|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 | ||
|
Moderator
|
Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !
Cytat:
Podobny do mojego. Cytat:
Komoda i porządek też piękne. Ja wiem że u mnie taki porządek i karteczki to może z 1mc by były
|
|
|
#633 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !
Kasiula świetnie wyglądasz
Cytat:
A na suszarce tak różowo od ubranek się zrobiło ![]() ---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Ja będę oglądać Pacyfikatora Harrego kiedyś oglądałam, jak był ten szał na niego he he
|
|
|
#634 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Matko dziewczyny nie stresujcie mnie tym praniem ![]() Cytat:
Ja o ochraniaczach właśnie słyszałam że ograniczają dostęp powietrza ale nigdy że jakieś dziecko umarło przez nie także nie wiem ![]() nie tylko ty ja też! możecie się śmiać ale uwielbiam harrego książki już kilka razy czytałam,zbieram się żeby całą kolekcję kupić i czytać Lence jak podrośnie A co do synka to naprawdę masz pociechę,będzie obrońca dla siostrzyczek ,jak ja bym chciała żeby w przyszłości moje dzieciaczki miały taki naprawdę dobry kontakt ze sobą,bo ja niestety pomimo tego że mam 2 siostry to super więzi z nimi nie mam,zazdroszczę mojemu mężowi bo jego siostry chociaż jest między nimi 6 lat różnicy to świetnie się dogadują,zresztą każde w razie problemu może na siebie liczyć
|
|
|
#635 |
|
Zadomowienie
|
Amelia ja oglądałam harrego za każdy razem jak jest w tv.
|
|
|
|
#636 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() moze powiedz jakie masz oczekiwania to jakos pomogę? jakie masz tereny w okolicy gdzie bedziesz jezdzila wozidłem- to bedziesz miala odp. dot zawieszenia/kółek i amortyzacji ![]() Cornflower -a u Ciebie jakie typy? super rośnie Wasze malenstwo ![]() Kasiula- pozazdrościć podejścia tż, moj poki co twierdzi ze na wszystk mamy czas Lexie-czekamy na foto ![]() Olilina-czadowe zakupy
Edytowane przez monic167 Czas edycji: 2015-08-28 o 20:27 |
|
|
|
|
#637 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do ochraniaczy ja mam kupiony, ale planowałam go założyć z tyłu za główką dziecka i z jednego boku - przy ścianie, tak żeby jeden bok łóżeczka był całkowicie odkryty i żebym miała podgląd na małą. Jak w praktyce stwierdzę, że jednak mi przeszkadza to go usunę. Chociaż tak na logikę, front za główką dziecka to i tak płyta, więc powietrza nie ma od tamtej strony, bok przy ścianie też ogranicza dostęp powietrza, więc ochraniacz pod tym względem raczej nie zaszkodzi a jedynie będzie miękko w razie czego. No chyba, że źle rozumuję Cytat:
zobaczymy w praktyce jak to się sprawdzi, ale takie rozwiązanie (nie z karteczkami dziękuję za 9 ciuszków zapłaciłam zawrotne 13 zł![]() muszę się tam jeszcze kiedyś wybrać
|
||
|
|
|
#638 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
daje maluszkowi ostatnia szansę po dobroci a jak nie to potem niech nie płacze że nie ma super sukienek albo dzinsow a ułożony dalej posladkowo Cytat:
Ja też oglądałam wszystkie części i teraz siedzę jak nawiedzona za tydzień pewnie będę się nudzić ale musicie przyznać za dzisiejsza część nie powala akcja
|
|
|
#639 |
|
Zadomowienie
|
No ciągnie się jak flaki z olejem. Mój mąż zasnął ja tak jednym okiem oglądam a drugim czytam wrześniowki bo ruszyły porody u dziewczyn.
|
|
|
|
#640 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
też podczytuję wrześniówki ale trochę w tyle jestem,niedługo i my będziemy przeżywać porody ![]() Cytat:
My sobie wczoraj z mężem włączyliśmy bo dziś małż do pracy na nockę poszedł,a za tydzien już się seriale zaczną to będe miała co oglądąć Cytat:
dziękuje
|
|
|
#641 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
Cytat:
Ja odkąd zaaplikowałam na te 6 dni Gynazol to żadnego swędzenia ani pieczenia w tamtych okolicach nie mam ![]() Cytat:
![]() Gratuluję udanej wizyty! ![]() Super, czekamy na fotki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() My jakoś koło 18tej dopiero do domu dojechaliśmy... A ile dziś kasy poszło to nawet nie mówię... U koleżanki się obkupiłam w ciuszki dla małej, jutro się postaram wrzucić fotki, aczkolwiek od rana muszę sprzątać mieszkanie, a po południu przyjeżdża do nas moja mama, więc nie wiem czy znajdę czas. W Auchan kupiliśmy też dwie bluzeczki z długim rękawem rozmiar 62, dwie pary rajstopek na 56/62, pojemnik na smoczek, Sudocrem i płatki te duże Kindii. A i jeszcze dwa pudła na kosmetyki i pieluszki - też przy okazji wstawię fotki ![]() Kręgosłup mnie boli jak cholera... A nóg nie czuję Za to Julka bawi się w najlepsze i sprzedaje mamie mocne kopniaki
|
|
#642 |
|
Zakorzenienie
|
Udał się, udał
dzisiaj lepiłam pierogi za malowanie mąż też coś wspominał, że jutro łóżeczko złoży
|
#643 |
|
Zadomowienie
|
Poznanianka to udane zakupy. Mnie krocze boli dzisiaj strasznie. Kira w brzuchu tańczy, chyba jej się Harry spodobał. Ja się poryczalam na końcówce.... No jo nigdy.Ehh.
|
|
|
|
#644 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do ochraniaczy też czytałam ostatnio trochę negatywnych opinii, zaczęłam się przez to zastanawiać czy nie kupić tylko takich ochraniaczy na parę szczebelków, na przykład: http://allegro.pl/nowosc-ochraniacz-...626082124.html Cytat:
![]() ale się nałaziłam dzisiaj, w sumie robiliśmy 2 kursy między mieszkaniami, od schylania się przy pakowaniu strasznie mnie krzyż rozbolał
|
|
|
#645 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ale dużo piszecie
![]() Cytat:
Dla mnie to łapacz kurzu i potencjalnie niebezpieczny, zbędny gadżet w łóżeczku. Co do łóżeczka, wyznaję zasadę "im mniej, tym lepiej"
|
|
|
|
|
#646 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 07:03 ---------- Dziewczyny co sądzicie o tych wózkach wybrała bym jeden z nich, i czytałam też o gondolach że dla zimowych dzieciaków taka większa była by dobra bo do tego jeszcze śpiworek lub kombinezon żeby miało dość miejsca, jedna dziewczyna pisała że jak ubrała dziecko to rączki miało w górze bo po bokach się nie zmieściło. http://allegro.pl/nowosc-wozek-izzi-...369288140.html http://allegro.pl/nowosc-wozek-dziec...619555564.html |
|
|
|
|
#647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#648 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#649 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Witam się sobotnio
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Chciałabym żeby taki instynkt mu został na lata... Teraz jest mały, sporo osób mu tłumaczy, że np. będzie bronił siostrzyczek czy pilnował i on to sobie bierze do serca, ale co będzie za parę lat jak pójdą do szkoły? Jak będą dorośli? Czy dalej je będzie tak brał pod swoje skrzydła? Zobaczymy, byłoby ekstra, gdyby byli wrażliwi na swój los Właśnie na początku tak się cieszyłam, że między moimi dziewczynkami będzie taka mała różnica wieku, ale coraz częściej czytam lub słyszę i historiach, że wiek tak naprawdę nie ma żadnego znaczenia w łatwości kształtowania się relacji, kwestia charakterów, bo tak jak napisałaś, siostry z różnicą 6 lat potrafią się świetnie dogadać a praktycznie równolatki chociaż teoretycznie powinny mieć więcej wspólnego ciągle się kłócą.... Ufff, naprawdę mnie pocieszyłyście, myślałam, że tylko ja lubię wracać do Harrego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Łobuziak ten Twój groszek ![]() Bardziej mnie wciągnęła pierwsza część insygniów śmierci, ta się trochę dłużyła na koniec Cytat:
tym bardziej, że efekty pracy motywują do dalszego działania, więc trzymam kciuki za zakupy!!! Cytat:
|
||||||
|
|
|
#650 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() buziaki
|
#651 |
|
Zadomowienie
|
Monic uszy ci pourywam, poszłam na ebay pooglądać co tam mają.
Nie chce baliosa, mam nowe typy Cosatto ![]() ![]() ![]() Nie czytam opinii, nie wiem ile waży i jak się składa ale CHCĘ GO MIEĆ! ![]() ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Miałaś któraś z was trójkołowa? Czy one są stabilne? Muszę się wybrać do sklepu wypróbować jak takim wózkiem się jeździ. |
|
|
|
#652 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
pierwszy: 88/25/36 drugi :87/37/66 wybrany przeze mnie wozek ma 76/32/18
|
|
#653 |
|
Zakorzenienie
|
wonderka, booziu ale cudo
i spacerówka wygląda zgrabnie... a z trójkołowcem nie miałam do czynienia
|
#654 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Niemniej jednak nie wykluczam, że mogę się mylić.Cytat:
Ten ostatni wózek
|
|||
|
|
|
#655 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a ten cosato- fajnie sie prezentuje,az sama jestem ciekawa. mam wrazenie ze za granica sa popularne ?mnie trójkołowiec wydaje sie byc bardziej wywrotny ale mogę się mylić ale ten pierwszy model ma 4 kolka ![]() tutaj masz jakas strone z opiniami: http://www.madeformums.com/reviews/p...=82272#gallery w PL niestety chyba sa niedostępne
Edytowane przez monic167 Czas edycji: 2015-08-29 o 09:54 |
|
|
|
|
#656 |
|
Zakorzenienie
|
Co do ochraniaczy, ja zakupiłam razem z pościelą, ale niewiem jeszcze czy włoże go od razu... wiem że napewno przyda się później jak córcia będzie "krążyć" po łóżeczku, przy synku kupiłam dopiero jak Sebi miał kilka msc tak na szybko ze smyka, ale nie byłam z niego zadowolona, bo taka cienizna i bardzo niski był, wylądował po jakimś czasie w śmieciach
|
#657 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja się obawiałam, że pasy będą nierówne, albo że farba gdzieś poleci a tu normalnie wszystko jak od linijki wyszło mąż wczoraj jak szedł spać, zajrzał do pokoju i mówi: papa pasy ![]() I tak jak obiecałam wrzucam fotki podpowiedzcie mi tak przy okazji jakie zasłony kupić? Chcę gładkie, jednokolorowe. Najpierw chciałam takie delikatne ecru, a teraz widziałabym jasno szare i pościel do łóżeczka też z szarym.
|
|
#658 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
LEXIE- powiem jednym słowem- CUDNIE
|
|
#659 | |
|
Wtajemniczenie
|
lexie, wyszło cudnie!!!
Ja też chciałabym coś zmienić w dziecięcym pokoju i w sypialni... wszędzie w sumie bym pozmieniała, ale nie mam możliwości Szkoda. Cytat:
![]() Kiedyś ochraniaczy nie było w ogóle i dzieci się nie łamały Moja Hania ochraniacza też nie miała i jest cała od narodzin Ochraniacz, to kolejny wymysł "tych" czasów i bardziej jest chyba ozdobą (dla mnie wątpliwą). I na pewno ogranicza cyrkulację powietrza w łóżeczku. Poza tym, kiedy dziecko się już rusza, ale nie jest jeszcze jakoś mocno mobilne, może się przekręcić na bok, przykładając głowę do takiego ochraniacza, co utrudni mu oddychanie. Przynajmniej ja to tak widzę. Nadal podtrzymuję, że wg mnie to zbędny gadżet, który może wyrządzić więcej szkody, niż pożytku. Ale niech każdy się kieruje swoimi przekonaniami, tak będzie najlepiej.
Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2015-08-29 o 10:09 |
|
|
|
|
#660 |
|
Zadomowienie
|
Lexie bardzo fajnie Ci to wyszło, pełna profeska
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:10.

Czy tylko ja taka nawiedzona jestem?

Ale na pewno ogarniecie. Kot pewnie przeszczęśliwy z powodu niezliczonej ilości pudeł.

Czyli utarg się udał
Świetne masz podejście, widzę, że chyba już się oswoiłaś po części z tą niewiedzą i wręcz szukasz pozytywów, super
Za to Julka bawi się w najlepsze i sprzedaje mamie mocne kopniaki
Nasz ślub 16.08.2014 

Łobuziak ten Twój groszek