- My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 ! - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-08, 12:50   #1501
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Oczywiście, wieczorem napiszę co położna mówiła

To ja też dodam zdjęcia mojego brzucha - koniec 29 tygodnia
Piękny brzuszek, kuleczka

Cytat:
Napisane przez wonderka Pokaż wiadomość
Dziewczyny ale wy jesteście chudzinki. Ja to taka waga, w kierunku Baby Jagi , tylko takiej co już Małgosie zjadła

Odnośnie dziwnych odczuć, też czuję parcie na krocze, jeśli mam chodzony dzień bo wieczorem mam wrażenie, że mi coś się wysypie. I wieczorami to krocze bardzo mnie boli, dzień w dzień ostatnio, ciężko mi wstać a obrócić się w nocy na łóżku...ło mamo, jęczę okropnie. W czwartek mam wizytę u ginki to się zapytam, czy aż taki dyskomfort powinnam czuć.

Dzisiaj mam dentystę - czy ja muszę mieć od niego jakąś pieczątkę w mojej karcie ciąży?
Wieczorem jeszcze mam Pana od okien, bo chcę wymienić okno w sypialni a teściowie zaoferowali się zasponsorować w salonie więc się cieszę, tym bardziej, że mieszkam w kamienicy i mam te okna ogromne i muszę na wymiar zamawiać.
Jeśli masz w książeczce miejsce to może wpisać Fajnie, że wam taki koszt odejdzie. W kamienicach wymiana okien napewno jest droga bo tam zawsze inne wymiary są. Te parcie na krocze też mam od czasu do czasu, ciekawe co Ci lekarka powie

A to my <3 za nie całe 1,5 tyg. wchodzimy w 9 miesiąc Cieżko sobie zrobić już zdjęcie haha
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20150908_124029.jpg (37,4 KB, 45 załadowań)

Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko 
Zuzia już na świecie

srebrna_smuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 12:55   #1502
cynamon_
Zakorzenienie

Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

Agusiek, ja tak skakalam na porodowce pod prysznicem, siła grawitacji chyba pomaga dzidziusiowi i przez to tez szyjka łatwiej się rozwiera, mnie to pomagało chociaż niewiem czy bardziej ta piłka czy strumień ciepłej wody na brzuszku, ale było łatwiej znieść skurcze
Stary 2015-09-08, 13:00   #1503
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez srebrna_smuga Pokaż wiadomość
Piękny brzuszek, kuleczka

Jeśli masz w książeczce miejsce to może wpisać Fajnie, że wam taki koszt odejdzie. W kamienicach wymiana okien napewno jest droga bo tam zawsze inne wymiary są. Te parcie na krocze też mam od czasu do czasu, ciekawe co Ci lekarka powie

A to my <3 za nie całe 1,5 tyg. wchodzimy w 9 miesiąc Cieżko sobie zrobić już zdjęcie haha
Rzeczywiście nieduży brzuszek jak na 8 miesiąc Jak Zuza się tam mieści hi hi
Cytat:
Napisane przez cynamon_ Pokaż wiadomość
Agusiek, ja tak skakalam na porodowce pod prysznicem, siła grawitacji chyba pomaga dzidziusiowi i przez to tez szyjka łatwiej się rozwiera, mnie to pomagało chociaż niewiem czy bardziej ta piłka czy strumień ciepłej wody na brzuszku, ale było łatwiej znieść skurcze
Rozumiem czyli teraz lepiej jeszcze nie skakać
Stary 2015-09-08, 13:08   #1504
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Agusiek, bardzo zgrabny brzuszek
Cytat:

ale piłeczka słodka

u mnie na szkole rodzenia nie było tematu torby na porodówkę, więc też chętnie poczytam co mówili u Ciebie. Chociaż to pewnie mocno zależy od szpitala też.
Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość
iclosemyeyes ja też już się do niczego nie nadaje i czuje się jak leń. Tylko kawałek przejdę i brzuch się spina. Strasznie mi przy tym psa szkoda,wszystkie prawie sporty poszły w odstawke. Przez weekend teraz miałam jakiegoś powera ale np dziś wstałam,poszłam z psem,zjadłam śniadanie... I znów spałam aż do teraz. I z tz też dość podobną sytuację mam, też często po pracy jeszcze gdzieś wychodzi. Chociaż mi to zwykle nie przeszkadza.
to mamy to samo z tym spinaniem... teraz wróciłam z przychodni i brzuch mega twardy Ja w dzień nie umiem spać niestety, a tak to by mi przynajmniej szybciej zleciał, a to snuję się po mieszkaniu i myślę o głupotach. A wyjścia męża trochę mnie smucą bo mam wrażenie, że zapomina w ogóle o mnie, nie proponuje żadnych fajnych wyjść - ogólnie koledzy to rozrywka, a ja rutyna życia i martwię się jak to będzie po porodzie, czy się zreflektuje i zajmie dzieckiem sam z siebie czy wybierze wyjścia...

Cytat:
Napisane przez Agusiek89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy macie zamiar ćwiczyć z piłką? Znalazłam fajny zestaw ćwiczeń, tu pierwsza część:
https://www.youtube.com/watch?v=SCBhh7vfB90

Dziś wypróbuję
Ja bym poćwiczyła jakbym miała piłkę
Cytat:
zgrabniutko

Ja już po wizycie, uczucia mam mieszane, to znaczy nic się w sumie nie dowiedziałam ciekawego, większość czasu spędzanego w gabinecie lekarka przepisywała wyniki ostatnich badań do karty ciąży. Miałam badanie na fotelu i szybkie usg (na tym usg nie mam żadnych pomiarów tylko widać pracę serca i ułożenie małej). Malutka ciągle miednicowo sobie siedzi, ale podobno przed 30. tygodniem to nie ma nawet co się martwić, bo dużo czasu i miejsca jeszcze ma na obrót. Wszystko ok, dostałam l4 na miesiąc.
Stary 2015-09-08, 13:09   #1505
cynamon_
Zakorzenienie

Skakać to niewiem ale kręcić bioderkami czy jakieś tam drobne rozciaganie ciała chyba nie powinno zaszkodzić chociaż ekspertem nie jestem
Stary 2015-09-08, 13:14   #1506
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
Agusiek, bardzo zgrabny brzuszek
ale piłeczka słodka

u mnie na szkole rodzenia nie było tematu torby na porodówkę, więc też chętnie poczytam co mówili u Ciebie. Chociaż to pewnie mocno zależy od szpitala też.

to mamy to samo z tym spinaniem... teraz wróciłam z przychodni i brzuch mega twardy Ja w dzień nie umiem spać niestety, a tak to by mi przynajmniej szybciej zleciał, a to snuję się po mieszkaniu i myślę o głupotach. A wyjścia męża trochę mnie smucą bo mam wrażenie, że zapomina w ogóle o mnie, nie proponuje żadnych fajnych wyjść - ogólnie koledzy to rozrywka, a ja rutyna życia i martwię się jak to będzie po porodzie, czy się zreflektuje i zajmie dzieckiem sam z siebie czy wybierze wyjścia...

Ja bym poćwiczyła jakbym miała piłkę

zgrabniutko

Ja już po wizycie, uczucia mam mieszane, to znaczy nic się w sumie nie dowiedziałam ciekawego, większość czasu spędzanego w gabinecie lekarka przepisywała wyniki ostatnich badań do karty ciąży. Miałam badanie na fotelu i szybkie usg (na tym usg nie mam żadnych pomiarów tylko widać pracę serca i ułożenie małej). Malutka ciągle miednicowo sobie siedzi, ale podobno przed 30. tygodniem to nie ma nawet co się martwić, bo dużo czasu i miejsca jeszcze ma na obrót. Wszystko ok, dostałam l4 na miesiąc.
Dziękuję

Cytat:
Skakać to niewiem ale kręcić bioderkami czy jakieś tam drobne rozciaganie ciała chyba nie powinno zaszkodzić chociaż ekspertem nie jestem
No właśnie zrobiłam te ćwiczenia z filmiku i fajnie się czuję trochę lżej w lędźwiach w końcu...
Stary 2015-09-08, 13:15   #1507
JoyceSky
Zadomowienie

GG do JoyceSky

Cytat:
Napisane przez monic167 Pokaż wiadomość
1.płyn do kąpieli -
1. Rossmann: Babydream:Pielęgnacyjny płyn do kąpieli
2. Rossmann, Babydream Extrasensitive, Öl-Bad
3. Rossmann: Babydream: Wasch und Duschcreme
4. Rossmann: Babydream: Uniwersalny żel do mycia
5. Rossmann: Babydream Natural: Pflegebad mit Calendula
6. Rossmann: Babydream Natural: Waschbalsam mit Calendula
7. HIPP Babysanft: Pielegnacyjny Płyn do Kapiel

2szampon- HiPP Babysanft, Szampon dla dzieci , Rossmann, Babydream, Shampoo,

3.olejek na ciemieniuchę -wystarczy oliwka/ ew. olejek arganowy/

4.pieluchy-Najlepiej żeby pieluszki:

a)☠☠nie były nasączane zapachem czy innymi dobrociami typy wyciąg z rumianku, aloesu itp...☠- wierzcie mi siki niemowlaka nie śmierdzą nie wiadomo jak, żeby aż trzeba było maskować ich zapach, a zapachu kupy nie zamaskuj nic

b)☠posiadały jak najmniej, a najlepiej wcale kolorowych wzorków☠- prawda jest taka, że dziecko i tak tych wzorków nie widzi. Pielucha jest do załatwiania swoich potrzeb, a nie do podziwiania.

c)☠najlepiej gdyby nie były wybielane chlorem☠- każda dodatkowa chemia stykająca się ze skóra dziecka nie jest mu potrzebna.☠

Przy niemowlaku zmienia się na tyle często pieluchę, że nie musi być ona super, extra chłonna. Im mniej chłonna pielucha tym mniej chemicznego absorbera ma w sobie.☠

5.chusteczki nawilżane- Babydream, Calendula, chusteczki pielęgnacyjne, nawilżane Rosmann

6.krem na zimno i wiatr- HiPP, Babysanft, Krem ochronny na wiatr i niepogodę ,lub Rossmann
Babydream, Baby Wind- und Wettercreme (Krem chroniący przed zimnem i wiatrem)
na silne mrozy krem bez wody- NIVEA Baby, Krem na każdą pogodę

7.oliwka-Hipp BabySanf z ekologicznym olejkiem migdałowym BIO ,Oliwka pielęgnacyjna HiPP Babysanft, Rossmann, Babydream Oliwka, Pflegeol Olejek z witaminą E

8.balsam-Rossmann Babydream: Lotion do ciała

9.proszek do prania/płyn

1. Dzidziuś płatki mydlane
2. Jelp color żel ,Miocare
3. Bambinex Ultra Nappy Care, Bonini Baby Płyn
4. Concentrino, Biały jeleń do białego , Dzidziuś płyn do prania, Dzidziuś biel ,
Dzidziuś płyn do prania, Ludwik Baby Care, Lovela do białego mleczko, Biały Jeleń płyn, Jelp color soft, Jelp fresh soft,
Dzięki za listę. Na pewno mi się przyda

Cytat:
Napisane przez karoseria Pokaż wiadomość
Ja mialam porod kleszczowy a bskurcze trwaly prawie 3 doby. Mozecie sie domyslac ze szycia tez byly. Ale mnie akurat dziwi ze wszystkie prawie chcecie sn. Raczej podziwiam wlasciwie bo ja przy pierwszym porodzie, nawet nie majac swoich doswiadczen chcialam cc. Dla mnie to straszne ze dziecko przechodzibtamtedy... Problemy ktore pozniej wystepuja vardzo czesto, takue czysto fizjologiczne i ogolnie cala akcja porodowa.. Straszne. I mimo ze nastawialam sie dobrze wszystkie najgorsze scenariusze sie sprawdzily :P Mialam moze pecha ale pomijajac to ta cesarka mimo nawet dluzszej rekonwalescencji jest dla mnie wielka ulga. A poza tym wszystkie dziewczyny ktore mualy cc sa zadowolone ze tak wyszlo a z sn no coz... Roznie :P Tak czy siak, nie boicie sie o swoje Krychy?

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Ja wiem ze to nie kwestia preferencji tylko wskazan ale ja akurat pytam o preferencje bo przeciez tak czy owak mozna je miec przeciez i nikt tego nie zabroni.
Ja ogólnie jestem nastawiona na sn, ale nie ukrywam, że cc momentami wydaje mi się lepszym wyjściem. I nie mówię o tym, że "bożena" będzie nieuszkodzona tylko właśnie bardziej o dziecku. Ja nie wiem czy takie mam szczęście, ale co chwilę natrafiam na historie kompilakcji przy sn, a to dziecko pępowiną owinięte i tętno zanikało a to coś innego, a za to jak słucham o cc to dziecko rach ciach wyciągnięte i już. Wiem, że dla dziecka lepiej jak przechodzi przez kanał rodny - mniejszy szok i o tym staram się myśleć i jeszcze o tym, że bardzo zależy mi na kontakcie skóra do skóry a po cc to zapomnij. Niemniej jednak najbardziej stresuję się żeby z dzieckiem było wszystko ok.

Cytat:
Napisane przez india_love Pokaż wiadomość
Dzień dobry z rana
Wczorajsza wizyta z USG bardzo udana. Okazało się, że Sambor w ciągu tygodnia obrócił się dwa razy i znów jest główką do dołu. Choć dziś w nocy tak kopał i uciskał mi wnętrzności, że pewnie znowu fiknąłMały waży już 2100 kg a lekarz był pod wrażeniem jego genitaliów:,, państwo zobaczą jakie ładne jajeczka,, No i jest dwa tygodnie większy niż wynika to z OM. A na fotach chyba w nosie dłubał
Jakie piękne zdjęcia! Ja mam w czwartek 3 prenatalne i się zastanawiałam czy dopłacić 80zł za 4D, ale chyba Twoje zdjęcia mnie przekonały No i super, że wszystko dobrze i mały już taki spory

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość

tak btw dziewczyny czujecie czasem ucisk "między nogami" taki jakby się już coś wypychało ? ja tak czasem czuję, mam takie wrażenie jakby dziecko naciskało mi tam i wydaje mi się że zaraz wyjdzie no a podobno ulozenie miednicowe jest póki co dzieciaka ;P
No właśnie ja mam tak ostatnio jak chodzę nawet po sklepie, ale mi dochodzi jeszcze jeszcze takie kłucie albo w cewce moczowej albo to szyjka bo nie wiem Wczoraj mnie to zeschizowało bo serio miałam wrażenie jakby wody mi miały odejść

Cytat:
Napisane przez peachella Pokaż wiadomość
Leżę w łóżku i smarkam.... Źle się czuję ale spać mi się nie chce. Mała wariuje a ja jestem zła, że nie mogę dokończyć prasowania :-/ wkurza mnie takie bezproduktywne leżenie. Jestem na tel wiec Waszych zdjec nie widze :-/
Biedaczka. Kuruj się i ani mi się waż mieć jakieś wyrzuty, że nie prasujesz albo nie jesteś aktywna. Jesteś w 8 miesiącu i jesteś chora - masz prawo odpoczywać w łóżku

Cytat:

Ale super bluzka

Cytat:
Dziewczyny ale wy jesteście chudzinki. Ja to taka waga, w kierunku Baby Jagi , tylko takiej co już Małgosie zjadła
Hahaha, to jedziemy na jednym wózku

Pisałyście jeszcze o dolegliwościach ciążowych. Mnie też mega wkurza to że coraz ciężej mi się oddycha Złe ułożenie na kanapie i już nie mogę normalnego głebokiego oddechu wziąć plus drętwienie o którym pisała Srebrna_Smuga - ech :/ I jeszcze mam wrażenie, że cycki mi oklapły. Ostatnio czuję się kompletnie nieatrakcyjna. Ciągle te same ciuchy, chodzę jak wielorybo-pingwin i te cycki oklapnięte - super

My dalej czekamy na mebelki, bo niby wszystko było dostępne tylko na szafę jeszcze trzeba czekać. I tak dzisiaj załapałam, że meble mają przyjść w przyszłym tygodniu, a Tż wyjeżdża służbowo na cały przyszły tydzień. Mebelki mają przyjść kurierem a kurier podwiezie je pod blok i sama sobie radź potem. Będę musiała się z Tż naradzić co z tym zrobić

Udało mi się wczoraj dorwać te cotton balls z biedry - niebiesko biało Tżowi się mega spodobały i będą super pasować do pokoiku małej

Aha i dzisiaj na tvp2 o 22.55 nowy cykl dokumentalny "moje 600 gramów szczęścia" o wcześniakach. Nie wiem jak Wy, ale ja zamierzam oglądać. Pewnie się rozkleję na maxa.

http://www.maxmodels.pl/joycesky.html
JoyceSky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 13:20   #1508
olilina
Zakorzenienie

Poziomkowa89 dzięki za rady co do koszuli

monic167 super ściąga dzięki
ja mam większość kosmetyków właśnie z tych polecanych
aczkolwiek z niektórymi propozycjami się nie zgadzam porównując składy np. według mnie o wiele lepiej wypada oliwka hipp niż babydream, krem na zimno i wiatr z babydream też mnie średnio przekonuje jeśli chodzi o skład
Chusteczki z babydream są troszkę za suche, ja znalazłam z tesco (ale trzeba uważać bo są różne rodzaje i składami niektórych można się przerazić!), zobaczymy jak się sprawdzą

Cytat:
Dzień dobry z rana
Wczorajsza wizyta z USG bardzo udana. Okazało się, że Sambor w ciągu tygodnia obrócił się dwa razy i znów jest główką do dołu. Choć dziś w nocy tak kopał i uciskał mi wnętrzności, że pewnie znowu fiknąłMały waży już 2100 kg a lekarz był pod wrażeniem jego genitaliów:,, państwo zobaczą jakie ładne jajeczka,, No i jest dwa tygodnie większy niż wynika to z OM. A na fotach chyba w nosie dłubał
India gratuluję wizyty i pokaźnej wagi
termin mamy podobny a Twój chłopak o ponad pół kilo większy od Lilki super zdjęcia, u mnie to 4d nie było aż tak wyraźne, ale mała nie chciała współpracować, spała i ssała kciuka a w dodatku przytulała się do łożyska

Cytat:
W dodatku dalej czuję, że główkę ma u góry albo w poprzek leży, nogami jak mnie kopnie w pęcherz to aż wyje z bólu A najgorzej jak nisko to prąd przechodzi aż po łechtaczce i jest to nie do wytrzymania...Widzę, że rozmawiałyście o tym położeniu...ja już nie wiem w co wierzyć, myślę tak na logikę i pisałam o tym że jak brzuszek mały a wód do porodu jest coraz mniej to i szansa na przekręcenia się dziecka się zmniejsza. Zobaczę w przyszły wtorek czy moja zdąży...

No i postanowiłam, że literki z imieniem zrobię sama Kupię filc dekoracyjny i spróbuję. Torbę będę pakowała do szpitala lada dzień Cieszę się z pogody bo to jest taka moja pogoda mimo, że rano było tylko 7 stopni
Srebrna smugo nie przejmuj się jeszcze tak ułożeniem małej, jeszcze ma czas. Moja jest dobrze ułożona, ale ja wychodzę z założenia, że przecież też może jeszcze fiknąć, będziemy się martwić około 36 tygodnia, tak myślę

Co do literek, to też doszłam do wniosku, że zrobię je sama.
Mąż przyniósł mi z pracy jakąś płytę, ale strasznie ciężko się z niej wycina te literki, planowałam pomalować je później farbami akrylowymi i przykleić na taśmę dwustronną do ściany, ale znowu zastanawiam się, czy taśma wytrzyma i literki nie odpadną razem z tynkiem Fajny pomysł wrzuciła któraś z dziewczyn z tą chmurką z filcu, myślę że coś takiego niekoniecznie z filcu udałoby mi się uszyć

Cytat:
Dziewczyny a ile ważycie już? Właśnie stanęłam na wadze po śniadaniu i pokazuje 60kg, wczoraj w przychodni pani pielęgniarka myślała że jestem w 6 miesiącu ciąży

O i mam pytanie India jakie masz afi? Sprawdzał Ci lekarz może?
Ja w ciąży przytyłam w sumie 8kg i od ponad miesiąca przez tą dietę waga stoi w miejscu normalnie by mnie to nie martwiło, ale mam nadzieję, że przy tej cukrzycy małej nic przez to nie będzie i bierze sobie od mamy to co potrzebne.
Co do poziomu wód, ja nie India, ale napiszę jak było u mnie- zapytałam lekarza na tych prenatalnych jak z poziomem wód, zaczął się podśmiewywać, nie wiem co w tym pytaniu było śmiesznego i coś pomierzył i na wyniku napisał, że w normie, ale ile dokładnie ich jest to nie wiem...

Cytat:
Dziewczyny słyszałyście może, że w ciąży nie można głaskać się po brzuchu bo to wywołuje skurcze macicy? Jak byłam na IP to lekarz ochrzanił mnie, że tak robię i że kobiety same sobie tak fundują problemy. I teraz już zgłupiałam bo te głaskanie to odruch, który ciężko kontrolować
też tak słyszałam, ale czasem ciężko się powstrzymać, co prawda staram się nie głaskać brzucha, ale dotykać owszem

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
ja właśnie po byle wysiłku mam to spinanie, nawet jak za szybko idę a jak czytam, że wy tutaj takie aktywne, wszystko same robicie, a niektóre jeszcze pracują (podziwiam!) to mi głupio i czuję się jak leń najgorszy

też mnie takie rozkminy łapią, co to będzie, jak będzie z wychowaniem, w ogóle tyle wątpliwości mam a jeszcze mąż nie pomaga, bo ciągle go nie ma - wiadomo, że do pracy chodzić musi, ale poza nią wymyśla sobie co 2 dzień jakieś wyjścia z kolegami... a ja siedzę sama i się smucę
Mnie się też brzuch spina i mimo, że miałam okres wzmożonej aktywności to teraz nie za dużo mogę robić bo czuję ten brzuch.
Co do wyjść z kolegami to mój ostatnimi czasy co tydzień umawia się z kolegą na wyjścia, czasem się wkurzam, chociaż właściwie nie mam o co, bo zawsze chce mnie ciągnąć ze sobą, a poza tym myślę sobie, że to taka forma odreagowania jeszcze zanim pojawi się dziecko chce nadrobić spotkania hehe

Cytat:
Napisane przez Agusiek89 Pokaż wiadomość
U mnie w okolicy pępka już 96 cm A wyglądamy tak:
super zgrabny brzuszek

Cytat:
fajny brzusio nasza chudzinko wątkowa

Cytat:
Odnośnie dziwnych odczuć, też czuję parcie na krocze, jeśli mam chodzony dzień bo wieczorem mam wrażenie, że mi coś się wysypie. I wieczorami to krocze bardzo mnie boli, dzień w dzień ostatnio, ciężko mi wstać a obrócić się w nocy na łóżku...ło mamo, jęczę okropnie. W czwartek mam wizytę u ginki to się zapytam, czy aż taki dyskomfort powinnam czuć.

Dzisiaj mam dentystę - czy ja muszę mieć od niego jakąś pieczątkę w mojej karcie ciąży?
Wieczorem jeszcze mam Pana od okien, bo chcę wymienić okno w sypialni a teściowie zaoferowali się zasponsorować w salonie więc się cieszę, tym bardziej, że mieszkam w kamienicy i mam te okna ogromne i muszę na wymiar zamawiać.[COLOR="Silver"
ja też jęczę i stękam przy obracaniu się z boku na bok w nocy. Takie "uroki".
Co do dentysty, ja byłam na początku ciąży i zapomniałam w ogóle o tej pieczątce w karcie ciąży, myślę że to nie jest aż tak ważne

My zamówiliśmy wczoraj wózek i teraz uwaga - czas oczekiwania od 5-7 tygodni za późno się za to zabraliśmy...

I jeszcze z ciekawostek, gdyby kogoś interesowało ile kosztuje wyprawka, podliczyłam wszystkie nasze koszty, łącznie z lekami, ciuszkami, artykułami higienicznymi, wiadomo mebelki, wózek, fotelik itd. i wyszło mi ponad 7tys. !!!

Srebrna smugo malutki masz brzusio, ja mam trochę większy od Ciebie

Edytowane przez olilina
Czas edycji: 2015-09-08 o 13:30
olilina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 13:23   #1509
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:

Bardzo zgrabny masz ten brzuszek gdzie ta dzidzia Ci się tam mieści
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 13:23   #1510
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez JoyceSky Pokaż wiadomość
Dzięki za listę. Na pewno mi się przyda

Ja ogólnie jestem nastawiona na sn, ale nie ukrywam, że cc momentami wydaje mi się lepszym wyjściem. I nie mówię o tym, że "bożena" będzie nieuszkodzona tylko właśnie bardziej o dziecku. Ja nie wiem czy takie mam szczęście, ale co chwilę natrafiam na historie kompilakcji przy sn, a to dziecko pępowiną owinięte i tętno zanikało a to coś innego, a za to jak słucham o cc to dziecko rach ciach wyciągnięte i już. Wiem, że dla dziecka lepiej jak przechodzi przez kanał rodny - mniejszy szok i o tym staram się myśleć i jeszcze o tym, że bardzo zależy mi na kontakcie skóra do skóry a po cc to zapomnij. Niemniej jednak najbardziej stresuję się żeby z dzieckiem było wszystko ok.

Jakie piękne zdjęcia! Ja mam w czwartek 3 prenatalne i się zastanawiałam czy dopłacić 80zł za 4D, ale chyba Twoje zdjęcia mnie przekonały No i super, że wszystko dobrze i mały już taki spory

No właśnie ja mam tak ostatnio jak chodzę nawet po sklepie, ale mi dochodzi jeszcze jeszcze takie kłucie albo w cewce moczowej albo to szyjka bo nie wiem Wczoraj mnie to zeschizowało bo serio miałam wrażenie jakby wody mi miały odejść

Biedaczka. Kuruj się i ani mi się waż mieć jakieś wyrzuty, że nie prasujesz albo nie jesteś aktywna. Jesteś w 8 miesiącu i jesteś chora - masz prawo odpoczywać w łóżku

Ale super bluzka

Hahaha, to jedziemy na jednym wózku

Pisałyście jeszcze o dolegliwościach ciążowych. Mnie też mega wkurza to że coraz ciężej mi się oddycha Złe ułożenie na kanapie i już nie mogę normalnego głebokiego oddechu wziąć plus drętwienie o którym pisała Srebrna_Smuga - ech :/ I jeszcze mam wrażenie, że cycki mi oklapły. Ostatnio czuję się kompletnie nieatrakcyjna. Ciągle te same ciuchy, chodzę jak wielorybo-pingwin i te cycki oklapnięte - super

My dalej czekamy na mebelki, bo niby wszystko było dostępne tylko na szafę jeszcze trzeba czekać. I tak dzisiaj załapałam, że meble mają przyjść w przyszłym tygodniu, a Tż wyjeżdża służbowo na cały przyszły tydzień. Mebelki mają przyjść kurierem a kurier podwiezie je pod blok i sama sobie radź potem. Będę musiała się z Tż naradzić co z tym zrobić

Udało mi się wczoraj dorwać te cotton balls z biedry - niebiesko biało Tżowi się mega spodobały i będą super pasować do pokoiku małej

Aha i dzisiaj na tvp2 o 22.55 nowy cykl dokumentalny "moje 600 gramów szczęścia" o wcześniakach. Nie wiem jak Wy, ale ja zamierzam oglądać. Pewnie się rozkleję na maxa.
U mnie też cycki trochę spadły w dół niestety...

Chętnie bym obejrzała, ale raczej nie dotrwam do tej godziny, może w vod tvp będzie to obejrzę w necie jutro
Stary 2015-09-08, 13:27   #1511
fasterka90
Zadomowienie

iclosemyeyes no mój przynajmniej mówi, że wychodzi teraz bo potem już nie będzie... Kolegę który już ma 3letniego dzieciaka a ciągle imprezie krytykuje dość dobitnie więc mam nadzieję że sam tak nie będzie robił. Pozatym on głównie wychodzi na rower,piłkę itp,kiedyś razem żyliśmy trochę aktywnie,teraz ja już nie daje rady...

srebrna_smuga i Poznanianka ale macie zgrabne brzuszki, takie piłeczki
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 13:27   #1512
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez olilina Pokaż wiadomość
Poziomkowa89 dzięki za rady co do koszuli

monic167 super ściąga dzięki
ja mam większość kosmetyków właśnie z tych polecanych
aczkolwiek z niektórymi propozycjami się nie zgadzam porównując składy np. według mnie o wiele lepiej wypada oliwka hipp niż babydream, krem na zimno i wiatr z babydream też mnie średnio przekonuje jeśli chodzi o skład
Chusteczki z babydream są troszkę za suche, ja znalazłam z tesco (ale trzeba uważać bo są różne rodzaje i składami niektórych można się przerazić!), zobaczymy jak się sprawdzą

termin mamy podobny a Twój chłopak o ponad pół kilo większy od Lilki super zdjęcia, u mnie to 4d nie było aż tak wyraźne, ale mała nie chciała współpracować, spała i ssała kciuka a w dodatku przytulała się do łożyska

Srebrna smugo nie przejmuj się jeszcze tak ułożeniem małej, jeszcze ma czas. Moja jest dobrze ułożona, ale ja wychodzę z założenia, że przecież też może jeszcze fiknąć, będziemy się martwić około 36 tygodnia, tak myślę

Co do literek, to też doszłam do wniosku, że zrobię je sama.
Mąż przyniósł mi z pracy jakąś płytę, ale strasznie ciężko się z niej wycina te literki, planowałam pomalować je później farbami akrylowymi i przykleić na taśmę dwustronną do ściany, ale znowu zastanawiam się, czy taśma wytrzyma i literki nie odpadną razem z tynkiem Fajny pomysł wrzuciła któraś z dziewczyn z tą chmurką z filcu, myślę że coś takiego niekoniecznie z filcu udałoby mi się uszyć

Ja w ciąży przytyłam w sumie 8kg i od ponad miesiąca przez tą dietę waga stoi w miejscu normalnie by mnie to nie martwiło, ale mam nadzieję, że przy tej cukrzycy małej nic przez to nie będzie i bierze sobie od mamy to co potrzebne.
Co do poziomu wód, ja nie India, ale napiszę jak było u mnie- zapytałam lekarza na tych prenatalnych jak z poziomem wód, zaczął się podśmiewywać, nie wiem co w tym pytaniu było śmiesznego i coś pomierzył i na wyniku napisał, że w normie, ale ile dokładnie ich jest to nie wiem...

też tak słyszałam, ale czasem ciężko się powstrzymać, co prawda staram się nie głaskać brzucha, ale dotykać owszem

Mnie się też brzuch spina i mimo, że miałam okres wzmożonej aktywności to teraz nie za dużo mogę robić bo czuję ten brzuch.
Co do wyjść z kolegami to mój ostatnimi czasy co tydzień umawia się z kolegą na wyjścia, czasem się wkurzam, chociaż właściwie nie mam o co, bo zawsze chce mnie ciągnąć ze sobą, a poza tym myślę sobie, że to taka forma odreagowania jeszcze zanim pojawi się dziecko chce nadrobić spotkania hehe

super zgrabny brzuszek

fajny brzusio nasza chudzinko wątkowa

Co do dentysty, ja byłam na początku ciąży i zapomniałam w ogóle o tej pieczątce w karcie ciąży, myślę że to nie jest aż tak ważne

My zamówiliśmy wczoraj wózek i teraz uwaga - czas oczekiwania od 5-7 tygodni za późno się za to zabraliśmy...

I jeszcze z ciekawostek, gdyby kogoś interesowało ile kosztuje wyprawka, podliczyłam wszystkie nasze koszty, łącznie z lekami, ciuszkami, artykułami higienicznymi, wiadomo mebelki, wózek, fotelik itd. i wyszło mi ponad 7tys. !!!
Dziękuję

Noo ładna kwota, a po porodzie jeszcze na szczepionki i pampersy od groma kasy
Stary 2015-09-08, 13:40   #1513
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Ja nie glaskam brzucha. Jakos nie lubie takiego glaskania :P Troche masuje przy wcieraniu olejku po kapieli ale mam nadzieje ze nie przyspieszy akcji. Bede sciskac nogi

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

A wy to chudzinki jestescie. Az depresja czlowieka dopada. Mi.z poprzednirj ciazy jeszcze 10kg zostalo a w tej mam 4-5kg na plusie. Ale ja wtedy przytylam az 20kg! Musze teraz wziac sie za siebie. Moze przy dwojce bedzie mi latwiej bo nie posiedze na dupsku

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

A zgage mam okrutna... Tylko rennie mnie ratuje, cos okropnego!
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 13:42   #1514
poznanianka1990
Zakorzenienie

Dziękuję dziewczyny Tunikę dostałam od mamy, ale jakiś rok temu. Ale teraz na brzuchu wygląda o wiele lepiej

Wieczorem będę znów na komputerze to obejrzę fotki

Ja wczoraj wieczorem czułam takie kłucie, podobne do kłucia jajnika podczas owulacji. Trochę się wystraszyłam, ale mała się ruszała, a to kłucie po jakimś czasie na szczęście przeszło.
Czy Wy też przy szybszym/dłuższym chodzeniu macie kolkę? Mnie często łapie i do tego jeszcze jak dużo chodzę to brzuch twardnieje.

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 13:50   #1515
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuję dziewczyny Tunikę dostałam od mamy, ale jakiś rok temu. Ale teraz na brzuchu wygląda o wiele lepiej

Wieczorem będę znów na komputerze to obejrzę fotki

Ja wczoraj wieczorem czułam takie kłucie, podobne do kłucia jajnika podczas owulacji. Trochę się wystraszyłam, ale mała się ruszała, a to kłucie po jakimś czasie na szczęście przeszło.
Czy Wy też przy szybszym/dłuższym chodzeniu macie kolkę? Mnie często łapie i do tego jeszcze jak dużo chodzę to brzuch twardnieje.
O to to dokładnie tak mam
Stary 2015-09-08, 14:09   #1516
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:

poziom wód mierzą na III Usg?

ja bym wyjścia co tydzień przeżyła, ale mój w tym tygodniu już 3 wieczory sobie zaplanował z kolegami + podejrzewam, że jeszcze w piątek pójdzie na mecz swojej ulubionej drużyny więc chyba trochę przegięcie... czy przesadzam?

aha my wózka nie zamówiliśmy jeszcze, brawo my może jutro uda mi się go obczaić na żywo i sobie zamówię, żeby nie było przypału, że dziecko bez wózka zostanie

a co do wydatków, to ja liczyłam ok 5,5 tys, więc troszkę mniej, ciekawe co u was tak podbija koszty. I to też już liczę wszystko z tym, że niektórych rzeczy nie kupuję np komody, bo już jakąś mamy a na nową miejsca nie ma.

Cytat:
iclosemyeyes no mój przynajmniej mówi, że wychodzi teraz bo potem już nie będzie... Kolegę który już ma 3letniego dzieciaka a ciągle imprezie krytykuje dość dobitnie więc mam nadzieję że sam tak nie będzie robił. Pozatym on głównie wychodzi na rower,piłkę itp,kiedyś razem żyliśmy trochę aktywnie,teraz ja już nie daje rady...
to fajnie, że przynajmniej masz jasną sytuację, ja się nawet nie chcę pytać, co mój myśli o przyszłości żeby się nie wkurzać myślę, że to może być spowodowane trochę tym, że on nie ma ani jednego kolegi który ma dziecko (nie ma nawet kolegi, który miałby żonę czy wieloletnią partnerkę z którą mieszka )... Ja też nie nadążam za tym co robi teraz, na przykład na ściankę wspinaczkową bym nie poszła, ale z drugeij strony mówiłam, że chcę iść do kina, to cisza
Stary 2015-09-08, 14:16   #1517
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Dzięki dziewczyny Dla mnie ten brzuszek jest za duży bo ledwo z nim ogarniam a tu jeszcze trochę trzeba przechodzić :O

olilina dzięki Co ma być to będzie i musimy czekać Najważniejsze żeby dzieciaczki były zdrowe a w jaki sposób do nas wyjdą to już nie ważne Co do literek to klej montażowy da radę, gorzej tylko będzie potem do odkleić :P
Strasznie długo trzeba będzie czekać na ten wózek Oby zdążył dotrzeć i żeby nie było jakiś problemów.

Ojej...ja nawet nie liczyłam ile kasy poszło, na szczęście nie odczuliśmy tego bardzo bo kupowaliśmy w każdym miesiącu coś no a na koniec poszła cała gruszka

Co do wód płodowych to jakiś dziwny ten lekarz :/ Przecież to też jest bardzo ważne, jak wód jest za mało to jest to bardzo niebezpieczne dla maluszka...:|

JoyceSky to oddychanie jest najgorsze, masz rację nijak się można ułożyć żeby było dobrze :/ I najgorzej bo jak się nie da leżeć to się wstaje ale siedzieć też za długo się nie da...Pociesze Cię, mnie też cycki opadły na boki, chodze ciągle w tym samym i jeszcze nudzi mnie sprzątanie codziennie to samo...Już tyle przeszłyśmy, to jeszcze trzeba zacisnąć zęby i byle do końca

Te cotton ballsy są super, co prawda nie tak jak oryginał ale za taką kasę to warto

Też chcę oglądać ten dokument, mam nadzieję że nie usnę przed :X

Zuzia już na świecie

Edytowane przez srebrna_smuga
Czas edycji: 2015-09-08 o 14:20
Stary 2015-09-08, 14:21   #1518
poznanianka1990
Zakorzenienie

Ja dziś wypatrzyłam w gazetce Biedronki, że od przyszłego poniedziałku będzie taka jakby komoda na kółkach z pojemnikami. Ja takie dwa pojemniki już kupiłam, ale ta komoda byłaby chyba lepsza, właśnie na kosmetyki, pieluszki. Postawiłabym ją między komoda z ciuszkami a lozeczkiem (na łóżeczku będzie przewijak). Tylko mąż by musiał w poniedziałek rano przed pracą już w Biedronce być.

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-09-08, 14:26   #1519
peachella
Rozeznanie

JoyceSky - tak sobie właśnie mówie, że mam prawo leżeć i nic nie robić.

W ogóle to usnęłam na godzinę. Obudziłam się cała mokra. Jakie dawkowanie tego paracetamolu zalecacie? 1 tabletka co 4 h? W ulotce jest do 8 na dobę ale nie chce przesadzić.

Co do programu " Moje 600 gramów szczęścia" na TVP2 to ustawiłam nagrywanie całej serii, bo troche pozno leci.
Ale będę oglądać, może podpatrze cos ogolnie o szpitalu bo mam zamiar tam rodzić.

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

I 19. 09 są dni otwarte więc się przejdziemy. A Wy idzieciecie na jakieś dni otwarte do szpitali?
peachella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 14:31   #1520
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
I 19. 09 są dni otwarte więc się przejdziemy. A Wy idzieciecie na jakieś dni otwarte do szpitali?
ja chcę iść do Kopernika, Narutowicza i Siemiradzkiego (chyba ), muszę się dowiedzieć kiedy mają te dni otwarte. A Ty idziesz tylko do Ujastek czy jeszcze gdzieś?
Stary 2015-09-08, 14:52   #1521
wonderka
Zadomowienie

Srebrna_smuga jaki 9 miesiąc! Ło jej, zgrabny masz ten brzuszek i chyba rekord wątku pobiłaś, ja bym dała, że 6 góra!
wonderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 14:52   #1522
india_love
Raczkowanie

Cytat:

Ja bym Ci dała wczesny 6 miesiąca nie prawie 9

Cytat:
Napisane przez JoyceSky Pokaż wiadomość

Pisałyście jeszcze o dolegliwościach ciążowych. Mnie też mega wkurza to że coraz ciężej mi się oddycha Złe ułożenie na kanapie i już nie mogę normalnego głebokiego oddechu wziąć plus drętwienie o którym pisała Srebrna_Smuga - ech :/ I jeszcze mam wrażenie, że cycki mi oklapły. Ostatnio czuję się kompletnie nieatrakcyjna. Ciągle te same ciuchy, chodzę jak wielorybo-pingwin...
Dzieki mały spory bo ciągle coś jem i powstrzymać się nie mogę
Cytat:

Dzięki. Mamusia dzięki synusiowi ma wilczy apetyt

Ja też stękam przy obracaniu. Mąż na to, że ,,co tak jęczę,, a mi się nóż w kieszeni wtedy otwiera
Stary 2015-09-08, 14:54   #1523
wonderka
Zadomowienie

A tak przy okazji, to mi biust nic nie urósł, obwód też nie. Ale ja to mam kawał cyca, więc jakoś specjalnie nie płaczę z tego powodu.
Nie mam też jakiś dolegliwości specjalnych z piersiami, pierwszy trymestr owszem, były nadwrażliwe, teraz to jest ok. Mam nadzieję,że ta moja mleczna fabryka podoła!
wonderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 15:00   #1524
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
A tak przy okazji, to mi biust nic nie urósł, obwód też nie. Ale ja to mam kawał cyca, więc jakoś specjalnie nie płaczę z tego powodu.
Nie mam też jakiś dolegliwości specjalnych z piersiami, pierwszy trymestr owszem, były nadwrażliwe, teraz to jest ok. Mam nadzieję,że ta moja mleczna fabryka podoła!
Mi też nie urósł Ale ja mam niewielki, 65C. Mam nadzieję, że będę mogła karmić piersią...

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-09-08, 15:12   #1525
fasterka90
Zadomowienie

iclosemyeyes a meczu nie możecie oglądać razem? Mój jest wręcz fanatykiem Realu Madryt i przez 3 lata związku znam się na piłce nożnej lepiej niż niejeden facet w domu mamy pościel, ręczniki,kubki,kufle itd jego ulubionej drużyny i teraz każdy mecz jest wspólnym rodzinnym świętem
Stary 2015-09-08, 15:13   #1526
Gabi_88
Przyczajenie

Peachella to może sie spotkamy na Ujastku bo ja juz zdecydowałam ze tam rodzea termin mam na 20.11 ale myślę ze chyba to później nastąpi
Gabi_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 15:16   #1527
fasterka90
Zadomowienie

Co wy dziewczyny,wielkość biustu nie świadczy o tym czy będziemy mógłby karmić piersią czy nie! W takim przypadku ja już bym musiała robić zapasy mm! Gruczołów mlecznych mamy wszystkie tyle samo,taką samą powierzchnię zajmują,tylko niektóre mają więcej tkanki tłuszczowej! 65c to mały biust?! Zazdroszczę takiego,dla mnie to już duży
Stary 2015-09-08, 15:19   #1528
cynamon_
Zakorzenienie

Cytat:
JoyceSky - tak sobie właśnie mówie, że mam prawo leżeć i nic nie robić.

W ogóle to usnęłam na godzinę. Obudziłam się cała mokra. Jakie dawkowanie tego paracetamolu zalecacie? 1 tabletka co 4 h? W ulotce jest do 8 na dobę ale nie chce przesadzić.

Co do programu " Moje 600 gramów szczęścia" na TVP2 to ustawiłam nagrywanie całej serii, bo troche pozno leci.
Ale będę oglądać, może podpatrze cos ogolnie o szpitalu bo mam zamiar tam rodzić.

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

My wybieramy się 23.09 do szpitala, ale u nas trzeba było zadzwonić i poprostu się umówić a i mamy być bez dziecka, także musze kombinować komu małego sprzedać

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

srebrna_smuga, ale masz miniaturkę, no szok zazdroszczę, ja już się toczę jak kulka
Stary 2015-09-08, 15:29   #1529
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
iclosemyeyes a meczu nie możecie oglądać razem? Mój jest wręcz fanatykiem Realu Madryt i przez 3 lata związku znam się na piłce nożnej lepiej niż niejeden facet w domu mamy pościel, ręczniki,kubki,kufle itd jego ulubionej drużyny i teraz każdy mecz jest wspólnym rodzinnym świętem
on jak coś by szedł na mecz na stadion, ostatnio mnie nie chciał wziąć na derby bo się trochę bał (krakowskie derby to nie przelewki ), więc nie wiem czy teraz mi zaproponuje a tak to na mecze też chodziłam i trochę się orientowałam w ekstraklasie a mała pewnie będzie miała śpioszki w barwy klubowe
Cytat:
My wybieramy się 23.09 do szpitala, ale u nas trzeba było zadzwonić i poprostu się umówić a i mamy być bez dziecka, także musze kombinować komu małego sprzedać
ja znalazłam na stronie 1 szpitala, kiedy organizują dni otwarte, do pozostałych 2 zadzwonię się dowiedzieć jak to wygląda, bo na stronach nie mogę się doszukać konkretnego info.
Stary 2015-09-08, 15:41   #1530
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
Srebrna_smuga jaki 9 miesiąc! Ło jej, zgrabny masz ten brzuszek i chyba rekord wątku pobiłaś, ja bym dała, że 6 góra!
Cytat:

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

srebrna_smuga, ale masz miniaturkę, no szok zazdroszczę, ja już się toczę jak kulka
Ekhm...dzięki xD Czyli pielęgniarka miała prawo wczoraj być zaskoczona, że jestem miesiąc przed porodem :X Napewno nadrobię jeszcze bo ciagnie mnie brzuszek na boki jak cholerka.

My też po mojej wizycie pojedziemy szpital obejrzeć I wtedy podejmę decyzje.

Lecę obiad uszykować bo tż zaraz wróci a ja dzisiaj mam kompletnego lenia...

Zuzia już na świecie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości