- My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 ! - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-31, 21:26   #841
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983
Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
Podkłady poporodowe to takie wielkie podpaski a higieniczne mogą służyć jakoś podkład na łóżko do szpitala albo do przewijania dziecka.
Ja po pobraniu jajeczek miałam w szpitalu pod pupą taką prostokątną ceratę. Myślałam, że to jest podkład...

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
limonka1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 21:36   #842
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria
Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

Cytat:
Napisane przez india_love Pokaż wiadomość
Ale dziś miałam przeboje. Mój księciunio nie był łaskaw ruszać się przez dwa dni. Co prawda przyzwyczaił am się do tego bo mam łożysko na przedniej ścianie. Dodatkowo zaczął mnie dość konkretnie boleć brzuch. Poszłam więc do lekarza (moja gin jest na urlopie) a ten dał mi skierowanie do szpitala. I już stres i nerwówka. Pojechałam wiec z mężem od razu na IP a tam na ktg okazało się ze mam dziecko z ADHD. Położne stwierdziły, że takiego skoczka dawno nie widziały. Pyta się mnie więc położna czy czuję ruchy bo aparatura wariuje bo mały właśnie ćwiczy mostek a potem koci grzbiet. A ja nic. Zero odczuć. Na szczęście wsio jest ok. Zrobili mi komplet badań a mały waży już 2 kg. Za to mamusia posiwiala z tego stresu i nadrobić musi 5 stron Waszych postów

Ale jaja! Dobrze ze wszystko ok
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 21:39   #843
cynamon_
Zakorzenienie

Cytat:
Ale dziś miałam przeboje. Mój księciunio nie był łaskaw ruszać się przez dwa dni. Co prawda przyzwyczaił am się do tego bo mam łożysko na przedniej ścianie. Dodatkowo zaczął mnie dość konkretnie boleć brzuch. Poszłam więc do lekarza (moja gin jest na urlopie) a ten dał mi skierowanie do szpitala. I już stres i nerwówka. Pojechałam wiec z mężem od razu na IP a tam na ktg okazało się ze mam dziecko z ADHD. Położne stwierdziły, że takiego skoczka dawno nie widziały. Pyta się mnie więc położna czy czuję ruchy bo aparatura wariuje bo mały właśnie ćwiczy mostek a potem koci grzbiet. A ja nic. Zero odczuć. Na szczęście wsio jest ok. Zrobili mi komplet badań a mały waży już 2 kg. Za to mamusia posiwiala z tego stresu i nadrobić musi 5 stron Waszych postów
Biedna się nastresowalas:/ Ale synek juz duzy super
Stary 2015-08-31, 21:40   #844
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez limonka1983 Pokaż wiadomość
Ja po pobraniu jajeczek miałam w szpitalu pod pupą taką prostokątną ceratę. Myślałam, że to jest podkład...

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
To jest właśnie ten podkład higieniczny dzisiaj jakoś ogarnęłam te wszystkie rzeczy, wcześniej nie mogłam skumać co jest czym i po co mi to potrzebne
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 21:40   #845
poznanianka1990
Zakorzenienie

Co robicie jutro na obiad? Bo ja kompletnie nie mam pomysłu co zrobić... Na pewno coś szybkiego, bo jutro na 17 mam zajęcia w szkole rodzenia.

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 21:41   #846
cynamon_
Zakorzenienie

Poznanianka, weź, ja zapisywalam niektóre rzeczy które mogły mi później umknąć
Stary 2015-08-31, 21:42   #847
agne19s
Zadomowienie

Hej dziewczyny witam się w ogromnym upale. Bo mimo że już ta godzina to nadal gorąco jak w piekle. Niestety na mnie wpływa to bardzo męcząco i na mojego lokatora chyba też bo o wiele mniej skacze. Dobrze ze Maz zabrał mnie dziś na basen to się trochę schlodzilam i poplywalam. Oczywiście po 3 wizytach na basenie w tym miesiącu oczekuje cudu co do mojej figury i liczę ze jutro zniknie mój ogromny cellulit bo wyglądam gorzej niż złe. przez weekend trochę podjadlam i dziś na wadze 1,5 kg więcej niż w czwartek normalnie człowiek nawet w ciąży się porządnie nie naje bo już waga krzywo patrzy.
Stary 2015-08-31, 21:47   #848
cynamon_
Zakorzenienie

Lexie, to masz sporo juz z glowy jeśli chodzi o wyprawkę

W weekend będziemy malować sypialnie potem kupimy szafę i mogę prac i układać ubranka

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Cytat:
Napisane przez agne19s Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny witam się w ogromnym upale. Bo mimo że już ta godzina to nadal gorąco jak w piekle. Niestety na mnie wpływa to bardzo męcząco i na mojego lokatora chyba też bo o wiele mniej skacze. Dobrze ze Maz zabrał mnie dziś na basen to się trochę schlodzilam i poplywalam. Oczywiście po 3 wizytach na basenie w tym miesiącu oczekuje cudu co do mojej figury i liczę ze jutro zniknie mój ogromny cellulit bo wyglądam gorzej niż złe. przez weekend trochę podjadlam i dziś na wadze 1,5 kg więcej niż w czwartek normalnie człowiek nawet w ciąży się porządnie nie naje bo już waga krzywo patrzy.
Hehe może Ci się poprostu woda odłożyla stąd taki skok wagi, u nas tez gorąco...
Stary 2015-08-31, 21:57   #849
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Amelia16 Pokaż wiadomość
Dokładnie było 1180g
To malutka różnica jest między naszymi pociechami

India_love, szkoda, że się musialas najeść nerwów ale dobrze ze okazało się, że wszystko jest ok a synuś już ładna wagę osiągnął

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość

A na zajęciach ze szkoły rodzenia coś notowałyście? Może głupio pytam, ale nie wiem czy brać coś do pisania czy nie :
Ja notowalam

Cytat:
U mnie też było dzisiaj nieziemsko upalnie, ale podobno od jutra ma się pogoda uspokoić, nie mogę się doczekać

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-08-31, 22:03   #850
agne19s
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cynamon_ Pokaż wiadomość
Lexie, to masz sporo juz z glowy jeśli chodzi o wyprawkę

W weekend będziemy malować sypialnie potem kupimy szafę i mogę prac i układać ubranka

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Hehe może Ci się poprostu woda odłożyla stąd taki skok wagi, u nas tez gorąco...
Oby było tak jak mówisz bo inaczej muszę przejść na dietę i bardziej się pilnować. Ja niestety nie miałam nigdy stabilnej wagi. Gdy jadłam cały tydzień w miarę dobrze i obiad o 16 był moim ostatnim posiłkiem ale za to w sobotę miałam cheat Day to w rok przytylam 7 kilo. A niektórzy jedzą ile się da i w pięty im to idzie

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
To malutka różnica jest między naszymi pociechami

India_love, szkoda, że się musialas najeść nerwów ale dobrze ze okazało się, że wszystko jest ok a synuś już ładna wagę osiągnął

Ja notowalam

U mnie też było dzisiaj nieziemsko upalnie, ale podobno od jutra ma się pogoda uspokoić, nie mogę się doczekać

U nas jutro też ma być upał i od srody już lepiej. Po południu miałam drzemkę i ucho mi się spocilo od poduszki. Ciekawe jaką będzie zima
Stary 2015-08-31, 22:07   #851
Kasiula8708
Rozeznanie

Cytat:
Nie nie nie, nieprecyzyjnie się wyraziłam - dla mnie super ze tylko 4 dni różnicy między terminami, bo wcześniej różnica była większa a teraz jest praktycznie minimalna, więc widać że malutka się dobrze rozwija, co lekarz też potwierdził

Rozumiem, ja bym wolała bez isofixu, bo to trochę duży wydatek

Po prostu powiedział to z doświadczenia, że w przypadku występowania przegrody macicy dziecko ma troszkę ograniczone miejsce więc jak już czuje ze mu ciasno to decyduje się urodzić

Zmierzylam się dziś w pepku i wyszło mi 94 cm

Kurcze to musisz byc po prostu zwarta i gotowa wcześniej,ale lepiej niech maleństwo się tak nie śpieszy

Ja narazie wolę się nie mierzyć żeby się nie stresować

Cytat:

No to ładnie Cię nastraszył,niedobry maluszek dobrze że zareagowałaś i się uspokoiłaś że z małym akrobatą wszystko ok swoją drogą to naprawdę nieźle że nie czujesz takich wygibasów

Cytat:
Nastawiałam się na sn, ale ze względu na te wszystkie dotychczasowe problemy z blizną po CC, ułożeniem dziecka, ryzykiem związanym z ewentualnym porodem siłami natury już odpuściłam... Jestem pogodzona z wizją cięcia byleby rozwiązanie dla nas obu zakończyło się zdrowo

Dokładnie było 1180g

To praktycznie pestka, kupisz spokojnie na miejscu

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

Hahaha ale się strachu najadłaś, współczuję. Szczęście, że zakończyło się tak dobrze A waga powalająca, już 2 kg!!!

Masz rację nie ma co się nastawiać bo nie wiadomo jak to będzie,a najważniejsze jest zdrówko naszych dzieciaczków

Agne19s może to naprawdę woda się zatrzymuje przez upały,trzeba się jakoś pocieszać ja z jednej strony się cieszę że nie mam wagi w domu bo pewnie ciągle bym się ważyła ale z drugiej strony może bym.bardziej się kontrolowała a tak to szok ost u gina przeżyłam podczas ważenia no ale nie mogę się powstrzymać,wczoraj w nocy jeść mi się zachciało i musiałam batonika wszamać,teraz też chipsy pod ręką mam ale dzielnie się trzymam i udaje że nie widzę
Tyś moje dziecko ..... a ja.... Twoja mama

Lenka,nasz mały wielki cud
Kasiula8708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 22:16   #852
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez limonka1983 Pokaż wiadomość
Dzwoniłam do firmy mojego wymarzonego wózka. Okazuje się, że te 4 modele jeszcze fizycznie nie istnieją.
Ale dziwna polityka firmy

fasterka Traumatyczna historia Wyobrażam sobie, że zdjęcia robione przez niewprawnego fotografa też niestety przedstawiają sprawę jako bardziej przerażającą niż jest.
Zdjęcia z porodu akceptuję tylko nieliczne - raczej z tych po wszystkim, mama przytulająca dziecko, nie za dużo odkrytego ciała.
Zdjęcia dokumentalne lub ryciny znam, oswoiłam się z nimi.

Cytat:
Napisane przez Agusiek89 Pokaż wiadomość
A to mój brzusio
Bardzo ładny

Cytat:
Napisane przez Czerwiec2014 Pokaż wiadomość
Dziś oglądałam wózki i znowu zmieniłam na ABC Desin Mamba. Czy któraś z Was rozważała ten model? Co onim myślicie?
U mnie to był wózek numer 1 (razem z Cobrą - ten jest w wersji trzykołowej). Szukamy wózka miejskiego, ale też dostosowanego do spacerów po lesie.
Na plus - lekkość (!), zwrotność wózka, cena (znalazłam wersję z poprzedniej kolekcji w bardzo atrakcyjnej cenie), wykonanie wydaje się solidne. Wg mnie w ocenie wypada lepiej niż na tym blogu.
Ale znalazłam kilka recenzji na bangla (link 1 | link 2 - opinie o modelu Cobra, ale Cobra jest niemal ideantyczna) i niestety ostudziły mój zapał do kupna.

I tutaj kwestia tego, czy planujecie 2w1 czy 3w1. Ja nie jestem przekonana do firmowego fotelika, a wózek jest kompatybilny tylko z kilkoma modelami fotelików (min. Maxicosi Cabrifix, Cybex Aton). Jeśli myślicie o innym, to warto to przemyśleć.

Cytat:
Jedyne co mnie dziś na wizycie zmartwilo to to że lekarz powiedział że jest duża szansa na poród wcześniejszy ok 35-36 tygodnia już
Poza wcześniejszą koniecznością kupna wyprawki, nie musi być źle. U mnie w rodzinie znacząca większość porodów jest ok. 34-35 tygodnia z calkiem sporymi dzieciaczkami, dziecko spore już teraz, więc szykuję się i na wcześniejsze rozpakowanie.

Cytat:
Zrobili mi komplet badań a mały waży już 2 kg. Za to mamusia posiwiala z tego stresu i nadrobić musi 5 stron Waszych postów
Rzeczywiście przeboje Ale z drugiej strony dzieciaczek jest spory, więc pewnie nie szaleje z kopniakami, ruchy mogą być bardziej delikatne - dobrze, że wizyta Cię uspokoiła.

Ja dziś jestem nie do życia. Upał niestety mi się udziela, chciałam się zdrzemnąć, ale bardzo ciężko mi się oddychało. Za to jutro przyjeżdżają rodzice z wyprawką warzywną (ostatnio dostaliśmy cukinię - monstrum), będą moje ulubione słoneczniki

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 22:17   #853
agne19s
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kasiula8708 Pokaż wiadomość
Kurcze to musisz byc po prostu zwarta i gotowa wcześniej,ale lepiej niech maleństwo się tak nie śpieszy

Ja narazie wolę się nie mierzyć żeby się nie stresować

No to ładnie Cię nastraszył,niedobry maluszek dobrze że zareagowałaś i się uspokoiłaś że z małym akrobatą wszystko ok swoją drogą to naprawdę nieźle że nie czujesz takich wygibasów

Masz rację nie ma co się nastawiać bo nie wiadomo jak to będzie,a najważniejsze jest zdrówko naszych dzieciaczków

Agne19s może to naprawdę woda się zatrzymuje przez upały,trzeba się jakoś pocieszać ja z jednej strony się cieszę że nie mam wagi w domu bo pewnie ciągle bym się ważyła ale z drugiej strony może bym.bardziej się kontrolowała a tak to szok ost u gina przeżyłam podczas ważenia no ale nie mogę się powstrzymać,wczoraj w nocy jeść mi się zachciało i musiałam batonika wszamać,teraz też chipsy pod ręką mam ale dzielnie się trzymam i udaje że nie widzę
Jak mąż pyta czy ma mi kupić chipsy to ja twardo ze nie jem takich rzeczy a jak kupi to cała paczkę zjem sama. W tamtym tyg wieczorem wzięła mnie ochota na Monte no ale sklepy zamknięte już więc mi przeszło i chodziłam dumna jak paw ze się nie zlamalam a dziś w lodówce widzę czteropak Monte Max. I jak tu w miarę normalnie wyglądać... upa: jak u kim Kardashian
Stary 2015-08-31, 22:25   #854
cynamon_
Zakorzenienie

Agne, haha dobre z ta pupa, mój Tz mowi ze tez mi poszło w pupke troche i brzuch staje do konkurencji z tyłkiem co większe

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

Mała mi robi takie piruety ze chyba nie zasne dzisiaj
Stary 2015-08-31, 22:33   #855
Kasiula8708
Rozeznanie

Cytat:
Jak mąż pyta czy ma mi kupić chipsy to ja twardo ze nie jem takich rzeczy a jak kupi to cała paczkę zjem sama. W tamtym tyg wieczorem wzięła mnie ochota na Monte no ale sklepy zamknięte już więc mi przeszło i chodziłam dumna jak paw ze się nie zlamalam a dziś w lodówce widzę czteropak Monte Max. I jak tu w miarę normalnie wyglądać... upa: jak u kim Kardashian

Z drugiej strony powinnaś się cieszyć że mąż dba o twoje zachcianki mój też ostatnio wraca z zakupów z dwoma bułkami słodkimi bo nie wiedział jaka by mi bardziej smakowała i co zjadłam dwie,no bo jak teściowa też w niedziele obiad podaje szwagierce a ta mi,a teściówka z tekstem: ale to nie dla Kasi,jej muszę jeszcze mięska i kartofelków dołożyć i jak tu ma dupa nie rosnąć

Stary 2015-08-31, 22:48   #856
poznanianka1990
Zakorzenienie

Wymyśliłam - jutro zrobię na obiad zupę krem z kalafiora

Dziewczyny, czy Was też tak cycki bolą? No mi zaraz eksplodują

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-08-31, 22:49   #857
agne19s
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kasiula8708 Pokaż wiadomość
Z drugiej strony powinnaś się cieszyć że mąż dba o twoje zachcianki mój też ostatnio wraca z zakupów z dwoma bułkami słodkimi bo nie wiedział jaka by mi bardziej smakowała i co zjadłam dwie,no bo jak teściowa też w niedziele obiad podaje szwagierce a ta mi,a teściówka z tekstem: ale to nie dla Kasi,jej muszę jeszcze mięska i kartofelków dołożyć i jak tu ma dupa nie rosnąć
Wszystko ma swoje dobre i złe strony z chęcią bym te Monte już wrabala ale poczeka do jutra bo już godzina Nie taka ostatnio mu mówię że brzuch mu urósł to mi odpyskowal "tobie też " co za menda
Stary 2015-08-31, 22:57   #858
Kasiula8708
Rozeznanie

Cytat:
Wszystko ma swoje dobre i złe strony z chęcią bym te Monte już wrabala ale poczeka do jutra bo już godzina Nie taka ostatnio mu mówię że brzuch mu urósł to mi odpyskowal "tobie też " co za menda

dla nas za silną wolę,ja też chipsy schowałam do szafki żeby nie kusiły ja się śmiałam że mój rośnie razem ze mną bo brzuszka dostał oj tam najwyżej po ciąży obydwoje się za odchudzanie weźmiemy

Stary 2015-09-01, 00:45   #859
tylkokasia
Moderator

Cytat:
Napisane przez wonderka Pokaż wiadomość
Tylkokasia tymi kółkami mnie zmwartwiłaś. Czemu liche? Psują się szybko.

Dzięki dziewczyny za info odnośnie trójkołowców.
Ja padam na mordkę, byliśmy na działce montować rynny na naszej szopie, ja wsadziłam troszkę kwiatków i nie,nie...to nie dla mnie już.

Jutro za to Ikea i TkMaxx, mam nadzieję coś kupić dla małęj.

Butelka MimiJumi jest droga to fakt, ale ja jestem gadżeciara i chyba z nią zaszaleje
Dla mnie te kółka za mało amortyzują (nie ma co porównywać nawet do tych pompowanych) i zwyczajnie się zdzierają.
Może jak ktoś tylko na równych chodnikach a najlepiej galeriach sklepowych używa wózka to ok ale dla innych nawierzchni nie bardzo.

Cytat:
O hoho, to smacznego naprawdę słodkie mamy współczuję Wam takich wyrzeczeń

Wrzucę swój brzuchol po 6-tygodniowej przerwie w fotografowaniu, w obwodzie 89 cm, chyba nadal jestem krok za wami...
Bardzo zgrabna Ty i brzucho

Cytat:
Wymyśliłam - jutro zrobię na obiad zupę krem z kalafiora

Mnie na szczęście nie

Dziewczyny wczoraj miałam okropny wieczór. Wracaliśmy od znajomych z pobytu weekendowego. Autem jakieś 2,5h. Najpierw mi już doskwierała pozycja - bo ciągle mi było niewygodnie.
A potem masakra... Dostałam mdłości, duszności, problemów z oddechem i byłam tak słaba że mój TZ mnie prawie niósł z auta do domu...
W domu zaczęłam wymiotować (w aucie się na siłę powstrzymywałam). Po wymiotach mi przeszło ale potem znów mnie złapało to samo co w aucie.
Dopiero jak wypiłam szklankę coli to zwymiotowałam znów. Wzięłam prysznic w asyście TZ i poszłam spać.
Rano już czułam się ok.
Mały cały czas kopał i się wiercił jak szalony it tylko to mnie powstrzymało przed wizytą w szpitalu.
Nie wiem co to było. Podejrzewam że skóra od pomidora mi się gdzieś przykleiła i mnie tak męczyło...

Porównując się z innymi, możesz stać się zgorzkniały lub próżny
Zawsze bowiem znajdziesz lepszych lub gorszych od siebie

tylkokasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 07:14   #860
india_love
Raczkowanie

Cytat:

A na zajęciach ze szkoły rodzenia coś notowałyście? Może głupio pytam, ale nie wiem czy brać coś do pisania czy nie
U nas na zajęciach położna tak jasno tłumaczy, że łatwo zapamiętać. Obiecała nam, że z tych bardziej skomplikowanych zajęć zrobi nam skrypt
Cytat:
Co robicie jutro na obiad? Bo ja kompletnie nie mam pomysłu co zrobić... Na pewno coś szybkiego, bo jutro na 17 mam zajęcia w szkole rodzenia.
Kotlety z kalafiora i żółtego sera i kopytka z marchewki
Cytat:
India_love, szkoda, że się musialas najeść nerwów ale dobrze ze okazało się, że wszystko jest ok a synuś już ładna wagę osiągnął klaski
Mój kręgosłup jęczy już z bólu z tego powodu

Cytat:
Mnie ostatnio zaczęły piec i boleć po bokach
Stary 2015-09-01, 07:42   #861
fasterka90
Zadomowienie

India jaki już duży Twój synek! 2kg to już poważna waga no i niezły akrobata z niego

tylkokasia mam nadzieje że to tylko chwilowe i juz nie wróci

Jak mnie jakaś zachcianka złapie to nie odpuści, nawet jak sklepy już zamknięte to na drugi dzień dalej trzyma :p często mam na cole, a ostatnio szukaliśmy w sklepie mleczka w tubce. Zachcianki niestety mam dość często. Ale czasami mam też "zdrowe zachcianki"- np nektarynki albo wczoraj już późnym wieczorem zachciało mi się bawarki.
Czasami mam wyrzuty że tyle jem w ciąży, że często niezdrowo ale...przed ciążą jadłam tak samo, a byłam szczupła. Z tym,że przed ciążą dużo się ruszyłam to to spalałam... A teraz przejdę 500m i zadyszka,brzuch napięty... :/

Poznanianka mnie piersi tak co parę dni bolą, wtedy też mnie strasznie szczypią sutki :/
A na obiad tz dziś zaprosił znajomych więc on będzie robił po pracy jakieś pulpety chce zrobić z tego co mówił.
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 07:58   #862
poznanianka1990
Zakorzenienie

Witam się we wtorkowy poranek
Chciałam sobie pospac, a tu mi pod oknem koparki jeżdżą, robotnicy się drą...
Spałam dziś z uniesionymi wyżej nogami i już tak nie bolą jak wcześniej

tylkokasia, współczuję wczorajszych dolegliwości... Biedna się nameczyłaś Najważniejsze, że już jest ok

Wiecie czego się obawiam na tej szkole rodzenia - że jak zobaczę inne kobiety z partnerami to mi się przykro zrobi i się rozrycze

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-09-01, 08:25   #863
fasterka90
Zadomowienie

O matko,jestem na fb na grupie ciężarnych z Wrocławia, jakaś dziewczyna opisuje skurcze że ma co 10 minut i się zastanawia czy to normalne... 32tc. Ja bym już była przerażona!

---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ----------

Poznanianka może na te pierwsze zajęcia wszystkie przyjdą same żeby zobaczyć co i jak. U nas tak było. Będzie dobrze,głowa do góry
Stary 2015-09-01, 08:28   #864
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość
O matko,jestem na fb na grupie ciężarnych z Wrocławia, jakaś dziewczyna opisuje skurcze że ma co 10 minut i się zastanawia czy to normalne... 32tc. Ja bym już była przerażona!

---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ----------

Poznanianka może na te pierwsze zajęcia wszystkie przyjdą same żeby zobaczyć co i jak. U nas tak było. Będzie dobrze,głowa do góry
Niektóre laski mnie rozwalają... Ja jestem na fb zapisana do grupy "ciąża - pytania i odpowiedzi". Niektóre zadają takie pytania, że ręce opadają, np. krwawia i pytają co mają zrobić, czy to coś poważnego itd.

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-09-01, 08:42   #865
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tylkokasia Pokaż wiadomość
Dziewczyny wczoraj miałam okropny wieczór. Wracaliśmy od znajomych z pobytu weekendowego. Autem jakieś 2,5h. Najpierw mi już doskwierała pozycja - bo ciągle mi było niewygodnie.
A potem masakra... Dostałam mdłości, duszności, problemów z oddechem i byłam tak słaba że mój TZ mnie prawie niósł z auta do domu...
W domu zaczęłam wymiotować (w aucie się na siłę powstrzymywałam). Po wymiotach mi przeszło ale potem znów mnie złapało to samo co w aucie.
Dopiero jak wypiłam szklankę coli to zwymiotowałam znów. Wzięłam prysznic w asyście TZ i poszłam spać.
Rano już czułam się ok.
Mały cały czas kopał i się wiercił jak szalony it tylko to mnie powstrzymało przed wizytą w szpitalu.
Nie wiem co to było. Podejrzewam że skóra od pomidora mi się gdzieś przykleiła i mnie tak męczyło...
Współczuję okropnego wieczoru oby to już więcej nie powróciło. Ja od mojego zatrucia gdzie leżałam w szpitalu staram się uważać na to co jem i np skórkę od pomidora zawsze ściągam.

Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość

Jak mnie jakaś zachcianka złapie to nie odpuści, nawet jak sklepy już zamknięte to na drugi dzień dalej trzyma :p często mam na cole, a ostatnio szukaliśmy w sklepie mleczka w tubce. Zachcianki niestety mam dość często. Ale czasami mam też "zdrowe zachcianki"- np nektarynki albo wczoraj już późnym wieczorem zachciało mi się bawarki.
Czasami mam wyrzuty że tyle jem w ciąży, że często niezdrowo ale...przed ciążą jadłam tak samo, a byłam szczupła. Z tym,że przed ciążą dużo się ruszyłam to to spalałam... A teraz przejdę 500m i zadyszka,brzuch napięty... :/
Kurcze jestem ciekawa czy mnie w tej ciąży złapie taka prawdziwa zachcianka jedynie na początku miałam ogromną ochotę na kwaśne i pamiętam, że musiałam zrobić sobie zalewajkę bo za mną chodziła. A teraz to nic. Czasami na coś spojrzę, albo ktoś o czymś wspomni do jedzenia i mam na to ochotę, ale poza tym to nic.
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 09:01   #866
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Hej dziewczyny, ale fajnie że u mnie dzisiaj chłodniej i mam już Internet podłączony więc później nadrobie na laptopie zdjęcia.

Cytat:

Wiecie czego się obawiam na tej szkole rodzenia - że jak zobaczę inne kobiety z partnerami to mi się przykro zrobi i się rozrycze
rzytul: ale skoro sama pisałaś ze to zajęcia organizacyjne to chyba nawet przyjście z partnerem wiele nie zmienia? A Twój mąż w ogóle nie chce iść z Tobą na żadne zajęcia czy tylko pójdzie na wybrane?

Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
Kurcze jestem ciekawa czy mnie w tej ciąży złapie taka prawdziwa zachcianka jedynie na początku miałam ogromną ochotę na kwaśne i pamiętam, że musiałam zrobić sobie zalewajkę bo za mną chodziła. A teraz to nic. Czasami na coś spojrzę, albo ktoś o czymś wspomni do jedzenia i mam na to ochotę, ale poza tym to nic.
Ja właśnie też jeszcze nie doświadczyłam tej legendarnej zachcianki. Do tej pory mam tylko tak, że pozmienial mi się delikatnie gust i jem potrawy, za którymi kiedyś nie przepadałam za mocno np nektarynki, kiwi, jakieś dziwne słodycze

Stary 2015-09-01, 09:07   #867
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny, ale fajnie że u mnie dzisiaj chłodniej i mam już Internet podłączony więc później nadrobie na laptopie zdjęcia.

rzytul: ale skoro sama pisałaś ze to zajęcia organizacyjne to chyba nawet przyjście z partnerem wiele nie zmienia? A Twój mąż w ogóle nie chce iść z Tobą na żadne zajęcia czy tylko pójdzie na wybrane?

Ja właśnie też jeszcze nie doświadczyłam tej legendarnej zachcianki. Do tej pory mam tylko tak, że pozmienial mi się delikatnie gust i jem potrawy, za którymi kiedyś nie przepadałam za mocno np nektarynki, kiwi, jakieś dziwne słodycze

Chyba w ogóle... Aczkolwiek nie rozmawialiśmy długo na ten temat, bo on go zaraz ucina

Jeśli chodzi o zachcianki to ja miałam na początku ciąży kilka razy na lody, musiałam isc do sklepu, bo bym nie wytrzymała

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-09-01, 09:10   #868
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
Niektóre laski mnie rozwalają... Ja jestem na fb zapisana do grupy "ciąża - pytania i odpowiedzi". Niektóre zadają takie pytania, że ręce opadają, np. krwawia i pytają co mają zrobić, czy to coś poważnego itd.
Na Wizażu w ogóle pojawiają się czasem takie pytania, że zastanawiam się, czy ludzie młodzi ode mnie o jakieś 10 lat posiadają coś takiego jak instynkt samozachowawczy. Typu: COŚ MI SIĘ DZIEJE (coś poważnego), CZY MAM DZWONIĆ PO KARETKĘ"? Nawet nie ciążowe sprawy.
limonka1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 09:12   #869
fasterka90
Zadomowienie

Cytat:
No ta totalnie nie ogarniała,piszemy że to może być początek porodu a ona " ale jak to,wody mi nie odeszły". Rozumiem że zanim się zajdzie w ciążę to się wierzy że poród wygląda tak jak na filmach ale jak już własny poród się zbliża to choćby z opowieści koleżanek,sióstr,mamy,bab ci,tesciowej itd można się czegoś dowiedzieć...
Stary 2015-09-01, 09:15   #870
agne19s
Zadomowienie

Znajoma mi opowiadała że przed ciążą mogła jeść ile chciała i piwa pić beczkami a waga jej dobic do 50kg nie umiała. Chuda jak patyk a pojesc lubiła. A gdy tylko urodziła przestała karmić i zaczęła znowu normalnie jeść to każde piwo I przekąski odkładają jej się na boki. Po ciąży przytyla i teraz już cały czas się pilnuje. Liczę na sprawiedliwość na tym świecie i oczekuje ze skoro u mnie było na odwrót to po ciąży będę pozerac wszystko jak leci a waga ani drgnie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości