|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !
Cytat:
![]() Cytat:
Fajnie, że wam taki koszt odejdzie. W kamienicach wymiana okien napewno jest droga bo tam zawsze inne wymiary są. Te parcie na krocze też mam od czasu do czasu, ciekawe co Ci lekarka powie ![]() A to my <3 za nie całe 1,5 tyg. wchodzimy w 9 miesiąc
|
|
#1502 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !
Agusiek, ja tak skakalam na porodowce pod prysznicem, siła grawitacji chyba pomaga dzidziusiowi i przez to tez szyjka łatwiej się rozwiera, mnie to pomagało chociaż niewiem czy bardziej ta piłka czy strumień ciepłej wody na brzuszku, ale było łatwiej znieść skurcze
|
#1503 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
czyli teraz lepiej jeszcze nie skakać
|
|
|
#1504 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Agusiek, bardzo zgrabny brzuszek
![]() Cytat:
u mnie na szkole rodzenia nie było tematu torby na porodówkę, więc też chętnie poczytam co mówili u Ciebie. Chociaż to pewnie mocno zależy od szpitala też. Cytat:
Ja w dzień nie umiem spać niestety, a tak to by mi przynajmniej szybciej zleciał, a to snuję się po mieszkaniu i myślę o głupotach. A wyjścia męża trochę mnie smucą bo mam wrażenie, że zapomina w ogóle o mnie, nie proponuje żadnych fajnych wyjść - ogólnie koledzy to rozrywka, a ja rutyna życia i martwię się jak to będzie po porodzie, czy się zreflektuje i zajmie dzieckiem sam z siebie czy wybierze wyjścia... Cytat:
Cytat:
Ja już po wizycie, uczucia mam mieszane, to znaczy nic się w sumie nie dowiedziałam ciekawego, większość czasu spędzanego w gabinecie lekarka przepisywała wyniki ostatnich badań do karty ciąży. Miałam badanie na fotelu i szybkie usg (na tym usg nie mam żadnych pomiarów tylko widać pracę serca i ułożenie małej). Malutka ciągle miednicowo sobie siedzi, ale podobno przed 30. tygodniem to nie ma nawet co się martwić, bo dużo czasu i miejsca jeszcze ma na obrót. Wszystko ok, dostałam l4 na miesiąc.
|
|
|
#1505 |
|
Zakorzenienie
|
Skakać to niewiem ale kręcić bioderkami czy jakieś tam drobne rozciaganie ciała chyba nie powinno zaszkodzić chociaż ekspertem nie jestem
|
#1506 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
trochę lżej w lędźwiach w końcu...
|
|
|
#1507 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
No i super, że wszystko dobrze i mały już taki spory ![]() Cytat:
Wczoraj mnie to zeschizowało bo serio miałam wrażenie jakby wody mi miały odejść ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pisałyście jeszcze o dolegliwościach ciążowych. Mnie też mega wkurza to że coraz ciężej mi się oddycha plus drętwienie o którym pisała Srebrna_Smuga - ech :/ I jeszcze mam wrażenie, że cycki mi oklapły. Ostatnio czuję się kompletnie nieatrakcyjna. Ciągle te same ciuchy, chodzę jak wielorybo-pingwin i te cycki oklapnięte - super ![]() My dalej czekamy na mebelki, bo niby wszystko było dostępne tylko na szafę jeszcze trzeba czekać. I tak dzisiaj załapałam, że meble mają przyjść w przyszłym tygodniu, a Tż wyjeżdża służbowo na cały przyszły tydzień. Mebelki mają przyjść kurierem a kurier podwiezie je pod blok i sama sobie radź potem. Będę musiała się z Tż naradzić co z tym zrobić ![]() Udało mi się wczoraj dorwać te cotton balls z biedry - niebiesko biało ![]() Aha i dzisiaj na tvp2 o 22.55 nowy cykl dokumentalny "moje 600 gramów szczęścia" o wcześniakach. Nie wiem jak Wy, ale ja zamierzam oglądać. Pewnie się rozkleję na maxa. |
|||||||
|
|
|
#1508 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Poziomkowa89 dzięki za rady co do koszuli
monic167 super ściąga dzięki ja mam większość kosmetyków właśnie z tych polecanych ![]() aczkolwiek z niektórymi propozycjami się nie zgadzam porównując składy np. według mnie o wiele lepiej wypada oliwka hipp niż babydream, krem na zimno i wiatr z babydream też mnie średnio przekonuje jeśli chodzi o skład ![]() Chusteczki z babydream są troszkę za suche, ja znalazłam z tesco (ale trzeba uważać bo są różne rodzaje i składami niektórych można się przerazić!), zobaczymy jak się sprawdzą ![]() Cytat:
![]() termin mamy podobny a Twój chłopak o ponad pół kilo większy od Lilki super zdjęcia, u mnie to 4d nie było aż tak wyraźne, ale mała nie chciała współpracować, spała i ssała kciuka a w dodatku przytulała się do łożyska ![]() Cytat:
Co do literek, to też doszłam do wniosku, że zrobię je sama. Mąż przyniósł mi z pracy jakąś płytę, ale strasznie ciężko się z niej wycina te literki, planowałam pomalować je później farbami akrylowymi i przykleić na taśmę dwustronną do ściany, ale znowu zastanawiam się, czy taśma wytrzyma i literki nie odpadną razem z tynkiem Fajny pomysł wrzuciła któraś z dziewczyn z tą chmurką z filcu, myślę że coś takiego niekoniecznie z filcu udałoby mi się uszyćCytat:
normalnie by mnie to nie martwiło, ale mam nadzieję, że przy tej cukrzycy małej nic przez to nie będzie i bierze sobie od mamy to co potrzebne.Co do poziomu wód, ja nie India, ale napiszę jak było u mnie- zapytałam lekarza na tych prenatalnych jak z poziomem wód, zaczął się podśmiewywać, nie wiem co w tym pytaniu było śmiesznego i coś pomierzył i na wyniku napisał, że w normie, ale ile dokładnie ich jest to nie wiem...Cytat:
![]() Cytat:
Co do wyjść z kolegami to mój ostatnimi czasy co tydzień umawia się z kolegą na wyjścia, czasem się wkurzam, chociaż właściwie nie mam o co, bo zawsze chce mnie ciągnąć ze sobą, a poza tym myślę sobie, że to taka forma odreagowania jeszcze zanim pojawi się dziecko chce nadrobić spotkania hehe super zgrabny brzuszek ![]() fajny brzusio nasza chudzinko wątkowa ![]() Cytat:
Co do dentysty, ja byłam na początku ciąży i zapomniałam w ogóle o tej pieczątce w karcie ciąży, myślę że to nie jest aż tak ważne ![]() My zamówiliśmy wczoraj wózek i teraz uwaga - czas oczekiwania od 5-7 tygodni za późno się za to zabraliśmy...I jeszcze z ciekawostek, gdyby kogoś interesowało ile kosztuje wyprawka, podliczyłam wszystkie nasze koszty, łącznie z lekami, ciuszkami, artykułami higienicznymi, wiadomo mebelki, wózek, fotelik itd. i wyszło mi ponad 7tys. !!! Srebrna smugo malutki masz brzusio, ja mam trochę większy od Ciebie
Edytowane przez olilina Czas edycji: 2015-09-08 o 13:30 |
||||||
|
|
|
#1509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gdzie ta dzidzia Ci się tam mieści
|
|
#1510 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chętnie bym obejrzała, ale raczej nie dotrwam do tej godziny, może w vod tvp będzie to obejrzę w necie jutro
|
|
|
#1511 |
|
Zadomowienie
|
iclosemyeyes no mój przynajmniej mówi, że wychodzi teraz bo potem już nie będzie... Kolegę który już ma 3letniego dzieciaka a ciągle imprezie krytykuje dość dobitnie więc mam nadzieję że sam tak nie będzie robił. Pozatym on głównie wychodzi na rower,piłkę itp,kiedyś razem żyliśmy trochę aktywnie,teraz ja już nie daje rady...
srebrna_smuga i Poznanianka ale macie zgrabne brzuszki, takie piłeczki
|
|
#1512 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Noo ładna kwota, a po porodzie jeszcze na szczepionki i pampersy od groma kasy
|
|
|
#1513 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja nie glaskam brzucha. Jakos nie lubie takiego glaskania :P Troche masuje przy wcieraniu olejku po kapieli ale mam nadzieje ze nie przyspieszy akcji. Bede sciskac nogi
![]() ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- A wy to chudzinki jestescie. Az depresja czlowieka dopada. Mi.z poprzednirj ciazy jeszcze 10kg zostalo a w tej mam 4-5kg na plusie. Ale ja wtedy przytylam az 20kg! Musze teraz wziac sie za siebie. Moze przy dwojce bedzie mi latwiej bo nie posiedze na dupsku ![]() ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- A zgage mam okrutna... Tylko rennie mnie ratuje, cos okropnego! |
|
|
|
#1514 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny
![]() Wieczorem będę znów na komputerze to obejrzę fotki ![]() Ja wczoraj wieczorem czułam takie kłucie, podobne do kłucia jajnika podczas owulacji. Trochę się wystraszyłam, ale mała się ruszała, a to kłucie po jakimś czasie na szczęście przeszło. Czy Wy też przy szybszym/dłuższym chodzeniu macie kolkę? Mnie często łapie i do tego jeszcze jak dużo chodzę to brzuch twardnieje.
|
#1515 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1516 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym wyjścia co tydzień przeżyła, ale mój w tym tygodniu już 3 wieczory sobie zaplanował z kolegami + podejrzewam, że jeszcze w piątek pójdzie na mecz swojej ulubionej drużyny więc chyba trochę przegięcie... czy przesadzam?aha my wózka nie zamówiliśmy jeszcze, brawo my może jutro uda mi się go obczaić na żywo i sobie zamówię, żeby nie było przypału, że dziecko bez wózka zostanie ![]() a co do wydatków, to ja liczyłam ok 5,5 tys, więc troszkę mniej, ciekawe co u was tak podbija koszty. I to też już liczę wszystko z tym, że niektórych rzeczy nie kupuję np komody, bo już jakąś mamy a na nową miejsca nie ma. Cytat:
)... Ja też nie nadążam za tym co robi teraz, na przykład na ściankę wspinaczkową bym nie poszła, ale z drugeij strony mówiłam, że chcę iść do kina, to cisza
|
|
|
#1517 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny
olilina dzięki Co ma być to będzie i musimy czekać Najważniejsze żeby dzieciaczki były zdrowe a w jaki sposób do nas wyjdą to już nie ważne Co do literek to klej montażowy da radę, gorzej tylko będzie potem do odkleić :PStrasznie długo trzeba będzie czekać na ten wózek i żeby nie było jakiś problemów.Ojej...ja nawet nie liczyłam ile kasy poszło, na szczęście nie odczuliśmy tego bardzo bo kupowaliśmy w każdym miesiącu coś no a na koniec poszła cała gruszka Co do wód płodowych to jakiś dziwny ten lekarz :/ Przecież to też jest bardzo ważne, jak wód jest za mało to jest to bardzo niebezpieczne dla maluszka...:| JoyceSky to oddychanie jest najgorsze, masz rację nijak się można ułożyć żeby było dobrze :/ I najgorzej bo jak się nie da leżeć to się wstaje ale siedzieć też za długo się nie da...Pociesze Cię, mnie też cycki opadły na boki, chodze ciągle w tym samym i jeszcze nudzi mnie sprzątanie codziennie to samo...Już tyle przeszłyśmy, to jeszcze trzeba zacisnąć zęby i byle do końca ![]() Te cotton ballsy są super, co prawda nie tak jak oryginał ale za taką kasę to warto Też chcę oglądać ten dokument, mam nadzieję że nie usnę przed :X
Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko Zuzia już na świecie Edytowane przez srebrna_smuga Czas edycji: 2015-09-08 o 14:20 |
|
|
|
#1518 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś wypatrzyłam w gazetce Biedronki, że od przyszłego poniedziałku będzie taka jakby komoda na kółkach z pojemnikami. Ja takie dwa pojemniki już kupiłam, ale ta komoda byłaby chyba lepsza, właśnie na kosmetyki, pieluszki. Postawiłabym ją między komoda z ciuszkami a lozeczkiem (na łóżeczku będzie przewijak). Tylko mąż by musiał w poniedziałek rano przed pracą już w Biedronce być.
|
#1519 |
|
Rozeznanie
|
JoyceSky - tak sobie właśnie mówie, że mam prawo leżeć i nic nie robić.
W ogóle to usnęłam na godzinę. Obudziłam się cała mokra. Jakie dawkowanie tego paracetamolu zalecacie? 1 tabletka co 4 h? W ulotce jest do 8 na dobę ale nie chce przesadzić. Co do programu " Moje 600 gramów szczęścia" na TVP2 to ustawiłam nagrywanie całej serii, bo troche pozno leci. Ale będę oglądać, może podpatrze cos ogolnie o szpitalu bo mam zamiar tam rodzić. ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- I 19. 09 są dni otwarte więc się przejdziemy. A Wy idzieciecie na jakieś dni otwarte do szpitali? |
|
|
|
#1520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1521 |
|
Zadomowienie
|
Srebrna_smuga jaki 9 miesiąc! Ło jej, zgrabny masz ten brzuszek i chyba rekord wątku pobiłaś, ja bym dała, że 6 góra!
|
|
|
|
#1522 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a nie prawie 9![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja też stękam przy obracaniu. Mąż na to, że ,,co tak jęczę,, a mi się nóż w kieszeni wtedy otwiera
|
|
|
#1523 |
|
Zadomowienie
|
A tak przy okazji, to mi biust nic nie urósł, obwód też nie. Ale ja to mam kawał cyca, więc jakoś specjalnie nie płaczę z tego powodu.
Nie mam też jakiś dolegliwości specjalnych z piersiami, pierwszy trymestr owszem, były nadwrażliwe, teraz to jest ok. Mam nadzieję,że ta moja mleczna fabryka podoła! |
|
|
|
#1524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja mam niewielki, 65C. Mam nadzieję, że będę mogła karmić piersią...
|
|
#1525 |
|
Zadomowienie
|
iclosemyeyes a meczu nie możecie oglądać razem? Mój jest wręcz fanatykiem Realu Madryt i przez 3 lata związku znam się na piłce nożnej lepiej niż niejeden facet
w domu mamy pościel, ręczniki,kubki,kufle itd jego ulubionej drużyny i teraz każdy mecz jest wspólnym rodzinnym świętem
|
|
#1526 |
|
Przyczajenie
|
Peachella to może sie spotkamy na Ujastku bo ja juz zdecydowałam ze tam rodze
a termin mam na 20.11 ale myślę ze chyba to później nastąpi
|
|
|
|
#1527 |
|
Zadomowienie
|
Co wy dziewczyny,wielkość biustu nie świadczy o tym czy będziemy mógłby karmić piersią czy nie! W takim przypadku ja już bym musiała robić zapasy mm! Gruczołów mlecznych mamy wszystkie tyle samo,taką samą powierzchnię zajmują,tylko niektóre mają więcej tkanki tłuszczowej! 65c to mały biust?! Zazdroszczę takiego,dla mnie to już duży
|
|
#1528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- srebrna_smuga, ale masz miniaturkę, no szok zazdroszczę, ja już się toczę jak kulka
|
|
#1529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak to na mecze też chodziłam i trochę się orientowałam w ekstraklasie a mała pewnie będzie miała śpioszki w barwy klubowe ![]() ja znalazłam na stronie 1 szpitala, kiedy organizują dni otwarte, do pozostałych 2 zadzwonię się dowiedzieć jak to wygląda, bo na stronach nie mogę się doszukać konkretnego info.
|
|
|
#1530 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
My też po mojej wizycie pojedziemy szpital obejrzeć I wtedy podejmę decyzje. Lecę obiad uszykować bo tż zaraz wróci a ja dzisiaj mam kompletnego lenia...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:38.

Ja w dzień nie umiem spać niestety, a tak to by mi przynajmniej szybciej zleciał, a to snuję się po mieszkaniu i myślę o głupotach. A wyjścia męża trochę mnie smucą bo mam wrażenie, że zapomina w ogóle o mnie, nie proponuje żadnych fajnych wyjść - ogólnie koledzy to rozrywka, a ja rutyna życia
i martwię się jak to będzie po porodzie, czy się zreflektuje i zajmie dzieckiem sam z siebie czy wybierze wyjścia...

plus drętwienie o którym pisała Srebrna_Smuga - ech :/ I jeszcze mam wrażenie, że cycki mi oklapły. Ostatnio czuję się kompletnie nieatrakcyjna. Ciągle te same ciuchy, chodzę jak wielorybo-pingwin i te cycki oklapnięte - super 

A wyglądamy tak:
za późno się za to zabraliśmy...
Nasz ślub 16.08.2014
Co ma być to będzie i musimy czekać
i żeby nie było jakiś problemów.