|
|
#181 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: TŻ każe mi wybierać... Co robić?
Nie widzę absolutnie nic złego w spotkaniach z przyjacielem który kiedyś był kochankiem. Wychodzę z założenia, że ten co chce zdradzić i tak to zrobi niezależnie czy się go zamknie w klatce czy nie
|
|
|
|
|
#182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
autorka spotykala sie na neutralnym gruncie ze swoim przyjacielem. dowiedziala sie, ze partner jest zazdosny -> napisalana wizazu. gdzie tu jest swiadome wzbudzanie zazdrosci? gdzie ona manipuluje partnerem? ona caly czas probuje mu wytlumaczyc, ze jego zazdrosc jest kompletnie nieuzasadniona i bezpodstawna - to jest odwrotnosc manipulowania zazdroscia. |
|
|
|
|
|
#183 |
|
Rozeznanie
|
Ale czekaj, czekaj... Pan X coś czuje do Pani Y. Ona o tym nie wie. Ale wie o tym Pan Y. I każe jej zerwać kontakt z Panem X, choć ona do niego nie czuje nic? W jaki sposób Pani Y jest odpowiedzialna za uczucia Pana X? I skoro kocha Pana Y to jak im to może zgarozić?
|
|
|
|
|
#184 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Przypominam jeszcze raz, do czego się odnosiłam, to wniosku rembertowej, ultimatum -> manipulacja -> toksyk. Autorka wie, że partner jest zazdrosny chyba nie od dziś, napisała dopiero po ultimatum, kwas jest od dawna. Mimo tego nie rezygnuje z kontaktów z byłym. Czy to toksyk i manipulacja? Nie, po prostu czasami się nie udaje znaleźć wspólnego punktu widzenia i partnerzy się ranią, mimo dobrych chęci, a po krótkich przepychankach wszystko się rozpada. |
|
|
|
|
|
#185 |
|
Raczkowanie
|
Anno, kwas wcale nie jest długo obecny w moim związku - TŻ zaczął przebąkiwać o tym, jaki X jest okropny na początku miesiąca, po tym jak wróciliśmy ze wspólnych wakacji. I pomimo moich tłumaczeń, że między mną a X nic nie ma i naprawdę nie ma być o co zazdrosny, było coraz gorzej. Właściwie nie chciał rozmawiać ze mną na ten temat. Wczoraj to ja przyparłam go do muru (bo stwierdziłam, że niewiele juz mam do stracenia) i wyciągnęłam co się dało i jak się okazało, było gorzej niż sądziłam.
A wątek już nieaktualny. Starałam się jeszcze raz porozmawiać z partnerem i wytłumaczyć wszystko. Dowiedziałam się tylko, że jestem śmieszna jeżeli myślę iż znajdę kogoś lepszego niż on oraz, że się na mnie niesamowicie zawiódł, bo sądził, że kocham go mocniej i bardziej zależy mi na naszym związku. |
|
|
|
|
#186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szkoda Twojego czasu na takie 'kwiatki', mam nadzieje, ze znajdziesz kogos fajnego
|
|
|
|
|
|
#187 |
|
BAN stały
|
Nie dziwię się twojemu facetowi. Ja bym po prostu udawała że zerwałam kontakt z przyjacielem a w rzeczywistości pisałabym z nim czasem i tyle.
|
|
|
|
|
#188 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jezu kobity, ehhh.... chyba było to do przewidzenia, jaka będzie reakcja Twojego
"Nie wchodź łagodnie w tę pogodną noc, niech płonie starość tuż przed kresem dni, walcz, walcz gdy światło traci swoją moc, chodź wiedzą mędrcy, że się zbliża mrok bo żaden piorun z ust nie padnie ich, nie wchodzą z ulgą w tę pogodną noc, walcz, walcz gdy światło traci swoją moc." Edytowane przez amelj Czas edycji: 2015-08-26 o 14:06 |
|
|
|
|
|
#189 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
kahoko hino, dzięki. Po dzisiejszej rozmowie sprawa dla mnie jest jasna. |
||
|
|
|
|
#190 |
|
Zakorzenienie
|
ta dyskusja wlasciwie jest bezcelowa. sugestie o klamaniu partnerowi - no sorry, ale czy Wy na serio o piszecie, czy tak ludzi podpuszczacie? szczerosc i uczciwosc w zwiazku to podstawa. opierac zwiazek na klamswie? co za bzdura...
Autorko, wydajesz sie byc naprawde dojrzala mocjonalnie osoba, jestem pewna, ze trafisz na kogos z mentalnoscia doroslego
|
|
|
|
|
#191 |
|
BAN stały
|
Myślę że można skłamac jeśli nie robi się nic zlego. Większość kłamstw nie wychodzi na jaw a nie warto kończyć związku przez taką bzdurę jak zakaz kontaktu z kumplem.
|
|
|
|
|
#192 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie można ![]() ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Z reszta to nielogiczne. Skoro nie robi sie nic złego, tonpo co to ukrywać? |
|
|
|
|
|
#193 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Pomijając etykę, po pierwsze komfort nie udawania niczego w związku jest czymś bezcennym. Po drugie to nie była bzdura, tylko bardzo fundamentalna sprawa. |
|
|
|
|
|
#194 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#195 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Skłamać, że się urywa znajomość i ją kontynuować to poziom 2 klasy podstawówki. Aż się prosi zapytać ile masz lat. |
|
|
|
|
|
#196 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Spoko, ale gdyby tylko pojawił się wątek "mój ukochany Tż nadal ma kontakt z przyjaciółką, z którą kiedyś łączył ich seks", to wszystkie koleżanki i rady z wizaża mówiłyby- zastanów się nad tym związkiem, skoro ma z nią kontakt, to kto wie, przecież kiedyś się kochali (fizycznie). poza tym pod względem czysto fizjologicznym podczas seksu ludzie mimo wszystko się zbliżają, w mózgu wydziela się oksytocyna, więc nie ma czegoś takiego jak "ot, się bzykniemy dla przyjemności". Nie rezygnuj ze swojego Tż. To, że jest zazdrosny wynika z tego, że bardzo mu na Tobie zależy i po prostu nie radzi sobie z tym, że nadal masz z nim kontakt. Nie kumam podejścia- on z nią (inną niż ja) - NIE WOLNO, ja z nim (inny niż tż)- zastanawiam się... pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#197 |
|
BAN stały
|
Farma kopea
Fakt ukrywania nie znaczy że robi się coś złego tylko że ten facet uważa to za złe. Ukrywa się więc dla świętego spokoju. |
|
|
|
|
#198 |
|
Raczkowanie
|
Autorko, czyli podziekowalas juz panu mam nadzieje?
wygladasz na rozsadna osobe, powodzenia
|
|
#199 |
|
Raczkowanie
|
tu chyba nie ma dobrych wyborów. Ktoś będzie cierpiał;/
|
|
|
|
|
#200 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Problemem nie jest tylko moja przyjaźń z X, ale wszelkie kontakty z facetami. TŻ tego nie akceptuje, chce bym postąpiła według jego woli, co mnie unieszczęśliwi i będę mieć do niego żal. Choc go kocham, czuję, że nie chcę pozwolić na takie ograniczanie mojej osoby. Widać nie jesteśmy dla siebie... |
|
|
|
|
|
#201 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#202 | |
|
ForceIsStrongInThisOne...
|
Cytat:
Kochanie jednostronne nie prowadzi do powaznych zwiazkow, a moim skromnym zdaniem osoba, ktora chce ograniczyc druga osobe nie kocha tej osoby wcale lecz dziala z pobudek egoistycznych zbdudowanych na swoich kompleksach. Chorobliwa zazdrosc jest chorobliwa po prostu. Obrzydza mnie.
|
|
|
|
#203 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie lepiej powiedziec 'kochanie, lal, ze to dla mnie zrobiles, jest mi niezmiernie milo mimo tego, ze to kompletnie nie moje smaki! jestem pod wrazeniem!'Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#204 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#205 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeżeli on ma mnie zdradzić, to choćbym go w domu zamknęła i tak to zrobi. Jeżeli ma nie zdradzić, to mogłaby mu nago usiąść na kolanach, a on powinien grzecznie podziękować. Podsumowują. Uczucia innej osoby względem mojego partnera, o ile są nieodwzajemnione są problemem tej osoby. Moje samopoczucie ze świadomością owych uczuć jest moim problemem. Mam sobie z tym poradzić ja. |
|
|
|
|
|
#206 | |
|
ForceIsStrongInThisOne...
|
Cytat:
Przepraszam, masz racje ze 'obrzydzenie' to zbyt dosadne okreslenie, ale mam jakby wenetrzny dreszcz odpychajacy gdy spotykam sie z chorobliwa zazdroscia. Tak na mnie to dziala.
|
|
|
|
#207 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
masakra....co za tupet. Narcystyczny manipulant... |
|
|
|
|
|
#208 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
faktycznie, jak sie widzi takie zachowanie to jest po tym taki niesmak, osobiscie nie chcialabym miec nic do czynienia z taka osoba. ale jak potem o tym mysle, to zwykle kieruje sie w strone wspolczucia, bo to biedni, zagubieni ludzie sa.
|
||
|
|
|
|
#209 | |
|
Raczkowanie
|
Rembertowa, zapoznałam się z wątkiem, ale odniosłam się do ogólnego stwierdzenia, że ultimatum to przemoc, z którym się kompletnie nie zgadzam. Tyle. Dalej uważam, że to bzdura i wszystko zależy od sytuacji.
No i rozbraja mnie,że niektóre tu panie usiłują zdiagnozować przez internety wszystkie związki, jakie się napatoczą, nieistotne, czy autorki tego chcą, czy nie )Chociaż w tej sytuacji - przyznaję, choć rozumiem, że zażyłe kontakty z byłym mogą być nie do zaakceptowania, o tyle nie dająca się przepracować zazdrość o każdą istotę z penisem tym bardziej jest nie do zaakceptowania. Cytat:
Myślę, że o ile faceta że zdrowym podejściem do mężczyzn dookoła Ciebie znajdziesz bez problemu, o tyle takiego, który z radością pogodzi się z Twoimi zażyłymi kontaktami z kimś, z kim odkrywałaś seks, będzie na pewno trudno. Ale cóż - chyba warto szukać )
|
|
|
|
|
|
#210 |
|
Zakorzenienie
|
Autorko to chyba wszystko jasne. Trafił ci się chłopak, który ma problem z samym sobą. Ale chyba aż tak bardzo nie cierpisz?
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:27.

szkoda Twojego czasu na takie 'kwiatki', mam nadzieje, ze znajdziesz kogos fajnego

Mój mężczyzna stwierdził że zupełnie nie pasuje mu moja przyjaźń z X i kazał mi wybierać...