|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. IX
Cytat:
plaskate tak mają, Mopsia niestety im starsza tym częściej jej się to zdarza, jak była mała to się zapowietrzała jak biegała, a teraz w czasie spania jej się zdarza. I nawet nie jestem zła na to, że się nie wyśpię, co po prostu się o nią boję Cytat:
ja moich rodziców i teściów i dziadków już uprzedziłam, że jak już dziecko będzie bardziej kumate czyt. roczniak, to prezenty ok, ale np. na święta, urodziny itp. a nie zawsze. Tak by dziecko nie uczyło się, że dziadkowie są od prezentów. Moi rodzice i mama tż-eta rozumieją, to. Gorzej tylko z tatą tż-eta i jego teorią o rozpieszczaniu. |
||
|
|
|
#4382 |
|
Zadomowienie
|
Was też tak lupie głowa?
Dzizas nie mam cisnieniomierza ale chciałabym wiedzieć co mi tak mroczno przed oczami. |
|
|
|
#4383 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4384 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Więc pewnie albo TŻ albo położna/salowa wezmą Twoją torbę. Wczoraj była u mnie położna i stwierdziła, że młody jest już nisko i że brzuch się opuścił. I uprzedziła, że od poniedziałku idzie na tydzień na urlop i że mam być grzeczna ;D ale jakby coś się działo to dawać jej znać to najwyżej podeśle swoją koleżankę. Co do straszaków to chyba zaczęły i mi pojawiać się. Przynajmniej wczoraj tak mi się wydawało. Co by się nie działo to muszę grzecznie do czwartku przeleżeć bo TŻ musiał pojechać w delegację i w czwartek wraca a ja sama w domu jestem. Oczarowana - trzymam kciuki żeby szybko i gładko poszło ![]() ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Front deszczowo-burzowy przechodzi przez Polskę. To dlatego może Cię głowa boleć. A w weekend ma być znowu upalnie do 36-38 st C.
|
|
|
#4385 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4386 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4387 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Obiecywali że deszcz w całym kraju a u nas ani chmurki tylko dosc silny, gorący i suchy wiatr. Chyba jeszcze nigdy tak nie wypatrywalam deszczu. U nas od prawie 2 mc nie padalo ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Współczuję, przeszło mu?
|
|
#4388 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4389 |
|
Zakorzenienie
|
Oczarowana - mam dokładnie te same objawy co ty. Najgorsze to drapanie jakby w bozene od środka, jakby mi ktoś tam widelcem grzebał.
Zjadlam banana z jogurtem naturalnym i mały się trochę uaktywnił. Może to cisza przed burzą te jego leniwe dni? |
|
|
|
#4390 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój miał 2 leniwe dni a teraz szaleje:-D cieszę się :-D
|
#4391 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
myślę, że można ale nie trzeba. Niektóre nie biorą nic, inne biorą całą ciążę... jak masz jakieś niedobory to może lepiej bierz.3. Hehe generalnie ja bym najchętniej wzięła prostownicę ale nie chcę, żeby na mnie tam patrzeli jak na wariatkę. Moje włosy po pierwsze schną wieczność a po drugie wyglądają jak szczotka więc chętnie bym je wyprostowała. Spotkałyście się z taką paniusią co się prostuje na porodówce? 5. Nie mam pojęcia na co się szczepi i ile to kosztuje... mam brać do szpitala hajs na jakieś szczepionki? Ogólnie chcę szczepić tylko na to, co obowiązkowe i niezbędne.
|
|
#4392 |
|
Wtajemniczenie
|
Jednak sie przeliczylam i nie dalam rady domyc okna. Zostawilam to sobie na jutro. Wykapalam sie, odpoczywam i chrupie marchewy.
Dziewczyny ktore mają hemoroidy - jak to u was wyglada? a raczej objawia bo zajrzeć to tam raczej ciezko
|
#4393 |
|
Zadomowienie
|
Tak rozkminiam...bo chce juz tego porodu ale boję się- zupełnie jak stara dziewica co chce a się boi
|
|
|
|
#4394 |
|
Wtajemniczenie
|
Widzę że temat rodziców i pomocy bardzo się rozwinął. Nie golnie też nie jestem za wykorzystywaniem szczodrosci rodziców bo zarówno ja jak i mąż odkad się dało radzilismy sobie sami. Ja jak tylko skończyłam szkole pracowałam w każde wakacje by mieć kasę na stancje na sudiach. Mąż podobnie. Co prawda mieszkamy u teściów w domu i oddali nam cale piętro i za to jestem im wdzięczna bo nie stac nas na własne m. Wszystko oplacamy wspólnie i nie oczekujemy wielkich prezentów czy sponsorowania. Ale temat rozpoczęłam od tego że teściowa nie traktuje wnukow jednakowo i nie tylko o prezenty chodzi. A to nie fair. Moja mama ma dużo wnuków i każdy jest traktowany na równi.
---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- :-D :-D
|
#4395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. tak będę przyjmować witaminy 3. Nie biorę suszarki, bo w szpitalu jest ciepło, więc włosy jakoś wyschną, a moje włosy nie lubią suszarki. Ale przypomniałaś mi, że pora umówić się do fryzjera bo muszę je sporo podciąć. 4. nie, tam gdzie mam zamiar rodzić położne są ok. 5. szczepić będziemy szpitalnymi, z tego co wiem bo się pytałam są ok |
|
|
|
|
#4396 |
|
Wtajemniczenie
|
Oczarowana - ja też się wiele razy zastanawiam do czego porównac ten ból i tak jak Ty przed ciążą miałam w hoooy bolesne miesiączki. I tak samo jak Ty - brzuch napier.... i jednocześnie rzyganie i sranie przez pierwsze 2 dni. Bol kregoslupa i glowy. U mnie był ketonal w tabletkach ale nie zawsze dzialal i wtedy jechalam na ip na kozetke na ketonal w żyłe (tak samo z resztą bylo z migrenami) a w pracy na początku kazali chodzić na l4 a pozniej juz nie chcieli zwolnienia tylko żebym zwyczajnie nie przychodzila do pracy bo bylam dla nich tylko problemem.
Aaaale.... podsumowując... jesli tak mialby boleć poród... to wiem, że dam radę... ale jesli jeszcze bardziej... to też widze to czarno. Bo ja wtedy mając okres myslalam, że umieram i że to moja ostatnia droga już a gdzie tu jeszcze mocniej
|
#4397 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
2.ja bym się położnej poradzila ale są przecież Wit dla kobiet kp 3. Warto wziąć suszarkę bo ponoć poloznevopierdzielaja jak z mokra głową latają bo zaraz chore i jak karmić dzidziloa 4.- 5.ja raczej zdecyduje się na te bezpłatne, boję sie tych skojarzonych. Zastanaeiam się za to nad tymi na rotawirusy ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Cytat:
Co do torby to u nas każą mieć mała siate na porodówke tylko gdzie masz dosłownie koszule, klapki i papier toaletowy. Resztę ma os towarzysząca i zanosi na sale.
|
|
#4398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nawet nie liczę, że mają pampki przynosić, po prostu mają uczestniczyć w życiu dziecka. I niech rozpieszczają, byle zabawą itp. ok, rozpieszczać mogą od święta prezentami, nie nie zabronię kupowania laptopów itp. bo sama pamiętam jak z bratem cieszyliśmy się z komputera czy paczki dyskietek. spakowałam porządnie torbę do szpitala dla siebie i trochę rzeczy dla Matyldzi też spakowałam, bo są ubranka szpitalne, ale jak mówią koleżanki, z lekka są sztywne. Najwięcej dumałam nad wyborem skarpetek i ubranko na wyjście, tu miałam problem jaki pajac wybrać i jaką czapeczkę ![]() tak więc teraz mogę spać spokojnie, chyba prawie wszystko gotowe
|
|
|
|
|
#4399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłam dziś w Netto i znowu są ubranka dla dzieci - nie mogłam się opanować i wzięłam body z sowkami (ale trochę większe), chusteczki pod szyję i maskotkę sowke :p
|
|
|
#4400 |
|
Wtajemniczenie
|
Oj znam to doskonałe. Wsadz coś między nogi to daje rade jakoś wyterzymac
|
#4401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Agu - do którego szpitala jeździsz na ktg? Normalnie na IP? |
|
|
|
|
#4402 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I się pytam GDZIE ten DESZCZ?!?:-/
|
|
#4403 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4404 |
|
Zakorzenienie
|
Aha, czyli wizyta juz po tp. I pewnie wtedy bedziecie decydować, co dalej.
|
|
#4405 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4406 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
podejście do klocków itp. Hihi każdy i tak przynosi co chce. Ale z doświadczenia ci powiem ze klocki duplo są super! Moje ulubione, u mnie akurat wersja z bobem budowniczym robiła mega furorę. Teraz klocki tez grają pierwsze skrzypce. Akurat najwięcej te policyjne i zlodziejowe i lego to najlepsza zabawka mojego starszaka obok gier planszowych które też uwielbia. Ja w sumie też. )
|
|
|
|
|
#4407 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4408 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki za podpowiedzi
W takim razie też tak zrobię, że będę prosiła mężula o suszarę moja ukochaną, a do szpitalnej torby spakuje tylko taką turystyczną składaną w razie "w" Jeszcze trochę miejsca w torbie mam to co se bede żałować I mam zmartwienie z tymi szczepionkami... większość moich znajomych szczepi tymi płatnymi 5w1, bo podobno wtedy aplikuje sie dzieciątku jedna dawke tych szkodliwych konserwantów, a jak każdą to oddzielnie to oczywiście za kazdym razem jest to dodatkowa dawka konserwantów. Dla mnie to bardzo trudna decyzja jest. |
|
|
|
#4409 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czy wy też tak macie,że myślowo się porozumiewacie ze swoimi dziećmi w brzuszku? Ja se nie wkręcam ale...zauważyłąm jakis czas temu że jak np. czuję,że w brzuchu cisza od jakiegoś czasu (bo np. odpoczywa sobie albo śpi) to w myślach mówię jej żeby dała mamie znać że wszystko ok-żeby się ruszyła albo kopneła/dotkneła np. w olice pępka czy inną i...po chwili dosteję odpowiedz jaką chciałam! I nie twierdzę,że to za każdym razem dzieje się przypadkowo. No i kilka raza usłyszałam dziwne pyknięcia z brzucha- nie moje żeby nie było i takie chrupnięcia/przeskakiwania kości jak czasami się wykona ruch nagły w stawie i kość tak strzeli,że az słychać- i to z brzucha nawet TZ słyszał,dziwne
Edytowane przez oczarowana Czas edycji: 2015-08-25 o 14:16 |
|
|
|
|
#4410 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moim zdanuem te 5 w 1 to strasznie duża dawka szepionki dla takuwgo malyszka i jakoś nie jestem do nich przekonana. Wole w mniejszych dawkach. Ale każdy rodzic ma swoje poglądy.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:39.

formalnie żona swojego męża 14.07.2012
żeby szybko i gładko poszło

Szczególnie jeśli hodowany naturalnie. Bo do dobrej jakości mięsa, kiełbas i wędlin w mieście nie ma łatwego dostępu, kocyk dla dziecka sobie sama kupię taki jak mi się najbardziej podoba
bierzecie suszarkę do włosów do szpitala? czy tam są? wiem, że to dziwny problem, ale moje włosy schną około półtorej godziny samoistnie...