|
|
#2791 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 6
VIOLKA super
moja niestety dzisija bardzo absorbujaca, a ja dalej nc nie jadlam, za to na forum siedze ehh pora sie ruszyc, jak sie uda
|
|
|
|
#2792 |
|
Zakorzenienie
|
Sonia bo po podaniu dyni dajesz normalnie mleko 😉
---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Dopiero potem jak jyz opendzluje wiecej zamiane robisz 😉 te kilka łyzeczek to jic ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Wezz ja do sklepu musze isc 😢
|
|
#2793 |
|
Zakorzenienie
|
KAROLA ja to juz nie czytam tych wpisow i tyle
![]() ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- SONIA jak zje tak ok 200ml dania to wtedy juz raczej mlekiem sie nie dopchnie
|
#2794 |
|
Zakorzenienie
|
A ja sie nie chwaliłam, dostalam kwiaty od męża przedwczoraj 😉 bez okazji 😉 ale w weekend bd pewnie wojna 😂🙈
|
|
#2795 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja z tych lazacych po drzewach i wiszacych na trzepaku ![]() Cytat:
A jak nam jest? W sumie spoko, najwazniejsze ze M ma prace wiec wszystko malymi kroczkami sie ulozy. On o wiele lepiej mowi po amgielsku odemnie ale mam nadzieje ze z czasem sama zaczne smigac, musze sie osluchac. A do pelni szczescie brakuje mi swojego mieszkania (narazie mieszkamy u mojej mamy) a M samchodu ![]() Jestem po zakupach, kupilam kleik kulurydziany i moja pierwsza marchewke Zobaczymy co to bedzie z tym jedzeniem ale ostatnio jak cos jem sama to ona patrzy na mnie takim zaciekawionym i blagajacym wzrokiem "ja tez chce" wiec moze ladnie bedzie jadla
|
|
|
#2796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ojj współczuje - pewnie cholerrny skokowy dzień ehhh u mas niby jeszcze pol tygodnia skoku, a może to już koniec, ciekawe... Trzymajcie się babeczki! A Ty coś koniecznie zjedz bo z sił opadniesz!
|
|
#2797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja uważam, że czasem na siłę się nie da. Takie moje zdanie. Walczyć może i można ale tekst o "jedzeniu na miescie" to tak jakby kobieta musiała się oddać bo facetowi się należy. Nie należy.
|
|
#2798 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
to go w dziub!
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;52569518]u mnie tez szaro-buro... to moze ja tez sie tak zdziwie z ubrankami jak Ty w ogole ktos tu jeszcze ma dziecko, ktore nosi 62/68 (tescowy, bo te rózmiarowki to rozne...)?co innego porozmawiac i postarac się z obu stron o więcje troski, czułości, zyczliwości w związku,a co innego dawac d..py, mimo wszystko, żeby tylko maz do innej nie poszedł. pardon ze tak prosto z mostu, Ty Gossip sie nie obrazisz za wyrazenie, nie? ![]() wspólczuję! i podziwiam,ze mimo to karmisz. Oby sie ty razem nic nie rozwinęło. moja lewa ostatnio cos ma tendencje do zapychania, ale takiego na skraju zastoju, w nocy tylko. Albo go walnij tą patelnią porządnie! ![]() fajnie a sporo tej tv po południami ogladal jak byl mlodszy?ja tam myślę ,ze to jednak też od dziecka zalezy w pewnym stopniu, od charakteru wrodzonego, czy będzie wolał tv, kompa czy zabawy ruchowe. mi sie podczas tej koncowki skoku tez zdarzało tv właczac ok 15-16, jak chciałam w spokoju obiad dokonczyc, bo co wyszlam to krzyki, ryki, jesc nie, spac nie, zabawki normalne tez nie, a tv ja na chwile uciszał. więc do takich mądrych porad nt. nie ogladania tv to chcialabym sie stosowac i bym się stosowała, jakbym miala takie spokojne dziecko jak Madixxx... a tak chęci niestety realia nieraz weryfikują. a do poludnia to radio włączam często i czasem z Hania sobie tańczymy ![]() przesada ;/ u mojej jednaj ciotki tka było... na imprezach rodzinnych tez zawsze tv właczony i sie wszyscy przekrzykiwali, horror czy ja wiem...? ja pamiętam, że za dzieciaka (bardzo wczesna podstawowka) po budowach domków biegałam, dołach, wykopach, kiedys to chyba nie bylo tak zabezpieczane. na trzepakach samopas szalelismy, głowy, kolana poobijane. i pamiętam, ze koledzy,koleżanki często w gipsach łazili jak mialam 6 lat to z 8letnia kolezanka poszłysmy same do miasta na lodyw kawiarni i dziadki nas zaczepialy. a teraz to na smyczy dzieciaki niedługoa będą prowadzane [/QUOTE]ja to nie mam takich problemów bo NIE MAM TV ![]() o mamo, mi się jeszcze nie zdarzyło żeby się popłakało dziecko ze złości(to młodsze oczywiście) |
|||||||
|
|
|
#2799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze napisane my też jesteśmy oboje wybuchowi nerwowi i Tż pierwszy przychodzi z godzeniem no idento A na konsumpcję powinny mieć ochotę dwie osoby, a nie jakieś przymuszanki. Ja czasem jesli nie mam ochoty zmuszę się do "jedzenia" hehe bo chce mu sprawić przyjemność, ale jak mnie wk... to o nie nie niech zapomni!
|
|
#2800 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale on zjadl 120 mm jak zawsze po dyni i niecale 3h pozniej juz mega glodny. To mu zrobilam 150mm Cytat:
Hehheeh Cytat:
To smacznego |
|||||
|
|
|
#2801 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
leczo u nas znam człowieka z Zamościa i z chelma Cytat:
![]() A ten wózek ma długie siedzisko jak maclaren czy krótkie? Rozkłada się na płasko? |
||
|
|
|
#2802 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobilam 9 sloikow cukinia+ziemniak, ugotowalam pomidorowke i nie nadazam za Wami dzis :P o!
MAJKA masz racje, ogarne lepiej poradnie laktacyjna. Poszla kupa u Julka?
|
#2803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2804 |
|
Zakorzenienie
|
Wstała zjadła i znowu na kolanach mi przysypia, ja nic jej na sen nie dawałam, o co chodzi hmm
|
#2805 |
|
Zakorzenienie
|
My jutro jemy marchewke bo tata chce przy tym byc
![]() ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- A nie ma temp? Bo moja jak miala goraczke to tak spala caly dzien
|
|
#2806 |
|
Zakorzenienie
|
Mała tez sie klucimy ale nie dlugo, kiedys uslyszalam ze trzeba czasem zamiast krzyczec i sie zloscic ze nie odlozyl talerza do zlewu usmiechnac sie, zazartowac z tego, przeciez to tylko talerz, a ze sie nue garnie hmm faceci dluzej trawia pewne info... To sa faceci cudow nie oczekujmy...
Moja ma dzien tulenia... Lezu na brzuchu mo i soe tuli
|
|
#2807 |
|
Zakorzenienie
|
SONIA jak glodny to niech je
ja dawalam butle chlopakom i nawet nie patrzylam ile czasu minelo od wczesniejszego karmienia
|
#2808 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehehe Cytat:
o to smacznej marchewki Ja sie troche boje zeby go brzuch nie bolal .ale chyba tak mu dynia sie spodobala ze taka reakcja |
||
|
|
|
#2809 |
|
Zakorzenienie
|
moja panienka śpi 2 h już a mnie ugryzł komar w 3 miejsach no zastrzele się! to ten sam co z nocy
|
#2810 |
|
Rozeznanie
|
GOSIAK ja juz tez przestaje to nie na moje nerwy
BOLECZKA no co Ty :P no wiesz, ten amerykanski luz jak to sie mowi no a anglicy to mowia raczej tak lAdnie, ciezko ich zrozumiec, ale oni uzywaja tego prawdziwego angielskiego, amerykance to w dupie maja wszystko wieczny luz A ja zarzuce tematem! Pamietacie jak robilysmy wyprawki, ja to przezywalam ze tyle kasy i w ogole zreszta mysle ze wielu z nas po kieszeniach dalo, no i teraz pytanie. Co jest waszyn wyprwakowym hitem, a co klapa? Ja mam mnistwo rzeczy na ktore bez sensu kase wydalam, madry polak po szkodzie. Zaraz jka ugotuje obiad to ogarne co dokladnie, ale przede wszystkim mam za duzo kosmetykow do pielegnacji malej bez sensu w ogole i co z tym teraz ronic? Albo smoczkow nakupiwalam do butelek no i po co? Karuzelka do lozeczka tez klapa u nas, zero zainterwsowania malej. Nam tez brakuje samochodu trzymam kciuki zbyscie szybko byli na swoim ![]() VIOLKA wlasnie gotuje obiad, mala obok w foteliku siedzi bo obsrala sobie lezaczek przed chwila u nas tez pol tygodnia, oby nam zlecialo czym predzej i zeby takie kochane te nasze bubcie byly po skoku coby sie nacieszyc macierzynstwem MALA polac Tobie! |
|
|
|
#2811 |
|
Zakorzenienie
|
Karola u nas tylko klapa pkazaly sie butle avent naturals. Ale mysle ze kiedys bedziemy z nich pic..teraz kiedy problemy brzuszkowe to mu nie dam bo coagnie z nich tak ze powietrza mnostwo zasysa..
A reszta sie sprawdzila .tylko ze ja malo kupowalam w ciazy. |
|
|
|
#2812 |
|
Zakorzenienie
|
Synuś przed 12 poszedł spać, obudził się po pół godziny to go wzięłam do wyrka i dałam cycka i wziął bez problemów i ładnie jadł
Zgłoddniaj po 4,5 godzinie No i zasnęło mi się z nim... Jak teraz wstałam to masakra, gardło gorzej boli, do tego zatoki i wydaje mi się jakbym miała ucho jedno zapchane. Pięknie... a tż ma za to gorączkę, akurat przed szczepieniem dziecka... Jak wezmę ibupprom zatoki to przez ile nie mogę karmić ? Już wzięłam 4 rutinoscorbiny i pryskam nos prenalenem, tż przyniesie paracetamol jak będzie wracał z pracy, nie wiem co mam jeszcze robić. Zjadłabym czosnek ale obawiam się czy mały wypije wtedy mleczko
|
|
|
|
#2813 |
|
Zakorzenienie
|
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;52567750]Oj bidoki,zdrowia zycze! Duzo wit C polecam. A te bodziaki to wmacaniu jakie? Grube,miekkie? Ze smyka body,ktore przyszlo ladne,ale taki cienkiszonek.
Wszystkiego msjlepszego dla Mikolaja 🌷i zdrowego brziszka zycze,oby dynia mu posmakowala. podobno to bardzo zdrowy warzyw 😀 Fajne takie gotownie w towarzystwie przyjemnosci zycze.Oja Jania to kruszynla jest,chyba naniejsza tu na watku,na 25Centylu sie trzyma i dopiero z 62wyrasta.jak ja mierzylam na miarce na przewijsku to tak 64-65 cm ma. Body smykowe 80 jej do stopek siega [/QUOTE]Jasiek też ma 25 centylu wagowo
|
#2814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie nie mialam do czynienia z amerykancem ale tak mi sie wydaje ze oni maja sztywniejszy ten jezyk, nie wiem, nie wazne :PJa w sumie wyprawke kompeltowalam bardzo rozmyslnie i raczej jak nie bylam czegos pewna to nie kupowalam tylko mowilam ze jak bedzie potrzebne to sie kupi. Mnie sie chyba wszystko przydalo
|
|
|
#2815 |
|
Zakorzenienie
|
SONIA a pic cos pije? A avent to powietrze do butli odprowadza u mnie elegancko, moze maly zle ja lapie i bokiem zasysa
KAROLA ja wszystko co kupilam to uzywam ale za 3 razem to juz ciezko o pomylke hitem jest palak tiny love, konik fp a teraz szczeniaczek fp---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- ROSI mleko z miodem? Sok z malin?
|
#2816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wody pije ale malutko. Sprawdzalam wody nie chcial..troche pociamkal |
|
|
|
|
#2817 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę że śliwka ruszyla i będziemy ja jeśćco drugi dzień. Cytat:
Ja mam A i wiecznie mnie kasaja ![]() Cytat:
Ja juz z doświadczeniem wiec mniej niewypałow. Smoki avent i lovi nie podeszly. Poza tym raczej z wszystkiego korzystamy Cytat:
|
|
#2818 |
|
Zakorzenienie
|
A miód mogę ? tam nic nie przenika do mleka ?
To ja powiem że mój wagowo na 50 centylu a wzrostowo na 85
|
|
|
|
#2819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2820 |
|
Zakorzenienie
|
miod moze uczulac, lepiej ostroznie
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:41.

moja niestety dzisija bardzo absorbujaca, a ja dalej nc nie jadlam, za to na forum siedze ehh pora sie ruszyc, jak sie uda

no jechalam wczoraj metrem z takimi Angolami hehee ale fajnie bylo mi ich posluchac. Podoba mi sie jak mowia, na pewno lepiej niz amerykani Ci to dopiero mowia niewyraznie. Jak w ogole Wam tam jest ? Podoba sie ?
mam nadzieje ze dzisiaj juz pojdzie, kirde 3 dni to chyba juz za duzo, mize jednak lepiej da ten czopek? Albo tera wszystki idzie mu na wzrost po prostu..
🏼 dokladnie, moj maz od poczatju byl przeciwby tv, mala czasem zawieszala na nim wzrok a ja cos robilan na szybko, on sie wkurzal i 'poskarzyl' naszej poloznej ze stawiam dziecko przed tv, ja myslalam, ze ona powie zeby nie przesadzal, a ona ze absolutnie sie tego nie robi, powiedziala dokladnie co napisalas no i ja pizniej tez czytalam duzo na ten temat. Dzieci sa pozniej nadpobudliwe, niekreatywne.. Moja przyjaciolka niemka wychowuje dzieci kompletnie bez tv i te male brzdace potrafia sie bawic wszystkim i to same, za to syn siostry mijego meza, wychowany od noworodka na tv jest bardzi nadpobudliwy, nie umie usiedziec na miejscu, wiecznie jeczy, nie umie zajac sie soba... Tragedia, chyba bym sibie w glowe strzelila. Wyobraz sobie 1,5 roczne dziecko ciagle zle, smutne, wynuszajace wszystki piszczeniem non stop, nie potrafiace zajac sie zabawkami... Ibrazki w tv za szybko sie poruszaja dla takiego malucha no i blokuja jego kreatywnosc przede wszystkim. 

Ślubujemy: 21.10.2017