Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 6 - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-26, 10:20   #2101
Hanka20
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 6

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
No tak, pamiętam przy Mai to był dramat, teraz się przyzwyczaiłam do spania w kratke

Tak jak Koperco pisze dużo możliwości, ja w ogóle nie jem kanapek, bo staram się unikać pieczywa i jem np. Na śniadanie owoce albo leczo, na obiad kurczaka z cukinia, a na kolacje ten placek z jablkami, są wafle ryżowe można przegrywać nimi, ale biszkopty tez bym odstawila...nie mają nic mleka?
Odstawie te przeklęte biszkopty. Nie mają mleka kupuje jedne i te same są sprawdzone. Wrócę do tych wafli ryzowych.

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
I ja wlasnie ze wzgledu na mlodego i siebie w takuej sytuacji przestalabym kp.... Bo sa mleka na takie problemy a tak oboje sie meczycie... No ale to ja...
Ja się jeszcze pomecze trochę chciałam minimum 6 miesięcy karmić piersią i tego się będę trzymać.

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
to polookam bo ja na necie widzialm tylko 12" z tego modelu

ja bym karmila jak gosiak

To wszystko to same warzywa więc co ma uczulac?może co najwyżej wzdymać. Ale ja nie zauwazylam zeby moja cos wzdymalo jak ja zjem wzdymajace
http://www.jadlonomia.com/2011/03/co...-z-brokua.html
http://www.jadlonomia.com/2012/03/co...ej-fasoli.html
http://www.jadlonomia.com/2011/01/co-do-chleba.html
http://www.jadlonomia.com/2011/11/co...-z-fasoli.html
http://www.jadlonomia.com/2011/07/co...i-w-dwoch.html
http://www.jadlonomia.com/2011/07/co...-z-oliwek.html
http://puszka.pl/do/search?searchTex...Id=7&elemId=11
pełno pomysłów. zoabcz moze coś CI podpasuje
Dziękuję Ci jesteś niezastąpiona

Cytat:
Napisane przez ametty Pokaż wiadomość
Nie mogę się do was wbić wcale.

Co myślicie? Moje Buba robiła 1-2 kupy dziennie a teraz robi z 5 ale mniejszych. Mówiłam pediatrze, to kazała dawać dicoflor. Niby troche mniej tych kupek, ale Bibs zaczęła znowu ulewać jak szalona
To już wolę zmieniać pieluchy niż mieć znowu wszystko zarzygane... Myślicie, że coś jej jest, ze taka zmiana nagle nastąpiła w tych kupach?
Mój tez robi częściej kupki a za to mniejsze. Tez ok 5 na dobę mamy a był czas ze były dwie- trzy większe. Myślę że nie ma się czym martwić. A z tym ulewaniem nie mam pojęcia czemu tak nagle u Was...

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Świadomie tak odroczyliscie tak?

W wodzie gotuje na malym ogniu mieso w folii aluminiowej

Gossip - nie ma nic lepszego niz mleko matki. Warto sie pomęczyć. Nie mowie ze np.rok ale te 3-6 m-cy warto
Aha ok dziękuję spróbuję tak zrobić. Około godziny?

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 10:23   #2102
gosiak0512
Zakorzenienie

GOSIP ja bym tego "zarzynaniem sie" nie nazwala

HANKA trzymam kciuki za ciebie. Dzielna jestes

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 10:27   #2103
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
I bedziesz codziennie przed podaniem je badac?
Takie mleko jeszcze gorsze niz te ze sklepu

Co kupiłaś?

super
Widziałam Twoje foto - jestes szczupła!

Obie fajne. Synka spytaj którą chce Mój tak wczoraj wybrał kamizelkę

Wybralam sie do SP bez adaptera do fotelika i musialam dźwigać fotelik w rękach. Masakra. Kupilam 2paki pampkow, żel emolium, krem svr sobie i tusz dla szwagierki. Wydalam 120 zl. Mam nadzieję ze te 15zl na kolejne zwkupy to niezależnie co kupię i pampki tez sue wliczają, jak myślicie?
Dzięki kochana wiem że jestem ogólnie dość szczupla tyle że brzuch mam
spory. A zdjęcia to wiesz też inaczej wychodzą. Nie ma tragedii ale zwykle staram się coś wiecej od siebie wymagać.
Ciekawie musiałaŚ wyglądać z synkiem i takimi zakupami ☺ w sp sa wózki na zakupy czy nie? Bo nie byłam nigdy 😉

O ZUS właśnie przyszedł

Cytat:
Napisane przez kar0ola Pokaż wiadomość
Zapomnialam dodac ze porobimy mi sie lyse placki na glowie od wypadania wlosow. Tragedia..

jeju nie strasz... biedna. Nie boisz się ze będziesz łysa? Ja się boję. Nie masz w planach obciąć włosów? Bo Masz troche dluzsze niż ja chyba. Ja sie na 1 września umowilam.

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
Takie drogie smoki lovi w SP? Ja na all kupowałam dwa smoki po niecałe 17 zł

no ja tez z przesylka 20zl jakos wyszlo.
Cytat:
Napisane przez sunny_eyes Pokaż wiadomość
Nic nie mow... Mi sie zakola pojawily, a teraz na nich powoli pelno krotkich wloskow, puszek jak u niemowlaka :/
A jak widze ile na szczotce zostaje to tylko siasc i ryczec...

Kana gratki 5 miesiecy

tak samo mam zakola i takie cm włoski. Grunt ze są to lyse nie będziemy.

Cytat:
Juz po marchewce Dzis nawet juz buzke jak mały pisklak otwierał. Sloiczek 125g byl na 3 dni. Pierwszego 2-3 łyżeczki, kolejnego dnia więcej i dzus to co zostało czyli ciut njiej niz 1/2sloika.

Chyba druga jedynka sie uaktywnila bo jakis stekajacy jest i rączkami dziąsła masuje
Super, moj też ładnie otwiera dziobek i krzyczy jak głodny żebym szybciej machala łyżeczka 😉
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 10:29   #2104
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
I ja wlasnie ze wzgledu na mlodego i siebie w takuej sytuacji przestalabym kp.... Bo sa mleka na takie problemy a tak oboje sie meczycie... No ale to ja...

Ee tam, fajnie potraktować to jak wyzwanie, poza tym to nie powód by pozbawiać dziecka najlepszego mleka jakie istnieje i to w dodatku za darmo

Rozumiem jak komuś nie wychodzi kp, ale tak to czego się nie robi dla dziecka. Tez bym chciała zjeść magnumy i napić się alko, ale jednak Maciek ważniejszy niż moje zachcianki

Cytat:
Nie mogę się do was wbić wcale.

Co myślicie? Moje Buba robiła 1-2 kupy dziennie a teraz robi z 5 ale mniejszych. Mówiłam pediatrze, to kazała dawać dicoflor. Niby troche mniej tych kupek, ale Bibs zaczęła znowu ulewać jak szalona
To już wolę zmieniać pieluchy niż mieć znowu wszystko zarzygane... Myślicie, że coś jej jest, ze taka zmiana nagle nastąpiła w tych kupach?
Nie wiem, u nas kupek było kiedyś 7dziennie teraz są co 7dni, nie ma reguły

Koperco musze na kompie później obczaić przepisy.

Hania z warzyw to pomidor, soja i papryka mogą uczulac . Ja paprykę jem akurat i ok. U nas ewidentnie mleko i jajka, za jakiś czas spróbuję pomidora suszone i zobaczę i warto pamiętać, że poprawy od razu nie będzie po odstawieniu alergenów utrzymuje się tydzień nawet w mleku mamy

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 10:31   #2105
madzixx88
Zakorzenienie

Majka-tak to wyszło, ze jak byla pora 1 szczepienia to Ala miala antybiotyk, potem 2 tyg trzeba bylo odczekac, w lipcu pediatra byla na urlopie 2 tygodnie a pozniej my prawie miesiac poza Łodzią, potem te upały i nie chciałam szczepic, prawda tez jest taka, ze naczytalam sie na fb na STOP NOP i sie po prostu bałam..i nadal się boje

Hania-napisałam do tej znajomej, dam znac
też trzymam za Ciebie kciuki
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 10:31   #2106
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
spory. A zdjęcia to wiesz też inaczej wychodzą. Nie ma tragedii ale zwykle staram się coś wiecej od siebie wymagać.
Ciekawie musiałaŚ wyglądać z synkiem i takimi zakupami ☺ w sp sa wózki na zakupy czy nie? Bo nie byłam nigdy 😉

O ZUS właśnie przyszedł

jeju nie strasz... biedna. Nie boisz się ze będziesz łysa? Ja się boję. Nie masz w planach obciąć włosów? Bo Masz troche dluzsze niż ja chyba. Ja sie na 1 września umowilam.

Super, moj też ładnie otwiera dziobek i krzyczy jak głodny żebym szybciej machala łyżeczka 😉
a ja zauwazylam ze troche mniej mi wypadaja. Dalej garsciami ale już nie tak mocno.

Hania- obyś skorzystała i żeby pomogło. Takie warzywne alternatywy też są smaczne, serio
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 10:31   #2107
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
GOSIP ja bym tego "zarzynaniem sie" nie nazwala

HANKA trzymam kciuki za ciebie. Dzielna jestes
Dzięki

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 10:32   #2108
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Odstawie te przeklęte biszkopty. Nie mają mleka kupuje jedne i te same są sprawdzone. Wrócę do tych wafli ryzowych.

Ja się jeszcze pomecze trochę chciałam minimum 6 miesięcy karmić piersią i tego się będę trzymać.

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Dziękuję Ci jesteś niezastąpiona

Mój tez robi częściej kupki a za to mniejsze. Tez ok 5 na dobę mamy a był czas ze były dwie- trzy większe. Myślę że nie ma się czym martwić. A z tym ulewaniem nie mam pojęcia czemu tak nagle u Was...

Aha ok dziękuję spróbuję tak zrobić. Około godziny?
Takie kawałek do kg gotuję toche ponad godzinę

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość

O ZUS właśnie przyszedł

Sa wózki ale takie małe na plastikiwe koszyki do wstawiania
Stary 2015-08-26, 10:33   #2109
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
No bylosmy i pediatry i dala iezcze jedno opakowanie debridatu zeby dac jak to sie skonczy. Dala tez wit d bo prosilam o ta na recepte . Maly wazy okolo 7300 (7450 w ciuchach).kazala rozszerzac diete bo mu ewidentnie mleko nie pasuje-kazde. I ze moze lepiej ze stalymi pokarmami bedzie. Mowi ze ogolem wskazysaloby to na problemy z jelitkami badz skaze bialkowa ale nie ma wysypki..

Cytat:
Tylko kazala kaszki, ziemniaka,marchew i dynie. Bez tych wzdymajacych . I kontrola jak bedziemy miec usg

soniu ja bym z kaszkami czekała. Ona kazała wam wszytko co zapierajaco działa po za dynią. Żeby zaparcia nie bylo.

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Tak pieski robią podobno mojej siostry ciotecznej maltańczyk tak woła- mój piesio jakoś nie. I dalek obrażony jakiś, a może coś mu jest niewiem, za tyłek raz jak wzięłam to pisknął, to zaczęłam sprawdzać naciskać to nic nie piszczal potem u niewiem o co chodzi.
Córcia za to piszczy non stop prawie ehhh liczę na jakieś rewelacje skokowe jutro

zmierz tempke pieskowi w pupie. Termometr z apteki elektryczny za 20zł kup jak dla dzieci najlepiej z miękką końcówką i będziesz miała już w razie w. Jak powyżej 38.5 to do weta.

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
Chcialam zamowic wreszcie to krzeselko ale weszlam w opinie i sie przerazilam :/
Które?
Pawcio 13.04.2015
Stary 2015-08-26, 10:34   #2110
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Majka-tak to wyszło, ze jak byla pora 1 szczepienia to Ala miala antybiotyk, potem 2 tyg trzeba bylo odczekac, w lipcu pediatra byla na urlopie 2 tygodnie a pozniej my prawie miesiac poza Łodzią, potem te upały i nie chciałam szczepic, prawda tez jest taka, ze naczytalam sie na fb na STOP NOP i sie po prostu bałam..i nadal się boje

Hania-napisałam do tej znajomej, dam znac
też trzymam za Ciebie kciuki
Strach jest zawsze niestety

Hanka - jak również trzymam kciuki!
Stary 2015-08-26, 10:35   #2111
niezawsze
Zakorzenienie

A ja jeszcze kasy z ZUS nie mam masakra...

Maciuś
Stary 2015-08-26, 10:36   #2112
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
hehe super

No nie ma wysypki ale wszystko na to wskazuje.. tylko brak glownego czynnika wlasnie.

4msc konczymy w czwartek rowno. Bo 28my
Soniu od 17tyg można rozszerzać skonczonego oczywiście.
Pawcio 13.04.2015
Stary 2015-08-26, 10:41   #2113
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Strach jest zawsze niestety

Hanka - jak również trzymam kciuki!
zobacz sama https://www.facebook.com/kosekkamila...type=1&theater
a takich historii jest pełno..
Stary 2015-08-26, 10:42   #2114
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Madzixx Twój Tż jeździ motorem? Chyba kiedyś na fejsie ten temat był, potem nie mogłam znaleźć. Mój od jakiegoś czasu chce kupuć, ja jestem strasznie przeciwna, nie mowię mu że nie może, ale że bardzo mi się ten pomysł nie podoba brrr Motory są dła mnie strasznie niebezpiecznie, a mój Tż ma naturę szaleńca he lubi szybko jeździć i mnie to przeraża. A teraz jak na złość wśród kolegów wysyp motorów,ojciec motor brat motor ehh oby mu przeszło.
Sąsiad kupił starszy facet takiego chyba harlleya czy cos w ten deseń. Instruktorem jazdy był. 2lata tym motorem pojezdzil i miał wypadek w moje urodziny 2 czy 3 lata temu... ze skutkiem śmiertelnym 😦
Nigdy bym mojemu nie pozwoliła na motocykl.
Pawcio 13.04.2015
Stary 2015-08-26, 10:46   #2115
gosiak0512
Zakorzenienie

BLACK apollo sun / kindeplay

Stary 2015-08-26, 10:47   #2116
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Nie będę wchodzic. Ja nie czytam. Powikłania moga wyst.po wszystkim. Chorobie, zabiegu, leku itp. Teraz to jest nagłośnione. Tez sie boję ale nie czytam
Stary 2015-08-26, 10:47   #2117
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Historii gdzie dziecko zachorowało, bo rodzice nie zaszczepili tez jest pelno, każda z nas była szczepionka gorszymi szczepionkami. ..

Maciuś
Stary 2015-08-26, 10:48   #2118
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie siostra byla, odwiedxiny z znienacka 😉 ogolnie to zostalam sama nue mam komu sie pozalic, tylko wam, moja przyjaciolka nie ma czasu, a jak ma to nie dla mnue, jest w polsce ma swoje życie i niwych znajomych, zas ta znajoma co dziwne rady mi dawala, tez czasu nie ma i jakas dziwna sie zrobiła jakby jakieś ale miala
Mnie tylko jedna olala. Ale to i moja głupota bo już 2 razy się na niej przejechalam w zyciu i naiwna myślałam że mogę na nią liczyć. Jak jej źle to umie drogę znaleźć ale tak to ma mnie gdzieś. Śmiać mi się chciało bo jak robiłam paznokcie i zobaczyła na fejsie to za 2dni i ona zrobiła. Jak wrzucam foty synka to ona wrzuca swojego psa za pół h 😆
Chce mieć dziecko ale jej facet nie biedna.
Pawcio 13.04.2015
Stary 2015-08-26, 10:49   #2119
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Ee tam, fajnie potraktować to jak wyzwanie, poza tym to nie powód by pozbawiać dziecka najlepszego mleka jakie istnieje i to w dodatku za darmo

Rozumiem jak komuś nie wychodzi kp, ale tak to czego się nie robi dla dziecka. Tez bym chciała zjeść magnumy i napić się alko, ale jednak Maciek ważniejszy niż moje zachcianki

Nie wiem, u nas kupek było kiedyś 7dziennie teraz są co 7dni, nie ma reguły

Koperco musze na kompie później obczaić przepisy.

Hania z warzyw to pomidor, soja i papryka mogą uczulac . Ja paprykę jem akurat i ok. U nas ewidentnie mleko i jajka, za jakiś czas spróbuję pomidora suszone i zobaczę i warto pamiętać, że poprawy od razu nie będzie po odstawieniu alergenów utrzymuje się tydzień nawet w mleku mamy
wszystkie te pasty robiłam i wszystkie pyszne
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 10:52   #2120
ametty
Rozeznanie

Dzięki za odpowiedzi, to chyba nie będe jej dawać tego dicofloru, bo musze matę prać codziennie, tak mi po nim rzyga :P

Cytat:
A ja jeszcze kasy z ZUS nie mam masakra...
Ja też nie Dzwoniłam i mówili, że wszystko ok i kasa "jest w drodze". Także chyba przez Paragwaj ją nadali.
Stary 2015-08-26, 10:52   #2121
siempre
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też mam kulka dosłownie zdjęć z córą, może z chrzcin coś wpadnie. A w 3 też słabo
Ja też mam mało zdjęć z synem

Cytat:

KOPERCO jak bym nie jadła wędliny to już nie wiem co na tych kanapkach mam mieć? Sama margarynę bezmleczna?
Pytaj o składy w sklepie mają obowiązek ci pokazać.
siempre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 10:58   #2122
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
Oj kwestia przyzwyczajenia ale napewno nie w moim przypadku... ja mam taką schize ze jak jedzie na piłkę to musi mi pisać że dojechał - pomimo tego ze jedzie 3 km od domu.... Ja pod tym względem jestem szurnieta... o wszystkich zawsze się martwię...:-(
Domima ja aż tak to nie. Ale jak jedzie 50km to już musi dzwonić. Też mam martwiacy charakter ale walczę z tym no idzie zeswirowac.

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Cytat:
Napisane przez kar0ola Pokaż wiadomość
VIOLKA ja mam identyczny problem z moim tz. On kocha motocykle i strasznie chce kupic nie bronie mu ale jestem strasznie przeciwna, generalnie podejscie mam jak Ty..

KOPERCO gratki dla Alci za stopki

MADZIX wstaw filmik na grupe

AGNIESZKA takie glupie gadanie (moj to samo) jezdze z glowa bo NIGDY nie wiadomo na kogo wpadnie a idiotow na drodze ne brakuje. Tak, to samo można powiedzie o jezdzie w samochodzie ale w nim na pewno sa wieksze szanse na przezycie niz na motocyklu..
No i moj niestety ale poznal sie na tym co to znaczy smierc na motocyklu wielu kolegow mu tak umarlo a ona dalej napiera eh

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

Wiecie co zazdroszcze Wam ze dzieci usypiaja o 18-19 u mnie nie ma szans... Probowalam juz wszystkiego ona dalej usypia tak twardo dopieo o 23........
Mój jakiś czas też tak usypial 22 lub 23 ale to niedługo po urodzeniu. Sam się przestawił. Za to wstaje o 5 lub 6 😢
Pawcio 13.04.2015
Stary 2015-08-26, 11:07   #2123
gosiak0512
Zakorzenienie

Cytat:
Nie będę wchodzic. Ja nie czytam. Powikłania moga wyst.po wszystkim. Chorobie, zabiegu, leku itp. Teraz to jest nagłośnione. Tez sie boję ale nie czytam

Cytat:
Historii gdzie dziecko zachorowało, bo rodzice nie zaszczepili tez jest pelno, każda z nas była szczepionka gorszymi szczepionkami. ..
Popieram

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Mloda wypila setke i spi.. nie wiem co mam teraz z tym wolnym czasem robic :P .. pewnie max 30min i wstanie..

Stary 2015-08-26, 11:15   #2124
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za odpowiedzi, to chyba nie będe jej dawać tego dicofloru, bo musze matę prać codziennie, tak mi po nim rzyga :P

Ja też nie Dzwoniłam i mówili, że wszystko ok i kasa "jest w drodze". Także chyba przez Paragwaj ją nadali.
No masakra, musze kredyt zapłacić i kartę kredytową i do szkoły się zapisać...

Ja z synem mam selfie

Maciuś
Stary 2015-08-26, 11:18   #2125
cashmere
Zakorzenienie

Hej!

MAJKA, HANIA widzialam ze pytalyscie wczoraj jak piers. Juz lepiej, dziekuje
Caly dzien mnie lamalo jak przy grypie, apap mi nie pomagal, dopiero maz kupil mi po pracy ibuprofen i poczulam sie lepiej. Wiec narazie odpuszczam lekarza.

HANKA biedna jestes z ta dieta Ale ja Ci kibicuje z calego serca, jestes dzielna! Dzieki temu Filip dostanie od Ciebie to co najlepsze Ja w razie potrzeby zrobilabym to samo!

MALINKA swietne zakupy, tez na pewno bym skorzystala z okazji I dobrze ze walczysz o odszkodowanie!

KOPERCO kciuki za szczepienie!

Kupujecie dzis cos w SP??

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 11:23   #2126
madzixx88
Zakorzenienie

Hania-dostałam odpowiedz, wklejam tu bo moze jeszcze komuś sie przyda

Hejka W eko sklepie kupowalam śmietany np.owsiane, mleka sojowe ryzowe migdalowe itd. Tzn roślinne. W lidlu, carrefour są margaryny bezmleczne - trzeba dokladnie czytac skład, w lidlu kupowałam suchary bez serwatki w proszku bo ta jest prawie we wszystkim. W biedronce dopatrzylam ciastka nie pamietam nazwy ale plastikowe przezroczyste opakowanie z różnych ziaren slodzone chyba miodem. W internecie sa przepisy na weganskie ciasta, obiady desery itp. Taki przepis nie zawiera mleka ale tez jajek alergia na mleko krowie zwykle jest powiązana z alergia na zoltko z jaja, u nas tego nie bylo, ale pieklam weganskie bananowce i inne ciasta i pieke w sumie nadal bo sa pyszne. Przy alergii dobrze unikać przetworzonych produktow, ja zamawialam swojskie wedliny, moje ulubione śniadania i przekąski to nalesniki na mleku roslinnym z dzemami własnej roboty. Makaron z oliwa z oliwek z oliwkami, cukinia i baklazanem, rosol, wszelkie zupy, mięso na parze z ziemniakami na parze surówka jablko z marchewka, kanapki z wedlina, dzemami, jadlam mango granata, po tych owocach małemu nic nie bylo, z czasem próbowałam odrobinę smazonych mies. Mozna zrobić nuggetsy bez tluszczu - pokroic piersi obtaczac w jajku w pokruszonych platkach kukurydzianych i na 12min piekarnik. Do tego sos z majonezu i keczupu. I juz plus zapiekane ziemniaki.Albo mozna na margarynie podsmazyc czosnku odrobinę, szpinak, jak szpinak rozmrozony to dodajemy smiet.owsiana i na ogniu jakis czas, sól pieprz do tego makaron-pyszny obiad.
Stary 2015-08-26, 11:31   #2127
ametty
Rozeznanie

MADZIXX super że wkleiłaś, mam inspirację na obiad (te nugetsy). Miała być ryba, ale jak nie będzie nic ciekawego w sklepie, to już mam plan B

Zauważyłam, że im mam mniej kasy, tym więcej zamawiam na allegro Już czekam na trzy sukienki i hula hop
Stary 2015-08-26, 11:40   #2128
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:

Akurat to żaden argument dla mnie bo dzieci szczepione tez chorują a państwa nie sa przygotowane na te choroby, jak np Odra W Hiszpanii i nie mieli toksyny zeby podać, z Rosji musieli sprowadzać. W Polsce zreszta tak samo
Stary 2015-08-26, 11:42   #2129
gosiak0512
Zakorzenienie

Cytat:
Akurat to żaden argument dla mnie bo dzieci szczepione tez chorują a państwa nie sa przygotowane na te choroby, jak np Odra W Hiszpanii i nie mieli toksyny zeby podać, z Rosji musieli sprowadzać. W Polsce zreszta tak samo
W tym przypadku akurat dziecko nie bylo zaszczepione!

Stary 2015-08-26, 12:15   #2130
kar0ola
Rozeznanie

GOSSIP nie martw sie, ja tez tak mam ze spaniem. Jestem nie do zycia. Szukam jakiegos lekarstwa na to zeby nie musiec tyle spac ale kurde znalezc nie moge moze z wiekiem przejdzie..

HANKA kochana jestes bardzo dzielna. Wspolczuje Ci. Wiele lasek by sie juz poddalo a Ty walczysz. Ja sama nie eiem czy dalabym rade.. Chociaz tak jak dziewczyny posza, mleko matki najlepsze zreszta zadne mm nie zawiedra komorek macierzystych a to one buduja caly organizm dzieciaczka i sa w nim przez lata wspomagajac ️ takze trzymqj sie dzielnie, Dasz rade!!! Jestes super 🏼🏼

BLACK no troche sie boje hehe ale sama sobie ta krzywde zrobilam, wszystkie fryzjerki mi zazdrosculy zawsze ze mam tyle wlosow, mialam ciemne do pasa i w ciazy mi od.je.balo (inaczej tego nie nazwe) i postanowilam ze chce miec blond.... Do dzisiaj walcze z moimi suchotnikami. Teraz jeszcze to wypadanie po ciazy i prosze - lyse placki :/ mam nadziee ze zacznq odrastac. Widac je tylko jak zwiaze wlosy, z przodu sa.. No i scinam co chwile troche a one dalej takie suche ze mi sie ryczev chce. Tez ide do fryzjera, ale jakos 8 wrzesnia..

MADZIX co sie naczytalas ?? Nie czytaj, to nie ma sensu, gdyby nie szczepionki to wiele chorob dalej byloby wsrod nas i bylyby smiertelne! Pozatym wszystko mutuje, wyobrazasz sobie co by bylo jakby nikt nie szczepil? Zreszta liedys czytalam swietny artykul wlasnie o tym (w skrocie), ze jakis durny koles wymyslil sobie ze szczepionki sa 'be', zaczal to rozglaszac, zrzeszac ludzi i tak powstal wlasnie ruch przeciwko szczepieniom a ze niestety idiotiw na swiecie nie brakuje to teraz swiatowa organizacja nie jest w stanie zwalcyc tej plotki.. Prawda jest taka ze kqzdy organizm jest inny niestety rodzac dzieci nie wiemy co nas czeka, na co sa uczulone a na co nie.. Nie mamy wplywu na wiele rzeczy zycie pisze scenariusze, ale ja jestem zdecydowabie za szczepieniem! Kochana nie stresuj sie ( tak wem ze latwo powiedzidc, ja po nocach nie sypiam bo boje sie 'sids' ) i tak robiny co najlepsze dla naszych skarbow..
kar0ola jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości