|
|
#3271 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.5
Cytat:
|
|
|
|
|
#3272 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Tak
![]() Syylwuska wczoraj też pytała i zapomniałam napisać ![]() Cytat:
W ogóle zauważyłam, że oni właśnie takie neutralne robią, a jeśli dostaniemy jeszcze od kogoś w prezencie to pewnie będzie w jakiś misie, sowy itp. więc wolałam taki kupić ![]() Cytat:
![]() Jasne, dam znać ![]() Cytat:
no my też na kasie nie siedzimy, ale staram się na jednym zaoszczędzić, a inne kupić takie jakie chcę ![]() Mój też jakoś bardzo się nie angażuje w organizowanie wyprawki, ale to dlatego, że On nie potrafi wybierać... Przy urządzaniu domu było to samo, więc staram się zrozumieć. Mimo to i tak proszę go o zdanie i mówię co kupuję. Cytat:
![]() Cytat:
Ja muszę swój odkurzyć, bo dawno zdjęć nie robiłam, a siostra mnie namawia na sesję ![]() No i super, że Tż się zobowiązał, że spłaci aparat ![]() Cytat:
![]() A tam niżej to mnie bolało jak byliśmy w górach, podejrzewam, że za dużo chodzenia Cytat:
![]() Ja też mam w innych jednostkach podane wyniki. Ale gin.mówiła, że jest ok ![]() Cytat:
Za tą kwotę zrobicie piękną sesję, albo trochę dołożycie ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- A co do kształtu brzuszka: Ciężarne mają dziś badania USG i minęły czasy, gdy wróżono płeć dziecka z kształtu brzucha. Nie było w tym za grosz prawdy. To nie płeć dziecka, ale geny, mięśnie, waga mamy, a także położenie płodu w macicy określają kształt brzucha w ciąży. Gdy malec układa się pupą do góry lub do dołu, jego nóżki i główka są przygięte do klatki piersiowej. Słowem jest zwinięty w kuleczkę. Wtedy brzuszek jest bardziej okrągły i przypomina piłkę. Gdy w dodatku kobieta jest młoda, wysportowana, to nawet pod koniec drugiego trymestru ciąży, patrząc na nią z tyłu, można w ogóle nie dostrzec, że spodziewa się dziecka. Zdarza się jednak, że malec układa się nietypowo, bo poprzecznie. Ma zatem pupę z jednej strony brzucha, a główkę z drugiej. Wtedy brzuch może być bardziej owalny niż okrągły i wygląda trochę jak piłka do rugby. Podobny kształt mają często brzuszki kobiet, które były już w ciąży kilka razy lub które mają nietypową, wąską budowę miednicy. Nie wierz, gdy mówią: âJeśli brzuszek jest spiczasty, urodzisz chłopca, jeśli okrągły, powitasz na świecie dziewczynkęâ.
|
|
#3273 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe cz.5
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jem jak jestem głodna tylko...Czasem mam zachciankę to wsunę czegoś więcej, ale ogólnie to nie...
|
|
#3275 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nawet sobie nie wyobrazam jak wielki kamien spadl Ci z serca !!![]() Cytat:
Dziewczyny jakie kosmetyki dla maluszka planujecie kupic ? Mam na mysli do kapieli/smarowania itp Slyszalam ze dziecko wystraczy w mace ziemniaczanek kapac czy ktoras z mamus tak robila? i co pozniej niczym nie musze malej smarowac ? zadnych kremow i pudrow ? Jedynie co to mysle ze sudocrem na odparzenia kupie ale tak poza tym to czuje sie skolowana
|
||
|
|
|
#3276 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie grudniowe cz.5
Ifcia supeeerf
Adka- ja mam 650 d i obiektyw ten sam Dobra, czemu ja widze takie krzaki na tel?
|
|
|
|
#3277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tak mam od kilku dni - nie potrafię się powstrzymać i szczególnie jeśli o słodkie i owoce chodzi. A potem cierpię no raz że na jedzenie coraz mniej miejsca a dwa zgaga. Odstawiamy słodkie razem? Adka zazdroszczę nowego sprzętu. Mi się marzy jakiś dobry wodoszczelny aparat. Wybrałam w końcu materac i łóżeczko (łóżeczko tańsze od materaca ale w 400zł powinnam się zmieścić więc teściowej chyba zbytnio nie szarpnie)
|
|
#3278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() One są takie spokojniejsze po prostu, bo wiekszosc to natyciane ma tego wszystkiego, w ogóle tak myślę, czy jak,taki soczysty kontrastowy kolor sie kupi, czy on dziecku nie będzie przeszkadzal, wiem, że to głupie ale jakoś tak o tym myślałam ![]() Ja to ogólnie sama wybieram, bo on myśli, ze może jeszcze nie trzeba, wczoraj mu powiedziałam, że męczy mnie to, ze tyle tego jest i już nie wiem jakie wybrać, to powiedział, że mi pomoże ![]() Ejj Lobofylia jest na jakimś urlopie, bo nie pamietam? I Mujer też się nie odzywa jakoś ostatnio. Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3279 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam tak.na slodycze, ale ostatnio zastapilam.to.owocami bo zdrowsze... Jak siedze ba podworku to potrafie dorwac zielone jablko i wpierdzielic. Porzeczki, jazyny wszystko... Cytat:
Cytat:
Ja bede uzywac samej wody i jakas mama pisala ze mozna olejkiem migdalowym dziecko mazac. Ale wydaje mi sie to zbedne. |
|||
|
|
|
#3280 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie czyta Ci polskich znaków ;/ nie wiem czemu, może w opcjach pozmieniaj cos, cały czas tak masz? Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez syylwuska Czas edycji: 2015-08-27 o 09:38 |
||
|
|
|
#3281 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwuska ale tylko kirde niektore posty
|
|
|
|
#3282 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak czytalam artykuly o karuzelach dla dziecka to tam bylo napisane ze dziecko wlasnie powinno byc otoczone zywymi kolorami a nie mdlymi ![]() No i nie za duzo tych kolorow
|
|
|
|
|
#3284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3285 |
|
Konto usunięte
|
No i pomierzyłam meble, narysowałam sobie w paincie plan pokoju i ustawienie mebli. I jest jedna wielka
|
|
|
|
#3286 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Fajny ten opis brzuszka ! Pozwolilam sobie przekopiowac kumpeli ;D Cytat:
Ktory masz ? ja wzielam jakas wersje STM - ponoc z lepszym AF, ciekawe jak sie sprawdzi TZ juz wczoraj chwalil ze takie fajne rozmyte w tle te zdjecia ![]() hehehe Musze go podstaw nauczyc Zreszta oprocz tego mam jeszcze 3 inne ibiektywy, 2 kitowki 18-55 a ten trzeci to nie pamietam musze go z szafy wyciagnac, moze bedzie chwila dzis na to.Cytat:
pokaze Wam cicki moje ![]() ![]() ![]() Maly ma rane na nosie, bo wlazl pod panele i jeden mu spadl na glowe, sirotka moja Wgl dzis juz czwartek jutro piatek i 24 TC... a juz we wtorek polozna... a ja jestem z lista w du.pieee.... o nie !!!! ---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|
#3287 | |
|
Rozeznanie
|
dzień dobry!!
za wizytujące dziś dziewczyny!! Cytat:
piękne wieści z rana! [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52554684]No i pomierzyłam meble, narysowałam sobie w paincie plan pokoju i ustawienie mebli. I jest jedna wielka ja mam dokładnie to samo, nic mi nie pasuje tak jak chcę z meblami, które chcę kupić... siedzę i kombinuję jakby to wszystko poprzestawiać/poustawiać ale mam załamkę wiecie co? czytam i oglądam o waszych wyprawkach i zakupach i przygotowaniach... nie wiem czy coś ze mną nie tak ale w ogóle nie ogarniam- nawet mi do głowy nie wpadło pomyśleć co będę jeść w domu po porodzie, że przecież nie będę miała siły gotować ![]() z wyprawką jestem w lesie- mam troszkę ciuszków dla fasolki i na tym koniec- nie umiem jakoś się w to wkręcić..
|
|
#3288 |
|
Zadomowienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52554684]No i pomierzyłam meble, narysowałam sobie w paincie plan pokoju i ustawienie mebli. I jest jedna wielka
Ja tez jak projektowalam meble to bralam duza kartke a4 i rysowalam sobie wszystko w skali dzieki temu mialam pewnosc ze wszystko gra i w dwoch pokojach obliczen nie pomylilam moze sproboj tak Ale ogolnie rozumiem Twoj bol bo tez mamy malo miejsca bardzo |
|
|
|
#3289 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tylko co w zamian?owoców za dużo też podobno nie można, ale może marchewka albo jakieś tego typu przekąski? Masz jakiś pomysł?
|
|
#3290 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3291 |
|
Konto usunięte
|
Mervie to przybij piątkę
![]()
|
|
|
|
#3292 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A najlepsze jest to, że wyjadam slodycze TZ-owi, bo sama specjalnie nic nie kupuję żeby nie kusilo, a ze on słodyczowy człowiek jest, to zawsze szafka pełna lakoci.. |
|
|
|
|
#3293 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To zalezy od dziecka chyba. Cytat:
Ja ostatnio wyszlam z zalozenia ze z Hania dalo.sie rade to i z Wojtkiem jakos pojdzie. Nie mam sily myslec nad wyprawka itp. Wolalabym zeby tz sie tym zajal. |
||
|
|
|
#3294 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale tłumacze tżtowi że szkoda mi życia na takie akcje i oczekuje od niego że będzie się zachowywał jak dorosły facet a nie przedszkolak ![]() Kciuki! Cytat:
bardzo się cieszę! Nawet sobie nie wyobrażam jaka to ulga dla Was! Super
|
||
|
|
|
#3295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo to jest tekst skopiowany z neta. Mi nieraz też tak się krzaczy
|
|
|
#3296 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3297 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak bodźce wzrokowe
|
|
#3298 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za wizyty dzisiejsze ![]() ja dzisiaj zaczynam ostatni tydzień drugiego trymestru czyli 27
|
||
|
|
|
#3299 | ||
|
Zadomowienie
|
SV, super, że wszystko ok
![]() Fionka, moja mała też leży ułożona w poprzek brzucha, ale mają jeszcze mnóstwo czasu żeby się przekręcić Mam nadzieję, ze infekcję szybko uda się zaleczyćCytat:
![]() Cytat:
Adka gratuluję nowego zakupu, mój tż myśli nad zakupem nowego aparatu i kamery, ja się zastanawiam bardziej nad aparatem z funkcją nagrywania filmów w hd. Nie wiem na co się zdecydować, odkładam to na razie do listopada A koteły śliczne Muszę siąść do pracy trochę dzisiaj, jutro podrzucić zrobione pliki razem z L4 a tak strasznie mi się nie chce |
||
|
|
|
#3300 |
|
Zakorzenienie
|
Gryzelda ja też robiłam projekty itd. A i tak jak przyszły meble to dopiero wyszło co pasuje a co nie bo tu się okazało 5 cm mniej tu krzywa ściana itd.
Mervie jak zaczniesz to w kilka dni ogarniesz wszystko Gdzie jest Mujer? Cienwiatru ja myślę że tak do 15 jak przypili nas na słodkie to owoc a po południu to warzywa? Ja lubię marchewkę i paprykę i pomidory. W sumie każde trochę słodkie jest. A słodycze ewentualnie w weekendy? Adka jaka słodka kicia. A co do łóżeczka i materaca to wrzucę później no z Tel nie potrafię
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:55.

no my też na kasie nie siedzimy, ale staram się na jednym zaoszczędzić, a inne kupić takie jakie chcę 
czy to tylko ja tak mam od paru dni? Dzisiaj się zważyłam i stwierdzam, że chyba odstawię słodycze, co prawda zjadam zazwyczaj jeden dziennie, ale widać na wadze bo w ciągu dosłownie kilku dni wskoczył mi kilogram...i wiem że dziecko rośnie, ale mam wrażenie, że to bardziej tyłek mi rośnie niż brzuch...

musze go z szafy wyciagnac, moze bedzie chwila dzis na to.

za wizytujące dziś dziewczyny!!
piękne wieści z rana!