|
|
#4351 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe cz.5
Cytat:
Chusta raczej cieszy się dobrymi opiniami ale na pewno zaletą wózka jest to że można w nim dziecię też przebrać łatwo i zimą łatwiej opatulić w wózku.
|
|
|
|
|
#4352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4353 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4354 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.5
Karmazynova super news! Jak romantycznie
Gratulacje Co do wózków to zaleta tego taka, że idąc na zakupy jest gdzie je wrzucić. I torebkę powiesić. Z małym dzieckiem trzeba nosić caly majdan pieluchy, mleko itp. (No chyba, że ktos piersią karmi). Mam jedną koleżankę, która jest specem od chusty, bo ma temat obcykany. Oprócz tego ma 5 wózków (na dwójkę dzieci )
|
#4355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja najczesciej jestem w takim stanie ze nie mysle juz wtedy a mam ochote wpakwac sie do zimnej wody i pic zimna wode. Ogolnie pragne zimna. |
|
|
|
|
#4356 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jak poczutalam to tez planuje chyba sprzedac wozek bo tako wydaje mi sie lepszy :p Mialam kupowac laktator, nianie i duzo innych duperszwancow ale to bez sensu Materac tez kupie jakis taki mozebny cenowo. Ale chuste planuje kupic, nie ma co Cytat:
Dla mnoe to masakra stanik ![]() No masakra. Nie wiem jak to przeskocze Hm, a jezeli sie nie karmi piersia to tylko mm? Tez nie chce. Chybabze bede musiala. Narazie nie kupuje butelek, laktatorow itp. Mysle nad wanienka. Tylko ze jednak to wygodniejsze niz zlew i wanna. Bo sobie porozkladasz wsio i ogien. Ja musze kupic Smoczek Szczotke do wlosow Obcinaki to pazurow Termomert Sol fozjologoczna Reczniki kapturki- siostra tz ma i jedna wg mnnie sa super Materac i przescieradla Aspirator do nosa No i kocyk ew rozek ew cos tego typu |
||
|
|
|
#4357 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam wesele brata w kwietniu. Jest tam pokój dla nas.. kombinuje jak to zrobić.. opcja dziadkowie odpada, bo też będą na weselu
mysle nad opiekunką, by z dziećmi siedziała w tym pokoju hotelowym - na noc bym ja zwolniła.. to jednak wesele brata, więc chciałabym byc tam z nimi w tym dniu.
|
#4358 |
|
Zakorzenienie
|
Halwaya- polecalas cos z pat rub, wez podrzuc jeszcze raz
|
|
|
|
#4359 |
|
Zakorzenienie
|
Polecalam krem na odparzenia (Pat&Rub by Kinga Rusin). Drogi jest, ale u nas okazał się najlepszy.. moim zdaniem lepiej dziala niż sudokremy, linomagi itp
|
#4360 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Młodemu i tak będzie wszystko jedno, a mój portfel przynajmniej nie będzie płakał ;P To samo z łóżeczkiem - nie planuję wydać na niego kilka stów, tylko kupić najtańsze szczebelkowe, bo te wszystkie malunki i bajery fajne są dla mojego oka, ale nie mają wpływu na to, jak dziecku się śpi
|
|
#4361 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam iść dziś do lumpkow ale w takiej temperaturze jakoś mi się odechciało:-( byłam tylko kupić chleb i coś na obkład i leże. Nie cierpię takiej pogody,jestem tak nie do życia,a mnie bardzo denerwuje jak mam niemoc!!! |
|
|
|
|
#4362 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Właśnie z obserwacji, to mogę rzec, że wiele certyfikatów to ściema i jest do bani. Uczyłam się tez o tym ostatnio, więc cokolwiek się kupuje trzeba liczyć na własny rozumek ![]() Mój młody będzie miał ogólnie zdaje się cięzkie życie... Żadnych certyfikatów, szałowych ciuszków, odjechanej bryczki, czy drogich kosmetyków Ba, mama nie planuje prasowania, jedynie pierwsze ciuchy myśli wyprasować <wredna matka>
|
||
|
|
|
#4363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- Dziewczyny a to możliwe żeby mój mały już był tak wysoko że czuje go przy pępku? Dziś się śmiałam mówiąc do TŻ że jak my pojedziemy rodzic skoro u mnie ciąży nie widać właściwie
|
|
|
|
|
#4364 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale to była ogólnie dziwna i śmieszna sytuacja ![]() Dziękuję ![]() Cytat:
Moją uwagę przyciągnęła i im zaufałam. Mam nadzieję, że będę zadowolona z materaca ![]() Cytat:
Już na początku zakładałam, że na materacu dziecięcym nie będę oszczędzać. To jedna z ważniejszych rzeczy dla dziecka, więc wolę wydać parę zł więcej. Oczywiście gdybym nie miała to bym nie kupiła takiego. Na jednym można oszczędzić, na inne wydać ![]() Zresztą sama teraz wiem jak ważny jest dobry materac. Całe życie przespałam na rozkładanej kanapie, później na łóżku takim zwykłym które też pełniło funkcję kanapy, a później znów na tej starej rozkładanej kanapie... Czy było mi źle? Nie. Ale teraz jest lepiej. Gdybym teraz w ciąży miała spać na takiej kanapie, to nie wiem czy rano sama bym wstać potrafiła. A tak to w nocy naprawę odpoczywam
|
|
#4365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4366 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Na materacu trochę śpi, a ubranka wymienia się w mgnieniu oka ![]() Cytat:
I nie wiem czy nawet pierwsze będę prasowała. Chyba, że coś będzie bardzo pogniecione... Nie zamierzam robić dziecku sterylnego otoczenia, uważam, że powinno się uodparniać od małego. Co nie znaczy, że będziemy żyć w brudzie ![]() Po prostu normalnie, bez przesady ![]() (chyba też będę wyrodna ).Cytat:
Moja Mała próbuje już coraz wyżej ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Cytat:
Swoją drogą u Tż-ta też była rozkładana kanapa jako łóżko i kiedyś się pod nami zawaliła górna część
Edytowane przez Ani_qa Czas edycji: 2015-08-31 o 15:48 |
|||||
|
|
|
#4367 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4368 |
|
Zakorzenienie
|
Sweet mój nie robi takich numerów,ja za dużo tłuszczu mam hah
Tylko puka mi właśnie coraz wyżej i się dziś zastanawiałam czy lezie już wyżej czy nie Aniqa ja też nie będę stać i prasować miesiącami o nie,nie cierpię tego. może kilka pierwszych tygodni potem nie. |
|
|
|
#4369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mozliwe ![]() Ja juz widze ruchy od pepka w dol a te wyzej po prostu czuje od srodka ![]() A Was tez dzieciaki kopia tak ze czujecie jakbu tam w srodku na zloczeniu tylka i pipki? Ja czuje jakby mlody nawalal sobie w ta druga strone, w moje plecy. |
|
|
|
|
#4370 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4371 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba puka ręką bo nogi ma z lewej a nie na środku
mój TŻ nie może się doczekać aż poczuje coś a mały kopie wtedy jak TŻ ręki nie trzyma
|
|
|
|
#4372 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4373 | |
|
Rozeznanie
|
cześć!
wróciłam po szalonym weekendziepojechałam jednak w piątek wieczorem, wyjechałam o 20,samotny dziewiczy rejs mam zaliczony a stres był przez pierwsze 15 minut duży ruch napotkałam dopiero na obwodnicy Krakowa no i tak już zostało na autostradzie w stronę Rzeszowa ale jak na ciężarówę przystało jechałam z innymi ciężarówkami ja się tam TIRów nie boję ![]() nie wiem czy to znów te upały ale przez 3 dni skoczyło mi 3 kg!! jestem załamana nogi i stopy puchną mi strasznie, a same stopy bolą i czuję je cały czas będę się jutro skarżyć! nic mi już nie pomaga, ani moczenie w soli, ani żel z kasztanowca, ani trzymanie nóg wyżejna dodatek spuchłam za kolanami, mam takie bańki ![]() nie wiem czy mam się martwić? widziałam, że przewinął się znów temat olejku z Eucerinu- ja używam już drugie opakowanie i jestem strasznie zadowolona kondycją skóry, nigdy takiej nie miałam- jest nawilżona, jędrna i ma zdrowy kolor. W międzyczasie dałam się namówić na balsam przeciw rozstępom z podobno rewelacyjnej Musteli - wydałam masę pieniędzy a się nie umywa do olejku, poza tym wydajność tragiczna... karmazynova_ gratulacje!!! piękna historia Cytat:
|
|
#4374 |
|
Zakorzenienie
|
Ja rzadko kiedy prasuje, jak ciuchy fajnie sie ,, watrzasnie" po praniu a potem zlozy to nie potrzeba prasowac.
Co do zarywania. Pod nami poszlo lozko w sypialni dwa razy. Tzn ten stelaz caly sie zarwal. Przes jakis czas spalismy na takich masywnych encyklopediach. Tz sie smial ze wiedze chloniemy. |
|
|
|
#4375 |
|
Zakorzenienie
|
Aniqa kupowalam z zagranicy ze slowacji, tylko reklamacja brak zwrotow niestety
|
|
|
|
#4376 |
|
Raczkowanie
|
Mój tz tylko 2 razy złapał jak mała akurat kopnęła a tak to za każdym razem jak przyłoży rękę to się uspokaja. Tz ma bardzo ciepłe dłonie i mała chyba to lubi 😃 wiec ostatnio kazałam mu umyć ręce w zimnej wodzie i przyłożyć to od razu dostał 2 kopy 😀
|
#4377 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co do mamy, to też raczej będzie zaproszona, choć pewnie nie przyjdzie, ale ona opiekuje się jeszcze moim młodszym bratem który ma cukrzycę i jest niepełnosprawny, więc potrzebna jest jemu, no ale coś wymyslimy ![]() Cytat:
Właśnie Man nadzieję, że w tym pokoju nie będzie już nic słychać, tzn on jest na górze i wybiorę taki, zeby był,jak najdalej sali, ale ściany i drzwi raczej zrobią swoje u nie powinno być glosno. Cytat:
O koniecznie zdaj relacje z jej opinii ![]() Cytat:
Ja też myślę o Tako, jutro mieliśmy jechać obejrzeć, ale znowu drugi raz,chyba musimy przełożyć, bo Tz mojemu bratu ma pomoc, alem dowiem się wieczorem. Nad jakim Tako myslisz? Do czego w ogóle jest sól fizjologiczna? No i skoro chwalicie ręczniki z kapturem, to jednak może takie kupie, sama już nie wiem ;/ Cytat:
Co do proszków, ok przez rok pierze się w dziecięcym a potem nagle co? Zmienia na proszek dla dorosłych? Przecież wtedy też może dostać alergii, więc jeśli nic,się nie będzie jej działo, to od razu będzie zwykły ![]() Cytat:
![]() Kilka razy miałam tak, ze mówię do Tz żeby położył rękę i pytam czy czuje a on ze nie, wtedy kładę swoją i okazuje się ze kopy dostaje tam właśnie do środka i ja to wewnątrz czuje, a pod ręką juz nie śmieszne uczucie. Dziewczyny wrocilam ze sklepu, myślałam, że wejdę i zemdleje wlasnie, tak mi było gorąco i duszno, jestem głodna, ciężko było wejść z zakupami na 4 piętro, ze wydalam z siebie,ostatki sił ;/ umysłami twarz i z,mokrą sie położyłam koło wiatraka i już mi lepiej, dzisiaj jakąś masakra na dworZe ;/ prZecież to się wyjść tak nie da ;/ Ale kupiłam kilka rzeczy Lili ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez syylwuska Czas edycji: 2015-08-31 o 16:09 |
||||||||
|
|
|
#4378 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a jak kiedyś miałam problemy z kręgosłupem lędźwiowym to przed porodem wypada jechać na kontrolę do neurologa?
|
|
|
|
#4379 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszły paczki z all
![]() I kocyk (są w różnym świetle, bo jak leży w zaciemnionym miejscu jest taki kremowy, jak na oknie, to bardzo jasny się robi taka kremowa biel- na pewno nie jest różowy ani brzoskwiniowy ja bym nazwała ten kolor 'pudrowy krem' Jakość super, bardzo ciepły. Rożek tak samo różowa strona- nie jest rażący ani bardzo intensywny, dość spokojny. Środek 'limonka' taki bardziej żarówiasty, ale mimo wszystko przyjemny ![]() ![]() ![]() ![]() Niżej zdjęcie w oknie, na parapecie: ![]() Rożek :![]() I sensorek gratis ![]() ![]() Także MikoMinky polecam jak najbardziej ![]() Przyszła też paczka z wkładkami laktacyjnymi, mega 'podpaskami' poporodowymi, pieluchami tetrowymi i flanelowymi- oba rodzaje bardzo dobrej jakości, flanelowe w ładne wzory Patyczki do uszu dla Małej i grzechotka na rączkę aaa i jeszcze termometr do wanienki ![]() Chyba tyle ![]() Także polecam też babymarket24
|
#4380 |
|
Zadomowienie
|
Co do prasowania to ja juz chyba pisałam kiedyś ze musze mieć wszystko poprasowane
i nie chodzi o sterylność tylko ja tak lubie wiec i dla dziecka prasuje. A prasuje wszystko, nawet ręczniki ![]() Co do gondoli to mój jeździł w niej 8 miesięcy wiec nam sie przydała. I używałam jej też w domu bo nie miałam żadnego leżaczka itp. Materac do łóżeczka wybrałam taki twardszy bo niby zdrowiej itd ale co z tego jak mały głównie z nami w naszym łóżku spał :/ |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:49.

Chusta raczej cieszy się dobrymi opiniami ale na pewno zaletą wózka jest to że można w nim dziecię też przebrać łatwo i zimą łatwiej opatulić w wózku.

gratulacje!!! piękna historia