|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Czemu na moich włosach nie utrzymują się zapachy :(?
Przepraszam , to dosyć głupie pytanie, ale lubie jak mam zapach na włosach.
Czemu na moich włosach nie utrzymują się zapachy ?Próbowałam jedwabiu z Sleek Line, którzy go chwalą, mówią że zapach utrzymuje się aż do kolejnego mycia. Testowałam jeszcze inny produkt ale nazwy nie pamiętam Oby dwa produkty pięknie pachniały ![]() Ktoś wie w czym tkwi problem , jeśli tak proszę o rade. Kiedyś na moich włosach rzeczywiście długo pachniały, ale użyłam tylko raz i to w małej ilości i wystarczyło.... a teraz już nie.... |
|
|
|
|
#2 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czemu na moich włosach nie utrzymują się zapachy :(?
Cytat:
Duże znaczenie ma też to, jak nosisz włosy, wiadomo że z rozpuszczonych szybciej będą uciekać zapachy kosmetyków a wsiąkać te z otoczenia. Moich włosów w miarę trzymają się zapachy odżywek i masek, za to w ogóle jedwabi, ser i tego typu produktów. Najbardziej zaś wonie, które mi się nie podobają, ale przypuszczam, że powodem jest po prostu nadwrażliwość nosa na nie, a nie rzeczywista siła danego zapachu. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Wtajemniczenie
|
Wyparowują zapachy tak jak perfumy ze skóry, możesz jeszcze perfumować włosy, puścić mgiełkę swoich perfum z odległości na czuprynę.
Fajny efekt to daje, czuć zapach przy ruchu. |
|
|
|
|
#4 | ||
|
Raczkowanie
|
Ja chodze w rozpuszczonych włosach.
U mnie maski pachną na włosach, dosyć długo ale tylko wtedy kiedy wezme niewielką ilość na ręke i wetre we włosy. Na początku myślałam że to przez klimat ale może i masz racje ![]() Bardzo dziękuje za Twój wpis ![]() ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Cytat:
U mnie maski pachną na włosach, dosyć długo ale tylko wtedy kiedy wezme niewielką ilość na ręke i wetre we włosy. Na początku myślałam że to przez klimat ale może i masz racje Bardzo dziękuje za Twój wpis Czy mogłabyś polecić ładnie pachnącą maske która się utrzymuje na włosach? |
||
|
|
|
|
#5 |
|
Konto usunięte
|
Ja równiez mam ten problem.
Pamiętam, kiedyś po imprezach włosy mi śmierdziały dymem papierosowym, teraz... nic. Nie chłoną nic. Jakieś psikadła bez spłukiwania trochę się utrzymują, perfumy odrobinę czuć, ale żeby tak mocno jak kiedyś... Nie. Może włosy mi się z wiekiem zmieniły (chodzi o strukturę). |
|
|
|
|
#6 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z popularnych drogeryjnych lubię zapachy Dove i Fructisów. No i jestem zdania, że o wiele ładniej pachną profesjonalne marki, najbardziej lubiłam maskę koloryzującą Oyster Directa, bo pachniała moimi ulubionymi perfumami, Nuit Etoile Annick Goutal. Cytat:
|
||
|
|
|
|
#7 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
no i mam naturalne, nie farbowane.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Może zakupie ją, narazie mam w planach kallos,wax a potem pomyśle o garneru ale to wszystko się okaże![]() ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- [QUOTE=chimay;52613220]Każdemu ładnie pachnie co innego. Ja na przykład nie znoszę wanilii i wszelkich spożywczych aromatów i m.in. dlatego nie lubię Kallosów. Z popularnych drogeryjnych lubię zapachy Dove i Fructisów. No i jestem zdania, że o wiele ładniej pachną profesjonalne marki, najbardziej lubiłam [URL=" koloryzującą Oyster Directa[/URL], bo pachniała moimi ulubionymi perfumami, Nuit Etoile Annick Goutal. Ogólnie wszystkie produkty z Fructisów mają ładne zapachy, jeśli chodziło Ci o produkty z Garniera takie owocoweTeż tak uważam że profesjonalne lepiej pachna
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
BAN stały
|
Piszesz ze kiedys wyczuwalas zapach ateraz juz nie- moze po prostu nos ci sie przyzwyczail? Moze zapach nadal sie utrzymuje a ty jestes przyzwyczajona i juz nie czujesz tego tak bardzo?
Ja uwielbiam jak utrzymuje mi sie na wlosach maska z loreala ta z arganiną, moglabym wachac swoje wlosy i wachac |
|
|
|
|
#11 |
|
Konto usunięte
|
O, wczoraj psiknęłam Gliss Kur'em w sprayu i zapach (lekki) utrzymuje się do dziś!
|
|
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
Ja myślę, że to trochę kwestia przyzwyczajenia. Jak mam coś nowego do włosów to czuję długo zapach, z czasem jak go używam to już tak na niego uwagi chyba nie zwracam. Może u Ciebie jest podobnie?
|
|
|
#13 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
To chyba kwestia porowatości włosów. Moje koleżanki z pracy zawsze się skarżą, że jak gotują rosół to muszą później myć włosy bo tak im przesiąkają zapachem. A ja się dziwię o co chodzi bo nigdy nie miałam takiego problemu
Ale i zapachy odżywek szybko się ulatniają. Wolę mieć nie pachnące włosy ale błyszczące i gładkie
|
|
|
|
|
#16 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gładkie i błyszczące włosy to w końcu atut nie jednej dziewczyny ![]() ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Cytat:
Teraz gdy są rozpuszczone, o wiele krótsze , bardziej o nie dbam(wydaje mi się też, że struktura włosów uległa poprawie) zapachy już się nie utrzymują.Więc prawdopodobnie to jest wina ^^.....no......
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:13.

?

Ale i zapachy odżywek szybko się ulatniają. Wolę mieć nie pachnące włosy ale błyszczące i gładkie