|
|
#2071 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 6 :) !
Cytat:
---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- Cytat:
O kurde ale niefart |
||
|
|
|
#2072 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluje wszystkim udanych wizyt
Mam znowu zaleglosci ktore staram sie nadrobic ![]() Od wczoraj jestem w szpitalu na obserwacji - prawdopodobnie wyjde jutro. Maly po usg wazy 2500 a szyjka bez zmian. Dowiedzialam sie ze cukrzycowe mamusie klada juz od 38 tc na obserwacje az do porodu wiec duzo czasu mi nie zostalo. Poki co wszystko mnie boli od nic nie robienia
|
|
#2073 | ||||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
BTW, cudne ma oczy Cytat:
![]() No widzisz ![]() Cytat:
A badanie lepiej mieć, niż go nie mieć ![]() Cytat:
Zaczynam zbierać bransoletkę z serii Beads w Aparcie Kupiłam bransoletkę i dwie zawieszki, na trzecią (wózeczek ) poczekam do porodu i złożę zamówienie u lubego ![]()
|
|
|
#2074 | |||
|
Zakorzenienie
|
Pewnie tak, ale jakoś moje 2 miesiące przy was wydaję się takie odległe..ale czas pokupować resztę rzeczy i od poniedziałku biore się za pranie
![]() Cytat:
Cytat:
Czemu Kochana w szpitalu? Chyba cos przeoczyłam?---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Cytat:
|
|
#2075 |
|
po drugiej stronie szafy
|
BTW, nie kumam kompletnie polityki Rossmanna jeśli chodzi o te gratisy do zakupów...wczoraj wydaliśmy w Rośku z lubym prawie dwie stówy i nie było prezentu, mało tego, skumałam już w domu, że nie policzyło zniżki...i jeszcze pytałam przy kasie czy nie ma prezentu, to laska powiedziała że nic jej się nie wyświetliło. A dziś kupiłam tylko chusteczki nawilżane i miękką grzechotkę (z tej serii co krówka, którą któraś z Was wrzuciła jakiś czas temu - krówka też była, ale jakoś dziś nie poczułyśmy chemii do siebie
) i od razu mnie zapytała czy chcę krem czy smoczek Avent. Wzięłam smoczek, bo nie mam Aventowskiego, poprzednie są Lovi
|
|
#2076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2077 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam krówke i jestwm w niej zakochana Cytat:
|
|
#2078 |
|
po drugiej stronie szafy
|
W porównaniu do Pandory, na którą miałam chrapkę, to tanio
ale fakt, to nie jest mały wydatek - bransoletka 89 (wzięłam tańszą, srebrna mi nie leżała, wolałam fioletowy pleciony rzemień), zawieszki po 69, zawieszka - wózek będzie kosztować 89. Mam tam zniżkę i jeszcze mi dali dodatkową nie wiem za co, chyba za wielkość brzucha ale i tak trochę bolało. No ale zakup dla siebie zrobiony, już mi lepiej ![]() ---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- Mnie ona dziś się jakaś duża i twarda wydała, wolałam coś bardziej przytulnego Ale niewykluczone że po krówkę wrócę, może innego dnia będzie nam lepiej ze sobą
|
|
#2079 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale ze ja sknera to mu powiedziałam żeby tylko Pandory nie kupował![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#2080 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Aaa dzwoniła moja mamuśka, że kocyk na który mnie skusiła Mała już dotarł, do kocyka jest dołączone "jakieś dziwne coś, szmatka z jakimiś dzyndzołkami" jak to moja mamuśka określiła, więc obstawiam że wysłali szmatkę sensoryczną Zdjęcia niestety będę miała dopiero w niedzielę, bo dopiero w niedzielę do nich pojadę.
|
|
|
#2081 | |||
|
Zadomowienie
|
Ja też już po , NIEZROBIŁ mi USG!!!
niunia ma 2 tygodnie na obrócenie się(36tc) , jak nie to CC, a i powiedział że już co tydzien mam mieć KTGrobione![]() nie wiem jak ja będe jeżdzić ponad te 30 km do lekarza , plecy chce wypluć Cytat:
że nie Cytat:
Cytat:
nasze 2620 gram szczęścia Edytowane przez gosiek0388 Czas edycji: 2015-08-27 o 18:05 |
|||
|
|
|
#2082 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2083 | ||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie torba juz spakowana tylko bede musiala popatrzec czy nic nie brakuje.
|
|
|
#2085 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mnóswo kasy za srebro ![]() No ale rozumiem ze to siła marki Każdy ma swojego bzika Choć chyba żadna z nas nie zaszalała z kocykiem La millou
|
|
|
|
|
#2086 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2087 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no ale że mam tyyyylllle czasu to poszłam i oddali hihi
|
|
|
|
|
#2088 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to jeszcze nie tak zle moj za miesiac jedzie haha Cytat:
ja w poerwszej tez nie mialam planu teraz chodze gdzie indziej i widzialam ze daja dziewczyna do wypelnienia mozna tam zaznaczyc ze np chcesz aby dziecko zbadali Ci na brzuchu itpCytat:
super ze ok wszystko ![]() Cytat:
ja wlasnie wrocilam z miasta z sukienka mieli promocje w butiku -40% na firme oh lala Cytat:
ja skakalam rowno 6msc po CC polecam :p Cytat:
kolejna udana wizyta super ![]() Cytat:
ooo to juz duzy chlopak Fajnie ze wszystko ok. Kiedy kolejna wizyta teraz chyba szybciej? Cytat:
|
|
#2089 | ||
|
po drugiej stronie szafy
|
No mój wraca równo 2 tyg przed terminem z OM, ciekawe czy doczekam do tego czasu
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2090 |
|
Wtajemniczenie
|
Moze siade dzis zloze zamowienie w gemini na rzeczy do torby chyba juz pora
TZ moze wkoncu przyniesie ciuszki z piwnicy , kupilismy dzisiaj nowa pralke to chetniej zrobie pranie :P Dzisiaj mielismy mala wycieczke po bankach i nikt nam nic ciekawego nie zaoferowal tylko bgż jakies inne warunki mial a i ponoc od 1 września nowe dofinansowania dla mlodych wchodza na interencie nic nie moge znalesc :/ telefonicznie tez nie wiele wiecej Tz chyba kilka rozmow go przekierowywali wkoncu gdzies do ministerstwa az polaczyli az baba w szoku i oburzona ze dzwoni ze ma maila napisac :P Jak juz wczesniej pisalam zakupilam sobie sukienke bedzie fajna jak brzuch zniknie ale teraz tez sie nadaje ![]() ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Jutro paznokcie we wtorek fryzjer moze odzyje troche bo czuje sie okropnie
|
#2091 |
|
Zadomowienie
|
Malinowa, Gosiek - super, że wszystko ok
. Ja w ogóle biżuterii nie lubię. Czasem się z tżtem śmiejemy, że on mi się nigdy nie oświadczy, bo to wywalenie pieniędzy w błoto, jakby mi kupił pierścionek za grube pieniądze, a ja bym go ani razu nie włożyła. Czasem się zastanawiam, co będzie, jak kiedyś weźmiemy ślub. Czy będę nosić obrączkę, czy może ją zdejmę zaraz po ślubie.
|
#2092 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Znam sporo osób, które nie noszą obrączek - a to w pracy nie można, a to w ogóle biżuterii nie noszą i przeszkadzała...
Ja z kolei uwielbiam biżuterię i najchętniej bym obwieszona jak choinka chodziła Zresztą kiedyś chodziłam, w ogólniaku obrączka/pierścionek na prawie każdym palcu i nie wiadomo ile dziurek w uszach ![]() Tylko zaręczynowy noszę rzadko, bo jakoś po ślubie zaczął mi przeszkadzać, zahacza o wszystkie swetry i non stop gdzieś coś się nim zaczepiam, uszkodziłam już ścianę nawet :P
|
|
#2093 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a tak się niepotrzebnie stresowałaś ![]() Ja jutro mam wizytę przy czym u mnie odwrotnie liczę, że waga dziecka nie będzie powyżej normy tak jak ostatnio bo się załamie ;p zresztą zobaczymy czy mi jutro powie
|
|
|
#2094 | |||
|
wkręcona :)
|
Cytat:
super dzięki za info![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2095 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No mój wroci 10dni przed terminem Inge urodzilam 12 dni przed dlatego mam małego stresa haha. Najwyzej przyjedzie do mnie na sygnale wkoncu po cos jest kierowca pojazdow uprzywilejowanych ![]() ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Dziewuszki potrzebna pomoc ... po porodzie z Inga uzywalam tych podpasek mama chyba bella ale dla mnie to porazka byla zwijaly sie kompletnie do dyp*. Teraz chce normalne super chlonne duze ale ze skrzydelkami i takie ktore sie nie zwijaja no rownie dobrze wate mozna wsadzic ![]() Ktore sa takie duze? Mysle ze chyba jakies na noc moga byc dobre :P
|
|
#2096 |
|
po drugiej stronie szafy
|
A mnie nawet podpuszczano, ale średnio mi się wzory podobają, chyba dwa były takie, że oko zawiesiłam, jeden niebieski z motylami, a drugi z klatkami dla ptaszków. No ale to było jeszcze zanim zgłupiałam na punkcie kotów i minky, więc się nawet nie zainteresowałam cenami
|
|
#2097 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A ja dzisiaj zwróciłam uwagę, że kupujemy papier toaletowy w motylkiCzekam na zdjęcie i opinie o kocyku ![]() Cytat:
![]() Moja już pewnie z miesiąc będzie miała na koniec października ![]() Cytat:
Cytat:
Nooooo super Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jeszcze powinnaś podziękować bo dostałaś szmatkę z dzyndzołkami A ja zapytałam o ten kocyk w kwiatuszki i nie otrzymałam odpowiedzi na innej stronie jest ale za 60 zł a nie za 39 grrrr....
|
|
#2098 |
|
Rozeznanie
|
Cześć mamusie, sorrki, że nie wciągam się w rozmowę, tylko wpadam, ale zawładnęła mną chęć skończenia tej wyprawki i od rana grzebię na allegro, chciałam kupić ochraniacz do łóżeczka i przypakowo trafiłam na ten artykuł...hmmmmmmmmmmmmmm ... co Wy na to?
http://tatapad.pl/sprzet/ochraniacze...-kolyski-asap/
|
|
#2099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
JA mam paczkę Bella Mama i zostawiam ją w domu a biorę Canpol bo mniej miejsca zajmują i jak coś mąż dowiezie. Może na to najgorsze lanie się będą ok te Canpola a później te Balla dadzą rady.Dzisiaj sie dowiedziałam, ze nawet pampersów nie trzeba mieć do szpitala bo dają, ale czasem jest tak że nie ma i lepiej mieć zapasowe ale nie brac dużo. Jak coś mąż przywiezie. W sumie dla dzidzi parę pampków i chusteczki nawilżane
|
|
#2100 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() "stwierdzono także przypadki uduszeń spowodowanych zaciśnięciem materiału wokół szyi dziecka" - no jak nie dopilnowano troczków, to możliwe że je dziecko sobie wokół szyi zaplątało. No ale po to rodzic zagląda pierdylion razy do łóżeczka, żeby takie rzeczy jak rozwiązane, poluzowane troczki zauważyć i zabezpieczyć. Jedyne co do mnie przemawia, to argument o braku powietrza, ale nie sądzę żeby był z tym problem w dobrze wietrzonym pomieszczeniu. Oni to w ogóle opisują tak, jakby ochraniacze były jakimiś mega grubymi poduchami, które dają minimalną ilość miejsca na głowę dziecka między nimi.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:32.

Chyba cos przeoczyłam?

ale ze ja sknera to mu powiedziałam żeby tylko Pandory nie kupował

Jeszcze powinnaś podziękować bo dostałaś szmatkę z dzyndzołkami
na innej stronie jest ale za 60 zł a nie za 39 grrrr....
JA mam paczkę Bella Mama i zostawiam ją w domu a biorę Canpol bo mniej miejsca zajmują i jak coś mąż dowiezie. Może na to najgorsze lanie się będą ok te Canpola a później te Balla dadzą rady.