Szampony koloryzujące

Oyster Cosmetics Directa, Maschera Colorante Ristrutturante Odbudowująca maska koloryzująca

• 11 czerwca 2021 o 12:44
    Pozytywne zaskoczenie!
    Odżywki są super!! Kupiłam z ciekawości na spróbowanie na Allegro przy okazji innych zakupów. Kolor czerwony i rudy. Używam do odświeżania farby pomiędzy wizytami u fryzjera. O dziwo - nie zmywa się po pierwszym myciu i wygląda dalej spoko. Włosy są delikatne i lśniące, kolory intensywne i żywe. Cena w stosunku do jakości zaskakująco dobra - dawałam 30 zł za tubkę, co w porównaniu z odświeżaczami jakich używałam wcześniej jest mega dużą cenową różnicą, za tę samą, albo lepszą jakość. Polecam !!
    Zalety:
    • kolory
    • odżywienie
    • efekt lśniących włosów
    • eleganckie opakowanie
    • cena vs jakość
  • 31 maja 2019 o 23:29
    całkiem dobra maska
    Mam ciemnobrązowe włosy, mieszam dwa kolory maski - ciemny brąz i rudy, żeby wyszedł kolor brązowy z rudymi refleksami. Maska kryje siwe włosy (mam pojedyncze siwe, reszta brązowa)i jak dla mnie jest ok, choć wiadomo, że praktycznie co tydzień trzeba ją nakładać od nowa, bo się wymywa. Nie wiem, czy jest wydajna na długich włosach, ale na moich krótkich na pewno tak, wystarcza na 2-3 miesiące. Gorsza od maski koloryzującej Artego, zdecydowanie lepsza od maski Pura Color Mask.
    Zalety:
    • ładny kolor
    Wady:
    • niezbyt trwała
  • 9 kwietnia 2018 o 22:59
    Uwielbiam
    Jest to mój ulubiony produkt -NO Yellow . Mam włosy rozjaśniane, pasemka, sombre, itp szaleństwa na głowie. Wszystko w odcieniach blond. Niestety jak wszystkie blondy również i moje zmieniają odcień z chłodnego na ciepły ( żółty). Już teraz nie muszę się tym przejmować, nakładam maskę na 20 minut i po kłopocie. Włosy odzyskują chłodny odcień, już nie są żółte, wyglądają na świeże a co też ważne, są dobrze odżywione, nawilżone bo ta właśnie maska ma takie właściwości.
    Zalety:
    • No yellow - ani śladu żółci na włosach
    • blask włosów
    • nawilżenie
    Wady:
    • Przez pewnien czas nie można było dostać nigdzie produktu ale na szczęście to już przeszłość
  • 16 września 2011 o 7:05
    Ojj tak.
    To jedna z najlepszych masek do włosów, jakich miałam przyjemność używać. Zgodnie z tym, co obiecuje producent, podzielę swoją recenzję na 2 części: I. Koloryzacja- używałam wersji Chocolate, czyli ciemnego brązu w kolorze czekolady. Warto zaznaczyć, że 3/4 długości moich włosów ma kolor naturalny, a pozostała część "końcówkowa" pamięta jeszcze czasy farbowania. Niemniej jednak różnica koloru nie bije po oczach- granica jest stosunkowo płynna i trzeba się przyjrzeć w odpowiednim świetle, aby ją zauważyć. Ale ja ją widzę- końce są zdecydowanie ciemniejsze i mają inny połysk. Ta maska sprawia, że włosy są w kolorze idealnie jednolitym, o wiele głębszym i bardziej wyrazistym... ale niestety tylko do następnego mycia. Potem cała magia znika, choć przez kilka kolejnych myć woda z płukania jest jeszcze zabarwiona. A więc ta maska działa trochę jak szamponetka, tylko że dwa razy droższa od tych ogólnie dostępnych- ja posiadam włosy długie i gęste, więc nakładając ją równomiernie na całej długości, od nasady aż po końce, opakowanie 250ml wystarcza mi na 3 użycia. Nawet biorąc pod uwagę, że na Allegro można ją dostać za 21zł, wychodzi to mało ekonomicznie. II. Pielęgnacja- uhh, szaleństwo, aż nie wiem od czego zacząć. :D Włosy są mega lśniące, gładkie i nawilżone jakbym zafundowała im całonocną imprezę z mixem różnych olei. A tutaj wystarczy zaledwie 25 minut! I to nie jest efekt jak po silikonach, bo włosy nie są obciążone, tylko wypielęgnowane, sprężyste, miękkie... No po prostu jak jedwab. Silikony nie dają ani 1/2 tego efektu. Ja nie wiem jak to się dzieje, ale na własne oczy widzę, że ta maska sprawia, że moje włosy tak piękne, jak gdyby nie były moje. Przestają się puszyć i każdy jeden wygląda jak \'nówka sztuka\'. Ja mam włosy przetłuszczające się i zazwyczaj jestem zmuszona myć je codziennie, a po tej masce są świeże przez 2 dni. Bardzo, bardzo lubię to, jak działa. I tylko ta cena mnie boli. 7zł na 1 raz to dla mnie dużo. Ale pewnie ją jeszcze kupię na Allegro przy okazji innych "włosowych" zakupów, co by mi ratowała tyłek w sytuacjach, kiedy siedzę sobie na kanapie w wyciągniętym dresie jak rasowy pasztet i nagle okazuje się, że za godzinę muszę wyglądać jak milion dolarów. Bo na co dzień to za droga impreza. A jeśli kolor na moich włosach będzie już jeden taki sam na całej długości, to dla fanu sięgnę po Scarlet- zawsze byłam ciekawa, jak bym wyglądała w czerwieni, a skoro kolor i tak wypłukuje się do zera... ;) Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: 1 skończone, niewykluczone że będą kolejne