|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Dr Przybycień - starania o dziecko z jego pomocą cz2
Pani Dr Baryła też robi te badania i przyjmuje tam gdzie Pan Dr Przybycień
![]() Możesz nawet teraz zadzwonić CDK i zapytać, bo chyba jeszcze tam ktoś teraz jest na recepcji... Edytowane przez Magdzinska85 Czas edycji: 2015-09-07 o 18:37 |
|
|
|
#4532 |
|
Raczkowanie
|
Kurcze nie odbierają
A może ten mój termin będzie ok? A czemu to tylko do 14 tyg robi się to genetyczne?
|
|
|
|
#4533 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4534 |
|
Raczkowanie
|
Dziwczyny ratunku. Robilam test cytotoksyczny i allo mlr i tak : przciwciala blokujace 18,8% i stwierdzono obecnosc przecuwcial cytotoksycznych przeciwko wyizolowanyn linfacytom dawcy M.
Wiecie co to znaczy? |
|
|
|
#4535 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratuluję
|
|
#4536 |
|
Zakorzenienie
|
Minimalne Allo Mlr powinno być 40% TY masz mniej ale nic sie nie martw ważne że masz przeciwciała ja mam 13% czyli jeszcze gorzej niż Ty. A z tym cytotoksycznym testem to do końca nie wiem ale chyba chodzi o to czy ewentualnie może Mąż zostać dawcą do szczepionek....
|
|
#4537 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4538 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczynki, a może któraś ma wizytę w środę 30 września albo w sobotę 3 października i mogłaby się zamienić za 5 października 17.30. Teraz sobie głupia uzmysłowiłam, że mam wtedy spotkanie w pracy
---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Dziękuję za namiary na usg, skorzystam Edytowane przez trzydziestka1 Czas edycji: 2015-09-07 o 19:27 |
|
|
|
#4539 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale tak jak GGi napisała, przy takich wynikach dr nie proponuje szczepień.
|
|
#4540 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy |
|
|
|
|
#4541 |
|
Raczkowanie
|
GIGI Malinowa dziękuję
a co oznaczaja te wyniki? Że dlatego ronie ciążę? Bo nie mam pojecia co to oznacza
|
|
|
|
#4542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4543 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję, dziękuję, dziękuję!
Czyli Dr nie zaleci szczepień tak? Zawsze pod górę.
|
|
|
|
#4544 |
|
Zakorzenienie
|
Dr mnie nie zlecił, więc myślę że Tobie również. Poza tym szczepienia nie daja 100% pewności że wzrośnie allo któraś z dziewczyn na forum pisała że czytała że niektórym dziewczyną spadło jeszcze po szczepieniach.
|
|
#4545 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4546 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam zamiar rodzić cięciem, nastawiam się na karmienie piersią- myślę, że nic się takiego nie stanie, że nie będę mogła. Już chyba zaczyna pojawiać się siara, bo sutki czasem mam białawe, ale nie leje się nic. Powoli wiję gniazdko, prawie wszystko mam już kupione, no kilka rzeczy jeszcze mi brakuje. Jeszcze nie jestem spakowana, bo czekam na wizytę położnej i ona mi powie co dokładnie spakować. Nasz synek będzie miał na imię Hubert Od dawna to wiedziałam, więc nie było problemu. Bardzo szybko mija czas, dopiero co byłam na punkcji, a tu już za chwilę poród i Hubuś będzie z nami. Oczywiście mam rozterki jak ja sobie poradzę, ale na szczęście mój mąż jest ostoją spokoju i mnie uspokaja, stopuje i sprowadza na ziemię
|
|
|
|
|
#4547 |
|
Zakorzenienie
|
Faustyna super... No jak Ty mówisz że 9 miesięcy Ci zleciało
|
|
#4548 |
|
Rozeznanie
|
trzydziestka1 USG genetyczne wykonuje się tylko do 14 tyg bo po tym czasie jeden z czynników który ocenia ryzyko wad genetycznych czyli przezierność karkową trudniej jest zmierzyć czasem nawet nie jest juz widoczna bo ulega wchłonięciu!
No właśnie dziewczyny bo nie wiem czy wiecie ale położna środowiskowa zajmuje się ciężarna już od 21 tyg (wystarczy złozyć deklaracje do niej i zadzwonić żeby przyjechała) raz w tygodniu a od 31 tyg ciązy nawet 2 razy w tygodniu może się z wami spotykac i prowadzic edukacje przedporodową! Jest to fajniejsze niż szkoła rodzenia nawet ( ale możecie chodzic i tu i tu) bo połozna wyjaśni wszystkie wasze wątpliwośći, nauczy was na sucho pozycji karmienia na lalusi, pokaże pierwsza pomoc, pomoże spakować sie do porodu i nawet ustali wam plan porodu, więc na prawdę polecam bo widze że Faustynka ma takowa położna. Faustynka siara się juz zaczyna tworzyć w 20 tyg a w 3 trymestrze nawet sporo wypływa, tylko że ona jest bardziej żółtka więc jak kiedyś rano bodziesz miała brudna piżame to sie nie przejmuj |:P Hubert śliczne imie!
|
#4549 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Chociaż on twierdzi, że teraz mi się nasiliło, ale on nie wiem co to ciągłe mdłości![]() Cytat:
Ja wczoraj oglądałam Troje. Bardzo lubię tego typu filmy ![]() Cytat:
Chciałabym mieć oczywiście więcej niż jednego malucha, ale powoli, nie od razu na głęboką wodę... Babcia jest za daleko![]() Cytat:
W którym szpitalu będziesz rodziła? Gdzieś w Krakowie?Cytat:
A Ty Lula w którym szpitalu będziesz rodzić?Planujecie chodzić na jakieś szkoły rodzenia? Czytałam, że czasami trzeba się z półrocznym wyprzedzeniem zapisać Warto uczestniczyć w takich zajęciach?Dziewczyny do którego tygodnia ciąży ten progesteron się przyjmuje?
|
|
|
#4550 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy |
|
|
|
|
#4551 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4552 |
|
Raczkowanie
|
Hey , dziewczynki...Ja , juz jestem po punkcji z czego sie bardzo ciesze. Pobrali Mi , 4 komórki z czego jedna była pusta a , te trzy sie zapłodniły. Maja je mnrozic albo w trzeciej albo w piatej dobie to pewnie zalezy od tego jak beda sie dzielic . Martwie sie tym zamrozeniem zeby chociaz jedna dotrwała do transferu i zebym miała szanse na ciaze . Faustyna a Tobie , w której dobie mrozili ?
|
|
|
|
#4553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() jak się czujesz wszystko dobrze? Kto robić Ci punkcje Dr P ? A jeśli chodzi o mrożenie to nie przejmuj się wszystko będzie dobrze mi zmrozili w 5 dobie. 4 komórki to dobry wynik
|
|
|
#4554 |
|
Raczkowanie
|
GGI dzieki. Mi punkcjie robił dr, Mirocki bo , w macierzynstwie jest tak ze ten dr robi co akurat jest na dyzuze( ja miałam w weekeng) . Punkcja przeszła szybko nawet nie wiedziałam kiedy ale ja juz drugi raz napewno nie chciałabym miec tej całej punkcji , bo zrobił mi sie torbiel i tak troche mnie brzuch pobolewa , Ponoc to normalne i sie wchłonie ale przy tym torbielu jestem osłabiona i leze bo , mam takie uczucie sciskania w brzuchu tak ze z dwojga złego dobrze ze ten transfer mam odroczony. Dr powiedział ze nie chce duzo komórek tylko 2 a dobrej jakosci no u mnie było 4 w tym jedna pusta ale zostało 3 to moze cos z nich bedzie .
|
|
|
|
#4555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4556 |
|
Raczkowanie
|
ja juz mam problem z tymi jajnikami i moze cos nie pekło , bo np na lewym przy usg było 2 jajeczka a tylko z jedno pobrał nie wiem od czego to zalezy
---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- no i nie wiemjak to u was było ale ja przed niempunkcji i w dniu o 20 miałam zazyc antybiotyk summamed a teraz biore przez 10 dni tabletki antykoncep |
|
|
|
#4557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nic takiego nie miałam. Żadnego antybiotyku ani przed punkcją ani po. Każda z nas jest inna i ma inny organizm więc inaczej jest prowadzona przez Dr a oni wiedzą co robią
|
|
|
#4558 |
|
Raczkowanie
|
GGI a Ty , juz wiesz kiedy mozeszwracac po mrozaczki >?
|
|
|
|
#4559 |
|
Zakorzenienie
|
W połowie października wszystko Wam powiem co i jak.
|
|
#4560 |
|
Raczkowanie
|
magit- moje zarodki zostały zamrożone w piątej dobie. Było ich cztery. Dwa zostały mi podane a dwa czekają na swój czas
A ty kiedy będziesz mieć transfer? Coś dr mówił?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:22.

A może ten mój termin będzie ok? A czemu to tylko do 14 tyg robi się to genetyczne?

a co oznaczaja te wyniki? Że dlatego ronie ciążę? Bo nie mam pojecia co to oznacza

Warto uczestniczyć w takich zajęciach?