Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. IX - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-25, 13:21   #4381
meryy82
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. IX

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
Gdzie pada????? Ja już nie pamiętam co to deszcz i dalej u nas nie zapowiadają....

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Ana
Powodzenia!
w Poznaniu pada i pachnie jesienią :/

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
Jak to Mopsia się za powietrza ?
plaskate tak mają, Mopsia niestety im starsza tym częściej jej się to zdarza, jak była mała to się zapowietrzała jak biegała, a teraz w czasie spania jej się zdarza. I nawet nie jestem zła na to, że się nie wyśpię, co po prostu się o nią boję

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
Agu, podejście Twoje jak najbardziej ok . Ja mam podobne.

Party_girl, moi teściowie też nieporównywalnie lepiej ustawieni od moich, ale dziecko takich rzeczy nie widzi. Mieszkamy obok teściów, do moich rodziców mam 15 km. Zdarzało się nawet, że to my pomagaliśmy finansowo moim rodzicom. Nie oczekuję pomocy finansowej ani od jednych, ani od drugich i tak, jak teściowie czasem coś wnukowi sprezentują, tak moi rodzice np. zajmowali się nim do 3. roku życia, gdy syn jeszcze nie chodził do przedszkola. I to cenię sobie ponad wszystkie prezenty

ja moich rodziców i teściów i dziadków już uprzedziłam, że jak już dziecko będzie bardziej kumate czyt. roczniak, to prezenty ok, ale np. na święta, urodziny itp. a nie zawsze. Tak by dziecko nie uczyło się, że dziadkowie są od prezentów.
Moi rodzice i mama tż-eta rozumieją, to. Gorzej tylko z tatą tż-eta i jego teorią o rozpieszczaniu.
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 13:21   #4382
loudres
Zadomowienie

Was też tak lupie głowa?

Dzizas nie mam cisnieniomierza ale chciałabym wiedzieć co mi tak mroczno przed oczami.
loudres jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 13:23   #4383
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ana0611 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,

Ja tylko melduje, że jestem po dzisiejszym ktg i wizycie u mojego doktorka i obecnie czekam aż mąż przyjedzie z torbami i jedziemy do szpitala. Kiedy i w jakim składzie wrócimy to nie wiem, ale jak tylko wrócę to się zamelduje
Powodzenia:-D niech się szczęśliwie wszystko rozwiąże
elcia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 13:25   #4384
zuzulka_89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Rzeczy masz przy sobie. Potem albo położna albo tż je przenosi na poporodowa.

Fajnie ze coś się u ciebie dzieje, u mnie totalne nudy.
Kiedyś jak siedziałam na IP w poczekalni a obok mnie była rodząca to położna do męża się zwróciła, żeby wziął torbę i ją zaniósł tam gdzie ona wskaże.
Więc pewnie albo TŻ albo położna/salowa wezmą Twoją torbę.

Wczoraj była u mnie położna i stwierdziła, że młody jest już nisko i że brzuch się opuścił. I uprzedziła, że od poniedziałku idzie na tydzień na urlop i że mam być grzeczna ;D ale jakby coś się działo to dawać jej znać to najwyżej podeśle swoją koleżankę.

Co do straszaków to chyba zaczęły i mi pojawiać się. Przynajmniej wczoraj tak mi się wydawało. Co by się nie działo to muszę grzecznie do czwartku przeleżeć bo TŻ musiał pojechać w delegację i w czwartek wraca a ja sama w domu jestem.

Oczarowana - trzymam kciuki żeby szybko i gładko poszło

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Cytat:
Napisane przez loudres Pokaż wiadomość
Was też tak lupie głowa?

Dzizas nie mam cisnieniomierza ale chciałabym wiedzieć co mi tak mroczno przed oczami.
Front deszczowo-burzowy przechodzi przez Polskę. To dlatego może Cię głowa boleć. A w weekend ma być znowu upalnie do 36-38 st C.
zuzulka_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 13:26   #4385
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez olkka16 Pokaż wiadomość
To super😊 kupiłam go nie sprawdzając opinii i bałam się czy nie będzie beznadziejny.
Niedaleko mnie dzisiaj koncert Linkin park i zaczyna się totalna dzicz, co chwilę coś na sygnale itd a tak spokojnie tu było.
Wróciłam z ktg i oczywiście skurczy zero😭

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
Poszłabym na ich koncert:-/
Stary 2015-08-25, 13:28   #4386
oczarowana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość

ja moich rodziców i teściów i dziadków już uprzedziłam, że jak już dziecko będzie bardziej kumate czyt. roczniak, to prezenty ok, ale np. na święta, urodziny itp. a nie zawsze. Tak by dziecko nie uczyło się, że dziadkowie są od prezentów.
Moi rodzice i mama tż-eta rozumieją, to. Gorzej tylko z tatą tż-eta i jego teorią o rozpieszczaniu.
ja również uprzedziłam przed rozpieszczaniem bo tego tolerować nie bedziemy a na prezenty zamiast ton zabawek- pampersy bo na to najwiecej kasy bedzie szło. my chcey by nasza mała nie miała ton zabawek a w dodatku jak już zabawki to takie które pobudzaja wyobraznie-zamiast gotowców w stylu klocki Lego z wersji Duplo- klocuszki drewniane,kolorowe,zero maszkar Barbie tylko lale przypominające normalne budowa dziewczynki i najlepiej szmacianki. no i stawiamy na książki-mamy całe mnóstwo ksiażek z naszych lat dziecinnych, nie chcemy również by nasz dzieć wysiadywał przed TV czy nie daj Boże laptopem- a znam ludzi,którzy się chwalili,że ich dwulatek śmiaga z kompem/tabletem za pan brat
oczarowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 13:29   #4387
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mten Pokaż wiadomość
Dobry
Ana powodzenia!!!

Ja dzisiaj jakoś kręcilam się w nocy, często zmieniałem boczki na których leżałam i non stop było mi gorąco Ehhh dlatego rano jak Tż poszedł do pracy to jeszcze pospalam do 9:00

Dzisiaj zaczynam 38tc według om i 37tc według Usg. Mąż powiedział że albo w tym tygodniu spakuje torbę albo on sam mi ją spakuje :-D

Plus dziś na Bemowie chmury, wiatr i chlodniej... Cudownie
Ja wyjatkowo nawet spałam mimo piekielnego bólu krocza.
Obiecywali że deszcz w całym kraju a u nas ani chmurki tylko dosc silny, gorący i suchy wiatr. Chyba jeszcze nigdy tak nie wypatrywalam deszczu. U nas od prawie 2 mc nie padalo

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Cytat:
A ja miałam iście koszmarna noc. Pies ma biegunkę. O tyle o ile udało mi się zasnąć o 1 e nocy o 2 obudził mnie dyszacy pies pod drzwiami . Później o 3 o 5 i spalysmy wyczerpane do 9 bo znów. Jestem mega zmeczona
Współczuję, przeszło mu?
Stary 2015-08-25, 13:29   #4388
oczarowana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zuzulka_89 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

zuza ja jeszcze nie rodzę
Stary 2015-08-25, 13:30   #4389
owieczkaa
Zakorzenienie

Oczarowana - mam dokładnie te same objawy co ty. Najgorsze to drapanie jakby w bozene od środka, jakby mi ktoś tam widelcem grzebał.

Zjadlam banana z jogurtem naturalnym i mały się trochę uaktywnił. Może to cisza przed burzą te jego leniwe dni?
Stary 2015-08-25, 13:31   #4390
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
mówią, że teraz dzieci mają mniej miejsca w brzuszkach i są mniej aktywne, to chyba mój łobuz uwielbia ciasnotę i wygibasy
.
Mój miał 2 leniwe dni a teraz szaleje:-D cieszę się :-D
Stary 2015-08-25, 13:33   #4391
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Wy się śmiejcie ale ja bym wolała na prezent świniaka niż kocyk dla dziecka Szczególnie jeśli hodowany naturalnie. Bo do dobrej jakości mięsa, kiełbas i wędlin w mieście nie ma łatwego dostępu, kocyk dla dziecka sobie sama kupię taki jak mi się najbardziej podoba
Też bym wolała świniaka albo jajka albo coś wiejskiego niż kocyk kocyk sobie wolę kupić wedle swojego gustu

Cytat:
Napisane przez didi9 Pokaż wiadomość
2. czy po porodzie również powinno się przyjmować te witaminki ciazowe? Ja teraz ograniczyłam je i jem co drugi dzień jedną tabletkę z racji dostępności owoców i warzyw, ale bede robiła zamówienie w aptece i zastanawiam się czy zrobic zapas
3. i teraz pytanie z grupy głupkowatych bierzecie suszarkę do włosów do szpitala? czy tam są? wiem, że to dziwny problem, ale moje włosy schną około półtorej godziny samoistnie...
4. czy któraś z Was planuje wynająć swoja położną do porodu? Ja rodze na Karowej i cały czas się biję z myslami, bo to duża kwota, ale z drugiej strony mój pierwszy poród i się stresuję mega, a stała obecność doswiadczonej osoby chyba bardzo by mi pomogła...
5. co planujcie robic ze szczepionkami? u mnie jesli chce się te płatne szczepionki to trzeba samemu pierwszą przywieźć do szpitala, a wczesniej zdobyc na nią receptę i nie wiemy z mężem co robić... ja juz się gubie w tych wszystkich doniesieniach dotyczących szczepionek
2. To chyba zależy od niedoborów. Generalnie nie masz już większego zapotrzebowania na kwas foliowy bo dziecko już urodzone myślę, że można ale nie trzeba. Niektóre nie biorą nic, inne biorą całą ciążę... jak masz jakieś niedobory to może lepiej bierz.
3. Hehe generalnie ja bym najchętniej wzięła prostownicę ale nie chcę, żeby na mnie tam patrzeli jak na wariatkę. Moje włosy po pierwsze schną wieczność a po drugie wyglądają jak szczotka więc chętnie bym je wyprostowała. Spotkałyście się z taką paniusią co się prostuje na porodówce? czy będę pierwsza?
5. Nie mam pojęcia na co się szczepi i ile to kosztuje... mam brać do szpitala hajs na jakieś szczepionki? Ogólnie chcę szczepić tylko na to, co obowiązkowe i niezbędne.
Stary 2015-08-25, 13:37   #4392
agu23gda
Wtajemniczenie

Jednak sie przeliczylam i nie dalam rady domyc okna. Zostawilam to sobie na jutro. Wykapalam sie, odpoczywam i chrupie marchewy.

Dziewczyny ktore mają hemoroidy - jak to u was wyglada? a raczej objawia bo zajrzeć to tam raczej ciezko
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 13:41   #4393
oczarowana
Zadomowienie

Tak rozkminiam...bo chce juz tego porodu ale boję się- zupełnie jak stara dziewica co chce a się boi ...trudno opisywać nierodzacej nigdy jeszcze ból porodowy-jak się go czuje,tym bardziej,że każda ma inny próg bólu. MIałam całe życie (za wyjatkiem czasu na tabsy) hardkorowe @ ,doba,dwie wyjęte z zyciorysu,bóle takie,że potrafiłąm wymiotować i jednocześnie mieć biegunkę żrąc do tego listek ibuprofenu. Gdyby mi ktoś dzis powiedział,że będzie boleć gorzej niż przy hardkorach albo tak sama lub słabiej to bym się chyba uspokoiła. A najgorsza jest ta niewiadoma. Urwa,większego bólu niż ten podczas moich @ się panicznie boję. a dokładnie tego,że ból mnie pokona,odbierze racjonale postrzeganie rzeczywistosci,że będę pragneła by mnie ktoś dobił na żywca tępą wykałaczką albo patyczkiem do lodów.
Stary 2015-08-25, 13:44   #4394
elcia88
Wtajemniczenie

Widzę że temat rodziców i pomocy bardzo się rozwinął. Nie golnie też nie jestem za wykorzystywaniem szczodrosci rodziców bo zarówno ja jak i mąż odkad się dało radzilismy sobie sami. Ja jak tylko skończyłam szkole pracowałam w każde wakacje by mieć kasę na stancje na sudiach. Mąż podobnie. Co prawda mieszkamy u teściów w domu i oddali nam cale piętro i za to jestem im wdzięczna bo nie stac nas na własne m. Wszystko oplacamy wspólnie i nie oczekujemy wielkich prezentów czy sponsorowania. Ale temat rozpoczęłam od tego że teściowa nie traktuje wnukow jednakowo i nie tylko o prezenty chodzi. A to nie fair. Moja mama ma dużo wnuków i każdy jest traktowany na równi.

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

Cytat:
a zapomniałam wam powiedzieć zabawną rzecz z wczorajszej wizyty. Pytałam o ilość wód płodowych, a lekarz do mnie: "jak najbardziej w normie, o, proszę tutaj pływające jajka" :d:d:d przełączył na 3d i mówi: "a tak wyglądają w 3d" haha
:-D :-D
Stary 2015-08-25, 13:47   #4395
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Hejo
A teraz sprawy wyprawkowe:
1. czy na półkoprzewijak pasuje zarówno miękki jak i twardy przewijak?
2. czy po porodzie również powinno się przyjmować te witaminki ciazowe? Ja teraz ograniczyłam je i jem co drugi dzień jedną tabletkę z racji dostępności owoców i warzyw, ale bede robiła zamówienie w aptece i zastanawiam się czy zrobic zapas
3. i teraz pytanie z grupy głupkowatych bierzecie suszarkę do włosów do szpitala? czy tam są? wiem, że to dziwny problem, ale moje włosy schną około półtorej godziny samoistnie...
4. czy któraś z Was planuje wynająć swoja położną do porodu? Ja rodze na Karowej i cały czas się biję z myslami, bo to duża kwota, ale z drugiej strony mój pierwszy poród i się stresuję mega, a stała obecność doswiadczonej osoby chyba bardzo by mi pomogła...
5. co planujcie robic ze szczepionkami? u mnie jesli chce się te płatne szczepionki to trzeba samemu pierwszą przywieźć do szpitala, a wczesniej zdobyc na nią receptę i nie wiemy z mężem co robić... ja juz się gubie w tych wszystkich doniesieniach dotyczących szczepionek

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Aaaaa i zapomniałabym: czarownica powodzenia i trzymamy kciuki
1. ja mam półkoprzewijak z ikea, i żeby się przewijak wpasował musiałam wyjąć to usztywnienie
2. tak będę przyjmować witaminy
3. Nie biorę suszarki, bo w szpitalu jest ciepło, więc włosy jakoś wyschną, a moje włosy nie lubią suszarki. Ale przypomniałaś mi, że pora umówić się do fryzjera bo muszę je sporo podciąć.
4. nie, tam gdzie mam zamiar rodzić położne są ok.
5. szczepić będziemy szpitalnymi, z tego co wiem bo się pytałam są ok
Stary 2015-08-25, 13:52   #4396
agu23gda
Wtajemniczenie

Oczarowana - ja też się wiele razy zastanawiam do czego porównac ten ból i tak jak Ty przed ciążą miałam w hoooy bolesne miesiączki. I tak samo jak Ty - brzuch napier.... i jednocześnie rzyganie i sranie przez pierwsze 2 dni. Bol kregoslupa i glowy. U mnie był ketonal w tabletkach ale nie zawsze dzialal i wtedy jechalam na ip na kozetke na ketonal w żyłe (tak samo z resztą bylo z migrenami) a w pracy na początku kazali chodzić na l4 a pozniej juz nie chcieli zwolnienia tylko żebym zwyczajnie nie przychodzila do pracy bo bylam dla nich tylko problemem.
Aaaale.... podsumowując... jesli tak mialby boleć poród... to wiem, że dam radę... ale jesli jeszcze bardziej... to też widze to czarno. Bo ja wtedy mając okres myslalam, że umieram i że to moja ostatnia droga już a gdzie tu jeszcze mocniej :P
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 13:59   #4397
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Hejo

A teraz sprawy wyprawkowe:
1. czy na półkoprzewijak pasuje zarówno miękki jak i twardy przewijak?
2. czy po porodzie również powinno się przyjmować te witaminki ciazowe?
5. co planujcie robic ze szczepionkami? u mnie jesli chce się te płatne szczepionki to trzeba samemu pierwszą przywieźć do szpitala, a wczesniej zdobyc na nią receptę i nie wiemy z mężem co robić... ja juz się gubie w tych wszystkich doniesieniach dotyczących szczepionek [COLOR="Silver"]:
1. Nie wiem bo nie mam
2.ja bym się położnej poradzila ale są przecież Wit dla kobiet kp
3. Warto wziąć suszarkę bo ponoć poloznevopierdzielaja jak z mokra głową latają bo zaraz chore i jak karmić dzidziloa
4.-
5.ja raczej zdecyduje się na te bezpłatne, boję sie tych skojarzonych. Zastanaeiam się za to nad tymi na rotawirusy

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość
chyba odszedł mi Pan Czop
żeby nie było focić tego szitu nie zamierzałam.

ogólnie od dwóch dób moje dziecię jest mniej aktywne,śpi ponad 12 h potem się wierci a mi się brzuch stawia i tawrdnieje,do tego mam nieregularne skurczybyki-straszaki pewnie.
Ja już chcę urodzić bo mnie to męczy...to CZEKANIE.
bożena ciągnie,kłuje,dzieciak rekami w niej miesza,a jak mam te skurczybyki to zaczynają się one na górze brzucha i stopniowo idą jakby bokiem w doł do podbrzusza. i zauważyłam,że spałabym i spała.
cisza przed burzą u mnie-dosłownie i w przenośni

ciekawe co się teraz dzieje u czarownicy?

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

słuchajcie,jak to jest...Jak trafiam na IP porodówkę z całym swoim osprzętem dla dzieciaka i dla siebie to czy ja z tymi bambetlami idę na salę gdzie będę rodzić? czy te rzeczy w torbach gdzieś indziej zostają? a po porodzie kto mi je przeniesie na salę matek z dziećmi? tż,piguła czy kto?
Ja bym ktg zrobiła dla sprawdzenia dzidziola i skurczy, trochę glugie ma te drzemki.
Co do torby to u nas każą mieć mała siate na porodówke tylko gdzie masz dosłownie koszule, klapki i papier toaletowy.
Resztę ma os towarzysząca i zanosi na sale.
Stary 2015-08-25, 14:00   #4398
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
ja również uprzedziłam przed rozpieszczaniem bo tego tolerować nie bedziemy a na prezenty zamiast ton zabawek- pampersy bo na to najwiecej kasy bedzie szło. my chcey by nasza mała nie miała ton zabawek a w dodatku jak już zabawki to takie które pobudzaja wyobraznie-zamiast gotowców w stylu klocki Lego z wersji Duplo- klocuszki drewniane,kolorowe,zero maszkar Barbie tylko lale przypominające normalne budowa dziewczynki i najlepiej szmacianki. no i stawiamy na książki-mamy całe mnóstwo ksiażek z naszych lat dziecinnych, nie chcemy również by nasz dzieć wysiadywał przed TV czy nie daj Boże laptopem- a znam ludzi,którzy się chwalili,że ich dwulatek śmiaga z kompem/tabletem za pan brat

ja nawet nie liczę, że mają pampki przynosić, po prostu mają uczestniczyć w życiu dziecka. I niech rozpieszczają, byle zabawą itp.
ok, rozpieszczać mogą od święta prezentami, nie nie zabronię kupowania laptopów itp. bo sama pamiętam jak z bratem cieszyliśmy się z komputera czy paczki dyskietek.

spakowałam porządnie torbę do szpitala dla siebie i trochę rzeczy dla Matyldzi też spakowałam, bo są ubranka szpitalne, ale jak mówią koleżanki, z lekka są sztywne. Najwięcej dumałam nad wyborem skarpetek
i ubranko na wyjście, tu miałam problem jaki pajac wybrać i jaką czapeczkę
tak więc teraz mogę spać spokojnie, chyba prawie wszystko gotowe
Stary 2015-08-25, 14:01   #4399
TusiaeM
Zakorzenienie

Cytat:
Gin mówił że czekamy. Szyjka się nie zmieniła od dwóch tygodni więc niczego nie chciał wyrokować...
I czekasz do nastepnej wizyty (kiedy bedzie?) czy jakies ktg w między czasie czy coś?

Byłam dziś w Netto i znowu są ubranka dla dzieci - nie mogłam się opanować i wzięłam body z sowkami (ale trochę większe), chusteczki pod szyję i maskotkę sowke :p

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 14:01   #4400
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Jezu u jak mnie boli krocze. No pierwszy raz. Juz wien o czym mówicie dziewczuny . Do tej pory nie miałam przyjemności tego poczuć dziś boli mnie cholernie
A i mi już jest niewygodnie w zadnej pozycji. Plecy zebra brzuch wszystko mnie napier
Oj znam to doskonałe. Wsadz coś między nogi to daje rade jakoś wyterzymac
Stary 2015-08-25, 14:05   #4401
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość
I czekasz do nastepnej wizyty (kiedy bedzie?) czy jakies ktg w między czasie czy coś?
Za tydzień wizyta, ktg miałam wczoraj. Ale może pojadę w piątek do szpitala na ktg.

Agu - do którego szpitala jeździsz na ktg? Normalnie na IP?
Stary 2015-08-25, 14:05   #4402
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zuzulka_89 Pokaż wiadomość
Kiedyś jak siedziałam na IP w poczekalni a obok mnie była rodząca to położna do męża się zwróciła, żeby wziął torbę i ją zaniósł tam gdzie ona wskaże.
Więc pewnie albo TŻ albo położna/salowa wezmą Twoją torbę.

Wczoraj była u mnie położna i stwierdziła, że młody jest już nisko i że brzuch się opuścił. I uprzedziła, że od poniedziałku idzie na tydzień na urlop i że mam być grzeczna ;D ale jakby coś się działo to dawać jej znać to najwyżej podeśle swoją koleżankę.

Co do straszaków to chyba zaczęły i mi pojawiać się. Przynajmniej wczoraj tak mi się wydawało. Co by się nie działo to muszę grzecznie do czwartku przeleżeć bo TŻ musiał pojechać w delegację i w czwartek wraca a ja sama w domu jestem.

Front deszczowo-burzowy przechodzi przez Polskę. To dlatego może Cię głowa boleć. A w weekend ma być znowu upalnie do 36-38 st C.
No to przydałoby się żebyś pozostala w dwupaku. Powodzenia

I się pytam GDZIE ten DESZCZ?!?:-/
Stary 2015-08-25, 14:09   #4403
oczarowana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
Oczarowana - ja też się wiele razy zastanawiam do czego porównac ten ból i tak jak Ty przed ciążą miałam w hoooy bolesne miesiączki. I tak samo jak Ty - brzuch napier.... i jednocześnie rzyganie i sranie przez pierwsze 2 dni. Bol kregoslupa i glowy. U mnie był ketonal w tabletkach ale nie zawsze dzialal i wtedy jechalam na ip na kozetke na ketonal w żyłe (tak samo z resztą bylo z migrenami) a w pracy na początku kazali chodzić na l4 a pozniej juz nie chcieli zwolnienia tylko żebym zwyczajnie nie przychodzila do pracy bo bylam dla nich tylko problemem.
Aaaale.... podsumowując... jesli tak mialby boleć poród... to wiem, że dam radę... ale jesli jeszcze bardziej... to też widze to czarno. Bo ja wtedy mając okres myslalam, że umieram i że to moja ostatnia droga już a gdzie tu jeszcze mocniej :P
O kufa widze,że jedziemy na tym samym wózku. Widzisz ja jak mam teraz te straszaki to jak mnie mocniej pocisną (ale to taki inny ból niż podczas @,do spoko wytrzymania) to przy każdym straszaku czuję jak "rozgrzewaja mi się mięśnie" (nie wiem czy w rzeczywistosi tak się dzieję czy to tylko mój łeb płata mi figle) i oblewa mi się brzuch falą gorąca a na mordzie skrapla mi się pot. I chciałąbym znać odpowiedź na pytanie-co jest tego powodem,że jedne kobiety wgl nie czuły całe życie bólu podczas @ a drugie umierały jak ja czy ty. Oraz co jest powodem tego,że jedne opisują poród sn jako lajt,jako znośne bóle jak na miesiączkę a drugie wyją bo umierają zarzynane bólem porodowym. Ja z moimi bólami na okres nałaziłam się po ginekologach bo myślałam,że to jakaś wada,że coś z moim układem rozrodczym,z hormaonami nie halo? I nic,zero przyczyny,słyszałam tylko teksty : "taki pani urok", "ten typ tak ma", "jak pani urodzi to przejdą ". Czytałam mądre medyczne artykuły na ten temat,nawet kobminowałam że zjedzone niektóre produkty źle na mnie działały przed okresem. np. na bank nie mogłam pić soku marchwiowego ani jeść marchwi na jakiś już tydz przed bo marchew zawiera jakieś tam coś co wzmaga skurcze macicy przy okresie.Za każdym razem jak nieopatrznie się zgapiłam i wypiłam sok march.(uwielbiam) to miałam silne bóle-jak nie to lżejsze trochę ale i tak ujowo odczuwalne. Podobnie działały owocowe hebratki zawierające hibiscusa w moim przypadku.
Stary 2015-08-25, 14:09   #4404
TusiaeM
Zakorzenienie

Cytat:
Za tydzień wizyta, ktg miałam wczoraj. Ale może pojadę w piątek do szpitala na ktg.
Aha, czyli wizyta juz po tp. I pewnie wtedy bedziecie decydować, co dalej.

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 14:10   #4405
oczarowana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elcia88 Pokaż wiadomość
No to przydałoby się żebyś pozostala w dwupaku. Powodzenia

I się pytam GDZIE ten DESZCZ?!?:-/
deszcz jest aktualnie u mnie za oknem
Stary 2015-08-25, 14:10   #4406
loudres
Zadomowienie

Cytat:
Myślę że życie zweryfikuje podejście do klocków itp. Hihi każdy i tak przynosi co chce. Ale z doświadczenia ci powiem ze klocki duplo są super! Moje ulubione, u mnie akurat wersja z bobem budowniczym robiła mega furorę. Teraz klocki tez grają pierwsze skrzypce. Akurat najwięcej te policyjne i zlodziejowe i lego to najlepsza zabawka mojego starszaka obok gier planszowych które też uwielbia. Ja w sumie też. )
loudres jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 14:11   #4407
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak rozkminiam...bo chce juz tego porodu ale boję się- zupełnie jak stara dziewica co chce a się boi ...trudno opisywać nierodzacej nigdy jeszcze ból porodowy-jak się go czuje,tym bardziej,że każda ma inny próg bólu. MIałam całe życie (za wyjatkiem czasu na tabsy) hardkorowe @ ,doba,dwie wyjęte z zyciorysu,bóle takie,że potrafiłąm wymiotować i jednocześnie mieć biegunkę żrąc do tego listek ibuprofenu. Gdyby mi ktoś dzis powiedział,że będzie boleć gorzej niż przy hardkorach albo tak sama lub słabiej to bym się chyba uspokoiła. A najgorsza jest ta niewiadoma. Urwa,większego bólu niż ten podczas moich @ się panicznie boję. a dokładnie tego,że ból mnie pokona,odbierze racjonale postrzeganie rzeczywistosci,że będę pragneła by mnie ktoś dobił na żywca tępą wykałaczką albo patyczkiem do lodów.
Ja tez miałam ciezkie @ normalnie do szkoły nie chodziłam a w pracy bralam urlop. Zawsze myślałam że jak przezywalam takie jatusze co mc to dam radę z porodem ale boję się cholernie.
Stary 2015-08-25, 14:14   #4408
didi9
Raczkowanie

Dzięki za podpowiedzi

W takim razie też tak zrobię, że będę prosiła mężula o suszarę moja ukochaną, a do szpitalnej torby spakuje tylko taką turystyczną składaną w razie "w" Jeszcze trochę miejsca w torbie mam to co se bede żałować Słuchajcie a co osoby towarzyszące biora na porodówkę? Jakies ubranie na zmianę trzeba? albo klapki na przykład? jak to jest u was?

I mam zmartwienie z tymi szczepionkami... większość moich znajomych szczepi tymi płatnymi 5w1, bo podobno wtedy aplikuje sie dzieciątku jedna dawke tych szkodliwych konserwantów, a jak każdą to oddzielnie to oczywiście za kazdym razem jest to dodatkowa dawka konserwantów. Dla mnie to bardzo trudna decyzja jest.
didi9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 14:15   #4409
oczarowana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elcia88 Pokaż wiadomość
1. Nie wiem bo nie mam
2.ja bym się położnej poradzila ale są przecież Wit dla kobiet kp
3. Warto wziąć suszarkę bo ponoć poloznevopierdzielaja jak z mokra głową latają bo zaraz chore i jak karmić dzidziloa
4.-
5.ja raczej zdecyduje się na te bezpłatne, boję sie tych skojarzonych. Zastanaeiam się za to nad tymi na rotawirusy

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Ja bym ktg zrobiła dla sprawdzenia dzidziola i skurczy, trochę glugie ma te drzemki.
Co do torby to u nas każą mieć mała siate na porodówke tylko gdzie masz dosłownie koszule, klapki i papier toaletowy.
Resztę ma os towarzysząca i zanosi na sale.
ktg mam jutro i badnie przepływów,teraz Młoda wygina śmiało ciało aż ledwo siedzę.

Czy wy też tak macie,że myślowo się porozumiewacie ze swoimi dziećmi w brzuszku? Ja se nie wkręcam ale...zauważyłąm jakis czas temu że jak np. czuję,że w brzuchu cisza od jakiegoś czasu (bo np. odpoczywa sobie albo śpi) to w myślach mówię jej żeby dała mamie znać że wszystko ok-żeby się ruszyła albo kopneła/dotkneła np. w olice pępka czy inną i...po chwili dosteję odpowiedz jaką chciałam! I nie twierdzę,że to za każdym razem dzieje się przypadkowo.
No i kilka raza usłyszałam dziwne pyknięcia z brzucha- nie moje żeby nie było i takie chrupnięcia/przeskakiwania kości jak czasami się wykona ruch nagły w stawie i kość tak strzeli,że az słychać- i to z brzucha nawet TZ słyszał,dziwne

Edytowane przez oczarowana
Czas edycji: 2015-08-25 o 14:16
Stary 2015-08-25, 14:19   #4410
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki za podpowiedzi

W takim razie też tak zrobię, że będę prosiła mężula o suszarę moja ukochaną, a do szpitalnej torby spakuje tylko taką turystyczną składaną w razie "w" Jeszcze trochę miejsca w torbie mam to co se bede żałować Słuchajcie a co osoby towarzyszące biora na porodówkę? Jakies ubranie na zmianę trzeba? albo klapki na przykład? jak to jest u was?

I mam zmartwienie z tymi szczepionkami... większość moich znajomych szczepi tymi płatnymi 5w1, bo podobno wtedy aplikuje sie dzieciątku jedna dawke tych szkodliwych konserwantów, a jak każdą to oddzielnie to oczywiście za kazdym razem jest to dodatkowa dawka konserwantów. Dla mnie to bardzo trudna decyzja jest.
U nas radzą żeby os towarzyszaca miała np klapki kąpielowe żeby ew pomoc przy prysznicu.
Moim zdanuem te 5 w 1 to strasznie duża dawka szepionki dla takuwgo malyszka i jakoś nie jestem do nich przekonana. Wole w mniejszych dawkach. Ale każdy rodzic ma swoje poglądy.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości