Mamusie grudniowe cz.5 - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-25, 11:15   #2731
ogolnie
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe cz.5

Kalusia oby Ci sie zmienił
My kiedys dostalismy na Dzień Kobiet "premie" czy tam prezent, 37,89 zł Ale potem się burmistrz tłumaczył, że to było odciągnięte z kwoty którą dostajemy w maju na dzien samorządowca I dlatego taka niska. Normalnie śmiali sie wszyscy z niego przez pół roku.
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 11:20   #2732
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 0enedue Pokaż wiadomość
widze ze wczoraj to ogólnie taka depresyjna aura dopadła prawie wszystkie .. ;p

super ! kurdeee ja musze ojca tz pogonic o szafe bo tez chce juz układac
Oj dzisiaj wcale nie jest lepiej z ty humorem...

Cytat:
Napisane przez benita84 Pokaż wiadomość
Witam wczoraj teściowa zadzwoniła że jedzie z wnuczką do kuzynki na wieś i spytała czy chcemy z nimi jechać... a zawsze na wsi lepiej niż w bloku... wiec znów poza domem
Super ! pozazdroscic !

Cytat:
Napisane przez cienwiatru Pokaż wiadomość
Dziewczyny, właśnie wróciłam z ciuchlandu i w końcu mam ubrania dla maluszka, ale chyba zdjęć nie będę wrzucać, bo tyle tego nakupowałam, że bym została spamerem roku na wizażu jak upiorę, to wstawię zdjęcia tych, które mi się najbardziej podobają możecie być ze mnie dumneheeheh
P.S. Ponadrabiam was później, bo od wczoraj mam do ogarnięcia tyle rzeczy w domu, że nawet nie miałam kiedy lapka otworzyćmam nadzieję, że wybaczycie, chyba, że któraś będzie na tyle miła, że streści, co mnie od wczoraj ominęło
P.S.2. Nie wiem, kto dzisiaj wizytuje, ale trzymam mocno kciuki
P.S.3. Ktoś coś pisał o cesarce dzisiaj - też trzymam kciuki, będzie dobrze, inaczej być nie może
No to hej! Do później kochane
Zaspamuj zaspamuj, popraw humor ludziom.<3

Cytat:
bardzo fajne meble

adka ślicznie wyglądają te małe ciuszki poukładane już na półkach
Przepieknie. hihi
Musze dzisiaj tez cos porobic, wczoraj tylko Tztowi fotki porobilam kopa zeby mogl wrzucic...
Znowu zaczyna glowa bolec...

Cytat:
Mam fajrant w pracy, więc zabieram się za nadrabianie dopóki maż nie wróci sasasasasa a może zdążę jeszcze obfocić ciuszki, to pospamuję wam trochę[COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------
Czekamy !

Cytat:
dopiero doczytałam i powiem szczerze, mam nadzieję, że się nie obrazisz, że poraża mnie twój mąż...ja rozumiem, że jest zajęty, że może nie jest zbyt uczuciowy, ale to wygląda trochę tak, jakby - sorry za dosłowność - zrobił ci dziecko i na tym się skończyły jego obowiązki względem ciebie, jako ciężarnej...zwłaszcza, że ty nie masz kochanie dużych oczekiwań. I jak ci jest źle, smutno, hormony szaleją, etc. to to jest jego zasrany (przepraszam) obowiązek, żeby ciebie wspierać. Chciał mieć dziecko? Chyba chciał, co? Sama go nie sprokurowałaś...A tyle razy rozmawiałaś już z nim o podobnych tematach, że coś mu w głowie powinno zostać. Przynajmniej ja mam takie zdanie. Aż się zdenerwowałam, że zamiast się cieszyć ciążą, wyczekaną, wychuchaną, to się nie dość że z palniętą teściową musisz użerać, a jeszcze własny mąż nawet za tobą nie obstanie...
niech go leje !!!

A i masz 100% racje !

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 11:21   #2733
cienwiatru
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.5

Uwaga będę spamowac reszta to takie zwyklaki - body z długim i krótkim rękawem i śpiochy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1440498040765.jpg (75,5 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1440498050372.jpg (90,4 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1440498058593.jpg (63,0 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1440498066909.jpg (78,8 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1440498076790.jpg (71,8 KB, 21 załadowań)

Moje serca dwa:
J. 02.07.2011 r. (53 cm; 3000g)
I. 20.12.2015 r. (53 cm; 3250g)

Edytowane przez cienwiatru
Czas edycji: 2015-08-25 o 11:23
cienwiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 11:23   #2734
ogolnie
Zakorzenienie

Cienwiatru te pajace są z polaru? Świetne!

Idę prasować dalej, to i ja się pochwalę
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 11:24   #2735
dolinka881
Zadomowienie

Ale się wkur***am! Leżę sobie w becie, nieogar totalny, w kuchni jeszcze brudne naczynia po wczorajszym obiedzie, w całym mieszkaniu delikatnie mówiąc rozpierol przeprowadzkowy, wszędzie syf, a właściciel mieszkania przyszedł z niespodziewaną wizyta z maklerem... obejrzała mieszkanie, cyknela foty kazdemu pomieszczeniu i poszli... i teraz w necie będą krążyły foty naszego rozpiździaju... ten człowiek jest niepoważny!!!
I jeszcze jej powiedział, że terminy oglądania może ustalać jakie chce, nawet jak będziemy w Polsce to nie ma problemu, on ma klucz..... no zaniemowilam. Chciałam robić kawę, ale tak mi ciśnienie skończyło, że już nie potrzebuję. .m
dolinka881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 11:25   #2736
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
ja bym wzięła mniejszy bo łatwiej go do wózka wpakować
Do wózka chyba kupię mniejszy, albo na początku rożka będę używać jako kocyka do wózka.

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Co do kocyków to ja będę zamawiać od tego sprzedawcy, o którym pisała Ogólnie Kirsten2001 - ma świetne grube kocyki i śliczne śpiworki. A Co do wielkości to ja chyba też kupię ten mniejszy
Już wiem dlaczego nie mogłam znaleźć tego użytkownika Ma być Kerstin2001

Cytat:
Napisane przez Madziejka* Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jak na allegro wyszukujecie rzeczy od danego sprzedawcy po nicku? chciałam zobaczyć te śpiworki od Kirsten2001 i nie potrafię
Ja wpisuję nazwę użytkownika w wyszukiwanie i wybieram z boku 'użytkownicy'

Cytat:
dzięki ogolnie, zapomniałam zmienić chociaż zastanawiam się, czy nie liczyć tak, jak z ostatniego usg, bez dodawania nie zaczętego tygodnia (boże, jak to idiotycznie brzmi, co teraz napisałam). Chodzi mi o to, że jutro zaczynam 22 tydzień wg ostatniego usg , ale wy liczycie np. że 22t1d=23 tydzień, przynajmniej tak niektóre z nas robią. A jak ja zostanę przy pełnych tygodniach, to zawsze trochę dalej do porodu hihihi
ja ginowi swojemu powiedziałam, że nie przyjdę rodzić w sylwestra, bo lekarze będą pijani...śmiał się tak, że myślałam, że usg mu spadnie
Ja liczę aktualne tygodnie czyli 23t4d = 23tc
Stary 2015-08-25, 11:27   #2737
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Uwaga będę spamowac reszta to takie zwyklaki - body z długim i krótkim rękawem i śpiochy
piekneeee

Cytat:
Napisane przez dolinka881 Pokaż wiadomość
Ale się wkur***am! Leżę sobie w becie, nieogar totalny, w kuchni jeszcze brudne naczynia po wczorajszym obiedzie, w całym mieszkaniu delikatnie mówiąc rozpierol przeprowadzkowy, wszędzie syf, a właściciel mieszkania przyszedł z niespodziewaną wizyta z maklerem... obejrzała mieszkanie, cyknela foty kazdemu pomieszczeniu i poszli... i teraz w necie będą krążyły foty naszego rozpiździaju... ten człowiek jest niepoważny!!!
I jeszcze jej powiedział, że terminy oglądania może ustalać jakie chce, nawet jak będziemy w Polsce to nie ma problemu, on ma klucz..... no zaniemowilam. Chciałam robić kawę, ale tak mi ciśnienie skończyło, że już nie potrzebuję. .m
Sprawdz w umowie, z tego co mi sie wydaje nie a takiego prawa bez uprzedniego uprzedzenia Cie. Owszem moze wejsc pod Twoja nieobecnosc, ale Ty musisz miec komunikat o tym wczesniej i wyrazic zgode.

Stary 2015-08-25, 11:28   #2738
kalusia87
Zakorzenienie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52531502]

Kalusia wszystko ok, tylko to jest kerstin2001 dopiero po linku znalazłam

[/QUOTE]

Przepraszam was dziewczyny tak to jest jak się wpisuje z pamięci

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
My kiedys dostalismy na Dzień Kobiet "premie" czy tam prezent, 37,89 zł Ale potem się burmistrz tłumaczył, że to było odciągnięte z kwoty którą dostajemy w maju na dzien samorządowca I dlatego taka niska. Normalnie śmiali sie wszyscy z niego przez pół roku.
Ja kiedyś dostałam 15 zł normalnej premii. Od tej pory zawsze sprawdzam historię
Stary 2015-08-25, 11:34   #2739
cienwiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Cienwiatru te pajace są z polaru? Świetne!

Idę prasować dalej, to i ja się pochwalę
nie, jeden tylko jest grubszy, chyba welurowy - jak nie trafię nic innego, to w tym pewnie przywieziemy maluszka ze szpitala a reszta to bawełna, ale wszystkie miękkie i przyjemne w dotyku no widzisz, ty prasujesz, a ja dzisiaj wstawię mega pranie a prasować pewnie będę jutro... o losie

Moje serca dwa:
Stary 2015-08-25, 11:43   #2740
mervie
Rozeznanie

dzień dobry! niedawno wstałam
rano już musiałam odwiedzić spółdzielnię, bo jak się okazało wymienili zamki w piwnicy i chociaż tam jestem u nich kilka razy w tygodniu to nikt nie raczył powiedzieć,
dopiero wczoraj chodziliśmy po sąsiadach i jeden łaskawie nam powiedział, że nowe klucze są w administracji...
no i znalazłam nowy sposób na szybkie usypianie- audiobooki! hahaha puszczam sobie kryminał, który czyta Perchuć- normalnie 15 minut i mnie nie ma!

Cytat:
Napisane przez zaneta_b Pokaż wiadomość
Kochana, płytki cudo!!! Ja też takie chce pisz mi szybciutko co to skąd to i w ogóle wszystko! Zapisze sobie i jak jeszcze będą w przyszłym roku to kupię
płytki zamówiłam na max fliz- ja akurat w Katowicach mam, ale oni mają kilka punktów, sprawdź sobie są piękne!
coraz więcej się takich pojawia- widziałam też w Praktikerze i w Leroy Merlin ale jakościowo nie wyglądają tak dobrze..

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Dziewczyny, od jakochs 2 mcy mam takie jakby lekkie rwanie w nodze. Idze od posladka prawego, ale glownie kumuluje sie przed zgieciem kolana z przodu, tzn bardziej po proawym boku.
Myslalam ze to naczynka pekac beda ale nie.
Ja mam juz czarne wizje ze to jakis zator czy co. Myslicie ze warto zrobic usg zyl?
Cytat:
Mowilam, ale bylam pewna ze to naczynka.
Tylko ze nie nie bol, to takie jakby ktos ci za nerwy ciagal.
Takie nie wiadomo co
sylwoha mnie to wygląda na rwę kulszową, po prostu ucisk na nerw- u mnie właśnie tak się zaczynało i wczoraj znów poczułam... okropieństwo, bo to strasznie denerwujące jest- już nawet nie chodzi o ból tylko o nieustające wkurzające ciągnięcie
niestety większość ćwiczeń, które mi pomagały wykonywało się leżąc na brzuchu. no a teraz, wiadomo, odpada
napompowałam sobie piłkę i będę się rozciągać pomalutku, może to coś pomoże?
Cytat:
piękne

Cytat:
straszne chamy... też się boję co mój landlord wymyśli, bo dziś będziemy dzwonić, że w październiku się wynosimy
Stary 2015-08-25, 11:43   #2741
0enedue
Zadomowienie

Cytat:
mam nadzieje , że dobrze ulokowałaś te pięniądze !!!

Cytat:
chyba nie mozna tak;/ co za .. :/

Cytat:

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
Oj dzisiaj wcale nie jest lepiej z ty humorem...

tak poprostu ? czy coś sie stało ? :tuli:

zas 100zł wydałam ani nie wiem na co

rozpadało sie u nas na maksa.. ale powiem Wam,że brakowało mi tego ;p

Iga 14.12.2015

0enedue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 11:43   #2742
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja sie wylamie ale planuje prac w normalynm proszku, zobsczymy co bedzie
Też się cały czas zastanawiam nad tym

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52531502]
Cieńwiatru przeprogramowałam się na tryb "mam to gdzieś" - nie chcę, żeby mały czuł moje kiepskie nastroje zamykam drzwi od swojego pokoju, siadam na lapka albo tv i tyle
[/QUOTE]

Cytat:
Ten pajac z napisem w paski

Cytat:
wolno mu tak?
Stary 2015-08-25, 11:45   #2743
0enedue
Zadomowienie

odgrzebałam moją miłośc - biały twix : love:

Iga 14.12.2015

Stary 2015-08-25, 11:51   #2744
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Enedue to jest taki? pierwsze słyszę...
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 11:55   #2745
Ani_qa
Zakorzenienie

Ja też nigdy nie widziałam białego Twixa
Stary 2015-08-25, 11:57   #2746
kalwinka
Zadomowienie

W biedronce chyba był ostatnio wielopak białych twixów
kalwinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 11:58   #2747
0enedue
Zadomowienie

jeeeest i jest pyszny ! kiedys mi go babcia z niemiec zawsze przywoziła .. a dzisiaj zobaczyłam go w biedrze przy kasach ..

Iga 14.12.2015

Stary 2015-08-25, 12:00   #2748
dolinka881
Zadomowienie

Ehhh.. nie wiem czy mu wolno czy nie wolno.. stary dziad beznadziejny. Zachłanny na mamone nie dopuści żeby mieszkanie nawet miesiąc stało puste (już w maju znalazł lokatorke, ale w ten piątek jednak zrezygnowała). Forsy jak lodu, a sam żyje jak żebrak-doslownie! Wynajmuje 2 domy (3 rodziny) i jeszcze w swoim domu zajmuje z żoną jeden pokój, a resztę wynajmuje!oczywiście wszyscy mają jedną kuchnię. .. gdybym Wam napisała co wyprawia w ramach oszczędności to byście nie uwierzyly...
Nie chcemy mu grozić umową, bo mamy okres wypowiedzenia 6 m-cy, także powinniśmy jeszcze październik mieszkać. Całe szczęście, że dziad nawet nie wie co jest w tej umowie...
Ja nie mam nic przeciwko oględzinom, no ale kurde, trochę jakiegoś taktu...
Stary 2015-08-25, 12:03   #2749
0enedue
Zadomowienie

Cytat:
Ehhh.. nie wiem czy mu wolno czy nie wolno.. stary dziad beznadziejny. Zachłanny na mamone nie dopuści żeby mieszkanie nawet miesiąc stało puste (już w maju znalazł lokatorke, ale w ten piątek jednak zrezygnowała). Forsy jak lodu, a sam żyje jak żebrak-doslownie! Wynajmuje 2 domy (3 rodziny) i jeszcze w swoim domu zajmuje z żoną jeden pokój, a resztę wynajmuje!oczywiście wszyscy mają jedną kuchnię. .. gdybym Wam napisała co wyprawia w ramach oszczędności to byście nie uwierzyly...
Nie chcemy mu grozić umową, bo mamy okres wypowiedzenia 6 m-cy, także powinniśmy jeszcze październik mieszkać. Całe szczęście, że dziad nawet nie wie co jest w tej umowie...
to dobrze ze sie wyprowadzacie ..

tez tak macie ze zawsze jak robicie jakies zupy to robicie ich za duzo? wyszedł mi taki wielki gar pomidorowej ze bede musiala ponad połowe chyba zamrozic

Iga 14.12.2015

Stary 2015-08-25, 12:10   #2750
dolinka881
Zadomowienie

Cytat:

tez tak macie ze zawsze jak robicie jakies zupy to robicie ich za duzo? wyszedł mi taki wielki gar pomidorowej ze bede musiala ponad połowe chyba zamrozic
Też mam zawsze ten sam problem z zupami! i z ryżem- zawsze wychodzi za dużo:p
Stary 2015-08-25, 12:11   #2751
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalwinka Pokaż wiadomość
W biedronce chyba był ostatnio wielopak białych twixów
Dawno nie byłam w Biedronce Czas się wybrać Może jeszcze będą

Cytat:
Na początku tak robiłam Teraz czasem mi się zdarzy Ostatnio narobiłam taki gar barszczu... 3 dni jedliśmy i jeszcze trochę zostało
Dziś zrobiłam w sam raz
Stary 2015-08-25, 12:11   #2752
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
mam nadzieje , że dobrze ulokowałaś te pięniądze !!!

chyba nie mozna tak;/ co za .. :/

tak poprostu ? czy coś sie stało ? :tuli:

zas 100zł wydałam ani nie wiem na co

rozpadało sie u nas na maksa.. ale powiem Wam,że brakowało mi tego ;p
Tak po prostu..
ehhh... cisnienie brak prawie odpoczynku.. terminy gonia... dzidzia juz niedlugo a tu tyle roboty.. jakas depresja mnie lapie.

Cytat:

Ja botwiny nagotowalam - w sloiki dzisiaj leci to czego nie zjemy !

Stary 2015-08-25, 12:14   #2753
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Doskonale Cię rozumiem, na poprzednim mieszkaniu właścicielka (stara panna) i jej brat nachodzili nas o różnych porach bez uprzedzenia, nawet o 22! tak kombinowała, ciągle chciała nam podnosić opłaty, w końcu ja bezczelnie poinformowałam ją że na więcej na pewno się nie zgodzę, bo i tak płaciliśmy już bardzo dużo i to za jeden pokój z kuchnią. Przenieśliśmy się od razu po tych fanaberiach na inne mieszkanie, tutaj właścicielka to cudowna Pani, płacimy regularnie wszystkie opłaty, ona nas nie nachodzi, uprzejma, zawsze pomoże jak jest jakiś problem. A mieszkanie 3 pokojowe w takiej samej cenie wynajmu.

Są ludzie i ludziska, na chamstwo i głupotę nic nie poradzisz. Z perspektywy czasu powiem Ci, że takich ludzi trochę trzeba olewać i z góry podchodzić, bo jak się wdasz w dyskusję i kłótnie to nie dość że ściągną Cię do swojego poziomu to jeszcze zabiją doświadczeniem.

Krótko rzeczowo zwrócić uwagę i nie dajcie sobie wejść na głowę! Lokator to nie niewolnik, też płacisz i masz swoje prawo do prywatności!
andriuszka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 12:14   #2754
cienwiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
jeeeest i jest pyszny ! kiedys mi go babcia z niemiec zawsze przywoziła .. a dzisiaj zobaczyłam go w biedrze przy kasach ..
Muszę spróbować w takim razie bo nigdy nie jadłam

Moje serca dwa:
Stary 2015-08-25, 12:18   #2755
dolinka881
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez andriuszka77 Pokaż wiadomość
Doskonale Cię rozumiem, na poprzednim mieszkaniu właścicielka (stara panna) i jej brat nachodzili nas o różnych porach bez uprzedzenia, nawet o 22! tak kombinowała, ciągle chciała nam podnosić opłaty, w końcu ja bezczelnie poinformowałam ją że na więcej na pewno się nie zgodzę, bo i tak płaciliśmy już bardzo dużo i to za jeden pokój z kuchnią. Przenieśliśmy się od razu po tych fanaberiach na inne mieszkanie, tutaj właścicielka to cudowna Pani, płacimy regularnie wszystkie opłaty, ona nas nie nachodzi, uprzejma, zawsze pomoże jak jest jakiś problem. A mieszkanie 3 pokojowe w takiej samej cenie wynajmu.

Są ludzie i ludziska, na chamstwo i głupotę nic nie poradzisz. Z perspektywy czasu powiem Ci, że takich ludzi trochę trzeba olewać i z góry podchodzić, bo jak się wdasz w dyskusję i kłótnie to nie dość że ściągną Cię do swojego poziomu to jeszcze zabiją doświadczeniem.

Krótko rzeczowo zwrócić uwagę i nie dajcie sobie wejść na głowę! Lokator to nie niewolnik, też płacisz i masz swoje prawo do prywatności!
No TZ ma zamiar dzisiaj do niego iść i pogadać, bo też się wkurzył okropnie... Na szczęście nowa wynajmująca to wykształcona kobieta i nie robi nalotów (tak mówią teraźniejsi lokatorzy)..
Stary 2015-08-25, 12:19   #2756
kalusia87
Zakorzenienie

Koleżanka z pracy właśnie napisała, że jest w ciąży. Kierowniczka raczej się nie ucieszyła. I dobrze jej tak bo zrobiła sobie z dziewczyny służącą. Robiła wszystko za nią i nawet grosza premii nie zobaczyła, mimo że na początku miała obiecaną
Stary 2015-08-25, 12:19   #2757
adka_19
Wtajemniczenie

Dziewczyny potrzebuje malej pomocy, mianowicie z tym wyjazdem do Grecji
co mam
- kremy UV przed po opalaniu
- srodki na owady ( zalecane gdzies czytalam wziac)
- karty NIHC czy jakos tak, te europejskie ubezpieczenie
- dowody, paszporty
- nakrycia glowy...
- reczniki
- pantenol kupilam nawet

Do kupienia
wegiel - na wszelki wypadek - chyba ze mozemy brac stoperan ?
co z lekow powinnam jescze wziac? w razie w ?
apracetamol oczywiscie

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Cytat:
Koleżanka z pracy właśnie napisała, że jest w ciąży. Kierowniczka raczej się nie ucieszyła. I dobrze jej tak bo zrobiła sobie z dziewczyny służącą. Robiła wszystko za nią i nawet grosza premii nie zobaczyła, mimo że na początku miała obiecaną
hahaha kij szefowej w oko.
skad ja to znam... eh....

Stary 2015-08-25, 12:24   #2758
syylwuska
Zakorzenienie

[QUOTE=0enedue;52528991]Dzien dobry ! dzisiaj wyjątkowo długo pospała bo prawie do 8

nie odzywałam sie wczoraj bo przezywałam pierwszy ciazowy kryzys i nie chciałam Wam tu marudzic .. nawet farbowanie odrostów i korekta rzes mi humoru nie poprawiły.. dni paszteta uwazam za otwarte .. w dodatku przestaje pomału miescic sie w moje ubrania
wyobrazcie sobie wczoraj mój nastrój

ide Was nnadrobić/QUOTE]

Doskonale Cie rozumiem, ją też się czuje już gruba i nieatrakcyjna ;/ a od pasa,w dół to prawie nic już na mnie nie pasuje.

I podobnie jak dziewczyny wczoraj miałam spiecie z Tz, ale już nic nie pisałam, bo on potrafi czasem czytać co pisze i całkiem by było, oczywiście chodziło o teściów i to, ze w ciągu urlopu był tam codziennie, a dziś zamierzałem, żebyśmy pojechali obejrzeć wózki, no i klapa, wierzyłam się strasznie, tłumaczył się tym, ze nie wiedział, że dziś, ale nieważne już.
Cytat:
Ja mam 10.10 wesele i chyba sobie darujemy. U siostry tylko siedziałam za stołem a od siedzenia zaraz mnie brzuch boli i twardnieje więc to nie ma sensu.
Nie ma co iść, jak masz potem złe się czuc, a jeszcze denerwować się i szukać ubrania itd, my mamy we wrześniu i październiku tez wesela i ja się nawet nie wybieram.

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Zazdroszczę Ja mam wózek i łóżeczko, ale brakuje mi... wszystkiego
Gryzelda przykro mi, że u Was tak to ostatnio wygląda...
Nie powiem Ci nic innego od dziewczyn... tylko rozmowa może pomóc...
My w czasie budowy byliśmy w o tyle dobrej sytuacji, że ja nie byłam w ciąży i we wszystkim pomagałam mężowi, bo na jego braci nie mogliśmy i nie chcieliśmy liczyć. Więc wspólny czas spędzaliśmy właśnie tam przy impregnowaniu drzewa, zasypywaniu fundamentów...
Ale był zły czas też podczas budowy, kiedy zostaliśmy oszukani na dużą kwotę i oboje byliśmy tym przytłoczeni, zezłoszczeni itd. Pojawiły się kłótnie...
Aż w końcu mu powiedziałam, że jeśli się nie ogarniemy to nie będzie miał kto mieszkać w tym nowym domu... Pomogło. Przestaliśmy się obwiniać i wzięliśmy się w garść.
Rozmawiaj z nim, nic więcej nie zrobisz...

Jakie pełne szuflady

Ja nie chodzę, bo u nas kiepski program...
Stwierdziłam, że skoro nasze mamy dawały radę bez szkoły rodzenia to i ja dam radę (mam nadzieję).

Anemia raczej nie, ale podobno bakterie w moczu mogą mieć wpływ. Robiłaś posiew?

Też zauważyłam, że Mujer coś się nie odzywa
DDziękuję
Super, że wyniki dobre

Halwaya wwspółczujęewnie poczułabym się tak samo...

Chybabym go rozszarpała...
A później robiłabym mu na złość tak jak Dolinka pisała...
Na pewno bym mu nie odpuściła... Niech poczuje na własnej skórze jak to jest

Fajnie, że u Ciebie wszystko ok

Uwielbiam Wasze słowniki

Hej

Ja się dziś wreszcie wyspałam. Wstałam o 8:30, a siku byłam tylko raz nad ranem
Teraz nastawię barszczyk czerwony, bo mam ochotę. Nastawię pranie i zajmę się przeglądaniem allegro
Heh a ja nie mam nic, no może trochę tych ubranek i nic więcej ;/

Słowniki są najlepsze

O to chyba na swoim łóżku trochę odpoczelas dzisiaj, co?

Ale,bym zjadła barszczyk, z czym robisz? Sama zupa czy coś jeszcze?

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Ja dzis sie obudzilam w nocy u chyba z 15 min sie drapalam po nogach bo mnie komar zmasakrowal.

Czy tez macier juz problen z przekrecanien sie z boku na bok ?

Ja jeszcze sie w ciuchy mieszcze ale spodnie mnie troche uwieraja.

I wczoraj jak siedzialam w poczekalni to babki z ktorymi gadalam a byli ich 11 wszystkie maja miec synkow
Przy przekraczaniu z boku na bok, boli i ciągnie,mnie brzuch i nie zrobię tego tak,sprawnie jak jeszcze tydzień temu to,robiłam! Więc muszę bardzo delikatnie.

Cytat:
widze ze wczoraj to ogólnie taka depresyjna aura dopadła prawie wszystkie ..

uważajcie na siebie odpoczywaj

ślicślicznyrzerabiałam dokładnie to samo , wiec znam ten ból

podeślesz sprzedawce? bo pomału sie przymierzam

ehhh ale masz przeboje z tym męzem kurde no tez wychodze z załozenia ze nic tak nie pomoga jak rozmowa.. moze on rzeczywiscie jest tak zapatrzony w ta budowe,że nie widzi nic poza nią ... nie wiem .. trzymam za Was kciuki i po cichu licze ze uwiniecie sie raz dwa - przeprowadzka ( bez teściowej !!to będzie nagroda za te wszystkie gorzkie dni

super ! kurdeee ja musze ojca tz pogonic o szafe bo tez chce juz układac

kurde wiesz co .. jakby mnie mial a SR szarpnąc po kieszeni to bym ją olała .. ja ide tylko dla tego ze znalazłam bezpłatna

mi gin powiedział ze miedzy 24 a 28 tyg trzeba ja zrobic .. wiec pewnie jutro dostane nakaz

majtki majtkami tez juz dawno wymieniłam, ale mialam pare spodni takich materialowych w ktorych mialam zapas .. okazało sie ze zapas gdzies sie zgubił ze bluzki maja mi pęknąć w biuscie

nie ma sensu się męczyc !

ide ogarnac mieszkanie .. wskocze pod prysznic.. pojade do lidla - dzisiaj w planach pomidorówka i ta nieszczęsna tarta z biała czekolada i borówkami a na jutro musze kupic polędwiczke i zrobie ja w sosie kurkowym ..

planuje wziac sie za lodówke dzisiaj musze ja wkoncu wyczyscić ..a tak nie lubie tego robic

pisalyscie o oknach - ja narazie olewam bo we wrzesniu musimy pomalowac sciany a potem do roboty wezmie sie mój tż pod tym kątem jest wyczulony i nie pozwoliłby mi na pucowanie
a jak codziennie bede mu mówić o tym jakie one sa brudne to wkoncu dla swietego spokoju je umyje

aaaaa i jestem załamana bo moja wyprawka jest w lesie musze sie wkoncu zmobilizować..
U mnie też pomidorowa moja ulubiona miałaś podesłać mi przepis na tą tartę ;>

Cytat:
Napisane przez andriuszka77 Pokaż wiadomość
Dziewczyny! wpadam tu na chwilę, właśnie odebrałam telefon że żona kolegi z pracy jest na porodówce, zaraz będzie miała cesarkę, bo jest już po terminie a ona nie ma akcji porodowej. Rozmawiałam z nią chwilę, wymęczona i przestraszona biedna. Przygotowują ją.

TRZYMAĆ KCIUKI! HISTORYCZNY DZIEŃ DLA NICH

Wy skupiacie tyle dobrej energii, że aż musiałam tu napisać o tym trzymajmy kciuki żeby dzidzia była zdrowa! i jej mama też rzytul:rzytul:

Buziaki, uciekam do porządków , to mi dobrze robi na migrenę i stres
no to paciorek za pomyślność narodzin nowego obywatela świata
Trzymamy mocno kciuki!!! Będzie dobrze
Cytat:
Dziewczyny, właśnie wróciłam z ciuchlandu i w końcu mam ubrania dla maluszka, ale chyba zdjęć nie będę wrzucać, bo tyle tego nakupowałam, że bym została spamerem roku na wizażu jak upiorę, to wstawię zdjęcia tych, które mi się najbardziej podobają możecie być ze mnie dumneheeheh
P.S. Ponadrabiam was później, bo od wczoraj mam do ogarnięcia tyle rzeczy w domu, że nawet nie miałam kiedy lapka otworzyćmam nadzieję, że wybaczycie, chyba, że któraś będzie na tyle miła, że streści, co mnie od wczoraj ominęło
P.S.2. Nie wiem, kto dzisiaj wizytuje, ale trzymam mocno kciuki
P.S.3. Ktoś coś pisał o cesarce dzisiaj - też trzymam kciuki, będzie dobrze, inaczej być nie może
No to hej! Do później kochane
Super, wstawiaj wszystko, chętnie poogladamy, przecież wszystkie to lubimy, jak każda kobieta
Cytat:
Limonka to mzoe i ja cos wdroze z cwiczen

Ja sie wylamie ale planuje prac w normalynm proszku, zobsczymy co bedzie
I ja się wylamie, też planuje w normalnym prac, jak będzie się coś działo, kupie dzielnicowy, a tak bede uzywała tego co dla nas
Cytat:
Napisane przez kalwinka Pokaż wiadomość
Ja mam dosyć obszerny zimowy płaszczyk, jeśli się nie będę w niego mieścić, to poszukam czegoś w lumpku.

Narzekacie na jesień a mnie właśnie cieszy. Ja uwielbiam jesień, kolorowe liście, zapach szarlotki z cynamonem i nawet taka smutna pogoda mnie jakoś rozczula bardziej niż wprawia w przygnębiający nastrój. To od zawsze moja ulubiona pora roku, od sierpnia do końca listopada mam zawsze najwięcej energii i pomysłów
Ja też lubię jesień i szczerze? To już nie mogę się doczekac kiedy będzie chłodniej, bo nie chce mi się już gorąca, a u nas dziś goraco, podobno cały ten tydzień jeszcze taki ma być.
Lubię ten zapach jesiennego powietrza i kolorowe liście, jak leje kilka dni pod rząd to nie jestem zachwycona, Ale teraz to deszcz by się bardzo,przydał jak taka susza.
Cytat:
dzięki ogolnie, zapomniałam zmienić chociaż zastanawiam się, czy nie liczyć tak, jak z ostatniego usg, bez dodawania nie zaczętego tygodnia (boże, jak to idiotycznie brzmi, co teraz napisałam). Chodzi mi o to, że jutro zaczynam 22 tydzień wg ostatniego usg , ale wy liczycie np. że 22t1d=23 tydzień, przynajmniej tak niektóre z nas robią. A jak ja zostanę przy pełnych tygodniach, to zawsze trochę dalej do porodu hihihi
ja ginowi swojemu powiedziałam, że nie przyjdę rodzić w sylwestra, bo lekarze będą pijani...śmiał się tak, że myślałam, że usg mu spadnie

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Sorry, że tak zawaliłam wątek odpowiedziami nie wiedziałam, że tyle tego będzie...idę robić zdjęcia ubranek i kilka wrzucę

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

ja lubię jesień, jak nie ma deszczu mam urodziny w październiku, więc to teoretycznie moja pora roku...
Widzę, że dzisiaj Ci humor dopisuje, taka rozpromieniona sie wydajesz
Cytat:
Ehh chyba kAżda by się wkurzyla, bo to mało komfortowa była sytuacja ;/
Cytat:
O kurczę, ale mi smaka narobilas, nigdy takiego nie jadłam ;P

A tak w ogóle to dzień dobry po południu, bo jeszcze się dziś nie witalam

I wiecie co? Też byłam dzisiaj w ciuchlandzie, miałam nie iść, ale Mąż pojechał a nie chciałam siedzieć w domu to poszłam i dobrze zrobiłam, bo jak zawsze było pełno body i pajacow a spodenek brak tak dzisiaj były spodenki i się trochę obkupilam, dobrze ze wczoraj na allegro tylko powrzucalam do koszyka, bo jednak będę chyba rezygnowala z tego zamówienia, bo wystarczy mi już raczej to co kupilam, więc się cieszę

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

A i miałam jeszcze napisać Limonce, że strasznie mi Ciebie szkoda i też bym tego tak nie zostawila, tylko walnela Focha na Tz, kurcze z koleżanką ma czas pisząca z Tobą nie?? Pff, brak słów po prostu, czasami myślę, że faceci to są,na prawdę ograniczeni. (Bez obrazy oczywiscie)

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 12:24   #2759
dolinka881
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
Dziewczyny potrzebuje malej pomocy, mianowicie z tym wyjazdem do Grecji
co mam
- kremy UV przed po opalaniu
- srodki na owady ( zalecane gdzies czytalam wziac)
- karty NIHC czy jakos tak, te europejskie ubezpieczenie
- dowody, paszporty
- nakrycia glowy...
- reczniki
- pantenol kupilam nawet

Do kupienia
wegiel - na wszelki wypadek - chyba ze mozemy brac stoperan ?
co z lekow powinnam jescze wziac? w razie w ?
apracetamol oczywiscie[COLOR="Silver"]
Weź koniecznie wapno! Mnie uczulilo słońce na szyi, kupowałam tam drogie maści, tabletki, a ostatecznie pomogło wapno, po które TŻ szedł w skwarze 5 kilometrów... teraz bez wapna nigdzie się nie ruszam:p
I jeszcze bym wzięła krople fizjologiczne do oczu. Nas to na szczęście ominęło, ale rezydentka mówiła, że najczęściej lekarz jest wzywany do zapalenia spojówki..

Ale Wam zazdroszczę tej Grecji!
Stary 2015-08-25, 12:26   #2760
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:

Ja tak mam nie tylko z zupami Wszystkiego gotuję jak dla wojska. A potem dziw, że Mąż w garnitur nie wchodzi, bo przecież ja sobie większej porcji nie nałożę, a jemu od serca

synek
Czekamy na Kruszynkę 24/40
SweetViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości