Mamusie październikowe 2015, część 6 :) ! - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-01, 09:26   #2911
88maggie88
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 6 :) !

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
no na szczęście. Jutro ma byc chłodniej ponoć trochę. U mnie dalej gorąc w domu i w dodatku wiatru nie ma, aż mi sie nie chce iść kłaść i wiercić, ale idę może usnę i się obudze w lepszym humorze, bo sama ze sobą dzisiaj nie mogę wytrzymać DObranoc
Po północy ma padać wiec dzisiejsza noc powinna być ekstra
Ja dzisiaj na pewno w ten upał nie ruszam się z domu

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-09-01, 09:27   #2912
natalitka1988
wkręcona :)

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
okazało że troje 4latków nie zmieściło się do grupy rówieśników i zostali przydzieleni do maluszków 2,5-3letnich. Oczywiście w tym mój. Starałam się bardzo nie pokazać młodemu, że jestem zdenerwowana, zaprowadziłam go do sali, pokazałam łazienkę i zabawki i pożegnałam, podczas gdy wychowawczyni i rodzice uspokajali histerie dzieci.
Udało mi się złapać Panią dyrektor, której powiedziałam jaki jest problem i jutro mam mieć informację czy uda się zmienić grupę.
Z tego co mówiła w grupie 4latków szans raczej nie ma, więc jej powiedziałam że nawet grupa mieszana 4- i 5-latków będzie dla młodego lepsza niż maluchy, zwłaszcza że w poprzednim przedszkolu sporo czasu grupy były całkowicie wymieszane i młody był ze starszymi dziećmi i to właśnie z nimi tylko się bawił i nawiązał więzi.
Poproszę o kciuki żeby się udało bo jak nie to nie wiem co zrobimy

Kciuki zaciśnięte za pozytywne rozwiązanie sprawy

Mala z tym fotelikiem chodzi im o to jakby dziecko sie urodziło, a wózka by nie było żeby móc je ze szpitala wynieśc i do domu przewieźć... bez fotelika ze szpitala dziecka nie wyniesiesz

Powiem wam, że wczoraj miałam jakiś spokojny dzień, więc nawet się nie zdenerwowałam za bardzo aż dziwne... zobaczymy co mieli na myśli mówiąc : zrekompensujemy to pani....

Co do farb do włosów ja wczoraj farbowałam właśnie Loreal bez amoniaku... pachnie jak szampon
Kiedyś zrobiłam sobie na mocno ciemny brąz własnie farbą Palette i później poszłam do fryzjerki żeby zmienić kolor na jaśniejszy... i ona mi ten ciemny brąz chciała ściągnąć... ale się nie dało... i pytała czy przypadkiem nie użyłam farby Palett... a ja mówię, że tak... ona mi powiedziała, że to jest największe cholerstwo i mam nie używać...
Stary 2015-09-01, 09:29   #2913
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kuapouszka Pokaż wiadomość
Witam sie w 34t0d
Kurde od wczoraj mnie dość regularnie łapią bolesne skurcze brzucha -oczywiście nie non stop ale naliczylam ze czasem 2 a czasem i 5 na godzinę :/ w czwartek idę do gina, pewnie ktg zrobi i mogliby mi ta szyjke obejrzeć bo zaczęłam trochę chodzić jak pingwin bo jakby mi coś przeszkadza w kroku -no ewidentnie czuje nacisk
Ciekawe kiedy mała postanowi wyjść
A propo imienia to powiedziałam mężowi żeby się dobrze zastanowił i zdecydował jak juz zobaczy mała a nie mi truje raz tak a raz tak :/ ala:

Wogole to odzyskałam komputer i zamierzam go użyć ala

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
U mnie dziś 33t3d wiec mało różnicy jak u Ciebie
Daj znać w pt po wizycie co i jak
Stary 2015-09-01, 09:31   #2914
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez Kuapouszka Pokaż wiadomość
Wogole to odzyskałam komputer i zamierzam go użyć ala
Brzmi obiecująco

Cytat:
Napisane przez sabonka123 Pokaż wiadomość
Aaale dziś z rana byłam wsciekla... mąż miał mi zostawić auto żebym mogła zajechać do urzędu i kartę do bankomatu (bo oczywiście nie chciało mu się wczoraj dla mnie kasy wybrać). A ten wziął auto i teraz musze pół miasta poginac na nogach i oczywiście karty tez mi nie zostawił a dziś będzie kurier a ja groszy przy duszy nie mam :/
Nie masz swojej karty?

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
zostawiłam go! wracając ryczałam, teraz też co chwile oczy pełne łez... nie sądziłam że tak to bede przeżywać, bo w końcu sama chciałam
Dzielna!

Mam dziś fejsa pełnego takich informacji od zrozpaczonych mam...

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
Mam przedszkole pod blokiem i teraz słyszę jak dzieci płacza. Biedactwa malurkie, ale panie tez biedne, ja bym nie wytrzymała chyba jakby mi tak kilka naraz plakalo.
Same chciały, nie ma co ich żałować

Cytat:
Napisane przez EMI2014 Pokaż wiadomość
Hej
Jestem po wizycie, Lila waży 2, 4kg (34 t).
Super

Cytat:
Napisane przez gosiek0388 Pokaż wiadomość
mi na patologii powiedzieli że muszą być skończone 32tc , ja miałam 32t2d i już miałam, jutro pewnie też będę mieć
Ja jeszcze nie miałam ani razu, nie wiem nawet jak to wygląda

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Witam sie w 35 tygodniu z fotela fryzjerskiego z pączkiem w ręku
Co za rozpusta Jakieś większe zmiany, czy tylko odświeżenie?

Cytat:
Jak to na glukozę o 16.30? A to przecież na czczo trzeba i co masz nie jeść?
No też się zdziwiłam...

Cytat:

Swoją drogą to trochę bezczelność, zostawiać taką informację na ostatnią chwilę. Co ci rodzice mają teraz zrobić?
Stary 2015-09-01, 09:35   #2915
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez EMI2014 Pokaż wiadomość
Hej
Jestem po wizycie, Lila waży 2, 4kg (34 t). Dr zadowolony bo rośnie miarowo, przepływy, tętno oki mowi ze urodzi się z waga ponad 3 kg. I tak sobie o Was pomyslalam, ze dobre klocki bedziecie rodziły
Wyniki z wymazu ok, bez sladu Coli. Pobral mi wymaz na paciorkowce (smyrnal bagietka po oczku też). Malutka przeurocza! Następna wizyta za dwa tygodnie. Nasze bolesci to normalne na tym etapie w ciazy, wszystko zależy od ulozenia dzidzi. Moja ułożona poprzecznie, dr mowi ze najczęściej się odwracaja przy skurczach (przepowiadaczach), wody mam w normie to powinna wejść w kanal przytylam 8 kg (waze 74 przy 163m).
Bez klimy w aucie nie dał abym rady, 37 w powietrzu a jezdni prawie 60º!
Zamowilismy wozek i dokupilam parę klamotow.
Miłego dnia!
Gratuluję udanej wizyty ☺super że wszystko w porządku
Stary 2015-09-01, 09:36   #2916
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Ja mam Oeparol Femina chyba - ale wit. c nie przedawkujesz, bo nadmiar wysikasz, a wit. E chyba niedużo tam, i naturalna, wiec pewnie możesz brać.
Maliny w zielarskim raczej.
Wklejałam juz kilka razy linka, gdzie lekarze polecają malinki nawet całą ciążę niemal pić
Tu poczytaj, a nie na blogu:
http://www.mjakmama24.pl/ciaza-i-por...,230_5636.html

EDIT : moje malinki są stąd: http://allegro.pl/malina-lisc-maliny...085842284.html

EDIT 2: w tym blogu panna pisze, żeby herbatkę laktacyjną od 36 tc pić raz dziennie.... zaciekawiło mnie to, nigdy nie słyszałam, ale może to jest pomysł jakiś

EDIT 3: POCZYTAŁAM, OD JUTRA BĘDĘ PIŁA MOJEGO BOCIANKA TEŻ
Przy tych liściach malin trzeba zwrócić na coś uwagę ?
Jutro jadę do Warszawy krew oddać, to po sobie skoczę do jakiegoś zielarskiego, tylko czym się kierować ?

Cytat:
No jak już pisałam przyjaciółce położna kazała wiesiołek dowcipnie, 1 tabletka na noc od 37 tc
Ale ten zwykły Oleparol czy coś innego ?
W czwartek idę do mojej lekarki to się podpytam, czy w ogóle mogę i jak tak to jaki.

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
zostawiłam go! wracając ryczałam, teraz też co chwile oczy pełne łez... nie sądziłam że tak to bede przeżywać, bo w końcu sama chciałam
dzień dobry!
Dzielna

Cytat:
Napisane przez gosiek0388 Pokaż wiadomość
kuźwa ja to będę mieć niezłe jaja jak przyjdzie mi rodzić sn to nie dam rady leżeć bo coś mi się porobiło z kręgosłupem lędźwiowym, jak położe się na wznak to wyskakuje mi kręgi zabiera mi nogi oraz np wczoraj wyskakuje mi tak jakby noga z panewki(w pośladku) a przy ewentualnym cc to też może być problem ze znieczuleniem (wbiciem)
Mnie to w ogóle przeraża jak Wy macie zamiar dać radę rodzić SN skoro już teraz większość z Was obolała i niezdatna do życia ((
Nam na SR mówili, że poród to przejście maratonu dlatego tak ważne jest żeby być cały czas sprawnym i nie odpuszczać aktywności do samego końca, bo bez tego ni chu chu ...

Cytat:
okazało że troje 4latków nie zmieściło się do grupy rówieśników i zostali przydzieleni do maluszków 2,5-3letnich. Oczywiście w tym mój. Starałam się bardzo nie pokazać młodemu, że jestem zdenerwowana, zaprowadziłam go do sali, pokazałam łazienkę i zabawki i pożegnałam, podczas gdy wychowawczyni i rodzice uspokajali histerie dzieci.
Udało mi się złapać Panią dyrektor, której powiedziałam jaki jest problem i jutro mam mieć informację czy uda się zmienić grupę.
Z tego co mówiła w grupie 4latków szans raczej nie ma, więc jej powiedziałam że nawet grupa mieszana 4- i 5-latków będzie dla młodego lepsza niż maluchy, zwłaszcza że w poprzednim przedszkolu sporo czasu grupy były całkowicie wymieszane i młody był ze starszymi dziećmi i to właśnie z nimi tylko się bawił i nawiązał więzi.
Kciuki.

W ogóle jak Was czytam, jakie to przeżycie wysłać dziecko do przedszkola to przerażona jestem. Jeszcze w tej chwili wydaje mi się, że będę celebrować każdą chwilę bez dziecka, ale coś widzę że jest duża szansa, że po porodzie mi się totalnie odmieni...
niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 09:37   #2917
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez natalitka1988 Pokaż wiadomość
Co do farb do włosów ja wczoraj farbowałam właśnie Loreal bez amoniaku... pachnie jak szampon
Prodigy? Ja akurat byłam bardzo z niej niezadowolona, kolor mi się sprał w tempie ekspresowym. Zdecydowanie wolę Garnier Olia, niby ten sam koncern, a widzę różnicę. Chociaż ja i tak najbardziej lubię Preference L'oreal, wrócę pewnie do niej po ciąży Tylko jeszcze nie wiem w jaki kolor pójdę, he he.

A co do Palette, to nie sądzę żeby teraz było to to samo, co ileś lat temu. Kiedyś czerń Palette była nie do wywabienia, teraz normalnie się spiera jak każda, więc pewnie zmienili skład. Zresztą wiele moich koleżanek nad tym bardzo ubolewa

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
Nam na SR mówili, że poród to przejście maratonu dlatego tak ważne jest żeby być cały czas sprawnym i nie odpuszczać aktywności do samego końca, bo bez tego ni chu chu ...
No a jak to się ma do dziewczyn z ciążami zagrożonymi, które leżą plackiem przez większość ciąży, a potem normalnie rodzą naturalnie?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-09-01, 09:38   #2918
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzielna jesteś
Mój też od 8 w nowym przedszkolu. Ale oczywiście musiało się coś spieprzyć, bo nie mogę mieć spokoju chociaż w kwestii przedszkola
No nie fajnie... oby się udało faktycznie go przenieść bo to bez sensu. To ogromna różnica między dzieckiem 2,5 a 4 letnim.... Tym bardziej, że Twój mały już chodził do przedszkola.... Trzymam kciuki, mocno, mocno

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 09:53   #2919
natalitka1988

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Prodigy? Ja akurat byłam bardzo z niej niezadowolona, kolor mi się sprał w tempie ekspresowym. Zdecydowanie wolę Garnier Olia, niby ten sam koncern, a widzę różnicę. Chociaż ja i tak najbardziej lubię Preference L'oreal, wrócę pewnie do niej po ciąży Tylko jeszcze nie wiem w jaki kolor pójdę, he he.
Już nie pamietam czy Prodigy... w każdym bądź razie bez amoniaku.. użyłam ją 2 raz... i masz rację szybko się spiera... ale właśnie na tym mi teraz zależy bo wyszły mi dość ciemne, a po porodzie zamierzam iść do fryzjera i całkowicie rozjaśnić,.. więc łatwiej będzie mi na spranych włosach

Właśnie też pomyślałam o dziewczynach, które leżą plackiem przez większość ciąży, wiec raczej kondycji żadnej nie mają, a mimo to rodzą bez problemu...
Moja koleżanka miała rozwarcie od 32 tyg i musiała leżeć, a urodziła bez większych problemów i twierdzi, że nie było to straszne
Stary 2015-09-01, 09:54   #2920
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak byłam zwiedzać porodówkę to położn pokazywała mi pozycje w jakich mogę rodzić i one nawet nie radzą na leżąco tylko półsiedząco albo siedząco, też można na boku leżeć i one albo mąż nogę trzymają. No cuda niewidy ze mną wyprawiała : wiec to nie jest tak że jedna pozycja Ja się boję znowu jak uleżę tak jak Ty piszesz w trakcie CC i po jak ja oddychać nie mogę jak leżę na plecach:/

A ponoć Palette najbardziej niszczy włosy JA nawet chciałam sobie machnąć szamponetką i kupiłam Palette i mi przyjaciółka fryzjerka z głowy wybiła bo strasznie niszczy. Z Loreala najlepsze ponoć. Mamie farbowałam zawsze przed ciążą i super kolorki i nie niszczy faktycznie tzn te ciemne bo blondy to chyba wszytskie niszczą
Dokładnie się zgadzam z Tobą. Mi też to fryzjerka mówiła dlatego jak się dowiedziałam juz tylko teraz loreal używam jest droższa ale wolę kupić tą lepszą dla moich włosków
Stary 2015-09-01, 09:55   #2921
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Ja miałam taką sytuację przy pierwszej CC. Jak leżałam na plecach to miałam problem z oddychaniem, tętno mi skakało I im odpływałam na stole. Anestezjolog tylko popędzała lekarzy, żeby się uwijali.
No ja sie na chwilę nawet nie moge położyć na plecach na płasko bo dyszec nie mogę. Zresztą przed ciążą wcale nie było jakoś super lepiej

Cytat:
Tosia walcz o przeniesienie. Moja chrześnica się męczyła parę miesiący w takiej grupie gdzie ona starsza i 2 dziewczynki jeszcze. Te maluchy szły spać a one nie chciały i musiały być cicho. Płakała jak szła do przedszkola. W końcu szwagier ją przepisał do innego i jak na skrzydłach latała

Cytat:
Napisane przez ewlina Pokaż wiadomość
aaa masakra z moim spaniem jest Zasnełam po 10 wczoraj, obudziłam się kolo 12 i siedziałam jak ta głupia, bo gorąco...potem chyba ze 4-5 razy siusiu :/ A o 7 przyszli robotnicy i głśno, ale jakos do 9 polezałam..teraz zjadłam i już zgaga, mała fika i goooraco..ma być dziś u mnie 35 stopni :/
Jutro ma być chłodniej w końcu, to dobrze, bo raz, że mam dentystę a dwa zdjecia mam mieć jeśli koleżanka da rade
Ja dziś żyję tą myślą, że jutro ma być chłodniej

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Witam się i ja w rozpoczętym 36 tygodniu! Tzn 35t1d
Ten żar mnie zabije, jak dobrze, że od jutra ma być ochłodzenie, żeby tylko od razu nie zrobiła się mokra, ponura jesień Tak źle i tak nie dobrze..

A może sobie wypierzesz, poskładasz a wyprasujesz przed założeniem? Ja tak robię. Tzn falbankę i prześcieradło tuż przed założeniem wyprasuje, bo inaczej się wygniecie.
Ja jutro 36 tydzień
No właśnie tak zrobiłam, że poskaładałam i schowam, a wyprasuje jak będę zakładała. Nawet nie wszytskie częsci poprałam.

Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
Po północy ma padać wiec dzisiejsza noc powinna być ekstra
Ja dzisiaj na pewno w ten upał nie ruszam się z domu

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Cytat:
Mala z tym fotelikiem chodzi im o to jakby dziecko sie urodziło, a wózka by nie było żeby móc je ze szpitala wynieśc i do domu przewieźć... bez fotelika ze szpitala dziecka nie wyniesiesz
acha bo Wy braliście 3 w 1? To trzeba było tak od razu

Cytat:
Ale ten zwykły Oleparol czy coś innego ?
W czwartek idę do mojej lekarki to się podpytam, czy w ogóle mogę i jak tak to jaki.

Mnie to w ogóle przeraża jak Wy macie zamiar dać radę rodzić SN skoro już teraz większość z Was obolała i niezdatna do życia ((

Tak oeparol
Co do SN to chyba większość ciężarówek pod koniec jest zmarnowanych i zmęczonych, ale dają rady W dodatku zadziała adrenalinka i znieczulacze naturalne to może nie będzie tak bolało to co teraz strasznie dokucza. A jak będzie to trudno.
Dlatego staram sie nie zasiąść na kanapie tylko coś robić, ale ze względu na ciśnienie w upał nie mam możłiwości. Choć ciśnienie i tak ładne się zaczęło robić
Tak się wystraszyłam CC, ze aż mi ciśnienie spadło

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-01, 10:00   #2922
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
wiesz co palette robiłam wcześniej, z 2-3 lata temu nie zauważyłam większego zniszczenia niż po innych farbach.. generalnie było ok. teraz tu sprróbowałam garniera bo akurat był na promocji i też jest ok. a na loreala szkoda mi kasy jak tamte dla mnie są dobre hehe
Ja mam teraz takie odrosty jak nigdy :/ wstyd po prostu. A farba w domu leży, tylko muszę się zmobilizować, a Tż pomóc musi przy spłukaniu bo sama nie dam rady raczej.
Ja przez lata używałam Garniera, a w ciąży Loreal Prodigy - bardzo fajna, ale droga.

Cytat:
Kurde ledwo łażę tak mi coś weszło w biodro
A trzeba iść pod prysznic bo nie otworzę kurierowi jak potrworek z tłustymi włosami
Ja jestem właśnie taki potworek dziś

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
No, a w waszym przedszkolu trochę przegrali. Jak można dać 4 letnie dziecko do maluchów.
Cytat:
Kciuki zaciśnięte za pozytywne rozwiązanie sprawy
Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
No nie fajnie... oby się udało faktycznie go przenieść bo to bez sensu. To ogromna różnica między dzieckiem 2,5 a 4 letnim.... Tym bardziej, że Twój mały już chodził do przedszkola.... Trzymam kciuki, mocno, mocno
Cytat:

Swoją drogą to trochę bezczelność, zostawiać taką informację na ostatnią chwilę. Co ci rodzice mają teraz zrobić?
Dzięki dziewczyny. W waszych kciukach nadzieja - muszą mu zmienić tą grupę.
Coraz bardziej mnie to stresuje, ta niepewność i już czuję że cała spięta jestem. Jak mi jutro powiedzą że się nie uda to im się chyba w tej szatni pełnej dzieci rozbeczę, że się nie ruszam póki tego nie załatwią

Elve też jestem zła, że nie poinformowali wcześniej i że w ogóle coś takiego zrobili, bo młody już rok chodził do przedszkola i jest widoczna przepaść między nim a tymi dzieciakami, które są rok młodsze i pierwszy raz w przedszkolu.

Cytat:
W ogóle jak Was czytam, jakie to przeżycie wysłać dziecko do przedszkola to przerażona jestem. Jeszcze w tej chwili wydaje mi się, że będę celebrować każdą chwilę bez dziecka, ale coś widzę że jest duża szansa, że po porodzie mi się totalnie odmieni...
Eee ja bardzo lubię instytucję przedszkola i tylko trochę przeżywałam rok temu jak pierwszy raz szedł. Szybko się przystosował. Czasem zamarudził, że nie chce iść, ale i tak szedł. Zdarzył się płacz, ale Panie zaraz znajdowały na niego sposób.
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 10:03   #2923
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
Dokładnie się zgadzam z Tobą. Mi też to fryzjerka mówiła dlatego jak się dowiedziałam juz tylko teraz loreal używam jest droższa ale wolę kupić tą lepszą dla moich włosków
Ja to w ogóle fryzjerów nie słucham, tylko sprawdzam sama metodą prób i błędów Moje włosy nie tolerują farb fryzjerskich, które ponoć są przecież profesjonalne i najlepsze Podobnie z kosmetykami fryzjerskimi, takie na przykład Kerastase robi mi krzywdę Nie tolerują też większości cięć, które są polecane przez fachowców do mojego typu włosów Najlepiej obserwować, sprawdzać i wyciągać wnioski

Cytat:

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Cytat:
Elve też jestem zła, że nie poinformowali wcześniej i że w ogóle coś takiego zrobili, bo młody już rok chodził do przedszkola i jest widoczna przepaść między nim a tymi dzieciakami, które są rok młodsze i pierwszy raz w przedszkolu.
A możliwości zmiany przedszkola już oczywiście nie macie?
Stary 2015-09-01, 10:05   #2924
natalitka1988

Nie mogę patrzeć na moje uda!!!takie flaki mam... i ten cellulit wodny... sa jakieś ćwiczenia zeby już teraz się tego pozbyć?
Stary 2015-09-01, 10:16   #2925
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mogę patrzeć na moje uda!!!takie flaki mam... i ten cellulit wodny... sa jakieś ćwiczenia zeby już teraz się tego pozbyć?
Chyba tylko spacery już na tym etapie. Już mało zostało. Przeżyjemy z opasłymi udami Ja się po porodzie jak już będzie można biorę za mój stepper o ile Gabi nie da mi popalić

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-09-01, 10:20   #2926
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Brzmi obiecująco

Nie masz swojej karty?

Dzielna!

Mam dziś fejsa pełnego takich informacji od zrozpaczonych mam...

Same chciały, nie ma co ich żałować

Super

Ja jeszcze nie miałam ani razu, nie wiem nawet jak to wygląda

Co za rozpusta Jakieś większe zmiany, czy tylko odświeżenie?

No też się zdziwiłam...

Odswiezenie koloru

Cytat:
Mozna ćwiczy psychike aby akceptowala te myśl haha ja mam tak samo uda wstretne ale juz tak musi byc urodzimy to znowu bedziemy ladne

A co do farb ja klade profesjonalna loreal majorel kolor 7,1 pasuje mi i wychodzi nie drogo a czesto mialam tak ze sklepowymi ze mimio kupiejia tego samego koloru wychodzil mi inaczej :/ teraz bylam u fryzjera bo nie chce mi sie brudzic i smrodzic
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 10:23   #2927
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Ja też farbuje l'orealem W zależności, która ich rudość jest w promocji to biorę Najfajniej wychodzi feria preference, ale teraz chyba wole troszkę bardziej naturalne
Musze koniecznie pofarbować się w ten weekend, bo mega odrost, a to wesele niedlugo
Stary 2015-09-01, 10:27   #2928
sabonka123
Rozeznanie

Cytat:
Brzmi obiecująco

Nie masz swojej karty?

No właśnie mamy jedną wspólną kartę - moją; )

Cytat:

Nie strasz dziewczyno bo ja w ostatnim czasie mam bardzo mało ruchu. Chyba musze wziąć męża w obroty, 35tc chyba już można szaleć?

Cytat:
Moje nogi tez tragedia, całe grube, spuchnięte, sflaczale i ocellulitowane :p po ciąży idę na siłkę!

Dzidziuś 10.10.2015
sabonka123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 10:31   #2929
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Tosia walcz o przeniesienie. Moja chrześnica się męczyła parę miesiący w takiej grupie gdzie ona starsza i 2 dziewczynki jeszcze. Te maluchy szły spać a one nie chciały i musiały być cicho. Płakała jak szła do przedszkola. W końcu szwagier ją przepisał do innego i jak na skrzydłach latała
Bardzo mi zależy na zmianie grupy dlatego od razu łapałam Panią dyrektor w biegu. Czy się uda to już nie bardzo ode mnie zależy, ale wiem właśnie że młody w tej grupie będzie się nudził, marudził, nie będzie miał z kim dokazywać.

Cytat:
A możliwości zmiany przedszkola już oczywiście nie macie?
Zależy mi na tym właśnie przedszkolu, bo mam najbliżej na piechotę i dam radę z wózkiem młodego odprowadzać.
Możliwość zmiany jest zawsze, ale pewnie musielibyśmy prywatnego szukać, a na to nas teraz już nie będzie stać raczej.
Stary 2015-09-01, 10:36   #2930
Malpka
Zakorzenienie

hej
Karol poszedł do przedszkola bez żadnego stęknięcia nawet:P zobaczył zabawki to poleciał i nawet się zapomniał pożegnać musiałm się upomnieć o buziaka mam nadzieję że jak po niego pójdę to zastanę go w równie radosnym nastroju

w szkole rozpoczęcie roku zaś trwało 2h i ledwo tam już wystałam ale pani też wydaje się fajna w klasie są koleżanki z przedszkola więc mam nadzieje ze będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez kasia_aa Pokaż wiadomość
ooo to czeka was ważny dzień jutro mój tez idzie do przedszkola po miesięcznej przerwie, wiec bankowo będzie w tym tyg troche żali

trzymam kciuki!!!
dzięki

co do drugiego imienia, to żadne dziecko n asze nie ma więc teraz też nie dajemy gorzej że nie mozemy zdecydować się na pierwsze imię
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 10:44   #2931
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
hej
Karol poszedł do przedszkola bez żadnego stęknięcia nawet:P zobaczył zabawki to poleciał i nawet się zapomniał pożegnać musiałm się upomnieć o buziaka mam nadzieję że jak po niego pójdę to zastanę go w równie radosnym nastroju

co do drugiego imienia, to żadne dziecko n asze nie ma więc teraz też nie dajemy gorzej że nie mozemy zdecydować się na pierwsze imię
Kolejny dzielny przedszkolak

Nasz syn, ponieważ nijak nie umieliśmy mu wybrać drugiego imienia, dostał je po Tżcie i mi się podoba, natomiast mała kluska nadal roboczo zwana Emilką, na drugie dostanie Helena - imię mi się bardzo podoba, a przy okazji tak miała na imię moja zmarła babcia, jedyna jaką znałam.
Pierwsze imię być może jeszcze się zmieni, ale brak na horyzoncie imion które by nam odpowiadały

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Aaa dziewczyny ja nie wiem czy mi brzuch opadł, czy mi tak z oczu patrzy, ale dzisiaj dwie obce Panie pytały czy to już tuż tuż poród.
Nigdy mi się coś podobnego nie zdarzyło
Żeby nie było, były bardzo miłe i sobie pogawędkę ucięłam z jedną o wysokich synkach (kobieta ma syna 21lat i 2 metry wzrostu ) a z drugą o szpitalach w Krk
Stary 2015-09-01, 10:52   #2932
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
No właśnie mamy jedną wspólną kartę - moją; )
No to może czas wyrobić jemu?

Cytat:
Nie strasz dziewczyno bo ja w ostatnim czasie mam bardzo mało ruchu. Chyba musze wziąć męża w obroty, 35tc chyba już można szaleć?
W sensie seks? Różne są szkoły, mój gin jest przeciwny, jeśli się nie chce wywołać wcześniejszego porodu. Jak na początku dokazywaliśmy, tak teraz szlaban :/

Cytat:
Zależy mi na tym właśnie przedszkolu, bo mam najbliżej na piechotę i dam radę z wózkiem młodego odprowadzać.
No to trzeba trzymać kciuki poczwórnie...
Stary 2015-09-01, 10:53   #2933
natalitka1988

Cytat:
Chyba tylko spacery już na tym etapie. Już mało zostało. Przeżyjemy z opasłymi udami Ja się po porodzie jak już będzie można biorę za mój stepper o ile Gabi nie da mi popalić
Ja liczę na to, że to samo zejdzie... tyle we mnie silnej woli do ćwiczeń co nic...
Stary 2015-09-01, 10:55   #2934
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Ja liczę na to, że to samo zejdzie... tyle we mnie silnej woli do ćwiczeń co nic...
Ja uważam że zejdzie, że przy dziecku będzie tak aktywny tryb życia, że siłka nie będzie potrzebna

BTW, jaką antykoncepcję planujecie stosować po ciąży?
Stary 2015-09-01, 11:08   #2935
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Cytat:
No to może czas wyrobić jemu?

W sensie seks? Różne są szkoły, mój gin jest przeciwny, jeśli się nie chce wywołać wcześniejszego porodu. Jak na początku dokazywaliśmy, tak teraz szlaban :/
Musze za tydzien pogadać z moim ginem co on na to Najpierw mieliśmy szlaban, teraz już nie...często nie szalejemy, bo już ciężko..a ost mała tak kopała, że aż dziwnie się czułam. Jakby przypominała " halo ja tu jestem "

Cytat:
Cytat:
Ja uważam że zejdzie, że przy dziecku będzie tak aktywny tryb życia, że siłka nie będzie potrzebna

Oby tak było, bo ja też jeśli chodzi o ćwiczenia to średnio

A co do antykoncepcji...pewnie gumki na początku, bo tabletki brałam bardzo długo...
Stary 2015-09-01, 11:08   #2936
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak oeparol
Co do SN to chyba większość ciężarówek pod koniec jest zmarnowanych i zmęczonych, ale dają rady W dodatku zadziała adrenalinka i znieczulacze naturalne to może nie będzie tak bolało to co teraz strasznie dokucza. A jak będzie to trudno.
Dlatego staram sie nie zasiąść na kanapie tylko coś robić, ale ze względu na ciśnienie w upał nie mam możłiwości. Choć ciśnienie i tak ładne się zaczęło robić
Cytat:
No a jak to się ma do dziewczyn z ciążami zagrożonymi, które leżą plackiem przez większość ciąży, a potem normalnie rodzą naturalnie?
Pewnie macie rację, ale z jakiś przyczyn też zalecają aktywność w ciąży. Ja cały czas walczę by każdy mój dzień był aktywny - dziś mi nie idzie, ale to przez tą pogodę. Otworzyłam tylko drzwi na zewnątrz bo ktoś dzwonił i jak mnie ciepło uderzyło to aż się słabo zrobiło. Dobrze, że ten ktoś sobie poszedł i nie musiałam do niego iść przez podwórko
A w paczkowmacie czeka paczka ! Moja torba do wózka ! No i muszę po pojemnik na mocz pojechać do apteki, więc i tak mnie dziś wyjście z domu czeka.

Cytat:
Mi też w uda najbardziej poszło, na szczęście ostatnio chodzę w sukienkach i spódnicach, więc tego nie widać W ogóle jakoś się nie przejmuje wyglądem i wagą, mimo dużej nadwagi - pewnie dlatego że czuje się bdb Mój TŻ tłumacz mi, że uda mi urosły, żebym dała radę dźwigać brzuch

Cytat:
a ja w końcu kupię sobie rowerek stacjonarny ! Tak mi brakuje jazdy na rowerze, najbardziej ze wszystkiego czego nie mogę w ciąży

Cytat:
Nasz syn, ponieważ nijak nie umieliśmy mu wybrać drugiego imienia, dostał je po Tżcie i mi się podoba, natomiast mała kluska nadal roboczo zwana Emilką, na drugie dostanie Helena - imię mi się bardzo podoba, a przy okazji tak miała na imię moja zmarła babcia, jedyna jaką znałam.
Pierwsze imię być może jeszcze się zmieni, ale brak na horyzoncie imion które by nam odpowiadały [COLOR="Silver"]
A Emilka nie może stać się Helenką ?
Mi się bardzo Helena podoba, to jeden z moich typów gdyby była dziewczynka

Edytowane przez niud
Czas edycji: 2015-09-01 o 11:12
niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 11:09   #2937
natalitka1988

Cytat:
Mój tż jest uczulony na lateks, wiec musze ja cos pomyśleć pewnie tabletki...
Stary 2015-09-01, 11:11   #2938
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
w szkole rozpoczęcie roku zaś trwało 2h i ledwo tam już wystałam ale pani też wydaje się fajna w klasie są koleżanki z przedszkola więc mam nadzieje ze będzie dobrze

:
Ja bym 2 godzin nie wystała na chiny

Cytat:
Chyba pigół nie można prz KP Zostają gumki
Stary 2015-09-01, 11:17   #2939
natalitka1988

Cytat:
Chyba pigół nie można prz KP Zostają gumki
Chyba są jakieś specjalne dla tych matek karmiących...
Stary 2015-09-01, 11:17   #2940
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Cytat:
Chyba są jakieś specjalne dla tych matek karmiących...
Kurcze nawet nie wiem..ale być może
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości