|
|
#691 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.6
Aniqa wpadaj na jajecznice z pucharkiem galaretki
![]() Koritsi_a wow ale ten czas leci no i pokaż zakupy ![]() Halwaya przynajmniej się wyspalas )Rudaska ![]() Jestem nieprzytomna !! Oczy Mi się same zamykają :/
|
#692 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A to ja jeszcze w II z młodą No wiem że jak się człowiek uczy to stres i wogóle, ale pooglądać z boku to śmieszne Ci instruktorzy jazdy mają cierpliwość hehe ale bądź co bądź niektórzy uczniowie dają czadu hehe ruszanie w podskokach jak ta blondi hihi i zamiast hamulca gaz do dechy hehehe
|
|
|
|
|
#693 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Następnego dnia byliśmy w innym sklepie i pokazywali nam jeszcze Bebetto Luca, on nie jest jakiś nowy, ale niby dobrze się sprzedaje, a to co mi się podobało, to jeszcze lepsze wykonanie gondoli, bo naciskasz przycisk z jednej strony i on nie odbija, tylko się wdusza, to samo z drugiej i spokojnie na stojąco podnosisz za rączkę do góry, reszta rzeczy wygląda podobnie, bo teraz wszędzie te same mechanizmy robią, tylko jakość materiałów pewnie inna. I jeszcze Jedo Fyn widzieliśmy, niby w necie wcześniej jak czytałam o innym wózku ktoś go polecił i zwróciłam uwagę na niego w sklepie, tylko według mnie jakąś spacerowke ma małą, tą wyściółka jest taka grubsza i wydaje mi się, ze za wąsko dla dziecka będzie, ale sama już nie wiem ;/ w każdym pewnie będzie coś nie tak. Jak Mąż pokazał szwagierce jaki wózek wybraliśmy, a ona ma fisia na tym punkcie, bo,m swego czasu codziennie przez rok może wózki dziecięce oglądała, to powiedziała, że brzydki, ze Tako?? To Męża chrzesniak miał już Tako, a ma już 6 lat. Ale ona to tylko ma,wygląd,patrzy, więc w ogóle się tym nie przyjęłam, dla niej Quinny to jest coś ;/ Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja prZed chwilą skończyłam rozmawiać z mamą przez telefon i trochę mam doła. Bo moja mama nie jest już taka mloda, a pod jej opieka jest mój młodszy brat, który jest niepełnosprawny, a jakby tego było malo to 3 lat ma cukrzycę typu I, tak mi go szkoda, każde jedzenie musi mieć wazone, posiłki o konkretnej godzinie, słodyczy zero, nawet zjeść tego na co ma ochotę nie może, nie mówiąc o slodkim ;/ a jest taki dzielny, ze ja bym tak nie dawała rady ;/ No i jest w okresie dojrzewania i oprócz tego ze w ciągu dnia z 7 razy musi się kleić, żeby sprawdzić cukier, prawie do każdego jedzenia insulina, to teraz ORZEZ hormony, nawet w środku nocy mama musi wstawać i mierZyć cukier i podawać insulinę, a,jej te już jest ciężko i tak mi ich szkoda ;( Teraz rozplakala sie i martwi się tym, kto się nim zajmie, jak jej już nie bedzie? Ze nikt z nas na stałe nie będzie chciał go wziąć, bo to ogromny obowiazek, a ona nie chce żeby mieszkał po miesiącu w różnych miejscach, bo jemu też się należy własny kąt, ze do domu opieki pewnie pojdzie, aż sama płacze, tak mi smutno, sama się tym martwię co z nim bedzie... Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#695 |
|
Zadomowienie
|
Sylwuska ja tylko uchyl w nocy bo zawsze pada na moja stronę i jakbym w nocy zostawiła otwarte to mam potop
![]() Współczuję sytuacji z bratem zawsze podziwiam osoby opiekujace się osobami niepełnosprawnymi.. ze są tak silne .. niestety nie wiem co napisać żeby w jakimś stopniu Cię pocieszyć
|
#696 |
|
Zadomowienie
|
Witam się
![]() Gratuluje zaczętych nowych tygodni Zaneta współczuje stresu związanego z TŻ Mujer masz racje, że narzekasz. Złych emocji nie można trzymać w sobie i dobrze się stalo, że Twój TŻ też usłyszał co nieco Fionka 100 lat dla TŻ Z tego co czuje to moje sutki mają normalną temperaturę ![]() Adka życze dużo zdrówka dla TŻ! A Twoja szefowa mocno przesadza. Zero empatii - w końcu też była w ciąży...Tak czuje Młodego przy żebrach muszę nakręcić filmik bo Młody wczoraj około 16 zrobił sobie poligon wojskowy z mojego brzucha ![]() Czytałam o Waszej opinii o grzybach... I rano kupiłam sobie pieczarki w occie, połowy już nie ma... Stwierdziłam, że jak poprzednio nic się nie stało to tym razem też nie. W zapiekankach i w zupier pieczarkowej też ich sobie nie żałuje ![]() Ja już po glukozie Najbardziej się obawiałam się samego smaku glukozy, ale okazało się to całkiem znośne wypiłam wszystko duszkiem. Aż pielęgniarka powiedziała, że mogę sobie zrobic przerwę ale tak mi się pić chciało, że nawet smak nie przeszkadzał. Byłam z TŻ, więc zeszliśmy do auta usiąść w wygodnych fotelach i na czytaniu książki zeszła mi najpierw jedna godzina, a później druga Także nie było źle. Tylko leciutko mi było słabo, ale najgorsza byla zgaga o smaku lukru
|
#697 |
|
Zakorzenienie
|
Syylwusia współczuję. Dla Twojej mamy to naprawdę wielkie poświęcenie. Rozumiem, że martwi sie o przyszłośc
Opieka prywatna niesty kosztuje. Szkoda, ze na państwo nie bardzo można liczyć.
Edytowane przez halwaya Czas edycji: 2015-09-04 o 11:37 |
|
|
|
#698 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nooooo, przyznam że momentami musiałam oczy zamykać, mają refleks ![]() MAM PYTANIE z uwagi że spodnie z panelem sprawiają że gorąco mi w brzuszek, to czy macie może jakiś namiar na zakup takich pod brzuch spodni ciążowych na jesień? głównie takie niskie, żeby i do wyjścia się nadawały, no nie wiem, chyba coś w stylu dresowym z prostą nogawką...uhmmm szukam na all, ale tam głównie z panelami są, takie już mam kilka to mi wystarczy a mi najbardziej odpowiadają spodnie od piżamy hehe niskie, wygodne, yyyy w gwiazdki ale w nich nie wypada łazić cały dzień po domu ani wyjść hehe ale za to są mega wygodne coś musze kupić, bo panele póki co mnie męczą trochę, gorąco mi ....uhmmm |
|
|
|
|
#699 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A opinią siostry męża się nie przejmuj, bo każdy potrzebuje czegoś innego i każdemu co innego się podoba. Jak dla mnie Quinny ładnie wygląda, ale jakby tak się zastanowić to gondola nie dla zimowego dziecka, i spacerówka tak samo. A wiadomo, że gondola jest przynajmniej na pół roku, a później spacerówka, więc zawsze o zimę się zahaczy ![]() Najlepiej jeszcze raz obejrzyj wózki, porównaj i będziesz wiedziała co dla Was dobre ![]() Przykro mi sytuacji z mamą i bratem... Wiem jak to jest jak jest chora osoba w domu i ile czasu trzeba poświęcać, martwić się itd. Nie potrafię Ci nawet poradzić niczego sensownego... ale wiem, że jak rodzina jest zżyta i staje w obliczu trudnej sytuacji jaką było by odejście mamy, bądź sama już nie byłaby w stanie się opiekować bratem to pewnie wtedy znajdziecie rozwiązanie, które byłoby najlepsze dla wszystkich
|
|
#700 |
|
Zadomowienie
|
sylwuska współczuje sytuacji z bratem..
co do spania, to spać mi się chce już po 21, ale ostatnio wytrzymuje do nawet 23 wczoraj oglądałam też Sarę w nocy się budzę co jakiś czas, ale ogólnie to wysypiam się ![]() Widziałam, tą naukę jazdy Pani Naturalny
Grudniowa mama 01.12.2015 ![]() Wrześniowa mama 18.09.2020 ![]() Edytowane przez _karmazynova_ Czas edycji: 2015-09-04 o 11:41 |
|
|
|
#701 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ide coś z sobą zrobić, bo wyglądam strasznie.. jakas taka zaniedbana się wydaje mimo, że dbam o siebie tak jak zawsze..
zero blasku ode mnie.
|
#702 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi też czas szybko leciał, bo miałam gazetę ze sobą ![]() Cytat:
Mam dwie pary spodni dżinsowych na gumce i do tego jest sznurek, więc noszę pod brzuchem i lekko związuję, żeby mi nie zjeżdżały z tyłka ![]() W domu chodzę w dresowych
|
|
#703 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i życzę dobrych wyników ale miałaś fajnie, że TŻ był z Tobą ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- sylwuska współczuje sytuacji z bratem.. ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#704 |
|
Zakorzenienie
|
Jedne kupiłam w New Yorker, a drugie w Sinsay'u jak byłam z Zakopanem
![]() Czy tylko mi się wydaje, że dziś sobota
|
#705 |
|
Zakorzenienie
|
Paczka z ostatnimi ciuchami dla Wojtka przyszla. Juz nic nie kupuje bo mi sie z pudla wysypuje. Teraz chemia i ewentualnie jakis kocyk ale to tesciowa sie zaoferowala ze kupu posciel, rozek i kocyk. Tzn da kase wiec zamawiam jak najdrozsze
![]() sylwuska wyobrqzam sobie te mysli Twojej mamy, w koncu martwi sie o swoje dziecko... My z tz ostatnio gadalismy co by bylo gdybysmy mieli chorego dzieciaczka, czy zdecydowalibysmy sie na przerwanie ciazy. I obydwoje stwierdzilismy ze nie poddalabym sie terminacji. Ale latwo mowic jak wszystko jest ok. |
|
|
|
#706 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ale. Tego co widze w opiniach o wózkach przy każdym są jakieś gorsze, więc za dużo myśleć nie można ![]() A opinia szwagierki w ogóle się nie przejmuje, bo nie wzwraca uwagi na rzeczy praktyczne, tylko na modę i wygląd. No, wtedy chyba dopiero razem podejmiemy decyzję, jak to będzie wygladalo, nie chce i tym nawet na razie myslec ;/ szkoda mi tylko mamy ze jeszcze w nocy musi wstawać, a jej potem ciężko zasnąć jest i w ogóle tak się stara a jego cukier tak buzuje i czasami wraz jest wysoki a ona się zamartwialam ;/ jak z nią mieszkałam, to sporo jej pomagałam i teraz to pewnie ja bym powstawała, a tak musi ona. Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|||||
|
|
|
#707 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Usunięcie ciąży jest trudną decyzją i zależy od różnych rzeczy. Ja nie potrafiłabym usunąć... ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Cytat:
Ty też musiałaś zacząć własne życie i założyć rodzinę, taka kolej rzeczy. Życie różnie się układa i nie wiadomo kiedy coś się wydarzy. Ważne, że mama ma w Was wsparcie i w razie czego może liczyć na Waszą pomoc Co do wózków to tak jak piszesz, zawsze pojawią się negatywne opinie. Żebyś kupiła najlepszy i najdroższy wózek to możesz trafić na np. wadliwy model i coś będzie szwankować. Trzeba trochę wrzucić na luz przy wyborze, bo zwariować można. Ja tak zrobiła i nie zaprzątam sobie tym głowy ![]() Czubasek pochwal się ubrankami
|
|
#708 |
|
Zadomowienie
|
andriuszka, ja kupiłam ostatnio w lidlu spodnie dresowe - wygodne i chodzę w nich ciągle po domu
W spodniach z wysokim pasem swędzi mnie skóra na brzuchusylwuska współczuję choroby brata, wiem jak ciężko opiekować się całodobowo chorą osobą. Ja jestem wredną i wyrodną osobą, gdyby ktoś z moich bliskich oprócz męża i dzieci potrzebował takiej opieki raczej zdecydowałabym się na dom opieki. I sama też wolałabym trafić w takie miejsce niż być ciężarem dla rodziny. Ale nie jestem szczególnie rodzinna a tym bardziej skłonna do poświęceń. |
|
|
|
#709 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#710 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Choć przez chwilę poczułam ochotę. Jednak nie chce mi się ruszyć do sklepu, więc odpada ![]() Cytat:
Taka byłam kumata.A jak wracaliśmy, to lało okropnie i zatrzymaliśmy się w fajnej czytelni, gdzie to zasnęłam niczym trup na kilka godzin Ale mieli takie wygooodne foteliki, co mogłam poradzić W efekcie Belfastu nie zwiedziliśmy z racji mej zombiakowatości. A to był naprawdę wyjazd w wersji superlajt ze względu na mnie. Gorzej wspominam inną podróż, kiedy miałam okres, zapalenie pęcherza i problemy jelitowe, a staliśmy jakieś 2h na autostradzie łapiąc stopa Na szczęście w końcu zatrzymał się jakiś luksusowy samochód i mili państwo dowieźli nas na sam dworzec. Nom, zmierzam do tego, że z dzieckiem to podróż raczej musi wyglądać zupełnie inaczej. Nie przeciągnę kilkumiesięczniaka po autostradzie. Wypadałoby też, żeby młody chociaż był siedzący. No a to jeszcze duuużooo czasu... Wersja TŻ jest ewentualnie taka, że zostawi mnie gdzieś w jakimś lokum z młodym, a sam polezie w krzaki. No ale co do tego, to też mam różne myśli, ja tam nie wiem, jak ogarnę dziecko w domu, a co dopiero gdzieś cholera wie w jakim krzaku. Ale już nie myślę dziś o tym. Czuję się spełniona, kupiłam pieluchy (dokupiłam tetrowe, kilka bambusowych i flanelowych), licytuję jeszcze otulacze, czyli jesteśmy urządzeni pod tym względem. Kupię jeszcze może kilka wkładów oraz jednorazowe z Rossa i temat pieluch odfajkowany. Ufff... Mogę odpocząć
|
||
|
|
|
#711 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez andriuszka77 Czas edycji: 2015-09-04 o 15:10 |
|
|
|
|
#712 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ostatnio byłam u wykładowcy się coś zapytać... Jakiś zapalony katolik, a ja z brzuchem i pechowo wielkim dekoltem... Musiałam się zwinąć w kulkę, schować rączki i dopiero pokornie iść pytać z nadzieją, że nic nie widać |
|
|
|
|
#713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie nie o mnie to świadczy
|
|
#714 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I trzymam kciuki za wygraną aukcję A co do panelu w spodniach - ja go lubię z tego względu że noszę obcisłe bluzki i przez ten panel pępek nie wygląda tak brzydko i brzuszek jest gładki
|
|
#716 |
|
Zadomowienie
|
no właśnie, nie uważacie że to trochę nietaktowne tak nachalnie się gapić ? bleee, i wtedy mam odruch aby schować brzuch gdzieś i ochronić małą, nie wiem przed czym, przed tym nachalnym gapieniem się, no nie wiem gdzieś mnie to denerwuje póki co
|
|
|
|
#717 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Cytat:
Teraz po prostu patrzę na tą osobę i daję jej do zrozumienia, że gapi się na mój brzuch później jej jest głupio, nie mi
|
|
#718 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie patrz na to, co komu do tego jak kto sobie chce życie ułożyć, to jego sprawa, no ale wścibskich nie brakuje Edytowane przez andriuszka77 Czas edycji: 2015-09-04 o 12:39 |
|
|
|
|
#719 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z wózkiem pewnie też tak zrobimy, tym bardziej, ze tesciowa zaoferowała się kupić, to jakoś nie będzie mi tak szkoda pieniędzy i w razie czego kupimy szybciej lekka spacerowke ![]() Cytat:
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#720 | |
|
Zakorzenienie
|
Mujer mam podobnie...Swoją drogą, w szpitalu jak jeździłam na kontrole na początku ciąży z powodu torbieli na jajniku, to na izbie przyjęć pytali czy wie pani kto jest ojcem dziecka/czy ojciec dziecka to ta sama osoba co partner. Bom podała, że panna
Masakra. Długo jeszcze chyba w ludzkiej świadomości będzie żyło przekonanie, że żeby mieć dziecko, konieczne jest najpierw wzięcie ślubu. A propo ślubu, w niedzielę mamy zamiar jechać do księdza zapytać czy nam "załatwi" na szybko kurs przedmałżeński, a jak nie to musimy czekać do wiosny, aż zacznie się główny Nadmieniam, że nie jedziemy do naszej parafii tylko sąsiedniej, bo nasz proboszcz nazywa nieślubne dzieci pogańskimi i nie chce ich nawet chrzcić, a o ślubie rodziców dziecka nie wspominając. Mam dziś dużo energii, w nocy padało ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Cytat:
Próbuję fajny makijaż sobie walnąć, ale nie wychodzi mi tak jak zawsze na końcu sie wkurzam i maluje tylko tuszem..
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:46.

no i pokaż zakupy 

a na obiad spaghetti ..
zawsze podziwiam osoby opiekujace się osobami niepełnosprawnymi.. ze są tak silne .. niestety nie wiem co napisać żeby w jakimś stopniu Cię pocieszyć

Zero empatii - w końcu też była w ciąży...