|
|
#3421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe cz.5
Rudaska bonprix też ma ceny kosmiczne, ale też już o tym myślałam. Rozmiarówkę mają zawyżoną, wiosną zamówiłam sobie kurtkę wiatrówkę w swoim rozmiarze, a jak przysłali i przymierzyłam to okazało się, że 2 rozmiary za duża...Sama nie wiem, chyba jednak pojadę raz jeszcze na ten targ. Najgorsze jest to, że w nast. tygodniu mamy jechać nad morze i chciałabym w razie czego mieć coś cieplejszego, a zchacharzonego polaru nie wezmę przecież
To ja Wam teraz coś powiem. Ostatnio TŻ opróżniał szafki u swoich rodziców z reszty swoich rzeczy, żeby już wszystko u nas było razem w kupie. Przywiózł 92 PARY SKARPETEK. I najgorsze jest to, że nie dał wyrzucić większości, bo przeciez się przydadzą, sa dobre, co ty od nich chcesz. A jak w tajemnicy zrobiłam segregację i wyrzuciłam jedynie 30 par najgorszych to jak się zczaił to dwa dni chodził nabzdyczony. Koszulek ma tak samo z 40 i dał wyrzucić tylko 2, sorry, nie wyrzucić - wziął do pracy. Nie wspomne, ze jego nieuzytkowane ciuchy zajmują trzy szuflady w komodzie. Jak o tym mysle to mnie nosi |
|
|
|
#3422 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.5
Mój wszystko trzyma "na ryby" (ostatnio wędkował w liceum), albo "na grilla".. albo "po domu", z tym, że nigdy się nie przebiera po powrocie z pracy... ehh.. ja jestem jego calkowitym przeciwieństwem, nie mam skrupułów żeby coś wyrzucić:p
---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Cytat:
ale mój też ma tego multum (bo nic nie wyrzuca). Pamiętam jak na studiach zakładał skarpety i trzy pod rząd pękły mu na pięcie (wyobraźcie sobie tę cebulę). Myślicie, że wyrzucił? Odłożył i "będzie miał do pracy pod spód", bo wtedy była akurat zima i pracował na budowie, więc nosił 2 pary.. Żal.pl
|
|
|
|
|
#3423 |
|
Zakorzenienie
|
Cos od rana mi beczy, myslalam ze to zabawka Hani a to sasiad kupil koze
Moj jak poprzedziera skarpetki ba pietach to na codzieb nosi je tyl na przod Ale on taki oszczednis jest i za to go w sumie kocham
Edytowane przez czubasek20 Czas edycji: 2015-08-27 o 15:02 |
|
|
|
#3424 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale chcę, żeby Malutka miała coś nad czym pracowałam i starałam się ![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3425 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale się zmachalam z młodym zakupy to wyzwanie...
Ogarnelam trochę z grubsza bo podobno teść ma przyjechać wrrr no ale cóż jakoś trzeba przetrwać
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
|
|
|
#3426 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Materiały jasne, jak używane - pierz dokładnie w wysokiej temp. Zresztą kostki potem też można prać bez problemu. Jak nowy, to różnie, jak przynoszę ze sklepu to nie piorę. A żeby grzechotało to zaszyj np. pojemniczek z czymś grzechoczącym albo grzechotkę (kulki, fasolka etc.), szeleszczące to np. kawałek celofanu zaszyj w aplikacji. Można kupić stare grzechotki w szmateksie, zdezynfekować i np. z nich stworzyć nowa zabawkę, wszywać je itp. A co do maszyny to kochana niewiele Ci doradzę, ja długo siedziałam na starym, poczciwym Łuczniku i na nim się uczyłam od małego szyć. Potem dostałam od rodziców nową maszynę: Husqvarna Viking E10. Jestem z niej bardzo zadowolona, na moje hobby wystarcza mi zupełnie. Zależy ile chcesz wydać, ta kosztowała wtedy około 600 zł. Ważne by podzespoły były metalowe, a nie z plastiku. Poza tym można dokupić mnóstwo stopek do niej bo części ma w miarę zintegrowane z innymi. Doczytaj na forach o szyciu, ja się aż tak nie znam Żadna ze mnie krawcowa, raczej amatorka hobbystka Marzy mi się wypasiona maszyna, kupię sobie kiedyś i hafciarkę i zrobię sobie w domu profesjonalną pracownię do rękodzieła póki co zadowalam się tym co mam i tak na szycie nie będę mieć czasu jak wrócę do pracy zawodowej po macierzyńskim. Edytowane przez andriuszka77 Czas edycji: 2015-08-27 o 16:06 |
|
|
|
|
#3427 |
|
Zadomowienie
|
Ale dzień. Leżałam przez dwie godziny. Nie usnęłam. A teraz boli mnie głowa. Eh.
Mi się marzy maszyna do szycia. I w ogóle taka pracownia... Bo ja za różne rzeczy się łapię. Krzyżyki, frywolitki, bukiety ze wstążek. O takie. Myślałam że w wakacje coś sobie porobię, ale wakacje minęły a ja się za nic nie wzięłam A mam tyle wzorów w folderach na kompie.
|
#3428 |
|
Zakorzenienie
|
Mam dzisiaj jakiś śmiechowy dzień, wszystko mnie bawi. Aż się boję jak wejdę do gina, on ma zawsze takie śmieszne koszule...
Rodem z PRL-u On w ogóle jest taki z innej epoki Pewnie będę musiała już zrobić test obciążenia glukozą... Już zapowiedziałam TŻ, że jedzie ze mną, bo różnie może się to skończyć Powiem Wam, czytałam lokalną gazetę i jest artykuł, że w szpitalu (w tym w którym byłam z powodu tego rzygania parę dni na położniczym) położne nie myły noworodków przez kilka dni, bo stwierdziły, że w wodzie jest coś niebezpiecznego. Nic nikt nikomu nie powiedział, matki zaczęły już się wściekać, bo "myły" dzieciaki chusteczkami nawilżanymi... I jeszcze raz jak ktoś mi powie czemu nie chcę tam rodzić, to kur.wa łeb ukręcę. Samobójstwo!!! Choćbym miała urodzić w samochodzie to dojadę do Poznania
|
|
|
|
#3429 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do bielizny to mam podobnie, mój mąż ma tony skarpetek i bokserek hehe u jednych rodziców cała siata, u drugich to samo i w domu jeszcze full. Chyba żadna kobieta nie ma tyle bielizny co mój mąż hehehe on kocha mieć tego dużo tylko spranych nie daje wyrzucić, to inny problem heeh
Edytowane przez andriuszka77 Czas edycji: 2015-08-27 o 15:11 |
|
|
|
|
#3430 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a zjazdy z WC są naprawdę często My jechaliśmy autostradą i naprawdę nie było korków tak wcześnie. Cytat:
zrezygnowaliśmy z najmniejszego pokoju na rzecz tego pomieszczenia i nazywamy je garderobą ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Łóżeczko ładne
|
|
#3431 |
|
Zakorzenienie
|
Czubasek my sie budujemy, pytaj
Caly dzien na miescie, padam. A do gina za dwie godziny. Masakra Jade po fotelik i moze jakos zleci Nie dam mu sie zwazyx, podam wage z rana nie ma huu |
|
|
|
#3432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak jak wchodze do swojego gina to produkcja sliny mi rosnie. On zawsze koszula, spodnie w kant a mnie elagncik kreci jak talala. Do tego stopnia ze kiedys tz na weselu do laziebki zaciagnelam bo alkohol plus facet w garniturze to mrrrr |
|
|
|
|
#3433 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3434 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
nadrobiłam, nie miałam czasu w ogóle pisać!We wtorek odebraliśmy łóżeczko i kupiliśmy materac (lateks, kokos). Wczoraj przyszła paka ze smyka z pampersami, rożkiem i zabawkami i kupiliśmy kombinezon w h&m, akurat promo -20% była ![]() Zła jestem, bo nasz typ wózka odpadł i teraz muszę szukać nowego. Co myślicie o tym: http://www.ewozki.eu/environment/cac...14966a60c0.jpg ? Do tego dzisiaj wylazły mi rozstępy na brzuchu tylko po jednej stronie, ale za to cała siatka się zrobiła ![]() ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Zapomniałam jeszcze napisać, że gratuluję wszystkim udanych wizyt! Cieszę się, że z Maluszkami wszystko w porządku ![]() Zakupy też widzę u wszystkich udane
|
#3435 |
|
Zakorzenienie
|
Evciapo ale inspirowany joolzem
![]() Bardzo ladny |
|
|
|
#3436 |
|
Wtajemniczenie
|
Też mi się tak skojarzył, tylko ta spacerówka brzydsza
I ciężki kurde jest
|
#3437 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wyszywanie wymaga mnóstwa cierpliwości piekne
|
|
|
|
|
#3438 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja to też taki słomiany zapał mam, teraz bym poszyla a kupie i będzie stała, więc taka za 600 zl to zdecydowanie odpada ![]() No nic, zagłębie temat jak będę poważnie o tym myślała ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||||
|
|
|
#3439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nasz Tako też jest ciężki. Swoją drogą jak byliśmy w Zakopanem to trochę tych wózków Tako widziałam
|
|
#3440 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mialam Lucznika z komisu pozniej jak juz sama mieszkalam za 200 zlotych, ale teraz wiem ze doplace jak bede kupowac i kupie z owerlokiem bo mam naprawde podstawowa i nie ciekawa. Jeszcze moj ojciec cos zmajstrowal i nie do konca dziala tak jak powinna. Ale dziala ![]() mam troche do poszycia a zawsze lubilam bo po ciuchlandach latalam i nawet jak mialam za duze ciuchy i chudlam - maszyna i lecimy ![]() ojj wiele ciuchow tak kupilam. teraz chyba z lenistwa a moze z wiekszosego dobrobytu tego nie robie. ale pewnie zmieni sie to jak bedzie malenstwo i bedzie brudzic. Na minky mam baaardzo ochote ale nawet nie mam gdzie postawic maszyny zeby siedziec normalnie. wlasnie zjadlam SLIWKE ![]() juz TZ ma przesrane jedziemy szukac sliwek...
|
|
#3441 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tako to dosyć popularne wózki
|
|
#3442 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie przyszedł do mnie olej ze słodkich migdałów i masło shea
Będę się smarować naturalnymi mazidłami od tych rozstępów. A olej z migdałów przyda się do masażu krocza Poza tym wyczytałam też, że można go używać dla dzieci zamiast oliwki, więc zamówiłam taki o pojemności 240 ml. Tylko się gapnęłam i wzięłam masło shea rafinowane, no ale cóż :P Zużyję
|
#3443 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
muszę się tylko w warzywa zaopatrzyć a ile można jeść marchwi, wiesz coś na ten temat? bo ktoś mi mówił, że zawiera pochodne wit. A i w ciąży trzeba z tym uważać, ale nie pamiętam, o co dokładnie chodziło?
|
|
#3444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba czasem trzeba się przekonać na własnej skórze
|
|
#3445 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Krzyżykowanie akurat mi idzie szybko, tylko najgorzej się przybrać ![]() ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Cytat:
Żebym kilogram cały wsunęła, to po 5 minutach muszę coś zjeść.
|
|
#3446 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Cytat:
bardzo się cieszę!pewnie już o tym pisałaś ale przypomnij mi jeszcze raz dlaczego dostałaś skierowanie na te badania? chodziło o wysoką przezierność karkową? ile Wam wyszło? Przepraszam że tak dociekam ale kurcze w ciągu ostatnich kilki dni już druga osoba opowiada mi o dzieciach z bliskiego otoczenia co albo urodziły się chore a nic na to nie wskazywało albo niedługo mają się urodzić i już wiadomo że będą chore. I jakoś mnie dręczy ten temat
|
||||
|
|
|
#3447 |
|
Zadomowienie
|
Hejka
![]() Niestety, nie jestem w stanie Was nadrobić. Zresztą, co ja mogłabym powiedzieć Wypadłam z rytmu (choć w sumie nigdy w nim nie byłam )Aktualnie zresztą nie mam nastroju na nic, więc co tu po mnie ![]() Trzymajcie się
Edytowane przez mujer Czas edycji: 2015-08-27 o 16:49 |
|
|
|
#3448 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszły mi używki z allegro
Śpiworek: ![]() I ubranka: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
#3449 |
|
Wtajemniczenie
|
Piekne ! tez mam tygryska !
|
#3450 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:21.

ale mój też ma tego multum (bo nic nie wyrzuca). Pamiętam jak na studiach zakładał skarpety i trzy pod rząd pękły mu na pięcie (wyobraźcie sobie tę cebulę). Myślicie, że wyrzucił? Odłożył i "będzie miał do pracy pod spód", bo wtedy była akurat zima i pracował na budowie, więc nosił 2 pary.. Żal.pl
Niech skrobanie postów trwa
Są same pozytywy z tego
ale stopy chyba odpuszczę, bo taka jestem niegramotna... Spadnie mi coś, nie mogę sie schylić, brzuchem o stół haczę, noż qrwa, a ile jeszcze
ale chcę, żeby Malutka miała coś nad czym pracowałam i starałam się 
A mam tyle wzorów w folderach na kompie.

Już zapowiedziałam TŻ, że jedzie ze mną, bo różnie może się to skończyć
tak chyba zrobię, sama się skłaniam na sobotę

tylko po jednej stronie, ale za to cała siatka się zrobiła
: