|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. IX
Cytat:
|
|
|
|
|
#4682 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dobra, jak wygląda to KTG bo jutro mam pierwszy raz? Podpinają mnie i mam leżeć tak? Ile tak mam leżeć? Można rozmawiać w trakcie? Lepiej iść w spodniach, bo to na brzuch zakładają? Jak ja tam dojadę po tych wertepach to na bank skurcze się zapiszą
|
|
#4683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wielkość dziecka zależy od obojga rodziców, a najnowsze badania nad epigenetyką twierdzą że geny ojca mają wpływ na zwiększenie wielkości dzieci (lepsza kondycja noworodka), a geny matki na zmniejszenie (łatwość urodzenia) i z takiej mieszanki powstaje docelowa wielkość dziecka. Ale trzeba też brać pod uwagę geny dziadków i dalszych przodków, dietę matki, indywidualne cechy dziecka itd. |
|
|
|
|
#4684 |
|
Zakorzenienie
|
ma któraś z Was misia szumisia?
zastanawiam się czy kupić czy to wg Was zbędny wydatek? |
|
|
|
#4685 |
|
Zakorzenienie
|
Podpinają, leżysz w miarę nieruchomo lekko na lewym boku, można rozmawiać i lepiej iść w dwuczęściowym stroju (spódnica albo spodnie).
|
|
|
|
#4686 |
|
Zadomowienie
|
Kciuki za dziewczyny w szpitalach i te ktore czekaja na ruszenie akcji ;-)!
Podczytuje ale weny zupelnie brak na pisanie. Mam taki wisielczy humor ze jak bym miala kalasza to wszystko i wszystkich bym rozstrzelala Moja lodówka po reanimacji znow przestala chodzic Jak należy, ale to jest nic. Dzis przyjechal serwisant rozkrecil ocenil co sie zesralo wymiana 500zl ok - trudno naprawiamy. Poskrecal wlaczyl do proadu a ta wy***☠☠☠ w kosmos freon zaczął spierdzielac. Mowie za☠☠☠iscie teraz to naprawa nie warta świeczki bo parownik rozpierdzielony :-/ czyli pewnie kolejne 500zl jak nie wiecej Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4687 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://easysleep.info polecam
Edytowane przez oczarowana Czas edycji: 2015-08-26 o 15:18 |
|
|
|
|
#4688 |
|
Wtajemniczenie
|
Ją też myślę o tym misiu szumisiu
Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
|
#4689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my mamy wanienkę z ikea, ale też i miejsce w łazience sporo. Ta wanienka jest o tyle fajna, że jest też lekka i służy mi jako tz. kosz na pranie |
|
|
|
|
#4690 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja widziałam, jedna mama na warsztatach miała. Wszyscy się zachwycali, ona zadowolona. Ale dla mnie to takie nic zachwycającego. Wole kupić fajnego misia a szum to żaden problem. Z innych rzeczy jakie firmy polecicie do zakupu bujaczka/lezaczkA. Coś poza fisher proce?
|
|
#4691 |
|
Wtajemniczenie
|
Zawieszki lamaze lub bright star
Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Przy zabkoaniu podobno żyrafa Sofia się sprawdza ale nie mialam Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
|
#4692 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#4693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
|
#4694 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U nas to niestety rodzinne, mój Tata tak ma i moja córka też co gorsza. Wizyta u okulisty to trauma. |
|
|
|
|
#4695 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4696 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam wanienke z IKEI i ja w sumie nie kumam problemu "gdzie trzymać wanienke" tak jak pisaly inne dziewczyny - albo w swojej wannie w lazience albo pod prysznicem/w kabinie. Dla mnie to jakoś jest jasne jak słońce
i tez mam zamiar pozniej uzywac ją pozniej jako miska do prania Owieczka - może akcja ruszy!!! Oczarowana - ja na KTG chodzę co tydzień chyba podobnie jak Ty, ale ja za cholerę nie kumam tych Twoich nerwów i w ogóle... beez kitu. Już nie mówię, że masz jakieś wewnętrze "strachy" slysząc bicie serca, ale to, że dziecko szaleje a potem na ktg sie nie rusza to nie jest jakaś anomalia, powod do nerwow czy szarpania brzucha żeby sie poruszyło. Skoro serce bije, i lezysz tam 20-30 minut a serduszko bije to w czym problem, że dziecko zwyczajnie chce sobie akurat teraz pospac? Nie wiem, nie kumam, nie znam się. Szkoda by mi bylo nerwow. Ja akurat lubie chodzić na ktg wlasnie dlatego, że moge slyszeć bicie jej serca, wiem, że żyje. A jak nie daj Boże ma leniwy dzien i sie slabo rusza to uslyszenie bicia jej serca to dla mnie balsam na uszy ![]() Byłam w lumpku. Za 13 zł kupilam sobie 2 bluzki z H&M i orsay, 2 pary dzinsów na "po ciazy" i alladyny do kolan cienkie na teraz. Wzielam wszystko na oko bo za 13 zl nie mialam ochoty sie szarpac w tej oblesnej przymierzalni w tym gorącu, ale w domu ubralam i o dziwo wchodze w te dzinsy jak ta lala, w dupie i biodrach wszystko ok, przeszkoda w zapieciu guzika jest bęben. No i jak juz przymierzalam te z lumpa to sprawdzilam jeszcze spodnie moje sprzed ciazy i to samo. A wiec jest nadzieja, że sie w nie wbije jak zejdzie mi brzuchol.
|
#4697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak będę szła się kąpać mogę ją przecież wyciągnąć. Jakie to proste ![]() Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
|
#4698 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Najważniejsze, że wszystko ok A macie wybrane imię dla synka?Cytat:
To leżenie naprawdę musi był dołujące, ale już niewiele zostało! Tylko tydzień i będziesz mogła znowu śmigać ![]() Ja za to mam dziś taki dzień, że tylko bym leżała pod kocem i miała wszystko gdzieś, a tu spacer z Młodą, zakupy, muszę zaraz kuchnię ogarnąć i podłogi pozmywać... Marzy mi się pełny relaks, a mąż ciągle w pracy i wszystko na mojej głowie, ech.. Cytat:
Cytat:
A jakieś inne objawy się pojawiły, czy na razie tylko śluz z krwią? Cytat:
Ja zamierzam korzystać z aplikacji na telefonie, ewentualnie okapu, raczej nie kupuję szumisia. Chyba, że Młody okaże się szumoholikiem, to może rozważę Ale tak na zaś to raczej nie.
|
|||||
|
|
|
#4699 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nooo ja bede miala w kabinie bo nie dosc, że mieszkam w M1 to lazienka ma metr na metr
|
|
#4700 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() pamiętasz może ile ta wanienka kosztowała w Ikei? |
||
|
|
|
#4701 |
|
Konto usunięte
|
Czarownica mi pisała, że leży sobie na patologii, warunki super, sale 2-osobowe z łazienkami, można spacerować po parku. I jutro decyzja co dalej.
|
|
|
|
#4702 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja na szczęście znoszę to bez problemów, nie lubię, ale i nie mam traumy po wizycie i grzebaniu w oczach
|
|
|
|
|
#4703 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chwaliła mnie, że tak ją słucham, więc chyba nie jest to norma ![]() Cytat:
Daliśmy radę w jednym pokoju, ale niejednokrotnie mnie to wkurzało Wszędzie walały się zabawki małego, jak były jakieś odwiedziny dzieci, to syf wszędzie i obowiązkowo skakanie po naszym łóżku. Z powodu braku miejsca, nie miałam regałów, czy półeczek na wszystkie zabawki małego, więc wiele walało się po podłodze, nie miałam też miejsca na jakiś stoliczek do np. rysowania dla małego. Poza tym, syn ma kilka różnych kolejek (drewnianych, Tomków, Stacyjkowo itd.) i wiecznie rozkładał to w kuchni, albo w dziennym pokoju, albo w przedpokoju. Teraz ma na to swój pokój ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja dostałam dla starszego syna właśnie Fisher Price i teraz też go wykorzystam. Mam taki: |
|||||
|
|
|
#4704 |
|
Raczkowanie
|
kosztowała niecałe 20 pln. u mnie wychodziło nawet mniej niż za tradycyjną wanienkę
|
|
|
|
#4705 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ze do dziecka nie lubiłam słuchać bicia serca? no cóż nie każdy lubi. jeden lubi słodycze,drugi nie i nie ma co się dziwić. Małgosia również napisałą,że nie nie lubi słuchać tętna i co jej " nie zaatakowałaś"? A że dzieciak się nie rusza na ktg? mam prawo się tym martwić tak samo jak moja położna i jeszcze po tym co się przydarzyło Izie. Mam prawo do schiz i obaw i nie Tobie to oceniać w taki sposób.Mam prawo się martwić. Ciesze sie,że lubisz słuchać głosu bicia serca swojego dziecka i że to jest balsam dla twoich uszu. No cóz jeden woli trash metal,drugi muzykę poważną
Edytowane przez oczarowana Czas edycji: 2015-08-26 o 16:07 |
|
|
|
|
#4706 |
|
Zadomowienie
|
To ja mam wanienkę Karibu, taką składaną niemal na płasko i mieszczącą się za pralką :-D mam malutką łazienkę i klasyczna wanienka niestety nie wchodziła w grę.
Co do misia szumisia to zobaczę czy szumy będą pomagać, ale raczej jestem skłonna zainwestować w niego. Wojciech Mann jest hitem dzisiejszego dnia ciekawa jestem co u mojego malucha bo dawno go nie podglądałam
|
|
#4707 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w pierwszej ciąży w ogóle nie miałam żadnych strachów, za to teraz odetchnę głęboko z ulgą jak już urodzę zdrowego Mikołajka.
Może to większa świadomość tej ciąży, może to, że odkąd jestem mamą, mam bardziej wyczulony słuch i wzrok na chore dzieci itd. Jak jeszcze Mikołaj był taki mały, że nie czułam ruchów, to przed każdym USG brzuch mnie bolał ze strachu i jak najszybciej chciałam usłyszeć ciepły głos mojego gina i zdanie :"Widzisz, tu jest serduszko" |
|
|
|
#4708 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się nie dziwię oczarowanej bo z tego co pamiętam jest koło 40-tki? (Wybacz jeśli się mylę
Ja nigdy nie byłam na tym ktg ale obawiam się ze tez by mnie to stresowalo. Ale ja jestem panikara tak czy siak ![]() Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
#4709 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I nie jestem wyluzowana. Mam 4 siostry kazda ma dzieci, byly wczesne poronienia, byly poronienia jak u Izy na sam koniec ciąż, byly udary przy porodach, w dodatku kazda z siostr ma wczesniaki (ja z naszej 5 jestem w ciazy najdluzej) i tez na poczatku ciazy mialam ciaze zagrozona i lezalam plackiem, pozniej odklejajace sie lozysko - nie mialam bajkowej ciazy i nie mam do teraz. Prawdopodobnie nie zdecyduje sie juz na dziecko, bo to nie na moje nerwy. Ale wszystko o co sie martwilam bylo uzasadnione medycznymi aspektami lub też genetycznymi panującymi w mojej rodzinie. I to nie atak ani ocenianie Cię - po prostu sie zastanawiam dlaczego czy to polozne sa, czy lekarz, czy Ty sama robicie dramat z Twoich wizyt na KTG skoro tam sie nic zlego nie dzieje? Mi o to chodzi tylko i wylacznie. Dlaczego personel medyczny nakręca kobiety w taki sposób... na ktg chodzi się sprawdzić, czy bije serce i czy bije prawidlowo... ruchy to dodatkowy bonus tak jak przy usg. Jedne dzieci spia, nie ruszają sie a inne świruja pawiania że nie idzie nic zmierzyć, podejrzeć. Zwyczajnie wyrazilam swoje zdanie - a nie atakowalam. Nie wiem czemu ale jak ktoś ma tu swoje zdanie to od razu się robią dziwne klimaty. Po to jest forum. Chcesz sie denerwowac zwyklym badaniem ktg i umierac ze strachu? ok - Twoje prawo przecież. Ja tylko napisalam, że tego nie kumam i już... nie mogę czegoś zwyczajnie nie kumac i o tym napisac?
|
|
#4710 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko śluz, kilka skurczów jak na okres, poza tym cisza. Funkcjonuje normalnie, robię dzisiaj na obiad domową pizzę. Ciasto zagniecione, sos zrobiony, składniki pokrojone. Czekam na męża aż wróci z pracy.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:16.

była położna,zawołała mojego lekarza,on brzuchem pomerdał,zrobił młodej miksa jak w betoniarce a ta nic

ehhhh
To leżenie naprawdę musi był dołujące, ale już niewiele zostało! Tylko tydzień i będziesz mogła znowu śmigać
07.02.2015r.