- My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 ! - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-08, 09:48   #1471
india_love
Raczkowanie

Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

Cytat:
Napisane przez srebrna_smuga Pokaż wiadomość

O i mam pytanie India jakie masz afi? Sprawdzał Ci lekarz może?
Na wyniku USG mam 22,5.

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
śliczny waga porządna, czyli termin masz już na październik?
Lekarz tłumaczył mi to tak, że TP pozostaje bez zmian mimo, że dzieć jest większy/mniejszy ponieważ zawsze może nadrobić lub trochę spowolnić swój rozwój w stosunku do terminu wyznaczonego przez OM. Więc teoretycznie nadal mam początek listopada ale i tak będę miała CC. Operują od 39 TC więc tak, będzie koniec października
Stary 2015-09-08, 09:51   #1472
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

Cytat:
Napisane przez india_love Pokaż wiadomość
Dzięki
A z tymi dolegliwościami to łączę się w bólu. Sikam teraz z 4 razy na noc, nogi drętwieją, przekręcić na bok się nie da. Oddychanie pełną piersią pożegnałam parę miesięcy temu. A zgaga to jakaś masakra. A dziś w nocy tak mnie mały chyba kopnął w żołądek, że w gardle poczułam parówkę z kolacji
Damy radę, jeszcze trochę i wsio wróci do normy.........mam nadzieję
Boziu....jak sobie przypomnę te "mrówki" jak za długo leżę w jednej pozycji Wczoraj zasnęłam po południu i przestałam czuć stopę tak mi zdrętwiała Dobrze, że mnie zgaga omija za to ja mam od początku aż do teraz taką czkawkę bez niczego, taką wiecie jak się mówi że niby nas ktoś wspomina. I to oddychanie...jest coraz trudniejsze Musimy się trzymać, jeszcze troszkę

Słyszałam, że na gardło można też tantum verde ale lepiej zapytać w aptece Oby Wam szybko dziewczyny przeszło

Cynamon to drobniutka też byłaś przed i to po pierwszej ciąży? Teraz też szybciutko wrócisz do swojej wagi

Iclosemyeyes dziękuję Rodzina męża mnie tak wykończyła... Oj spinanie brzuszka to też jest męczące pewnie, ciągle ten strach jak się za dużo coś porobi :/ Trzymam kciuki za wizytę
Ooo właśnie i psychika, ciekawe bo nie mogłam w nocy spać i zaczęłam się zastanawiać jak to będzie jak położą mi taką kruszynkę? Co to będzie za miłość? Czy ona przyjdzie? Przecież w końcu to będzie malutki obcy człowieczek dla mnie...w dodatku całkiem uzależniony ode mnie...Teraz mam ją w brzuszku i jest taka więź ale to całkiem co innego niż jak będzie już z nami po tej stronie...Potem się zastanawiałam czy imię będzie do niej pasowało? Idzie zwariować...

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Cytat:
Na wyniku USG mam 22,5.

Lekarz tłumaczył mi to tak, że TP pozostaje bez zmian mimo, że dzieć jest większy/mniejszy ponieważ zawsze może nadrobić lub trochę spowolnić swój rozwój w stosunku do terminu wyznaczonego przez OM. Więc teoretycznie nadal mam początek listopada ale i tak będę miała CC. Operują od 39 TC więc tak, będzie koniec października
O masz babo placek...to ja miałam 10 Ok....to już wiem, dzięki

Co do TP to prawda, najbardziej liczy się ten pierwszy z USG prenatalnego.

Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko 
Zuzia już na świecie

srebrna_smuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 09:57   #1473
india_love
Raczkowanie

Dziewczyny słyszałyście może, że w ciąży nie można głaskać się po brzuchu bo to wywołuje skurcze macicy? Jak byłam na IP to lekarz ochrzanił mnie, że tak robię i że kobiety same sobie tak fundują problemy. I teraz już zgłupiałam bo te głaskanie to odruch, który ciężko kontrolować

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Cytat:

O masz babo placek...to ja miałam 10 Ok....to już wiem, dzięki
Norma jest od 5 do 25
Stary 2015-09-08, 09:58   #1474
czekooczekolada
Zakorzenienie

ja zaczynałam ciążę z wagą 64,5, dobiłam do 68 i wyszła cukrzyca ciążowa, wczoraj stanęłam na wagę a tam 65,2.. więc praktycznie pół kilo na plus ale chyba wszystko ok z dzidzią bo nic mi gin nie mówiła, mówiła tylko że za duże mam spalanie. no tak, mam spalanie bo trzymam dietę co wcześniej mi sie nie zdarzało

tak btw dziewczyny czujecie czasem ucisk "między nogami" taki jakby się już coś wypychało ? ja tak czasem czuję, mam takie wrażenie jakby dziecko naciskało mi tam i wydaje mi się że zaraz wyjdzie no a podobno ulozenie miednicowe jest póki co dzieciaka ;P

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2015-09-08, 10:01   #1475
cynamon_
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny słyszałyście może, że w ciąży nie można głaskać się po brzuchu bo to wywołuje skurcze macicy? Jak byłam na IP to lekarz ochrzanił mnie, że tak robię i że kobiety same sobie tak fundują problemy. I teraz już zgłupiałam bo te głaskanie to odruch, który ciężko kontrolować

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Norma jest od 5 do 25
Tak, to prawda, nie można przesadzac z głaskaniem brzuszka
Stary 2015-09-08, 10:02   #1476
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynamon_ Pokaż wiadomość
Iclosemyeyes, dziekuje w pierwszej ciąży było ledwo 6 kg na plusie, każda ciąża inna, podpisuje się pod tym rękoma i nogami córcia jak taki zły duszek namawia mnie na słodycze i efekt jest
moja to samo, ciągle tylko na słodkie mnie namawia
Cytat:
w sumie ja też to tak rozumiem, że termin pozostaje bez zmian a tylko dzidziuś będzie większy/mniejszy, ale pytałam tak z ciekawości, bo na wydruku z USG ta data porodu wyznaczona z wymiarów sama się chyba generuje
Cytat:
Słyszałam, że na gardło można też tantum verde ale lepiej zapytać w aptece Oby Wam szybko dziewczyny przeszło

Iclosemyeyes dziękuję Rodzina męża mnie tak wykończyła... Oj spinanie brzuszka to też jest męczące pewnie, ciągle ten strach jak się za dużo coś porobi :/ Trzymam kciuki za wizytę
Ooo właśnie i psychika, ciekawe bo nie mogłam w nocy spać i zaczęłam się zastanawiać jak to będzie jak położą mi taką kruszynkę? Co to będzie za miłość? Czy ona przyjdzie? Przecież w końcu to będzie malutki obcy człowieczek dla mnie...w dodatku całkiem uzależniony ode mnie...Teraz mam ją w brzuszku i jest taka więź ale to całkiem co innego niż jak będzie już z nami po tej stronie...Potem się zastanawiałam czy imię będzie do niej pasowało? Idzie zwariować...
o tak, tantum verde też można sobie psikać, zapomniałam o tym

ja właśnie po byle wysiłku mam to spinanie, nawet jak za szybko idę a jak czytam, że wy tutaj takie aktywne, wszystko same robicie, a niektóre jeszcze pracują (podziwiam!) to mi głupio i czuję się jak leń najgorszy

też mnie takie rozkminy łapią, co to będzie, jak będzie z wychowaniem, w ogóle tyle wątpliwości mam a jeszcze mąż nie pomaga, bo ciągle go nie ma - wiadomo, że do pracy chodzić musi, ale poza nią wymyśla sobie co 2 dzień jakieś wyjścia z kolegami... a ja siedzę sama i się smucę
Cytat:
ja słyszałam, że nie można ale to jak już są jakieś problemy, żeby sobie nie pogorszyć. A tak jak nic się nie dzieje to chyba można pogłaskać?
Stary 2015-09-08, 10:06   #1477
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:
Mi lekarz kazał ograniczyć głaskanie i dotykanie brzucha, bo mam wrażliwą macicę i czasami się stawia. Niestety to jest taki odruch, że czasami ciężko nad nim zapanować i ręce mimowolnie idą w kierunku brzucha. Ale staram się nie robić tego za często.
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 10:06   #1478
cynamon_
Zakorzenienie

Srebrna_smuga, w pierwszej ciąży startowalam z trochę wyższej wagi (59 kg) po porodzie, połogu i kp zjechalam z wagi do tych 53 także musialam garderobę zmienic bo z M na S wskoczyłam
Stary 2015-09-08, 10:09   #1479
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
hej. byłam dziś na wizycie.
siusiak nie urósł, więc będzie na 99% dziewczynka
gin powiedziala " z tego co widzę to dziewczynka, jeśli to miałby być chłopak to z bardzo ubogimi genitaliami bo nic tu nie wystaje"
wszystko dobrze, widziałam na usg , oko mi pokazywała a w czasie usg mała kopała jak niewiem. no ale jest jeden minus, którego się bardzo boję..
mianowicie ułożona jest główką do góry.. 30 tc. jeśli nie zmieni polozenia to będzie cesarka :/ ja nie chce mieć cesarki ja mowie ze jeszcze czas moze sie obroci, a gin że " tak, ale szanse z dnia na, dzień maleją" . i wypisała mi l4 od jutra a chciałam pochodzic do konca wrzesnia.. może jak będę więcej lezeć w ciagu dnia to mała spokojnie sobie zejdzie główką w dół.

szyjka miękka ale zamknięta, więc generalnie wszystko w porządku, tylko to ułożenie

no i oczywiscie nie moglam przejsc obojetnie kolo dziecięcego. moje łupy ( na 9 mcy, bo do 6 mca już mam kompletna wyprawke. tylko legginsy są niby na 6 mcy ale jak przylozylam do tych w rozm 56 cm to sa takie same wiec nie wiem jak oni to piszą, no i spiochy ) :

(...)
Super ciuszki
Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Witajcie Dziś od rana byłam zajęta, bo ogarniałam mieszkanie, bo przyjechała do mnie koleżanka, która chodziła ze mną do klasy w liceum Utrzymujemy stały kontakt, spotykamy się tak raz na miesiąc/dwa miesiące, zależy jak nam się uda. Także poplotkowałyśmy, spacer zaliczyłam, bo po nią wyszłam i potem ją odprowadziłam

Na tych targach był ręczny laktator Avent w promocji za 99zł, mąż go wypatrzył, ale w sumie nastawiam się na kp... Niby masz rację, że przy nawale pokarmu też będzie potrzebny... Póki co nie kupiłam.

A jaki lepszy - ręczny czy elektryczny? Słyszałam, że niby elektryczny, ale też bardziej boli...

Gratuluję rocznicy i życzę wszystkiego najlepszego

Moja ani razu...

Ja nastawiam się na sn. Oglądałam cesarki w tym programie "Porody" i jak widzę jak oni to dziecko na siłę wyciągają, to mnie krew zalewa Po drugie po CC się dłużej do siebie dochodzi, to jednak operacja... Jak będę musiała mieć cesarkę to się zgodzę, ale wolę sn

Super, gratuluję wyników Ja mam wizytę u diabetolog za tydzień, mam nadzieję, że usłyszę równie dobre wieści...

Super, że z malutką wszystko dobrze

Śliczne ciuszki Super, że wszystko w porządku na wizycie Trzymam kciuki, by mała obróciła się główką w dół :kciuki
: Potwierdzona dziewczynka - a imię już wybrane?
Mogę tylko powiedzieć co położna mi doradzała, że warto kupić laktator, bo przy nawale pokarmu się przydaje i jak trzeba gdzieś wyjść bez dziecka, żeby ktoś z rodziny nakarmił itp I mówiła, że lepiej ręczny, że kobiety polecają z Aventu i że ręczny jest wystarczający

Cytat:
Napisane przez karoseria Pokaż wiadomość
Dlaczego bez lekow przeciwbolowych? U nas daja bardzo silne leki po cc.
A nie wiem, gdzieś wyczytałam, że nie dają leków p/bólowych

Cytat:
Napisane przez monic167 Pokaż wiadomość
prosze jutro zrobię zdjęcie w świetle dziennym jeśli chcesz. ma wymiar 75x100cm.na żywo wygląda naprawdę super

przy okazji zrobiłam ściągę kosmetyków wg. bloga SrokaO
być może którejś z Was się przyda.uwielbiam tą kobietę za to że sprawdziła składy kosmetyków i pomaga nam świadomie kupować to co dobre niestety nie wypisałąm wszystkiego ,sugerwalam sie tym co jest dla mnie najbardziej dostępne. jeśli szukacie innych marek, to trzeba poczukać na blogu Ps.mozeci to wrzucic na pierwsza strone jeśli chcecie

1.płyn do kąpieli -
1. Rossmann: Babydream:Pielęgnacyjny płyn do kąpieli
2. Rossmann, Babydream Extrasensitive, Öl-Bad
3. Rossmann: Babydream: Wasch und Duschcreme
4. Rossmann: Babydream: Uniwersalny żel do mycia
5. Rossmann: Babydream Natural: Pflegebad mit Calendula
6. Rossmann: Babydream Natural: Waschbalsam mit Calendula
7. HIPP Babysanft: Pielegnacyjny Płyn do Kapiel

2szampon- HiPP Babysanft, Szampon dla dzieci , Rossmann, Babydream, Shampoo,

3.olejek na ciemieniuchę -wystarczy oliwka/ ew. olejek arganowy/

4.pieluchy-Najlepiej żeby pieluszki:

a)â˜☠â˜☠nie były nasączane zapachem czy innymi dobrociami typy wyciąg z rumianku, aloesu itp...â˜☠- wierzcie mi siki niemowlaka nie śmierdzą nie wiadomo jak, żeby aż trzeba było maskować ich zapach, a zapachu kupy nie zamaskuj nic

b)â˜☠posiadały jak najmniej, a najlepiej wcale kolorowych wzorkówâ˜☠- prawda jest taka, że dziecko i tak tych wzorków nie widzi. Pielucha jest do załatwiania swoich potrzeb, a nie do podziwiania.

c)â˜☠najlepiej gdyby nie były wybielane chloremâ˜☠- każda dodatkowa chemia stykająca się ze skóra dziecka nie jest mu potrzebna.â˜☠

Przy niemowlaku zmienia się na tyle często pieluchę, że nie musi być ona super, extra chłonna. Im mniej chłonna pielucha tym mniej chemicznego absorbera ma w sobie.â˜☠

5.chusteczki nawilżane- Babydream, Calendula, chusteczki pielęgnacyjne, nawilżane Rosmann

6.krem na zimno i wiatr- HiPP, Babysanft, Krem ochronny na wiatr i niepogodę ,lub Rossmann
Babydream, Baby Wind- und Wettercreme (Krem chroniący przed zimnem i wiatrem)
na silne mrozy krem bez wody- NIVEA Baby, Krem na każdą pogodę

7.oliwka-Hipp BabySanf z ekologicznym olejkiem migdałowym BIO ,Oliwka pielęgnacyjna HiPP Babysanft, Rossmann, Babydream Oliwka, Pflegeol Olejek z witaminą E

8.balsam-Rossmann Babydream: Lotion do ciała

9.proszek do prania/płyn

1. Dzidziuś płatki mydlane
2. Jelp color żel ,Miocare
3. Bambinex Ultra Nappy Care, Bonini Baby Płyn
4. Concentrino, Biały jeleń do białego , Dzidziuś płyn do prania, Dzidziuś biel ,
Dzidziuś płyn do prania, Ludwik Baby Care, Lovela do białego mleczko, Biały Jeleń płyn, Jelp color soft, Jelp fresh soft,
Super kocyk

Cytat:
Dzień dobry z rana
Wczorajsza wizyta z USG bardzo udana. Okazało się, że Sambor w ciągu tygodnia obrócił się dwa razy i znów jest główką do dołu. Choć dziś w nocy tak kopał i uciskał mi wnętrzności, że pewnie znowu fiknąłMały waży już 2100 kg a lekarz był pod wrażeniem jego genitaliów:,, państwo zobaczą jakie ładne jajeczka,, No i jest dwa tygodnie większy niż wynika to z OM. A na fotach chyba w nosie dłubał
Słodziutki chłopczyk cudowna pamiątka

U mnie dziś od rana leje, wieje i jest 14 stopni uwielbiam taką pogodę, gdy nie muszę nigdzie wychodzić z domu

Dziewczyny czy Wy też się co noc strasznie pocicie w okolicy piersi? Codziennie rano cały mokry dekolt mam, mimo że nie ma już upałów. Masakra ten ogromny biust

Edytowane przez Agusiek89
Czas edycji: 2015-09-08 o 10:11
Agusiek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 10:20   #1480
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:

Norma jest od 5 do 25
Też o tym słyszałam, że brzuszka nie głaskać. Ja bardzo często, szczególnie w sklepach trzymam rękę na brzuszku. Staram się nie głaskać ale zdarza mi się. No trudno :X

Spoczko doczytałam o tym, zapytam moją gin co i jak w tym temacie.

Czeko ja mam takie ciągnięcie brzuszka w dół jakby gdy za szybko coś robię i taki ucisk na siusiu :X Może być tak, że jak urodzisz to wyjdziesz jeszcze o parę kg lżejsza niż w ciąży

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Cytat:
Srebrna_smuga, w pierwszej ciąży startowalam z trochę wyższej wagi (59 kg) po porodzie, połogu i kp zjechalam z wagi do tych 53 także musialam garderobę zmienic bo z M na S wskoczyłam
O właśnie, to jesteś idealnym przykładem kochana Będzie dobrze, będziemy ćwiczyć z Ewką Ch.
Nie no śmieję się a jak widzę na jej profilu jak dziewczyny ćwiczą i te efekty...No już się doczekać nie mogę aż dam sobie wycisk

Iclosemyeyes współczuję Nie myśl tak, patrz na siebie i na dzidziusia No niestety nie każdy może tak chodzić i robić, nie jest to od nas zależne heh...I szkoda, że z mężem tak wychodzi Zawsze masz nas jeszcze, pisz co leży Ci na serduszku, już nie daleko do końca

Agusiek ja się pocę pod piersiami, okropność i w ogóle piersi mi się nie podobają teraz :/

Zuzia już na świecie

Stary 2015-09-08, 10:38   #1481
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:

O właśnie, to jesteś idealnym przykładem kochana Będzie dobrze, będziemy ćwiczyć z Ewką Ch.
Nie no śmieję się a jak widzę na jej profilu jak dziewczyny ćwiczą i te efekty...No już się doczekać nie mogę aż dam sobie wycisk

Iclosemyeyes współczuję Nie myśl tak, patrz na siebie i na dzidziusia No niestety nie każdy może tak chodzić i robić, nie jest to od nas zależne heh...I szkoda, że z mężem tak wychodzi Zawsze masz nas jeszcze, pisz co leży Ci na serduszku, już nie daleko do końca

Agusiek ja się pocę pod piersiami, okropność i w ogóle piersi mi się nie podobają teraz :/
ja też mam nadzieję, że wrócę do aktywności po ciąży, oby mała mi pozwoliła. Kiedyś tak ćwiczyłam w domu, potrafiłam ćwiczyć 5-6 razy w tygodniu i ciało i wagę miałam ekstra, więc teraz tym bardziej nie mogę się doczekać

Wiadomo, że przede wszystkim myślę o małej i jak brzuch twardnieje to odpuszczam, ale głupich myśli nie umiem zatrzymać

Pod piersiami też się pocę. No i te piękne rozstępy na nich
Stary 2015-09-08, 10:44   #1482
peachella
Rozeznanie

Mam paracetamol i Prenalen w szaszetkach do picia, reszta to herbata z sokiem jeżynowym robionym/miodem i cytryną. Daruje sobie dzisiaj zajecia i leze w lozku. Mam nadzieje, ze szybko przejdzie.
peachella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 10:51   #1483
Agusiek89
Wtajemniczenie

A w nocy też mokry biust macie? może ja tak się opatulam kołdrą, bo akurat lubię mieć przy szyi i buzi miękką kołdrę ehh Rano aż kapie ze mnie :/

U mnie w okolicy pępka już 96 cm A wyglądamy tak:

DSC_0409.jpg
Stary 2015-09-08, 10:52   #1484
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
U mnie dziś aktywny dzień. Najpierw byłam na sr, potem na małych zakupach, efekty w załączniku. Na koniec wizyta u gina. Moja waga stoi w miejscu, ale za to mała zdrowo rośnie i waży już około 1,5 kg wyniki z morfologii też mam dobre, nawet gin był zaskoczony że ładnie się trzymają. Także dzień mega udany
Śliczne ciuszki

Cytat:
Dzień dobry z rana
Wczorajsza wizyta z USG bardzo udana. Okazało się, że Sambor w ciągu tygodnia obrócił się dwa razy i znów jest główką do dołu. Choć dziś w nocy tak kopał i uciskał mi wnętrzności, że pewnie znowu fiknąłMały waży już 2100 kg a lekarz był pod wrażeniem jego genitaliów:,, państwo zobaczą jakie ładne jajeczka,, No i jest dwa tygodnie większy niż wynika to z OM. A na fotach chyba w nosie dłubał
Spora waga Super, że wszystko ok Zdjęcia cudne!

Cytat:
Napisane przez peachella Pokaż wiadomość
Hej, teraz ja potrzebuje pomocy. Rozłożyło mnie.....ból gardła, katar, gorączki nie mam( tu wiem, ze mozna paracetamol brac). Co najlepiej zażyć?
Zdrówka życzę

Cytat:
Hej Miałam okropny weekend tyle stresu i pierwszy raz w ciąży miałam przez to ciśnienie 127/80 i puls 99 . Nawet gadać mi się nie chce:/ Wczoraj znów dzień od rana zabiegany bo morfologię byłam zrobić, potem zakupy ostatnich potrzebnych ubranek a na koniec udało mi się w biedronce upolować ostatnie cotton balls w bieli, różu i fiolecie. Pasują do pokoju Zuzi idealnie

Doszły znów nowe dolegliwości...Brzuch w nocy rośnie, malutka się rozpycha i ta nie moc ze złapaniem oddechu A chodzenie co 5 min na siku kiedy specjalnie na dwie godziny przed snem nic nie pije to można do głowy dostać

W dodatku dalej czuję, że główkę ma u góry albo w poprzek leży, nogami jak mnie kopnie w pęcherz to aż wyje z bólu A najgorzej jak nisko to prąd przechodzi aż po łechtaczce i jest to nie do wytrzymania...Widzę, że rozmawiałyście o tym położeniu...ja już nie wiem w co wierzyć, myślę tak na logikę i pisałam o tym że jak brzuszek mały a wód do porodu jest coraz mniej to i szansa na przekręcenia się dziecka się zmniejsza. Zobaczę w przyszły wtorek czy moja zdąży...

No i postanowiłam, że literki z imieniem zrobię sama Kupię filc dekoracyjny i spróbuję. Torbę będę pakowała do szpitala lada dzień Cieszę się z pogody bo to jest taka moja pogoda mimo, że rano było tylko 7 stopni
Współczuję kiepskiego samopoczucia Ale już jest dobrze?
Ja też kupiłam filc, będziemy z mężem robić dekoracje do pokoju Julki

Cytat:
Dziewczyny a ile ważycie już? Właśnie stanęłam na wadze po śniadaniu i pokazuje 60kg, wczoraj w przychodni pani pielęgniarka myślała że jestem w 6 miesiącu ciąży
Moja waga skacze... Raz chudnę, potem nadrabiam, ale generalnie oscyluje wokół 46kg, a na początku ciąży miałam 46,5kg. Zobaczymy ile pokaże jutro, jak zaczynam nowy tydzień to się zawsze ważę. Jeszcze jutro u gina będę się ważyć, więc jestem ciekawa ile tamta waga pokaże.

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
Idę na 12 na wizytę, mam nadzieję, że trochę mi to humor poprawi, bo jest słabo
Trzymam kciuki za wizytę

Cytat:
Tak, to prawda, nie można przesadzac z głaskaniem brzuszka
Ja jakoś często nie głaszczę, aczkolwiek w sklepie czy w poczekalni do gina to mam taki odruch W domu to tylko wtedy, gdy Julka mi się wypina. Bo jak pogłaszczę to od razu się chowa

srebrna_smuga, tak myślę, że w sumie to możesz usunąć tą normalną listę wizyt i zostawić tylko ten link do wizyt online

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 11:12   #1485
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agusiek89 Pokaż wiadomość
A w nocy też mokry biust macie? może ja tak się opatulam kołdrą, bo akurat lubię mieć przy szyi i buzi miękką kołdrę ehh Rano aż kapie ze mnie :/

Załącznik 6048254
Jaki ładny, kształtny brzuszek <3 I idealnie pasuje do figury My śpimy pod cieniutką kołderką, ja w piżamce a i tak mam mokre :P Może one same się tak "nawilżają"?

Cytat:
Napisane przez peachella Pokaż wiadomość
Mam paracetamol i Prenalen w szaszetkach do picia, reszta to herbata z sokiem jeżynowym robionym/miodem i cytryną. Daruje sobie dzisiaj zajecia i leze w lozku. Mam nadzieje, ze szybko przejdzie.
Kuruj się i nie daj chorobie

Poznanianka drobinko Ty Skasowałam ale coś się popieprzyło przez to :P Dziwne bo tylko usunęłam terminy...eh

Pochwal się co Wam wyszło z filcu

Zuzia już na świecie

Stary 2015-09-08, 11:17   #1486
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Jaki ładny, kształtny brzuszek <3 I idealnie pasuje do figury My śpimy pod cieniutką kołderką, ja w piżamce a i tak mam mokre :P Może one same się tak "nawilżają"?

Kuruj się i nie daj chorobie

Poznanianka drobinko Ty Skasowałam ale coś się popieprzyło przez to :P Dziwne bo tylko usunęłam terminy...eh

Pochwal się co Wam wyszło z filcu
Dziękuję Przed ciążą ważyłam 59kg, teraz waga już 70 pokazuje
A może one płaczą i ubolewają nad swoją wielkością

Ja śpię w ogóle nie przykryta cały czas, kołdrę tylko przy szyi mam
Stary 2015-09-08, 11:18   #1487
Dzika Ropucha
Zadomowienie

GG do Dzika Ropucha

Cytat:

Załącznik 6048254
Baardzo zgrabnie wyglądasz!!

Mi przyszedł regał z półkami i biało czarne łóżeczko co na all zamawiałam i wczoraj TŻ skręcił i postawiliśmy w naszym pokoju zobaczyć jak się pomieścimy. No ale jest ładnie. I dziś i wczoraj sprzątałam i robiłam porządki w półkach żeby małą pomieścić ze wszystkim.

Mi to brzuch często twardnieje i się spina... wieczorem najbardziej. Powiem w czw na wizycie o tym gin ale kiedyś mówiłam i było wszystko ok.

Dobrze, że ja nie wiem co tzn zgaga, cycki mi się nie pocą ale kropelki siary co noc mi jakieś lecą. Najbardziej to w nocy spać nie mogę przez ból bioder na jednym i drugim boku nie wygodnie.

12.03.2015 II Kreski
Dzika Ropucha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 11:19   #1488
poznanianka1990
Zakorzenienie

srebrna_smuga, póki co jeszcze nic nie zrobiliśmy, ale planujemy m.in. coś takiego: https://www.google.pl/search?q=dekor...MK6f2JE2TVM%3A

A z terminarzem wszystko jest ok Ja w razie "w" zostawiłam link w drugim poście

Agusiek89, śliczny brzuszek

Dziś mam zajęcia ze szkoły rodzenia, już się nie mogę doczekać Będzie temat o pakowaniu torby do szpitala

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-09-08, 11:22   #1489
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dzika Ropucha Pokaż wiadomość
Baardzo zgrabnie wyglądasz!!

Mi przyszedł regał z półkami i biało czarne łóżeczko co na all zamawiałam i wczoraj TŻ skręcił i postawiliśmy w naszym pokoju zobaczyć jak się pomieścimy. No ale jest ładnie. I dziś i wczoraj sprzątałam i robiłam porządki w półkach żeby małą pomieścić ze wszystkim.

Mi to brzuch często twardnieje i się spina... wieczorem najbardziej. Powiem w czw na wizycie o tym gin ale kiedyś mówiłam i było wszystko ok.

Dobrze, że ja nie wiem co tzn zgaga, cycki mi się nie pocą ale kropelki siary co noc mi jakieś lecą. Najbardziej to w nocy spać nie mogę przez ból bioder na jednym i drugim boku nie wygodnie.
Dziękuję

Mam dokładnie ten sam problem. Moje spanie to stękanie przy każdym obrocie. A i kaszlę też często leżąc bo dusi mnie, aż przepona mnie boli jak chcę wziąć większy oddech
Stary 2015-09-08, 11:40   #1490
poznanianka1990
Zakorzenienie

Ja na szczęście nie mam takich dolegliwości. Czasem mnie cycki bolą, ale ostatnio rzadziej, a jak już zaczną to ból szybko przechodzi. Za to często mam wieczorami zgagę I kompletnie już zgłupiałam jak Julka jest ułożona, bo kopie mnie w dolnej lewej części brzucha, ale tak mnie wczoraj uciskała pod żebrami... Bolał mnie przez to żołądek. Czyżby głowę mi wsadzała pod żebra?

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Edytowane przez poznanianka1990
Czas edycji: 2015-09-08 o 11:41
Stary 2015-09-08, 11:46   #1491
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
srebrna_smuga, póki co jeszcze nic nie zrobiliśmy, ale planujemy m.in. coś takiego: https://www.google.pl/search?q=dekor...MK6f2JE2TVM%3A

Dziś mam zajęcia ze szkoły rodzenia, już się nie mogę doczekać Będzie temat o pakowaniu torby do szpitala
Śliczna ta chmurka Szkoda, że ja nie mam aż takich zdolności :P Napisz potem co Wam mówili ciekawego

Miałam robić literki z filcu ale widzę, że nie będę musiała go szukać po znalazłam prostszy sposób No tak szyć to jeszcze potrafię i spróbuję Dam linka może któraś nabierze ochoty

https://www.youtube.com/watch?v=joMAl7bqBkg

Zuzia już na świecie

Stary 2015-09-08, 11:48   #1492
Dzika Ropucha
Zadomowienie

GG do Dzika Ropucha

Cytat:

A zdasz relację co tam ciekawego mówili na temat torby do szpitala? Będę wdzięczna
Nie wiem czy ktoś oprócz mnie nie chodzi do SR. U mnie jest przy szpitalu ale 6 spotkań po 3 godz w środę wieczorem a mi to totalnie nie pasuje i za długooo.. I nie chodzę - moje myślenie" i tak urodzę i godzę się z matką naturą i jej słucham. " Ale ja to ja zawsze mi się nic nie chce i luzacko podchodzę często..

12.03.2015 II Kreski
Dzika Ropucha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 11:51   #1493
india_love
Raczkowanie

Cytat:

Załącznik 6048254
Kochana ja wstaję z łóżka mokra jak mysz
Stary 2015-09-08, 12:17   #1494
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Kochana ja wstaję z łóżka mokra jak mysz
Aha to nie jestem sama. Mam nadzieję, że po porodzie to minie

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Dziewczyny czy macie zamiar ćwiczyć z piłką? Znalazłam fajny zestaw ćwiczeń, tu pierwsza część:
https://www.youtube.com/watch?v=SCBhh7vfB90

Dziś wypróbuję
Stary 2015-09-08, 12:20   #1495
fasterka90
Zadomowienie

iclosemyeyes ja też już się do niczego nie nadaje i czuje się jak leń. Tylko kawałek przejdę i brzuch się spina. Strasznie mi przy tym psa szkoda,wszystkie prawie sporty poszły w odstawke. Przez weekend teraz miałam jakiegoś powera ale np dziś wstałam,poszłam z psem,zjadłam śniadanie... I znów spałam aż do teraz. I z tz też dość podobną sytuację mam, też często po pracy jeszcze gdzieś wychodzi. Chociaż mi to zwykle nie przeszkadza.

Ja się już nie poce jak się te upały skończyły ale za to wczoraj i przedwczoraj mnie taka zgaga męczyła...

A jak nie głaszcze brzucha ale często na nim ręce kładę to też źle?

peachella zdrówka!
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 12:34   #1496
peachella
Rozeznanie

Leżę w łóżku i smarkam.... Źle się czuję ale spać mi się nie chce. Mała wariuje a ja jestem zła, że nie mogę dokończyć prasowania :-/ wkurza mnie takie bezproduktywne leżenie. Jestem na tel wiec Waszych zdjec nie widze :-/
peachella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 12:35   #1497
cynamon_
Zakorzenienie

Agusiek, ja mam zamiar na końcówce skakać na piłce syna! i kręcić bioderkami, co by pomóc małej wstawić się w kanał, moze wtedy porod będzie ciut łatwiejszy.
Stary 2015-09-08, 12:35   #1498
poznanianka1990
Zakorzenienie

Oczywiście, wieczorem napiszę co położna mówiła

To ja też dodam zdjęcia mojego brzucha - koniec 29 tygodnia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG1361.jpg (60,2 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG1366.jpg (53,3 KB, 26 załadowań)

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-09-08, 12:38   #1499
wonderka
Zadomowienie

Dziewczyny ale wy jesteście chudzinki. Ja to taka waga, w kierunku Baby Jagi , tylko takiej co już Małgosie zjadła

Odnośnie dziwnych odczuć, też czuję parcie na krocze, jeśli mam chodzony dzień bo wieczorem mam wrażenie, że mi coś się wysypie. I wieczorami to krocze bardzo mnie boli, dzień w dzień ostatnio, ciężko mi wstać a obrócić się w nocy na łóżku...ło mamo, jęczę okropnie. W czwartek mam wizytę u ginki to się zapytam, czy aż taki dyskomfort powinnam czuć.

Dzisiaj mam dentystę - czy ja muszę mieć od niego jakąś pieczątkę w mojej karcie ciąży?
Wieczorem jeszcze mam Pana od okien, bo chcę wymienić okno w sypialni a teściowie zaoferowali się zasponsorować w salonie więc się cieszę, tym bardziej, że mieszkam w kamienicy i mam te okna ogromne i muszę na wymiar zamawiać.

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Poznanianka fajna ta tunika z uśmiechem na brzuchu.
wonderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 12:49   #1500
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Agusiek, ja mam zamiar na końcówce skakać na piłce syna! i kręcić bioderkami, co by pomóc małej wstawić się w kanał, moze wtedy porod będzie ciut łatwiejszy.
Cytat:
Oczywiście, wieczorem napiszę co położna mówiła

To ja też dodam zdjęcia mojego brzucha - koniec 29 tygodnia
Właśnie co dają ćwiczenia na piłce przed porodem na porodówce? Przyspieszają poród też? Czy po prostu ułatwiają, zmniejszają ból?

Aale brzusio szkoda, że Julcia nie widzi tego uśmiechu na jej "domku"

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości