|
|
#3841 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe cz.5
mujer 12 h wykładów?
ja po godzinie siedzenia na krześle wymiękam, bo moja kość ogonowa płonie, a plecy chcą się złamać. Co do pakowania do szpitala to nie sądzę, żebyś się w plecak zmieściła I nie panikuj zawczasu, bo to nie ma sensu, życie i tak wszystko samo zweryfikuje. Na pewno będą się działy takie rzeczy, których w ogóle pod uwagę nie brałaś
|
#3842 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.5
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52578693]Dziewczyny a co myślicie o tym, żeby kupić kołderkę i zamontować do pościeli sznureczki, żeby kołderkę przywiązać do szczebelków łóżeczka? I używać kołderki od początku? Bo cały czas się zastanawiam nad śpiworkiem do spania vs. kołderka właśnie, ale przymocowana do szczebelków, żeby młody się nie rozkopał ani nie nakrył głowy?[/QUOTE]
Moja Hania od poczatku spala pod kolderka. W spiworku wyla.w.nieboglosy. Nie wiem czemu... Teraz tez bede przykrywac kolderka. Chyba ze.ktos kupi w prezencie spiworek to wtedy wyprobujemy. Chcialam.tych 3-6 kg 3 opakownia ale teraz zastanawiam.sie czy nie wyrosnie za szybko i czy nir wziac dwoch. Cytat:
![]() A mi.coraz ciezej wygodna pozycje znalezc :/ A co do ruchow w brzuszku, pamietam ze przy Hani ok 37 tyg slyszalam pstrykanie. Tz tez to slyszal. Wiecie co ta mala gwiazdka robila? Zahaczala sobie paznokiec o pazbokiec i tak to bylo slychac
|
|
|
|
|
#3843 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3844 |
|
Zakorzenienie
|
Ale powiem Wam ze jak facet widzi Was po porodzie to mozecie go urobic jak chcecie. A jak jeszcze byl przy porodzie to juz w ogole
![]() Moj do tej pory ma ciarki jak wyobraza sobie ze tk on mialby rodzic. mujer co do 12h ja nie wiem, zaczynam.zjazdy od pazdziernika i tez mnie czeka takie siedzenie od 8 do 20 i troche sie boje. Szczegolbie ze mam ambitny plan jezdzenia do samego konca autem. |
|
|
|
#3845 |
|
Zakorzenienie
|
Jak spie to mi sie takie durnoty snia ze o mamo
A jak nie spie to nie spoe :p Moje dziecie prowadzi nocny tryb zycia takze tego w okolicach 23 zaczyna wielka altywnoscBedzie ciekawie. Wczoraj gadalam z dwiema babeczkami z rodziny apropo kp. Mowia ze zrobily sie im takie flaki ze o mamo. I ze jest to straszne Nie ukrywam, nie zachecilo mnie to do kp. Mamy a u Was jak? Aniqa- jak testowalas wozki to ktorys mial takie amory jak tako extreme? Bo mam wrazenie ze tak wielkich kolek ogromynch i amortyzatorow to wiecej zaden nie ma:p |
|
|
|
#3846 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiedziałam, że usłyszenie tego jest możliwe Swoją drogą przestraszyć się można słysząc pstrykanie z brzucha
|
|
#3847 |
|
Zakorzenienie
|
Zasnelam jeszcze na chwilę i śniły mi się takie bzdury że jeszcze jestem jakaś ogłupiona.
Kalwinka mój TŻ mnie przeprasza zawsze za ciążę jak widzi że cierpię ![]() Dobrze że nie zdaje sobie sprawy z porodu przy którym chce być bo pewnie nici z kolejnego dzieciaka Mujer przeginasz :-( 0enedue ja podobnie,6 razy w nocy pilam:/ Mówiłam że zaczyna się najtrudniejszy okres... |
|
|
|
#3848 |
|
Konto usunięte
|
Czubasek ale przywiązywałaś tą kołderkę czy po prostu przykrywałaś Hanię?
|
|
|
|
#3849 |
|
Zadomowienie
|
Mi dzisiaj udało się wstać w nocy tylko 2 razy. ALe za każdym razem byłam tak masakrycznie obolała.... Eh..
A w ogóle dzisiaj już 25 tydzień
|
#3850 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jak uslyszalam.to myslalam ze pecher plodowy peka i wody zaraz pojda bo przy tym tez jest charakterystyczne pstrykniecie.
A tu akcja sie powtarzala kilka razy az tz nagrywal ![]() sylwoha ja karmilam.kp 8 tyg Mok biust nie ucierpial, tzn tak.lekko opadl ale ja mialam miseczke b wiec u mnie tragedii nie bylo. A juz przed okresem to cycki mialam.jak przed porodem, takie pelne, jedne ![]() ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52578921]Czubasek ale przywiązywałaś tą kołderkę czy po prostu przykrywałaś Hanię?[/QUOTE] Tylko przykrywalam ![]() Ale ja w sumie nalezalamdo .tych matek malo panikujacych. Zreszta u nas wszytskie mamy na forum.uzywaly kolderek wtedy. Ja jako jedna z nielicznych mialam.spiworek. |
|
|
|
#3851 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3852 |
|
Wtajemniczenie
|
Żaneta niech gina skur.. Hahaha niech blagaja :do
Kalusia kurde szczerze to ja już Zglupialam. Ale żeby śmierdzialo to nie zauważyłam a przecież mocz nie pachnie... Fionka ja też w treningowke się pakuje mam taką jak na bagaż poręczny do samolotu ) Sylwoha piękne zakupy *Co do ko powiem wam tak jak mówię wszystkim za cenę zdrowia dziecka mojego i karmienia mm przez rok mogę odłożyć i cycki zrobić za dwa lata ahahaha Taka prawda podobny koszt Sylwuska ja też mam włoski na brzuchu. Ale może to kwestia większego testosteronu? Bo synom podobno jajka wlasnie rosną? Kalwinka ciekawe info z tej szkoły rodzenia )
|
#3853 |
|
Zakorzenienie
|
Urodzila sie z dlugimi paznokciami ( na prawde dluuugimi) i miala taki sam odruch zahaczania paznokciem o paznokiec po urodzeniu
|
|
|
|
#3854 |
|
Zakorzenienie
|
Adka no ja jakby mi padly cyce to tez bym zrobila.
Tylko nie wiem koedy, budowa nas wykonczy finansowo :p |
|
|
|
#3855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja,m bym się bała zrobic cycki ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3856 |
|
Wtajemniczenie
|
Hahaha zapomnialam że ty core :d gubię się czasami :d
|
#3857 |
|
Zakorzenienie
|
Nie straszcie tymi cyckami
A przy kp można np. ćwiczyć ciężarkami 0,5kg-1kg? Ja kiedyś ćwiczyłam 2 kg i od tego czasu mam wyżej biust i jędrniejszy, ale nie wiem czy tak zostanei przy kp :/ zresztą, ja tak sobie planuje kp a nie wiadomo w ogole czy bedzie z tego chleb ![]() ja wlasnie po sniadaniu, sucharek i woda tak mi to sił dodało, ze robie makijaz i smigam do rossmana pochodzic, bo TŻ w pracy i mi nudno. Przy okazji wymysle cos moze na dzisiejsza kolacje, bo mam plan uwieść TŻ jedzeniem... |
|
|
|
#3858 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Coś żeby Ci się nie przejadl i żeby miał siłę na dalsze uwodzenie hehehehe ---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ---------- A co do ciezarowkow będziesz miała ciężarem taki ze 3 4 kg :C
|
|
#3859 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3860 |
|
Raczkowanie
|
Mam dzisiaj do załatwienia mnóstwo spraw a jestem tak śpiąca ze to szok, dzisiaj w nocy wstawałam co pół godziny na siku. Fionka ![]() jak tylko udało mi się zasnąć to śniły mi się tony słodyczy które musze zjesc, a jak już nie mogłam to pojawiała się moja wychowawczyni z podstawówki ![]() to chyba strach przed wrześniem ![]() kalwinka płacisz za szkołę rodzenia? myślałam, że sobie daruję i nie pójdę, ale z tego co piszesz to widze, że naprawde ciekawe rzeczy tam są. Może się skuszę. Mam tylko problem z tż bo on tak pracuje, że nie będzie mógł chodzić na wszystkie spotkania. [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52578546] Agrita aż taka obkupiona to nie mam trochę ubranek i to co przyszło wczoraj. Pod koniec września chcę zamówić fotelik i wózek, w październiku meble, w listopadzie resztę ubranek+pranie, prasowanie i układanie w szafkach i na początku grudnia kosmetyki i pakowanie torby... Jak to mało już zostało czasu [/QUOTE] podziwiam Twoje zorganizowanie, też bym tak chciała, tym bardziej jak to rozpisałaś to przekonałaś mnie, że faktycznie za dużo czasu już nie ma
|
|
|
|
#3861 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie omieszkam wykorzystać tego faktu:pCytat:
![]() A co do kp, to dla mnie dobro dziecka jest ważniejsze niż jędrność piersi, więc o ile będzie mi dane wykarmic dziecko piersią, to tak będę robiła
|
||
|
|
|
#3862 |
|
Raczkowanie
|
mam plan karmić do 4 miesiąca, jeśli w ogóle coś tam będzie
dłużej chyba nie, ale i tak wszystko wyjdzie w praniu. a cycki to na bank zrobie jak będzie trzeba hahaha już powinnam kasę odkładaćczubasek a dlaczego u Ciebie kp tylko 8 tyg? tak chciałaś czy tak wyszło? |
|
|
|
#3863 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a jak się okaże że jest spoko to na wakacje z tej kasy pojedziemy
|
|
#3864 |
|
Raczkowanie
|
Adka a co! portfel pusty, ale cycki sterczące
|
|
|
|
#3865 |
|
Zadomowienie
|
Czubasek no nir gadaj z tym pstrykaniem
ale jaja ![]() Podziwiam Was z tymi studiami .. ! Ogólnie ale z kazdym razem jak się w nocy budziłam byłam coraz bardziej wkur.... :[ Ja juz dawno mówiłam ze po porodzie zrobię cycki jak mam mieć małe i jeszcze flaki to choćby ch na ch stanął to se zrobię
|
#3866 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tyle, że przed ciążą miałam rozmiar 75 B a w ciąży doszłam jedynie do 80 C, także różnica w biuście nie była zbyt wielka. Teraz jak będzie nie wiem, ale póki co zupełnie mnie to nie martwi
|
|
#3867 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Pospalam pierwszy raz od nie pamiętam kiedy. Tylko raz wstalam siku w nocy i udalo sie spać do 9.
Tak się zastanawiam nad ruchami mojej malej, mam wrażenie ze jest mniej aktywna niż wasze. Nigdy nie byla brykala dluzej niż 15 min. A cycki tez se zrobię jak będzie trzeba, ale po drugim. No chyba ze natura mnie oszczędzi ![]() A co masażu krocza to jak chcecie to robic? Bo ja jak sobie pomysle ze ledwo gole teraz bozene to myślałam żeby tz do tego zatrudnić, a niech chłopak ma hahah---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- A w ogóle to mialam sen erotyczny Pewnie dlatego tyle spalam.Cos w stylu ze byłama ubrana w lateks w strój kota hahaha no ale jak przyjemnie było
|
#3868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak długo Twoja Hania używała tych 3-6kg?
|
|
|
#3869 |
|
Wtajemniczenie
|
Widzę, że w weekend standardowo mniej do nadrabiania
jakoś nie chce mi się dzisiaj nic...zalegam na kanapie z laptopem i czekam aż majster skończy robotę w łazience, bo chcę chociaż trochę ogarnąć. Po południu idziemy do moich rodziców na grilla - nie chce mi się, ale mąż miał ochotę, mały też, więc niech będzie. Zapowiedziałam tylko, że jak mi brzuch będzie często twardniał (a dalej to się dzieje mimo luteiny 2xdziennie) to wracamy do domu zaraz po jedzeniu i nie ma żadnego piwkowania ani nic. Dostałam te produkty do testowania z Aussie - lakier do włosów, piankę zwiększającą objętość i suchy szampon. Zobaczymy, co to za cuda
|
#3870 |
|
Zadomowienie
|
Witam
10 stron do nadrobienia od wczoraj Przyszły już moje pieluchy z gemini ale zobaczę jakie są dopiero w niedzielę jak wrócę do domu. Za tydzień jadę po ciuszki po synku i w końcu będę mogła ogarnąć temat wyprawki, może się okaże że nic poza kombinezonem nie będzie mi potrzebne
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:52.

ja po godzinie siedzenia na krześle wymiękam, bo moja kość ogonowa płonie, a plecy chcą się złamać. Co do pakowania do szpitala to nie sądzę, żebyś się w plecak zmieściła
I nie panikuj zawczasu, bo to nie ma sensu, życie i tak wszystko samo zweryfikuje. Na pewno będą się działy takie rzeczy, których w ogóle pod uwagę nie brałaś 

Nie wiem co on wtedy tam robi.

w okolicach 23 zaczyna wielka altywnosc

*
tak mi to sił dodało, ze robie makijaz i smigam do rossmana pochodzic, bo TŻ w pracy i mi nudno. Przy okazji wymysle cos moze na dzisiejsza kolacje, bo mam plan uwieść TŻ jedzeniem...