Mamusie grudniowe cz.5 - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-28, 11:04   #3631
SweetViolet
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe cz.5

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Ja za zaraz mam 35 lat, więc to połowa do 40'tki.. gruba jestem już sprzed ciąży..
Kochane jesteście, że staracie się pocieszyć, ale chandrę trzeba po prostu przecierpieć.. zakupy, fryzjer, kosmetyczka itp odpadają.. mam na stanie dziecko - z którym takie atrakcje raczej niemożliwe.. jeszcze na noc do pracy - teraz przed długim weekendem kupa roboty (z przewagą kupy). Poniedziałek niby wolny, ale jak debilka zgodziłam się przyjść na 18:00 (na 5h).
Ja myślę, że to samopoczucie to hormony + odstawienie cukru.
Do 40 5 lat, a dopiero wtedy będziesz w połowie do 80 Także naprawdę jeszcze mnóstwo czasu do starości :P

Ja planowałam schudnąć przed ciążą, a zamiast chudnąć to mimo diety i ćwiczeń tyłam :P Ale kto powiedział, że po ciąży schudnąć się nie da? :P

synek
Czekamy na Kruszynkę 24/40
SweetViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 11:11   #3632
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agrita8 Pokaż wiadomość
Hey dziewczyny Jestem mamusia grudniowa z terminem porodu na 20.12 mogę do Was dołączyć, moge?
macie 5 część więc nawet nie próbuję nadrabiać.... ale bardzo chciałabym Was poznać zaglądnęłam do kilku ostatnich stron i chce zostać. o.
To moja pierwsza ciąża i chyba dlatego taka wielka niewiadoma. W większości tematów jestem jeszcze zielona. Wybór wózka, wyprawka to dla mnie jeszcze abstrakcja, mam nadzieje, że pare dni i trochę się tu doszkolę

Witaj To mamy podobny termin, ja na 17
A z tematami wyprawkowymi sie nie przejmuj, tutaj większość z nas pierwszy raz w ciąży i dopiero poznaje ten temat

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Cytat:
Ja za zaraz mam 35 lat, więc to połowa do 40'tki.. gruba jestem już sprzed ciąży..
Kochane jesteście, że staracie się pocieszyć, ale chandrę trzeba po prostu przecierpieć.. zakupy, fryzjer, kosmetyczka itp odpadają.. mam na stanie dziecko - z którym takie atrakcje raczej niemożliwe.. jeszcze na noc do pracy - teraz przed długim weekendem kupa roboty (z przewagą kupy). Poniedziałek niby wolny, ale jak debilka zgodziłam się przyjść na 18:00 (na 5h).
Pamiętaj każdy ma tyle lat na ile się czuję Nie daj się chandrze Ważne by pielęgnować w sobie pogodę ducha, optymizm, cieszyć się małymi rzeczami. Wiem, że to nie łatwe, ale nastawienie dużo daje. Bo wiesz można widzieć szklankę do połowy pełną, albo do połowy pustą. To Ty napełniasz tę szklankę więcej optymizmu
Chodzisz jeszcze do pracy? Może weź zwolnienia trochę. Wiem jakie nocki sa ciężkie bo pracowałam tak długo, i to własnie dołuje
doskonale Cię rozumiem <przytul>. Ale jak zaszłam w ciążę to nocki stały sie nie do przetrwania nie dawałam rady, jestem na L4 jakiś czas już.

Mnie jak już totalnie złapie dół, to uciekam do rodzinnego domu i tam zawsze naładuję akumulatory.

Edytowane przez andriuszka77
Czas edycji: 2015-08-28 o 11:15
andriuszka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 11:17   #3633
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andriuszka77 Pokaż wiadomość
Pamiętaj każdy ma tyle lat na ile się czuję Nie daj się chandrze
Chodzisz jeszcze do pracy? Może weź zwolnienia trochę. Wiem jakie nocki sa ciężkie bo pracowałam tak długo, i to własnie dołuje
doskonale Cię rozumiem <przytul>. Ale jak zaszłam w ciążę to nocki stały sie nie do przetrwania nie dawałam rady, jestem na L4 jakiś czas już.

Mnie jak już totalnie złapie dół, to uciekam do rodzinnego domu i tam zawsze naładuję akumulatory.
Ja siedze w UK i jak pisałam juz kiedyś to nie ma szans na L4.. bez wyraźnych przeciwwskazań do pracy. Z drugiej strony finansowo to mi się nie opłaca - płacą taki zasiłek chorobowy, że powinien się nazywać głodowym. Muszę na tych nockach wytrzymać do końca.. teoretycznie mogę się przenieść na dniówkę, ale wtedy to mam mega problem co z córką zrobić - tż pracuje na zmiany, więc jak on wraca z pracy to ja odsypiam (albo śpię dłużej po nocce zanim wyjdzie do pracy)

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 11:24   #3634
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Ja siedze w UK i jak pisałam juz kiedyś to nie ma szans na L4.. bez wyraźnych przeciwwskazań do pracy. Z drugiej strony finansowo to mi się nie opłaca - płacą taki zasiłek chorobowy, że powinien się nazywać głodowym. Muszę na tych nockach wytrzymać do końca.. teoretycznie mogę się przenieść na dniówkę, ale wtedy to mam mega problem co z córką zrobić - tż pracuje na zmiany, więc jak on wraca z pracy to ja odsypiam (albo śpię dłużej po nocce zanim wyjdzie do pracy)
Aaa rozumiem, noo powiem Ci kochana że jesteś kobieta ze stali że tak wytrzymujesz te nocki i to jeszcze w ciąży! Współczuję bo znam ten stan przemęczenia, niby w dzień odsypia się, ale to nie to samo, co przespać noc. A po maratonie nocek człowiek taki jest wypruty, że szok. Dzień miesza się z nocą.

Myślę, że kilka dni urlopu wzmocniłoby Twój organizm i dodały sił poprawiając samopoczucie psycho-fizyczne.

Ale możesz być z siebie dumna, bo mało który chłop by wytrzymał takie tempo, jak opisujesz że masz. Praca, opieka nad córeczką, ciąża.

Trzymam za Ciebie kciuki!
Stary 2015-08-28, 11:30   #3635
halwaya
Zakorzenienie

Dzięki andiuszka

Dobra.. koniec marudzenia.. idę się "czymś zająć" jeszcze nie wiem czym.
Miłego dnia dziewczynki.

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 11:34   #3636
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Ech w takim razie pozostaje mieć nadzieję, że to tylko przejściowy stan i zniknie tak szybko jak się pojawił...
Mam nadzieję, że mąż zauważy Twoje samopoczucie i zrobi wszystko, żeby Ci pomóc

Cytat:
Napisane przez SweetViolet Pokaż wiadomość
Ja planowałam schudnąć przed ciążą, a zamiast chudnąć to mimo diety i ćwiczeń tyłam :P Ale kto powiedział, że po ciąży schudnąć się nie da? :P
Ja też planowałam schudnąć przed ciążą...
Znaczy właściwie planowałam schudnąć i zapomnieć o staraniach i wtedy groszek się pojawił
Schudnę po ciąży... póki co nie dołuję się jakoś bardzo, że nie wyglądam ładnie i zgrabnie... Mam nadzieję, że jakaś jesienna depresja mnie nie dopadnie
Stary 2015-08-28, 11:53   #3637
czubasek20
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.5

U Was tez taki ukrop dzis ?
Ja sie zaraz roztopie. W domu jest ok. Na dworzu masakra :/

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 11:54   #3638
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
28 stopni w cieniu. Nie wychylam nosa za drzwi nawet :P Dobrze, że noce chłodne, to mieszkanie się wywietrzy trochę i aż tak nie boli taka temperatura.

synek
Stary 2015-08-28, 11:55   #3639
andriuszka77
Zadomowienie

A ja dziś kupiłam kocyk w Textil markecie. Taki malutki niemowlęcy, kolor beżowy w takie łapki nic specjalnego, ale spodobał mi się a że kosztował 11 zł to się skusiłam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0509.jpg (84,1 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0510.jpg (95,1 KB, 11 załadowań)
Stary 2015-08-28, 11:56   #3640
zaneta_b
Rozeznanie

Cytat:
Do starości to Ci jeszcze bardzo daleko. Co do grubości, to każda z nas w ciąży panikuje, że jest gruba. Ja ostatnio jak szukałam czegoś do ubrania i nic nie chciało mi nawet przez tyłek przejść, to też się popłakałam. Ale spokojnie, po ciąży sobie z tym poradzimy Głowa do góry
Dlatego ja nawet nie szukam nic do ubrania na teraz :-D kupiłam wcześniej dwie pary długich spodni ciążowych, jedne rybaczki i starczy. Czeka mnie jeszcze szukanie sukienki na wesele... A z moim grubym tyłkiem to będzie problem... Tym bardziej że u mnie nie ma żadnych sklepów ciążowych, muszę jechać do łodzi i to na szybkie zakupy bo nie nadaje się teraz do takiego chodzenia :-(

Halwaya idź zrób coś dla siebie. Na słodkie zakaz to zjedz coś innego co lubisz! Chociażby chipsy. A co, sama pisałaś że to nie cukier :-D coś co ci może poprawić humor. Ja dzisiaj miałam lichy poranek ale teraz już jest lepiej. Poleżałam sobie w wannie, pomalowałam paznokcie. Od razu mi lepiej. A przecież z małą też możesz takie rzeczy robić! Jeszcze ona będzie miała radochę np z malowania paznokci :-D

Adka te skarpetusie!
zaneta_b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 11:57   #3641
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość

uhmmm, jak wracałam z badań koło 10 to myślałam że mnie roztopi, też też gorąco, ale za to rano po 6 bylo cudownie rześko, chłodno

Czas edycji: 2015-08-28 o 12:00
Stary 2015-08-28, 12:00   #3642
zaneta_b
Rozeznanie

U mnie też gorąco. Nie wychodzę na razie. Zresztą trochę mnie wzięło na sprzątanie i teraz muszę poleżeć... W sumie wykąpałam się wcześniej potem posprzątałam i jestem znowu cała mokra :-( zastanawiam się czy w ogóle dzisiaj gdzieś wychodzić bo kompletnie mi się nie chce! Chyba lepiej sobie coś na allegro popatrzę i pozamawiam! Lepszy pożytek z tego będzie

Także na razie uciekam, do wieczora :-*
zaneta_b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 12:10   #3643
kalusia87
Zakorzenienie

A ja mam taaakiego lenia nic mi się nie chce już od paru dni.
Robię fasolkę po bretońsku i skończyła mi się przyprawa a ja inaczej nie umiem czym ją przyprawiacie? Pieprz, papryka i co jeszcze?
Stary 2015-08-28, 12:12   #3644
andriuszka77
Zadomowienie

Ocho już sobie znalazłam zajęcie na dziś tzn samo mnie znalazło napatoczyło się w necie przypadkiem ooo też takie chcę będę robić pomalutku coś podobnego dla mojej niuni ale to chyba na późniejszy etap rozwoju

Pierwsza książeczka manipulacyjna - szyta czadowe matka zwariowała lecę trochę poszyć miłego dnia dziewczyny!

https://www.youtube.com/watch?v=tPHJVGSmUss

https://www.youtube.com/watch?v=VthbvnDTmXc

https://www.youtube.com/watch?v=7FFij6Gbk-w

https://www.youtube.com/watch?v=VFbu0f0J1jw

https://www.youtube.com/watch?v=oAF2J4bbKC8
Stary 2015-08-28, 12:14   #3645
simka234
Wtajemniczenie

Cytat:
Lobo. U mnie w 12 tyg pomiary wyszły poniżej normy, na polowkowym w normie a teraz straszą mnie zbyt wysoka masa urodzeniowa z powodu cukrzycy.. z drugiej strony straszyli mnie też stanem przedrzucawkowym i niska masa.. więc nie wiem sama. A jak wg Twojego lekarza masz postarać się, by dziecko przybrało? Bo to mnie w twoim poście rozwalilo

Ja dalej w kiepskim humorze.. kladlam się poplakujac i obudziłam się z mokrymi oczami.. sama się nakrecam. Zle się czuje ze sobą.. stara, brzydka, gruba.... i nudna
Ja miałam cukrzycę ciążowa fakt pilnowalam cukrów a młody ur się 2940 i 53 cm więc to nie regola że rodzą się duże dzieci
To co mierzysz cukry glukometrem? Pamiętaj glukometry też oszukują czas to mój np zawyzal wynik ja się ograniczalam bardziej a potem się okazało ze cukry były za niskie ..warto co jakiś czas zrobić hemoglobine glikolowana wtedy widzisz jakie cukry miałaś w ciągu mc czy duże czy małe ..

Cytat:
Do 40 5 lat, a dopiero wtedy będziesz w połowie do 80 Także naprawdę jeszcze mnóstwo czasu do starości :P

Czasem jest tak że mamy jakąś chorobę ukrytą a o tym nie wiemy i takimi dietami możemy więcej narozrabiac ..

Ja tak się kiedyś chciałam odchudzić ! Weszłam na dietę dukana i w ciągu mc przytylam 10 kg dieta cud nie.. i rozwalilam sobie hormony konkretnie..
Potem po badaniach okazało się że mam problem z nadnerczami i mogłam się wykończyć tą dietą także jestem sceptycznie nastawiona do diet ..

Ja po ciąży bardzo szybko schudłam w ciągu 8 mc z wagi 75 kg przy porodzie do 57 kg bez żadnej diety , nie jadłam jedynie rzeczy które młodemu nie służyły bo miał kolki..i wsio

I nie dolowac się wszystkie jesteśmy laski...

A i współczuję problemów z kwawieniami a dzieci właśnie po cukrze podobno przybierają hihi tylko nie wiem jakie były by efekty dla mamy...
Z tym podtuczeniem to mnie rozwalilo a co jak by było za duże to trzeba by je odchudzić ?

,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem.
Kocham
simka234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 12:14   #3646
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:
A ja dziś kupiłam kocyk w Textil markecie. Taki malutki niemowlęcy, kolor beżowy w takie łapki nic specjalnego, ale spodobał mi się a że kosztował 11 zł to się skusiłam
Słodki

Cytat:
Napisane przez zaneta_b Pokaż wiadomość
Dlatego ja nawet nie szukam nic do ubrania na teraz :-D kupiłam wcześniej dwie pary długich spodni ciążowych, jedne rybaczki i starczy. Czeka mnie jeszcze szukanie sukienki na wesele... A z moim grubym tyłkiem to będzie problem... Tym bardziej że u mnie nie ma żadnych sklepów ciążowych, muszę jechać do łodzi i to na szybkie zakupy bo nie nadaje się teraz do takiego chodzenia :-(
No właśnie ja za miesiąc mam wesele i w szafie nie mam kompletnie NIC co mogłabym założyć. Będę musiała coś kupić. Ale ostatnio chodziłam po sklepach i nic mi w oko nie wpadło. Bo jak ładne, to albo odcinane w talii (a gdzie u mnie teraz talia?) albo krótkie. A cała reszta to taka, że jakbym założyła, to wyglądałabym jak gruby słoń w trojaczej ciąży. Eh.

synek
Stary 2015-08-28, 12:15   #3647
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Ja już bym chciała styczeń :-(
Jeśli tak ma wyglądać moja druga ciąża to ja nie wiem...
Moja pierwsza byla cudowna, ta jest problemowa i meczaca...
Nie ma reguly ale widocznie chlopaki sa od samego poczatku problemowi

Cytat:
Napisane przez zaneta_b Pokaż wiadomość

Halwaya idź zrób coś dla siebie. Na słodkie zakaz to zjedz coś innego co lubisz! Chociażby chipsy. A co, sama pisałaś że to nie cukier :-D coś co ci może poprawić humor. Ja dzisiaj miałam lichy poranek ale teraz już jest lepiej. Poleżałam sobie w wannie, pomalowałam paznokcie. Od razu mi lepiej. A przecież z małą też możesz takie rzeczy robić! Jeszcze ona będzie miała radochę np z malowania paznokci :-D

Adka te skarpetusie!
Ja chyba kupie jakas burde ciazowa, material i usmiechne sie do mamy.
Bo jedyne ciuchy ciazowe jakie mi sie podobaja ma happymum a tam ceny z kosmosu.

halwaya
Jestes swietna kobieta. Praca, dom, dziecko i ciaza. Ja osobiscie Cie bardzo podzwiam. A jak lapie chandra to pomysl ze masz cudowna coreczke i druga w drodze

Stary 2015-08-28, 12:16   #3648
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Robię fasolkę po bretońsku i skończyła mi się przyprawa a ja inaczej nie umiem czym ją przyprawiacie? Pieprz, papryka i co jeszcze?

Ja tam zawsze robie na oko i na smak
Dodaj cebulkę, ziele angielskie, listki laurowe ze dwa, majeranek, bazylię, pomidory z puszki albo na upartego koncentrat pomidorowy na smak, kminek, kolendra, chili, slodka papryczka czerwona, zioła jakieś które lubisz, czosnek itp.

O znalazłam artykuł fajny to ci zacytuję:

"Fasolka po bretońsku – wartościowe przyprawy
Bazylia poprawia trawienie i ułatwia przyswajanie pokarmu oraz pobudza wydzielanie soku żołądkowego. Pasuje do pomidorów!
Cebula znosi nadmierną fermentację i wzdęcia, działa przeciwko zaparciom i poprawia trawienie. Posiekana i dodana do fasolki po bretońsku wyostrzy jej smak.Fasolka po bretońsku
Czosnek pobudza wydzielanie soków trawiennych. Wspomaga metabolizm tłuszczów. Najczęściej jest stosowany w zaburzeniach przewodu pokarmowego: biegunki, wzdęcia, przewlekłe nieżyty żołądka i jelit. Z czosnkiem wszystko smakuje lepiej, fasolka po bretońsku również.
Jałowiec wskazany jest przy zaburzeniach trawiennych. Pobudza perystaltykę jelit, zwiększa wydzielanie soku żołądkowego oraz żółci. Owoce jałowca mogą być ciekawym dodatkiem do fasolki po bretońsku.
Kminek ułatwia trawienie, zapobiega wzdęciom i łagodzi skurcze żołądkowo-jelitowe. Zalecany jest szczególnie dla osób z wrzodami żołądka i dwunastnicy. Fasolka po bretońsku z kminkiem? Chyba warto wypróbować.
Koper ma właściwości neutralizujące stuki spożywania ciężkostrawnych potraw. Łagodzi on zaburzenia pracy jelit i żołądka oraz pobudza wydzielanie soków żołądkowych. Fasolka ze świeżym koperkiem doskonale smakuje latem.
Majeranek znakomicie łagodzi bóle brzucha i zaparcia. Ogólnie zalecany jest do wszystkich ciężkostrawnych i tłustych potraw.
Oregano jest pomocne przy wzdęciach i zaburzeniach trawienia.

Poza tym fasolka po bretońsku z pewnością doskonała będzie, jeśli ugotujemy ją z zielem angielskim i listkami laurowymi. Warto jednak używać różnych kompozycji przypraw, wówczas fasolka po bretońsku nigdy nam się nie znudzi."

Z tym że kminku nie znoszę, od razu jak go wyczuję to mam odruch wymiotny, więc Ci nie polecam, kminek bleeeee

Czas edycji: 2015-08-28 o 12:21
Stary 2015-08-28, 12:17   #3649
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:
Co do lenia to ja tak mam od poniedziałku Ale dzisiaj się w końcu spięłam i poprasowałam, zaraz biorę się za mycie łazienki i kuchni.

Co do fasolki - majeranek koniecznie. U mnie w ilościach hurtowych no i czosnek

synek
Stary 2015-08-28, 12:18   #3650
ogolnie
Zakorzenienie

Czubasek znając moje szczęście to będę miała drugiego też syna

U mnie chłodno,18 stopni.
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 12:21   #3651
sylwoha
Zakorzenienie

U nas upal ale przyjemnie

Zlozylam l4. Teraz 30 dni i decyzja.
Ja na dg wiec kontrola jak nic- juz zbieran dokumenty
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 12:21   #3652
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez simka234 Pokaż wiadomość
Czasem jest tak że mamy jakąś chorobę ukrytą a o tym nie wiemy i takimi dietami możemy więcej narozrabiac ..

Ja tak się kiedyś chciałam odchudzić ! Weszłam na dietę dukana i w ciągu mc przytylam 10 kg dieta cud nie.. i rozwalilam sobie hormony konkretnie..
Potem po badaniach okazało się że mam problem z nadnerczami i mogłam się wykończyć tą dietą także jestem sceptycznie nastawiona do diet ..
Nie, nie, nie. Absolutnie to nie była taka dieta ;P Dieta była zbilansowana, różnorodna (mnóstwo warzyw, owoce, kasze, mięsko itp) i o odpowiedniej kaloryczności dostosowanej do mojej wagi i trybu życia :P Głodówek już nie uznaję (zdarzało mi się w liceum, ale wyrosłam ) U mnie to chyba tarczyca trochę, bo niby hormony mam w normie, ale nie chudnę. Za to schudłam po dwumiesięcznym pobycie nad morzem :P Ale to było parę lat temu.

synek
Stary 2015-08-28, 12:21   #3653
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:

ja tez wlasnie robie
Ja dodaje papryke, pieprz i troche ziol prowansalskich
Lisc laurowy, ziele, czosnek przesmazony.
A dzis to nawet swoj przecier robie

Edytowane przez czubasek20
Czas edycji: 2015-08-28 o 12:24
Stary 2015-08-28, 12:22   #3654
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Czubasek znając moje szczęście to będę miała drugiego też syna

U mnie chłodno,18 stopni.
Ostatnio wychodzę z tego samego założenia Bo my chcieliśmy dziewczynkę i coś jednak czuję, że dziewczynki możemy się nie doczekać w ogóle

synek
Stary 2015-08-28, 12:23   #3655
agrita8
Raczkowanie

Dzień dobry
nie wiem co się ze mną dzieje, ale ciężko mi się ostatnio zwlec z łóżka
przed 9 jakaś śpiączka mnie dopadła czy coś...
a to dziwne u mnie bo zawsze rano miałam najwięcej energii i nie mogłam spać dłużej niż do 7. ale co sie dziwić cionża no cionża hahaha musze sie przyzwyczaić

Cytat:
Napisane przez cienwiatru Pokaż wiadomość
Hej witamy i zapraszamy do gadania napiszesz coś o sobie? Będzie chłopak czy córeczka?
Na połówkowych powiedzieli, że na 100% chłopak, zawsze widziałam się raczej jako mama dziewczynki, ale już powoli się przestawiam
jeśli chodzi o imię to tż podoba się Jan, ale ja jeszcze chyba nie jestem do końca przekonana więc to na razie temat otwarty
Mnie sie podoba Leon, ale tż nie chce tego nawet słuchać a ja myśle, że tak fajnie - Leo no zobaczymy

Cytat:

Dooobra, biorę się za tą ogromną górę prasowania. Kiedy ja to skończę?
a ja właśnie u siebie skończyłam i w nagrodę piję sobie kawkę a co
u mnie prasowanie to tragedia, prasuję kiedy już naprawdę muszę
dlatego nie wiem jak to będzie z rzeczami synka heh

Cytat:
Napisane przez lobofylia Pokaż wiadomość
Bylam badana przez kilku lekarzy juz :/ i każdy ze nie halo bo widac dziurki po krwiakach itd. Koszmar. Moj gin mówi ze wszystko ok tylko wolałby zeby ważył młody klllo 700-800 gram bo jakby młody nie nabiera gram tak jak powinien ale ze wszystko ok tylko przez te krwawienia mam już o wszystko schizy (

Ale kupiłam lozko turystyczne niebieskie z przewijakiem pozytywka od koleżanki za 70 zl jak nowy i bebetto flavio z biała rama na gwarancji jeszcze do czerwca za 600zl
trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze
a dlaczego łóżeczko turystyczne? myślisz, że jest lepsze niż zwykłe? też chciałam białą ramę, ale nie wiem czy nie będzie bardziej widać zadrapań

Cytat:
Witaj To mamy podobny termin, ja na 17
A z tematami wyprawkowymi sie nie przejmuj, tutaj większość z nas pierwszy raz w ciąży i dopiero poznaje ten temat
uczę się bardzo pilnie ale na początek będe zasypywała was pierdyliardem głupich pytań, ostatnio sprawdzałam w google co to są rampersy bo nie wiedziałam (myślałam, że pieluchy )
agrita8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 12:23   #3656
ogolnie
Zakorzenienie

Sylwoha ale zwolnienie masz chodzące rzecz jasna?

Przysłali śpiworek,jest super! oby tylko mały chciał w tym spać
Zrobię potem zdjęcie,ale jak się z łóżka dam radę zwlec. TŻ ma mi kupić elektrolity to lepiej się poczuje po nich.
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 12:24   #3657
Koritsi_a
Zadomowienie

ale mam niemoc ostatnimi dniami. Czytam Was ale nawet nie mam siły opisać. jeszcze dziś wieczorem znajomi mają przyjść a tak mi się nie chce... ale głupio mi odwoływać bo już dawno się próbowaliśmy spotkać i zawsze coś wypadało... jeszcze ciasto muszę machnąć, a że mam lenia to zrobię tartę bez pieczenia.

Ogólnie ja drugą ciążę przechodzę totalnie inaczej niż pierwszą. I na pocieszenie dużo lepiej więc nie jest powiedziane że jak pierwsza była ciężka to druga też będzie.

Lobofylia, koleżanka niedawno rodziła przez cc. Od połowy ciaży straszyli niską wagą urodzeniową. Pod koniec mówili że dziecko ledwo 3 kg pewnie przekroczy. Małą urodziła się ważąc ponad 3600 g

Widzę że mamy nową mamę, witam również i ja i gratuluję synka
Koritsi_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 12:29   #3658
czubasek20
Zakorzenienie

sweet ogolnie my chcielismy miec parke. Kazdy mowil ze bedzie druga dzirwczyna (oprocz jednej kuzynki )
I co? jest chlopak

Stary 2015-08-28, 12:34   #3659
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agrita8 Pokaż wiadomość
uczę się bardzo pilnie ale na początek będe zasypywała was pierdyliardem głupich pytań, ostatnio sprawdzałam w google co to są rampersy bo nie wiedziałam (myślałam, że pieluchy )
Spoko, ja też niedawno odkryłam co to rampersy
a od dziewczyn tutaj dowiedziałam się mnóstwa przydatnych rzeczy, więc podczytuję i biorę sobie uwagi i porady do serca, bo tu doświadczone mamy tez są i warto posłuchać rad właśnie z praktyki a nie tylko z teorii
Stary 2015-08-28, 12:35   #3660
czubasek20
Zakorzenienie

I maz dostal pismo z Norwegii ze jeezcze jakas kase mu przesla na konto. Tzn ponad 3 tys w Nok wiec chyba zamowie malemu ten kocyk.i rozek od Mikominky
A reszta zostanie na spacerowke

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości