Czemu na moich włosach nie utrzymują się zapachy :(? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-09-01, 10:30   #1
Kurami
Raczkowanie

Czemu na moich włosach nie utrzymują się zapachy :(?

Przepraszam , to dosyć głupie pytanie, ale lubie jak mam zapach na włosach.
Czemu na moich włosach nie utrzymują się zapachy ?
Próbowałam jedwabiu z Sleek Line, którzy go chwalą, mówią że zapach utrzymuje się aż do kolejnego mycia.
Testowałam jeszcze inny produkt ale nazwy nie pamiętam
Oby dwa produkty pięknie pachniały
Ktoś wie w czym tkwi problem , jeśli tak proszę o rade.
Kiedyś na moich włosach rzeczywiście długo pachniały, ale użyłam tylko raz i to w małej ilości i wystarczyło.... a teraz już nie....
Kurami jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-01, 10:51   #2
chimay
Zakorzenienie

Dot.: Czemu na moich włosach nie utrzymują się zapachy :(?

Cytat:
Napisane przez Kurami Pokaż wiadomość
Przepraszam , to dosyć głupie pytanie, ale lubie jak mam zapach na włosach.
Czemu na moich włosach nie utrzymują się zapachy ?
Próbowałam jedwabiu z Sleek Line, którzy go chwalą, mówią że zapach utrzymuje się aż do kolejnego mycia.
Testowałam jeszcze inny produkt ale nazwy nie pamiętam
Oby dwa produkty pięknie pachniały
Ktoś wie w czym tkwi problem , jeśli tak proszę o rade.
Kiedyś na moich włosach rzeczywiście długo pachniały, ale użyłam tylko raz i to w małej ilości i wystarczyło.... a teraz już nie....
To kwestia indywidualna, nie sądzę żeby się dało ją zmienić.
Duże znaczenie ma też to, jak nosisz włosy, wiadomo że z rozpuszczonych szybciej będą uciekać zapachy kosmetyków a wsiąkać te z otoczenia.
Moich włosów w miarę trzymają się zapachy odżywek i masek, za to w ogóle jedwabi, ser i tego typu produktów. Najbardziej zaś wonie, które mi się nie podobają, ale przypuszczam, że powodem jest po prostu nadwrażliwość nosa na nie, a nie rzeczywista siła danego zapachu.
chimay jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-01, 14:22   #3
Sylwia1900r
Wtajemniczenie

Wyparowują zapachy tak jak perfumy ze skóry, możesz jeszcze perfumować włosy, puścić mgiełkę swoich perfum z odległości na czuprynę.
Fajny efekt to daje, czuć zapach przy ruchu.
Sylwia1900r jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-01, 16:01   #4
Kurami
Raczkowanie

Ja chodze w rozpuszczonych włosach.
U mnie maski pachną na włosach, dosyć długo ale tylko wtedy kiedy wezme niewielką ilość na ręke i wetre we włosy. Na początku myślałam że to przez klimat ale może i masz racje
Bardzo dziękuje za Twój wpis

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Sylwia1900r Pokaż wiadomość
Wyparowują zapachy tak jak perfumy ze skóry, możesz jeszcze perfumować włosy, puścić mgiełkę swoich perfum z odległości na czuprynę.
Fajny efekt to daje, czuć zapach przy ruchu.
Spróbuje skorzystać z Twojej rady

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Cytat:
Napisane przez chimay Pokaż wiadomość
To kwestia indywidualna, nie sądzę żeby się dało ją zmienić.
Duże znaczenie ma też to, jak nosisz włosy, wiadomo że z rozpuszczonych szybciej będą uciekać zapachy kosmetyków a wsiąkać te z otoczenia.
Moich włosów w miarę trzymają się zapachy odżywek i masek, za to w ogóle jedwabi, ser i tego typu produktów. Najbardziej zaś wonie, które mi się nie podobają, ale przypuszczam, że powodem jest po prostu nadwrażliwość nosa na nie, a nie rzeczywista siła danego zapachu.
U mnie maski pachną na włosach, dosyć długo ale tylko wtedy kiedy wezme niewielką ilość na ręke i wetre we włosy. Na początku myślałam że to przez klimat ale może i masz racje

Czy mogłabyś polecić ładnie pachnącą maske która się utrzymuje na włosach?
Stary 2015-09-01, 16:41   #5
201607040946
Konto usunięte

Ja równiez mam ten problem.
Pamiętam, kiedyś po imprezach włosy mi śmierdziały dymem papierosowym, teraz... nic. Nie chłoną nic.
Jakieś psikadła bez spłukiwania trochę się utrzymują, perfumy odrobinę czuć, ale żeby tak mocno jak kiedyś... Nie.
Może włosy mi się z wiekiem zmieniły (chodzi o strukturę).
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-01, 16:54   #6
chimay
Zakorzenienie

Cytat:

Każdemu ładnie pachnie co innego. Ja na przykład nie znoszę wanilii i wszelkich spożywczych aromatów i m.in. dlatego nie lubię Kallosów.
Z popularnych drogeryjnych lubię zapachy Dove i Fructisów. No i jestem zdania, że o wiele ładniej pachną profesjonalne marki, najbardziej lubiłam maskę koloryzującą Oyster Directa, bo pachniała moimi ulubionymi perfumami, Nuit Etoile Annick Goutal.

Cytat:
Napisane przez kaguya Pokaż wiadomość
Ja równiez mam ten problem.
Pamiętam, kiedyś po imprezach włosy mi śmierdziały dymem papierosowym, teraz... nic. Nie chłoną nic.
Jakieś psikadła bez spłukiwania trochę się utrzymują, perfumy odrobinę czuć, ale żeby tak mocno jak kiedyś... Nie.
Może włosy mi się z wiekiem zmieniły (chodzi o strukturę).
Tak, zapach fajek moje włosy chłonęły kiedyś namiętnie, a teraz nie mam zwyczajnie porównania, bo już nie palę i nie przebywam w zadymionych pomieszczeniach. Ale wydaje mi się, że rzeczywiście może chodzić o strukturę włosa, rodzaj i stężenie użytej substancji zapachowej oraz podłoże (jak pisałam na emolientowych mieszankach silikon + olej nic się u mnie nie trzyma nawet przed 5 minut).
chimay jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-01, 16:57   #7
201607040946
Konto usunięte

Cytat:
Tak, zapach fajek moje włosy chłonęły kiedyś namiętnie, a teraz nie mam zwyczajnie porównania, bo już nie palę i nie przebywam w zadymionych pomieszczeniach. Ale wydaje mi się, że rzeczywiście może chodzić o strukturę włosa, rodzaj i stężenie użytej substancji zapachowej oraz podłoże (jak pisałam na emolientowych mieszankach silikon + olej nic się u mnie nie trzyma nawet przed 5 minut).
Może chodzi o to, ze kiedyś po prostu myłam włosy szamponem, a teraz maski, odżywki, oleje... no i mam naturalne, nie farbowane.
Stary 2015-09-01, 18:29   #8
yashi
Przyczajenie

Cytat:
Na moich włosach długo utrzymuje się zapach odżywki Garnier Goodbye Damage
yashi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-02, 17:22   #9
Kurami
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez yashi Pokaż wiadomość
Na moich włosach długo utrzymuje się zapach odżywki Garnier Goodbye Damage
Nwm czy długo ale na pewno ladnie
Może zakupie ją, narazie mam w planach kallos,wax a potem pomyśle o garneru ale to wszystko się okaże

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

[QUOTE=chimay;52613220]Każdemu ładnie pachnie co innego. Ja na przykład nie znoszę wanilii i wszelkich spożywczych aromatów i m.in. dlatego nie lubię Kallosów.
Z popularnych drogeryjnych lubię zapachy Dove i Fructisów. No i jestem zdania, że o wiele ładniej pachną profesjonalne marki, najbardziej lubiłam [URL=" koloryzującą Oyster Directa[/URL], bo pachniała moimi ulubionymi perfumami, Nuit Etoile Annick Goutal.

Ogólnie wszystkie produkty z Fructisów mają ładne zapachy, jeśli chodziło Ci o produkty z Garniera takie owocowe
Też tak uważam że profesjonalne lepiej pachna
Stary 2015-09-06, 21:00   #10
adri_
BAN stały

Piszesz ze kiedys wyczuwalas zapach ateraz juz nie- moze po prostu nos ci sie przyzwyczail? Moze zapach nadal sie utrzymuje a ty jestes przyzwyczajona i juz nie czujesz tego tak bardzo?
Ja uwielbiam jak utrzymuje mi sie na wlosach maska z loreala ta z arganiną, moglabym wachac swoje wlosy i wachac
adri_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-07, 17:00   #11
201607040946
Konto usunięte

O, wczoraj psiknęłam Gliss Kur'em w sprayu i zapach (lekki) utrzymuje się do dziś!
Stary 2015-09-07, 20:52   #12
Tasia001
Raczkowanie

Ja myślę, że to trochę kwestia przyzwyczajenia. Jak mam coś nowego do włosów to czuję długo zapach, z czasem jak go używam to już tak na niego uwagi chyba nie zwracam. Może u Ciebie jest podobnie?
Stary 2015-09-13, 14:22   #13
adri_
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kaguya Pokaż wiadomość
O, wczoraj psiknęłam Gliss Kur'em w sprayu i zapach (lekki) utrzymuje się do dziś!

O tak, uwielbiam te mgielki gliss kura do wlosow, moglabym sie nimi psikac w nieskonczonosc, bo te zapachy sa super
adri_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-14, 16:09   #14
201607040946
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez adri_ Pokaż wiadomość
O tak, uwielbiam te mgielki gliss kura do wlosow, moglabym sie nimi psikac w nieskonczonosc, bo te zapachy sa super
Pachną jak Crystal Noir
Stary 2015-09-17, 14:53   #15
antunka
Zakorzenienie

To chyba kwestia porowatości włosów. Moje koleżanki z pracy zawsze się skarżą, że jak gotują rosół to muszą później myć włosy bo tak im przesiąkają zapachem. A ja się dziwię o co chodzi bo nigdy nie miałam takiego problemu Ale i zapachy odżywek szybko się ulatniają. Wolę mieć nie pachnące włosy ale błyszczące i gładkie
antunka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-06, 12:01   #16
Kurami
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez antunka Pokaż wiadomość
To chyba kwestia porowatości włosów. Moje koleżanki z pracy zawsze się skarżą, że jak gotują rosół to muszą później myć włosy bo tak im przesiąkają zapachem. A ja się dziwię o co chodzi bo nigdy nie miałam takiego problemu Ale i zapachy odżywek szybko się ulatniają. Wolę mieć nie pachnące włosy ale błyszczące i gładkie
W sumie racja , jak mają pachnieć zaś rosołem to wole żeby wcale nie pachniały :'D
Gładkie i błyszczące włosy to w końcu atut nie jednej dziewczyny

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Tasia001 Pokaż wiadomość
Ja myślę, że to trochę kwestia przyzwyczajenia. Jak mam coś nowego do włosów to czuję długo zapach, z czasem jak go używam to już tak na niego uwagi chyba nie zwracam. Może u Ciebie jest podobnie?
Właśnie nie, ja nawet jeśli używam raz produktu to zaś nie czuć.

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Cytat:
Każdemu ładnie pachnie co innego. Ja na przykład nie znoszę wanilii i wszelkich spożywczych aromatów i m.in. dlatego nie lubię Kallosów.
Z popularnych drogeryjnych lubię zapachy Dove i Fructisów. No i jestem zdania, że o wiele ładniej pachną profesjonalne marki, najbardziej lubiłam maskę koloryzującą Oyster Directa, bo pachniała moimi ulubionymi perfumami, Nuit Etoile Annick Goutal.

Myśle że Chimay miała racje, gdy miałam długie włosy i praktycznie o nie nie dbałam, czyli zwykłe plastikowe grzebienie, przeciętny, tani szampon i odzywka, i mocne związywanie włosów, to zapach się utrzymywał.
Teraz gdy są rozpuszczone, o wiele krótsze , bardziej o nie dbam(wydaje mi się też, że struktura włosów uległa poprawie) zapachy już się nie utrzymują.

Więc prawdopodobnie to jest wina ^^.....no......
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości