Mamusie grudniowe cz.5 - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-01, 17:33   #4771
SweetViolet
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe cz.5

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość

Wpierdzielam wlasnie u mamy frytki
A mnie frytki nie skusiły :P Za to już drugi raz jadłam zapiekanki

synek
Czekamy na Kruszynkę 24/40
SweetViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 17:36   #4772
ogolnie
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.5

Ja jednak dołączam do dziewczyn które nie jedzą słodkiego. Ostatnio przeginam. a za chwilę wyjdzie że cukrzyca hehe

---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

Ja idę zjeść bułke! Jak zawsze
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 17:41   #4773
agrita8
Raczkowanie

A ja dzisiaj jestem po badaniu glukozy i mam dzien wyjety z zyciorysu 😞 pierwszy raz badanie tak zle na mnie podzialalo. Pobranie krwi mialam rano a do teraz mi slabo 😞 cale szczescie ze byl ze mna tz bo nie wiem jakbym wrocila do domu.
agrita8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 17:43   #4774
sylwoha
Zakorzenienie

Sylwuska ja dzwonilam dzis do hurtowni madar i mowili ze maja extreme
A maxone beda miec
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 17:43   #4775
adka_19
Wtajemniczenie

Mervie o tak jedz majonezik : **
SweetViolet hahahaha rozwalił as mnie :F

Smacznego ogólnie *

Zaczynam wam zazdrościć tego że możecie jeść
Ojj baaaaardzoooooo.
Chlip.

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 17:43   #4776
sylwoha
Zakorzenienie

Agrita odpoczywaj w takim ukladzie, przespij sie moze
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 17:44   #4777
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agrita8 Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj jestem po badaniu glukozy i mam dzien wyjety z zyciorysu 😞 pierwszy raz badanie tak zle na mnie podzialalo. Pobranie krwi mialam rano a do teraz mi slabo 😞 cale szczescie ze byl ze mna tz bo nie wiem jakbym wrocila do domu.
Biedna *
Ja pytała o glukozę właśnie też i dziwo u nas nie ma płynnie o ile wyjdzie normalna glukoza po posiłku !!! Jupi !

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-09-01, 17:46   #4778
0enedue
Zadomowienie

Laski wpadam tylko na chwilę .. może uda się nam okazyjnie kupić mieszkanie !!! Co prawda 2 pokoje ale 63 m .. trzymajcie kciuki żeby się udało !! A ja idę dalej kalkulowac !
***!!

Iga 14.12.2015

0enedue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 17:48   #4779
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Jasne, zaraz obcykam ciuszki

Ja na razie zapominam pasy, ale jest mi niewygodnie i jak jadę jako pasażer, to też odciagam ten dolny i trzymam, żeby mnie nie dusil. Oglądaliśmy w sklepie dziś taki adapter, to kosztował 180 zl, masakra nie wydam tyle. A w ogóle jest to cm gdzieś zapisane, ze,możemy bez pasów jeździć? Pomijajac kwestie bezpieczeństwa, czy możemy nie zapinac pasow?

Ja cos wcześniej wyczytałam, że z naturalnego włosia śmierdzi bardzo ;/ więc bralabym ze sztucznym, ale widziałam też, ze są z miękkim i twardszym włosiem, to w tym wypadku jakie wybierac?

Tak się ciesze, że pojechaliśmy bo martwilam się tym wózkiem, ze kompletnie nie wiem jaki itd, a jednak pojechać i na własne oczy zobaczyć,
dotknąć, podjechać kawałek to do innego. Byliśmy w dwóch sklepach i chyba już wybraliśmy, bo potem żaden inny nam się tak nie spodobał i nie ma wózka takiego co by miał wszystko co nam odpowiada, więc z czegoś trzeba zrezygnować ;/ u nas to będzie waga, trudno jakoś będę musiała sobie radzić, na początku będzie pomagał Mąż, potem moze mięśnie urosną

A mowa o wózku Tako City Move Marine o takim:

http://bejbi.eu/sklep/images/City%20...%20-%20461.jpg

Akurat taka wersję kolorystyczną ooglądaliśmy, ale musimy popatrzeć w necie jakie jeszcze są dostępne, jednak ja uwielbiam granat, więc pewnie ten zostanie

Porownywalismy do Rico Nano i w sumie dużo pomógł nam Pan ze sklepu, bo pokazał różnice między nimi i sam polecał Tako. No i teraz istotne roznice, które zapamiętałam.

- w Rico jest słabszy plastik na dole, pod palcami sie wygina,
- gondola reguluje się w mniej wygodny sposób, trzeba nacisnąć takie pokrętło na spodzie i wtedy nim krecic, w tako jest banalnie proste, wyciągają sympatycznej i kręcisz i chowasz
- budka w spacerowce Tako jest większa, mA większy daszek i nie potrzebna jest parasolka
- palak w spacerowce Tako wygodniej się zaklada i można odpiac z jednej strony i wtedy np wkładać dziecko
- sam palak w Tako jest zrobiony ze skory i miejsce na nogi tez, więc łatwo jest to wyczyścić i wygląda to ładniej, bo w Rico i palak i miejsce na nogi są z folii
- budka spacerowa w Tako składa się przez samo popchniecie reka, w Rico trzeba naciskać przyciski po bokach
- materiał w Tako jest wykonany z lepszych surowców, tak twierdził Pan
Co jeszcze...
Nie pamiętam już czy jest jakas roznica odnośnie wielkości gondoli, niby w Takom ma 78 cm dług ale nie sprawdzałam w necie.
Reszta rzeczy chyba podobne, zapinany kosz, w Rico chyba trochę większy, regulowana rączka, wpinanie przód tył, taki sam mechanizm wpinania i wypinania gondoli i spacerowki, no i waga gondoli Rico chyba jest trochę mniejsza, ale w Tako ma też funkcje kolyski, a nie wiem czy w Rico to jest. Chyba więcej nie pamiętam i tak sporo udało mi się napisać, a napisałam po to, ze może ktoś też będzie się zastanawial, więc będzie mógł porównać ze swoimi przemyśleniami

Także jestem bardzo happy, na prawdę kamień jakoś spadł mi z serca, bo mimo że nie kupiliśmy, to nastawilismy się już na ten i obojgu nam się podoba i pewnie tak zostanie

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
Czekamy na zdjęcia

Co do pasów to w widocznej ciąży nie ma obowiązku zapinania pasów Ja już od tych moich skurczy nie zapinałam, a wtedy tak nie było tego widać, ale kartę ciąży miałam przy sobie to bym się kłóciła.

Mówisz, że z naturalnego śmierdzą? Może naturalne włosie pochłania zapachy i te wszystkie kosmetyki Niby to się myje... Przecież pędzle do makijażu umyte nie śmierdzą Muszę zgłębić temat.

Co do wózka to czułam, że tak będzie jak pojedziesz, bo miałam to samo Jechałam do sklepu jak na ścięcie, a już w pierwszym byłam zdecydowana (mimo to pojechaliśmy do jeszcze 2-3 sklepów).

Super wybór! Ten wózek był wysoko na mojej liście i to właśnie w tym kolorze! Uwielbiam takie wzory Córa będzie jeździła w ślicznym wózku

Cytat:
Napisane przez mervie Pokaż wiadomość
właśnie wróciłam z wizyty i mam załamkę,
infekcja ciągle jest, do tego doszło białko w moczu, obrzęki nóg i 1cm rozwarcie...
mam leżeć, tyle mi wolno. Mam też już zacząć liczyć ruchy- mi powiedziała co najmniej 25 na dzień i dwa razy dziennie mierzyć ciśnienie- jakby coś się działo to od razu do szpitala
bo moja pani doktor idzie na urlop od jutra i kilka tygodni będzie nieobecna- jak na złość...
prawdopodobnie za tydzień dochodzą do tego 3 prenatalne

ja nie wiem o co biega czuję się dobrze, gdyby nie ten upał to byłoby bosko- tyle rzeczy z remontem mieszkania do załatwienia
zamiast być pożyteczna to będę leżeć plackiem i się stresować
Współczuję :/ i trochę się przestraszyłam przy okazji czytając to, bo ja mam uchyloną szyjkę i boję się czy też się nie rozwarła po moim chodzeniu w górach :/

Infekcję mam nadzieję tym razem wygonisz na stałe...
Ech nic zrobić nie możesz, tylko stosować się do zaleceń gin.dla dobra dziecka.

Cytat:
A i tak w ogóle to myślałam, że od wczoraj reżim slodyczowy i wczoraj już nic nie jadlam, a,kupiłam cukierki do domu i białe twixy z biedronki, bo ktoś polecał i chlodza sie w lodówce i będą czekały i mnie kusily, o ja głupia, ze to kupiłam ;/ sama sobie strzelilam w kolano.
Ja już mam drugie opakowanie Twixów białych, bo też kupiłam na spróbowanie Pycha są

Ale ja ogólnie dziś mało zjadłam i też raczej nic zdrowego.

Ucięłam sobie drzemkę, bo już wysiedzieć nie mogłam

Jutro powinien być materac
Stary 2015-09-01, 17:49   #4780
ogolnie
Zakorzenienie

Adka a czemu nie możesz jeść? coś przeoczyłam?

0enedue powodzenia
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 17:52   #4781
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Współczuję

Cytat:
Napisane przez 0enedue Pokaż wiadomość
Laski wpadam tylko na chwilę .. może uda się nam okazyjnie kupić mieszkanie !!! Co prawda 2 pokoje ale 63 m .. trzymajcie kciuki żeby się udało !! A ja idę dalej kalkulowac !
***!!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-01, 17:57   #4782
agrita8
Raczkowanie

Dzieki dziewczyny, na szczescie zawroty glowy juz mniejsze, ale racja chyba ide sie znowu położyć, moze jutro uda mi sie Was nadrobic...
agrita8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 17:58   #4783
evciap0
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie strasz, ja jutro będę miała to badanie

Cytat:
***!!

40/40
evciap0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 18:26   #4784
Fionka_31
Zakorzenienie

ale jestem wykończona dzisiejszym dniem, chyba z 35 st było i pełno pracy
od 3 h odpoczywam i nie czuję poprawy

okazało się, że matka jednego z uczniów jest położną środowiskową to zasugerowałam, żeby zajrzała czasem przejazdem to sobie posłuchamy serducha no i tak się zastanawiam, czy jej nie wziąć po porodzie na wizyty

no to nadrabiam, a później wracam do pracy

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

evciapo śliczne ubranka

Adka, ci twoi szefowie to jakaś masakra, nygusy jedne

Mujer dobrze, że z brzuchem wszystko w porządku, musisz sobie wyrobić odruch chronienia brzucha
a i też nie mam siary ani żadnych skurczy

a dziewczyny ? jak tam rezim słodyczowy?
ja w sumie grzeczna, dziś tylko pożarłam za dużo rodzynek

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

Cytat:
Napisane przez andriuszka77 Pokaż wiadomość
Wiecie co, lubię czytać to forum mogę pogadać, wyżalić się, fajnie że jesteście
też cię kochamy

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ----------

zaneta śliczne ciuszki, ten pajacyk bez stóp(?) piękny

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 18:30   #4785
SweetViolet
Zadomowienie

Mój Dzieć od wczoraj wierci mi chyba dziurę głową i rękami, bo czuję go tak straaaaaaaaaasznie nisko i dosyć mocno rozpiera. Też tak macie czy to tylko mój taki ewenement?

synek
Czekamy na Kruszynkę 24/40
SweetViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 18:32   #4786
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SweetViolet Pokaż wiadomość
Mój Dzieć od wczoraj wierci mi chyba dziurę głową i rękami, bo czuję go tak straaaaaaaaaasznie nisko i dosyć mocno rozpiera. Też tak macie czy to tylko mój taki ewenement?
Moja też tak czasem robi
Stary 2015-09-01, 18:33   #4787
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:
infekcja ciągle jest, do tego doszło białko w moczu, obrzęki nóg i 1cm rozwarcie...
mam leżeć, tyle mi wolno. Mam też już zacząć liczyć ruchy- mi powiedziała co najmniej 25 na dzień i dwa razy dziennie mierzyć ciśnienie- jakby coś się działo to od razu do szpitala
bo moja pani doktor idzie na urlop od jutra i kilka tygodni będzie nieobecna- jak na złość...

ja nie wiem o co biega czuję się dobrze, gdyby nie ten upał to byłoby bosko- tyle rzeczy z remontem mieszkania do załatwienia
oj biedna, ja też wciąż mam infekcję i spuchnięte nogi, ale nie mówiła, że to obrzęki, mam po prostu często nogi mieć wyżej i odpoczywać.
współczuję tej szyjki i białka - antybiotyk przepisała?

Stary 2015-09-01, 18:40   #4788
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evciap0 Pokaż wiadomość
Zjadłabym te białe twixy

Dobra, już nie będę chyba nie będę szukać dalej i weźmiemy tego maxone, ze szkoły rodzenia dostaniemy tam 10% zniżki i jeszcze można negocjować gratisy także tego
A czym ten maxone różni się od firm tu move, wiesz moze? Z takim rabatem to nic tylko brać, my 7 % moglibyśmy dostać na,wózek i 3% na fotelik Maxi ;
Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Sylwuska ja dzwonilam dzis do hurtowni madar i mowili ze maja extreme
A maxone beda miec
O, ja właśnie w tej hurtowni byłam widocznie Extreme nie zauważyłam, bo one w ogóle na samym końcu stały ;P

Powiedz mi coś o tym Maxone, wyczytalas coś ciekawego o nim?

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Czekamy na zdjęcia

Co do pasów to w widocznej ciąży nie ma obowiązku zapinania pasów Ja już od tych moich skurczy nie zapinałam, a wtedy tak nie było tego widać, ale kartę ciąży miałam przy sobie to bym się kłóciła.

Mówisz, że z naturalnego śmierdzą? Może naturalne włosie pochłania zapachy i te wszystkie kosmetyki Niby to się myje... Przecież pędzle do makijażu umyte nie śmierdzą Muszę zgłębić temat.

Co do wózka to czułam, że tak będzie jak pojedziesz, bo miałam to samo Jechałam do sklepu jak na ścięcie, a już w pierwszym byłam zdecydowana (mimo to pojechaliśmy do jeszcze 2-3 sklepów).

Super wybór! Ten wózek był wysoko na mojej liście i to właśnie w tym kolorze! Uwielbiam takie wzory Córa będzie jeździła w ślicznym wózku

Współczuję :/ i trochę się przestraszyłam przy okazji czytając to, bo ja mam uchyloną szyjkę i boję się czy też się nie rozwarła po moim chodzeniu w górach :/

Infekcję mam nadzieję tym razem wygonisz na stałe...
Ech nic zrobić nie możesz, tylko stosować się do zaleceń gin.dla dobra dziecka.

Ja już mam drugie opakowanie Twixów białych, bo też kupiłam na spróbowanie Pycha są

Ale ja ogólnie dziś mało zjadłam i też raczej nic zdrowego.

Ucięłam sobie drzemkę, bo już wysiedzieć nie mogłam

Jutro powinien być materac
A zapomniałam o zdjeciach, juz wrzucam

Czytałam o jakiejś szczypce, ze z naturalnego włosia śmierdzi jak jest zzmoczona, to chyba z włosia kozy byla.

Ejj nie kuś Twixami, bo w tym tyg już nie mogę nic słodkiego ;/ a 4 czekają na mnie grzecznie w lodówce, pewnie dopóki Tz ich nie zobaczy ;P

Naprawdę? Nic nie pisalas, że Marine Ci się podoba

Ehh a,najgorsze jest to, ze trochę mój zachwyt opadł, bo Tz pojechał do rodziców i mówił, że oglądaliśmy wozki, pokazał jaki itd no i szwagierka powiedziała, że brzydki, ze gondola duża itd w ogóle tylko xlandery u niej wchodzą w grę, albo takie które wygląd mają ładny i zgrabny, (oglądałam Quinny, jaki on malutki ;/)ale spoko, nie przyjęłam się tym w ogóle, bo ona w ogóle sie nie zna i patrzy tylko na wygląd, ale,coś mnie tknelo i w necie włączyłam opinie o Tako Marine no i trochę opadły mi emocje, bo kilka osób pisze o skrzypieniu mocnym i ze w spacerowce dziecko szybko ma ciasno i ze szybko pozbywali się tych wózków ;/ no i teraz nie wiem, zabierzcie internet ode mnie!

Teraz się zastanawiam czy wydać 1700 zł warto, może poszukać używany, albo kupić samą gondole, a potem lekka spacerowke, bo dużo osób pisze, że już rocznym dzieciom kupuję lekkie spacerówki, bo z tych 2w1 szybko wyrastają ;/

O idę po nektarynke, to mnie oslodzi trochę

syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 18:41   #4789
Fionka_31
Zakorzenienie

doczytałam o tym antybiotyku

Sweet moja tak miała tydzień temu, straszne to było

Stary 2015-09-01, 18:42   #4790
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
agritka to współczuję <ściska>, to nie jest przyjemne badanie, zwłaszcza w takie upały ;/

może dużo pij żeby nerki uruchomić trochę, żeby oczyszczały organizm

mam nadzieję, że wyniki dobre i poczujesz się lepiej jutro, tymczasem połóż się i goń chłopa niech o Ciebie dba! <ściskam>

---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ----------

Cytat:
***!!
trzymam, powodzenia!
andriuszka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 18:43   #4791
mujer
Zadomowienie

Bosz, chwilami cieszę się, że nie będę mieć córki i że pewnie TŻ wywiezie z tego kraju młodego
http://www.naszdziennik.pl/polska-kr...szczepien.html
Ta szczepionka naprawdę nie jest godna zaufania...
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 18:44   #4792
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość

ja w sumie grzeczna, dziś tylko pożarłam za dużo rodzynek[COLOR="Silver"]
ja trzymam

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------

Cytat:
moja też ma takie zrywy
Stary 2015-09-01, 18:45   #4793
syylwuska
Zakorzenienie

Ciuszki:

Z rzeczy na początku jestem najbardziej zadowolona
To na 9-12 miesięcy te spodenki

No i rozwiązał się mój problem w czym przywiozę Małą do domu ze szpitala, znalazłam śliczny kombinezon i to modny, bo z milutkim minky

I reszta:

Wyprane i wyprasowane będą dużo lepiej się prezentowały, ale to dopiero później bede robiła

syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 18:46   #4794
andriuszka77
Zadomowienie

Kurde w te upały mam spuchnięte kostki

Sylwuśka ale cuuudeńka słoooodkie

Edytowane przez andriuszka77
Czas edycji: 2015-09-01 o 18:47
Stary 2015-09-01, 18:46   #4795
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Ciuszki:

Z rzeczy na początku jestem najbardziej zadowolona
To na 9-12 miesięcy te spodenki

No i rozwiązał się mój problem w czym przywiozę Małą do domu ze szpitala, znalazłam śliczny kombinezon i to modny, bo z milutkim minky

I reszta:

Wyprane i wyprasowane będą dużo lepiej się prezentowały, ale to dopiero później bede robiła

Piekne )

Stary 2015-09-01, 18:52   #4796
mujer
Zadomowienie

Cytat:

A to masz infekcję dróg moczowych? Jaka bakteria?
A co Ty jadasz...?

Nie chcę być okropna, ale to tylko łazienka Ważniejsze są sprawy naprawdę. Trzymaj się i dbaj o siebie

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość

ja w sumie grzeczna, dziś tylko pożarłam za dużo rodzynek
Czy erytrol, miód i owoce się liczą? Znacz w sumie erytrol to tak na zaś, gdyż dopiero za chwilę go zjem
Stary 2015-09-01, 18:53   #4797
katarzynaxxx89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Muszę poczytać o tym Katarku, bo pewnie wybór padnie na to jeśli faktycznie jest ok
ja zobaczę czy często moje dziecko będzie mieć katar bo jak ze 2 razy to chyba sie nie opłaca wystarczy zwykły aspirator bo starszy miał 3 razy w życiu ma 2 lata, no ale jakby było więcej to bym to kupiła bo ciężko zwykłym odciągnąć fridą czy innym
katarzynaxxx89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-09-01, 18:53   #4798
mujer
Zadomowienie

O matko, jak tylko TŻ wyjeżdża, to teściu pisze do mnie maile... A ja nigdy nie wiem, co mu odpisać, bo w sumie go nie miałam jeszcze okazji poznać w realu I wychodzą takie drętwe maile...
Na dodatek zalecił mi się nie denerwować, że TŻ ciągle wyjeżdża... I się zdenerwowałam tym właśnie hehe :/

Chciałam powiedzieć, że nie zrobiłam dziś wiele pożytecznego

Edytowane przez mujer
Czas edycji: 2015-09-01 o 18:55
Stary 2015-09-01, 18:56   #4799
katarzynaxxx89
Raczkowanie

Cytat:
No żeby do japonek się doczepiać to już chamstwo. Na egzaminie nie można jeździć na bosaka, a tak możesz jeździć w czym chcesz przecież ;P
no to fakt co ona miała do japonek, a swoją droga to nigdy nie sł+yszałam że w nich nie można prowadzić
katarzynaxxx89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 18:58   #4800
Fionka_31
Zakorzenienie

sylwuska, super taki podobny kombinezon mam ze smyka i też mała w nim wróci ze szpitala

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość

Czy erytrol, miód i owoce się liczą? Znacz w sumie erytrol to tak na zaś, gdyż dopiero za chwilę go zjem
nie liczą się jako słodycze także jedz na zdrowie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości