Mamusie grudniowe cz.5 - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-27, 09:22   #3271
czubasek20
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.5

Cytat:
Napisane przez Ifcia513 Pokaż wiadomość
Dziewczynki dzwonili ze szpitala że są już wyniki amniopunkcji!!!

Mam w brzuchu ZDROWĄ CÓRECZKĘ 🙌😂

Normalnie ryczę ze szczęścia 😂

Jeszcze tylko USG połówkowe powtórne o 11:30 i biorę się za wyprawkę 😀

Ogólnie, Sylwoha, Rudaska kciuki za wasze wizyty 😄
Super wiadomosci z samego rana

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 09:25   #3272
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Użytkownik to MikoMinky?
Tak
Syylwuska wczoraj też pytała i zapomniałam napisać

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
No niemało, ale fajny wzór w kropki znalazłaś, bo większość aukcji ma wszystkie takie same, dlatego cenę tez mają większą od reszty ;/
Dokładnie. Od przeglądania tych wszystkich kocyków już w końcu oczopląsu dostawałam i zaczynałam zła chodzić, bo niby co to jest wybrać kocyk...
W ogóle zauważyłam, że oni właśnie takie neutralne robią, a jeśli dostaniemy jeszcze od kogoś w prezencie to pewnie będzie w jakiś misie, sowy itp. więc wolałam taki kupić

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Haha przed chwila patrzylam to samo

Tez to kupie. I jak kupisz materac daj znac.
Tez nad takim mysle.

Jasne, dam znać

Cytat:
Napisane przez acapella Pokaż wiadomość
Śliczne te rzeczy Aniqa, przepiękne Zakochałam się... A fundusze ograniczone
Mój TŻ wreszcie się trochę zaktywizował, wczoraj oglądaliśmy wózki, pieluszki i jakieś inne rożki, chyba powoli się ogarnia. Jeszcze mu powiedziałam (jak gdzieś wyczytałam), że kolka może wywołać przedwczesny poród, więc chyba zepnie pupę
Dziękuję no my też na kasie nie siedzimy, ale staram się na jednym zaoszczędzić, a inne kupić takie jakie chcę
Mój też jakoś bardzo się nie angażuje w organizowanie wyprawki, ale to dlatego, że On nie potrafi wybierać... Przy urządzaniu domu było to samo, więc staram się zrozumieć. Mimo to i tak proszę go o zdanie i mówię co kupuję.

Cytat:
Napisane przez madziq111 Pokaż wiadomość
Dla chłopców jest dużo fajnych i ładnych imion, ja mam akurat synka Jakuba
a dla dziewczynki ciężko coś wybrać... może Iga?
Iga bardzo ładnie Podobnie do naszej Małej

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
Aniqa piękna pościel! !!

A ja dziś poszalalam trochę. Marzyła mi się zmiana aparaty z dobrym obiektywem przed urodzeniem maluszka. A że ja rat nie dostanę - samozatrudnienia - mama mi wzięła ) także poszalalam trochę ale ze dopiero nie dawno weszliśmy do domu nadrobiłam i uciekam spać ) jutro wam wrzucę parę kocich portretów moich maluszków )

A i sesje komputera tzta się zapowiada.
Właśnie się zobowiązał że będzie naprawiał komputery żeby mi spłacić aparat ależ ten człowiek jest kochany.
Aaaa i nie wiem po czym ale brzuch dzisiaj tragicznie (
Fajnie, że zaopatrzyłaś się w nowy sprzęt Ja muszę swój odkurzyć, bo dawno zdjęć nie robiłam, a siostra mnie namawia na sesję

No i super, że Tż się zobowiązał, że spłaci aparat

Cytat:
Dziewczyny Was tez tak ciagnie na dole, na linii majtek?
Do tego mam wrazenie ze boli mnie dupsko, tzn kosci jakby?
I od dolu jakby na bozene patrzec to tam tez mnie bola kosci? Albo cos takiego
Tyłek to mnie boli od kręgosłupa... dokładnie kość ogonowa i ból rozchodzi się na górną część pośladków
A tam niżej to mnie bolało jak byliśmy w górach, podejrzewam, że za dużo chodzenia

Cytat:
Napisane przez benita84 Pokaż wiadomość
śliczne! i ten rożek

wydaje mi sie że to są dobre wyniki, ja w pierwszej ciąży na pewno miałam dużo wyższe i nikt o cukrzycy nie mówił. A teraz to w ogóle w jakiś innych jednostkach miałam mierzone.
Dziękuję

Ja też mam w innych jednostkach podane wyniki. Ale gin.mówiła, że jest ok

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
Dzień dobry. Witam się w 24tc o matko... Za chwilę III trymestr :O liczę że tż zostanie dziś porządnie skopany. Od jutra urlop. Postanowiliśmyz tż że rezygnujemy z 3D. Zrobimy maluszkowi zdjęcia o nowym roku- to będzie lepsza pamiątka. Czy dzisiaj ktoś wizytuje?
Dobra decyzja Za tą kwotę zrobicie piękną sesję, albo trochę dołożycie

Cytat:

Taka wiadomość z rana! Tak bardzo się cieszę

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

A co do kształtu brzuszka:

Ciężarne mają dziś badania USG i minęły czasy, gdy wróżono płeć dziecka z kształtu brzucha. Nie było w tym za grosz prawdy. To nie płeć dziecka, ale geny, mięśnie, waga mamy, a także położenie płodu w macicy określają kształt brzucha w ciąży. Gdy malec układa się pupą do góry lub do dołu, jego nóżki i główka są przygięte do klatki piersiowej. Słowem jest zwinięty w kuleczkę. Wtedy brzuszek jest bardziej okrągły i przypomina piłkę. Gdy w dodatku kobieta jest młoda, wysportowana, to nawet pod koniec drugiego trymestru ciąży, patrząc na nią z tyłu, można w ogóle nie dostrzec, że spodziewa się dziecka. Zdarza się jednak, że malec układa się nietypowo, bo poprzecznie. Ma zatem pupę z jednej strony brzucha, a główkę z drugiej. Wtedy brzuch może być bardziej owalny niż okrągły i wygląda trochę jak piłka do rugby. Podobny kształt mają często brzuszki kobiet, które były już w ciąży kilka razy lub które mają nietypową, wąską budowę miednicy. Nie wierz, gdy mówią: „Jeśli brzuszek jest spiczasty, urodzisz chłopca, jeśli okrągły, powitasz na świecie dziewczynkę”.
Stary 2015-08-27, 09:27   #3273
dolinka881
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe cz.5

Cytat:

O jaaa, Ifcia! Super! Normalnie aż się wzruszyłam jak przeczytałam

Cytat:
Napisane przez cienwiatru Pokaż wiadomość
Tak nie do tematu zupełnie - czy wam się też załącza takie ssanie, że wszystko byście zjadły, co jest pod ręką czy to tylko ja tak mam od paru dni? Dzisiaj się zważyłam i stwierdzam, że chyba odstawię słodycze, co prawda zjadam zazwyczaj jeden dziennie, ale widać na wadze bo w ciągu dosłownie kilku dni wskoczył mi kilogram...i wiem że dziecko rośnie, ale mam wrażenie, że to bardziej tyłek mi rośnie niż brzuch...
Mi się włącza odkurzacz, ale tylko na słodycze:/ ale po prostu żrę wtedy jak prosiak. 3 batony albo paczka ciastek idą na jedno posiedzenie... pocieszam się myślą, że jak będzie mały, to nie będę miała czasu na słodycze, bo tersz jem po prostu z nudów:/
dolinka881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 09:27   #3274
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Tak nie do tematu zupełnie - czy wam się też załącza takie ssanie, że wszystko byście zjadły, co jest pod ręką czy to tylko ja tak mam od paru dni? Dzisiaj się zważyłam i stwierdzam, że chyba odstawię słodycze, co prawda zjadam zazwyczaj jeden dziennie, ale widać na wadze bo w ciągu dosłownie kilku dni wskoczył mi kilogram...i wiem że dziecko rośnie, ale mam wrażenie, że to bardziej tyłek mi rośnie niż brzuch...
Ja ostatnio nie mam jakoś chęci do jedzenia jem jak jestem głodna tylko...
Czasem mam zachciankę to wsunę czegoś więcej, ale ogólnie to nie...
Stary 2015-08-27, 09:30   #3275
limonka_86
Zadomowienie

Cytat:

Super bardzo dobre wiescie nawet sobie nie wyobrazam jak wielki kamien spadl Ci z serca !!

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Ja ostatnio nie mam jakoś chęci do jedzenia jem jak jestem głodna tylko...
Czasem mam zachciankę to wsunę czegoś więcej, ale ogólnie to nie...
Ja wlasnie tez nie za bardzo mam smak najbardziej to chyba jeszcze rano jedzonko mi wchodzi

Dziewczyny jakie kosmetyki dla maluszka planujecie kupic ? Mam na mysli do kapieli/smarowania itp
Slyszalam ze dziecko wystraczy w mace ziemniaczanek kapac czy ktoras z mamus tak robila? i co pozniej niczym nie musze malej smarowac ? zadnych kremow i pudrow ?
Jedynie co to mysle ze sudocrem na odparzenia kupie ale tak poza tym to czuje sie skolowana
limonka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 09:31   #3276
sylwoha
Zakorzenienie

Mamusie grudniowe cz.5

Ifcia supeeerf

Adka- ja mam 650 d i obiektyw ten sam

Dobra, czemu ja widze takie krzaki na tel?

sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 09:32   #3277
rudaska
Zakorzenienie

Cytat:

Ja tak mam od kilku dni - nie potrafię się powstrzymać i szczególnie jeśli o słodkie i owoce chodzi. A potem cierpię no raz że na jedzenie coraz mniej miejsca a dwa zgaga. Odstawiamy słodkie razem?

Adka zazdroszczę nowego sprzętu. Mi się marzy jakiś dobry wodoszczelny aparat.

Wybrałam w końcu materac i łóżeczko (łóżeczko tańsze od materaca ale w 400zł powinnam się zmieścić więc teściowej chyba zbytnio nie szarpnie)
Stary 2015-08-27, 09:33   #3278
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Tak
Syylwuska wczoraj też pytała i zapomniałam napisać

Dokładnie. Od przeglądania tych wszystkich kocyków już w końcu oczopląsu dostawałam i zaczynałam zła chodzić, bo niby co to jest wybrać kocyk...
W ogóle zauważyłam, że oni właśnie takie neutralne robią, a jeśli dostaniemy jeszcze od kogoś w prezencie to pewnie będzie w jakiś misie, sowy itp. więc wolałam taki kupić

Jasne, dam znać

Dziękuję no my też na kasie nie siedzimy, ale staram się na jednym zaoszczędzić, a inne kupić takie jakie chcę
Mój też jakoś bardzo się nie angażuje w organizowanie wyprawki, ale to dlatego, że On nie potrafi wybierać... Przy urządzaniu domu było to samo, więc staram się zrozumieć. Mimo to i tak proszę go o zdanie i mówię co kupuję.

Iga bardzo ładnie Podobnie do naszej Małej

Fajnie, że zaopatrzyłaś się w nowy sprzęt Ja muszę swój odkurzyć, bo dawno zdjęć nie robiłam, a siostra mnie namawia na sesję

Tyłek to mnie boli od kręgosłupa... dokładnie kość ogonowa i ból rozchodzi się na górną część pośladków
A tam niżej to mnie bolało jak byliśmy w górach, podejrzewam, że za dużo chodzenia

Dziękuję

Ja też mam w innych jednostkach podane wyniki. Ale gin.mówiła, że jest ok

Dobra decyzja Za tą kwotę zrobicie piękną sesję, albo trochę dołożycie

Taka wiadomość z rana! Tak bardzo się cieszę

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

A co do kształtu brzuszka:

Ciężarne mają dziś badania USG i minęły czasy, gdy wróżono płeć dziecka z kształtu brzucha. Nie było w tym za grosz prawdy. To nie płeć dziecka, ale geny, mięśnie, waga mamy, a także położenie płodu w macicy określają kształt brzucha w ciąży. Gdy malec układa się pupą do góry lub do dołu, jego nóżki i główka są przygięte do klatki piersiowej. Słowem jest zwinięty w kuleczkę. Wtedy brzuszek jest bardziej okrągły i przypomina piłkę. Gdy w dodatku kobieta jest młoda, wysportowana, to nawet pod koniec drugiego trymestru ciąży, patrząc na nią z tyłu, można w ogóle nie dostrzec, że spodziewa się dziecka. Zdarza się jednak, że malec układa się nietypowo, bo poprzecznie. Ma zatem pupę z jednej strony brzucha, a główkę z drugiej. Wtedy brzuch może być bardziej owalny niż okrągły i wygląda trochę jak piłka do rugby. Podobny kształt mają często brzuszki kobiet, które były już w ciąży kilka razy lub które mają nietypową, wąską budowę miednicy. Nie wierz, gdy mówią: â��Jeśli brzuszek jest spiczasty, urodzisz chłopca, jeśli okrągły, powitasz na świecie dziewczynkęâ�.
Nieszkodzi, na zdjęciu zobaczylam, ze napisane jest Miko i tak wpisalam na allegro

One są takie spokojniejsze po prostu, bo wiekszosc to natyciane ma tego wszystkiego, w ogóle tak myślę, czy jak,taki soczysty kontrastowy kolor sie kupi, czy on dziecku nie będzie przeszkadzal, wiem, że to głupie ale jakoś tak o tym myślałam

Ja to ogólnie sama wybieram, bo on myśli, ze może jeszcze nie trzeba, wczoraj mu powiedziałam, że męczy mnie to, ze tyle tego jest i już nie wiem jakie wybrać, to powiedział, że mi pomoże

Ejj Lobofylia jest na jakimś urlopie, bo nie pamietam? I Mujer też się nie odzywa jakoś ostatnio.

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 09:36   #3279
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mam tak.na slodycze, ale ostatnio zastapilam.to.owocami bo zdrowsze...
Jak siedze ba podworku to potrafie dorwac zielone jablko i wpierdzielic. Porzeczki, jazyny wszystko...

Cytat:
Dziewczyny Was tez tak ciagnie na dole, na linii majtek?
Do tego mam wrazenie ze boli mnie dupsko, tzn kosci jakby?
I od dolu jakby na bozene patrzec to tam tez mnie bola kosci? Albo cos takiego

Czy ja jestem jakas popsuta??

Adka jaki aparacik?
Oj ciagnie... taki ucisk na kosci czuje. Macica coraz wieksza i bedzie tylko gorzej....

Cytat:
Napisane przez limonka_86 Pokaż wiadomość
Super bardzo dobre wiescie nawet sobie nie wyobrazam jak wielki kamien spadl Ci z serca !!

Ja wlasnie tez nie za bardzo mam smak najbardziej to chyba jeszcze rano jedzonko mi wchodzi

Dziewczyny jakie kosmetyki dla maluszka planujecie kupic ? Mam na mysli do kapieli/smarowania itp
Slyszalam ze dziecko wystraczy w mace ziemniaczanek kapac czy ktoras z mamus tak robila? i co pozniej niczym nie musze malej smarowac ? zadnych kremow i pudrow ?
Jedynie co to mysle ze sudocrem na odparzenia kupie ale tak poza tym to czuje sie skolowana
Maka ziemniaczana moze strasznie wysuszyc skore dziecku. Ja nie cierpie jej uzywac. Tesciowa mi czasem maleh tylek tym sypala myslalam ze zamorduje.

Ja bede uzywac samej wody i jakas mama pisala ze mozna olejkiem migdalowym dziecko mazac. Ale wydaje mi sie to zbedne.

Stary 2015-08-27, 09:37   #3280
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Ifcia supeeerf

My też,niedawno kupiliśmy aparat, specjalnie z myślą, żeby dla Małej było czym fotki robić a chcieliśmy lustrzankę

Nie czyta Ci polskich znaków ;/ nie wiem czemu, może w opcjach pozmieniaj cos, cały czas tak masz?

Cytat:
Ja tak mam od kilku dni - nie potrafię się powstrzymać i szczególnie jeśli o słodkie i owoce chodzi. A potem cierpię no raz że na jedzenie coraz mniej miejsca a dwa zgaga. Odstawiamy słodkie razem?

Wybrałam w końcu materac i łóżeczko (łóżeczko tańsze od materaca ale w 400zł powinnam się zmieścić więc teściowej chyba zbytnio nie szarpnie)
Pokaż co wybralas

Edytowane przez syylwuska
Czas edycji: 2015-08-27 o 09:38
Stary 2015-08-27, 09:38   #3281
sylwoha
Zakorzenienie

Sylwuska ale tylko kirde niektore posty
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 09:39   #3282
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Sylwuska ale tylko kirde niektore posty
Hmm to nie mam pojęcia, może te co Dziewczyny na kompie piszą, u mnie widzisz normalnie? Ja z telefonu z aplikacji tej co Ty pisze. Musi to być wkurzajace ;/

Stary 2015-08-27, 09:39   #3283
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Nieszkodzi, na zdjęciu zobaczylam, ze napisane jest Miko i tak wpisalam na allegro

One są takie spokojniejsze po prostu, bo wiekszosc to natyciane ma tego wszystkiego, w ogóle tak myślę, czy jak,taki soczysty kontrastowy kolor sie kupi, czy on dziecku nie będzie przeszkadzal, wiem, że to głupie ale jakoś tak o tym myślałam

Ja to ogólnie sama wybieram, bo on myśli, ze może jeszcze nie trzeba, wczoraj mu powiedziałam, że męczy mnie to, ze tyle tego jest i już nie wiem jakie wybrać, to powiedział, że mi pomoże

Ejj Lobofylia jest na jakimś urlopie, bo nie pamietam? I Mujer też się nie odzywa jakoś ostatnio.

Jak czytalam artykuly o karuzelach dla dziecka to tam bylo napisane ze dziecko wlasnie powinno byc otoczone zywymi kolorami a nie mdlymi
No i nie za duzo tych kolorow

Stary 2015-08-27, 09:41   #3284
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Jak czytalam artykuly o karuzelach dla dziecka to tam bylo napisane ze dziecko wlasnie powinno byc otoczone zywymi kolorami a nie mdlymi
No i nie za duzo tych kolorow
No tak, zabawki jak najbardziej w żywych kolorach, no ale takie rzeczy do spania, to nie wiem, nie będzie ich jakoś rozpraszac? To tylko moje domysły po prostu...

Stary 2015-08-27, 09:42   #3285
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

No i pomierzyłam meble, narysowałam sobie w paincie plan pokoju i ustawienie mebli. I jest jedna wielka Nic się nie mieści tak jakbym chciała
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 09:50   #3286
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:

[/COLOR]A co do kształtu brzuszka:

Ciężarne mają dziś badania USG i minęły czasy, gdy wróżono płeć dziecka z kształtu brzucha. Nie było w tym za grosz prawdy. To nie płeć dziecka, ale geny, mięśnie, waga mamy, a także położenie płodu w macicy określają kształt brzucha w ciąży. Gdy malec układa się pupą do góry lub do dołu, jego nóżki i główka są przygięte do klatki piersiowej. Słowem jest zwinięty w kuleczkę. Wtedy brzuszek jest bardziej okrągły i przypomina piłkę. Gdy w dodatku kobieta jest młoda, wysportowana, to nawet pod koniec drugiego trymestru ciąży, patrząc na nią z tyłu, można w ogóle nie dostrzec, że spodziewa się dziecka. Zdarza się jednak, że malec układa się nietypowo, bo poprzecznie. Ma zatem pupę z jednej strony brzucha, a główkę z drugiej. Wtedy brzuch może być bardziej owalny niż okrągły i wygląda trochę jak piłka do rugby. Podobny kształt mają często brzuszki kobiet, które były już w ciąży kilka razy lub które mają nietypową, wąską budowę miednicy. Nie wierz, gdy mówią: „Jeśli brzuszek jest spiczasty, urodzisz chłopca, jeśli okrągły, powitasz na świecie dziewczynkę”.
A co masz za aparatu ?

Fajny ten opis brzuszka ! Pozwolilam sobie przekopiowac kumpeli ;D

Cytat:
Ifcia supeeerf

Ja myslaam o 650d juz danwo, ale wyszla 700d.. a nie mieli 650 na stanie.
Ktory masz ? ja wzielam jakas wersje STM - ponoc z lepszym AF, ciekawe jak sie sprawdzi
TZ juz wczoraj chwalil ze takie fajne rozmyte w tle te zdjecia
hehehe
Musze go podstaw nauczyc
Zreszta oprocz tego mam jeszcze 3 inne ibiektywy, 2 kitowki 18-55 a ten trzeci to nie pamietam musze go z szafy wyciagnac, moze bedzie chwila dzis na to.

Cytat:

My malego nikona wodoszczelnego kupilismy jakis czas temu w promocji, nie omieszkam do wykorzystac w grecji

pokaze Wam cicki moje

Maly ma rane na nosie, bo wlazl pod panele i jeden mu spadl na glowe, sirotka moja

Wgl dzis juz czwartek jutro piatek i 24 TC... a juz we wtorek polozna...
a ja jestem z lista w du.pieee.... o nie !!!!

---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ----------

Cytat:
No tak, zabawki jak najbardziej w żywych kolorach, no ale takie rzeczy do spania, to nie wiem, nie będzie ich jakoś rozpraszac? To tylko moje domysły po prostu...

Cytat:
Nawet osoby niewtajemniczone w tajniki wiedzy o kolorze, wiedzą, że ostra czerwień działa podniecająco, podczas gdy błękit czy chłodne zielenie uspokajająco. Stwierdzono, że różne barwy wywołują różne stopnie pobudzenia. Jest ono tym silniejsze im dłuższa jest fala światła oraz im większe jest natężenie barwne.

„ Światło czerwone powoduje wyraźny wzrost ciśnienia krwi, przyspieszenie oddechu i tętna oraz zwiększenie częstotliwości mrugania powiekami, natomiast promieniowanie niebieskie obniża ogólną aktywność.”[2] Fizjologiczny wpływ barwy na organizm człowieka polega na ich oddziaływaniu na system nerwowy.

Dziś już wiadomo, że kolory mają ogromny wpływ na człowieka, np. kolor czerwony podnosi napięcie mięśni i ciśnienie tętnicze krwi, powoduje przyspieszenie akcji serca oraz powoduje szybszy oddech, jest również silnym bolcem umysłowym. Kolor żółty zaś jest silnym bodźcem dla oka i nerwów, kolor fioletowy podnosi aktywność seksualną, podobnie jak czerwony u mężczyzn. Badania jakie przeprowadzono w zakresie kolorów pozwoliły wyodrębnić pewne prawidłowości, np. osoby będące chore na tą samą chorobę mają podobne preferencje kolorystyczne. Niestety medycyna nie potrafi jeszcze precyzyjnie określić, w jaki sposób kolory wpływają na organizm człowieka. Przypuszcza się jednak, iż przenikająca moc światła oddziaływuje bezpośrednio na protoplazmę komórek, a więc na szybkość i energię reakcji chemicznych zachodzących w organizmie.[3]
po wiecej odsylam tutaj

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 09:50   #3287
mervie
Rozeznanie

dzień dobry!!
za wizytujące dziś dziewczyny!!

Cytat:

GRATULACJE!!! piękne wieści z rana!

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52554684]No i pomierzyłam meble, narysowałam sobie w paincie plan pokoju i ustawienie mebli. I jest jedna wielka Nic się nie mieści tak jakbym chciała [/QUOTE]

ja mam dokładnie to samo, nic mi nie pasuje tak jak chcę z meblami, które chcę kupić... siedzę i kombinuję jakby to wszystko poprzestawiać/poustawiać ale mam załamkę wymiary są bezlitosne, w głowie wszystko wygląda fajnie a jak latam z miarą to się psuje

wiecie co? czytam i oglądam o waszych wyprawkach i zakupach i przygotowaniach...
nie wiem czy coś ze mną nie tak ale w ogóle nie ogarniam- nawet mi do głowy nie wpadło pomyśleć co będę jeść w domu po porodzie, że przecież nie będę miała siły gotować
z wyprawką jestem w lesie- mam troszkę ciuszków dla fasolki i na tym koniec- nie umiem jakoś się w to wkręcić..
Stary 2015-08-27, 09:50   #3288
limonka_86
Zadomowienie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52554684]No i pomierzyłam meble, narysowałam sobie w paincie plan pokoju i ustawienie mebli. I jest jedna wielka Nic się nie mieści tak jakbym chciała [/QUOTE]

Ja tez jak projektowalam meble to bralam duza kartke a4 i rysowalam sobie wszystko w skali dzieki temu mialam pewnosc ze wszystko gra i w dwoch pokojach obliczen nie pomylilam moze sproboj tak
Ale ogolnie rozumiem Twoj bol bo tez mamy malo miejsca bardzo
limonka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 09:51   #3289
cienwiatru
Wtajemniczenie

Cytat:

rudaska, dobrze kochana, będzie mi łatwiej zrezygnować ze słodkiego wiedząc, że i ty cierpisz razem ze mną patrząc na słodycze tylko co w zamian?owoców za dużo też podobno nie można, ale może marchewka albo jakieś tego typu przekąski? Masz jakiś pomysł?

Moje serca dwa:
J. 02.07.2011 r. (53 cm; 3000g)
I. 20.12.2015 r. (53 cm; 3250g)
cienwiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 09:52   #3290
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Rudaska ja mam wizytę o 16.30
Kciuki!
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 09:54   #3291
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Mervie to przybij piątkę postanowiłam dzisiaj wszystko pomierzyć, żeby wiedzieć co się zmieści a co nie i wyszło na to, że to co widziałam w głowie było kompletnie nierzeczywiste i nierealne ni cholery nic nie pasuje
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 09:55   #3292
dolinka881
Zadomowienie

Cytat:
rudaska, dobrze kochana, będzie mi łatwiej zrezygnować ze słodkiego wiedząc, że i ty cierpisz razem ze mną patrząc na słodycze tylko co w zamian?owoców za dużo też podobno nie można, ale może marchewka albo jakieś tego typu przekąski? Masz jakiś pomysł?
Ja wczoraj miałam ssanie, więc zjadłam dla zmyły całe opakowanie marwitek, a potem zagryzlam paczką ciastek... dla mnie nie ma już chyba ratunku...
A najlepsze jest to, że wyjadam slodycze TZ-owi, bo sama specjalnie nic nie kupuję żeby nie kusilo, a ze on słodyczowy człowiek jest, to zawsze szafka pełna lakoci..
dolinka881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 09:56   #3293
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:

Moja mala miala ulubiony kocyk. Oczo☠☠☠nopomaranczowy. No jak byla wieksza bo chyba miala z pol roku. Cos jak niektore dzieci maja z tetra. Bezz tego nie usna

To zalezy od dziecka chyba.

Cytat:
Napisane przez mervie Pokaż wiadomość
dzień dobry!!
za wizytujące dziś dziewczyny!!

GRATULACJE!!! piękne wieści z rana!

ja mam dokładnie to samo, nic mi nie pasuje tak jak chcę z meblami, które chcę kupić... siedzę i kombinuję jakby to wszystko poprzestawiać/poustawiać ale mam załamkę wymiary są bezlitosne, w głowie wszystko wygląda fajnie a jak latam z miarą to się psuje

wiecie co? czytam i oglądam o waszych wyprawkach i zakupach i przygotowaniach...
nie wiem czy coś ze mną nie tak ale w ogóle nie ogarniam- nawet mi do głowy nie wpadło pomyśleć co będę jeść w domu po porodzie, że przecież nie będę miała siły gotować
z wyprawką jestem w lesie- mam troszkę ciuszków dla fasolki i na tym koniec- nie umiem jakoś się w to wkręcić..

Ja ostatnio wyszlam z zalozenia ze z Hania dalo.sie rade to i z Wojtkiem jakos pojdzie. Nie mam sily myslec nad wyprawka itp. Wolalabym zeby tz sie tym zajal.

Stary 2015-08-27, 10:02   #3294
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Zazdroszcze Wam TZtow przejmujacych sie i angazujacych moj sie od poniedzialku wieczorem nie odzywa i tak siedzimy jak wraca z pracy jedno w jednym pokoju drugie w drugim, ale ja sie zawzielam i tym razem juz nie odpuszcze. Jutro jade do rodzicow nawet mu nic mowic nie bede kiedy wroce nie wiem moze wreszcie do niego dotrze ze ma kobiete w ciazy i czasem dobrze byloby sobie o niej przypomniec jak sam sie bedzie musial wszystkim zajac i nie bedzie ani obiadkow ani zakupow ani sprzatania :-/
współczuje takiej atmosfery w domu :/ u nas ciche dni nie moga długo trwać bo mnie to strasznie męczy... pomilcze jeden wieczór a później zaczynam rozmowe czasem spokojną czasem nie ale tłumacze tżtowi że szkoda mi życia na takie akcje i oczekuje od niego że będzie się zachowywał jak dorosły facet a nie przedszkolak

Cytat:
Uff udalo mi sie zasnac
Ja dzis wizytuje, o 17
Kciuki!

Cytat:

cudowna wiadomość bardzo się cieszę! Nawet sobie nie wyobrażam jaka to ulga dla Was! Super
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 10:04   #3295
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:

W mące kąpie się przy jakichś problemach skórnych. Ja będę stosowała płyn Babydream do kąpieli i w razie odparzeń Linomag. Sudocrem podobno wysusza

Cytat:
Ifcia supeeerf

Bo to jest tekst skopiowany z neta. Mi nieraz też tak się krzaczy
Stary 2015-08-27, 10:04   #3296
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
A co masz za aparatu ?

Fajny ten opis brzuszka ! Pozwolilam sobie przekopiowac kumpeli ;D

Ja myslaam o 650d juz danwo, ale wyszla 700d.. a nie mieli 650 na stanie.
Ktory masz ? ja wzielam jakas wersje STM - ponoc z lepszym AF, ciekawe jak sie sprawdzi
TZ juz wczoraj chwalil ze takie fajne rozmyte w tle te zdjecia
hehehe
Musze go podstaw nauczyc
Zreszta oprocz tego mam jeszcze 3 inne ibiektywy, 2 kitowki 18-55 a ten trzeci to nie pamietam musze go z szafy wyciagnac, moze bedzie chwila dzis na to.

My malego nikona wodoszczelnego kupilismy jakis czas temu w promocji, nie omieszkam do wykorzystac w grecji

pokaze Wam cicki moje

Maly ma rane na nosie, bo wlazl pod panele i jeden mu spadl na glowe, sirotka moja

Wgl dzis juz czwartek jutro piatek i 24 TC... a juz we wtorek polozna...
a ja jestem z lista w du.pieee.... o nie !!!!

---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ----------

po wiecej odsylam tutaj
Conieco o kolorach wiem, tylko zastanawiało mnie, czy na takiego Bobaska też mają wpływ
Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Moja mala miala ulubiony kocyk. Oczo☠☠☠nopomaranczowy. No jak byla wieksza bo chyba miala z pol roku. Cos jak niektore dzieci maja z tetra. Bezz tego nie usna

To zalezy od dziecka chyba.

Ja ostatnio wyszlam z zalozenia ze z Hania dalo.sie rade to i z Wojtkiem jakos pojdzie. Nie mam sily myslec nad wyprawka itp. Wolalabym zeby tz sie tym zajal.
Pewnie tak, trzeba przetestować w praktyce

Stary 2015-08-27, 10:07   #3297
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Conieco o kolorach wiem, tylko zastanawiało mnie, czy na takiego Bobaska też mają wpływ

Pewnie tak, trzeba przetestować w praktyce

Poodobno też mają wpływ jak bodźce wzrokowe

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 10:19   #3298
Koritsi_a
Zadomowienie

Cytat:

GRATULACJE

Cytat:
Napisane przez mervie Pokaż wiadomość
ja tak teraz miałam w pokoiku dla starszej. Łóżko było wybrane, a po ustawieniu mebli się okazało, że braknie 0,5 cm żeby weszło i musiałam szukać innego

za wizyty dzisiejsze

ja dzisiaj zaczynam ostatni tydzień drugiego trymestru czyli 27
Koritsi_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 10:22   #3299
kalwinka
Zadomowienie

SV, super, że wszystko ok
Fionka, moja mała też leży ułożona w poprzek brzucha, ale mają jeszcze mnóstwo czasu żeby się przekręcić Mam nadzieję, ze infekcję szybko uda się zaleczyć

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Brawo ja zobaczcie co wylicytowałam za dychę http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5604433746

Cytat:

Ogromnie się cieszę ! Wspaniała wiadomość

Adka gratuluję nowego zakupu, mój tż myśli nad zakupem nowego aparatu i kamery, ja się zastanawiam bardziej nad aparatem z funkcją nagrywania filmów w hd. Nie wiem na co się zdecydować, odkładam to na razie do listopada
A koteły śliczne

Muszę siąść do pracy trochę dzisiaj, jutro podrzucić zrobione pliki razem z L4 a tak strasznie mi się nie chce
kalwinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 10:31   #3300
rudaska
Zakorzenienie

Gryzelda ja też robiłam projekty itd. A i tak jak przyszły meble to dopiero wyszło co pasuje a co nie bo tu się okazało 5 cm mniej tu krzywa ściana itd.

Mervie jak zaczniesz to w kilka dni ogarniesz wszystko

Gdzie jest Mujer?

Cienwiatru ja myślę że tak do 15 jak przypili nas na słodkie to owoc a po południu to warzywa? Ja lubię marchewkę i paprykę i pomidory. W sumie każde trochę słodkie jest. A słodycze ewentualnie w weekendy?

Adka jaka słodka kicia.

A co do łóżeczka i materaca to wrzucę później no z Tel nie potrafię
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości