Mamusie styczniowe 2016, cz. III - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-26, 20:50   #1051
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. III

TYGRYSEK, aż postanowiłam dogłębnie przejrzeć oferty i np.makaszka nie opisuje nic. Są widzę kocyki za 60zł z możliwością minky 320g oraz wypełnieniem 200,a są z minky 400 i już 125... ale na wielu nie dają żadnego info. ..

BABY, ja jak dostałam porządnego kopa to już uznałam to za ruch. Tak to też się zastanawiałam

30.12.2012
26.04.2014

Edytowane przez medeline
Czas edycji: 2015-08-26 o 20:52
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 20:56   #1052
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

to napisz do nich mejla i wszystko się wyjaśni
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 20:57   #1053
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość
My mamy furminator i kot daje się nawet czesać, ale mam wrażenie że mogłabym ją wyczesywać w nieskończoność a kudły cały czas na szczotce by były

U nas po intensywnym czesaniu przestają zostawać, a futro ma słuszne moj kot.
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 20:58   #1054
baby montana
Zakorzenienie

A te furminatory jakiejs konkretnej firmy macie? I ile takie cos kosztuje?

Juz potwierdzilam ze to ruchy,przylozylam angelsound i bylo slychac ruch jak czulam babelki <3

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 21:00   #1055
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Ja czasem też czuję takie przesuwanie i takie dziwne kopniaki. A rozróżniam tak że jak jelita to mnie boli, kłuje i później jest efekt A przez dziecia jedynie może mi się nagle siku zachcieć Lubi w brzuch parę razy a za chwilę bach w pęcherz

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

Posprzątałam w notatkach ze studiów Teraz tylko zakupki

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

Uwielbiam zapach nowych zeszytów i w ogóle robienie całej tej wyprawki Nie mogę się doczekać aż dzieci pójdą do szkoły będę szaleć
Stary 2015-08-26, 21:02   #1056
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
A te furminatory jakiejs konkretnej firmy macie? I ile takie cos kosztuje?

Juz potwierdzilam ze to ruchy,przylozylam angelsound i bylo slychac ruch jak czulam babelki <3

Ja mam ten http://m.zooplus.pl/shop/koty/kuwety...trymery/186119
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 21:13   #1057
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość
Oj czyli jednak nietani

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

Stary 2015-08-26, 21:13   #1058
pietrusiowata
Rozeznanie

Ja kopniaki odczuwam po posiłkach i głównie wieczorem No i raz mocno jak się dzidzia muzyki w pubie przestraszyła

Ale jestem popołudniami wykończona po pracy. Tak około 14:00 czuję już bóle brzucha i wracam do domu z twardym brzuchem. Nie mam wyrzutów sumienia iść już na zwolnienie
Stary 2015-08-26, 21:18   #1059
koktajlowa7
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mamovo Pokaż wiadomość
Witajcie! Czy można do Was dołączyć? Bo i ja mam termin na styczeń 2016 Co prawda na 30.01. ale znając moją historię to będę zadowolona jeżeli to będzie styczeń Nie ważne który Jeszcze Was nie doczytałam, ale widzę, że większość mamuś będzie debiutujących. U mnie już biega 3,5 letnia córcia więc wiele tematów nie spędza mi snu z powiek, co lepsze, z zakupów dla dziecka planuje wózek oraz pieluchy W piątek 28.08 mam wizytę, więc wtedy może będę mogła przedstawić Wam bardziej szczegółowo mojego lokatora/lokatorkę i siebie przy okazji. Pozdrawiam
Witaj

Cytat:
Napisane przez niezdara Pokaż wiadomość
Dziewczyny, macie jakieś sposoby na zgrabne wymigiwanie się z wizyt u teściowej?

Zwyzywała mnie kiedyś, powiedziałam Tż, ze niech mi nawet nie mówi jak córka bedzie nawet w najmniejszym stopniu miała coś z niej. On sie oburzył i zaczął usprawiedliwiać jak to ona dużo przeszła i jaka jest biedna a ja okrutna...i jeszcze chce żebym jeździła do niej na obiadki i kawkę :/
Najskuteczniejsze, że źle się czujesz, bóle głowy itp.

Cytat:
Napisane przez ahnessy Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie
Mam nadzieję że przyjmiecie mnie do swojego zacnego grona
Tak się składa, że również w styczniu zostanę mamusią (po raz pierwszy) termin porodu mam na 18 stycznia. Od jakiegoś czasu Was podczytuję gdyż moje samopoczucie w końcu zaczęło się poprawiać choć niestety do kondycji sprzed ciąży jeszcze mi daleko......
Mam 28 lat, jestem na zwolnieniu lekarskim prawie od samego początku ze względu na plamienia i
I prawdopodobnie wzmocnię liczebnie mało liczną jak na razie grupę córeczek ale czekam jeszcze na połówkowe żeby się upewnić
Witaj

[1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;52547215]W jakimś stopniu na pewno, łatwiej mi będzie z łóżka się dzwignąć z myślą, że jakaś mama też wstaje wcześnie [/QUOTE]
Łączę się z wami w bólu, również będę wcześnie wstawać. Już się boję nowego planu..

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny polecacie coś do smarowania cycków? Bo od kilku dni chce się wściec, tak mnie swędzą, że głowa mała.
Oliwkę z Hipp szybko się wchłania.
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 21:43   #1060
mamovo
Przyczajenie

Widzę, że w temat się wstrzelę Czujecie już ruchy maleństw? Ja kończę 17 tydzień i już się pojawiły, kilka dni zastanawiałam się czy to nie jelitka, ale dzisiaj już jestem pewna, że te smyrania to TO

Pewnie w przeciwieństwie do Was troche inaczej znoszę ciąże, brzuch już mi przeszkadza i jego kuleczkowatośc nie ma dla mnie takiego uroku jak w pierwszej ciąży. Raczej traktuje ten stan jako coś, co trzeba szybko przeżyć i szybko wrócić do normalności
No ale tak to jest z "misją drugie dziecko" Robiliśmy póki mieliśmy jeszcze resztki entuzjazmu, po poznaniu prawdziwych uroków rodzicielstwa hihi Bywa wesoło.

Czy któraś z Was ma już na tym etapie zdiagnozowane rozejście mięśni prostych brzucha? Jetem bardzo ciekawa jak to statystycznie wygląda. Bo ja jestem w trakcie rehabilitacji i dbania, żeby się nie pogorszyło.
mamovo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 22:00   #1061
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Nie tylko tobie już brzuszek przeszkadza - myślę że Ewusia może w tym temacie coś powiedzieć Ja zaczęłam czuć jakiś tydzień temu to był jakoś 18tc. i traktuję brzuch jako coś wyjątkowego, przez to pewnie, że to moja pierwsza ciąża, ale moim zdaniem przecież ktos wyjątkowy w nim rośnie więc i brzuch jest wyjątkowy a czasem taka sytuacja może się więcej nie powtórzyć więc cieszę się każdą chwilą
Stary 2015-08-26, 22:06   #1062
ahnessy
Rozeznanie

ja czuje ruchy od 17 tygodnia, myślałam najpierw że to niemożliwe ale ze względu na to że jestem chuda jak patyk a dzidziuś jest bardzo nisko było te ruchy też widać mnie się to kojarzy jakby mnie smyrała jakaś rybka ogonem od środka, a czasem to aż podskakuje jak w pęcherz dostanę także to całkiem co innego niż jelita - tak mi się wydaje

Pierwszy raz słyszę o tym tens, muszę się dokształcić...... w Polsce pozwalają z tego korzystać?
ahnessy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 22:08   #1063
niunia_leyla
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Przyszłam się podzielić nowiną. Bratowa męża urodziła dziś o 3 nad ranem. Zdrowy, silny chłopak. 4.30kg
Gratulacje dla rodziców

Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość
U mnie w dalszej rodzinie urodził się chłopiec w okolicy 22tc. Lekarze go odratowali, mały ma teraz ok. 3 latek, miał ogromne problemy ze zdrowiem, w sumie dalej ma, wiecie - trzylatek, a nawet nie płacze, nie śmieje się, o innych rzeczach nie wspominając... Cały czas rehabilitowany na wszytko.
Choć w okolicach 26 tc urodził się braciszek mojej koleżanki i teraz jest zdrowym kilkulatkiem Więc to dużo zależy od przypadku.
Ale maleństwo, u siostra cioteczna TŻ dwa razy rodziła na początku 7 miesiąca pierwszy chłopiec żył tylko 10 dni ciąża przebiegała prawidłowo zero plamień itp. Druga ciąża przeleżana od momentu 2 kresek, podtrzymywana, Maja ma już prawie 2 latka i mieści się we wszystkich normach rozwojowych.

A ja muszę się pochwalić że zajrzałam z mamą po drodze do lumpka i nakupiłyśmy ze 25 ubranek przeróżnych za co zapłaciłam zabójcze 29,9.

I zapomniałam Kindze podać termin połówkowego to już jutro denerwuje się strasznie.

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

A i witam nowe styczniówki
Stary 2015-08-26, 22:17   #1064
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pietrusiowata Pokaż wiadomość
Ja kopniaki odczuwam po posiłkach i głównie wieczorem No i raz mocno jak się dzidzia muzyki w pubie przestraszyła

Ale jestem popołudniami wykończona po pracy. Tak około 14:00 czuję już bóle brzucha i wracam do domu z twardym brzuchem. Nie mam wyrzutów sumienia iść już na zwolnienie
Witaj w klubie,mi codziennie kolo poludnia twardnieje i nie przechodzi az do domu po polnocy wracam,ale wg mojego gina tutaj to normalne w ciazy bo macica cwiczy do porodu.

W życiu nie słyszałam o czyms takim jak to rozejscie miesni,ale już Rozumiem Dlaczego polozna pokazala mi jak mam wstawac z łóżka zeby szkody sobie nie zrobic.

Tens podobno w niektorych szpitalach w polsce mozna,za 3tyg mam wizyte u poloznej,zapytam siee jak jest tutaj.

Stary 2015-08-26, 22:23   #1065
Casaa
Zakorzenienie

Tensy sa dopuszczane w Polsce, oczywiscie najlepiej uzgodnic z lekarzem wszystko
Ja w dalszym ciagu nie czuje ruchow, ostatnio moja znajoma mowila, ze pierwsze ruchy poczula dopiero w 24tc wiec mam czas :-P

Wysłane z tapatalka
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 01:57   #1066
baby montana
Zakorzenienie

Poki co jeszcze nie na 100%,ale chyba dolacze do naszego klubu samotnych mamusiek. Dostalismy kosztorys remontu na maila i zdaje sie ze maz ma zupelnie inna wizje niz ja,tzn.on chce zrobic Zupelnie inne rzeczy nie robiac np.pokoju dla dziecka,ja na to nie pozwole wiec on za dwa tygodnie sie juz przeprowadza na inna wyspe a ja zostane tutaj sama bez zamiaru przeprowadzki tam,mam nadzieje ze przynajmniej w trakcie porodu sie zobaczymy albo ze ktos z mojej rodziny bedzie mógł na porod przyleciec bo sama chyba umre ze strachu :-( ech smutno mi jakos,naprawde miałam nadzieje ze bedzie dobrze i ze damy rade razem dziecko wychowywac ale ja nie mam najmniejszego zamiaru mieszkac z dzieckiem w nieogrzewanym domu z dziurami w oknach i drzwiach i wilgocia w scianach bo jasnie krol musi sobie warsztat Najpierw zafundowac.

Stary 2015-08-27, 02:06   #1067
kinga1701
Zakorzenienie

Baby to tylko takie pierwsze myśli. Będzie dobrze, dojdziecie do jakiegoś porozumienia. Może warto innej ekipy zapytać, może będzie coś taniej.

Nadrobilam was, mam gości do końca tygodnia i pewnie będę tylko czytać. Jutro wizyta stresuje się, dzidzia chyba wyczuwa i dziś się ładnie ruszała, co by mnie chyba uspokoić
Trzymam kciuki za jutrzejsze w sumie dzisiejsze wizyty.

Edytowane przez kinga1701
Czas edycji: 2015-08-27 o 06:02
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 02:14   #1068
baby montana
Zakorzenienie

Nie wiem czy chce jakies porozumienie,to jest jego mieszkanie a nie moje,kredyt jego (jutro podpisuje papiery),wiec ja tak naprawde nie mam nic do powiedzenia. Tyle ze wczesniej tyle razy rozmawialismy o tym jak bedzie wygladac nasze zycie tam ze naprawde myślałam ze wiedzial co trzeba zmienic w domu. Jak bedzie bardzo zle i nie bede mogla sie sama utrzymać to do polski wroce do rodzicow,przynajmniej oni beda szczesliwi :-D

I wycena wyszla 13tys euro ale bez okien,drzwi...tak jakby same sciany i dach,masakra. Nawrt nie poprosił o wycene ile ebdzie kosztowalo wydzielenie pokoju dla dziecka bo twierdzi zesam to zrobi -moze i tak,ale za co kupi okno,drzwi,skoro juz samymi 13tys wychodzi poza to co dostanie z banku a za dwa tygodnie zostawia prace?

Edytowane przez baby montana
Czas edycji: 2015-08-27 o 02:15
Stary 2015-08-27, 05:04   #1069
niunia_leyla
Rozeznanie

Dzień dobry. Dzisiaj obudziłam się o 4. Ale może to z nerwów przed polowkowym.
Baby trzeba być dobrej myśli, postawić jasno sprawę w jakich warunkach mieszkać z dzieckiem nie będziesz i ustalić priorytety bo faktycznie warunki dla dziecka są ważniejsze od warsztatu.
Stary 2015-08-27, 05:52   #1070
kinga1701
Zakorzenienie

Dzień dobry. Zazdroszczę wszystkim, którzy mają wizytę rano, zawsze miałam rano dziś pierwszy raz wieczorem i nigdy więcej nie ustale wizyt wieczorem . To cały dzień trzeba czekać.
Stary 2015-08-27, 06:59   #1071
Dotka90
Zakorzenienie

O Hariett, my też mamy furminator, tylko dla psa, jest ekstra! zwłaszcza, że mam szorstkowłosego psa i niewyczesanie go regularnie, powoduje dramat w domu, a na psie same 'filce'

Ja się zbieram na badania i na wizytę.
Dzisiaj zrobię mocz, morfologię, kiłę (drugi raz, w I trym. wyszła ujemna), anty-HIV, HBsAG, CRP.

Kinga, ja teraz wizytę u mojego gina mam o 19 czy 19:30
Najlepsza jest rano, albo ostatnio miałam o 15:30, więc prosto z pracy - też spoko
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 07:12   #1072
pietrusiowata
Rozeznanie

Ja też właśnie zbieram się na badania ( mocz i morfologia), może zrobię jeszcze dodatkowe. Muszę zrobić sobie śniadanko żeby od razu w samochodzie zjeść i do pracy.

Miłego dnia dziewczyny
Stary 2015-08-27, 07:22   #1073
kinga1701
Zakorzenienie

Miałam zapytać jak wasze poduszki, ja bez mojej to sobie juz życia nie wyobrażam.
Stary 2015-08-27, 07:27   #1074
candyyfloss
Zadomowienie

Kciuki za dzisiejsze wizyty. Na pewno wszystko będzie dobrze

Ja we wtorek odebrałam swoje wyniki i wszystko w normie

Muszę sobie listę rzeczy dla dziecia zrobić i powoli kupować. Ubranka zostawię chyba na koniec, bo koleżanka rodzi w listopadzie i nie wiem, co od niej będę mieć.
candyyfloss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 07:30   #1075
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Dzien dobry Mamusie

Powodzenia na badabiach

Baby jeszcze wszystko sie ulozy, oboje pewnie musicie przemyslec to czego oczekujecie od siebie. Moze tez wytlumacz tztowi, ze wydatek teraz w postaci warsztatu jest wam malo potrzebny, chyba,ze on tak na zycie zarabia. Pamietam jednak, ze jak moj ojczym kompletowal warsztat, to wyszlo mu kilka tys zl na same narzedzia tylko po to, zeby mogl sobie cos przy moto zrobic, albo samochod naprawic.

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 07:35   #1076
kogielmogiel
Rozeznanie

Kciuki za dzisiejsze wizyty i badania
Ja tez mam dzisiaj wizyte ale tylko u endo
Ja mam swoja taka zwykła poduszke do spania na boku i jak wczesniej nie potrafilam bez niej spać tak teraz jakos mi z nia niewygodnie, chociaz mi ostatnio caly czas niewygodnie ale ja i poduszka zajmujemy całe łóżko i nie wiem jak mąż wróci gdzie on sie pomiesci

---------- Dopisano o 06:35 ---------- Poprzedni post napisano o 06:34 ----------

Baby a powiedziałas mu, ze jesli tak zrobi remont to nie przeprowadzasz się do niego ? Zareagowal jakos ?
Stary 2015-08-27, 07:46   #1077
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kogielmogiel Pokaż wiadomość

[/COLOR]Baby a powiedziałas mu, ze jesli tak zrobi remont to nie przeprowadzasz się do niego ? Zareagowal jakos ?

Dokladnie o to samo chcialam zapytac.

Mam nadzieje, ze wszystko sie Wam ulozy :-*

Powodzenia dziewczyny na wizytach i badaniach

Ja sie chwilowo zegnam, postaram sie Was podczytywac choc nie wiem jak z netem bedzie. Za jakies 2h wyjezdzamy z paczka sasiadow w gory, a w niedziele z TZtem ruszamy nad morze w koncu urlop mysle, ze w trasie jeszcze troszke poczytam co piszecie ale pozniej juz pewnie ciezko.

Pozdrawiam Was
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 07:51   #1078
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Casaa udanego wypoczynku, relaksuj sie do bolu :-D

"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
Stary 2015-08-27, 07:53   #1079
kogielmogiel
Rozeznanie

Casaa udanego urlopu
Stary 2015-08-27, 07:56   #1080
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Oo kurcze dziewczyny jakiego mam lenia, z lozka mi sie nie chce wstac, a musze do lekarza isc sie zarejestrowac.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości