- My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 ! - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-29, 10:17   #661
delfix10
Zakorzenienie

Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

dziewczyny ja mam pytanie odnośnie wyprawki do szpitala

brać rzeczy nowe czy używane? (słyszałam że w niektórych szpitalach używają jeszcze pioktaniny do pępka i że ciuszki strasznie się niszczą,że lepiej brać używane to nie będzie szkoda jak się pobrudzą?
delfix10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-29, 10:22   #662
wonderka
Zadomowienie

Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

Jeszcze jedna tapicerka, bo ta podoba mi się najbardziej

Oglądałam dziś polecanych przez was sprzedawców na allegro i połaziłam po necie i już coś tam wiem, co będę kupować.

Pieluszki tetrowe na pewno, zwykłe białe, smoczki pewnie Lovi bo mi się kolekcja retro podoba, butelkę to kupę MimiJumi bo wygląda jak cycek i ponoć jest butelką ostatniej szansy

Pieluszki muślinowe to po co są? Strasznie to drogie a do czego się przydają? A flanela? Bo wisi na tej naszej liście ale czytałam opinie, że nie za bardzo w użytkowaniu się sprawdzają.
wonderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-29, 10:32   #663
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wonderka Pokaż wiadomość

Oglądałam dziś polecanych przez was sprzedawców na allegro i połaziłam po necie i już coś tam wiem, co będę kupować.

Pieluszki tetrowe na pewno, zwykłe białe, smoczki pewnie Lovi bo mi się kolekcja retro podoba, butelkę to kupę MimiJumi bo wygląda jak cycek i ponoć jest butelką ostatniej szansy

Pieluszki muślinowe to po co są? Strasznie to drogie a do czego się przydają? A flanela? Bo wisi na tej naszej liście ale czytałam opinie, że nie za bardzo w użytkowaniu się sprawdzają.
Flanela np. pod główkę do wózka, jako okrycie też może być, tak mi się wydaje

A to moje wczorajsze zdobycze. Próbek nie wrzucam, bo jest ich pełno, np. wkładek laktacyjnych nie kupuje bo mam full i też próbek lanoliny mam sporo, więc maść na sutki odpada z mojej listy

Te dwie bluzeczki i dwie pary rajstop kupiliśmy w Auchan. Tam też kupiliśmy Sudocrem (będę używać jak już się pojawią odparzenia), pojemnik na smoczek z Hello Kitty i płatki Kindii. Krem p/odparzeniom Johnsona, dwie takie butelki Aventu i wiele innych gadżetow oraz próbek dostałam od tej mamy dziewczynek. A matę do przewijania (przyda się na wyjazdy, chciałam taką kupić) dostałam w aptece razem z glukometrem. 3 różowe bodziaki odkupilam od koleżanki, ale są nowe. Body w kropki i to szare też kupiłam od niej, ale to są używane ciuszki. Tak samo jak kombinezon i ten pajac - używane. Aczkolwiek pajac dała mi gratis, bo ja go sobie nie wybrałam, bo tak średnio mi się podoba.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1440837044504.jpg (113,8 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1440837054911.jpg (109,0 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1440837072182.jpg (105,1 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1440837080788.jpg (55,5 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1440837088567.jpg (57,5 KB, 31 załadowań)

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-29, 10:46   #664
Sysska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Flanela np. pod główkę do wózka, jako okrycie też może być, tak mi się wydaje

A to moje wczorajsze zdobycze. Próbek nie wrzucam, bo jest ich pełno, np. wkładek laktacyjnych nie kupuje bo mam full i też próbek lanoliny mam sporo, więc maść na sutki odpada z mojej listy

Te dwie bluzeczki i dwie pary rajstop kupiliśmy w Auchan. Tam też kupiliśmy Sudocrem (będę używać jak już się pojawią odparzenia), pojemnik na smoczek z Hello Kitty i płatki Kindii. Krem p/odparzeniom Johnsona, dwie takie butelki Aventu i wiele innych gadżetow oraz próbek dostałam od tej mamy dziewczynek. A matę do przewijania (przyda się na wyjazdy, chciałam taką kupić) dostałam w aptece razem z glukometrem. 3 różowe bodziaki odkupilam od koleżanki, ale są nowe. Body w kropki i to szare też kupiłam od niej, ale to są używane ciuszki. Tak samo jak kombinezon i ten pajac - używane. Aczkolwiek pajac dała mi gratis, bo ja go sobie nie wybrałam, bo tak średnio mi się podoba.
ale ładne
Stary 2015-08-29, 10:54   #665
poznanianka1990
Zakorzenienie

Dziewczyny, nie ogarniam tego - dziś pierwszy raz mierze cukier i na czczo miałam 71, a 2h po śniadaniu 87. A podobno rano są najwyższe wartości.

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-08-29, 11:08   #666
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monic167 Pokaż wiadomość
LEXIE- powiem jednym słowem- CUDNIE no poprostu oczu oderwac nie mogę!
Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
lexie, wyszło cudnie!!!
Ja też chciałabym coś zmienić w dziecięcym pokoju i w sypialni... wszędzie w sumie bym pozmieniała, ale nie mam możliwości Szkoda.
Cytat:
Lexie bardzo fajnie Ci to wyszło, pełna profeska
Dzięki dziewczyny chyba powinnam pokazać mężowi Wasze komentarze

Cytat:

Fajne zakupy ja jutro jadę z mamą do Auchana, może też coś upolujemy
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-29, 11:50   #667
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Ja mialam trojkolowca I bylan bardzo zadowolona z prowadzenia. Zaden inny wozek tak nie podbija gladko jak tamten ale mial za to inne minusy nie xwiazane z iloscia kol.

Ochraniacz przydal mi die dopiero jak Ninka miala dobrych kilka miesiecy I zaczela sie strasznie tluc po lozeczku I faktycznie w nocy ja to wybudzala. Miala nawet siniaka kilka razy. Ale takiego dookola nie zakladam bo tam serio sie robi duszno w lozeczku. Zalozcie sobie I wejdzcie do srodka polezec Teraz zdjelam bo sie uspokoila, ma tylko Te poduszeczki-ochraniacze na ta deske za glowe.

U nas muslinowe pieluszki to inaczej tetry :P Przydaja sie non stop. A flanelki ja lubie tez. Teraz klade na przewijak a jak mloda byla mala to do wozka wlasnie, albo zamiast przescieradelka it's. Kupilam dla dzidzi 4 nowki sztuki i wystarczy spokojnie.

Zdjec na tel nie widze to potem sobie obejrze pokoik
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-29, 11:53   #668
JoyceSky
Zadomowienie

GG do JoyceSky

Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość

I tak jak obiecałam wrzucam fotki podpowiedzcie mi tak przy okazji jakie zasłony kupić? Chcę gładkie, jednokolorowe. Najpierw chciałam takie delikatne ecru, a teraz widziałabym jasno szare i pościel do łóżeczka też z szarym.
Wow, jest pięknie! Serio mega profesjonalna robota! Co do zasłon to wydaje mi się, że jasnoszare będą lepsze, bo ecru plus ten żółty to chyba za ciepło by wyszło, a szary będzie ładnie kontrastował

Cytat:

Strasznie droga ta butelka. Nie kupowałabym, bo przecież wcale nie powiedziane, że dzidzia będzie miała problemy z normalną Ja mam lovi aktywne ssanie, które też niby imituje pierś jeśli chodzi o mechanikę działania, a kosztowała koło 20 zł. http://lovi.pl/pl/produkty/18/NOWA+b...ktywne+ssanie+

Cytat:
Fajne łupy. A te rajstopki to na jaki rozmiar masz? bo ja ostatnio w kilku sklepach próbowałam kupić małe - 62? 68? i nie było tak małych. A chciałam kupić z myślą o Wigilii, bo mam taką wizję, że chciałabym ubrać moją Biankę w jakąś sukieneczkę pierwszy raz właśnie na kolację Wigilijną

http://www.maxmodels.pl/joycesky.html
JoyceSky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-29, 11:54   #669
olilina
Zakorzenienie

Lexie świetny pokoik, super Wam to wyszło

Poznanianko fajne zakupy.
Na czczo masz dobry wynik. Norma od 60-90 na czczo.
Czemu mierzyłaś po 2 h? W ciąży mierzymy po 1h od posiłku głównego, po ciąży jak się zmieni metabolizm węglowodanów będziemy mierzyć po 2h od posiłku
olilina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-29, 11:57   #670
tylkokasia
Moderator

Cytat:
Monic uszy ci pourywam, poszłam na ebay pooglądać co tam mają.
Nie chce baliosa, mam nowe typy Cosatto

Nie czytam opinii, nie wiem ile waży i jak się składa ale CHCĘ GO MIEĆ!

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Miałaś któraś z was trójkołowa? Czy one są stabilne? Muszę się wybrać do sklepu wypróbować jak takim wózkiem się jeździ.

U mnie w IE Cosatto są na porządku dziennym. Sama mam spacerówkę i sobie chwalę.
Ale na zestaw się nie zdecydowałam chociaż kilka razy na żywo oglądałam m.in. ze względu na liche, plastikowe kółeczka.
Wzory mają piękne i co rok jest nowa kolekcja.

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Cytat:

Ja kupiłam muślinowe i dla mnie wyglądają jak tetrowe
Ja mam po kilka sztuk tych muślinowych/tetrowych i kilka flanelowych.
Będę je używała w roli śliniaków , do przewijania (zamiast podkładu), okrywania maluszka.
Niektóre dzieci lubią spać z pieluchą przy buzi.

Porównując się z innymi, możesz stać się zgorzkniały lub próżny
Zawsze bowiem znajdziesz lepszych lub gorszych od siebie

tylkokasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-29, 12:00   #671
fasterka90
Zadomowienie

Cześć, wracam trochę do życia,od wczoraj cały czas śpię.
Przez to nie rozpakowaliśmy łóżeczka,dzisiaj też się nie zapowiada bo tz obiecał przyjacielowi pomóc i w przeprowadzce i imprezie urodzinowej.

Harrego też teraz co tydzień oglądaliśmy razem z tz,wczoraj niestety przespałam. Kiedyś filmów nie lubiłam, wkurzyłam się że się dużo różnią od książek teraz trochę pozapominałam i się fajnie oglądało.

lexie pasy wyszły super
My będziemy malować itd za tydzień i tez mam dylemat z zasłonami :/

wonderka te wózki są zabójcze! Też taki chce najlepiej ten pierwszy, różowy ale tz juz kiedyś mówił że na różowy się nie zgadza...

Tak mnie ciągnie do tkmaxxa,mam jakieś przeczucie że dzisiaj byłby jakiś kombinezon ładny...
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-29, 12:05   #672
tylkokasia
Moderator

Cosatto ma piękne nie tylko wózki ale też inne sprzęty
Moja Oliwka ma ten fotelik

A i krzesełka do karmienia ładne

Czy łóżeczka

Stary 2015-08-29, 12:07   #673
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JoyceSky Pokaż wiadomość
Wow, jest pięknie! Serio mega profesjonalna robota! Co do zasłon to wydaje mi się, że jasnoszare będą lepsze, bo ecru plus ten żółty to chyba za ciepło by wyszło, a szary będzie ładnie kontrastował

Strasznie droga ta butelka. Nie kupowałabym, bo przecież wcale nie powiedziane, że dzidzia będzie miała problemy z normalną Ja mam lovi aktywne ssanie, które też niby imituje pierś jeśli chodzi o mechanikę działania, a kosztowała koło 20 zł. http://lovi.pl/pl/produkty/18/NOWA+b...ktywne+ssanie+

Fajne łupy. A te rajstopki to na jaki rozmiar masz? bo ja ostatnio w kilku sklepach próbowałam kupić małe - 62? 68? i nie było tak małych. A chciałam kupić z myślą o Wigilii, bo mam taką wizję, że chciałabym ubrać moją Biankę w jakąś sukieneczkę pierwszy raz właśnie na kolację Wigilijną
Wybrałam najmniejsze , czyli 56/62.

Cytat:
Napisane przez olilina Pokaż wiadomość

Poznanianko fajne zakupy.
Na czczo masz dobry wynik. Norma od 60-90 na czczo.
Czemu mierzyłaś po 2 h? W ciąży mierzymy po 1h od posiłku głównego, po ciąży jak się zmieni metabolizm węglowodanów będziemy mierzyć po 2h od posiłku
Od bodajże tygodnia są nowe zasady mierzenia i położna kazała robić tak : jeśli ktoś miał w badaniu na glukoze podwyższony wynik po 1h, a ten po 2h w normie to mierzy po 1h, a jak ktoś miał po 1h w normie, a po 2h podwyższony to ma mierzyć po 2h. I ja jestem w tej drugiej grupie. Tyle że ja miałam nieznacznie przekroczony, bo wg tej położnej norma jest do 150, a ja miałam 157.
A znajoma była na tym szkoleniu miesiąc temu i wtedy było tak, że należy mierzyć 1,5h po głównym posiłku.

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-08-29, 12:21   #674
olilina
Zakorzenienie

Cytat:
Wybrałam najmniejsze , czyli 56/62.

Od bodajże tygodnia są nowe zasady mierzenia i położna kazała robić tak : jeśli ktoś miał w badaniu na glukoze podwyższony wynik po 1h, a ten po 2h w normie to mierzy po 1h, a jak ktoś miał po 1h w normie, a po 2h podwyższony to ma mierzyć po 2h. I ja jestem w tej drugiej grupie. Tyle że ja miałam nieznacznie przekroczony, bo wg tej położnej norma jest do 150, a ja miałam 157.
A znajoma była na tym szkoleniu miesiąc temu i wtedy było tak, że należy mierzyć 1,5h po głównym posiłku.
Ja miałam za wysoki i po 1h i po 2h wynik i pierwsze słyszę o czymś takim. Nawet dostałam taką książeczkę z tej akcji słodkie mamy i tam właśnie wyraźnie pisze, że po godzinie mierzymy, a po ciąży po dwóch i to samo mi lekarka powiedziała. Zresztą na forum słodkie mamy z tego co widziałam też wszystkie mierzą po godzinie. Także nie wiem
Stary 2015-08-29, 12:21   #675
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JoyceSky Pokaż wiadomość
Dzięki właśnie też tam widzę szare, ale mąż coś kręci nosem. Zobaczymy co on zaproponuje.

Cytat:
Dziękujemy

Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość
lexie pasy wyszły super
My będziemy malować itd za tydzień i tez mam dylemat z zasłonami :/

Tak mnie ciągnie do tkmaxxa,mam jakieś przeczucie że dzisiaj byłby jakiś kombinezon ładny...
Dzięki mnie ciągnie dzisiaj do ikei, ale jeszcze nie wiem jak namówić na to męża

Dziewczyny czy Wasze brzuszki też się czasami tak trzęsą? nie mówię o kopniakach, czy takim wypychaniu ale normalnie mój przez kilka sekund trzęsie się jak galareta. Nie wiem co tam Julka wyprawia
Stary 2015-08-29, 12:38   #676
fasterka90
Zadomowienie

Bardzo rzadko ale czasem mi też się tak trzęsie Jakby mała tam w środku się śmiała Wczoraj tak się wierciła że aż parę razy tak zasyczałam, nieprzyjemne to było. Mam wrażenie jakby powoli się odwracała tylko że w złą stronę...
Stary 2015-08-29, 12:39   #677
olilina
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki mnie ciągnie dzisiaj do ikei, ale jeszcze nie wiem jak namówić na to męża

Dziewczyny czy Wasze brzuszki też się czasami tak trzęsą? nie mówię o kopniakach, czy takim wypychaniu ale normalnie mój przez kilka sekund trzęsie się jak galareta. Nie wiem co tam Julka wyprawia
ja próbuję mojego przekabacić na wyjazd do tesco
Mnie się brzuch nie trzęsie ale wczoraj dwa razy mała tak się wypychała, że po prawej stronie pępka wyrosła mi taka wielka gula obstawiam, że to były plecki albo główka, nieźle to wyglądało
Stary 2015-08-29, 12:47   #678
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Hej dziewczyny. Ale mnie dzisiaj mała nastraszyła z rana, w ogóle się nie ruszała jak się obudziłam przez jakieś 20 minut (do niej to niepodobne), później puściliśmy jej muzyczkę i nadal nic dopiero po czasie zaczęła nieśmiało kopać, ale stracha już mi napędziła...

Lexie, super robota

Też mam ochotę na zakupy dzisiaj, podjechałabym najchętniej do Auchana zobaczyć co tam mają ciekawego dla maleństw, ale mąż chyba nie będzie chętny po tym wożeniu gratów jeszcze iść po zakupy zaraz ruszamy przewieźć rzeczy, w sumie wygląda to dość optymistycznie i może dziś skończymy wozić, a później zostanie niedziela i poniedziałek na sprzątanie i układanie wszytskiego
Stary 2015-08-29, 12:57   #679
cynamon_
Zakorzenienie

lexie, naprawdę pięknie to wygląda jak równiutko
Tylkokasia, zakochałam się w tych krzesełkach do karmienia, orientujesz się czy w Pl są dostępne?
poznanianka piękne zakupy,ja wczoraj upolowałam dwupak rajstopek w Kauflandzie za 2 euro

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

mała mi się tak wypina, że aż boli, a pępek przez chwilę zrobił się wklęsły a nie wypukły jak do tej pory, śmiesznie wyglądało ja mam weekend pod znakiem siedzenia w kuchni i pichcenia, jutro wyprawiamy urodziny synkowi
Stary 2015-08-29, 13:00   #680
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Ja miałam za wysoki i po 1h i po 2h wynik i pierwsze słyszę o czymś takim. Nawet dostałam taką książeczkę z tej akcji słodkie mamy i tam właśnie wyraźnie pisze, że po godzinie mierzymy, a po ciąży po dwóch i to samo mi lekarka powiedziała. Zresztą na forum słodkie mamy z tego co widziałam też wszystkie mierzą po godzinie. Także nie wiem
A w mojej książce, która dostałam do glukometru jest napisane, że mierzy się albo 1h albo 2h po, wg zaleceń lekarza. A znajoma pielęgniarka mi mówiła, że 2h po posiłku jest najwyższe stężenie glukozy we krwi. Także trzymajmy się tego co lekarz radzi

W ogóle to ta położna mówiła, że nikt normalny nie spożywa posiłku stworzonego z 15 łyżeczek cukru (a tyle łyżeczek w przeliczeniu znajduje się w 75g glukozy), więc to badanie jest takie wiecie... Dziwne

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-08-29, 13:04   #681
lexie42
Zakorzenienie

Iclosemyeyes
cynamon
dzięki

Ja już posprzątałam mieszkanie i odpoczywam. Mąż za godzinkę wraca z pracy także zobaczymy czy uda mi się go namówić na zakupy a jak nie to zrobię sobie dzisiaj zamówienie w aptece
Stary 2015-08-29, 13:08   #682
olilina
Zakorzenienie

Cytat:
A w mojej książce, która dostałam do glukometru jest napisane, że mierzy się albo 1h albo 2h po, wg zaleceń lekarza. A znajoma pielęgniarka mi mówiła, że 2h po posiłku jest najwyższe stężenie glukozy we krwi. Także trzymajmy się tego co lekarz radzi

W ogóle to ta położna mówiła, że nikt normalny nie spożywa posiłku stworzonego z 15 łyżeczek cukru (a tyle łyżeczek w przeliczeniu znajduje się w 75g glukozy), więc to badanie jest takie wiecie... Dziwne
Tylko wkurzające jest to, że co lekarz to inna teoria. Powinny być takie same standardy wszędzie, inaczej to nie ma sensu. Dajmy na to ja mierzę po 1h i mam cukry ok, a może po 2h okazałyby się za wysokie, ale tego się nie dowiem, tak samo Ty mierzysz po 2h i masz ok, a może po 1h wyszedłby za wysoki cukier. W takim wypadku to mierzenie jest bez sensu jak dla mnie.
Co do pogrubionego - to samo mi lekarka powiedziała
Stary 2015-08-29, 13:10   #683
tylkokasia
Moderator

Cytat:
Napisane przez cynamon_ Pokaż wiadomość
lexie, naprawdę pięknie to wygląda jak równiutko
Tylkokasia, zakochałam się w tych krzesełkach do karmienia, orientujesz się czy w Pl są dostępne?
poznanianka piękne zakupy,ja wczoraj upolowałam dwupak rajstopek w Kauflandzie za 2 euro

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

mała mi się tak wypina, że aż boli, a pępek przez chwilę zrobił się wklęsły a nie wypukły jak do tej pory, śmiesznie wyglądało ja mam weekend pod znakiem siedzenia w kuchni i pichcenia, jutro wyprawiamy urodziny synkowi

Nie mam pojęcia niestety.

Ja właśnie wybywam na weekend do znajomych. Wpadnę na watek w poniedziałek

Stary 2015-08-29, 13:17   #684
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko wkurzające jest to, że co lekarz to inna teoria. Powinny być takie same standardy wszędzie, inaczej to nie ma sensu. Dajmy na to ja mierzę po 1h i mam cukry ok, a może po 2h okazałyby się za wysokie, ale tego się nie dowiem, tak samo Ty mierzysz po 2h i masz ok, a może po 1h wyszedłby za wysoki cukier. W takim wypadku to mierzenie jest bez sensu jak dla mnie.
Co do pogrubionego - to samo mi lekarka powiedziała
No widzisz, nic nie zrobimy. To tak jak jedni uważają, że 2h po glukozie norma jest do 140, a inni ze do 153. I bądź tu mądry...

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-08-29, 13:19   #685
beautifuldream
Rozeznanie

Witajcie dziewczyny. Powoli dochodzę do siebie po stracie mojego psiaka, ale jeszcze musi minąć sporo czasu, żebym doszła do siebie. Mąż usilnie szuka mi szczeniaka beagle, żebym miała zajęcie i bratnią duszę, bo póki co nie radze sobie z tą pustką

lexie42 pasy cudne! Ale jesteście zdolni Ja też wybrałabym szare dodatki.

My jutro z Mężem wybieramy się do drugiego miasta na jakieś zakupy. Taki jest oficjalny powód, a nieoficjalny jest chyba taki, że Mąż mnie chce z domu zabrać, żebym się trochę rozerwała i nie myślała. Jestem trochę zawiedziona, bo byłam na 100% pewna, że w Lublinie jest Ikea, bo chciałam kupić dwie komody i kilka drobiazgów do domu, ale niestety okazało się, że najbliższa jest w Warszawie, także nic z tego

We wtorek mam wizytę i USG. Mam nadzieję, że ten stres który przeszłam nie zaszkodził Małemu. Trzymajcie kciuki

Wojtuś jest już z nami
beautifuldream jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-29, 13:44   #686
india_love
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kasiula8708 Pokaż wiadomość
Matko dziewczyny nie stresujcie mnie tym praniem,ja jeszcze szafy nie mam kupionej i narazie rzeczy malej mam poupychane i wydaje mi się że duzo czasu jeszcze na pranie mam
Spoko luz. Ja jeszcze pokoju dla małego nie mam. Pewnie całe pranie i prasowanie przypadnie mi na koniec września jak będę już sapać jak mops

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Ochraniacza na szczebelki nie miałam i nie planuję mieć.
Dla mnie to łapacz kurzu i potencjalnie niebezpieczny, zbędny gadżet w łóżeczku. Co do łóżeczka, wyznaję zasadę "im mniej, tym lepiej"
Czytałam taki blog, gdzie matka 2 MC dziecka odradzała ochraniacze ponieważ jej dziecko bardzo lubiło obserwować otoczenie. Kiedy były założone ochraniacze był jeden wielki ryk bo dzieć nie czuł się swobodnie, nie widział mamy i dlatego płaczem dawał znać, że mu to ewidentnie nie pasi
Cytat:
Mi się estetycznie to podoba, więc teraz już nie wiem co robić.

Wczoraj ściągnęliśmy taśmę i normalnie co chwila wchodziliśmy do pokoju, bo tak fajnie to wyszło ja się obawiałam, że pasy będą nierówne, albo że farba gdzieś poleci a tu normalnie wszystko jak od linijki wyszło mąż wczoraj jak szedł spać, zajrzał do pokoju i mówi: papa pasy jestem z niego dumna

I tak jak obiecałam wrzucam fotki podpowiedzcie mi tak przy okazji jakie zasłony kupić? Chcę gładkie, jednokolorowe. Najpierw chciałam takie delikatne ecru, a teraz widziałabym jasno szare i pościel do łóżeczka też z szarym.
Piękny pokój. Rewelacja!!! Kupiłabym zielone zasłony ale w takim zgaszonym odcieniu

Cytat:
Napisane przez beautifuldream Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny. Powoli dochodzę do siebie po stracie mojego psiaka, ale jeszcze musi minąć sporo czasu, żebym doszła do siebie. Mąż usilnie szuka mi szczeniaka beagle, żebym miała zajęcie i bratnią duszę, bo póki co nie radze sobie z tą pustką
Kochana daj sobie trochę czasu z nowym zwierzakiem. Uważam, że wszystko w życiu ma swój czas. Poczekaj aż maleństwo się urodzi, oswój się z nową sytuacją a zobaczysz, że decyzja o zakupie nowego zwierza przyjdzie sama. Przecież nie chodzi o to aby kupić coś na zastępstwo, byłe tylko szczekało. Ja po stracie swojej kotki postanowiła dać sobie czas do wiosny. Wtedy Sambor będzie już jako tako ,,ogarnięty,, przeze mnie więc i nowego domownika kociego będzie przyjemnie przyjąć
Stary 2015-08-29, 13:55   #687
fasterka90
Zadomowienie

beautifuldream podobnie jak India poradziłabym poczekać, szczeniak i niemowlę to kupa (czasami bardzo dosłownie) roboty. My bardzo myślimy nad drugim psem,ale to dopiero jak mała będzie miała ze 2lata. Rozumiem Twój smutek i poczucie pustki, ale niebawem będziesz miała inne zajęcia. Może teraz tez myśl jak najwięcej o przygotowaniach do macierzyństwa
Stary 2015-08-29, 14:03   #688
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karoseria Pokaż wiadomość
No dobra to juz prac i ukladac w komode? A pieluchy posciel i takie tam tez juz pierzecie?
Ja zaczęłam od pieluch. Mam juz je uprasowane. I jedną pralkę ciuchów. Resztę po niedzieli.

Cytat:
Poznanianka to udane zakupy. Mnie krocze boli dzisiaj strasznie. Kira w brzuchu tańczy, chyba jej się Harry spodobał. Ja się poryczalam na końcówce.... No jo nigdy.Ehh.

mnie tez tam boli, takie uczucie rozciągania na boki.

Cytat:
Monic uszy ci pourywam, poszłam na ebay pooglądać co tam mają.
Nie chce baliosa, mam nowe typy Cosatto

Nie czytam opinii, nie wiem ile waży i jak się składa ale CHCĘ GO MIEĆ!

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Miałaś któraś z was trójkołowa? Czy one są stabilne? Muszę się wybrać do sklepu wypróbować jak takim wózkiem się jeździ.
Czadowy ten pierwszy!!!

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-29, 14:19   #689
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beautifuldream Pokaż wiadomość

lexie42 pasy cudne! Ale jesteście zdolni Ja też wybrałabym szare dodatki.

My jutro z Mężem wybieramy się do drugiego miasta na jakieś zakupy. Taki jest oficjalny powód, a nieoficjalny jest chyba taki, że Mąż mnie chce z domu zabrać, żebym się trochę rozerwała i nie myślała. Jestem trochę zawiedziona, bo byłam na 100% pewna, że w Lublinie jest Ikea, bo chciałam kupić dwie komody i kilka drobiazgów do domu, ale niestety okazało się, że najbliższa jest w Warszawie, także nic z tego

We wtorek mam wizytę i USG. Mam nadzieję, że ten stres który przeszłam nie zaszkodził Małemu. Trzymajcie kciuki
Tak jak dziewczyny piszą, to raczej nie jest najlepszy pomysł... Domyślam się jak Ci ciężko, bo sama mam psa... No ale to Wasza decyzja.
Cieszę się, że już się trochę lepiej czujesz. Nic nie martw, na pewno będzie wszystko dobrze na usg. Trzymam kciuki i tule Cię mocno

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-08-29, 14:45   #690
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez india_love Pokaż wiadomość

Czytałam taki blog, gdzie matka 2 MC dziecka odradzała ochraniacze ponieważ jej dziecko bardzo lubiło obserwować otoczenie. Kiedy były założone ochraniacze był jeden wielki ryk bo dzieć nie czuł się swobodnie, nie widział mamy i dlatego płaczem dawał znać, że mu to ewidentnie nie pasi
No to kolejny argument na NIE

Jak się komuś podobają takie ozdoby, to można przecież na łóżeczku zawiesić proporczyki, albo torbę na pieluszki. Zawsze to jakiś akcent kolorowy
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości