Mamusie grudniowe cz.5 - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-27, 13:54   #3421
ogolnie
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe cz.5

Rudaska bonprix też ma ceny kosmiczne, ale też już o tym myślałam. Rozmiarówkę mają zawyżoną, wiosną zamówiłam sobie kurtkę wiatrówkę w swoim rozmiarze, a jak przysłali i przymierzyłam to okazało się, że 2 rozmiary za duża...Sama nie wiem, chyba jednak pojadę raz jeszcze na ten targ. Najgorsze jest to, że w nast. tygodniu mamy jechać nad morze i chciałabym w razie czego mieć coś cieplejszego, a zchacharzonego polaru nie wezmę przecież

To ja Wam teraz coś powiem. Ostatnio TŻ opróżniał szafki u swoich rodziców z reszty swoich rzeczy, żeby już wszystko u nas było razem w kupie. Przywiózł 92 PARY SKARPETEK. I najgorsze jest to, że nie dał wyrzucić większości, bo przeciez się przydadzą, sa dobre, co ty od nich chcesz. A jak w tajemnicy zrobiłam segregację i wyrzuciłam jedynie 30 par najgorszych to jak się zczaił to dwa dni chodził nabzdyczony.
Koszulek ma tak samo z 40 i dał wyrzucić tylko 2, sorry, nie wyrzucić - wziął do pracy.
Nie wspomne, ze jego nieuzytkowane ciuchy zajmują trzy szuflady w komodzie.

Jak o tym mysle to mnie nosi
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 13:59   #3422
dolinka881
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.5

Mój wszystko trzyma "na ryby" (ostatnio wędkował w liceum), albo "na grilla".. albo "po domu", z tym, że nigdy się nie przebiera po powrocie z pracy... ehh.. ja jestem jego calkowitym przeciwieństwem, nie mam skrupułów żeby coś wyrzucić:p

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Rudaska bonprix też ma ceny kosmiczne, ale też już o tym myślałam. Rozmiarówkę mają zawyżoną, wiosną zamówiłam sobie kurtkę wiatrówkę w swoim rozmiarze, a jak przysłali i przymierzyłam to okazało się, że 2 rozmiary za duża...Sama nie wiem, chyba jednak pojadę raz jeszcze na ten targ. Najgorsze jest to, że w nast. tygodniu mamy jechać nad morze i chciałabym w razie czego mieć coś cieplejszego, a zchacharzonego polaru nie wezmę przecież

To ja Wam teraz coś powiem. Ostatnio TŻ opróżniał szafki u swoich rodziców z reszty swoich rzeczy, żeby już wszystko u nas było razem w kupie. Przywiózł 92 PARY SKARPETEK. I najgorsze jest to, że nie dał wyrzucić większości, bo przeciez się przydadzą, sa dobre, co ty od nich chcesz. A jak w tajemnicy zrobiłam segregację i wyrzuciłam jedynie 30 par najgorszych to jak się zczaił to dwa dni chodził nabzdyczony.
Koszulek ma tak samo z 40 i dał wyrzucić tylko 2, sorry, nie wyrzucić - wziął do pracy.

Ostro z tymi skarpetami ale mój też ma tego multum (bo nic nie wyrzuca). Pamiętam jak na studiach zakładał skarpety i trzy pod rząd pękły mu na pięcie (wyobraźcie sobie tę cebulę). Myślicie, że wyrzucił? Odłożył i "będzie miał do pracy pod spód", bo wtedy była akurat zima i pracował na budowie, więc nosił 2 pary.. Żal.pl
dolinka881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 14:00   #3423
czubasek20
Zakorzenienie

Cos od rana mi beczy, myslalam ze to zabawka Hani a to sasiad kupil koze

Moj jak poprzedziera skarpetki ba pietach to na codzieb nosi je tyl na przod
Ale on taki oszczednis jest i za to go w sumie kocham

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z

Edytowane przez czubasek20
Czas edycji: 2015-08-27 o 14:02
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 14:03   #3424
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
Poszukaj na alle i w sklepach internetowych. Może Bon prix?

fajnie że odpoczełaś nad morzem i że wszystko ok u was

ja też będę robić imię z literek z materiału minky i to ręcznie właśnie, chociaż mam maszynę. Bo ręcznie to zrobię dokładniej

bardzo ładne te kompleciki. Też chyba jakiś zamówię

Niech skrobanie postów trwa Są same pozytywy z tego

czeka mnie to dziś ale stopy chyba odpuszczę, bo taka jestem niegramotna... Spadnie mi coś, nie mogę sie schylić, brzuchem o stół haczę, noż qrwa, a ile jeszcze

Bardzo mi się podobają twoje metody
Wrzucam łóżeczko i link do materaca
http://krainamateracy.pl/hevea-mater...ceneo_spo=true
I lecę powiesić pranie, zrobić krem ziemniaczany i trochę szafkę w sypialni ogarnąć
Całe z minky bedziesz robila? Gdzie kupujesz material, na allegro? Ja właśnie do końca nie wiem jak się za to zabrać recznie, wyciąć podwójnie literę, odwrócić lewą strona i Szyc po krawedzi? Jakimś konkretnym sciegiem będziesz to robic? Bo ja się komplenie na tym nie znam ale chcę, żeby Malutka miała coś nad czym pracowałam i starałam się
Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
:Hahaha:
Wspolokatorka mojej siostry jest taka syfiara a moja siostra pedantka wiec pol pokoju zawalone pol lsni na blysk

Moj tez chomik... on trzyma ciuchy nawet za male juz na siebie. Bo jak twierdzi ,, on jeszcze schudnie "
Jak przyjada meble malej to robimy generalne porzadki w szafach, nie przepuszcze mu

Z moim jeszcze jest ten problem ze on nie odklada czystych rzeczy na miejsce czy bawwt tych w ktorych da sie jeszcze pochodzic .wszystko laduje na koszu. Wiec sa ciagle spiecia bo przeciez to bylo czyste. A ja uparta ze lezalo na koszu, obok kosza wiec wrzucam do prania. Ja juz jego ciuchow nie vede obwachwiac.

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

Moj tz ma ulubione krotkie spodenki z wywietrznikiem czyt. z dziura ktorej bie daje zaszyc a jak zaszyje to pruje...
padlam z tym pruciem

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 14:03   #3425
simka234
Wtajemniczenie

Ale się zmachalam z młodym zakupy to wyzwanie...

Ogarnelam trochę z grubsza bo podobno teść ma przyjechać wrrr no ale cóż jakoś trzeba przetrwać

,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem.
Kocham
simka234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 14:03   #3426
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Dziękuję pięknie za te linki, juz dodałam do ulubionych i myślę, że jak jesień sie już zacznie na dobre to się za to wezme wtedy pogoda akurat na takie zajęcia
Tak myślę, że material chyba przed tym użyciem tez trzeba wyprać, jeśli dziecko będzie się tym bawiło, nie?

I jak,zrobić coś szeleszczacego albo z grzechotka, sa takie materialy? Czy coś wkladalas?

Nie gorzej, Ale jak ktoś umie, a na takich literkach to bardzo będzie widać niedociągnięcia, bo każda będzie z jednego materiału, ale popróbuje

A skoro na szyciu się trochę znasz, to moze podpowiedzialabys jakąś dobrą maszynę do szycia, nie jakoś bardzo droga i z bajerami??

Na razie nie takie wydatki mi w głowie, ale już kiedyś myślałam o spożyciu i chciałabym popatrzeć

Materiały jasne, jak używane - pierz dokładnie w wysokiej temp. Zresztą kostki potem też można prać bez problemu.
Jak nowy, to różnie, jak przynoszę ze sklepu to nie piorę.

A żeby grzechotało to zaszyj np. pojemniczek z czymś grzechoczącym albo grzechotkę (kulki, fasolka etc.), szeleszczące to np. kawałek celofanu zaszyj w aplikacji.

Można kupić stare grzechotki w szmateksie, zdezynfekować i np. z nich stworzyć nowa zabawkę, wszywać je itp.

A co do maszyny to kochana niewiele Ci doradzę, ja długo siedziałam na starym, poczciwym Łuczniku i na nim się uczyłam od małego szyć. Potem dostałam od rodziców nową maszynę: Husqvarna Viking E10. Jestem z niej bardzo zadowolona, na moje hobby wystarcza mi zupełnie. Zależy ile chcesz wydać, ta kosztowała wtedy około 600 zł.
Ważne by podzespoły były metalowe, a nie z plastiku. Poza tym można dokupić mnóstwo stopek do niej bo części ma w miarę zintegrowane z innymi.

Doczytaj na forach o szyciu, ja się aż tak nie znam Żadna ze mnie krawcowa, raczej amatorka hobbystka Marzy mi się wypasiona maszyna, kupię sobie kiedyś i hafciarkę i zrobię sobie w domu profesjonalną pracownię do rękodzieła
póki co zadowalam się tym co mam i tak na szycie nie będę mieć czasu jak wrócę do pracy zawodowej po macierzyńskim.

Edytowane przez andriuszka77
Czas edycji: 2015-08-27 o 15:06
andriuszka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 14:05   #3427
SweetViolet
Zadomowienie

Ale dzień. Leżałam przez dwie godziny. Nie usnęłam. A teraz boli mnie głowa. Eh.

Mi się marzy maszyna do szycia. I w ogóle taka pracownia... Bo ja za różne rzeczy się łapię. Krzyżyki, frywolitki, bukiety ze wstążek. O takie.
Myślałam że w wakacje coś sobie porobię, ale wakacje minęły a ja się za nic nie wzięłam A mam tyle wzorów w folderach na kompie.

synek
Czekamy na Kruszynkę 24/40
SweetViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 14:07   #3428
ogolnie
Zakorzenienie

Mam dzisiaj jakiś śmiechowy dzień, wszystko mnie bawi. Aż się boję jak wejdę do gina, on ma zawsze takie śmieszne koszule... Rodem z PRL-u On w ogóle jest taki z innej epoki
Pewnie będę musiała już zrobić test obciążenia glukozą... Już zapowiedziałam TŻ, że jedzie ze mną, bo różnie może się to skończyć

Powiem Wam, czytałam lokalną gazetę i jest artykuł, że w szpitalu (w tym w którym byłam z powodu tego rzygania parę dni na położniczym) położne nie myły noworodków przez kilka dni, bo stwierdziły, że w wodzie jest coś niebezpiecznego. Nic nikt nikomu nie powiedział, matki zaczęły już się wściekać, bo "myły" dzieciaki chusteczkami nawilżanymi...
I jeszcze raz jak ktoś mi powie czemu nie chcę tam rodzić, to kur.wa łeb ukręcę.
Samobójstwo!!! Choćbym miała urodzić w samochodzie to dojadę do Poznania
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 14:08   #3429
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Rudaska
To ja Wam teraz coś powiem. Ostatnio TŻ opróżniał szafki u swoich rodziców z reszty swoich rzeczy, żeby już wszystko u nas było razem w kupie. Przywiózł 92 PARY SKARPETEK. I najgorsze jest to, że nie dał wyrzucić większości, bo przeciez się przydadzą, sa dobre, co ty od nich chcesz.
Bonprix-nie polecam, zamówiłam sukienkę, czekałam dłuuuugo aż raczyli przysłać, z 1,5 msca, a okazała się tandetna szmatka, rozmiary ogromne mają, zawyżone. Jakość materiałów nie ma szału.

A co do bielizny to mam podobnie, mój mąż ma tony skarpetek i bokserek hehe u jednych rodziców cała siata, u drugich to samo i w domu jeszcze full. Chyba żadna kobieta nie ma tyle bielizny co mój mąż hehehe on kocha mieć tego dużo tylko spranych nie daje wyrzucić, to inny problem heeh

Edytowane przez andriuszka77
Czas edycji: 2015-08-27 o 14:11
Stary 2015-08-27, 14:09   #3430
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mervie Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny tak chyba zrobię, sama się skłaniam na sobotę
i pojadę wichurami bo na autostradzie na bank będzie większy ruch
a ja jestem taka panikara, że boję się że będę musiała SIKU a nie będę miała gdzie się zatrzymać, a nie daj boże będzie korek
tak to zawsze jakieś krzaki trafię
to już chyba wolę nawet przez sam Kraków na Hutę przejechać
Myślę, że autostradą będzie szybciej a zjazdy z WC są naprawdę często
My jechaliśmy autostradą i naprawdę nie było korków tak wcześnie.

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
Kurcze co czlowiek co opinia..
ja szczerze wolalabym mala laziemke ale miec np pralnie obok albo cos takeigo zeby lazienka byla sctricte lazienka.
amrzy mi sie taki pokoj gospodarczy...
My mamy takie osobne pomieszczenie w którym jest pralka, duża szafa. Teraz czekamy na kolejną szafę dla Małej zrezygnowaliśmy z najmniejszego pokoju na rzecz tego pomieszczenia i nazywamy je garderobą

Cytat:
0enedue
My wczoraj wieczorem też Oczywiście ja na górze z tym brzucholcem, przytuliłam się, mały jak yebutnął to aż TŻ krzyknął Prosto w jego...

Cytat:
Napisane przez k_asienka Pokaż wiadomość
Witam się z Wami

Wróciliśmy z wakacji (w poniedziałek wieczorem, ale nie miałam chwili, żeby tutaj zajrzeć), było cudownie. Zwiedziliśmy Łebę i Kołobrzeg.
Łebą jestem zachwycona, takie malutkie przytulne miasteczko, natomiast Kołobrzeg - nie dla mnie.
Jak się macie? Jak wizyty? I co się działo jak mnie nie było?
Teraz postaram się Was nadrobić (ciężko będzie, bo widzę że nowy wątek ponad 100 stron ma gonicie dziewczynki), ale będę twarda
Ja z małym mamy się świetnie, za dwa tygodnie kolejna wizyta, już się nie mogę doczekać
Tymczasem uciekam do pracy, miłego dnia :
Hej. Fajne, że urlop się udał

Cytat:
Napisane przez dolinka881 Pokaż wiadomość
Ja też:p chociaż ja i tak mam wysoki próg bólu. Mój TŻ myśli, że mnie nigdy nic nie boli, bo bardzo rzadko narzekam.. także myślę, że przy porodzie nie będę się darła w niebogłosy. Moja mama opowiadała, że urodziła 3 córki pocichutku i że miewała mocniejsze bóle okresowe niż cały poród:p Niech to będzie uwarunkowane genetycznie!!
A tak w ogóle to planujecie znieczulenie? Ja na bank nie dam sobie niczego wbić w kręgosłup... mój wujas miał takie znieczulenie i tak niefortunnie mu wbili, że stracił węch...
Ja nie planuję znieczulenia

Cytat:
Napisane przez Ifcia513 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny 😄 w ogóle to nie wiem co bym bez Was zrobiła przez te 6 tygodni... A tak to zajęłam się czytaniem co u Was i nie myślałam tak bardzo o tych wynikach 😃

Jestem już po USG, wszystko ok, mała waży 560g, gin nic nieprawidłowego nie znalazła więc się cieszę 😃

To teraz idę odespac bo przez kilka ostatnich nocy nie bardzo mogłam spać z nerwów chyba a teraz jak już wiem, że wszystko ok to oczy same mi się zamykają 😃
Super, że Malutka zdrowo rośnie

Cytat:
Wrzucam łóżeczko i link do materaca
http://krainamateracy.pl/hevea-mater...ceneo_spo=true
I lecę powiesić pranie, zrobić krem ziemniaczany i trochę szafkę w sypialni ogarnąć
Jednak kokos-lateks?
Łóżeczko ładne
Stary 2015-08-27, 14:13   #3431
sylwoha
Zakorzenienie

Czubasek my sie budujemy, pytaj

Caly dzien na miescie, padam.
A do gina za dwie godziny. Masakra
Jade po fotelik i moze jakos zleci
Nie dam mu sie zwazyx, podam wage z rana nie ma huu
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-08-27, 14:15   #3432
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Mam dzisiaj jakiś śmiechowy dzień, wszystko mnie bawi. Aż się boję jak wejdę do gina, on ma zawsze takie śmieszne koszule... Rodem z PRL-u On w ogóle jest taki z innej epoki
Pewnie będę musiała już zrobić test obciążenia glukozą... Już zapowiedziałam TŻ, że jedzie ze mną, bo różnie może się to skończyć

Powiem Wam, czytałam lokalną gazetę i jest artykuł, że w szpitalu (w tym w którym byłam z powodu tego rzygania parę dni na położniczym) położne nie myły noworodków przez kilka dni, bo stwierdziły, że w wodzie jest coś niebezpiecznego. Nic nikt nikomu nie powiedział, matki zaczęły już się wściekać, bo "myły" dzieciaki chusteczkami nawilżanymi...
I jeszcze raz jak ktoś mi powie czemu nie chcę tam rodzić, to kur.wa łeb ukręcę.
Samobójstwo!!! Choćbym miała urodzić w samochodzie to dojadę do Poznania

Jak jak wchodze do swojego gina to produkcja sliny mi rosnie.
On zawsze koszula, spodnie w kant a mnie elagncik kreci jak talala. Do tego stopnia ze kiedys tz na weselu do laziebki zaciagnelam bo alkohol plus facet w garniturze to mrrrr

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 14:17   #3433
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Czubasek my sie budujemy, pytaj

Caly dzien na miescie, padam.
A do gina za dwie godziny. Masakra
Jade po fotelik i moze jakos zleci
Nie dam mu sie zwazyx, podam wage z rana nie ma huu
Ja zawsze podaję wagę z rana, bo wieczorem to i 1,5 kg więcej może być :P

Cytat:
Jak jak wchodze do swojego gina to produkcja sliny mi rosnie.
On zawsze koszula, spodnie w kant a mnie elagncik kreci jak talala. Do tego stopnia ze kiedys tz na weselu do laziebki zaciagnelam bo alkohol plus facet w garniturze to mrrrr

synek
Stary 2015-08-27, 14:26   #3434
evciap0
Wtajemniczenie

Cześć nadrobiłam, nie miałam czasu w ogóle pisać!
We wtorek odebraliśmy łóżeczko i kupiliśmy materac (lateks, kokos). Wczoraj przyszła paka ze smyka z pampersami, rożkiem i zabawkami i kupiliśmy kombinezon w h&m, akurat promo -20% była
Zła jestem, bo nasz typ wózka odpadł i teraz muszę szukać nowego. Co myślicie o tym:
http://www.ewozki.eu/environment/cac...14966a60c0.jpg ?

Do tego dzisiaj wylazły mi rozstępy na brzuchu tylko po jednej stronie, ale za to cała siatka się zrobiła

---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

Zapomniałam jeszcze napisać, że gratuluję wszystkim udanych wizyt! Cieszę się, że z Maluszkami wszystko w porządku
Zakupy też widzę u wszystkich udane

40/40
evciap0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 14:28   #3435
sylwoha
Zakorzenienie

Evciapo ale inspirowany joolzem

Bardzo ladny
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 14:30   #3436
evciap0
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Evciapo ale inspirowany joolzem

Bardzo ladny
Też mi się tak skojarzył, tylko ta spacerówka brzydsza I ciężki kurde jest

40/40
Stary 2015-08-27, 14:34   #3437
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SweetViolet Pokaż wiadomość
Ale dzień. Leżałam przez dwie godziny. Nie usnęłam. A teraz boli mnie głowa. Eh.

Mi się marzy maszyna do szycia. I w ogóle taka pracownia... Bo ja za różne rzeczy się łapię. Krzyżyki, frywolitki, bukiety ze wstążek. O takie.
Myślałam że w wakacje coś sobie porobię, ale wakacje minęły a ja się za nic nie wzięłam A mam tyle wzorów w folderach na kompie.
Piękne rzeczy tworzysz Wyszywanie wymaga mnóstwa cierpliwości piekne
Stary 2015-08-27, 14:37   #3438
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Rudaska bonprix też ma ceny kosmiczne, ale też już o tym myślałam. Rozmiarówkę mają zawyżoną, wiosną zamówiłam sobie kurtkę wiatrówkę w swoim rozmiarze, a jak przysłali i przymierzyłam to okazało się, że 2 rozmiary za duża...Sama nie wiem, chyba jednak pojadę raz jeszcze na ten targ. Najgorsze jest to, że w nast. tygodniu mamy jechać nad morze i chciałabym w razie czego mieć coś cieplejszego, a zchacharzonego polaru nie wezmę przecież :

Cytat:
Napisane przez dolinka881 Pokaż wiadomość
Mój wszystko trzyma "na ryby" (ostatnio wędkował w liceum), albo "na grilla".. albo "po domu", z tym, że nigdy się nie przebiera po powrocie z pracy... ehh.. ja jestem jego calkowitym przeciwieństwem, nie mam skrupułów żeby coś wyrzucić

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

Ostro z tymi skarpetami ale mój też ma tego multum (bo nic nie wyrzuca). Pamiętam jak na studiach zakładał skarpety i trzy pod rząd pękły mu na pięcie (wyobraźcie sobie tę cebulę). Myślicie, że wyrzucił? Odłożył i "będzie miał do pracy pod spód", bo wtedy była akurat zima i pracował na budowie, więc nosił 2 pary.. Żal.pl
Cytat:
Cos od rana mi beczy, myslalam ze to zabawka Hani a to sasiad kupil koze

Moj jak poprzedziera skarpetki ba pietach to na codzieb nosi je tyl na przod
Ale on taki oszczednis jest i za to go w sumie kocham
Normalnie czytam Was i sie hihram

Cytat:
Napisane przez andriuszka77 Pokaż wiadomość
Materiały jasne, jak używane - pierz dokładnie w wysokiej temp. Zresztą kostki potem też można prać bez problemu.
Jak nowy, to różnie, jak przynoszę ze sklepu to nie piorę.

A żeby grzechotało to zaszyj np. pojemniczek z czymś grzechoczącym albo grzechotkę (kulki, fasolka etc.), szeleszczące to np. kawałek celofanu zaszyj w aplikacji.

Można kupić stare grzechotki w szmateksie, zdezynfekować i np. z nich stworzyć nowa zabawkę, wszywać je itp.

A co do maszyny to kochana niewiele Ci doradzę, ja długo siedziałam na starym, poczciwym Łuczniku i na nim się uczyłam. Potem dostałam od rodziców nową maszynę: Husqvarna Viking E10. Jestem z niej bardzo zadowolona, na moje hobby wystarcza mi zupełnie. Zależy ile chcesz wydać, ta kosztowała wtedy około 600 zł.
Ważne by podzespoły były metalowe, a nie z plastiku. Poza tym można dokupić mnóstwo stopek do niej bo części ma w miarę zintegrowane z innymi.

Doczytaj na forach o szyciu, ja się aż tak nie znam Żadna ze mnie krawcowa, raczej amatorka hobbystka
Dzięki za rady
Ja to też taki słomiany zapał mam, teraz bym poszyla a kupie i będzie stała, więc taka za 600 zl to zdecydowanie odpada
No nic, zagłębie temat jak będę poważnie o tym myślała

syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 14:40   #3439
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evciap0 Pokaż wiadomość
Cześć nadrobiłam, nie miałam czasu w ogóle pisać!
We wtorek odebraliśmy łóżeczko i kupiliśmy materac (lateks, kokos). Wczoraj przyszła paka ze smyka z pampersami, rożkiem i zabawkami i kupiliśmy kombinezon w h&m, akurat promo -20% była
Zła jestem, bo nasz typ wózka odpadł i teraz muszę szukać nowego. Co myślicie o tym:
http://www.ewozki.eu/environment/cac...14966a60c0.jpg ?

Do tego dzisiaj wylazły mi rozstępy na brzuchu tylko po jednej stronie, ale za to cała siatka się zrobiła

---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

Zapomniałam jeszcze napisać, że gratuluję wszystkim udanych wizyt! Cieszę się, że z Maluszkami wszystko w porządku
Zakupy też widzę u wszystkich udane
Ładny ten wózek
Nasz Tako też jest ciężki. Swoją drogą jak byliśmy w Zakopanem to trochę tych wózków Tako widziałam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-08-27, 14:54   #3440
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Dzięki za rady
Ja to też taki słomiany zapał mam, teraz bym poszyla a kupie i będzie stała, więc taka za 600 zl to zdecydowanie odpada
No nic, zagłębie temat jak będę poważnie o tym myślała

Maszyna to dobra rzecz w domu uwierz mi, ja od malego za pan brat bo maszyna zawsze w domu byla.
Mialam Lucznika z komisu pozniej jak juz sama mieszkalam za 200 zlotych, ale teraz wiem ze doplace jak bede kupowac i kupie z owerlokiem bo mam naprawde podstawowa i nie ciekawa.
Jeszcze moj ojciec cos zmajstrowal i nie do konca dziala tak jak powinna.
Ale dziala
mam troche do poszycia a zawsze lubilam bo po ciuchlandach latalam i nawet jak mialam za duze ciuchy i chudlam - maszyna i lecimy
ojj wiele ciuchow tak kupilam. teraz chyba z lenistwa a moze z wiekszosego dobrobytu tego nie robie. ale pewnie zmieni sie to jak bedzie malenstwo i bedzie brudzic. Na minky mam baaardzo ochote ale nawet nie mam gdzie postawic maszyny zeby siedziec normalnie.

wlasnie zjadlam SLIWKE
juz TZ ma przesrane jedziemy szukac sliwek...

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 14:55   #3441
evciap0
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Ładny ten wózek
Nasz Tako też jest ciężki. Swoją drogą jak byliśmy w Zakopanem to trochę tych wózków Tako widziałam
Muszę go chyba jeszcze raz obejrzeć. Najgorsze, że nie ma o nim opinii w necie.
Tako to dosyć popularne wózki

40/40
Stary 2015-08-27, 14:56   #3442
SweetViolet
Zadomowienie

Właśnie przyszedł do mnie olej ze słodkich migdałów i masło shea Będę się smarować naturalnymi mazidłami od tych rozstępów. A olej z migdałów przyda się do masażu krocza Poza tym wyczytałam też, że można go używać dla dzieci zamiast oliwki, więc zamówiłam taki o pojemności 240 ml. Tylko się gapnęłam i wzięłam masło shea rafinowane, no ale cóż :P Zużyję

synek
Stary 2015-08-27, 14:56   #3443
cienwiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Gryzelda ja też robiłam projekty itd. A i tak jak przyszły meble to dopiero wyszło co pasuje a co nie bo tu się okazało 5 cm mniej tu krzywa ściana itd.

Mervie jak zaczniesz to w kilka dni ogarniesz wszystko

Gdzie jest Mujer?

Cienwiatru ja myślę że tak do 15 jak przypili nas na słodkie to owoc a po południu to warzywa? Ja lubię marchewkę i paprykę i pomidory. W sumie każde trochę słodkie jest. A słodycze ewentualnie w weekendy?

Adka jaka słodka kicia.

A co do łóżeczka i materaca to wrzucę później no z Tel nie potrafię
rudasko, dobry pomysł muszę się tylko w warzywa zaopatrzyć a ile można jeść marchwi, wiesz coś na ten temat? bo ktoś mi mówił, że zawiera pochodne wit. A i w ciąży trzeba z tym uważać, ale nie pamiętam, o co dokładnie chodziło?

Moje serca dwa:
J. 02.07.2011 r. (53 cm; 3000g)
I. 20.12.2015 r. (53 cm; 3250g)
cienwiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 14:58   #3444
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evciap0 Pokaż wiadomość
Muszę go chyba jeszcze raz obejrzeć. Najgorsze, że nie ma o nim opinii w necie.
Tako to dosyć popularne wózki
Szczerze to czasem nawet jak są opinie to ciężko podjąć decyzję, bo zawsze znajdzie się ktoś niezadowolony Chyba czasem trzeba się przekonać na własnej skórze
Stary 2015-08-27, 15:00   #3445
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez andriuszka77 Pokaż wiadomość
Piękne rzeczy tworzysz Wyszywanie wymaga mnóstwa cierpliwości piekne
Dziękuję Krzyżykowanie akurat mi idzie szybko, tylko najgorzej się przybrać

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ----------

Cytat:
Napisane przez cienwiatru Pokaż wiadomość
rudasko, dobry pomysł muszę się tylko w warzywa zaopatrzyć a ile można jeść marchwi, wiesz coś na ten temat? bo ktoś mi mówił, że zawiera pochodne wit. A i w ciąży trzeba z tym uważać, ale nie pamiętam, o co dokładnie chodziło?
Ja jestem jakaś dziwna chyba, bo mnie po marchewce normalnie ssie w żołądku Żebym kilogram cały wsunęła, to po 5 minutach muszę coś zjeść.

synek
Stary 2015-08-27, 15:06   #3446
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez k_asienka Pokaż wiadomość
Wróciliśmy z wakacji (w poniedziałek wieczorem, ale nie miałam chwili, żeby tutaj zajrzeć), było cudownie. Zwiedziliśmy Łebę i Kołobrzeg.
super że wyjazd Wam się udał

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Nie wiem na wy, ale ja bym wolała, żeby mi się zwiększył przed porodem
ja też

Cytat:
chyba zamówie ten komplet marynarski małemu bo mi sie starsznie podoba http://allegro.pl/6el-posciel-90-120...612019883.html
śliczny!

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Ifcia513 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny 😄 w ogóle to nie wiem co bym bez Was zrobiła przez te 6 tygodni... A tak to zajęłam się czytaniem co u Was i nie myślałam tak bardzo o tych wynikach 😃

Jestem już po USG, wszystko ok, mała waży 560g, gin nic nieprawidłowego nie znalazła więc się cieszę 😃
i po usg wszytsko ok to teraz możesz być już zupełnie spokojna bardzo się cieszę!

pewnie już o tym pisałaś ale przypomnij mi jeszcze raz dlaczego dostałaś skierowanie na te badania? chodziło o wysoką przezierność karkową? ile Wam wyszło? Przepraszam że tak dociekam ale kurcze w ciągu ostatnich kilki dni już druga osoba opowiada mi o dzieciach z bliskiego otoczenia co albo urodziły się chore a nic na to nie wskazywało albo niedługo mają się urodzić i już wiadomo że będą chore. I jakoś mnie dręczy ten temat
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 15:06   #3447
mujer
Zadomowienie

Hejka
Niestety, nie jestem w stanie Was nadrobić. Zresztą, co ja mogłabym powiedzieć Wypadłam z rytmu (choć w sumie nigdy w nim nie byłam )
Aktualnie zresztą nie mam nastroju na nic, więc co tu po mnie

Trzymajcie się

Edytowane przez mujer
Czas edycji: 2015-08-27 o 15:49
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-08-27, 15:07   #3448
kalusia87
Zakorzenienie

Przyszły mi używki z allegro

Śpiworek:

I ubranka:
Stary 2015-08-27, 15:09   #3449
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:

Śpiworek:

I ubranka:
Piekne ! tez mam tygryska !

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 15:16   #3450
evciap0
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SweetViolet Pokaż wiadomość
Właśnie przyszedł do mnie olej ze słodkich migdałów i masło shea Będę się smarować naturalnymi mazidłami od tych rozstępów. A olej z migdałów przyda się do masażu krocza Poza tym wyczytałam też, że można go używać dla dzieci zamiast oliwki, więc zamówiłam taki o pojemności 240 ml. Tylko się gapnęłam i wzięłam masło shea rafinowane, no ale cóż :P Zużyję
Gdzie zamawiałaś?

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Szczerze to czasem nawet jak są opinie to ciężko podjąć decyzję, bo zawsze znajdzie się ktoś niezadowolony Chyba czasem trzeba się przekonać na własnej skórze
To też prawda, ale z drugiej strony dzięki tym opiniom uchroniłam się od zakupu mojego wózka top 1

Cytat:

Śpiworek:

I ubranka:

40/40
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości