Ciąża po tabletkach anty - kiedy? i jak sie przygotować? Kontynuacja wątku. - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-09-11, 18:02   #1381
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Dot.: Ciąża po tabletkach anty - kiedy? i jak sie przygotować? Kontynuacja wątku.

Cytat:
Napisane przez avialle Pokaż wiadomość
dostalam te prace!!! o dziwo

mężatka :nie zadreczaj sie ze cos zrobilas ty albo personel nie tak,progesteron nie ma wplywu na obumarcie ciąży(serce przestalo bic).Jestem po studiach medycznych i o niczym takim mi nie wiadomo

A ja nadal czekam na zrobienie tesciku.Jesli wyjdzi eujemnie ide na operacjie ipotem wracamdo akcji w nastepnym cyklu
Gratuluje zdobycia pracy
Nikita_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-11, 18:35   #1382
avialle
Raczkowanie

GG do avialle
Dot.: Ciąża po tabletkach anty - kiedy? i jak sie przygotować? Kontynuacja wątku.

dzieki
Praca paraca ale nie marzy sie tak naprawde jedno macierzynstwo
Stary 2007-09-11, 18:55   #1383
mezatka07
Zakorzenienie

avialle no nie wiem- nie ma progesteronu, a bynajmniej jest baaaardzo niski, za niski to moim zdaniem zarodek nie moze sie rozwijac a co za tym idzie skoro on sie nie rozwija to tak jakby przestawal zyc czyli jego serduszko tez przestaje pracowac
nie ma tego, co mu potrzebne- umiera

konsultowalam to z kolezanka z innego forum, ona pracuje tutaj w Anglii w opiece medycznej i dostarcza mi wszelkich niezbednych informacji
to samo twierdzi tez moj polski lekarz, a bardzo go sobie cenie

mam koloezanke na drugim forum, ktora apelowala do innych dziewczyn, zeby pamietaly o tym, zeby badac swoje hormony, ze to bardzo wazne
ona jest po 5 latach staran....... a wszystko to byly hormony, zeby w koncu sie udalo
teraz jest w zaawansowanej ciazy
termin ma za kilka dni
i sama po swoim doswiadczeniu apeluje o kontrole hormonow, ona rowniez przyjmowala progesteron
mezatka07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-11, 19:30   #1384
ja22
Zadomowienie

GG do ja22

avialle gratuluję pracy
Stary 2007-09-11, 20:10   #1385
emi22
Zadomowienie

GG do emi22

Cytat:
Napisane przez india1983 Pokaż wiadomość
mezatka- pisza podejrzenie, bo poki cie nie wylyzeczkuja tak musza pisac, nawet jesli poronienie jest pewne
i jesli serce nie bije to nalezy wylyzeczkowac, bo moze sie to dla ciebie zle skonczyc- infekcja powazna nawet zagrazajaca zyciu
w anglii nie podtrzymuja wczesnej ciazy, bo uwazaja ze nie ma to sensu, tak zreszta robi sie w wiekszosci krajow dbajacych o koszty
dlatego nie kazali ci nic robic, bo czuli pismo nosem

napisz koniecznie co u lekarza, moze jednak sie udalo dzidzie utrzymac
3mam kciuki

ja na 16.40 do dr , odezwe sie na 100%

ogolnie dzisiaj na poloznictwie widzialam pacjentke ciezarna lat 14
a ja sie glupia martwie jak sobie poradze i zastanawiam sie , ze tak malo sobie pouzywalam
14 latkaa u mnie sie dziwoli ze 17-latka ma dziecko
a jak u doktorka?

Cytat:
Napisane przez mezatka07 Pokaż wiadomość
wrocilam ze szpitala
czekalam 2 godziny bbo poprosilam o polozna, ktora wczesniej robila mi moje 2 pierwsze usg i jakos mam do niej wieksze zaufanie
spelnili moja prosbe, chociaz ta pani byla akurat dzisiaj bardzo zajeta...

niestety usg wykazalo to samo co wczoraj
serduszko mojego dziecka nie bije!!
jak bylam w poprzednia srode na usg to mial 5,1mm, wczoraj mial 3,7mm czyli zmalal- dziwne??? a dzisiaj mial 4,2mm- teraz urosl??
probowala sie dopatrzec tego serduszka ale niestety sie nie udalo

jest mi bardzo przykro, nie wiem czy nie bardziej niz wczoraj, bo wczoraj nie pokazali mi tego na usg a dzisiaj ich o to poprosilam i takze o wydrukowanie zdjecia mojego malenstwa
wyprowadzili mnie ze szpitala bocznym wyjsciem bo sie strasznie zalamalam, nie chcieli zeby patrzacy sie na mnie ludzie jak placze sprawili mi wiecej bolu

nie umiem opisac swojego bolu
nie wiem jak wytrzymam w piatek- to bedzie pogrzeb mojego dziecka
mysle, ze latwiej bym to zniosla gdyby moglo zostac we mnie, a tak to bede sie czula pusta i rozdarta od srodka- tragedia!!

dodatkowo spytalam sie ich czy mysla, ze to przez ten spadek progesteronu to sie stalo- od razu powiedzieli mi, ze nie, bo progesteron nie ma zadnego znaczenia dla ciazy..............:confu sed:: confused:
kazda z nas wie jednak, ze ma duze znaczenie prawda? bo to wlasnie on jest hormonem podtrzymujacym ciaze dopoki nie wyksztalci sie lozysko
zacofani sa, a juz wiem ze nie chce wiecej dzieci w Anglii
tylko ciekawe jest to po co w takim razie badaja ten poziom progesteronu????

no nic nie bede was zanudzac, mysle ze narazie bede pojawiac sie na forum jako "podgladacz" moze jeszcze kiedys do was dolacze

a tym czasem zycze wszystkim szczescia
-ciezarnym, zeby donosily swoje malenstwa i porodu bez komplikacji- oraz zdrowych malenstw
-oczekujacym, zeby udalo im sie zajsc w ciaze bez wiekszych problemow i w niedlugim czasie
-emi- Tobie, zeby poprawila sie sytuacja w domu i zebyscie w koncu byli razem
-kachula- ja jednak licze na maly cud i na to, ze z tej krechy zrobia sie jeszcze dwie!! trzymam kciuki

pozdrawiam!!!!
mezatko dziekuje ale jak na razie jest nie najlepiej
a od nas nie odchoc bedzie nam cie bardzo brakowac wiec zostan z nami jest fajnie
Cytat:
dzieki dzieczynki, jestescie bardzo kochane
ciesze sie, ze moglam dzielic z wami moje radosci......... a teraz i smutki

przede mna piatek- najgorszy dzien w moim zyciu
mam nadzieje, ze myslami bedziecie ze mna
bedziemy kochana napewno i bedziemy mocno trzymac kciuki aby wszysko było dobrzenastepnym razem bedzie dobrze zobaczysz
emi22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-11, 20:12   #1386
emi22
Zadomowienie

GG do emi22

Cytat:
Napisane przez ja22 Pokaż wiadomość
avialle gratuluję pracy
i ja równiez gratuluje pracy
Stary 2007-09-11, 20:21   #1387
Kasiulka22
Zakorzenienie

Mężatko cały piątek będę z Tobą myślami, nie martw się nie jesteś i nie będziesz sama. Masz mężusia i nas. Zobaczysz, że za niedługo będziemy się tu wszystkie cieszyły z rosnącego brzuszka Nosek do góry, jeszcze będziesz cudowną mamusią
Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-11, 20:41   #1388
Mijalea
Zakorzenienie

Emi, jak w szkolce? i jak malutki, z kim zostaje jak jezdzisz do szkolki?

Mezatka badz dzielna, "co nas nie zabije, to nas wzmocni"-mawia moj tato i chyba to jest prawda....

A co tu tak cichutko, gdzie Nikitka, Kina i cala reszta kompanii?
Mijalea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-11, 20:42   #1389
Ray
Zakorzenienie

echh mezatka jest w tobie tyle zlosci.. rozumiem to musisz to jakos przejsc niestety nic nie wroci juz zycia twojego dziecka o ile tak mozna napisac...

musisz sie po prostu z tym pogodzic i przejsc to jakos wiesz w polsce badaja poziom hormonu pierwsze co robi soe beta hcg i powtarza nawet dwa 3 razy jesli jest koniecznosc i dostaje sie progesteron ja mialam dobre beta ale mimo to zapobiegawczo go dostalam... niestety tak jest w anglii tego nie zmienisz chyba e bedziesz chodzic do polskiego lekarza... sama nie wiem jedyne co musisz to jakos przejsc i za jakis czs spojrzysz na to z innej perspektywy trzymam kciuki
Stary 2007-09-11, 21:03   #1390
india1983
Raczkowanie

Byłam na Usg. Dzidzia zdrowa i piękna, ma nosek i czaszke i serducho slychac, bije szybko na maxa 176/min, ma tez pecherz moczowy, wiec robi siusiu i zoladek nawet. Ma piękną twarzyczkę- na razie nie wiemy do kogo podobną
Ponownie dr (inny niz za pierwszym razem) widzial siusiaka, wiec powoli sie jednak na synka szykujemy
Mam caly filmik z zycia mojego pasozyta i dzisiaj go przemianowuje na dzidziusia, bo juz calkiem do czlowieka podobny, i jakos cos mi- paskudnej matce- się odmienilo i pokochalam to 5cm malenstwo z calego serca

Mezatka- im chodzilo ze sztuczny progesteron nie ma znaczenia, bo jesli wszystko jest ok to wystarczy naturalny produkowany przez organizm
wiedz tez ze 50% ciaz ulega poronieniu albo w ciagu pierwszych 2-3 dni, albo paru tygodni, wynika to z tego , ze wiele dzidziusiow ma wady wrodzone mnogie, ktore uniemozliwiaja funkcjonowanie i organizm je odrzuca, taka natura i moze glupio w takiej sytuacji to mowic, ale to dobrze , ze tak sie dzieje
Na pewno niebawem zajdziesz w ciaze i bedziesz miala kolejnego pieknego maluszka w brzuszku, jesles mloda, bez problemu zaszlas w ciaze, wiec postaraj sie dojsc do siebie i odprezyc
bardzo ci wspolczuje i jestem z Tobą
india1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-11, 21:08   #1391
Mijalea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
echh mezatka jest w tobie tyle zlosci.. rozumiem to musisz to jakos przejsc niestety nic nie wroci juz zycia twojego dziecka o ile tak mozna napisac...
zlosc i rozzalenie to prawidlowa rekacja w tej sytuacji, na wszystko trzeba czasu, z jego biegem rany sie zagoja...

India, gratuluje, i przyzynam szczerze zazdroszcze tego uczucia i pokochania wlasnej malej fasolki
Stary 2007-09-11, 21:21   #1392
emi22
Zadomowienie

GG do emi22

Cytat:
Napisane przez Mijalea Pokaż wiadomość
Emi, jak w szkolce? i jak malutki, z kim zostaje jak jezdzisz do szkolki?

Mezatka badz dzielna, "co nas nie zabije, to nas wzmocni"-mawia moj tato i chyba to jest prawda....

A co tu tak cichutko, gdzie Nikitka, Kina i cala reszta kompanii?
w szkoleaz mnie reka od pisania boli jeszcetak szybko dyktuja ze ledwo nadazam pisac a ja szybko pisze
a maluszek troszke ma kaszelek ale dostał syropek wiec powinien mu przejsca zostaje z moja babcia z która sie wczoraj pokłuciłam
Stary 2007-09-11, 21:22   #1393
emi22
Zadomowienie

GG do emi22

a ja do dziesiaj nie dostałam meila z zdiatkami kachuli...
Stary 2007-09-11, 21:27   #1394
mezatka07
Zakorzenienie

masz racje Ray jest we mnie tyle zlosci, smutku, nienawisci..........

podjelismy decyzje, ze jak tylko poczuje sie gotowa- wracamy do Polski
tam podejme leczenie przed kolejna ciaza, porobie badania i bede spokojniejsza majac przy sobie mojego lekarza
to dla mnie jedyna nadzieja
Stary 2007-09-11, 21:28   #1395
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Jestem jestem, ja dzis na Fitnesie byłam no i spoźnione urodzinki Michałka dla domowników wiec nie wypadało do kompa usiasc a gosci miec gdzies

Madziu a ty kiedy do Polski lecisz?
Stary 2007-09-11, 21:37   #1396
Mijalea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikita_Wawa Pokaż wiadomość
Jestem jestem, ja dzis na Fitnesie byłam no i spoźnione urodzinki Michałka dla domowników wiec nie wypadało do kompa usiasc a gosci miec gdzies

No tak, gosci zostawiac nieladnie-jestes usprawiedliwiona. Mam nadzieje, ze jubilat zadowolony

Nikitko tym razem jedziemy autkiem razem, we czwartek po poludniu, powrot jak zwykle w niedziele wiec jakies 2 dni na ostatnie przygotowania
Stary 2007-09-11, 21:38   #1397
emi22
Zadomowienie

GG do emi22

Cytat:
masz racje Ray jest we mnie tyle zlosci, smutku, nienawisci..........

podjelismy decyzje, ze jak tylko poczuje sie gotowa- wracamy do Polski
tam podejme leczenie przed kolejna ciaza, porobie badania i bede spokojniejsza majac przy sobie mojego lekarza
to dla mnie jedyna nadzieja
nie smutaj sie jak sie otrzasniesz i bedziesz gotowa na kolejne malenstwo to wtedy bedziesz dbac o was oboje jeszcze bardziejznajdziesz lepszego lekarza nie tak jak tamcibedzie dobrze
a ze w tobie sa teraz takie uczucia to ja to dobrze rozumiem choc nie przechodziłam tego ale wyobrazam sobie jak mozesz sie czuc przytulam cie mocno
Cytat:

no to widze ze dzis imprezka Michał pewnie szczesliwy
Stary 2007-09-11, 21:40   #1398
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
No tak, gosci zostawiac nieladnie-jestes usprawiedliwiona. Mam nadzieje, ze jubilat zadowolony

Nikitko tym razem jedziemy autkiem razem, we czwartek po poludniu, powrot jak zwykle w niedziele wiec jakies 2 dni na ostatnie przygotowania
Tak synek zadowolony

No to fajnie bedziesz w Polsce jejciu twoje wesele już tuż tuż
Stary 2007-09-11, 21:44   #1399
Mijalea
Zakorzenienie

Cytat:
Tak synek zadowolony

No to fajnie bedziesz w Polsce jejciu twoje wesele już tuż tuż
Wiem Nikitko, chcialabym juz to szczerze miec za soba, niby sie nie denerwuje, a jak dzis z siostra rozmawialam i troche jej opowiedzialam, to prawie sie poplakalam
Stary 2007-09-11, 21:46   #1400
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem Nikitko, chcialabym juz to szczerze miec za soba, niby sie nie denerwuje, a jak dzis z siostra rozmawialam i troche jej opowiedzialam, to prawie sie poplakalam
Ojejku biedactwo przezywasz to wszystko jednak goscie z niemiec beda wiec martwisz sie o wszystko jak to bedzie, a tłumacza w Kosciele bedziecie mieli? bo twoj M po Polsku chyba nie mówi
Stary 2007-09-11, 21:49   #1401
Mijalea
Zakorzenienie

Cytat:
Ojejku biedactwo przezywasz to wszystko jednak goscie z niemiec beda wiec martwisz sie o wszystko jak to bedzie, a tłumacza w Kosciele bedziecie mieli? bo twoj M po Polsku chyba nie mówi
Goscie beda, reszte skomentuje juz po

A w kosciele nie bedzie tak zle, bo moj ksiadz zalatwil innego ksiedza, ktory mowi po niemiecku, zeby tz mogl przysiege zlozyc w swoim jezyku, ja w swoim, no i zeby goscie choc jakies wstepne slowo po niemiecku uslyszeli-fajny pomysl mial tem moj proboszcz, chyba najlepszy z mozliwych opcji
Stary 2007-09-11, 21:53   #1402
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Goscie beda, reszte skomentuje juz po

A w kosciele nie bedzie tak zle, bo moj ksiadz zalatwil innego ksiedza, ktory mowi po niemiecku, zeby tz mogl przysiege zlozyc w swoim jezyku, ja w swoim, no i zeby goscie choc jakies wstepne slowo po niemiecku uslyszeli-fajny pomysl mial tem moj proboszcz, chyba najlepszy z mozliwych opcji

No no to całkiem ciekawie będzie
Ja zaraz lulku ide jutro ciężki dzien mnie czeka, jak bede miec wiesci od Gizelci to do Kachuli albo do Emi na pisze bo ja późno bede mam dwa zebrania w szkole jedno na 16.30 drugie na 17. wiec do 18 spokojnie w szkole posiedze a potem bede padnieta wiec wizaz hm... moze o 20
Stary 2007-09-11, 21:59   #1403
kachula27
Zakorzenienie

Czesc dziewczynki ja dopiero teraz bo pozno wrocilam z pracy i robilam sobie salatke z makrela jakos mnie dzis naszlo na rybke
Kurcze zaczynam sie martwic,widze ze chyba po tym lyzeczkowaniu i tabletkach moj organizm sfiksowal i dzis 33dc i nadal nie mam @ chyba wybiore sie do gina

Mezatko jeszcze raz strasznie mi przykro z powodu Twojej dzidzi ale pozbierasz sie jakos zobaczysz

Nikitko fajnie ze urodzinki sie uadly

Madziu fajnie to wymysleliscie z tym ksiedzem dwujezycznym

Karolinko gratuluje corki

Nadius witam po powrocie z wczasow

Kina a Ty kochana pisz ta prace bo czas leci

India ciesze sie ze z dzidzia wsio oki

Ray piekne pazurki ja tez chyba zrobie tipsy na wesele za 1,5 tygodnia

Nikiciu pozdrow Gizelcie i przeslij jej buziaczki od nas

Emi kochana najwyzej wysle fotki na tego drugiego meila ale to za jakies pol godzinki

Avialle witam na wateczxku i gratuluje pracy
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-11, 22:08   #1404
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Dla tych dziewczyn co nie widziały załanczam dwie fotki z wesela

Kachula jasne ze pozdrowie zawsze to robie jak rozmawiam z Agatka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0208.JPG (105,3 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0389.JPG (88,8 KB, 38 załadowań)
Stary 2007-09-11, 22:19   #1405
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Dla tych dziewczyn co nie widziały załanczam dwie fotki z wesela

Kachula jasne ze pozdrowie zawsze to robie jak rozmawiam z Agatka

Nikitko mi wizaz wczoraj szwankowal wiec nie napisalam Ci ze piekne zdjecia i laseczka z ciebie ze hoho!!
Stary 2007-09-11, 22:20   #1406
Kasiulka22
Zakorzenienie

Nikitko prześlicznie wyglądasz Sukienka bajerancka masz niesamowicie młodą buzię
Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-11, 22:24   #1407
mezatka07
Zakorzenienie

Nikitka slicznie wygladalas na weselu: ehem:

dziewczynki jak mozecie to powysylajcie mi swoje fotki na priva
Stary 2007-09-11, 22:29   #1408
kachula27
Zakorzenienie

Mezatka podaj mi na priv swojego meila to wysle
Stary 2007-09-11, 22:42   #1409
kachula27
Zakorzenienie

Emi fotki znowu wyslalam a czy dojda to sie okaze,wczoraj wysylalam do Madzi i do Ciebie i do Madzi doszly bo pisala a kurcze do Ciebie jakos gdzies bladza,chyba baty dostana jak nie dojda
Stary 2007-09-11, 22:49   #1410
kachula27
Zakorzenienie

Emi mam komunikat ze wslano wiec jak juz tym razem nie dojda to skatuje troszke moja poczte
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości