- My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 ! - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-27, 10:43   #421
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość
iclosemyeyes ja zamawiałam materac lateksowy hevea ale u użytkownika blanca-baby,przyszło wczoraj a zamawiałam w poniedziałek wieczorem.Z tym że ten użytkownik chyba właśnie ma urlop od dzisiaj.
Bardzo ładne łóżeczko, nawet bardziej mi się podoba niż te co ja zamawiałam, a na dodatek ze sprzedawcą nie ma kontaktu i te Twoje tańsze kupowałyscie coś od MAMO-TATO? Bo to z nim mam taki problem,komentarze niby same ok...
dzięki, ja ten materacyk jak coś będę zamawiała ze sklepu internetowego gdzie znalazłam najtaniej za 235 zł. A jak on Ci się podoba? Czytałam opinie, że jest trochę miękki kupiłaś jakąś specjalną wersję Aegis/Medica/Aloe Vera?

tego użytkownika MAMO-TATO nie znam

Zaczęłam jeszcze dzisiaj ciuszki przeglądać i spodobał mi się ten kombinezon: http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0302572001.html chyba go kupię jako taki lżejszy zimowy, bo mam jeden już kupiony, ale taki naprawdę gruby na mróz, to ten może by był na lżejszą pogodę

Edytowane przez Iclosemyeyes
Czas edycji: 2015-08-27 o 10:45
Iclosemyeyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 10:45   #422
Agusiek89
Wtajemniczenie

Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

Cytat:
Napisane przez limonka1983 Pokaż wiadomość
Myślałam, że tylko ja mam takie problemy ze snem... Synuś przesadził w ostatni weekend, gdy pozwolił mi pospać tylko do 2.30 Staram się chodzić spać jak najpóźniej, by przespać czas jego największej aktywności, czyli 3.30. Wczoraj się udało i pobudka była przed 5. Dziś niestety był standard Potem udaje mi się zasnąć nad ranem i czasem śpię do 11... Pół dnia w tyłku.

Mój mąż pojechał dzisiaj po całości. Śmiał się ze mnie, że jadam jakiś dziwne rzeczy jak np. truskawki z solą (mam ochotę na solowego arbuza i dziś chyba dokonam tej zbrodni), a on sam posmarował sobie dzisiaj chleb masłem orzechowym i dżemem brzoskwiniowym

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
He he mój mąż też ma razem ze mną dziwne zachcianki i sam się z siebie śmieje, że przechodzi ze mną ciążę
Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
Poznanianko ja też się zachwycam jaka jesteś szczuplutka i jaki masz zgrabny brzuszek

a co do pieska to w pełni Cię rozumiem, dla mnie zwierzę w domu zawsze było traktowane jak członek rodziny teraz mam kota i mocno przeżywałam jak miał zabieg pod narkozą i później ciężko dochodził do siebie.

Agusiek, gratuluję podpisania umowy kupiliście mieszkanie z rynku wtórnego czy pierwotnego? My chyba w przyszłym tygodniu podpisujemy umowę notarialną, ale mieszkanie do odbioru za ok rok
Dziękuję Z rynku wtórnego, na pierwotny nas nie stać Ale mieszkanko będziemy mieć 58m2 i 4 pokoiki, tak że się cieszę
Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
witam sie i ja po nieprzespanej nocy.. psy tak szczekaly cala noc ze nie dalo sie spac mimo zamknietych okien, myslalam ze mnie szlag trafi. jeszcze o 4 nad ranem nie spalam..........
Ojj skądś to znam, też u mnie się zdarzają takie przeboje A często mam tak, że przebudzę się tak ok 3 rano, pójdę siku i zasnąć już nie mogę, mała kopie się wierci i zasypiam dopiero o 6 -7 jakoś ehh
Stary 2015-08-27, 10:50   #423
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Zwymiotowala
już kiedyś czymś z takim sokiem żołądkowym, teraz podobnie. Jeśli jeszcze raz zwymiotuje albo będzie mieć rozwolnienie to pojadę.

Dziękuję
Mama mnie wczoraj załamała, bo stwierdziła, że ręce mam coraz chudsze, tylko brzuch mi rośnie i mam jeść, żeby o małą dbać. Tylko, że obżerać się przecież nie mogę, że względu na tą cukrzycę...
Miej ją na oku
Co do "dobrych rad" mam i teściowych, to czasem trzeba kiwać głową bo one pewnie same zapomniały jak to było. Organizm sam daje znać co potrzebuje, ja się przyznaje bez bicia że mięso jem może z dwa razy w tyg i to tylko kurczak. Moja mama i teściowa panikują, że za mało a ja mam dobre wyniki i nic się nie dzieje. Widocznie tak ma być

Cytat:
srebrna_smuga może z jakimś lekarzem się skontaktuj? Czasem mam podobnie - strasznie swędzą, pieką mnie piersi i wtedy też mam żółtą zaschniętą siare,ale żeby aż tak jak piszesz to nie wiem czy to normalne...

W nocy jak zwykle mnie na rozmyślania wzięło i się zastanawiałam czy to może z małą jest coś nie tak i dlatego te wyniki krwi mam takie dziwne...

A tak w ogóle to zaczynam dziś 30tydzien
Może tak jak pisałam wyżej mąż mi za mocno je podrażnił Też od paru dni ich nie dotykałam i może jakiś zastój się zrobił. Będę patrzeć, jak będzie się to powtarzać to powiem gin

Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko 
Zuzia już na świecie

srebrna_smuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 10:51   #424
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agusiek89 Pokaż wiadomość
Dziękuję Z rynku wtórnego, na pierwotny nas nie stać Ale mieszkanko będziemy mieć 58m2 i 4 pokoiki, tak że się cieszę
a to fajnie, że z wtórnego, pewnie szybciej wam się uda wprowadzić. 4 pokoje to elegancko my kupujemy z pierwotnego, ale w sumie cena za metr jest niższa niż w przypadku mieszkania w tej samej okolicy z rynku wtórnego
Stary 2015-08-27, 10:56   #425
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:
Zdecydowałam się w końcu na łóżeczko takie: http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece...604913249.html i materacyk lateksowy Hevea Baby. Co sądzicie? Zamawiała któraś z was łóżeczko od tego użytkownika arko420 albo materac Hevea?
Śliczne łóżeczko. Ja co prawda nie zamawiałam od tego użytkownika ale kupowałam na miejscu bezpośrednio od producenta mam takie: http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece...618250497.html tylko z innym rysunkiem. Także ogólnie polecam a co do materaca to czytałam, że ta firma hevea jest dobra i jeżeli nie znajdziemy nic ciekawego w sklepie to też będę zamawiać lateksowy z tej firmy
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 10:57   #426
poznanianka1990
Zakorzenienie

Dziewczyny, czy kupujecie kosze na śmieci do pokoju dziecka? Chodzi mi o to gdzie będziecie brudne pieluchy wyrzucać. Bo ja myślę o zwykłym koszu, zamykanym oczywiście, ale nie wiem czy to nie jest głupi pomysł

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 10:57   #427
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
a to fajnie, że z wtórnego, pewnie szybciej wam się uda wprowadzić. 4 pokoje to elegancko my kupujemy z pierwotnego, ale w sumie cena za metr jest niższa niż w przypadku mieszkania w tej samej okolicy z rynku wtórnego
Aha no to fajnie trafiliście u nas niestety cena za metr na rynku pierwotnym jest wyższa niż na wtórnym no i do tego jeszcze dochodzi całkowite wykończenie wnętrza, bo tam gołe ściany nawet nie otynkowane :/ więc u nas to o wiele większy koszt
Stary 2015-08-27, 10:57   #428
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
Napisane przez srebrna_smuga Pokaż wiadomość
Miej ją na oku rzytul:
Co do "dobrych rad" mam i teściowych, to czasem trzeba kiwać głową bo one pewnie same zapomniały jak to było. Organizm sam daje znać co potrzebuje, ja się przyznaje bez bicia że mięso jem może z dwa razy w tyg i to tylko kurczak. Moja mama i teściowa panikują, że za mało a ja mam dobre wyniki i nic się nie dzieje. Widocznie tak ma być
Ja jem mięso dopiero od miesiąca. Wcześniej sam widok mnie obrzydzał. Dotyk i zapach powodował mdłości, a zapach smażonego mięsa kierował nad muszlę z prędkością światła. Ile ja się nasłuchałam od teściów... Szantaże, prośby, groźby, czarne wizje jakie to dziecko się urodzi... Poskutkowało to tylko tym, że unikałam teściów jak mogłam. Przy ostatniej próbie wymuszenia we mnie mięsa w końcu się wydarłam i temat się skończył. A w lipcu jem normalnie wszelkie mięsa, choć kurczak mi najmniej podchodzi (wcześniej było to moje ulubione mięsko). Za to nadal nie dotknę pieczarek i przyprawy curry. Działają na mnie jak woda święcona na wampira.

limonka1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 11:00   #429
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki, ja ten materacyk jak coś będę zamawiała ze sklepu internetowego gdzie znalazłam najtaniej za 235 zł. A jak on Ci się podoba? Czytałam opinie, że jest trochę miękki kupiłaś jakąś specjalną wersję Aegis/Medica/Aloe Vera?

tego użytkownika MAMO-TATO nie znam

Zaczęłam jeszcze dzisiaj ciuszki przeglądać i spodobał mi się ten kombinezon: http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0302572001.html chyba go kupię jako taki lżejszy zimowy, bo mam jeden już kupiony, ale taki naprawdę gruby na mróz, to ten może by był na lżejszą pogodę
Bardzo ładny ten kombinezon Mam zniżkę do h&m, może skorzystam
Ja jutro się wybieram do znajomej, ma jakieś ciuszki odłożone do sprzedania

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-08-27, 11:00   #430
olilina
Zakorzenienie

Odnośnie"pomocnych" rad w ciąży to ja z każdej strony widzę a czasem też słyszę, że patrzą na mnie jak na dziwoląga i uważają, że przesadzam z tą dietą cukrzycową... Nikt nie potrafi zrozumieć, że skoro dietą udaje mi się jakoś utrzymać cukier w ryzach to czemu mam to olewać i skazywać się na insulinę

Albo komentarze na temat wielkości brzucha, tych na szczęście nie ma wiele, ale nie rozumiem porównywania jednego brzucha z drugim, każda jest inna, nie wiem czy tak ciężko to zrozumieć.
Ostatnio mi koleżanka mówi - w sumie to masz nawet duży ten brzuch- no dziwne naprawdę, zaraz zaczynam 8 miesiąc więc trudno żeby malal zamiast rosnąć. I tak wyskoczył dopiero niedawno. Powiedziałam, że mnie wielkość mojego brzucha nie interesuje, jest jaki jest, ważne żeby lokator w nim byl zdrowy
olilina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 11:00   #431
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
Napisane przez Agusiek89 Pokaż wiadomość
Zazdroszczę My jak na razie będziemy mieli 2 pokoje 38 metrów i bez balkonu. Mąż kupił kilka lat temu i cały czas wynajmował. O tyle fajne jest to mieszkanko, że znajduje się na parterze, a na schodach jest podjazd dla wózków, więc odpada taszczenie.

Stary 2015-08-27, 11:01   #432
fasterka90
Zadomowienie

Agusiek gratuluję mieszkania 4pokoje,58m to już takie duże, wygodnie Wam się będzie mieszkać kiedy planujecie się wprowadzić?

iclosemyeyes faktycznie zdaje się miękki, ale kierowałam się tym że jest polecane wlasanie dla dzieci... Wzięłam opcje medica. W gratisie dostałam poduszkę klin. Zapłaciłam 277 z przesyłką
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 11:02   #433
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
Śliczne łóżeczko. Ja co prawda nie zamawiałam od tego użytkownika ale kupowałam na miejscu bezpośrednio od producenta mam takie: http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece...618250497.html tylko z innym rysunkiem. Także ogólnie polecam a co do materaca to czytałam, że ta firma hevea jest dobra i jeżeli nie znajdziemy nic ciekawego w sklepie to też będę zamawiać lateksowy z tej firmy
o to fajnie, że masz też od tego producenta łóżeczko macie je już rozstawione? Porządnie wygląda i nie lata na boki? niestety nie mam jak przed zakupem obejrzeć ehh

Fasterko, to może faktycznie ma być taki miękki ten materacyk. Poza tym też leżące dziecko mniej ciśnie na taki materac, więc dla niego będzie to inaczej odczuwalne chyba

Czas edycji: 2015-08-27 o 11:06
Stary 2015-08-27, 11:07   #434
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
Napisane przez olilina Pokaż wiadomość
Odnośnie"pomocnych" rad w ciąży to ja z każdej strony widzę a czasem też słyszę, że patrzą na mnie jak na dziwoląga i uważają, że przesadzam z tą dietą cukrzycową... Nikt nie potrafi zrozumieć, że skoro dietą udaje mi się jakoś utrzymać cukier w ryzach to czemu mam to olewać i skazywać się na insulinę

Albo komentarze na temat wielkości brzucha, tych na szczęście nie ma wiele, ale nie rozumiem porównywania jednego brzucha z drugim, każda jest inna, nie wiem czy tak ciężko to zrozumieć.
Ostatnio mi koleżanka mówi - w sumie to masz nawet duży ten brzuch- no dziwne naprawdę, zaraz zaczynam 8 miesiąc więc trudno żeby malal zamiast rosnąć. I tak wyskoczył dopiero niedawno. Powiedziałam, że mnie wielkość mojego brzucha nie interesuje, jest jaki jest, ważne żeby lokator w nim byl zdrowy
Mnie najbardziej rozwalają komentarze "jakie to pokolenie jest teraz słabe. Ja pracowałam do ostatniego dnia na suwnicy i było ok. Nie miałam tego, tamtego i owego. A teraz co 2 na l4 i jeszcze muszą mieć cesarki". Z wielkością brzucha też dostaję szału. Nagle okazuje się, że na porodówki trafiają same modelki z ledwo zarysowanym brzuszkiem, maks 8 kg na plusie, a po porodzie są szczuplejsze, niż przed ciążą. Same zgrabne laski bez żadnych dolegliwości, które w ciąży czuły się idealnie, a tylko ja jestem jakimś osłabionym wielorybem, choć sama mam 8 kg na plusie i nie jest to wcale dużo. Nadal mieszczę się w spódnice w rozmiarze 36, tylko muszę je zwinąć pod brzuchem. Te spodnie od kuzynki też są ok, ale cisną mnie pod brzuchem. Na tyłek wchodzą normalnie.

Stary 2015-08-27, 11:09   #435
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Zazdroszczę My jak na razie będziemy mieli 2 pokoje 38 metrów i bez balkonu. Mąż kupił kilka lat temu i cały czas wynajmował. O tyle fajne jest to mieszkanko, że znajduje się na parterze, a na schodach jest podjazd dla wózków, więc odpada taszczenie.

U nas z balkonem, ale takim maluśkim że dwie osoby jak wyjdą to ledwo się zmieszczą he he No my na czwartym niestety, ale nie widzimy w tym problemu, byliśmy wczoraj tam, mieszkanie nie jest słoneczne, a stopnie schodów niskie, więc fajnie się wchodziło a wózek będziemy zostawiać na dole, bo jest domofon.
Cytat:
Agusiek gratuluję mieszkania 4pokoje,58m to już takie duże, wygodnie Wam się będzie mieszkać kiedy planujecie się wprowadzić?

iclosemyeyes faktycznie zdaje się miękki, ale kierowałam się tym że jest polecane wlasanie dla dzieci... Wzięłam opcje medica. W gratisie dostałam poduszkę klin. Zapłaciłam 277 z przesyłką
No takie spore fajnie rozłożone pomieszczenia. A kiedy się wprowadzimy tego nie wiem, bo jeszcze kredyt w toku, myślę że jakoś w październiku, no ale z racji tego że chcemy od razu zrobić remont generalny to pewnie w między czasie urodzę, więc na spokojnie po porodzie się przeprowadzimy, ale za to do świeżego mieszkanka
Stary 2015-08-27, 11:14   #436
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

A mnie net nie chodzi zbyt dobrze dziś i nic nie mogę zobaczyć co wrzucacie z linków :beczy:

Agusiek89 oby Wam się dobrze mieszkało i żeby szybko remont poszedł

Cytat:
Dziewczyny, czy kupujecie kosze na śmieci do pokoju dziecka? Chodzi mi o to gdzie będziecie brudne pieluchy wyrzucać. Bo ja myślę o zwykłym koszu, zamykanym oczywiście, ale nie wiem czy to nie jest głupi pomysł
My będziemy mieć

Cytat:
Ja jem mięso dopiero od miesiąca. Wcześniej sam widok mnie obrzydzał. Dotyk i zapach powodował mdłości, a zapach smażonego mięsa kierował nad muszlę z prędkością światła. Ile ja się nasłuchałam od teściów... Szantaże, prośby, groźby, czarne wizje jakie to dziecko się urodzi... Poskutkowało to tylko tym, że unikałam teściów jak mogłam. Przy ostatniej próbie wymuszenia we mnie mięsa w końcu się wydarłam i temat się skończył. A w lipcu jem normalnie wszelkie mięsa, choć kurczak mi najmniej podchodzi (wcześniej było to moje ulubione mięsko). Za to nadal nie dotknę pieczarek i przyprawy curry. Działają na mnie jak woda święcona na wampira.

No i ochota w końcu przyszła Widocznie teraz organizm potrzebuje, nie rozumiem czemu starsi tego nie rozumieją. Przecież w ciąży bywa różnie i każda ciąża jest inna. Mnie np. teraz wróciła wrażliwość na zapachy. Każdy perfum mi śmierdzi (prócz mojego męża bo ma słodki zapach), proszki mi do prania śmierdzą, ludzie mi śmierdzą

Zuzia już na świecie

Stary 2015-08-27, 11:15   #437
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:

My będziemy mieć
Ale taki zwykły czy ten specjalny? Bo mnie koszt tamtego przeraża, jeszcze te specjalne wkłady...

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-08-27, 11:20   #438
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
A mnie net nie chodzi zbyt dobrze dziś i nic nie mogę zobaczyć co wrzucacie z linków :beczy:

My będziemy mieć

No i ochota w końcu przyszła Widocznie teraz organizm potrzebuje, nie rozumiem czemu starsi tego nie rozumieją. Przecież w ciąży bywa różnie i każda ciąża jest inna. Mnie np. teraz wróciła wrażliwość na zapachy. Każdy perfum mi śmierdzi (prócz mojego męża bo ma słodki zapach), proszki mi do prania śmierdzą, ludzie mi śmierdzą
Ja tak miałam na początku. Miałam nawet etap, gdy nie mogłam dobrać pasty do zębów... Ale na początku też czułam dziwne zapachy, np. któregoś dnia szukałam w mieszkaniu porzuconych przepoconych skarpet Wszędzie czułam ich smrodek. Straszne chwile przeżywałam, gdy ktoś mi gratulował i się przytulał. Raz zwymiotowałam. Tłumaczyłam, że to z głodu. Jak mnie ssie, to rzygam. Głupio było powiedzieć, że to zapach danej osoby. Niekoniecznie pot, ale właśnie perfumy... Mam to za sobą na szczęście

Stary 2015-08-27, 11:21   #439
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
Mnie najbardziej rozwalają komentarze "jakie to pokolenie jest teraz słabe. Ja pracowałam do ostatniego dnia na suwnicy i było ok. Nie miałam tego, tamtego i owego. A teraz co 2 na l4 i jeszcze muszą mieć cesarki". Z wielkością brzucha też dostaję szału. Nagle okazuje się, że na porodówki trafiają same modelki z ledwo zarysowanym brzuszkiem, maks 8 kg na plusie, a po porodzie są szczuplejsze, niż przed ciążą. Same zgrabne laski bez żadnych dolegliwości, które w ciąży czuły się idealnie, a tylko ja jestem jakimś osłabionym wielorybem, choć sama mam 8 kg na plusie i nie jest to wcale dużo. Nadal mieszczę się w spódnice w rozmiarze 36, tylko muszę je zwinąć pod brzuchem. Te spodnie od kuzynki też są ok, ale cisną mnie pod brzuchem. Na tyłek wchodzą normalnie.

Wystarczy poczytać na mamazone pod kalendarzem co tygodniowym jak dziewczyny się licytują, która ile przytyła. Żenada jak dla mnie. Wiadomo jest, że jeśli ja ważyłam 48kg to przytyję więcej niż osoba która przed zajściem w ciążę ważyła 70kg. A one tam wypisują, że są w 30tyg. i przytyły tylko 3 kg. No ok, ale ile ważyłaś na początku? Paranoja jak dla mnie...I te opowieści babć i ciotek, że rodziło się bez znieczulenia rok po roku i się przeżyło. No to ciekawe, czemu większość z nich tak agresywnie reaguje jak się opowiada o zzo albo o cc? Czyżby zostały jednak wspomnienia bolesne z porodówki? Tak samo wczoraj, szłam z teściami do tego szpitala a teściowa zaczyna mi opowiadać jak to tutaj była gdy zaczynała ronić...nosz kurde...ja idę na usg żeby zobaczyć czy jest wszystko w porządku a ona mi z takimi tekstami. Brrr...

Zuzia już na świecie

Stary 2015-08-27, 11:22   #440
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:
o to fajnie, że masz też od tego producenta łóżeczko macie je już rozstawione? Porządnie wygląda i nie lata na boki? niestety nie mam jak przed zakupem obejrzeć ehh
Łóżeczko mamy jeszcze nie skręcone
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 11:24   #441
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale taki zwykły czy ten specjalny? Bo mnie koszt tamtego przeraża, jeszcze te specjalne wkłady...
No coś Ty Nie mam aż takich fanaberii, już widzę minę mojego męża jakbym mu powiedziała o tym koszu za 70zł na pieluchy + wkłady hehe. Zwykły kosz i worki. My śmieci wyrzucamy nawet 2x na dzień bo codziennie wymieniamy królikowi kuwetę

Zuzia już na świecie

Stary 2015-08-27, 11:41   #442
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:

My będziemy mieć

Dziękuję

Co do wrażliwości na zapachy to na początku ciąży sama ze sobą nie mogłam wytrzymać przez to wszystko mi przeszkadzało, najgorszy był balsam do smarowania brzuszka uhh blee poza tym węch mi się wyostrzył i też czułam wszystkie zapachy ze zdwojoną siłą. Potem trochę przeszło to, ale do tej pory strasznie drażni mnie zapach piwa, alkoholu jakiegokolwiek, a takiego aromatu od kogoś kto pije to po prostu znieść nie mogę... jak mój mąż czasem wypije wieczorem piwo, to aż wyganiam go do drugiego pokoju bo aż na wymioty mnie zbiera oby po ciąży to znikło

Edytowane przez Agusiek89
Czas edycji: 2015-08-27 o 11:42
Agusiek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 11:47   #443
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
No coś Ty Nie mam aż takich fanaberii, już widzę minę mojego męża jakbym mu powiedziała o tym koszu za 70zł na pieluchy + wkłady hehe. Zwykły kosz i worki. My śmieci wyrzucamy nawet 2x na dzień bo codziennie wymieniamy królikowi kuwetę
To nasi mężowie mogą sobie podać ręce. Mój by się po głowie popukał Jutro jadę do Auchan i widzę w gazetce takie kosze ale 10l, chyba starczy taka wielkość?

Dziewczyny, które mają blisko do Auchan - od dziś w promocji pampersy New Baby Dry (podwójne paczki) za niecałe 35zł, różne rozmiary

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-08-27, 11:47   #444
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Napisane przez cynamon_ Pokaż wiadomość
Karoseria, spóźnione życzenia urodzinowe dla córeczki!
Dziękuję

Cytat:
Ja nie kupuję. Zawijam i do kosza, ale kosz mam tuż pod domem, wystarczy sie wychylić i siuup do kontenera. Zdarza sie i dwa razy dziennie. Kupki zawiązuje w woreczki na pieluszki żeby nie śmierdziało. Na górze też przewijam i zwykły kosz daje radę, tylko oczywiście często opróżniam. Wiem, że laski maja te specjalne i sa zadowolone, ale w sumie nie potzrebny mi dodatkowy wydatek.
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 12:28   #445
cynamon_
Zakorzenienie

Iclosemyeyes, śliczny ten kombinezonik, też mam dwa dla małej, jeden typowo zimowy a drugi lżejszy z polaru i też z h&m
Stary 2015-08-27, 12:32   #446
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez india_love Pokaż wiadomość
Tak samo nie jem ryb, poza smażonymi bo boję się listeriozy. A po porodzie to już chyba w ogóle nie będzie można nic jeść bo kolka itp.
Dobra wiadomość jest taka, że nie wszystkie dzieci mają kolkę i niekoniecznie ich przyczyną jest dieta matki karmiącej.

Cytat:
Napisane przez wonderka Pokaż wiadomość
Hejka laski. Byłam dziś w superpharm a tam jakaś mega promocja, kobiety w ciąży dużo kupowały ale tłumy takie ze uciekam.

Byłam ten w 5-10-15 ale ceny jakieś nie za bardzo. Bardzo drogo.
A co to za promocja ?
W 5-10-15 jest faktycznie drogo, ja do takich sklepów zachodzę, żeby pooglądać, wymacać, a potem niestety zamawiam, gdzie taniej.

Cytat:
Jeju dziewczyny, czy wy też jesteście tak ciągle zmęczone jesteście? Ja juz nie wyrabiam z tym, caly czas bym tylko leżała, wiadomo ze nie mogę bo synek, bo dom trzeba ogarnąć, może to być tez od anemii nie?
A jakie masz wyniki? Morfologia, żelazo, ferrytyna? Może TSH Ci skoczyło?
Mnie żelazo pomogło na bóle głowy, wypadanie włosów, ale jeszcze dążę do idealnych wyników. Ale samo zmęczenie może być też po prostu ciążowe.

Cytat:
Dla jaj zrobiłam sobie losowanie imion - dla dziewczynki wylosowałam Ryszarda (Rysia od Siary ), a dla chłopca Eneasz

https://mamotoja.pl/ksiega-imion-dla-dzieci.html
Nam wyszło Bogusław i Jaśmina. Bogusław ok, ale Jaśmina odpada - moja koleżanka nazwała tak córkę i to bardzo charakterstyczne imię, nie chciałabym powtarzać jej wyboru
Trzymam kciuki za psiaka

Agusiek Gratuluję spisania umowy Zapowiada się naprawdę piękne, rodzinne mieszkanie.

iclosemyeyes Rok to wcale nie aż tak długo. Niektóre inwestycje zbierają zapisy na 2-3 lata naprzód
Kombinezon uroczy

Cytat:
Jestem załamana. Kuzynka właśnie przyniosła mi ciuszki i spodnie ciążowe dla mnie. Chodziła w tych gatkach do końca ciąży, a mała nie była. Przymierzam te gacie i co?! SĄ NA MNIE ZA MAŁE! Ostatni tydzień 6 miesiąca
Oj tam, gdzieś musi być haczyk. Moze masz inną budowę ciała i sylwetkę niż ona - więc nie jesteś kompatybilna z tym modelem spodni

Cytat:
Nagle okazuje się, że na porodówki trafiają same modelki z ledwo zarysowanym brzuszkiem, maks 8 kg na plusie, a po porodzie są szczuplejsze, niż przed ciążą. Same zgrabne laski bez żadnych dolegliwości, które w ciąży czuły się idealnie, a tylko ja jestem jakimś osłabionym wielorybem, choć sama mam 8 kg na plusie i nie jest to wcale dużo.
Z tego, co piszesz, jest bardzo dobrze
Ostatnio jak czekałam na patologii, widziałam sporo dziewczyn na końcówce ciaży (czekały na KTG), wcale bym nie powiedziała, że modelki. Różne - chudziutkie z brzuchem-piłeczką, te większe, zaniedbane, zadbane.

Cytat:
Napisane przez olilina Pokaż wiadomość
Ja też nie rozumiem, tym bardziej że można kogoś urazić. Nauczyłam się nie przepowiadać tygodnia ciąży z brzucha, bo a nuż okaże się, że dziewczyna jest w młodszej ciąży i się martwi, albo czuje się źle z tym.
Ja mam obecnie ok. 13kg na plusie (28tc) - można porównać ze zdjęciem, pewnie będzie więcej do końca. Trudno się mówi, mam kiepskie wyniki badań, więc najważniejsze, żeby dzieć był zdrowy. Jedyne nad czym boleję, to stawy. Przybyło mi 8kg w 2 msc, to teraz naprawdę głośno strzelają

Co do prania i prasowania: zamierzam prać normalnie i nie prasować rzeczy dziecięcych (bez większej potrzeby). Trzymam się tego, co mówiła położna na szkole rodzenia - jak ktoś lubi prasowanie, to proszę bardzo. A jak nie, to dziecku nie stanie się krzywda.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg brz.jpg (21,5 KB, 43 załadowań)

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 12:32   #447
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Iclosemyeyes, śliczny ten kombinezonik, też mam dwa dla małej, jeden typowo zimowy a drugi lżejszy z polaru i też z h&m
to ja właśnie też bym taką kombinację uzyskała w ogóle niesamowicie mi się te ciuszki z h&m dla maluszków podobają, szkoda tylko że nie mam nieograniczonego budżetu

Cornflower, ja też chyba nie będę prasować ubranek skoro nie trzeba, nie jest to moje ulubione zajęcie

Czas edycji: 2015-08-27 o 12:47
Stary 2015-08-27, 12:44   #448
JoyceSky
Zadomowienie

GG do JoyceSky

Cytat:
Napisane przez tylkokasia Pokaż wiadomość

Moja Oliwka dopiero jak dostała duże łóżko i się przeprowadził na noc do swojego pokoju - 1,5 roku - to dostała pościel. Tak spała pod kocykami.
Taki maluch utonie chyba w pościeli
Poduszek też się nie daje takim dzieciaczkom - chyba że klinową gdy problem z refluksem.
Z tego właśnie powodu ja kupiłam tylko prześcieradełko do łóżeczka i nie mam póki co żadnej pościeli. Mam śpiworek a jakby co to też różne kocyki.

Cytat:
Napisane przez india_love Pokaż wiadomość
A na mnie nic już nie pasuje Cała szafa leży odłogiem. Chodzę tylko w legianach ciążowych i t shirtach. Majtki, te gorsze, w akcie desperacji zaczęłam rozcinać po boku aby mnie nie cisnęły w brzuch. Biustonosze wszystkie na dnie szafy a chodzę tylko w sportowych za 7 zeta z Pepco
A jak jesien przyjdzie to chyba od męża kurtki będę pożyczać bo się nie dopnę
No mnie właśnie zaczyna wkurzać, że ciągle chodzę w tym samym - jedne jeansowe krótsze spodenki, leginsy i 3-4 bluzki w które się mieszczę :/ sama już nie mogę na siebie patrzeć. Muszę się rozejrzeć za jakimiś jeansami ciążowymi na jesień (mam nadzieje dorwać używane na aukcjach), bo po porodzie też nie wiem czy wejdę w spodnie sprzed ciąży - pewnie od razu nie.

Cytat:
Zdecydowałam się w końcu na łóżeczko takie: http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece...604913249.html i materacyk lateksowy Hevea Baby. Co sądzicie? Zamawiała któraś z was łóżeczko od tego użytkownika arko420 albo materac Hevea?
Ja też kupuję materac Hevea Baby. Lateksowe materace są podobno średnio-twarde i też się zastanawialam czy nie będzie za miękki, bo na początku się naczytalam, że dla dziecka ma być twardy, ale potem znalazłam sporo artykułów mówiących o tym, że ten pogląd już trafił do lamusa. Zgłupieć można i ostatnio mam takie podejście żeby już nie świrować i nie przesadzać, bo większość z tych "zaleceń" to po prostu zagranie marketignowe żeby uzasadnić wprowadzanie coraz to większej ilości produktów na rynek, a wiadomo, że rynek dziecięcy to dojna krowa.
Także kupuję ten lateksowy i nie zamierzam się schizować twardością/ miękkością.

Cytat:
Nie kupuję. My wyrzucamy śmieci codziennie, więc powinno być ok. Na początek na próbę kupię też woreczki.

Ja wczoraj złapałam mega doła bo mnie bardzo zaczął żolądek boleć. Serio, zwijałam się z bólu. Wprowadziłam dietę lekkostrawną, piję len i melisę i zobaczymy czy to coś da, ale cały dzień byłam do niczego. Mam nadzieję, że dzisiaj będzie już ok. Rano po śniadaniu mnie trochę kłuło, ale już nie jest tak źle. Konsultowałam to z lekarzem na medicover online i mówił, że to mu brzmi na kamienie żółciowe i jak o tym poczytałam to rzeczywiście to może być to, bo te bóle już mi się okresowo pojawiały przed ciążą i za każdym razem to był parogodzinny silny ból promieniujący do kręgosłupa, ale zawsze mijało, więc myślałam, że to zwykła niestrawność. Nie wiem, może powinnam to na USG sprawdzić?

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Cornflower girl, wyglądasz bardzo ładnie a te spodnie białe to ciążowe?

http://www.maxmodels.pl/joycesky.html
JoyceSky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 12:45   #449
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

O ja mam narazie 5kg na plusie. Ale z poprzedniej ciazy zostalo mi jedzcze prawie 10kg a jeszcze tyle do konca... Wtedy przytylam az 20kg!
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 12:51   #450
cynamon_
Zakorzenienie

Cornflower, nie mam pojęcia bo wyników nie widzialam na oczy, w De jest inaczej, gin mówił tylko ze mam anemię, przepisal zelazo i tyle
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości