|
|
#3361 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe cz.5
Cytat:
https://m.youtube.com/results?q=por%...5%BCczyzn&sm=1 Beka z typów :p |
|
|
|
|
#3362 |
|
Zakorzenienie
|
Cholera, dziewczyny. Żeby zwykłe dzianinowe ponczo kosztowało 200 zł?
Jestem załamana Wszystko mi w biodra idzie zamiast w brzuch, żeby czasem mi tak nie zostało
|
|
|
|
#3363 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.5
Cytat:
już ostrzegłam TŻa, że czasami po prostu MUSZĘ sobie coś zamówić przez internet i tyle a teraz mam daleko do fajnych sklepów więc jestem usprawiedliwiona w dodatku jak się porówna koszt dojazdu i koszt wysyłki to zazwyczaj naprawdę wychodzi to samo
|
|
|
#3364 | |
|
Zadomowienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52556305]Dolinka ok, ale po co aż 10m2? Teraz mamy takiej wielkości pokój
no i czemu kosztem garderoby? ![]() Mervie ja lubię jeździć w nocy, więc jechałabym w piątek [/QUOTE]Gryzia, ja jedną łazienkę mam niecałe 5 m2 drugą trochę więcej niż 7 i obie bardzo wygodnie można urządzić, w większej mam wręcz poczucie marnowania przestrzeni czasem Już wolałabym sypialnię powiększyć (mnie garderoba nie jest potrzebna do szczęścia) Merve mniejszy ruch chyba będzie w sobotę rano Cytat:
![]() Uporałam się z pracą, ugotowałam ziemniaki i wypestkowałam śliwki do ciasta
|
|
|
|
|
#3365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3366 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poszukaj po szmateksach, tam można wyrwać piękne szale i poncza za rozsądną cenę. Na all popatrz. Zależy gdzie szukasz. Też muszę coś kupić na zimę, póki co podkradam mężowi polary hehe ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3367 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mniejsz eporeczniejsze, zalezy kto co chce i jak zamierza szalec. Napisz wiecej to cos doradze ;* Ale siedze w Canonach ze wzgledu na mozliwosci rozwoju w kwestia obiektywow analogowych istarych czesci do nich ![]() Ale to dluzsza historia, wracam na stare tory ![]() Cytat:
Cytat:
sama jestem dumna, a co najwazniejsze NIE CAIGNIE MNIE WGL !!!!PIekne zabaweczki !! jejku gdybym ja tylko miala czas i gdzie maszyne rozstawic.. ciuchlandow nie ma tutaj nie mam gdzie za materialami grzebac.. Cytat:
co prawda 50mm - musze dalej stanac od obiektu danego ale ma to swoje plusy w zwiazku z tym ze jest abrdzo jasny ( nie wiem kto tu ma pojecie, wiec sie rozpisze ) czyli w slabych warunkach swietlnych nie ma ziarna Takze jestem super hiper zadowolona Kociaki robilam w nocy a zobaczcie ze nie widac ![]() Cytat:
|
|
#3368 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
obejrzyjcie sobie odcinek z Przemkiem Kossakowskim, jak się dał podłączyć do aparatury takiej stymulującej skurcze dla danego rozwarcia przy porodzie wymiękł bardzo szybko hehehe A wiecie, że ponoć po porodzie kobietom zwiększa sie próg bólu? Tzn może wytrzymać więcej. ![]() I wierzę w to, ostatnio jak brodziliśmy w lodowatym strumieniu (źródła biją głęboko spod ziemi) to tylko moja mamcia ( urodziła naturalnie 2 dzieci) dała radę wytrzymać długo w tej wodzie a normalnie taka była zimna, że od razu mroziło krew hehehe a ona sobie po niej spacerowała i moczyła stópki hehe
|
|
|
|
|
#3369 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52555914]Żaneta u nas też na kartce wszystko pięknie wyglądało a jak mąż rozrysował na dole na posadzce gdzie ściany działowe mają być, to się okazało, że musimy właśnie "sypialnię" (też nie robimy na razie góry, tylko tyle, żeby bank zaakceptował po kredycie stan domu) pomniejszyć, bo łazienka by była tak malutka, że tylko w kółko można by było się kręcić.... I tak mi się podoba, ale będzie konflikt o górę i garderobę ja też na razie górę tylko tyle co do kredytu, ewentualnie może starymi meblami umebluje jeden pokój jako awaryjny gościnny. No i koniecznie właśnie garderoba u góry musi być zrobiona bo na dole nie mam. I za nic w świecie bym z niej nie zrezygnowała! Nie chodzi mi tylko o ciuchy (chociaż na dole jak będę miała szafę to będę trzymać ciuchy odpowiednie do pory roku, a reszta schowana właśnie w garderobie), ale jeszcze pościele, koce, buty i inne takie rzeczy... No musi być i już. A co do łazienki to ja na pewno mam mniejszą. taką to mam sypialnię ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3370 |
|
Zakorzenienie
|
Andriuszka u mnie w mieście szmateksy są bardzo ubogie...
Żeby faktycznie połazić po fajnych, musiałabym jechać do Poznania, a znowuż 45 km jechać samochodem mi się nie chce, żeby przez połowę drogi stać w centrum w korkach. Pociągiem tym bardziej nie chcę jechać, potem musiałabym się bujać tramwajami, a tego szczerze nie znoszę I tak źle i tak niedobrze ![]() Sama nie wiem, chyba muszę przespać się z tymi kosmicznymi kwotami za kawałek materiału i po prostu kupić... Jutro skoczę jeszcze na jeden targ, ale widzę, że za wszystko życzą sobie więcej niż w sklepach. A z kolei Bułgarzy czy Rumuni to mają tanio, ale "bez rozmiaru" czyli chooy wie na kogo pasuje... |
|
|
|
#3371 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pierwszy dom dls wroga, drugi dla sasiada, trzeci dla siebie ![]() Cytat:
Ja mam duza lazienke. Cos ok 10 m2 jak nie wiecej. Masakra. Sprztac ja to tragedia. Chociaz moze to kwestia tego ze szwagierka z tesicowa ja urzadzaly i mi sie w ogoke nie podoba. Cytat:
![]() A ja nie cierpie tego uczucia rozlaczania. Cytat:
![]() Tez juz tak chodze ![]() Jeszcze ostatbio reka sie podpieram na biodrze
|
||||
|
|
|
#3372 |
|
Zakorzenienie
|
Ejj, a ja chodzę jakoś wolno, jakbym nie mogła włączyć drugiego biegu
Jezu, a my mamy jechać nad morze za tydzień, aż się boję czy czasem turyści nie zadzwonią do greenpeaca że waleń na brzegu |
|
|
|
#3373 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3374 |
|
Rozeznanie
|
Witam się z Wami
Wróciliśmy z wakacji (w poniedziałek wieczorem, ale nie miałam chwili, żeby tutaj zajrzeć), było cudownie. Zwiedziliśmy Łebę i Kołobrzeg. Łebą jestem zachwycona, takie malutkie przytulne miasteczko, natomiast Kołobrzeg - nie dla mnie. Jak się macie? Jak wizyty? I co się działo jak mnie nie było? Teraz postaram się Was nadrobić (ciężko będzie, bo widzę że nowy wątek ponad 100 stron ma gonicie dziewczynki), ale będę twarda ![]() Ja z małym mamy się świetnie, za dwa tygodnie kolejna wizyta, już się nie mogę doczekać Tymczasem uciekam do pracy, miłego dnia :
|
#3375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie prześlij czym to wypełniać i gdzie takie tasiemki kupić, te jestem zainteresowana ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3377 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/kulka-silikonowa-w...968396562.html Metki kolorowe daję żeby uwagę dziecka przyciągały, niektóre wzory szeleszczą, inne mają jakies tak grzechotki, metki- robię je z tasiemek rypsowych, atłasowych, materiałowych - można zamówić na allegro lub kupić w pasmanterii, np. takie: http://allegro.pl/listing/listing.ph...-0810&mode=dym http://allegro.pl/tasiemka-wstazka-s...947653471.html Można zastosować filc, różne ścinki materiałów, stare zasłony niepotrzebne, stare spodnie, zamki wszywać, jak ktoś ma hafaciarkę to bawić się w hafty. Materiały faktycznie można w ciuchlandach kupić, tak samo koronki, tasiemki. Albo poszukać w szafie, jakieś stare ciuchy często mają ładne materiały a nikt już w tym nie będzie chodził np. Jakieś ścinki po szyciu. Nie ma tu większej filozofii, zresztą jak ze wszystkim, kwestia mieć wolną chwilę i chęci to nie musi być doskonałe, ważne że zrobione od serca
|
|
|
|
|
#3378 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio wyszła mi taaaka pyszna pieczarkowa, oczywiście jak dzisiaj chciałam żeby wyszła taka sama to nic z tego
|
|
#3379 |
|
Zakorzenienie
|
K_asienka cieszę sie, Ze wyjazd udany, a jak mama zadowolona to Dzidziuś tez
fajnie ze odpoczeliscie. u nas wszystkich chyba raczej dobrze, wizyty ok, wiadomo każdej z dnia na dzien cos tam dolega, ale już chyba taki czas ![]() ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3380 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3381 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A tak w ogóle to planujecie znieczulenie? Ja na bank nie dam sobie niczego wbić w kręgosłup... mój wujas miał takie znieczulenie i tak niefortunnie mu wbili, że stracił węch... |
|
|
|
|
#3382 |
|
Zakorzenienie
|
chyba zamówie ten komplet marynarski małemu bo mi sie starsznie podoba http://allegro.pl/6el-posciel-90-120...612019883.html
|
|
|
|
#3383 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oj będzie dobrze, musi być! ![]() ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Cytat:
naucz sie ladnych ściegów i do dzieła każda technika ma swoje uroki czy to dzierganie na drutach, czy ręcznie szycie, czy maszynowe ![]() https://www.google.pl/search?q=%C5%9...Faa8cgod3dUJwg Kup sobie kordonki i wyszywaj tworząc tez piękne rzeczy A wujek google zainspiruje
Edytowane przez andriuszka77 Czas edycji: 2015-08-27 o 13:14 |
||
|
|
|
#3384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja przy pierwszym nie miałam znieczuelnia, boje sie igieł wbijanych w kregosłup. Cesarki raczej na zywca nie dam rady przetrzymac, a wole w kregosłup niz całkowita narkoze. |
|
|
|
|
#3385 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
choć morza nie lubię i tych klimatów to u kogoś mi sie podoba
|
|
|
|
|
#3386 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny 😄 w ogóle to nie wiem co bym bez Was zrobiła przez te 6 tygodni... A tak to zajęłam się czytaniem co u Was i nie myślałam tak bardzo o tych wynikach 😃
Jestem już po USG, wszystko ok, mała waży 560g, gin nic nieprawidłowego nie znalazła więc się cieszę 😃 To teraz idę odespac bo przez kilka ostatnich nocy nie bardzo mogłam spać z nerwów chyba a teraz jak już wiem, że wszystko ok to oczy same mi się zamykają 😃
|
#3387 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
! Odpoczywaj Ja też mam stresa, w poniedziałek wizyta u ginekologa i dowiem się czy wszystko ok. To gadam z Wami, szyję, słucham audiobooka i tak sobie zajmuje myśli, żeby nie dziwić i się nie stresować badaniami
|
|
|
|
|
#3388 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
))Cytat:
!
|
|
#3389 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A masz lda niego furminator do wyczesywania ? Oki
|
|
#3390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uuu, to malutką masz dużą Mój mały to chyba najmniejszy póki co, pewnie jeszcze 0,5 kg nie ma W matkę wszystko pakuje niedobry ![]() Chyba się pogoda zmienia, bo mam ciśnienie dziś wysokie, albo też stresa jak zwykle przed wizytą...Dobrze, że gin nie nosi białego fartucha tylko siedzi w normalnym stroju, bo inaczej w ogóle bym przed każdą wizytą padake ... No co, mam syndrom białego fartucha |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:30.

ale usprawiedliwione to jest 
a teraz mam daleko do fajnych sklepów więc jestem usprawiedliwiona 
obok albo cos takeigo zeby lazienka byla sctricte lazienka. 

gonicie dziewczynki), ale będę twarda