stan szyjki itp to jednak termin z om wydaje się być bardziej prawdopodobny a widocznie taka jest uroda naszego małego, że jest po prostu drobny (pewnie po swoim tacie, bo Tż jak się urodził to ważył 3100)
A, rozumiem Wg mojego gina termin z om jest o wiele bardziej dokładny, o ile kobieta oczywiście nie miała nieregularnych lub długich cyklów. Bo jednak przy pomiarze usg wystarczy czasem o mm (szczególnie przy tych pierwszych prenatalnych) źle złapać wymiary i już się wszystko przesuwa, a to czasem bardzo mylące. A na późniejszym etapie dzieci rosną już bardzo różnie i nie ma co się sugerować tp wyznaczanymi przez usg.
A noworodek 3100 wcale nie jest taki drobny, akurat w normie A ile ostatnio synek ważył na usg?

Cytat:
Napisane przez Małgosia89 Pokaż wiadomość
no i ja po wizycie.

Mały waży 2750g, a więc przytył 250g w tydzień. Szyjka króciutka, ale twarda. Dostałam nakaz leżenia plackiem w domu.... Co najmniej 2 tygodnie mam wytrzymać... + luteina 2x dziennie. Mam wstawać tylko na jedzenie i siku. Ehh..
Dziś mam 35 tydzień i 3 dzień.
Nie moge chodzić, bo mały mega nisko leży i napiera mi całym cięzarem i ginka boi się, że coś może się z nią podziać. GBSem mam się nie przejmować. Jak odejdą wody to jechac szybko do szpitala, jak skurcze to czekać aż będą miarowe. Ogólnie mówiła, że paciorkowca ma co 3 kobieta, dostanę antybiotyk i będzie wszystko ok

O dotrzymaniu do terminu nie mam co marzyć
Trzymaj się, odpoczywaj, leż i pachnij!! Będzie ok, w razie co to już bezpieczny etap dla synka, ale na pewno dotrwasz do upragnionego 38 tc. To tylko 2 tygodnie

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
Ja juz po wizycie. Lekarz pracował na innym sprzęcie niż zwykle i trwało to dłużej niż zwykle.

Mały waży ok. 3400. Wszystkie przepływy są ok. Natomiast szyjka jest skrócona ale zamknięta. To że boli krocze to normalne. Dopiero jak będzie mi się ból nasilać to będziemy się martwić.
I lekarz mnie pocieszył ze młody przybierze gdzieś jeszcze ok. 0.5 kg.
Czyli mogę urodzić sporego klocka :ala:
Hoho, jest co nosić Mam nadzieję, że synek troszkę zwolni z przybieraniem, coby łatwiej było przy porodzie

Cytat:
Chyba nie jest az taki wielki ?
No skąd! Masz śliczny, zgrabny brzuszek, nie wiem skąd stwierdzenie że jest większy norma przewiduje Na usg na pewno wszystko wyjdzie ok!!

Cytat:

Wiem co czujesz, przy córce też miałam takiego stresa jak szłam na wywoływanie! Trzymaj się!!

Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość
Ha! Gadalyscie o tym co od swoich tesciow wasze dzieci dostaly.Ja przebijam wszystko.Od mojej tesciowej moje dziecko nie dostalo nic i nic nie dostanie bo ona uwaza ze swoje juz dala jak rok temu kupowalismy mieszkanie i musielismy miec wklad wlasny bo inaczej bylaby pisda z wlasnego em. Dala i wypomina co jakis czas pierd olac ze w nasze mieszkanie wlozyla te 15 tysi i ono jest rowniez jej w paru procentach. Wyrzygiwuje to nam od czasu do czasu az jej kiedys powiedzialam ze kto daje i wypomina badz odbieta ten sie w piekle poniewiera. Moja mama ktora ma 1500 emerytury nam pomaga fizycznie bo chce choc finansowo tez ale zawsze oddaje jej kase i sa o to klotnie
Pomaga nam za to bardzo ojciec tz,ktory sie zainteresowal wlasnym synem po ponad trzydziestu latach.ot tak po prostu od serca jakby sumienie ruszylo jego i jego rodzine-rodzicow i siostry.no mile to jest ale troche dziwne bo oni sa prawie jak obcy. A tesciowa wielka kilkutysieczna emeryture pewnie bedzie przepierda lac na naciagaczy telefonicznych czychajacych na tak naiwne bogate istoty albo topic w wysokich rachunkach za wode ktorej nie dokreca,za swiatlo ktorego nie gasi bo twierdzi ze my sie jej wiecznie czepiamy a to sa jej pieniadze i stac ja na takie rachunki.urwa.to przepuszczanie kasy w chooy.synowi czy wnuczce by dala na zycie albo na jakies akcje charytatywne ale widac ze od nadmiaru kasy ma w glowie pomieszane.coz. najgorsze jest to ze tam trzeba lazic raz dziennie obslugiwac.
U was to trochę inaczej, bo zapewniacie jej codzienną pomoc i opiekę, więc jakaś wdzięczność z jej strony by się przydała... Ale sam fakt, że wam dołożyła do wkładu to już coś, 15 tys to jednak niemało, chociaż współczuję tego gadania, że mieszkanie też jest jej, nie znoszę jak ktoś coś daje a potem wypomina.
My też nic nie dostaliśmy od rodziców i teściów dla Młodego, może dlatego, że sporo rzeczy mamy po córce (wózek, fotelik, łóżeczko, itd), jedynie ciuszki u nas w rodzinie krążą od dziecka do dziecka, więc tu nam odpadł spory wydatek

Cytat:
Są takie pluszako-kocyki dla niemowlaków, moja czasem miętosiła taki jak miała ze 3-4 mce. A świadoma zabawa pluszakami to duuuużo później. 1,5 -2 lata, wcześniej sporadycznie je tylko przekładała i tarmosiła
grita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 23:54   #4310
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość
Owieczka,piszac o mojej tesc.wiedzialam ze Tyalbo bianeczka bedziecie jej bronic bo zaxwyczaj stajecie po zlej stronie mocy w tym przypadku.uproszcze zatem.te 15 tys ktore dala to tak na prawde hyly pieniadze dla jej syna zbierane latami na tzw.czarna godzine.oprocz tego ta kobieta ma inne pieniadze lezakujace tu i tam oraz wysoka emeryture ktora przepierdziela w kosmos.ok powiesz ms do tego prawo.ale nie zrozumiesz mnie bo jestescie bdb ustawieni finansowo nie to co my.macie szczescie miec stosunkowo mlodych sprawnych rodzicow a nie samotne mamusie 70+.nam sie inaczej zycie ulozylo.to co teraz sie dzieje powinno dziac sie te mi imum 10 lat wczesniej.uwierz co innego jak sie trafia na tego jedynego i zaklada rodzine po dwudziestce a co innego po trzydziestce blizej czterdziechy. Moja tesc.jest wyrafinowana osoba patrzy z gory na biedote czyli na szara mase robocza tyrajaca za 1500.tak samo gardzi zwykla emerycka biedota.podkresla czesto ze ona ma Tyle aTyle emerytury.ku rwa.jak tak mozna.to boli.moja mama nalezy wg niej do biedoty a pomaga nam jak moze.tak jak pisalamod niej mam opory wziac nawet 10zl.a ta pipa nic nie daje.tylko sie nas czepua i komentuje ze na raty remont robilismy ze mieszkamy na nowym z nie wyremontowanym salonem i przedpokojem.i chooy jej do tego.zarabiamy troche wiecej niz 1500 na dodatek ona ma nas za nic czyli mnie jako technika.TYLKO TECHNIKA.I za nic ma swojego syna ktory pracuje fizycznie a ona tego zdzierzyc nie moze od wielu lat bo nie spelnil jej oczekiwan bo nie poszedl na ekonomie/bankowosc i jie zostal przez to kims przez duze "k",tak jak ona oraz ze nie bedzie poniewieral ludzmi z gornego stolka za grube pieniadze tak jak ona kiedys bo wg niej wtedy taki ktos zasluguje na szacunek i na wszystko w zyciu go stac.taka ona jest.druga sprawa to taka ze jak rodzice kochaja i szanuja swoje dzieci to chyba powinno byc rzecza normalna ze im pomagaja jak moga.a tu nicona nawet sie dzieckie nie zajmie.nawrt gdyby byla w pelni sprawna to byla by "wzorowa" slodka babcia na chwile raz na jakis czas.ot tak jak pojsc do kogos raz na dlugi czas pobawic sie ze zwierzatkiem i pojsc se w ☠☠☠☠u bo tak najlepiej bron boze miec je u siebie bo to juz odpowiedzialnosc by oznaczalo i ograniczenia.no ale udawac dobra slodka "zaangaxowana"babcie przed innymi to ona bedzie. My na prawde mamy z nia pieklo.ja od pieciu lat a moj tz cale zycie.u niej pieniadze zalatwialy WSZYSTKO.wpajala mojemu od dziecka ze wdtyd jest innych ludzi o co kolwiek prosic np.sasiadke o szklanke maki.kogos o wskazanie drogi.kogos o pomoc.o ku rwa cokolwiek bo TO WSTYD I HANBA oraz oznacza to ze jestes biedny i nieporadny bo nie stac cie by TO sobie kupic.tak sa tacy ludzie jak ona dla ktoruch pieniadz jest bogiem i wladza.Tylko uczuc i empatii nie maja za grosz.

czarowniczko nasza powodzenia i pisz co tam jak tam na froncie:-*
No niestety są różni ludzie i lepuej nie mieć jakiegokolwiek dlugu wdziecznosci chociażby u nich. W tym przypadku wolalabym nigdy takiej teściowej nie prosic o jakakolwiek pomoc a tym bardziej finansowa.
Stary 2015-08-24, 23:59   #4311
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Czeka mnie długa bezcenna noc
Nie idzie się ułożyć . Spać się nie chce. Znowu duszno na dworze. Jest beznadziejnie.

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 04:20   #4312
malena1979
Zadomowienie

Jakby któraś chciała pożalić się na bezsenność. Godzina 04:19 oczywiście nadal nie śpię. A było już trochę lepiej...
malena1979 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 05:35   #4313
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki Dziewczyny będę się odzywać (jak dam radę . Brzuch mnie boli z emocji
Jestem podekscytowana

Kurek obudziłam się jak mój mąż spanikowany wstawał do pracy (lekko zaspal) i nie mogę zasnąć teraz

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.

---------- Dopisano o 05:35 ---------- Poprzedni post napisano o 05:22 ----------

Ja trochę rozumiem rozgoryczenie oczarowanej. Wydaje mi się zawsze ze jak rodziców stac to chca dla swoich dzieci jak najlepiej zwłaszcza jak te dzieci mają kredyty itp albo kiepska sytuacje. Ja jestem przyzwyczajona ze moi rodzice zawsze chętnie i sami z siebie chca sie dołożyć, sprezentowac itp a rodzice męża juz nie. No ich prawo. Mają dobrą sytuację finansową ale mają też 3 dzieci i widać ze bardzo nie chcą żeby ktoś się poczuł rozpieszczany wiec najlepiej nikomu nic nie dawać ale np. do wesela się dołożyli i jesteśmy wdzięczni. Do dziecka już nie, poza kilkoma ubrankami. Na pewno gdybyśmy byli w gorszej sytuacji finansowej a rodzice czy teściowie mieli hajs a nie chcieli pomoc byłoby mi po ludzku przykro. Myślę że tu kontekst jest jednak ważny.

Co do ubranek 50... nie mam takich wcale. Mam 56 i angielskie newborn ale one są podobne jak te 56.

Zaraz umrę z głodu, chyba musze normalnie wstać i coś wszamac.

Stary 2015-08-25, 05:44   #4314
Mediona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość
No skąd! Masz śliczny, zgrabny brzuszek, nie wiem skąd stwierdzenie że jest większy norma przewiduje

Są takie pluszako-kocyki dla niemowlaków, moja czasem miętosiła taki jak miała ze 3-4 mce. A świadoma zabawa pluszakami to duuuużo później. 1,5 -2 lata, wcześniej sporadycznie je tylko przekładała i tarmosiła
Według wykresu juz ostatnim razem wybiegal poza standardy o troszeczke. A tym razem wyszlo jej ze mam brzuch wedluch cm na 37 i pol tygodnia a ja mam teraz 36t4 d. A ze jestem niska i drobna to się babka wystraszyla i chyba zasiala panike z tym szpitalem.
A ja mam taka szmatko maskotke to jest takie slodkie, kupilam malej mam nadzieje ze ja polubi.
---------- Dopisano o 04:44 ---------- Poprzedni post napisano o 04:42 ----------

Oczarowana rozumiem twoje rozdrażnienie tesciowa. Trudno taki człowiek i chyba tego nie zmienisz. Taka sie juz urodzila.
Ja zas od 3:30 nie spie. Chyba ide okna umyc i w szafie poukladac. Bo jak mnie tak w szpitalu zistawia to bedzie lipa.
19.09.2015 Mała Mi.
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21309

Edytowane przez Mediona
Czas edycji: 2015-08-25 o 05:45
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 05:49   #4315
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Według wykresu juz ostatnim razem wybiegal poza standardy o troszeczke. A tym razem wyszlo jej ze mam brzuch wedluch cm na 37 i pol tygodnia a ja mam teraz 36t4 d. A ze jestem niska i drobna to się babka wystraszyla i chyba zasiala panike z tym szpitalem.
A ja mam taka szmatko maskotke to jest takie slodkie, kupilam malej mam nadzieje ze ja polubi.
---------- Dopisano o 04:44 ---------- Poprzedni post napisano o 04:42 ----------

Oczarowana rozumiem twoje rozdrażnienie tesciowa. Trudno taki człowiek i chyba tego nie zmienisz. Taka sie juz urodzila.
Ja zas od 3:30 nie spie. Chyba ide okna umyc i w szafie poukladac. Bo jak mnie tak w szpitalu zistawia to bedzie lipa.

Pojdziesz na kontrole i sie uspokoisz. Problem bylby, jakby ta rozbieznosc byla wieksza, ale o tydzien, to chyba nie. Polozna na wykresie musi miec usrednione wartosci a wiadomo, ze brzuch brzuchowi nierowny. Na wielkosc brzucha ma wplyw wiele czynnikow, on sie przeciez codziennie zmienia.
Stary 2015-08-25, 06:15   #4316
ridja devojka
Zakorzenienie

Aha dziewczyny, ten kocyk z endo super taki sweterkowy. A z płatnościa bylo tak ze dostałam maila i smsa ze paczka jest do odbioru i mogłam ja opłacić przez payU i wtedy ja odebrać.
Czyli nie musiałam płakać i bić się z paczkomatem, uff

Stary 2015-08-25, 06:28   #4317
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Aha dziewczyny, ten kocyk z endo super taki sweterkowy. A z płatnościa bylo tak ze dostałam maila i smsa ze paczka jest do odbioru i mogłam ja opłacić przez payU i wtedy ja odebrać.

:-D to dobrze ze uniknelas konfrontacji z paczkomatem:-P
Stary 2015-08-25, 06:59   #4318
Mediona
Zadomowienie

Cytat:

No walka byla by nie równa bo dwóch na jednego
19.09.2015 Mała Mi.
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21309
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 07:13   #4319
misiskuku
Zadomowienie

Cytat:
Ja trochę rozumiem rozgoryczenie oczarowanej. Wydaje mi się zawsze ze jak rodziców stac to chca dla swoich dzieci jak najlepiej zwłaszcza jak te dzieci mają kredyty itp albo kiepska sytuacje. Ja jestem przyzwyczajona ze moi rodzice zawsze chętnie i sami z siebie chca sie dołożyć, sprezentowac itp a rodzice męża juz nie. No ich prawo. Mają dobrą sytuację finansową ale mają też 3 dzieci i widać ze bardzo nie chcą żeby ktoś się poczuł rozpieszczany wiec najlepiej nikomu nic nie dawać ale np. do wesela się dołożyli i jesteśmy wdzięczni. Do dziecka już nie, poza kilkoma ubrankami. Na pewno gdybyśmy byli w gorszej sytuacji finansowej a rodzice czy teściowie mieli hajs a nie chcieli pomoc byłoby mi po ludzku przykro. Myślę że tu kontekst jest jednak ważny.
Cytat:
[/COLOR]Oczarowana rozumiem twoje rozdrażnienie tesciowa. Trudno taki człowiek i chyba tego nie zmienisz. Taka sie juz urodzila.
zgadzam się. Mnie zawsze się wydawało, że chce się dzieciom pomóc, żeby było im lepiej, szczególnie jak się ma ku temu predyspozycje. Moi rodzice pomagają jak mogą, Tata na przykład gdy była potrzeba przychodził w trakcie dostawiania piętra, żebyśmy jak najmniej osób z zewnątrz (którym wiadomo, że trzeba zapłacić) angażowali. Niestety teściowa oczarowanej ma do tego prawo, szkoda tylko, że sama potrzebuje opieki i i jej nie docenia a jeszcze traktuje ich w taki sposób. Szczególnie mi szkoda Tż oczarowanej, który w takiej toksycznej relacji z nią był całe życie. Oczarowana, szacun dla Ciebie, że też weszłaś w taki układ, bo mimo, że z teściową "slubu" się nie bierze to jednak cały czas pomiędzy Wami krąży i odbija się na Waszym związku, a podejrzewam, że nie jest to łatwe.
Stary 2015-08-25, 07:17   #4320
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Powodzenia!

Cytat:
Moja miala takie misie przy lezaczku i jak tylko zaczela chwytac to je miendlila ale nie bylu wlochate.

Oczarowana to nie jest tak ze jaJEJ bronie tylko uwazam ze mam racje. Rozumiem twoje rozgoryczenie bo tez bym byla wsciekla ale ma prawo rozwalac kase jak chxe czy to ona czy ktokolwiek inny kto ma. A gdyby dala na szczytny cel to tez pewnie bylabys niezadowolona bo nie wam. Zreszta chyba byl jakis temat kosciola?

U nas od wczoraj mleko. Pierwsze karmienia bardzo bolesne ale jesy coraz lepiiej.

---------- Dopisano o 07:17 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ----------

A i burczy mi w brzuchu!

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości