|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !
Cytat:
No te spacerówki ciężkie nie poręczne a jeszcze ostatnio przygladalam się jak babka spacerowke właśnie pakowala do auta quinny. Niby spacerowka zgrabna a ledwo ja podniosła do tego bagażnika osobno stelaż składała, mieli auto rodzinne a wciskala to wszystko do środka jak się dalo, w tym czasie maluszek już był w foteliku w środku, ona cały czas szła do boku i zaglądała co się tam dzieje bo takie większe dziecko potrzebuje więcej uwagi niż te 0-3 miesięcy. Ja dodatkowo mam o wiele mniejsze auto i nie jestem w stanie położyć obok siebie spacerówki i stelaża więc zanim wszystko rozmontuje , dam stelaż na dno a na to spacerowke to dużo czasu strace. Cytat:
|
|
|
#302 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !
Cytat:
Nawet bym chciała, żeby codziennie deszcz lał Poza tym, nie lubie lata, upałów, za to bardzo kocham jesień <3 a jak jest taka złota jesień to już całkiem jestem przeszczęśliwa
|
|
|
#303 |
|
Zadomowienie
|
Iclosemyeyes: teściowa jest pielęgniarką, i miała dzisiaj zmianę na analityce, po prostu przed pracą w domu mi pobrała na czczo i po 1h, a później po 2przyjechała ponownie bo miała wizyty domowe 😉
Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka
|
#304 |
|
Zakorzenienie
|
Fasterka, bardzo ładna piłeczka i nie za duża
Poznanianka, ja zamówiłam piżamę taką w której bede mogła karmić córcie i będzie mi ciepło, ja też jestem zmarźluch, w zime sypiam w piżamkach i skarpetkach ![]() szukałam linka ale zamawiałam dawno i już chyba zniknęła w "kupionych" Wy już torby pakujecie? aaaa
|
#305 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że jako jedyna jestem zimnolubna
W mieszkaniu praktycznie nie otwieram kaloryfera, a gdy nie ma dużych mrozów, śpię przy otwartym oknie![]() Powiedzcie mi o 3 udg prenatalnym. Robić, gdy wszystko jest ok? Nie robić? Ono jest już płatne. Gin powiedział, że zawsze warto zrobić, ale myślę, że bardziej chodziło tu o zarobek. Decydujecie się? Niby koło 32 tygodnia. Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#306 |
|
Zakorzenienie
|
W h&m są jeszcze takie bluzki na ramiączkach do karmienia w dwupakach, idealne po domu, jak jest chłodniej można na to narzucić sweterek czy bluzę.
Ja torby jeszcze nie pakuję nawet nie mam jeszcze wszystkiego do niej ani samej torby też nie mam pożyczę chyba od siostry ![]() Limonko mnie moja lekarka powiedziała, że wszystko jest ok, ale ogólnie się zaleca. Ja się zapisałam bo mam dużo pytań i wątpliwości, a na zwykłym usg mam tylko pomiar dziecka i sprawdzenie czy serduszko bije. Na prenatalnych sprawdza mi z jaką częstotliwością bije, jaki mam poziom wód, wszystkie narządy. Kiedyś byłam przeciwna i uważałam, że to strata pieniędzy, ale teraz chcę być spokojniejsza i rozwiać swoje wątpliwości no i zobaczyć coś więcej niż tylko obwód brzucha, główki i kość udowa na usg
Edytowane przez olilina Czas edycji: 2015-08-26 o 11:10 |
|
|
|
#307 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja to bym sobie mogła co najwyżej kartę ciąży spakować
|
|
|
#308 |
|
Zadomowienie
|
Agusiek kciuki za mieszkanie,powodzenia
![]() iclosemyeyes hematolog nawet prywatnie miesiąc czekania... Moja mama tak histeryzuje że najchętniej by mnie do szpitala wysłała a ze ślubem tak jak wczoraj pisałam - pani przez telefon mnie trochę okłamała odnośnie aktu urodzenia -powiedziała że już nie trzeba mieć,a jednsk trzeba. Ale jak już będe miała to ślub to jest kwestia tygodnia ![]() U nas jak spadł pierwszy deszcz po tych upałach to stałam na balkonie z uśmiechem od ucha to ucha i mało nie skakałam ze szczęścia Wczoraj cały dzień był taki pochmurny, co chwilę kropiło ale czułam się rewelacyjnie
|
|
#309 |
|
Zakorzenienie
|
Iclosemyeyes, haha dobre, u mnie do pakowania jeszcze hoho chyba spakuje tak 3-4 tyg przed terminem
|
#310 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no w sumie ja też się zastanawiam jak to wszystko się zmieści do bagażnika i czy dam radę sama wpakować,wiadomo,że tż nie będzie zawsze z nami....popatrzę teraz sobie używki i może trafię jakąś ciekawą z gwrancją,fajnie by było,tylko jak znam teściową to zaraz by gadanie było że już ona nam woli dać kasę na nowy niż używany kupować tak jakby nas nie stać było , czasami jej nie ogarniam![]() Cytat:
Mnie też bardzo męczyły upały,bo i tak siedziałam całe dnie w domu bo zaraz mi się słabo robiło,ogólnie lubię ciepło ale nie za ciepło Cytat:
No to masz normalne full wypas,pozazdrościć tylko a nie wiecie czy tylko raz się tą glukozę w ciąży robi????Cytat:
nieeee, moja sobie leży w kącie i czeka ![]()
|
|
|
#311 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do ślubu, to przepraszam musiałam przegapić, że pisałaś. Też myślałam, że już nie trzeba aktów urodzenia dowozić bo miały być te superzmiany w urzędach itp ale jak terminy macie krótkie to super Cytat:
|
|
|
#312 |
|
Zadomowienie
|
Kasiula8708: full wypas może i tak, ale kurde nastraszyła mnie za 1 razem i taka zestresowana poszłam i skończyło się jak skończyło 😐 po 10 minutach z głową w zlewie 😡
Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka
|
#313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak coś to przynajmniej dowód osobisty już można sobie wyrabiać gdzie się chce, a nie gdzie jest się zameldowanym
|
|
|
#315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#316 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny od marca weszły zmiany i nikt nie ma prawa od Was żądać dostarczenia aktu urodzenia!
Prawda jest taka Fasterko, że w Twoim urzędzie poszli na łatwiznę... Żeby nie ściągać we własnym zakresie, Ciebie tym obarczyli, a prawda jest taka, że to ich obowiązek obecnie Wy musicie mieć tylko dowody osobiste i zapłacić 84zl
|
|
|
|
#317 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny za kciuki
![]() Co do wózków to znalazłam używany u mnie w okolicy, do tego fotelik od innej kobiety, ale też w bardzo dobrym stanie, razem bym wydała 280 zł W zimę i tak nie będę dużo wychodzić z maleństwem w wózku, pewnie mrozy dowalą skoro takie lato upalne było, a na wiosnę i tak spacerówkę nówkę sztukę się kupi ![]() 11896251_132269067118832_4669229521121868080_n.jpg 11949254_132269320452140_1913056544905223232_n.jpg
|
|
#318 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
żebym wiedziała wcześniej...
|
|
|
#319 |
|
Zadomowienie
|
Może wyjaśnię jak to jest z tym aktem,może przyda się Wam na przyszłość czy coś. Pani w USC we Wrocławiu wypełniła coś w tym ich super nowym systemie i jeśli mi się nie spieszy to mój akt urodzenia będzie we Wrocławskim USC za 2tygodnie. Wtedy możemy dopiero wypełnić te ślubne wnioski i ustalić datę. Więc ogólnie się da i jakaś zmiana rzeczywiście jest. Pani bardzo wyrozumiała była,zauważyła że my z brzuchem sporym i że nam się śpieszy, więc tłumaczyła że wysłała to priorytetem i żebym zadzwoniła do Opola ich pogonić. Tak czy inaczej szybciej by było jechać i odebrać na miejscu... Daleko niby nie mam ale 100km,my bez samochodu,tam kolejki...
|
|
#320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To powiem coś więcej, jak byście poszli we wrześniu to Wrocław już by nie miał wyjścia i musiałby ściągać elektronicznie Twój akt, bo od września już wszystkie USC muszą pracować w nowym systemie. A USC do którego trafia zapotrzebowanie na dany akt potrzebny do ślubu ma obowiązek wysłać go niezwłocznie. Sęk w tym, że do końca sierpnia mogą to jeszcze robić pocztą i wtedy faktycznie jest dłużej, a od września już tylko elektronicznie. Ja bym na Waszym miejscu zaczekała aż Opole wyśle ten akt do Wrocławia, bo może się okazać że pójdzie to dużo szybciej, poza tym to dla Was raz wyprawa dwa dodatkowe koszty i dojazdu i samego aktu -22zl, a nie musicie ich ponosić powodzenia, oby poszli sprawnie
Edytowane przez olilina Czas edycji: 2015-08-26 o 12:01 |
|
|
|
|
#321 | |||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Fasterka Świetne zakupy ![]() U mnie ostatnio brzuch się mocno trzęsie - czasami czuję się, jakbym była bębnem maszyny losującej w Lotku, ma krzepę młody ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dzikasliwka Faktycznie klocek ![]() Dzika Ropucha Uroczy brzuszek ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() My przed listopadem mamy plan naprawić samochód i dać do konserwacji podwozie, musi być niezawodny. Amelia Pochwal się łupami ![]() Cytat:
Czy jest gdzieś w tym haczyk, że nie wolno? Którego z nich? Kojarzę takiego i tego: Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie dziwię się, za dużo tych zbiegów okolicznosci ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A propos konkursów, można wygrać wózek marki Tutek - trzeba zaprojektować wygląd tapicerki i kolory całości. Melduję się, wczoraj miałam bardzo ciężki dzień. Odwiedziłam poradnię patologii ciąży, a potem poradnię hematologiczną (żeby zapisać się do tejże poradni, bo skierowanie to mało). O ile na patologii przyjemnie siedzieć, bo słyszy się noworodki, tak na hematologii już mniej ![]() W każdym razie, w przyszłym tygodniu mam konsultację u hematologa, lekarka wydaje się zainteresowana pacjentem.
|
|
#322 |
|
Zadomowienie
|
cornflower a co z wynikami nie tak,że hematolog? I jak udało Ci się tak szybko dostać? We Wrocławiu dzwoniłam już nawet prywatnie to miesiąc czekania na wizytę.
Moje zakupy fajne,ale minky co wybrałam jakiś wzór to mail zwrotny że nie ma i mam wybrać inny
|
|
#323 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi sie jakoś nie podoba wizualnie Różowy jest czy czerwony? Warto też poszukać dobrej spacerówki typu britax i do tego dokupić gondolę. Też będzie praktycznie, bo wózek posłuży dłużej
|
|
|
|
|
#324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co to się dzieje że byłaś na patologii i w poradni hematologicznej? To przez słabe wyniki morfologii?
|
|
|
#325 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W sumie też dobry pomysł dzięki
|
|
|
#326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka Edytowane przez limonka1983 Czas edycji: 2015-08-26 o 12:29 |
|
|
|
|
#327 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Konserwacja polega na tym, że ściągają rdzę z podwozia i potem pokrywają ją środkiem konserwującym. Niestety podwozie naszego bolidu mocno ucierpiało przez zaspy, śniegi - konserwacja pomogłaby. U mnie wszystko załatwiane przez NFZ - szpital uniwersytecki (najpierw skierowanie na patologię ciąży, a stamtąd na hematologię). Mam niską hemoglobinę, hematokryt i czerwone krwinki, wyniki poniżej normy mimo suplementacji żelaza na poziomie 1200% zapotrzebowania. Tzn. odkąd biorę żelazo, przestała mnie boleć głowa, nie mam zawrotów głowy, włosy nie lecą - ale nie widać tego w wynikach. Nie wiem, czemu. Pan mąż stwierdził, że w związku z moimi wynikami zrobi mi wątróbkę. A jest to coś, czego nie przełknę
|
|
#328 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#329 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#330 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale piwko bym wypiła... Albo dwa czy trzy
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:39.

za umowę,oby wszystko się udało

Poza tym, nie lubie lata, upałów, za to bardzo kocham jesień <3 a jak jest taka złota jesień to już całkiem jestem przeszczęśliwa

, czasami jej nie ogarniam