- My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 ! - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-28, 19:54   #631
tylkokasia
Moderator

Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

Cytat:
Napisane przez Soul89 Pokaż wiadomość

Wczoraj spędziłam wieczór na oglądaniu wózków. No i chyba mam swój typ numer 1. Nowsza wersja Riko Nano - Riko Brano.
Bardzo mi się podoba ten wózek.
Podobny do mojego.

Cytat:
Napisane przez olilina Pokaż wiadomość
Ja wczoraj miałam za to znowu z 6 godzin ciszy w brzuchu, już się stresowałam, ale w końcu mała się odezwała i nawet sprzedała po kopniaku mojej mamie i siostrze

Wklejam mój brzuch w 31 tygodniu jak patrzę na to zdjęcie to mam wrażenie, że mam tyłek prawie wielkości brzucha hehe

I obiecana komoda z zawartością
Brzuszek baaaaaardzo malutki. Super figura.
Komoda i porządek też piękne. Ja wiem że u mnie taki porządek i karteczki to może z 1mc by były

Porównując się z innymi, możesz stać się zgorzkniały lub próżny
Zawsze bowiem znajdziesz lepszych lub gorszych od siebie

tylkokasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 19:59   #632
Amelia16
Zadomowienie

Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

Idę oglądać Harrego Pottera Czy tylko ja taka nawiedzona jestem?
Stary 2015-08-28, 20:00   #633
Agusiek89
Wtajemniczenie

Kasiula świetnie wyglądasz

Cytat:
Napisane przez karoseria Pokaż wiadomość
No dobra to juz prac i ukladac w komode? A pieluchy posciel i takie tam tez juz pierzecie?
Ja właśnie dziś poprałam ciuszki dla małej, cały dom pachnie dzidziusiem hi hi A na suszarce tak różowo od ubranek się zrobiło

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Amelia16 Pokaż wiadomość
Ja będę oglądać Pacyfikatora Harrego kiedyś oglądałam, jak był ten szał na niego he he
Stary 2015-08-28, 20:12   #634
Kasiula8708
Rozeznanie

Cytat:
No dobra to juz prac i ukladac w komode? A pieluchy posciel i takie tam tez juz pierzecie?

Matko dziewczyny nie stresujcie mnie tym praniem,ja jeszcze szafy nie mam kupionej i narazie rzeczy malej mam poupychane i wydaje mi się że duzo czasu jeszcze na pranie mam

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Myślałam, żeby dziecko od razu było w swoim łóżeczku - a teraz to nie wiem już...

iclosemyeyes Dużo tego Ale na pewno ogarniecie. Kot pewnie przeszczęśliwy z powodu niezliczonej ilości pudeł.

Kasiula Ciąża bardzo Ci służy - piekny brzuszek

Lexie Wow, jestem pod wrażeniem

agne19s Mądrze lekarz powiedział, na pewno Cię to uspokoiło

Piękne łupy, udało Ci się

Z hemoglobiną to też dobra wiadomość. Co do diety cukrzycowej, rozmawiałam z jedną ze słodkich mam - czasami gluten lub węglowodany nie służą wchłanianiu żelaza, więc nie powinno nic pogarszać.

Przeczytałam właśnie artykuł o ochraniaczach - że nie są bezpieczne dla dziecka [[URL=" tutaj[/URL]]. Mam pytanie - sensowne argumenty, czy bezpodstawne obawy?

Ja o ochraniaczach właśnie słyszałam że ograniczają dostęp powietrza ale nigdy że jakieś dziecko umarło przez nie także nie wiem

Cytat:

nie tylko ty ja też! możecie się śmiać ale uwielbiam harrego książki już kilka razy czytałam,zbieram się żeby całą kolekcję kupić i czytać
Lence jak podrośniemoże to dziecinne ale lubie to,teraz co pt razem z mężem sobie seanse robiliśmy i oglądaliśmy każdą część miło tak

A co do synka to naprawdę masz pociechę,będzie obrońca dla siostrzyczek,jak ja bym chciała żeby w przyszłości moje dzieciaczki miały taki naprawdę dobry kontakt ze sobą,bo ja niestety pomimo tego że mam 2 siostry to super więzi z nimi nie mam,zazdroszczę mojemu mężowi bo jego siostry chociaż jest między nimi 6 lat różnicy to świetnie się dogadują,zresztą każde w razie problemu może na siebie liczyć
Tyś moje dziecko ..... a ja.... Twoja mama

Lenka,nasz mały wielki cud
Kasiula8708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 20:18   #635
wonderka
Zadomowienie

Amelia ja oglądałam harrego za każdy razem jak jest w tv.
wonderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 20:24   #636
monic167
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wonderka Pokaż wiadomość
Ja dziś w nocy miałam sen o kupowaniu wózka. Straszny był, poszłam do jakiegoś mega sklepu i z dwudziestu sprzedawców naraz mi różne wózki pokazywało... Aż krzyczałam, że mam dosyć i nic nie kupię!

---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

Monic to przez ciebie, mieszasz mi w głowie tym bugaboo ;-)
Wonderka, przepraszam pociesze Cie ze ja tym zyje od 3 dni i za to spac nie mogę moze powiedz jakie masz oczekiwania to jakos pomogę? jakie masz tereny w okolicy gdzie bedziesz jezdzila wozidłem- to bedziesz miala odp. dot zawieszenia/kółek i amortyzacji

Cornflower -a u Ciebie jakie typy? super rośnie Wasze malenstwo

Kasiula- pozazdrościć podejścia tż, moj poki co twierdzi ze na wszystk mamy czas zreszta ciagle siedzi na budowie no ale chcemy wprowazic sie w tym roku bardzo zgrabnie wygladasz :yes:

Lexie-czekamy na foto

Olilina-czadowe zakupy love:

Edytowane przez monic167
Czas edycji: 2015-08-28 o 20:27
monic167 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 21:23   #637
olilina
Zakorzenienie

Cytat:
Piękne łupy, udało Ci się

Z hemoglobiną to też dobra wiadomość. Co do diety cukrzycowej, rozmawiałam z jedną ze słodkich mam - czasami gluten lub węglowodany nie służą wchłanianiu żelaza, więc nie powinno nic pogarszać.

Przeczytałam właśnie artykuł o ochraniaczach - że nie są bezpieczne dla dziecka [[URL=" tutaj[/URL]]. Mam pytanie - sensowne argumenty, czy bezpodstawne obawy?

co do ochraniaczy ja mam kupiony, ale planowałam go założyć z tyłu za główką dziecka i z jednego boku - przy ścianie, tak żeby jeden bok łóżeczka był całkowicie odkryty i żebym miała podgląd na małą. Jak w praktyce stwierdzę, że jednak mi przeszkadza to go usunę. Chociaż tak na logikę, front za główką dziecka to i tak płyta, więc powietrza nie ma od tamtej strony, bok przy ścianie też ogranicza dostęp powietrza, więc ochraniacz pod tym względem raczej nie zaszkodzi a jedynie będzie miękko w razie czego. No chyba, że źle rozumuję

Cytat:
Napisane przez tylkokasia Pokaż wiadomość
Brzuszek baaaaaardzo malutki. Super figura.
Komoda i porządek też piękne. Ja wiem że u mnie taki porządek i karteczki to może z 1mc by były
dziękuję
zobaczymy w praktyce jak to się sprawdzi, ale takie rozwiązanie (nie z karteczkami ale z pojemnikami w komodzie) mam od lat w swojej komodzie bieliźnianej i super sobie chwalę

Cytat:
Napisane przez monic167 Pokaż wiadomość
dziękuję za 9 ciuszków zapłaciłam zawrotne 13 zł
muszę się tam jeszcze kiedyś wybrać
olilina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 21:30   #638
agne19s
Zadomowienie

Cytat:
No pięknie rośnie, mamusia dobrze dokarmia synka i oto efekt

Oj tak, od kiedy brzuch jest już widoczny gołym okiem dotarło do niego, że niebawem będzie ich troje i kolejny mały ludzik w domu kiedyś strasznie chciał braciszka, a teraz wszystkim mówi, że złożył zamówienie na siostrzyczkę i niedługo będzie Dla Helenki też imię wybrał bo mieliśmy dylemat, więc siostry w razie zażaleń na imię będą szły do brata
Super wyglądacie, baaardzo zgrabnie taki okrąglinek...

Brawo!!! Czyli utarg się udał

Też pewnie byłoby mi przykro, gdybym do końca nie wiedziała płci chcąc ją poznać i się nastawić, dlatego Cię rozumiem Świetne masz podejście, widzę, że chyba już się oswoiłaś po części z tą niewiedzą i wręcz szukasz pozytywów, super Mam jednak nadzieję, że jeszcze uda się określić konkretnie kto tam siedzi u Ciebie czy Bruno czy Rita kiedy najbliższa wizyta z usg?Bo dzieć nadal pośladkowo ułożony?

Brawo za wyniki !!! Też bym chciała taką poprawę

Jak najbardziej
Następne usg 17 września daje maluszkowi ostatnia szansę po dobroci a jak nie to potem niech nie płacze że nie ma super sukienek albo dzinsow a ułożony dalej posladkowo

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Kasiula8708 Pokaż wiadomość
Matko dziewczyny nie stresujcie mnie tym praniem,ja jeszcze szafy nie mam kupionej i narazie rzeczy malej mam poupychane i wydaje mi się że duzo czasu jeszcze na pranie mam

Ja o ochraniaczach właśnie słyszałam że ograniczają dostęp powietrza ale nigdy że jakieś dziecko umarło przez nie także nie wiem

nie tylko ty ja też! możecie się śmiać ale uwielbiam harrego książki już kilka razy czytałam,zbieram się żeby całą kolekcję kupić i czytać
Lence jak podrośniemoże to dziecinne ale lubie to,teraz co pt razem z mężem sobie seanse robiliśmy i oglądaliśmy każdą część miło tak

A co do synka to naprawdę masz pociechę,będzie obrońca dla siostrzyczek,jak ja bym chciała żeby w przyszłości moje dzieciaczki miały taki naprawdę dobry kontakt ze sobą,bo ja niestety pomimo tego że mam 2 siostry to super więzi z nimi nie mam,zazdroszczę mojemu mężowi bo jego siostry chociaż jest między nimi 6 lat różnicy to świetnie się dogadują,zresztą każde w razie problemu może na siebie liczyć

Cytat:
Ja też oglądałam wszystkie części i teraz siedzę jak nawiedzona za tydzień pewnie będę się nudzić ale musicie przyznać za dzisiejsza część nie powala akcja
Stary 2015-08-28, 21:38   #639
wonderka
Zadomowienie

No ciągnie się jak flaki z olejem. Mój mąż zasnął ja tak jednym okiem oglądam a drugim czytam wrześniowki bo ruszyły porody u dziewczyn.
Stary 2015-08-28, 21:55   #640
Kasiula8708
Rozeznanie

Cytat:
No ciągnie się jak flaki z olejem. Mój mąż zasnął ja tak jednym okiem oglądam a drugim czytam wrześniowki bo ruszyły porody u dziewczyn.

też podczytuję wrześniówki ale trochę w tyle jestem,niedługo i my będziemy przeżywać porody

Cytat:
Napisane przez agne19s Pokaż wiadomość
Następne usg 17 września daje maluszkowi ostatnia szansę po dobroci a jak nie to potem niech nie płacze że nie ma super sukienek albo dzinsow a ułożony dalej posladkowo

Ja też oglądałam wszystkie części i teraz siedzę jak nawiedzona za tydzień pewnie będę się nudzić ale musicie przyznać za dzisiejsza część nie powala akcja

My sobie wczoraj z mężem włączyliśmy bo dziś małż do pracy na nockę poszedł,a za tydzien już się seriale zaczną to będe miała co oglądąć

Cytat:
Napisane przez monic167 Pokaż wiadomość
Wonderka, przepraszam pociesze Cie ze ja tym zyje od 3 dni i za to spac nie mogę moze powiedz jakie masz oczekiwania to jakos pomogę? jakie masz tereny w okolicy gdzie bedziesz jezdzila wozidłem- to bedziesz miala odp. dot zawieszenia/kółek i amortyzacji

Cornflower -a u Ciebie jakie typy? super rośnie Wasze malenstwo

Kasiula- pozazdrościć podejścia tż, moj poki co twierdzi ze na wszystk mamy czas zreszta ciagle siedzi na budowie no ale chcemy wprowazic sie w tym roku bardzo zgrabnie wygladasz :yes:

Lexie-czekamy na foto

dziękuje nie złość się na męża tak jak piszesz skoro się wprowadzić chcecie to pewnie bardzo się stara żeby się wyrobić ze wszystkim
Tyś moje dziecko ..... a ja.... Twoja mama

Lenka,nasz mały wielki cud
Kasiula8708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 21:56   #641
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agusiek89 Pokaż wiadomość
Wszystkiego naj
Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
Wszystkiego dobrego
Dziękuję

Cytat:
Jejuu jak się cieszę, odebrałam wyniki, w końcu wszystko prawidłowe w moczu uff w końcu odetchnęłam, koniec infekcji
Super, że wyniki są ok Ja odkąd zaaplikowałam na te 6 dni Gynazol to żadnego swędzenia ani pieczenia w tamtych okolicach nie mam

Cytat:
poznanianka Nie martw się dietą, będzie dobrze - na pewno Ci to pomoże
Na szkole rodzenia dostaniesz gadżety, podobnie też po wyjściu ze szpitala

Melduję się po wizycie kontrolnej. Nasz Fasol jest klockiem, waży ponad 1300g - wymiary ma jak na 29tc, a jest 27tc. Psychicznie czuję się lepiej, że moje anemiczne wyniki nie sprawiają, że dziecko gorzej się rozwija
Już się nie martwię, pozytywnie jestem nastawiona po tym szkoleniu
Gratuluję udanej wizyty!

Cytat:
Kasiula śliczny brzusio

Malowanie pokoju dla małej zakończone
Super, czekamy na fotki

Cytat:
Laski planujecie dzieciaczki od poczatku klasc w ich pokoikach czy najpierw przy was wbkolyskach/ koszach mojzesza itd?
Nasza Julka od razu będzie spać u siebie w pokoju w łóżeczku

Cytat:
A ja się chwalę, w końcu udało mi się coś sensownego znaleźć w lumpku, bo jakoś nigdy nie miałam szczęścia

Sprawdziłam właśnie wyniki online i poprawiły się od ostatniego razu <jupi> nawet hemoglobina nieznacznie, ale poszła w górę! Super, bo bałam się, że przy diecie cukrzycowej mi się pogorszą
Super, gratuluję dobrych wyników i udanych zakupów

My jakoś koło 18tej dopiero do domu dojechaliśmy... A ile dziś kasy poszło to nawet nie mówię... U koleżanki się obkupiłam w ciuszki dla małej, jutro się postaram wrzucić fotki, aczkolwiek od rana muszę sprzątać mieszkanie, a po południu przyjeżdża do nas moja mama, więc nie wiem czy znajdę czas. W Auchan kupiliśmy też dwie bluzeczki z długim rękawem rozmiar 62, dwie pary rajstopek na 56/62, pojemnik na smoczek, Sudocrem i płatki te duże Kindii. A i jeszcze dwa pudła na kosmetyki i pieluszki - też przy okazji wstawię fotki
Kręgosłup mnie boli jak cholera... A nóg nie czuję Za to Julka bawi się w najlepsze i sprzedaje mamie mocne kopniaki

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 22:26   #642
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:

Brawo!!! Czyli utarg się udał
Udał się, udał dzisiaj lepiłam pierogi za malowanie mąż też coś wspominał, że jutro łóżeczko złoży może go jeszcze przekonam żeby pojechać po komodę do ikeii, bo widzę że ma jakąś wenę
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 22:32   #643
wonderka
Zadomowienie

Poznanianka to udane zakupy. Mnie krocze boli dzisiaj strasznie. Kira w brzuchu tańczy, chyba jej się Harry spodobał. Ja się poryczalam na końcówce.... No jo nigdy.Ehh.
Stary 2015-08-28, 22:37   #644
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
iclosemyeyes Dużo tego Ale na pewno ogarniecie. Kot pewnie przeszczęśliwy z powodu niezliczonej ilości pudeł.

Kocur póki co bardzo zdezorientowany chodzi, nie wie czego się spodziewać, czy weźmiemy go ze sobą czy zostawimy

co do ochraniaczy też czytałam ostatnio trochę negatywnych opinii, zaczęłam się przez to zastanawiać czy nie kupić tylko takich ochraniaczy na parę szczebelków, na przykład: http://allegro.pl/nowosc-ochraniacz-...626082124.html
Cytat:

super łowy

ale się nałaziłam dzisiaj, w sumie robiliśmy 2 kursy między mieszkaniami, od schylania się przy pakowaniu strasznie mnie krzyż rozbolał
Stary 2015-08-28, 23:15   #645
Gaabbi
Wtajemniczenie

Ale dużo piszecie

Cytat:
No to teraz nie wiem czy w ogóle kupować tą pościel czy nie. Wiem, że na początku dziecko będzie spało bez, to w takim razie tylko ochraniacz na szczebelki kupić
Ochraniacza na szczebelki nie miałam i nie planuję mieć.
Dla mnie to łapacz kurzu i potencjalnie niebezpieczny, zbędny gadżet w łóżeczku. Co do łóżeczka, wyznaję zasadę "im mniej, tym lepiej"
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-29, 08:28   #646
201604151126
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Ale dużo piszecie

Dla mnie to łapacz kurzu i potencjalnie niebezpieczny, zbędny gadżet w łóżeczku. Co do łóżeczka, wyznaję zasadę "im mniej, tym lepiej"
Witam się z rana co do tego ochraniacza to ja cztyalam żeby był dookoła lozeczka i taki wybralam żeby dziecko raczki czy nóżki nie wlozylo a się okazało odwrotnie, to ja sama nie wiem, ale jak ma blokować dopływ powietrza mi się wydaje ze nie blokuje sama juz nie wiem.

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 07:03 ----------

Dziewczyny co sądzicie o tych wózkach wybrała bym jeden z nich, i czytałam też o gondolach że dla zimowych dzieciaków taka większa była by dobra bo do tego jeszcze śpiworek lub kombinezon żeby miało dość miejsca, jedna dziewczyna pisała że jak ubrała dziecko to rączki miało w górze bo po bokach się nie zmieściło.
http://allegro.pl/nowosc-wozek-izzi-...369288140.html
http://allegro.pl/nowosc-wozek-dziec...619555564.html
201604151126 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-29, 08:36   #647
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdalena111111 Pokaż wiadomość
Witam się z rana co do tego ochraniacza to ja cztyalam żeby był dookoła lozeczka i taki wybralam żeby dziecko raczki czy nóżki nie wlozylo a się okazało odwrotnie, to ja sama nie wiem, ale jak ma blokować dopływ powietrza mi się wydaje ze nie blokuje sama juz nie wiem.

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 07:03 ----------

Dziewczyny co sądzicie o tych wózkach wybrała bym jeden z nich, i czytałam też o gondolach że dla zimowych dzieciaków taka większa była by dobra bo do tego jeszcze śpiworek lub kombinezon żeby miało dość miejsca, jedna dziewczyna pisała że jak ubrała dziecko to rączki miało w górze bo po bokach się nie zmieściło.
Najlepiej poczytaj opinie o danym modelu. Ja tak robię. Niestety te nazwy nic mi nie mówią.

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-29, 08:56   #648
201604151126
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Najlepiej poczytaj opinie o danym modelu. Ja tak robię. Niestety te nazwy nic mi nie mówią.
No właśnie opinii jako takich nie znalazlam, największy broblem mam z tym wózkiem muszę chyba kupić jakiś i mieć to z głowy bo cały czas o tym mysle .
201604151126 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-29, 09:00   #649
Amelia16
Zadomowienie

Witam się sobotnio coś pogoda szwankuje, a miało być słoneczko....

Cytat:
Ja właśnie dziś poprałam ciuszki dla małej, cały dom pachnie dzidziusiem hi hi A na suszarce tak różowo od ubranek się zrobiło
Oooo to niebawem wielkie prasowanie

Cytat:
Napisane przez Kasiula8708 Pokaż wiadomość

Ja też!!! Swojego czasu uwielbiałam czytać HP, mam wszystkie części przewałkowane po parę razy i nie potrafią mi się znudzić, a na piątki z potterem na tvn czekałam niecierpliwie w towarzystwie paczki chipsów niestety najczęściej
Chciałabym żeby taki instynkt mu został na lata... Teraz jest mały, sporo osób mu tłumaczy, że np. będzie bronił siostrzyczek czy pilnował i on to sobie bierze do serca, ale co będzie za parę lat jak pójdą do szkoły? Jak będą dorośli? Czy dalej je będzie tak brał pod swoje skrzydła? Zobaczymy, byłoby ekstra, gdyby byli wrażliwi na swój los
Właśnie na początku tak się cieszyłam, że między moimi dziewczynkami będzie taka mała różnica wieku, ale coraz częściej czytam lub słyszę i historiach, że wiek tak naprawdę nie ma żadnego znaczenia w łatwości kształtowania się relacji, kwestia charakterów, bo tak jak napisałaś, siostry z różnicą 6 lat potrafią się świetnie dogadać a praktycznie równolatki chociaż teoretycznie powinny mieć więcej wspólnego ciągle się kłócą....

Cytat:
Ufff, naprawdę mnie pocieszyłyście, myślałam, że tylko ja lubię wracać do Harrego

Cytat:
Pobiłaś spokojnie mój prywatny rekord na zakupy w sh, a myślałam ostatnio, że ja zrobiłam interes za 7 rzeczy dając 14,25zł

Cytat:
Napisane przez agne19s Pokaż wiadomość

To mam nadzieję, że maluch odsłoni swoją płeć i będziecie wiedzieć już na kogo czekacie! Łobuziak ten Twój groszek
Bardziej mnie wciągnęła pierwsza część insygniów śmierci, ta się trochę dłużyła na koniec

Cytat:
Udał się, udał dzisiaj lepiłam pierogi za malowanie mąż też coś wspominał, że jutro łóżeczko złoży może go jeszcze przekonam żeby pojechać po komodę do ikeii, bo widzę że ma jakąś wenę
Jasne, lepiej korzystać z natchnienia tym bardziej, że efekty pracy motywują do dalszego działania, więc trzymam kciuki za zakupy!!!

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
ale się nałaziłam dzisiaj, w sumie robiliśmy 2 kursy między mieszkaniami, od schylania się przy pakowaniu strasznie mnie krzyż rozbolał
No poważna baba!!!
Stary 2015-08-29, 09:10   #650
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Hej Nie mam neta chwilowo więc znow bede nie na czasie bo przez telefon nie lubię pisać ale postaram sie podczytywać. Mam prośbę żeby jakiekolwiek zmiany na pierwsza strone pisac mi na pw bo nie dam rady zapamiętać a potem odszukać Piszecie jak szalone i tak trzymać buziaki

Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko 
Zuzia już na świecie

srebrna_smuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-29, 09:39   #651
wonderka
Zadomowienie

Monic uszy ci pourywam, poszłam na ebay pooglądać co tam mają.
Nie chce baliosa, mam nowe typy Cosatto

Nie czytam opinii, nie wiem ile waży i jak się składa ale CHCĘ GO MIEĆ!

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Miałaś któraś z was trójkołowa? Czy one są stabilne? Muszę się wybrać do sklepu wypróbować jak takim wózkiem się jeździ.
Stary 2015-08-29, 09:46   #652
monic167
Rozeznanie

Cytat:

moim zdaniem te obydwa wozki maja dosc spore gondole:tak:
pierwszy: 88/25/36
drugi :87/37/66

wybrany przeze mnie wozek ma 76/32/18
Stary 2015-08-29, 09:47   #653
cynamon_
Zakorzenienie

wonderka, booziu ale cudo (to pierwsze pastelowo różowe) tylko ten stelaż i koła mogłyby być już ciemne. Jaka szkoda że mam już wózek po synku i spacerówka wygląda zgrabnie... a z trójkołowcem nie miałam do czynienia
Stary 2015-08-29, 09:48   #654
JoyceSky
Zadomowienie

GG do JoyceSky

Cytat:
Laski planujecie dzieciaczki od poczatku klasc w ich pokoikach czy najpierw przy was wbkolyskach/ koszach mojzesza itd?
My mamy kołyskę używaną i planowaliśmy żeby spała w niej przez pierwsze 3 miesiące obok naszego łóżka, a w dzień bym ją przestawiała do salonu z aneksem, ale teraz bardziej skłaniam się ku wersji, że łóżeczko będzie stało na początku w naszej sypialni, a kołyska w salonie tylko na dzień.

Cytat:

Przeczytałam właśnie artykuł o ochraniaczach - że nie są bezpieczne dla dziecka [Link tutaj]. Mam pytanie - sensowne argumenty, czy bezpodstawne obawy?
Ja też się naczytałam i zrezygnowałam z kupna ochraniacza. Tak sobie to przemyślałam i nie wydaje mi się żeby łóżeczko stanowiło zagrożenie dla dziecka, a te ochraniacze to chyba kolejny wymysł płodnego rynku akcesoriów dla dzieci Niemniej jednak nie wykluczam, że mogę się mylić.

Cytat:

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Miałaś któraś z was trójkołowa? Czy one są stabilne? Muszę się wybrać do sklepu wypróbować jak takim wózkiem się jeździ.

Ten ostatni wózek Czemu mi to robisz?

http://www.maxmodels.pl/joycesky.html
JoyceSky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-29, 09:48   #655
monic167
Rozeznanie

Cytat:

Jeny jakie piękne pokrycia !!! dobrze ze mam siosre krawcową to mi do BB uszyje.= /mam nadzieje:p/
a ten cosato- fajnie sie prezentuje,az sama jestem ciekawa. mam wrazenie ze za granica sa popularne ?mnie trójkołowiec wydaje sie byc bardziej wywrotny ale mogę się mylić ale ten pierwszy model ma 4 kolka

tutaj masz jakas strone z opiniami:

http://www.madeformums.com/reviews/p...=82272#gallery

w PL niestety chyba sa niedostępne

Edytowane przez monic167
Czas edycji: 2015-08-29 o 09:54
monic167 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-29, 09:54   #656
cynamon_
Zakorzenienie

Co do ochraniaczy, ja zakupiłam razem z pościelą, ale niewiem jeszcze czy włoże go od razu... wiem że napewno przyda się później jak córcia będzie "krążyć" po łóżeczku, przy synku kupiłam dopiero jak Sebi miał kilka msc tak na szybko ze smyka, ale nie byłam z niego zadowolona, bo taka cienizna i bardzo niski był, wylądował po jakimś czasie w śmieciach
Stary 2015-08-29, 09:59   #657
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Ale dużo piszecie

Mi się estetycznie to podoba, więc teraz już nie wiem co robić.

Cytat:

Jasne, lepiej korzystać z natchnienia tym bardziej, że efekty pracy motywują do dalszego działania, więc trzymam kciuki za zakupy!!!
Wczoraj ściągnęliśmy taśmę i normalnie co chwila wchodziliśmy do pokoju, bo tak fajnie to wyszło ja się obawiałam, że pasy będą nierówne, albo że farba gdzieś poleci a tu normalnie wszystko jak od linijki wyszło mąż wczoraj jak szedł spać, zajrzał do pokoju i mówi: papa pasy jestem z niego dumna

I tak jak obiecałam wrzucam fotki podpowiedzcie mi tak przy okazji jakie zasłony kupić? Chcę gładkie, jednokolorowe. Najpierw chciałam takie delikatne ecru, a teraz widziałabym jasno szare i pościel do łóżeczka też z szarym.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01675.JPG (93,2 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01678.JPG (96,2 KB, 34 załadowań)
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-29, 10:04   #658
monic167
Rozeznanie

Cytat:
Mi się estetycznie to podoba, więc teraz już nie wiem co robić.

Wczoraj ściągnęliśmy taśmę i normalnie co chwila wchodziliśmy do pokoju, bo tak fajnie to wyszło ja się obawiałam, że pasy będą nierówne, albo że farba gdzieś poleci a tu normalnie wszystko jak od linijki wyszło mąż wczoraj jak szedł spać, zajrzał do pokoju i mówi: papa pasy jestem z niego dumna

I tak jak obiecałam wrzucam fotki podpowiedzcie mi tak przy okazji jakie zasłony kupić? Chcę gładkie, jednokolorowe. Najpierw chciałam takie delikatne ecru, a teraz widziałabym jasno szare i pościel do łóżeczka też z szarym.

LEXIE- powiem jednym słowem- CUDNIE no poprostu oczu oderwac nie mogę!
Stary 2015-08-29, 10:06   #659
Gaabbi
Wtajemniczenie

lexie, wyszło cudnie!!!
Ja też chciałabym coś zmienić w dziecięcym pokoju i w sypialni... wszędzie w sumie bym pozmieniała, ale nie mam możliwości Szkoda.

Cytat:
A jak już dziecko rączkę, czy nóżkę między szczebelki włoży, to co się stanie?
Kiedyś ochraniaczy nie było w ogóle i dzieci się nie łamały Moja Hania ochraniacza też nie miała i jest cała od narodzin Ochraniacz, to kolejny wymysł "tych" czasów i bardziej jest chyba ozdobą (dla mnie wątpliwą). I na pewno ogranicza cyrkulację powietrza w łóżeczku. Poza tym, kiedy dziecko się już rusza, ale nie jest jeszcze jakoś mocno mobilne, może się przekręcić na bok, przykładając głowę do takiego ochraniacza, co utrudni mu oddychanie. Przynajmniej ja to tak widzę. Nadal podtrzymuję, że wg mnie to zbędny gadżet, który może wyrządzić więcej szkody, niż pożytku. Ale niech każdy się kieruje swoimi przekonaniami, tak będzie najlepiej.

Edytowane przez Gaabbi
Czas edycji: 2015-08-29 o 10:09
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-29, 10:12   #660
wonderka
Zadomowienie

Lexie bardzo fajnie Ci to wyszło, pełna profeska
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości