- My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 ! - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-26, 10:45   #301
agne19s
Zadomowienie

Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

Cytat:
Napisane przez karoseria Pokaż wiadomość
Dokladnie! Wiem ze wozek to jeden z najprzyjemniejszych zakupow itd ale w praktyce wychodzi tak jak piszesz... Gondola max 5-6 mcy a potem i tak wiekszosc sprzedaje 3 w 1 bo spacerowka za ciezka i za duza jednak. Lepiej kupic lekka itd. Ja teraz kupowalam podwojny wiec to co innego ale tez uzywany i przede wszystkim patrze pod katem spacerowki a nie gondoli

No te spacerówki ciężkie nie poręczne a jeszcze ostatnio przygladalam się jak babka spacerowke właśnie pakowala do auta quinny. Niby spacerowka zgrabna a ledwo ja podniosła do tego bagażnika osobno stelaż składała, mieli auto rodzinne a wciskala to wszystko do środka jak się dalo, w tym czasie maluszek już był w foteliku w środku, ona cały czas szła do boku i zaglądała co się tam dzieje bo takie większe dziecko potrzebuje więcej uwagi niż te 0-3 miesięcy. Ja dodatkowo mam o wiele mniejsze auto i nie jestem w stanie położyć obok siebie spacerówki i stelaża więc zanim wszystko rozmontuje , dam stelaż na dno a na to spacerowke to dużo czasu strace.

Cytat:
Napisane przez Kasiula8708 Pokaż wiadomość
Ja kupiłam sobie małe pojemniczki w rossmanie,taką mini paste do zębów i żel pod prysznic,jeszcze dokupię żel do higieny intymnej i szampon i chyba przeleję do tych mniejszych a w razie co mąż dowiezie

Fajny brzuszek,malutki mi się wydaje i piesek na każdym zdjęciu nieodłączny,niech pilnuje pani

Widziałam piżamy na all do karmienia ale linka nie zapisałam ale nie wiem czy cię to ratuje bo to był krótki rękaw i spodenki za kolano

O to całkiem podobnie jak moja kluseczka wogóle to was podziwiam że rozpoznajecie jak wasze maluchy leżą,którą częścią ciała się wypinają,ja chyba jakaś głupia jestem bo tego nieogarniam

Peachella jaka śliczna buźka

Agne19s o z tym wypożyczeniem do przetestowania to ja też chętnie, kurczę też mi szkoda tyle kasy wydać na nowy wózek,niby mój tata miał się dołożyć ale narazie jakoś brak temmatu...też mnie to wkurza że w większości te spacerówki są do kitu i trzeba potem nową kupować,ale tak inaczej patrząc to będziemy chcieli drugiego dzidziusia to wtedy taki nowy lepszy by by był,już sama nie wiem
U mnie wózek kupuje moją mamą, narazie też zero odzewu mimo że na początku były słowa "pierwsza furę babcia kupi " taką jaką będę chciała, ale nie chce jej na koszty 1500zł narażać a po roku sama wystawie ten wózek ba sprzedaż bo jako tako w domu nie mam gdzie wózka trzymać a w garażu duża wilgoć i nawet dla kolejnego dziecka podejrzewam że po kilku latach przerwy (minimum 3) więcej bym dała za odgrzybianie tapicerki i wymianę zardzewialych części niż kolejny używany wózek.
Stary 2015-08-26, 10:49   #302
Agusiek89
Wtajemniczenie

Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

Cytat:
Napisane przez Kasiula8708 Pokaż wiadomość
za umowę,oby wszystko się udało u nas też wczoraj trochę popadało ale patrzyłam na pogodę i od jutra znów upały

Już nie wiem co gorsze ciągły deszcz czy upały
Ja jestem tak zmęczona tym gorącem, duchotą, że jak wczoraj deszcz padał to wręcz odżyłam, mało po ścianach nie zaczęłam biegać z radości Nawet bym chciała, żeby codziennie deszcz lał Poza tym, nie lubie lata, upałów, za to bardzo kocham jesień <3 a jak jest taka złota jesień to już całkiem jestem przeszczęśliwa
Stary 2015-08-26, 10:52   #303
Soul89
Zadomowienie

Iclosemyeyes: teściowa jest pielęgniarką, i miała dzisiaj zmianę na analityce, po prostu przed pracą w domu mi pobrała na czczo i po 1h, a później po 2przyjechała ponownie bo miała wizyty domowe 😉

Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka

"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie.
Aparatka od 15.04.2013
Soul89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 10:59   #304
cynamon_
Zakorzenienie

Fasterka, bardzo ładna piłeczka i nie za duża
Poznanianka, ja zamówiłam piżamę taką w której bede mogła karmić córcie i będzie mi ciepło, ja też jestem zmarźluch, w zime sypiam w piżamkach i skarpetkach
szukałam linka ale zamawiałam dawno i już chyba zniknęła w "kupionych"

Wy już torby pakujecie? aaaa
Stary 2015-08-26, 11:05   #305
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Widzę, że jako jedyna jestem zimnolubna W mieszkaniu praktycznie nie otwieram kaloryfera, a gdy nie ma dużych mrozów, śpię przy otwartym oknie

Powiedzcie mi o 3 udg prenatalnym. Robić, gdy wszystko jest ok? Nie robić? Ono jest już płatne. Gin powiedział, że zawsze warto zrobić, ale myślę, że bardziej chodziło tu o zarobek. Decydujecie się? Niby koło 32 tygodnia.

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
limonka1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 11:05   #306
olilina
Zakorzenienie

W h&m są jeszcze takie bluzki na ramiączkach do karmienia w dwupakach, idealne po domu, jak jest chłodniej można na to narzucić sweterek czy bluzę.

Ja torby jeszcze nie pakuję nawet nie mam jeszcze wszystkiego do niej ani samej torby też nie mam pożyczę chyba od siostry

Limonko mnie moja lekarka powiedziała, że wszystko jest ok, ale ogólnie się zaleca.
Ja się zapisałam bo mam dużo pytań i wątpliwości, a na zwykłym usg mam tylko pomiar dziecka i sprawdzenie czy serduszko bije.
Na prenatalnych sprawdza mi z jaką częstotliwością bije, jaki mam poziom wód, wszystkie narządy.
Kiedyś byłam przeciwna i uważałam, że to strata pieniędzy, ale teraz chcę być spokojniejsza i rozwiać swoje wątpliwości no i zobaczyć coś więcej niż tylko obwód brzucha, główki i kość udowa na usg

Edytowane przez olilina
Czas edycji: 2015-08-26 o 11:10
olilina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 11:06   #307
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soul89 Pokaż wiadomość
Iclosemyeyes: teściowa jest pielęgniarką, i miała dzisiaj zmianę na analityce, po prostu przed pracą w domu mi pobrała na czczo i po 1h, a później po 2przyjechała ponownie bo miała wizyty domowe 😉

aaa rozumiem, to fajnie Ci się udało
Cytat:
Napisane przez cynamon_ Pokaż wiadomość
Poznanianka, ja zamówiłam piżamę taką w której bede mogła karmić córcie i będzie mi ciepło, ja też jestem zmarźluch, w zime sypiam w piżamkach i skarpetkach

no chyba już pakują ja to bym sobie mogła co najwyżej kartę ciąży spakować
Stary 2015-08-26, 11:08   #308
fasterka90
Zadomowienie

Agusiek kciuki za mieszkanie,powodzenia
iclosemyeyes hematolog nawet prywatnie miesiąc czekania... Moja mama tak histeryzuje że najchętniej by mnie do szpitala wysłała a ze ślubem tak jak wczoraj pisałam - pani przez telefon mnie trochę okłamała odnośnie aktu urodzenia -powiedziała że już nie trzeba mieć,a jednsk trzeba. Ale jak już będe miała to ślub to jest kwestia tygodnia jako panna nie urodze

U nas jak spadł pierwszy deszcz po tych upałach to stałam na balkonie z uśmiechem od ucha to ucha i mało nie skakałam ze szczęścia Wczoraj cały dzień był taki pochmurny, co chwilę kropiło ale czułam się rewelacyjnie
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 11:08   #309
cynamon_
Zakorzenienie

Iclosemyeyes, haha dobre, u mnie do pakowania jeszcze hoho chyba spakuje tak 3-4 tyg przed terminem
Stary 2015-08-26, 11:14   #310
Kasiula8708
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agne19s Pokaż wiadomość
No te spacerówki ciężkie nie poręczne a jeszcze ostatnio przygladalam się jak babka spacerowke właśnie pakowala do auta quinny. Niby spacerowka zgrabna a ledwo ja podniosła do tego bagażnika osobno stelaż składała, mieli auto rodzinne a wciskala to wszystko do środka jak się dalo, w tym czasie maluszek już był w foteliku w środku, ona cały czas szła do boku i zaglądała co się tam dzieje bo takie większe dziecko potrzebuje więcej uwagi niż te 0-3 miesięcy. Ja dodatkowo mam o wiele mniejsze auto i nie jestem w stanie położyć obok siebie spacerówki i stelaża więc zanim wszystko rozmontuje , dam stelaż na dno a na to spacerowke to dużo czasu strace.

U mnie wózek kupuje moją mamą, narazie też zero odzewu mimo że na początku były słowa "pierwsza furę babcia kupi " taką jaką będę chciała, ale nie chce jej na koszty 1500zł narażać a po roku sama wystawie ten wózek ba sprzedaż bo jako tako w domu nie mam gdzie wózka trzymać a w garażu duża wilgoć i nawet dla kolejnego dziecka podejrzewam że po kilku latach przerwy (minimum 3) więcej bym dała za odgrzybianie tapicerki i wymianę zardzewialych części niż kolejny używany wózek.

no w sumie ja też się zastanawiam jak to wszystko się zmieści do bagażnika i czy dam radę sama wpakować,wiadomo,że tż nie będzie zawsze z nami....popatrzę teraz sobie używki i może trafię jakąś ciekawą z gwrancją,fajnie by było,tylko jak znam teściową to zaraz by gadanie było że już ona nam woli dać kasę na nowy niż używany kupować tak jakby nas nie stać było, podobnie było jak kupowałam rzeczy z lumpka,jeszcze nie widziała a już gadała że nas stać żeby małej nowe kupić,dopiero jak jej pokazałam że te rzeczy jak nówki są i za grosze to zmieniła zdanie, czasami jej nie ogarniam

Cytat:
Napisane przez Agusiek89 Pokaż wiadomość
Ja jestem tak zmęczona tym gorącem, duchotą, że jak wczoraj deszcz padał to wręcz odżyłam, mało po ścianach nie zaczęłam biegać z radości Nawet bym chciała, żeby codziennie deszcz lał Poza tym, nie lubie lata, upałów, za to bardzo kocham jesień <3 a jak jest taka złota jesień to już całkiem jestem przeszczęśliwa

Mnie też bardzo męczyły upały,bo i tak siedziałam całe dnie w domu bo zaraz mi się słabo robiło,ogólnie lubię ciepło ale nie za ciepło, jesień też lubię ale oby nie była bura i deszczowa bo wtedy deprechy można dostać

Cytat:

No to masz normalne full wypas,pozazdrościć tylko a nie wiecie czy tylko raz się tą glukozę w ciąży robi????

Cytat:

nieeee, moja sobie leży w kącie i czeka wczoraj uprałam koszule i ręczniki żeby własnie do niej spakować,ale coś mnie podkusiło i dodałam jeszcze bluzkę zieloną która mi pięknie ręcznik,część koszuli mojej i męża ufarbowała,zdolniacha ze mnie
Tyś moje dziecko ..... a ja.... Twoja mama

Lenka,nasz mały wielki cud
Kasiula8708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 11:14   #311
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość
Agusiek kciuki za mieszkanie,powodzenia
iclosemyeyes hematolog nawet prywatnie miesiąc czekania... Moja mama tak histeryzuje że najchętniej by mnie do szpitala wysłała a ze ślubem tak jak wczoraj pisałam - pani przez telefon mnie trochę okłamała odnośnie aktu urodzenia -powiedziała że już nie trzeba mieć,a jednsk trzeba. Ale jak już będe miała to ślub to jest kwestia tygodnia jako panna nie urodze

U nas jak spadł pierwszy deszcz po tych upałach to stałam na balkonie z uśmiechem od ucha to ucha i mało nie skakałam ze szczęścia Wczoraj cały dzień był taki pochmurny, co chwilę kropiło ale czułam się rewelacyjnie
kurczę to niefajnie, że aż tyle czekania Cię czeka
a co do ślubu, to przepraszam musiałam przegapić, że pisałaś. Też myślałam, że już nie trzeba aktów urodzenia dowozić bo miały być te superzmiany w urzędach itp ale jak terminy macie krótkie to super
Cytat:
Iclosemyeyes, haha dobre, u mnie do pakowania jeszcze hoho chyba spakuje tak 3-4 tyg przed terminem
ja raczej też tak zrobię, czyli na początku listopada się będę martwić. Jeszcze uda mi się skorzystać z rad świeżo upieczonych wątkowych mamusiek, co brać a co sobie odpuścić
Stary 2015-08-26, 11:18   #312
Soul89
Zadomowienie

Kasiula8708: full wypas może i tak, ale kurde nastraszyła mnie za 1 razem i taka zestresowana poszłam i skończyło się jak skończyło 😐 po 10 minutach z głową w zlewie 😡

"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie.
Aparatka od 15.04.2013
Soul89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 11:18   #313
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
kurczę to niefajnie, że aż tyle czekania Cię czeka
a co do ślubu, to przepraszam musiałam przegapić, że pisałaś. Też myślałam, że już nie trzeba aktów urodzenia dowozić bo miały być te superzmiany w urzędach itp ale jak terminy macie krótkie to super
Jak ja brałam ślub w walentynki, też musiałam mieć akt z miejsca urodzenia, a było to w h&%)*(## daleko. Moja mama urodziła mnie w podróży. Tzn. w szpitalu, ale w zupełnie obcym miejscu. No i specjalnie musiałam załatwiać papier stamtąd, choć mam swój w domu. Dobrze, że można to załatwić telefonicznie. Chyba 12 zł dałam. 21 wiek, a takie cuda.

Stary 2015-08-26, 11:24   #314
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez limonka1983 Pokaż wiadomość
Jak ja brałam ślub w walentynki, też musiałam mieć akt z miejsca urodzenia, a było to w h&%)*(## daleko. Moja mama urodziła mnie w podróży. Tzn. w szpitalu, ale w zupełnie obcym miejscu. No i specjalnie musiałam załatwiać papier stamtąd, choć mam swój w domu. Dobrze, że można to załatwić telefonicznie. Chyba 12 zł dałam. 21 wiek, a takie cuda.

to może mi się coś pomyliło, że miały być jakieś zmiany w tym temacie w tym roku ale jak coś to przynajmniej dowód osobisty już można sobie wyrabiać gdzie się chce, a nie gdzie jest się zameldowanym
Stary 2015-08-26, 11:31   #315
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
to może mi się coś pomyliło, że miały być jakieś zmiany w tym temacie w tym roku ale jak coś to przynajmniej dowód osobisty już można sobie wyrabiać gdzie się chce, a nie gdzie jest się zameldowanym
Może zmiana polega na tym, że nie trzeba stawić się osobiście

Stary 2015-08-26, 11:38   #316
olilina
Zakorzenienie

Dziewczyny od marca weszły zmiany i nikt nie ma prawa od Was żądać dostarczenia aktu urodzenia!
Prawda jest taka Fasterko, że w Twoim urzędzie poszli na łatwiznę... Żeby nie ściągać we własnym zakresie, Ciebie tym obarczyli, a prawda jest taka, że to ich obowiązek obecnie
Wy musicie mieć tylko dowody osobiste i zapłacić 84zl
Stary 2015-08-26, 11:42   #317
Agusiek89
Wtajemniczenie

Dzięki dziewczyny za kciuki albo nie dziękuję, żeby nie zapeszyć

Co do wózków to znalazłam używany u mnie w okolicy, do tego fotelik od innej kobiety, ale też w bardzo dobrym stanie, razem bym wydała 280 zł W zimę i tak nie będę dużo wychodzić z maleństwem w wózku, pewnie mrozy dowalą skoro takie lato upalne było, a na wiosnę i tak spacerówkę nówkę sztukę się kupi Powiedzcie czy ten kolorek wózka to taki uniwersalny czy raczej chłopięcy hmm Spodziewamy się dziewczynki, ale drugie maleństwo też w planach

11896251_132269067118832_4669229521121868080_n.jpg

11949254_132269320452140_1913056544905223232_n.jpg
Stary 2015-08-26, 11:44   #318
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez olilina Pokaż wiadomość
Dziewczyny od marca weszły zmiany i nikt nie ma prawa od Was żądać dostarczenia aktu urodzenia!
Prawda jest taka Fasterko, że w Twoim urzędzie poszli na łatwiznę... Żeby nie ściągać we własnym zakresie, Ciebie tym obarczyli, a prawda jest taka, że to ich obowiązek obecnie
Wy musicie mieć tylko dowody osobiste i zapłacić 84zl
Oo to my się też wkopaliśmy, bo braliśmy ślub w innym miejscu niż zamieszkania i żądali od nas dostarczenia aktu urodzenia, za samo wybranie jednego aktu 35zł żebym wiedziała wcześniej...
Stary 2015-08-26, 11:46   #319
fasterka90
Zadomowienie

Może wyjaśnię jak to jest z tym aktem,może przyda się Wam na przyszłość czy coś. Pani w USC we Wrocławiu wypełniła coś w tym ich super nowym systemie i jeśli mi się nie spieszy to mój akt urodzenia będzie we Wrocławskim USC za 2tygodnie. Wtedy możemy dopiero wypełnić te ślubne wnioski i ustalić datę. Więc ogólnie się da i jakaś zmiana rzeczywiście jest. Pani bardzo wyrozumiała była,zauważyła że my z brzuchem sporym i że nam się śpieszy, więc tłumaczyła że wysłała to priorytetem i żebym zadzwoniła do Opola ich pogonić. Tak czy inaczej szybciej by było jechać i odebrać na miejscu... Daleko niby nie mam ale 100km,my bez samochodu,tam kolejki...
Stary 2015-08-26, 11:57   #320
olilina
Zakorzenienie

Cytat:
Może wyjaśnię jak to jest z tym aktem,może przyda się Wam na przyszłość czy coś. Pani w USC we Wrocławiu wypełniła coś w tym ich super nowym systemie i jeśli mi się nie spieszy to mój akt urodzenia będzie we Wrocławskim USC za 2tygodnie. Wtedy możemy dopiero wypełnić te ślubne wnioski i ustalić datę. Więc ogólnie się da i jakaś zmiana rzeczywiście jest. Pani bardzo wyrozumiała była,zauważyła że my z brzuchem sporym i że nam się śpieszy, więc tłumaczyła że wysłała to priorytetem i żebym zadzwoniła do Opola ich pogonić. Tak czy inaczej szybciej by było jechać i odebrać na miejscu... Daleko niby nie mam ale 100km,my bez samochodu,tam kolejki...
Tylko, że niekoniecznie musi to trwać dwa tygodnie...
To powiem coś więcej, jak byście poszli we wrześniu to Wrocław już by nie miał wyjścia i musiałby ściągać elektronicznie Twój akt, bo od września już wszystkie USC muszą pracować w nowym systemie. A USC do którego trafia zapotrzebowanie na dany akt potrzebny do ślubu ma obowiązek wysłać go niezwłocznie. Sęk w tym, że do końca sierpnia mogą to jeszcze robić pocztą i wtedy faktycznie jest dłużej, a od września już tylko elektronicznie.
Ja bym na Waszym miejscu zaczekała aż Opole wyśle ten akt do Wrocławia, bo może się okazać że pójdzie to dużo szybciej, poza tym to dla Was raz wyprawa dwa dodatkowe koszty i dojazdu i samego aktu -22zl, a nie musicie ich ponosić powodzenia, oby poszli sprawnie

Edytowane przez olilina
Czas edycji: 2015-08-26 o 12:01
Stary 2015-08-26, 11:58   #321
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdalena111111 Pokaż wiadomość
Cornflower o tym kubusiu wiem ale właśnie w niedziele zamkniete , resztę sprawdze dzieki, maz wiecznie zajęty i w niedziele ma czas.
To sprawdź w Entliczku i ToysRus, na pewno są otwarte w niedzielę.

Cytat:
Napisane przez agne19s Pokaż wiadomość
ostatnio czytałam artykuł ze facet który wymyślił adhd na łożu śmierci wyjawił że sam stworzył tą chorobę ze współpraca z koncernami farmaceutycznymi i ze nie ma czegoś takiego on zbil gruba kasę koncerny też a i rodzice mogli na coś zwalić "błędy w wychowaniu" bo tak to ujął.
Nie jestem specjalistką - ale jak obserwuję dzieciaki, część z nich ma niedojrzały układ nerwowy i ciężko im funkcjonować, przetwarzać informacje. Jest jeszcze grupa dzieci rozpuszczonych - ale to raczej wynik niekonsekwencji rodziców, wiele z nich ma etykietkę "ADHD" i jest to pretekst do utrzymana takiego stanu rzeczy.

Fasterka Świetne zakupy

Cytat:
Napisane przez peachella Pokaż wiadomość
U Was też dzieciaczki się tak wypinają i kręcą?
U mnie ostatnio brzuch się mocno trzęsie - czasami czuję się, jakbym była bębnem maszyny losującej w Lotku, ma krzepę młody

Cytat:
Jakiś czas temu był rzucony temat huśtawek, któraś z Was myśli nad tym ?
One są piękne Będę szukać używanej

Cytat:
Dzień dobry Wam ��
Jakiś czas temu wyskoczył mi na facebooku konkurs z chicco, że do wygrania są ich niektóre gadżety.
Super

Cytat:
Mam pytanie do dziewczyn, które są już na zwolnieniu. Mam znajomą co ma termin na koniec grudnia i od czerwca jest na zwolnieniu. Wiadomo w lipcu dostała wypłatę od pracodawcy, no a teraz jej się przeciąga. Po jakim czasie wy zaczęłyście dostawać pieniądze z zusu ?
Za mnie płaci już ZUS. Aż miesiąc trwało, zanim łaskawy ZUS przesłał dokumentację z jednego ośrodka do drugiego (normalnie to jakieś 3-4 przystanki). Kasa przyszła mi ok 3 tygodnie po terminie, natomiast następny zasiłek przyszedł już miesiąc po poprzednim. Ile ja się nadenerwowałam

dzikasliwka Faktycznie klocek

Dzika Ropucha Uroczy brzuszek

Cytat:
Napisane przez india_love Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy mieścicie się w swoje buty? Na mnie już nic nie pasuje.
U mnie długość stopy została, ale poszło w szerokość - mam teraz ciążowe płaskostopie, opuściły się więzadła. Liczę na to, że po ciaży wszystko wróci do normy, bo przed kupiłam sobie kilka pięknych par szpilek....

Cytat:
Ja czekam na wyniki Bebetto. Można było wygrać wózek Bebetto Silvia Planuję kupić Torino, a ten model aż tak się od niego nie różni.[/I]
Trzymam kciuki

Cytat:
mąż sobie wybrał Hondę Accord, ja się nie wtrącałam, bo to on będzie kierowcą
Fajne auto, mam nadzieję, że będzie dobrze się sprawować
My przed listopadem mamy plan naprawić samochód i dać do konserwacji podwozie, musi być niezawodny.

Amelia Pochwal się łupami

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Pytanie do Dziewczyn, które zamierzają karmić piersią.
Czy używacie antyperspirantów?
Tak, większość psikaczy w sklepach to jednak antyperspiranty; mimo to nie są tak inwazyjne jak blokery.
Czy jest gdzieś w tym haczyk, że nie wolno?

Cytat:
Napisane przez srebrna_smuga Pokaż wiadomość
Ja jeszcze zamierzam zakupić misia szumisia
Którego z nich? Kojarzę takiego i tego:

Cytat:
Napisane przez srebrna_smuga Pokaż wiadomość
Czytałam dyskusję ostatnio na canpolu na temat podawania dziecku jedzenia "od którego miesiąca dałyście pierwszy prawdziwy posiłek" i byłam w szoku . Jestem pod tym względem hardcorem i nie popuszczam.
Aż muszę zajrzeć. Na bece z Mamuś był screen statusu dumnej matki, że jej dziecko od 2 miesiąca życia już wcina parówki

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
mój typ imienia został znegowany przez Tż Ninę chciałam. ale tż twierdzi że kojarzy mu się z grubą babą i napewno nie będzie Nina eeeeh. nie mam zadnego pomyslu na imie
Nie zna się

Cytat:
Jestem dzisiaj zła zła zła!
Nie dziwię się, za dużo tych zbiegów okolicznosci

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Patrzcie, czego to ludzie nie wymyślą

http://mamaplus.pl/products/bransole...k-bands-rozowa
To jeszcze nie jest tak ekstremalne jak biżuteria z mlekiem matki.
Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Czy jest coś takiego jak piżama do karmienia? Bo ja jestem zmarzluchem i nie wyobrażam sobie potem w domu spać w koszuli. Latem owszem, ale nie jesienią/zimą
Sprawdź tutaj, niektóre modele są bardzo ładne.

Cytat:
Napisane przez olilina Pokaż wiadomość
Wasi TZeci też są tacy "nieczuli" w ciąży? Mam na myśli to, że kłótnie wyglądają jak przed ciążą i w ogóle nie zwraca uwagi na to, że powinnam się mniej denerwować, a najlepiej wcale...
Mój bardzo pomaga w pracach domowych, ale czasami jak się zapomni, to dogryzie i to mocno. Na szczęście zdarza się to rzadko, a ja mam swoje sposoby na niego.

Cytat:
Powiedzcie czy ten kolorek wózka to taki uniwersalny czy raczej chłopięcy hmm Spodziewamy się dziewczynki, ale drugie maleństwo też w planach
Jeśli jest tak czerwony, jak na zdjeciu, to jest uniwersalny

A propos konkursów, można wygrać wózek marki Tutek - trzeba zaprojektować wygląd tapicerki i kolory całości.

Melduję się, wczoraj miałam bardzo ciężki dzień.
Odwiedziłam poradnię patologii ciąży, a potem poradnię hematologiczną (żeby zapisać się do tejże poradni, bo skierowanie to mało). O ile na patologii przyjemnie siedzieć, bo słyszy się noworodki, tak na hematologii już mniej
W każdym razie, w przyszłym tygodniu mam konsultację u hematologa, lekarka wydaje się zainteresowana pacjentem.

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 12:12   #322
fasterka90
Zadomowienie

cornflower a co z wynikami nie tak,że hematolog? I jak udało Ci się tak szybko dostać? We Wrocławiu dzwoniłam już nawet prywatnie to miesiąc czekania na wizytę.

Moje zakupy fajne,ale minky co wybrałam jakiś wzór to mail zwrotny że nie ma i mam wybrać inny ostatecznie będę miała różowe małpki. A łóżeczko niby było przygotowane do wysłania i nagle mail od kuriera że sprzedawca anulował wysyłkę i teraz nie odpisuje. Tz na mnie wściekły bo zawsze mówi żeby płacić dopiero przy odbiorze a to już zapłacone
Stary 2015-08-26, 12:14   #323
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Dzięki dziewczyny za kciuki albo nie dziękuję, żeby nie zapeszyć

Co do wózków to znalazłam używany u mnie w okolicy, do tego fotelik od innej kobiety, ale też w bardzo dobrym stanie, razem bym wydała 280 zł W zimę i tak nie będę dużo wychodzić z maleństwem w wózku, pewnie mrozy dowalą skoro takie lato upalne było, a na wiosnę i tak spacerówkę nówkę sztukę się kupi Powiedzcie czy ten kolorek wózka to taki uniwersalny czy raczej chłopięcy hmm Spodziewamy się dziewczynki, ale drugie maleństwo też w planach

Załącznik 6040661

Załącznik 6040662

Mi sie jakoś nie podoba wizualnie Różowy jest czy czerwony?
Warto też poszukać dobrej spacerówki typu britax i do tego dokupić gondolę. Też będzie praktycznie, bo wózek posłuży dłużej
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 12:16   #324
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość

Fajne auto, mam nadzieję, że będzie dobrze się sprawować
My przed listopadem mamy plan naprawić samochód i dać do konserwacji podwozie, musi być niezawodny.

Melduję się, wczoraj miałam bardzo ciężki dzień.
Odwiedziłam poradnię patologii ciąży, a potem poradnię hematologiczną (żeby zapisać się do tejże poradni, bo skierowanie to mało). O ile na patologii przyjemnie siedzieć, bo słyszy się noworodki, tak na hematologii już mniej
W każdym razie, w przyszłym tygodniu mam konsultację u hematologa, lekarka wydaje się zainteresowana pacjentem.
mój mąż też coś wspominał o jakimś baranku na podwozie - nie wiem co to, ale że też niby konserwacja jakaś

a co to się dzieje że byłaś na patologii i w poradni hematologicznej? To przez słabe wyniki morfologii?
Stary 2015-08-26, 12:20   #325
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Mi sie jakoś nie podoba wizualnie Różowy jest czy czerwony?
Warto też poszukać dobrej spacerówki typu britax i do tego dokupić gondolę. Też będzie praktycznie, bo wózek posłuży dłużej
Mnie też tak niekoniecznie się podoba, musiałabym jeszcze na żywo zobaczyć.
W sumie też dobry pomysł dzięki
Stary 2015-08-26, 12:26   #326
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
Nie jestem specjalistką - ale jak obserwuję dzieciaki, część z nich ma niedojrzały układ nerwowy i ciężko im funkcjonować, przetwarzać informacje. Jest jeszcze grupa dzieci rozpuszczonych - ale to raczej wynik niekonsekwencji rodziców, wiele z nich ma etykietkę "ADHD" i jest to pretekst do utrzymana takiego stanu rzeczy.
Też nie jestem specjalistką. Znam 2 dzieci ze stwierdzonym ADHD. Mają papiery od psychologa, czy coś. Oba potwory wchodzą na głowę matkom, wybiegają na ulicę, drą się jak głupie, w domu rzucają jedzeniem, itd. A przy ostrych ojcach nawet nie pisną i siedzą jak trusie. Tak samo nie wierzę we wszelkie dys w pisowni. Ja w podstawówce robilam błędy nawet przy własnym imieniu. Jak nauczycielka wzięła moją mamę i mnie na rozmowę i powiedziała, że z taką pisownią nadaję się do szkoły specjalnej po wakacjach, przez wakacje tłukłyśmy dyktanda, zasady pisowni, itd. A potem w dalszych klasach i w lo wygrywałam konkursy ortograficzne. Podobnie miała moja koleżanka z klasy. Pisała jak kura pazurem. Praktycznie całe życie. A potem dostała pracę w sądzie, gdzie musiała się postarać i nagle okazało się, że potrafi pisać jak człowiek.

Edytowane przez limonka1983
Czas edycji: 2015-08-26 o 12:29
Stary 2015-08-26, 12:28   #327
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
cornflower a co z wynikami nie tak,że hematolog? I jak udało Ci się tak szybko dostać? We Wrocławiu dzwoniłam już nawet prywatnie to miesiąc czekania na wizytę.
No nie mów, że tyle prywatnie - nawet jak wspominasz o ciąży?A przez Luxmed lub Medicover wizyty prywatne?

Cytat:
mój mąż też coś wspominał o jakimś baranku na podwozie - nie wiem co to, ale że też niby konserwacja jakaś
O baranku nie słyszałam
Konserwacja polega na tym, że ściągają rdzę z podwozia i potem pokrywają ją środkiem konserwującym. Niestety podwozie naszego bolidu mocno ucierpiało przez zaspy, śniegi - konserwacja pomogłaby.

U mnie wszystko załatwiane przez NFZ - szpital uniwersytecki (najpierw skierowanie na patologię ciąży, a stamtąd na hematologię).
Mam niską hemoglobinę, hematokryt i czerwone krwinki, wyniki poniżej normy mimo suplementacji żelaza na poziomie 1200% zapotrzebowania. Tzn. odkąd biorę żelazo, przestała mnie boleć głowa, nie mam zawrotów głowy, włosy nie lecą - ale nie widać tego w wynikach. Nie wiem, czemu.
Pan mąż stwierdził, że w związku z moimi wynikami zrobi mi wątróbkę. A jest to coś, czego nie przełknę

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 12:33   #328
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Pan mąż stwierdził, że w związku z moimi wynikami zrobi mi wątróbkę. A jest to coś, czego nie przełknę

A tak w ogóle to wątróbka nie jest "zakazana"? Ze wzgl na dużą zawartość wit a?
Stary 2015-08-26, 12:41   #329
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:

A tak w ogóle to wątróbka nie jest "zakazana"? Ze wzgl na dużą zawartość wit a?
Jest zakazana. Ale myślę, że niewielka ilość nie zaszkodzi. Ja przez cały dotychczasowy okres ciąży zjadłam raz. Tuńczyk z puszki też jest zakazany. Na 1 weselu dziewczyna pod koniec ciąży wcinała sałatkę z tuńczykiem aż miło. Są rzeczy mniej i bardziej restrykcyjnie zakazane wg mnie.

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

Cytat:
To może sok ze świeżych buraków? Dużo soku

Stary 2015-08-26, 12:58   #330
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Jest zakazana. Ale myślę, że niewielka ilość nie zaszkodzi. Ja przez cały dotychczasowy okres ciąży zjadłam raz. Tuńczyk z puszki też jest zakazany. Na 1 weselu dziewczyna pod koniec ciąży wcinała sałatkę z tuńczykiem aż miło. Są rzeczy mniej i bardziej restrykcyjnie zakazane wg mnie.

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

To może sok ze świeżych buraków? Dużo soku

Ja akurat tych zakazanych nie lubie więc nawet się nie zagłębiam. Jedyna rzecz to surowe mięso, ale wytrzymam
Ale piwko bym wypiła... Albo dwa czy trzy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości