Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 6 - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-28, 14:05   #2791
kar0ola
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 6

VIOLKA super moja niestety dzisija bardzo absorbujaca, a ja dalej nc nie jadlam, za to na forum siedze ehh pora sie ruszyc, jak sie uda
kar0ola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 14:07   #2792
gossip_girl21
Zakorzenienie

Sonia bo po podaniu dyni dajesz normalnie mleko 😉

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

Dopiero potem jak jyz opendzluje wiecej zamiane robisz 😉 te kilka łyzeczek to jic

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

Cytat:
Napisane przez kar0ola Pokaż wiadomość
VIOLKA super moja niestety dzisija bardzo absorbujaca, a ja dalej nc nie jadlam, za to na forum siedze ehh pora sie ruszyc, jak sie uda
Wezz ja do sklepu musze isc 😢

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 14:09   #2793
gosiak0512
Zakorzenienie

KAROLA ja to juz nie czytam tych wpisow i tyle

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

SONIA jak zje tak ok 200ml dania to wtedy juz raczej mlekiem sie nie dopchnie

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 14:14   #2794
gossip_girl21
Zakorzenienie

A ja sie nie chwaliłam, dostalam kwiaty od męża przedwczoraj 😉 bez okazji 😉 ale w weekend bd pewnie wojna 😂🙈

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2015-08-28, 14:15   #2795
boleczka93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
Goczek nie nie obrazamsie tylkoja o tym zeby znalezc kompromis dogadać się, ogolnie nie chodzi mi o sam seks...
No boleczka klops bo ja i jecze, i warcze itp 😉😁
No ja tez czasem

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Raczej nie ale syfu u siebie sprzątać nie pozwala
bo on wie gdzie co ma haha

Po kleiku może pozniej glodny. Jutro nie daj i zobacz jak to wygląda

mniamm. Zjadlabym taki obiad

do 2 lat malutko. Potem troche baby tv a tam piosenki dla dzieci i bajki bez slow. Teraz sporo :/

Ojoj. Dynia smaczniejsza

Synek spadł w przedszkolu z drabinki i ma rozciety łuk brwiowy. Cale ubranie i buty we krwi. Zdenerwowalam sie. Jednak tak źle to nie wygląda
Biedactwo, no ale to nie pierwszy i nie ostatni raz, trzeba sie bedzie przyzwyczaic. Pamietam jak bylam mala i co rusz albo kolano rocharatane albo guz na glwie haha ja z tych lazacych po drzewach i wiszacych na trzepaku

Cytat:
BOLECZKA ja tez nienawidzilam niemieckiego hehe ale im dluzej tu mueszkam to nawet nie jest taki zly jak sie wydaje ale tak jak pisalam, nadal nie mam przekonanai i zapalu no jechalam wczoraj metrem z takimi Angolami hehee ale fajnie bylo mi ich posluchac. Podoba mi sie jak mowia, na pewno lepiej niz amerykani Ci to dopiero mowia niewyraznie. Jak w ogole Wam tam jest ? Podoba sie ? wiadomo ze to poczatki dopiero, do mnie dotarlo ze mieszkam w Berlinie dopiero miesiac temu tak na serio a chwile juz tu siedzimy xd

HEJ GIL MORE opowiedz cos o Was

GOSSIP o wielu rzeczach przestalysmy pisac hehe zmienily sie tematy teraz co do hot to u mnie libido 0.. Pewnie przez kp, sama nir wiem

FLIGHT super ze juz bys chciala ja jak przypomne sobie moja zabljcza zage to mnie skreca..

KAMILOVE hehe moja tez tak chodzi ubrana, do poludnia (no chyba ze wczesniej gdzies idziemy) w tym czym spala, a pozniej przebeiram

MAJKA kiepsko z ta kupka mam nadzieje ze dzisiaj juz pojdzie, kirde 3 dni to chyba juz za duzo, mize jednak lepiej da ten czopek? Albo tera wszystki idzie mu na wzrost po prostu..

Ja jestem zdania jak MALA co do tego co napisala GOSSIP. No i jak facet idzie jesc na miescie widocznie nie jest wart tego by z nim zyc, ja jesten zdania ze matke ma sie jedna, a ojcow moze byc wiele

MADZIX 🏼 dokladnie, moj maz od poczatju byl przeciwby tv, mala czasem zawieszala na nim wzrok a ja cos robilan na szybko, on sie wkurzal i 'poskarzyl' naszej poloznej ze stawiam dziecko przed tv, ja myslalam, ze ona powie zeby nie przesadzal, a ona ze absolutnie sie tego nie robi, powiedziala dokladnie co napisalas no i ja pizniej tez czytalam duzo na ten temat. Dzieci sa pozniej nadpobudliwe, niekreatywne.. Moja przyjaciolka niemka wychowuje dzieci kompletnie bez tv i te male brzdace potrafia sie bawic wszystkim i to same, za to syn siostry mijego meza, wychowany od noworodka na tv jest bardzi nadpobudliwy, nie umie usiedziec na miejscu, wiecznie jeczy, nie umie zajac sie soba... Tragedia, chyba bym sibie w glowe strzelila. Wyobraz sobie 1,5 roczne dziecko ciagle zle, smutne, wynuszajace wszystki piszczeniem non stop, nie potrafiace zajac sie zabawkami... Ibrazki w tv za szybko sie poruszaja dla takiego malucha no i blokuja jego kreatywnosc przede wszystkim.

No i pilozna mi mowila ze jak juz cos wlaCzac malmu dziecku to najlepiej takie teletubisie bo to sa proste obrazki, wolna sie ruszaja, jest to po prostu spokojne..

MAJKA moj IDENTYCZNY nawet nie zdazy spojrzec dobrze i jz pyta gdzie to gdzie tamto, ile razy cos zgubil to nawet nie zlicze... Ale ma to po swojej mamusi zayebistej :/

Dzisiejsza noc u nas tragedia, jak wstalam to tak mnie glowa bolala ehh bubcia kinczy skok wiec podejrzewam ze to kulminacja i mam nadzije ze przejdzie, chociaz coraz czesciej mysle ze u niej objawem skoku sa te ciche dni a te jeczace to norma
A mnie sie wydaje ze amerykanie mowia o wiele wyrazniej niz angole :P
A jak nam jest? W sumie spoko, najwazniejsze ze M ma prace wiec wszystko malymi kroczkami sie ulozy. On o wiele lepiej mowi po amgielsku odemnie ale mam nadzieje ze z czasem sama zaczne smigac, musze sie osluchac. A do pelni szczescie brakuje mi swojego mieszkania (narazie mieszkamy u mojej mamy) a M samchodu

Jestem po zakupach, kupilam kleik kulurydziany i moja pierwsza marchewke Zobaczymy co to bedzie z tym jedzeniem ale ostatnio jak cos jem sama to ona patrzy na mnie takim zaciekawionym i blagajacym wzrokiem "ja tez chce" wiec moze ladnie bedzie jadla

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
boleczka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 14:16   #2796
violka848
Zakorzenienie

Cytat:

Ojj współczuje - pewnie cholerrny skokowy dzień ehhh u mas niby jeszcze pol tygodnia skoku, a może to już koniec, ciekawe... Trzymajcie się babeczki! A Ty coś koniecznie zjedz bo z sił opadniesz!
Stary 2015-08-28, 14:17   #2797
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Rosario ja smokiem do kaszek z butelki dawalam...
Mała no co Ty to gadasz? Wezcie porozmawiajcie razem ustalcie obowiązki bo takim systemem daleko nie zajedziecie... Nie szkoda Ci wspolnych lat? Przeciezto tylko chwilowy kryzys, niedogadanie....
Az tyle z was ma takie samo zdanie ze nie walczyloby o zwiazek? Straszne....
Mój mąż wie co ja myślę. I ja wiem, ze to chwilowe. Ciebie czasem tz nie wpienia? Mnie tak, a że ciężkie charaktery mamy więc ciężej się dogadać. Choć u nas wygląda to tak że ja się nie odzywam a tz już na drugi dzień przychodzi się przymila.

Ja uważam, że czasem na siłę się nie da. Takie moje zdanie. Walczyć może i można ale tekst o "jedzeniu na miescie" to tak jakby kobieta musiała się oddać bo facetowi się należy. Nie należy.

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 14:22   #2798
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
samolub
to go w dziub!
Cytat:
zdrowka

Soniuska- smacznego dla mikolaja.

Siempre- mam nadzieje, ze dojazd ok

Majka- gdzie wysylamy tztow? :P a co do kupy- myslisz o czopku? ktora to doba?

Domima- lepiej nastroj?

Boleczka- no i co? pamietasz jak to sie robi?

Violka- jak u was?piatka?

Kamilove- zazdraszczam tego wozka :P

a wam KOPERCO- tego u nas sie cos psuje..

Gosiak- buziak dla MArtitki

Gossip- musi to na rusi, jak tzt nie poczuwa sie do obowiazku wspolnego gospodarstwa i wspolnego dziecka to niech je na miescie, kij z nim, ja sie nie bede zazynala. wszysyko zrob i panicza oporzadz bo mu sie chce.. mi tez sie chce- pierdo... mu z bani.

Reszcie - buziaki wysylam i
to sie sfochuj na troche:P
Cytat:
No nie

Ale u nas to po rozszerzeniu diety

Rosario - a do buzi nie pakuje gazety?

Zrobil odrobinę, ale jak ta odrobina śmierdzi :P Kupka pomarańczowa ale strawiona marchewka wiec ok

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Nadmienię iż zgadzam się z Sylwia
dobrze że trochę poszło
Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Hihi agentka A Tż kopas w dupas!
Miałam pisać że u nas chwilowo sielanka i u nas ja jestem większy samolub jak miałabym być szczera 😜 Ale... Hehe Powiedziałam do męża "Tż" on nie lubi tego określenia i stwierdził że w internecie jest określenie na takie jak ja "Gc" - głupia ci.. Hehe i podpadł😜 ale to w żartach wszystko jednak i on jest Gh od dziś 😜
GH mi się podoba
Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Tez bluzki wole, dobrze, ze ciepło jest, później będę body i bluzke zakładać.
Jeszcze nie mam, ale kupuje to z Ikei czarne, jest super. Z Mają miałam chico poły magic b. drogie było, a Maja w nim siedzieć i tak nie chciala... Teraz będzie w buraczki karmiony Maciej, a później ikeowskie krzeselko
ja też potem z IKEI teraz leżaczek będzie
Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Aha u mnie ledwo "zaleczylam" prawa piers to w lewej znowu cos Natura mnie wystawia na ogromna probe z kp Mam juz dosc tych problemow i bolu W pewnych chwilach mysle ze najlepiej by bylo pojsc po tabsy na zabicie pokarmu i bym miala swiety spokoj. A potem patrze na moja kruszynke, jak pije to mleko i mi zal mu to odbierac. Eh... Ale rozumiem te wszystkie mamy, ktore po walce o kp przeszly na mm. Ja nie potrafie podjac tej decyzji. No i tak niewiele nam brakuje by te zalozone 6m-cy jadl tylko piers. Szkoda ze to okupione moim bolem...
oj biedna, ja tez bym do poradni w te pędy!
Cytat:
Moj synek jak bajje ogląda to nic nie slyszy ale tablet telefon komputer go nie interesują. Woli grac w piłkę lub bawic sie klockami
Mój dokładnie to samo!
Cytat:
Black - moj wszystko gubi. Nie wie gdzie co leży. Nic na miejsce nie odklada a potem mnie pyta - gdzie moje buty? Itd.
oo znam to! Może nie buty, ale nic nigdy nie może znaleźć
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;52569518]u mnie tez szaro-buro... to moze ja tez sie tak zdziwie z ubrankami jak Ty w ogole ktos tu jeszcze ma dziecko, ktore nosi 62/68 (tescowy, bo te rózmiarowki to rozne...)?

co innego porozmawiac i postarac się z obu stron o więcje troski, czułości, zyczliwości w związku,a co innego dawac d..py, mimo wszystko, żeby tylko maz do innej nie poszedł. pardon ze tak prosto z mostu, Ty Gossip sie nie obrazisz za wyrazenie, nie?

wspólczuję! i podziwiam,ze mimo to karmisz. Oby sie ty razem nic nie rozwinęło. moja lewa ostatnio cos ma tendencje do zapychania, ale takiego na skraju zastoju, w nocy tylko.

to z fakturą to do naprawienia mam nadzieję, ale fakt,ze takie nieogarniecie wkurza. Może jakieś tabletki na pamięć by mu pomogły?
Albo go walnij tą patelnią porządnie!

fajnie a sporo tej tv po południami ogladal jak byl mlodszy?
ja tam myślę ,ze to jednak też od dziecka zalezy w pewnym stopniu, od charakteru wrodzonego, czy będzie wolał tv, kompa czy zabawy ruchowe. mi sie podczas tej koncowki skoku tez zdarzało tv właczac ok 15-16, jak chciałam w spokoju obiad dokonczyc, bo co wyszlam to krzyki, ryki, jesc nie, spac nie, zabawki normalne tez nie, a tv ja na chwile uciszał. więc do takich mądrych porad nt. nie ogladania tv to chcialabym sie stosowac i bym się stosowała, jakbym miala takie spokojne dziecko jak Madixxx... a tak chęci niestety realia nieraz weryfikują.
a do poludnia to radio włączam często i czasem z Hania sobie tańczymy

przesada ;/ u mojej jednaj ciotki tka było... na imprezach rodzinnych tez zawsze tv właczony i sie wszyscy przekrzykiwali, horror
czy ja wiem...? ja pamiętam, że za dzieciaka (bardzo wczesna podstawowka) po budowach domków biegałam, dołach, wykopach, kiedys to chyba nie bylo tak zabezpieczane. na trzepakach samopas szalelismy, głowy, kolana poobijane. i pamiętam, ze koledzy,koleżanki często w gipsach łazili jak mialam 6 lat to z 8letnia kolezanka poszłysmy same do miasta na lodyw kawiarni i dziadki nas zaczepialy. a teraz to na smyczy dzieciaki niedługoa będą prowadzane [/QUOTE]
ja to nie mam takich problemów bo NIE MAM TV
Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Dalam, a raczej próbowałam dać cukinie...matko tak skrzywienie miny i pretensji w oczach nigdy nie widziałam u nikogo! Wszystko wepchnac mi językiem i się popłakał w złości na koniec jak próbowałam drugi raz dac
o mamo, mi się jeszcze nie zdarzyło żeby się popłakało dziecko ze złości(to młodsze oczywiście)
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 14:27   #2799
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
Mój mąż wie co ja myślę. I ja wiem, ze to chwilowe. Ciebie czasem tz nie wpienia? Mnie tak, a że ciężkie charaktery mamy więc ciężej się dogadać. Choć u nas wygląda to tak że ja się nie odzywam a tz już na drugi dzień przychodzi się przymila.

Ja uważam, że czasem na siłę się nie da. Takie moje zdanie. Walczyć może i można ale tekst o "jedzeniu na miescie" to tak jakby kobieta musiała się oddać bo facetowi się należy. Nie należy.

Dobrze napisane my też jesteśmy oboje wybuchowi nerwowi i Tż pierwszy przychodzi z godzeniem no idento A na konsumpcję powinny mieć ochotę dwie osoby, a nie jakieś przymuszanki. Ja czasem jesli nie mam ochoty zmuszę się do "jedzenia" hehe bo chce mu sprawić przyjemność, ale jak mnie wk... to o nie nie niech zapomni!
Stary 2015-08-28, 14:27   #2800
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Jest uparty jak osiol. Ogólnie ma dobry charakter i jest dobrym człowiekiem ale jest cholernym nerwusem. Choooolernym :/ i często na mnie się odbija.i to mnie wkur. .
Moj to samo

Cytat:
Sonia bo po podaniu dyni dajesz normalnie mleko 😉

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

Dopiero potem jak jyz opendzluje wiecej zamiane robisz 😉 te kilka łyzeczek to jic

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

Wezz ja do sklepu musze isc 😢

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
KAROLA ja to juz nie czytam tych wpisow i tyle

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

SONIA jak zje tak ok 200ml dania to wtedy juz raczej mlekiem sie nie dopchnie

ale on zjadl 120 mm jak zawsze po dyni i niecale 3h pozniej juz mega glodny. To mu zrobilam 150mm

Cytat:
A ja sie nie chwaliłam, dostalam kwiaty od męża przedwczoraj 😉 bez okazji 😉 ale w weekend bd pewnie wojna 😂🙈

Hehheeh

Cytat:
Napisane przez boleczka93 Pokaż wiadomość
No ja tez czasem

Biedactwo, no ale to nie pierwszy i nie ostatni raz, trzeba sie bedzie przyzwyczaic. Pamietam jak bylam mala i co rusz albo kolano rocharatane albo guz na glwie haha ja z tych lazacych po drzewach i wiszacych na trzepaku

A mnie sie wydaje ze amerykanie mowia o wiele wyrazniej niz angole :P
A jak nam jest? W sumie spoko, najwazniejsze ze M ma prace wiec wszystko malymi kroczkami sie ulozy. On o wiele lepiej mowi po amgielsku odemnie ale mam nadzieje ze z czasem sama zaczne smigac, musze sie osluchac. A do pelni szczescie brakuje mi swojego mieszkania (narazie mieszkamy u mojej mamy) a M samchodu

Jestem po zakupach, kupilam kleik kulurydziany i moja pierwsza marchewke Zobaczymy co to bedzie z tym jedzeniem ale ostatnio jak cos jem sama to ona patrzy na mnie takim zaciekawionym i blagajacym wzrokiem "ja tez chce" wiec moze ladnie bedzie jadla
Mikolaj tak samo hehhe.
To smacznego
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 14:31   #2801
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Co macie dziś na obiad ?? M isię chce ziemniaków w plastry, tylko niewiem co do tego ?hmm moze jskąś chuda kiełbaska hmm

leczo u nas

Cytat:
Napisane przez Belka15 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy jest któraś z zamościa?? Potrzebuję pomocy

znam człowieka z Zamościa i z chelma

Cytat:
Napisane przez kamilove Pokaż wiadomość
No

No 1100zl, Wszędzie cena taka sama... Dużo, ja niewiele więcej dałam za wózek 3w1... Tyle że ta spacerówka ma być na dłużej, jest porządnie Wykonana, buda ma filtr 50, nieprzemakalne materiały, no i ja się nie muszę zarzynac dzwigajac nie wiadomo ile kg, na jednej ręce mam małą, druga złożyłam wózek. My tak mamy że na takie rzeczy wolimy dołożyć, później nawet sprzeda się całkiem nieźle. A jakbyś sprzedała ten wózek co teraz macie i dołożyła te 400zl?

😚 a tamto mieszkanie wynajmujesz? 😞
Tak tamto tez, kiedyś jak zwolnilo się na saskiej kepie to po avanti tam chciałam, ale wolę te okolice jednak
A ten wózek ma długie siedzisko jak maclaren czy krótkie? Rozkłada się na płasko?

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 14:34   #2802
cashmere
Zakorzenienie

Zrobilam 9 sloikow cukinia+ziemniak, ugotowalam pomidorowke i nie nadazam za Wami dzis :P o!

MAJKA masz racje, ogarne lepiej poradnie laktacyjna. Poszla kupa u Julka?

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 14:35   #2803
boleczka93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
Moj to samo

ale on zjadl 120 mm jak zawsze po dyni i niecale 3h pozniej juz mega glodny. To mu zrobilam 150mm

Hehheeh

Mikolaj tak samo hehhe.
To smacznego
A dziekujemy

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
Stary 2015-08-28, 14:35   #2804
violka848
Zakorzenienie

Wstała zjadła i znowu na kolanach mi przysypia, ja nic jej na sen nie dawałam, o co chodzi hmm
Stary 2015-08-28, 14:40   #2805
boleczka93
Zakorzenienie

My jutro jemy marchewke bo tata chce przy tym byc

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Cytat:
Wstała zjadła i znowu na kolanach mi przysypia, ja nic jej na sen nie dawałam, o co chodzi hmm
A nie ma temp? Bo moja jak miala goraczke to tak spala caly dzien

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
Stary 2015-08-28, 14:40   #2806
gossip_girl21
Zakorzenienie

Mała tez sie klucimy ale nie dlugo, kiedys uslyszalam ze trzeba czasem zamiast krzyczec i sie zloscic ze nie odlozyl talerza do zlewu usmiechnac sie, zazartowac z tego, przeciez to tylko talerz, a ze sie nue garnie hmm faceci dluzej trawia pewne info... To sa faceci cudow nie oczekujmy...
Moja ma dzien tulenia... Lezu na brzuchu mo i soe tuli

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2015-08-28, 14:48   #2807
gosiak0512
Zakorzenienie

SONIA jak glodny to niech je ja dawalam butle chlopakom i nawet nie patrzylam ile czasu minelo od wczesniejszego karmienia

Stary 2015-08-28, 14:53   #2808
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:

hehehe

Cytat:
Napisane przez boleczka93 Pokaż wiadomość
My jutro jemy marchewke bo tata chce przy tym byc

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

A nie ma temp? Bo moja jak miala goraczke to tak spala caly dzien

o to smacznej marchewki

Cytat:
SONIA jak glodny to niech je ja dawalam butle chlopakom i nawet nie patrzylam ile czasu minelo od wczesniejszego karmienia
Ja sie troche boje zeby go brzuch nie bolal .ale chyba tak mu dynia sie spodobala ze taka reakcja
Stary 2015-08-28, 14:58   #2809
madzixx88
Zakorzenienie

moja panienka śpi 2 h już a mnie ugryzł komar w 3 miejsach no zastrzele się! to ten sam co z nocy Ala póki co bez ugryzień uff tylko mnie łapie, mam gr krwi 0 ponoć najsmaczniejsza
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 14:59   #2810
kar0ola
Rozeznanie

GOSIAK ja juz tez przestaje to nie na moje nerwy

BOLECZKA no co Ty :P no wiesz, ten amerykanski luz jak to sie mowi no a anglicy to mowia raczej tak lAdnie, ciezko ich zrozumiec, ale oni uzywaja tego prawdziwego angielskiego, amerykance to w dupie maja wszystko wieczny luz

A ja zarzuce tematem!
Pamietacie jak robilysmy wyprawki, ja to przezywalam ze tyle kasy i w ogole zreszta mysle ze wielu z nas po kieszeniach dalo, no i teraz pytanie. Co jest waszyn wyprwakowym hitem, a co klapa?

Ja mam mnistwo rzeczy na ktore bez sensu kase wydalam, madry polak po szkodzie. Zaraz jka ugotuje obiad to ogarne co dokladnie, ale przede wszystkim mam za duzo kosmetykow do pielegnacji malej bez sensu w ogole i co z tym teraz ronic? Albo smoczkow nakupiwalam do butelek no i po co? Karuzelka do lozeczka tez klapa u nas, zero zainterwsowania malej.

Nam tez brakuje samochodu trzymam kciuki zbyscie szybko byli na swoim

VIOLKA wlasnie gotuje obiad, mala obok w foteliku siedzi bo obsrala sobie lezaczek przed chwila u nas tez pol tygodnia, oby nam zlecialo czym predzej i zeby takie kochane te nasze bubcie byly po skoku coby sie nacieszyc macierzynstwem

MALA polac Tobie!
kar0ola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 15:00   #2811
soniuska
Zakorzenienie

Karola u nas tylko klapa pkazaly sie butle avent naturals. Ale mysle ze kiedys bedziemy z nich pic..teraz kiedy problemy brzuszkowe to mu nie dam bo coagnie z nich tak ze powietrza mnostwo zasysa..
A reszta sie sprawdzila .tylko ze ja malo kupowalam w ciazy.
Stary 2015-08-28, 15:02   #2812
rosarioV
Zakorzenienie

Synuś przed 12 poszedł spać, obudził się po pół godziny to go wzięłam do wyrka i dałam cycka i wziął bez problemów i ładnie jadł Zgłoddniaj po 4,5 godzinie No i zasnęło mi się z nim... Jak teraz wstałam to masakra, gardło gorzej boli, do tego zatoki i wydaje mi się jakbym miała ucho jedno zapchane. Pięknie... a tż ma za to gorączkę, akurat przed szczepieniem dziecka...

Jak wezmę ibupprom zatoki to przez ile nie mogę karmić ? Już wzięłam 4 rutinoscorbiny i pryskam nos prenalenem, tż przyniesie paracetamol jak będzie wracał z pracy, nie wiem co mam jeszcze robić. Zjadłabym czosnek ale obawiam się czy mały wypije wtedy mleczko

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 15:02   #2813
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;52567750]Oj bidoki,zdrowia zycze! Duzo wit C polecam. A te bodziaki to wmacaniu jakie? Grube,miekkie? Ze smyka body,ktore przyszlo ladne,ale taki cienkiszonek.

Wszystkiego msjlepszego dla Mikolaja 🌷i zdrowego brziszka zycze,oby dynia mu posmakowala. podobno to bardzo zdrowy warzyw 😀

Fajne takie gotownie w towarzystwie przyjemnosci zycze.
Oja Jania to kruszynla jest,chyba naniejsza tu na watku,na 25Centylu sie trzyma i dopiero z 62wyrasta.jak ja mierzylam na miarce na przewijsku to tak 64-65 cm ma. Body smykowe 80 jej do stopek siega [/QUOTE]

Jasiek też ma 25 centylu wagowo

JAŚ

Stary 2015-08-28, 15:03   #2814
boleczka93
Zakorzenienie

Cytat:

BOLECZKA no co Ty :P no wiesz, ten amerykanski luz jak to sie mowi no a anglicy to mowia raczej tak lAdnie, ciezko ich zrozumiec, ale oni uzywaja tego prawdziwego angielskiego, amerykance to w dupie maja wszystko wieczny luz

A ja zarzuce tematem!
Pamietacie jak robilysmy wyprawki, ja to przezywalam ze tyle kasy i w ogole zreszta mysle ze wielu z nas po kieszeniach dalo, no i teraz pytanie. Co jest waszyn wyprwakowym hitem, a co klapa?

Ja mam mnistwo rzeczy na ktore bez sensu kase wydalam, madry polak po szkodzie. Zaraz jka ugotuje obiad to ogarne co dokladnie, ale przede wszystkim mam za duzo kosmetykow do pielegnacji malej bez sensu w ogole i co z tym teraz ronic? Albo smoczkow nakupiwalam do butelek no i po co? Karuzelka do lozeczka tez klapa u nas, zero zainterwsowania malej.

VIOLKA wlasnie gotuje obiad, mala obok w foteliku siedzi bo obsrala sobie lezaczek przed chwila u nas tez pol tygodnia, oby nam zlecialo czym predzej i zeby takie kochane te nasze bubcie byly po skoku coby sie nacieszyc macierzynstwem

MALA polac Tobie!
Dzieki za kciuki w sumie nie mialam do czynienia z amerykancem ale tak mi sie wydaje ze oni maja sztywniejszy ten jezyk, nie wiem, nie wazne :P

Ja w sumie wyprawke kompeltowalam bardzo rozmyslnie i raczej jak nie bylam czegos pewna to nie kupowalam tylko mowilam ze jak bedzie potrzebne to sie kupi. Mnie sie chyba wszystko przydalo

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
Stary 2015-08-28, 15:07   #2815
gosiak0512
Zakorzenienie

SONIA a pic cos pije? A avent to powietrze do butli odprowadza u mnie elegancko, moze maly zle ja lapie i bokiem zasysa

KAROLA ja wszystko co kupilam to uzywam ale za 3 razem to juz ciezko o pomylke hitem jest palak tiny love, konik fp a teraz szczeniaczek fp

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

ROSI mleko z miodem? Sok z malin?

Stary 2015-08-28, 15:07   #2816
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
SONIA a pic cos pije? A avent to powietrze do butli odprowadza u mnie elegancko, moze maly zle ja lapie i bokiem zasysa

KAROLA ja wszystko co kupilam to uzywam ale za 3 razem to juz ciezko o pomylke hitem jest palak tiny love, konik fp a teraz szczeniaczek fp
Jak jadl z butli to mnistwo babli bylo i jak puszczal smoka to az slychac bylo powietrze w butli jak uchodzi. I bardziej cierpial przez te butle. Zauwazylam toznice jak odstawilam.
Wody pije ale malutko. Sprawdzalam wody nie chcial..troche pociamkal
Stary 2015-08-28, 15:12   #2817
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Zrobilam 9 sloikow cukinia+ziemniak, ugotowalam pomidorowke i nie nadazam za Wami dzis :P o!

MAJKA masz racje, ogarne lepiej poradnie laktacyjna. Poszla kupa u Julka?
Poszla Myślę że śliwka ruszyla i będziemy ja jeść
co drugi dzień.

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
moja panienka śpi 2 h już a mnie ugryzł komar w 3 miejsach no zastrzele się! to ten sam co z nocy Ala póki co bez ugryzień uff tylko mnie łapie, mam gr krwi 0 ponoć najsmaczniejsza

Ja mam A i wiecznie mnie kasaja

Cytat:

A ja zarzuce tematem!

MALA polac Tobie!

Ja juz z doświadczeniem wiec mniej niewypałow. Smoki avent i lovi nie podeszly. Poza tym raczej z wszystkiego korzystamy

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Synuś przed 12 poszedł spać, obudził się po pół godziny to go wzięłam do wyrka i dałam cycka i wziął bez problemów i ładnie jadł Zgłoddniaj po 4,5 godzinie No i zasnęło mi się z nim... Jak teraz wstałam to masakra, gardło gorzej boli, do tego zatoki i wydaje mi się jakbym miała ucho jedno zapchane. Pięknie... a tż ma za to gorączkę, akurat przed szczepieniem dziecka...

Jak wezmę ibupprom zatoki to przez ile nie mogę karmić ? Już wzięłam 4 rutinoscorbiny i pryskam nos prenalenem, tż przyniesie paracetamol jak będzie wracał z pracy, nie wiem co mam jeszcze robić. Zjadłabym czosnek ale obawiam się czy mały wypije wtedy mleczko
Jak mnie głowa boli to ja biorę nurofen express forte i karmie
Stary 2015-08-28, 15:12   #2818
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
ROSI mleko z miodem? Sok z malin?
A miód mogę ? tam nic nie przenika do mleka ?
Cytat:
Jasiek też ma 25 centylu wagowo
To ja powiem że mój wagowo na 50 centylu a wzrostowo na 85

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 15:24   #2819
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Myslalam o tym. Tylko sie boje zeby nie robily sie zastoje temu ze piers nie oprozniona? nie no sama co robic

A może trochę szalwii pij?

JAŚ

Stary 2015-08-28, 15:25   #2820
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
A miód mogę ? tam nic nie przenika do mleka ?

To ja powiem że mój wagowo na 50 centylu a wzrostowo na 85
miod moze uczulac, lepiej ostroznie

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości