Mamusie grudniowe cz.5 - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-27, 11:32   #3361
dolinka881
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe cz.5

Cytat:
Napisane przez andriuszka77 Pokaż wiadomość
hehe, no radzimy sobie jak możemy ale usprawiedliwione to jest wydaje mi się, że faceci co jak co, ale to cieniasy, dlatego to MY kobiety rodzimy dzieci, nie wiem czy oni by podołali hehe

mój jak tylko złapie katarek i przeziębienie to już umiera, w domu trzeba tylko nim się zajmować, bo on ... umiera hehe leży, rozpacza hehe 10% choroby, a 90% biadolenia hehe
Filmik jak dwaj faceci są podłączeni pod sprzęt stymulujący skurcze jak przy porodzie:

https://m.youtube.com/results?q=por%...5%BCczyzn&sm=1

Beka z typów :p
dolinka881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 11:33   #3362
ogolnie
Zakorzenienie

Cholera, dziewczyny. Żeby zwykłe dzianinowe ponczo kosztowało 200 zł?

Jestem załamana

Wszystko mi w biodra idzie zamiast w brzuch, żeby czasem mi tak nie zostało
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 11:34   #3363
kalusia87
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.5

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Wrrrr nie cierpie robic zakupow przez neta. W sklepie jeszcze bardziej.
Jestem tak bojowo nastawiona ze juz mam koszyk za 400zl a jeszcze chyba chemie dla siebie zamowie zeby sie w to nie bawic wiecej.
A ja uwielbiam już ostrzegłam TŻa, że czasami po prostu MUSZĘ sobie coś zamówić przez internet i tyle a teraz mam daleko do fajnych sklepów więc jestem usprawiedliwiona w dodatku jak się porówna koszt dojazdu i koszt wysyłki to zazwyczaj naprawdę wychodzi to samo
Stary 2015-08-27, 11:38   #3364
kalwinka
Zadomowienie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52556305]Dolinka ok, ale po co aż 10m2? Teraz mamy takiej wielkości pokój no i czemu kosztem garderoby?

Mervie ja lubię jeździć w nocy, więc jechałabym w piątek [/QUOTE]
Gryzia, ja jedną łazienkę mam niecałe 5 m2 drugą trochę więcej niż 7 i obie bardzo wygodnie można urządzić, w większej mam wręcz poczucie marnowania przestrzeni czasem Kuzynka swoją wielką łazienkę przeklina właśnie dlatego, że ciągle tam zimno
Już wolałabym sypialnię powiększyć (mnie garderoba nie jest potrzebna do szczęścia)

Merve mniejszy ruch chyba będzie w sobotę rano

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
Kurcze co czlowiek co opinia..
ja szczerze wolalabym mala laziemke ale miec np pralnie obok albo cos takeigo zeby lazienka byla sctricte lazienka.
amrzy mi sie taki pokoj gospodarczy...
Tu mamy podobny pogląd - właśnie robi mi się "pralnia" tj schowek gospodarczy z pralką - całe 1.5 x 1,2 m2

Uporałam się z pracą, ugotowałam ziemniaki i wypestkowałam śliwki do ciasta
kalwinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 11:38   #3365
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć Dziewczyny!
Jak tam samopoczucie dzisiaj?

Moje sie poprawia psychicznie, bo czuję coraz mocniej jak dziecko się wierci i kopie, a i brzuch się zrobił taką piłeczką.

Za to fizycznie jestem taka... uhmm ociężała, niezgrabnie się ruszam, że mnie to denerwuje. Już teraz wiem, co miała na myśli moja znajoma, jak kiedyś tam kiedyś, zapytałam ją jak się czuje w ciąży, jakie dolegliwości ją męczą najbardziej, to mi powiedziała - nadwaga.
I już ją rozumiem, człowiek się staje niezdarny taki jakiś i ociężały.

Wczoraj coś nie mogłam spać to się wyżywałam znowu na maszynie. Fionka to wrzucam zdjęcia robocze ostatnich uszytków, temat aktualny hehe dla mam - zabawki sensoryczne. Szyłam kostki sensoryczne ze ścinków które mi zostały w domu po innych szyciach. Jakoś tak mnie to uspokajało i dziwiłam wzory ścinkowe.
Zrobię więcej zdjęć lepszym aparatem później i wrzucę na swojego bloga artykuł-tutkę to Wam podam link wtedy do mojego zakątka rękodzielniczych wypocin. Może ktoś skorzysta z tutków.

BRAWO! podziwiam Cię, bo zdaję sobie sprawę jak ciężko wytrwać w postanowieniu. Tak trzymaj i chwal się tym, bo jest czym moja droga Papierosy to paskudny nałóg, nigdy się na szczęście nie mierzyłam z nim, ale widziałam jak się męczył mój dziadzio, zmarł na raka płuc przez ten tytoniowy syf. Tato miał zawał, też przez fajki

"Nikotyna działa nie tylko na mózg, ale także na inne narządy w organizmie. Przyspiesza między innymi akcję serca, a także podnosi ciśnienie tętnicze we krwi. Powoduje to szybsze "zużycie się" mięśnia sercowego. Papierosy zawierają jednak poza nikotyną dziesiątki innych substancji trujących lub szkodliwych dla organizmu człowieka. Substancje te powodują uszkodzenie śródbłonka, wywołują stan zapalny naczyń krwionośnych, zagęszczają krew i przyczyniają się do powstawania zakrzepów."

Mówiłaś, że Twój TŻ pali, ścigaj go za to! szkoda zdrowia.
Piękne ładniejsze niż w sklepach, naprawde!

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 11:39   #3366
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Cholera, dziewczyny. Żeby zwykłe dzianinowe ponczo kosztowało 200 zł?

Jestem załamana

Wszystko mi w biodra idzie zamiast w brzuch, żeby czasem mi tak nie zostało

Poszukaj po szmateksach, tam można wyrwać piękne szale i poncza za rozsądną cenę.

Na all popatrz.

Zależy gdzie szukasz. Też muszę coś kupić na zimę, póki co podkradam mężowi polary hehe

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Piękne ładniejsze niż w sklepach, naprawde!

Dziękuję za miłe słowa, zachęcam do szycia Was, takie rzeczy się prosto dzierga, a ogranicza nas tylko wyobraźnia jakie wzory się tam pojawią
andriuszka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 11:42   #3367
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dolinka881 Pokaż wiadomość
Mhm.. to my mamy taki kącik na wrzucenie balaganu, ale nazywamy to "pomieszczenie gospodarcze", a nie garderoba:p
Ahahaha

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
Gryzelda nie oddawaj garderoby! Jak mi się marzy garderoba, żeby nie musieć codziennie wszystkiego chować i składać na półki. Już teraz boleję że nie będziemy mieć sypialni tylko dla siebie. Mała łazienka nie musi być zagracona: Nasza ma 1,5x2 a i tak wcisnęłam tam prysznic 100x80 pralko-suszarkę blat i meble. A sprzątam ją 30 min. jakbym miała taką 2,5x2 to by w zupełności wystarczyło nawet nie wiem czy nie za dużo. A garderoba tak jak Adka mówi zawsze może mieć dodatkowe zastosowanie
Ja mialam nawet dywanik w garderobie coby.. noo

Cytat:
Napisane przez 0enedue Pokaż wiadomość
u nas nazywamy tym pomieszczeniem sypialnie :P:p

Adka moze Ci umkneło moje pytanie ale mozesz cos polecic na pierwsza lustrzanke ?:P
Powiem wprost - jaki budzet i jakie zastosowanie - bo lustrzanka listrzanka, ale jest masa dobry hybryd !
Mniejsz eporeczniejsze, zalezy kto co chce i jak zamierza szalec.
Napisz wiecej to cos doradze ;* Ale siedze w Canonach ze wzgledu na mozliwosci rozwoju w kwestia obiektywow analogowych istarych czesci do nich
Ale to dluzsza historia, wracam na stare tory

Cytat:
Właśnie zadzwonili do TZ-a, że nasza garderoba (3 metrowa szafa z 1,5 metrowym lustrem :p) jest już gotowa ie każdej chwili mogą ją dostarczyć, a po chwili zadzwonili z dziecięcego, że mebelki do pokoju (szafa, przewijak, łóżeczko, regał i jakieś inne pierdółki) też są już do odbioru! ale się cieszę! od razu po powrocie z Polski będziemy mieli wyposażone prawie całe mieszkanie

Cytat:
Cześć Dziewczyny!
Jak tam samopoczucie dzisiaj?

Moje sie poprawia psychicznie, bo czuję coraz mocniej jak dziecko się wierci i kopie, a i brzuch się zrobił taką piłeczką.

Za to fizycznie jestem taka... uhmm ociężała, niezgrabnie się ruszam, że mnie to denerwuje. Już teraz wiem, co miała na myśli moja znajoma, jak kiedyś tam kiedyś, zapytałam ją jak się czuje w ciąży, jakie dolegliwości ją męczą najbardziej, to mi powiedziała - nadwaga.
I już ją rozumiem, człowiek się staje niezdarny taki jakiś i ociężały.

Wczoraj coś nie mogłam spać to się wyżywałam znowu na maszynie. Fionka to wrzucam zdjęcia robocze ostatnich uszytków, temat aktualny hehe dla mam - zabawki sensoryczne. Szyłam kostki sensoryczne ze ścinków które mi zostały w domu po innych szyciach. Jakoś tak mnie to uspokajało i dziwiłam wzory ścinkowe.
Zrobię więcej zdjęć lepszym aparatem później i wrzucę na swojego bloga artykuł-tutkę to Wam podam link wtedy do mojego zakątka rękodzielniczych wypocin. Może ktoś skorzysta z tutków.

BRAWO! podziwiam Cię, bo zdaję sobie sprawę jak ciężko wytrwać w postanowieniu. Tak trzymaj i chwal się tym, bo jest czym moja droga Papierosy to paskudny nałóg, nigdy się na szczęście nie mierzyłam z nim, ale widziałam jak się męczył mój dziadzio, zmarł na raka płuc przez ten tytoniowy syf. Tato miał zawał, też przez fajki

"Nikotyna działa nie tylko na mózg, ale także na inne narządy w organizmie. Przyspiesza między innymi akcję serca, a także podnosi ciśnienie tętnicze we krwi. Powoduje to szybsze "zużycie się" mięśnia sercowego. Papierosy zawierają jednak poza nikotyną dziesiątki innych substancji trujących lub szkodliwych dla organizmu człowieka. Substancje te powodują uszkodzenie śródbłonka, wywołują stan zapalny naczyń krwionośnych, zagęszczają krew i przyczyniają się do powstawania zakrzepów."

Mówiłaś, że Twój TŻ pali, ścigaj go za to! szkoda zdrowia.
Gonie go strasznie, dziekuje za gratulacje sama jestem dumna, a co najwazniejsze NIE CAIGNIE MNIE WGL !!!!

PIekne zabaweczki !!
jejku gdybym ja tylko miala czas i gdzie maszyne rozstawic..
ciuchlandow nie ma tutaj nie mam gdzie za materialami grzebac..

Cytat:
Że się tak wtrącę, mogę Ci polecić od siebie, jakiś czas temu tez zmieniliśmy aparat i jestem mega zadowolona z niego.
Polecam więc: Canon DS126491+obiektyw tamron AF 18-200 mm.
Jakbyś chciała dokładniejszą nazwę to muszę poszukać, gdzieś kwity leżą z niego, to ci na priv podeślę.

Ładne zdjęcia robi i ma dużo opcji.
Aaaa weresja 1200d. obiektyw spoko - zalezy kto do czego potrzbeuje dlatego tutaj kwestia indydiwualna wiele robi. Ja kupilam jasna portretowke ze wzgledu na dzidzie.
co prawda 50mm - musze dalej stanac od obiektu danego ale ma to swoje plusy w zwiazku z tym ze jest abrdzo jasny ( nie wiem kto tu ma pojecie, wiec sie rozpisze ) czyli w slabych warunkach swietlnych nie ma ziarna
Takze jestem super hiper zadowolona Kociaki robilam w nocy a zobaczcie ze nie widac

Cytat:
Filmik jak dwaj faceci są podłączeni pod sprzęt stymulujący skurcze jak przy porodzie:

Znam to

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 11:45   #3368
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:

Hahaha dokładnie obejrzyjcie sobie odcinek z Przemkiem Kossakowskim, jak się dał podłączyć do aparatury takiej stymulującej skurcze dla danego rozwarcia przy porodzie wymiękł bardzo szybko hehehe

A wiecie, że ponoć po porodzie kobietom zwiększa sie próg bólu? Tzn może wytrzymać więcej.
I wierzę w to, ostatnio jak brodziliśmy w lodowatym strumieniu (źródła biją głęboko spod ziemi) to tylko moja mamcia ( urodziła naturalnie 2 dzieci) dała radę wytrzymać długo w tej wodzie a normalnie taka była zimna, że od razu mroziło krew hehehe a ona sobie po niej spacerowała i moczyła stópki hehe
Stary 2015-08-27, 11:48   #3369
zaneta_b
Rozeznanie

Cytat:
Hellooo !
wczoraj po wizycie wszystko cacy udało sie nagrac wkoncu film z tych prenatalnych ;D i wsumie przez to moj gin juz mi nie robił usg wiec nie znam wagi, ale mała szalała w brzuchu jak przyszło co do czego zeby pokazac buzie to sie cała zakryła rączkami i nici z tego ;D
później bylismy szukac pralki.. szybkie zakupy i padłam ;/
Super, gratulacje no i kolejna wstydziocha

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52555914]Żaneta u nas też na kartce wszystko pięknie wyglądało a jak mąż rozrysował na dole na posadzce gdzie ściany działowe mają być, to się okazało, że musimy właśnie "sypialnię" (też nie robimy na razie góry, tylko tyle, żeby bank zaakceptował po kredycie stan domu) pomniejszyć, bo łazienka by była tak malutka, że tylko w kółko można by było się kręcić.... I tak mi się podoba, ale będzie konflikt o górę i garderobę bo mąż chce zlikwidować garderobę całkiem i powiększyć jej kosztem łazienkę do prawie 10m2... A po co mi taka wielka łazienka?[/QUOTE]

ja też na razie górę tylko tyle co do kredytu, ewentualnie może starymi meblami umebluje jeden pokój jako awaryjny gościnny. No i koniecznie właśnie garderoba u góry musi być zrobiona bo na dole nie mam. I za nic w świecie bym z niej nie zrezygnowała! Nie chodzi mi tylko o ciuchy (chociaż na dole jak będę miała szafę to będę trzymać ciuchy odpowiednie do pory roku, a reszta schowana właśnie w garderobie), ale jeszcze pościele, koce, buty i inne takie rzeczy... No musi być i już. A co do łazienki to ja na pewno mam mniejszą. taką to mam sypialnię

Cytat:
Napisane przez mervie Pokaż wiadomość
pomocy!
od ponad miesiąca nie jeździłam samochodem bo nie czuję się na siłach i absolutnie nie czuję potrzeby
a wychodzi na to, że będę musiała jechać w małopolskę sama
to jest ostatni weekend wakacji!!
myślicie, że lepiej będzie jechać w piątek ok 20 czy w sobotę z samego rana? ? ?
boże, żeby tylko jak najmniej aut na drodze było... jestem po***na
To chyba ja jestem jakaś inna ale wolałabym jechać w nocy, mniejszy ruch i szybciej dotrzesz do celu. Albo chociaż nad ranem, bo doczytałam że planujesz lokalnymi drogami. Wyjechać np koło 3, od 4 już widno... Z tego co zauważyłam to przez różne wsie przejechać z rana, jeszcze w dodatku w sobotę to czasami tragedia...

Cytat:

hihi powiedz malej ze moge go pozyczyc, bo szkutnik ;D
ale kocha sie miziac i w nocy przytulac

dziekuje ! Moj Tz mimo alergii zgodzil sie na dwa
Ale musze wam powiedziec, ze czasm mu dokucza czasem nie, a naprawde je kocha
Chyba ze go gryza po stopach w nocy to sie odbijaja od scian

A dzisiaj nawet malego zabieraj mi z szyi w nocy a ten tak mi fajnie grzal ;d Kociary wiedza o co chodzi ;D usypia mnie mruczenie kota ;d zawszeeee

a propo moje drogie kociary - jak przyzwyczajalyscie kota na dzidzie?
O naluske sie nie boje bo to strachus jest straszny wstydliwa, ale maly bedzie obwachiwal na pewno, bo kocha zapach ciuszkow jak cos przywioze do domu to kradnie jedno i sie przytula i mruczy i wacha
Mój się za bardzo nie chce przytulać... Taki niedotykalski jest... Czasami tylko jak go coś najdzie to sam przyjdzie i się położy obok, ale to wtedy kiedy on ma ochotę. Myślę że u mnie nie będzie problemu z przyzwyczajeniem go do dziecka, gorzej mam tylko z sierścią, bo to pers i na zimę jest zawsze masakra... będę musiała chyba odkurzać codziennie...

Cytat:
Właśnie zadzwonili do TZ-a, że nasza garderoba (3 metrowa szafa z 1,5 metrowym lustrem :p) jest już gotowa ie każdej chwili mogą ją dostarczyć, a po chwili zadzwonili z dziecięcego, że mebelki do pokoju (szafa, przewijak, łóżeczko, regał i jakieś inne pierdółki) też są już do odbioru! ale się cieszę! od razu po powrocie z Polski będziemy mieli wyposażone prawie całe mieszkanie
Super wiadomości, nic tylko wyposażać

Cytat:

Fajne te kostki, powiedz mi czym je wypełniłaś??? I te tasiemki na brzegach to co to? Zwykła wstążka to przecież nie jest... Gdzie takie kupić? Bo dzieci to bardzo lubią do buzi brać więc to jakieś takie specjalne chyba musi być, co? Ja chciałam zrobić imię z takich literek i też właśnie jakieś kostki ale nie wiem czym to się wypełnia. Znalazłam coś o kulkach silikonowych, a jak wpisałam to na allegro to mi wyskoczyły kulki gejszy

Cytat:
0enedue
My wczoraj wieczorem też Oczywiście ja na górze z tym brzucholcem, przytuliłam się, mały jak yebutnął to aż TŻ krzyknął Prosto w jego...

myslałam ze sie posikam ze smiechu
leżę i ryczę ze śmiechu
zaneta_b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 11:48   #3370
ogolnie
Zakorzenienie

Andriuszka u mnie w mieście szmateksy są bardzo ubogie...
Żeby faktycznie połazić po fajnych, musiałabym jechać do Poznania, a znowuż 45 km jechać samochodem mi się nie chce, żeby przez połowę drogi stać w centrum w korkach. Pociągiem tym bardziej nie chcę jechać, potem musiałabym się bujać tramwajami, a tego szczerze nie znoszę
I tak źle i tak niedobrze

Sama nie wiem, chyba muszę przespać się z tymi kosmicznymi kwotami za kawałek materiału i po prostu kupić...
Jutro skoczę jeszcze na jeden targ, ale widzę, że za wszystko życzą sobie więcej niż w sklepach. A z kolei Bułgarzy czy Rumuni to mają tanio, ale "bez rozmiaru" czyli chooy wie na kogo pasuje...
Stary 2015-08-27, 11:49   #3371
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaneta_b Pokaż wiadomość
Gryzelda ja mam taki problem z nowym domem... Jak się przeprowadzimy za rok to będzie masakra. Pomieszczenia były planowane inaczej, na dole mam jedną sypialnie i kurcze będę musiała zmieścić tam wszystko bo góry na razie nie będziemy robić... :-( jeszcze nie zbudowany a już mi się nie podoba :-(

A co do Kocyka minky to ja myślałam wziąć jedna stronę szarą, może w te gwiazdki a druga może te jasne sówki... Jeszcze pomyślę
Jak to sie mowi ,..?
Pierwszy dom dls wroga, drugi dla sasiada, trzeci dla siebie

Cytat:
woooow... super gin! ja po zmianie kliniki nie widziałam żadnej próbeczki na oczy

Żartujesz?? Mi się marzy ogromna łazienka.. z wanną i prysznicem.. i dwiema umywalkami.. może kiedyś się dorobie takiej:p

Ja mam duza lazienke. Cos ok 10 m2 jak nie wiecej. Masakra. Sprztac ja to tragedia.
Chociaz moze to kwestia tego ze szwagierka z tesicowa ja urzadzaly i mi sie w ogoke nie podoba.

Cytat:
mysle ze rano ..

mojego tez to nie rusza :P a jak wczoraj zaczełam panikowac ze tyle musimy kupic ze tego jest taaaaaaaaaaak duzo... to ze stoickim spokojem powiedział ..kupimy.. i to jest reakacja na wszystko ;p

a własnie miałam Wam jeszcze pisac co do ostatnio po tak lezałam na tż i nie chciało mi sie wstawac po 2 min tz taki oburzony wstawaj wstawaj bo sie mała zdenerwuje
My jak sie jewzcze seksilismy to tz do mnie zebym zlazila bo mu ciezko
A ja nie cierpie tego uczucia rozlaczania.

Cytat:
Nooo.. ostatnio TZ do mnie : "możesz np. starać się stawiać stopy jedna za drugą? ", patrzę, a ja chodzę jak chłop- stopy na zewnątrz stawiam przy chodzeniu.. jakoś tak automatycznie mi to przyszło i nawet nie czułam, że inaczej chodzę:p
Kaczy chodzik
Tez juz tak chodze
Jeszcze ostatbio reka sie podpieram na biodrze

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-08-27, 11:55   #3372
ogolnie
Zakorzenienie

Ejj, a ja chodzę jakoś wolno, jakbym nie mogła włączyć drugiego biegu

Jezu, a my mamy jechać nad morze za tydzień, aż się boję czy czasem turyści nie zadzwonią do greenpeaca że waleń na brzegu
Stary 2015-08-27, 11:55   #3373
0enedue
Zadomowienie

Cytat:

Powiem wprost - jaki budzet i jakie zastosowanie - bo lustrzanka listrzanka, ale jest masa dobry hybryd !
Mniejsz eporeczniejsze, zalezy kto co chce i jak zamierza szalec.
Napisz wiecej to cos doradze ;* Ale siedze w Canonach ze wzgledu na mozliwosci rozwoju w kwestia obiektywow analogowych istarych czesci do nich
Ale to dluzsza historia, wracam na stare tory

na dnich sie do Ciebie odezwe w tej sprawie

Iga 14.12.2015

0enedue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 11:56   #3374
k_asienka
Rozeznanie

Witam się z Wami

Wróciliśmy z wakacji (w poniedziałek wieczorem, ale nie miałam chwili, żeby tutaj zajrzeć), było cudownie. Zwiedziliśmy Łebę i Kołobrzeg.
Łebą jestem zachwycona, takie malutkie przytulne miasteczko, natomiast Kołobrzeg - nie dla mnie.
Jak się macie? Jak wizyty? I co się działo jak mnie nie było?
Teraz postaram się Was nadrobić (ciężko będzie, bo widzę że nowy wątek ponad 100 stron ma gonicie dziewczynki), ale będę twarda
Ja z małym mamy się świetnie, za dwa tygodnie kolejna wizyta, już się nie mogę doczekać
Tymczasem uciekam do pracy, miłego dnia :
k_asienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 11:58   #3375
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:

A wiecie, że ponoć po porodzie kobietom zwiększa sie próg bólu? Tzn może wytrzymać więcej.
Nie wiem na wy, ale ja bym wolała, żeby mi się zwiększył przed porodem
Stary 2015-08-27, 12:02   #3376
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Poszukaj po szmateksach, tam można wyrwać piękne szale i poncza za rozsądną cenę.

Na all popatrz.

Zależy gdzie szukasz. Też muszę coś kupić na zimę, póki co podkradam mężowi polary hehe

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Dziękuję za miłe słowa, zachęcam do szycia Was, takie rzeczy się prosto dzierga, a ogranicza nas tylko wyobraźnia jakie wzory się tam pojawią
Jakbym tylko miała maszynę na pewno coś bym stworzyła, bo ręcznie to trochę widać ;/ uwielbiam takie Hand made a ile radości to daje, ja planuje tez zrobić literki na imiona, no ale właśnie ręcznie i nie wiem czy to będzie w ogóle dało się pokazać.

Właśnie prześlij czym to wypełniać i gdzie takie tasiemki kupić, te jestem zainteresowana

Stary 2015-08-27, 12:02   #3377
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Fajne te kostki, powiedz mi czym je wypełniłaś??? I te tasiemki na brzegach to co to? Zwykła wstążka to przecież nie jest... Gdzie takie kupić? Bo dzieci to bardzo lubią do buzi brać więc to jakieś takie specjalne chyba musi być, co? Ja chciałam zrobić imię z takich literek i też właśnie jakieś kostki ale nie wiem czym to się wypełnia. Znalazłam coś o kulkach silikonowych, a jak wpisałam to na allegro to mi wyskoczyły kulki gejszy
Wypełnienie to wkład antyalergiczny, jak do kołder, poduszek czy zabawek, np. taki:

http://allegro.pl/kulka-silikonowa-w...968396562.html

Metki kolorowe daję żeby uwagę dziecka przyciągały, niektóre wzory szeleszczą, inne mają jakies tak grzechotki, metki- robię je z tasiemek rypsowych, atłasowych, materiałowych - można zamówić na allegro lub kupić w pasmanterii, np. takie:

http://allegro.pl/listing/listing.ph...-0810&mode=dym

http://allegro.pl/tasiemka-wstazka-s...947653471.html

Można zastosować filc, różne ścinki materiałów, stare zasłony niepotrzebne, stare spodnie, zamki wszywać, jak ktoś ma hafaciarkę to bawić się w hafty.

Materiały faktycznie można w ciuchlandach kupić, tak samo koronki, tasiemki. Albo poszukać w szafie, jakieś stare ciuchy często mają ładne materiały a nikt już w tym nie będzie chodził np. Jakieś ścinki po szyciu.

Nie ma tu większej filozofii, zresztą jak ze wszystkim, kwestia mieć wolną chwilę i chęci to nie musi być doskonałe, ważne że zrobione od serca
Stary 2015-08-27, 12:03   #3378
kalusia87
Zakorzenienie

Ostatnio wyszła mi taaaka pyszna pieczarkowa, oczywiście jak dzisiaj chciałam żeby wyszła taka sama to nic z tego
Stary 2015-08-27, 12:03   #3379
syylwuska
Zakorzenienie

K_asienka cieszę sie, Ze wyjazd udany, a jak mama zadowolona to Dzidziuś tez fajnie ze odpoczeliscie. u nas wszystkich chyba raczej dobrze, wizyty ok, wiadomo każdej z dnia na dzien cos tam dolega, ale już chyba taki czas

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-08-27, 12:04   #3380
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Andriuszka u mnie w mieście szmateksy są bardzo ubogie...
Żeby faktycznie połazić po fajnych, musiałabym jechać do Poznania, a znowuż 45 km jechać samochodem mi się nie chce, żeby przez połowę drogi stać w centrum w korkach. Pociągiem tym bardziej nie chcę jechać, potem musiałabym się bujać tramwajami, a tego szczerze nie znoszę
I tak źle i tak niedobrze

Sama nie wiem, chyba muszę przespać się z tymi kosmicznymi kwotami za kawałek materiału i po prostu kupić...
Jutro skoczę jeszcze na jeden targ, ale widzę, że za wszystko życzą sobie więcej niż w sklepach. A z kolei Bułgarzy czy Rumuni to mają tanio, ale "bez rozmiaru" czyli chooy wie na kogo pasuje...
Polecam portale aukcyjne, jak Allegro, OLX albo takie z rękodziełem.
Stary 2015-08-27, 12:04   #3381
dolinka881
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Ja też:p chociaż ja i tak mam wysoki próg bólu. Mój TŻ myśli, że mnie nigdy nic nie boli, bo bardzo rzadko narzekam.. także myślę, że przy porodzie nie będę się darła w niebogłosy. Moja mama opowiadała, że urodziła 3 córki pocichutku i że miewała mocniejsze bóle okresowe niż cały poród:p Niech to będzie uwarunkowane genetycznie!!
A tak w ogóle to planujecie znieczulenie? Ja na bank nie dam sobie niczego wbić w kręgosłup... mój wujas miał takie znieczulenie i tak niefortunnie mu wbili, że stracił węch...
dolinka881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 12:06   #3382
czubasek20
Zakorzenienie

chyba zamówie ten komplet marynarski małemu bo mi sie starsznie podoba http://allegro.pl/6el-posciel-90-120...612019883.html

Stary 2015-08-27, 12:07   #3383
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
hehe, myślę że przy porodzie dopiero odkryjemy jak wielki on jest
oj będzie dobrze, musi być!

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Jakbym tylko miała maszynę na pewno coś bym stworzyła, bo ręcznie to trochę widać ;/ uwielbiam takie Hand made a ile radości to daje, ja planuje tez zrobić literki na imiona, no ale właśnie ręcznie i nie wiem czy to będzie w ogóle dało się pokazać.

Właśnie prześlij czym to wypełniać i gdzie takie tasiemki kupić, te jestem zainteresowana

A co to ręcznie to gorzej? naucz sie ladnych ściegów i do dzieła każda technika ma swoje uroki czy to dzierganie na drutach, czy ręcznie szycie, czy maszynowe

https://www.google.pl/search?q=%C5%9...Faa8cgod3dUJwg

Kup sobie kordonki i wyszywaj tworząc tez piękne rzeczy A wujek google zainspiruje

Edytowane przez andriuszka77
Czas edycji: 2015-08-27 o 12:14

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-08-27, 12:08   #3384
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też:p chociaż ja i tak mam wysoki próg bólu. Mój TŻ myśli, że mnie nigdy nic nie boli, bo bardzo rzadko narzekam.. także myślę, że przy porodzie nie będę się darła w niebogłosy. Moja mama opowiadała, że urodziła 3 córki pocichutku i że miewała mocniejsze bóle okresowe niż cały poród:p Niech to będzie uwarunkowane genetycznie!!
A tak w ogóle to planujecie znieczulenie? Ja na bank nie dam sobie niczego wbić w kręgosłup... mój wujas miał takie znieczulenie i tak niefortunnie mu wbili, że stracił węch...

ja przy pierwszym nie miałam znieczuelnia, boje sie igieł wbijanych w kregosłup.
Cesarki raczej na zywca nie dam rady przetrzymac, a wole w kregosłup niz całkowita narkoze.

Stary 2015-08-27, 12:09   #3385
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
chyba zamówie ten komplet marynarski małemu bo mi sie starsznie podoba http://allegro.pl/6el-posciel-90-120...612019883.html
śliczne wzory, ładny materiał choć morza nie lubię i tych klimatów to u kogoś mi sie podoba
Stary 2015-08-27, 12:19   #3386
Ifcia513
Raczkowanie

Dzięki dziewczyny 😄 w ogóle to nie wiem co bym bez Was zrobiła przez te 6 tygodni... A tak to zajęłam się czytaniem co u Was i nie myślałam tak bardzo o tych wynikach 😃

Jestem już po USG, wszystko ok, mała waży 560g, gin nic nieprawidłowego nie znalazła więc się cieszę 😃

To teraz idę odespac bo przez kilka ostatnich nocy nie bardzo mogłam spać z nerwów chyba a teraz jak już wiem, że wszystko ok to oczy same mi się zamykają 😃

Ifcia513 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 12:21   #3387
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ifcia513 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny 😄 w ogóle to nie wiem co bym bez Was zrobiła przez te 6 tygodni... A tak to zajęłam się czytaniem co u Was i nie myślałam tak bardzo o tych wynikach 😃

Jestem już po USG, wszystko ok, mała waży 560g, gin nic nieprawidłowego nie znalazła więc się cieszę 😃

To teraz idę odespac bo przez kilka ostatnich nocy nie bardzo mogłam spać z nerwów chyba a teraz jak już wiem, że wszystko ok to oczy same mi się zamykają 😃
GRATULUJĘ ! Odpoczywaj

Ja też mam stresa, w poniedziałek wizyta u ginekologa i dowiem się czy wszystko ok. To gadam z Wami, szyję, słucham audiobooka i tak sobie zajmuje myśli, żeby nie dziwić i się nie stresować badaniami
Stary 2015-08-27, 12:22   #3388
0enedue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez k_asienka Pokaż wiadomość
Witam się z Wami

Wróciliśmy z wakacji (w poniedziałek wieczorem, ale nie miałam chwili, żeby tutaj zajrzeć), było cudownie. Zwiedziliśmy Łebę i Kołobrzeg.
Łebą jestem zachwycona, takie malutkie przytulne miasteczko, natomiast Kołobrzeg - nie dla mnie.
Jak się macie? Jak wizyty? I co się działo jak mnie nie było?
Teraz postaram się Was nadrobić (ciężko będzie, bo widzę że nowy wątek ponad 100 stron ma gonicie dziewczynki), ale będę twarda
Ja z małym mamy się świetnie, za dwa tygodnie kolejna wizyta, już się nie mogę doczekać
Tymczasem uciekam do pracy, miłego dnia :
witamy po urlopie ))

Cytat:

!

Iga 14.12.2015

0enedue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 12:28   #3389
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Super, gratulacje no i kolejna wstydziocha

ja też na razie górę tylko tyle co do kredytu, ewentualnie może starymi meblami umebluje jeden pokój jako awaryjny gościnny. No i koniecznie właśnie garderoba u góry musi być zrobiona bo na dole nie mam. I za nic w świecie bym z niej nie zrezygnowała! Nie chodzi mi tylko o ciuchy (chociaż na dole jak będę miała szafę to będę trzymać ciuchy odpowiednie do pory roku, a reszta schowana właśnie w garderobie), ale jeszcze pościele, koce, buty i inne takie rzeczy... No musi być i już. A co do łazienki to ja na pewno mam mniejszą. taką to mam sypialnię

To chyba ja jestem jakaś inna ale wolałabym jechać w nocy, mniejszy ruch i szybciej dotrzesz do celu. Albo chociaż nad ranem, bo doczytałam że planujesz lokalnymi drogami. Wyjechać np koło 3, od 4 już widno... Z tego co zauważyłam to przez różne wsie przejechać z rana, jeszcze w dodatku w sobotę to czasami tragedia...

Mój się za bardzo nie chce przytulać... Taki niedotykalski jest... Czasami tylko jak go coś najdzie to sam przyjdzie i się położy obok, ale to wtedy kiedy on ma ochotę. Myślę że u mnie nie będzie problemu z przyzwyczajeniem go do dziecka, gorzej mam tylko z sierścią, bo to pers i na zimę jest zawsze masakra... będę musiała chyba odkurzać codziennie...

Ja pomyslalam dzisiaj o tym malych samobiegajacym odkurzaczu wlasnie w kwestii klakow.
A masz lda niego furminator do wyczesywania ?

Cytat:
na dnich sie do Ciebie odezwe w tej sprawie
Oki

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 12:32   #3390
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:

Cieszę się razem z Tobą
Uuu, to malutką masz dużą Mój mały to chyba najmniejszy póki co, pewnie jeszcze 0,5 kg nie ma W matkę wszystko pakuje niedobry

Chyba się pogoda zmienia, bo mam ciśnienie dziś wysokie, albo też stresa jak zwykle przed wizytą...Dobrze, że gin nie nosi białego fartucha tylko siedzi w normalnym stroju, bo inaczej w ogóle bym przed każdą wizytą padake ... No co, mam syndrom białego fartucha
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości