|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !
Cytat:
![]() Co do tych wyjść, to faktycznie nie ciekawie, to ja się denerwuję jak raz w tygodniu wychodzi, a co dopiero gdyby większość czasu spędzał poza domem. Ale też różowo nie jest, bo mój z kolei nawet jak jest w domu to większą część czasu spędza na laptopie. O dzieciach praktycznie nic nie czyta, interesuje się o tyle o ile ja coś zarządzę itd. a czasu coraz mniej. Co do kosztów to mnie np. za same leki, które muszę brać wyszło ok. 800 zł. Cytat:
A wózek mam nadzieję, że dotrze bez żadnych dodatkowych problemów, bo jeszcze chcę środek zdążyć poprać ![]() My też mieliśmy wydatki rozłożone w czasie, ale teraz wszystko (no prawie wszystko, bo jeszcze parę rzeczy zostało) podsumowałam ![]() Ja nie idę, bo chodzę do szkoły rodzenia do szpitala, gdzie chcę rodzić. Na pierwszych zajęciach mieliśmy już zwiedzanie porodówki
Edytowane przez olilina Czas edycji: 2015-09-08 o 16:01 |
||
|
|
|
#1532 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !
Cytat:
Cytat:
ja mam na 9. 11 ale mam przeczucie, ze wczesniej urodze, nie wiem czemu tak mi tez polozna u lekarza powiedziala, ale wiadomo, ze to juz od dziecka zalezy.Cytat:
|
|||
|
|
|
#1533 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja na zwiedzanie nie ide bo rodze w tym samym co poprzednio.
|
|
|
|
#1534 |
|
Zadomowienie
|
U nas tylko w jednym szpitalu jest takie zorganizowane zwiedzanie i to w tym, w którym napewno rodzic nie chce -chyba że miałabym planowane cc to wtedy chyba właśnie tam. W pozostałych trzeba dzwonić i pytać czy mają czas oprowadzić. Najbardziej chciałabym rodzic w szpitalu pod Wrocławiem, tam gdzie pracuje położna z którą mam sr, tz marudzi że tak "daleko"...
|
|
#1535 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dopiero się dziś umówiłam na za 2 tygodnie.mój też o dziecku raczej sam nie poczyta ehh dobra już nie będę więcej pisać, bo nie chcę mu złej reklamy robić zobaczymy jak wyjdzie z tymi wyjściami, może się w czas zreflektuje i zrezygnuje albo mnie gdzieś zabierze w ramach rekompensaty ![]() a to leki faktycznie kosztowne, ja tyle co brałam suplementy. Cytat:
![]() Karoseria, no to jesteś w najlepszej sytuacji, bo już masz sprawdzoną porodówkę ![]() Fasterka, a daleko ten szpital jest od was? trochę rozumiem Twojego TŻ, dla mnie też odległość jest istotna, bo nie chciałabym spędzić godziny czasu w samochodzie w skurczach
Edytowane przez Iclosemyeyes Czas edycji: 2015-09-08 o 16:35 |
||
|
|
|
#1536 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1537 |
|
Wtajemniczenie
|
Peachella wcale nie dziwna. Przeciez bedziesz rodzic pierwszy raz, a w dodatku kazdy ma jakies inne doswiadczenia albo inne opowiesci slyszal i w inne historie wierzy wiec nie wiadomo czym sie sugerowac
A i tak bedzie co ma byc.
|
|
|
|
#1538 |
|
Zadomowienie
|
Kobietki dziadek mój już działa i robi łóżeczko
przednia barierke już widziałam i stąd moje pytanie, jakie macie wymiary łóżeczek, bo moje będzie 140x70 czyli te większe. I barierka strasznie długa mi się wydawała.
|
|
#1539 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja sama kupuje bugaboo cameleona3,tyle że sprowadzam z UK, za cene 400funtów, w PL używki tego modelu są jeszcze cholernie drogie.India-współczuję zgagi,tez miałam ostatnio, może drugi raz w życiu i żadna przyjemność a foty z usg super Srebrna_smuga- ja mam jakies 7kg na plusie, jestem w 30TC, ważę 58kg z groszem. widzę teraz fotę- jeny jak zgrabnie wyglądasz w tym bliskim juz 9tym mc <szczęka w dół> ![]() Cynamon-poleż w łóżku ,zaaplikuj czosnek, on najlepszy na chorobę a jak nie przejdzie za 2-3 dni to lepiej idź do lekarza :tuli: Lexie-propos h&m to ja dzisiaj zrobiłam zakupy życia wzielam 2-dwupaki biustonoszy do karmienia,każdy za 40zł (sztuka wychdzi 20zł) , plus jeden lepszy lekko usztywniany za 30zł prawie ze szczęścia padłam przy kasie jak kupowałam dobra, żeby nie było pochwalę się, to moje łupy z wczoraj i dziś :
|
|
#1540 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- " tu o" mialo byc ;-) |
|
|
|
|
#1541 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pojechałam dzisiaj na zakupy i w smyku i h&m widziałam takie fajne kombinezony z misia albo takie grubsze dresowe po przecenie, no ale nie było rozmiaru. No to mówię podjadę do innego ch, napalona pojechałam i dupa, nic nie kupiłam odebrałam jedynie zamówienie ze smyka i w auchanie kupiłam dwa bodziaki i skarpetki.
|
|
#1543 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1544 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
400Funtow za wozek to sporo, a to caly 3 w 1 bugaboo? A nie, wcale nie drogo 400, juz sprawdzilam Sorry
Edytowane przez karoseria Czas edycji: 2015-09-08 o 17:34 |
|
|
|
|
#1545 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tak,3w1 ja sie zakochałam w tej przytulance-pozytywce, jest diabelnie mięciutka
|
|
#1546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1547 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie wróciliśmy ze szkoły rodzenia. I teraz wysłuchuje od męża jakie to niby pierdoły położna mówi na temat szpitali i ich zaopatrzenia oraz planu porodu
Wszystko co trzeba spakować do torby oraz plan porodu jutro nam położna na e-maile wyśle, wtedy Wam tu wrzucę Bo dziś tylko tak skrótowo notowałam.A Julka miała czkawke i mi tak brzuch falował, że powstrzymywałam się od śmiechu O tu: http://www.biedronka.pl/pl/press,id,...mowym-porzadku , strona 2- komoda Ribbon lub My Style ---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- Jeszcze w czasie trwania zajęć dzwoniła do mnie babka z recepcji ginekologa. Już myślałam, że chcą mi wizytę przełożyć Ale na szczęście nie, wręcz przeciwnie - mam być 20 minut wcześniej
Nasz ślub 16.08.2014 2740g 52 cm Edytowane przez poznanianka1990 Czas edycji: 2015-09-08 o 21:33 |
|
|
|
#1548 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() srebrna_smuga, teraz widzę Twoją fotkę - jaki zgrabny brzusio! No ja bym dała max 6 miesiąc
|
|
#1549 |
|
Rozeznanie
|
Witam się i ja po długim dniu. Objeździliśmy dzisiaj kilka sklepów z wózkami i raczej na 100% jestem zdecydowana na Adamex Barletta. Niestety nigdzie go nie znaleźliśmy, były tylko Galactic, Pajero i Joger, ale wszystkie trzy bardzo nam się spodobały. Galactic ma trochę skomplikowane wypinanie gondoli, ale Barletta ma mieć takie proste jak Pajero. Uparłam się na ten model, bo podoba mi się tapicerka pikowana. Chociaż w jednym ze sklepów Pani namawiała nas na Camarelo Sevilla, przyznam szczerze, że jest strasznie lekki (aż nie wiem czy nie za lekki) i pewnie bym się na niego zdecydowała, gdyby tylko był model z białą ramą. Niestety te wózki mają tylko czarną ramę, więc dla mnie już odpadają. Oglądałam też Bebetto Silvia, ale jakiś taki mało zwrotny był dla mnie. Na wszystkie trzeba czekać ok 2tygodni, a na Barlette ok. miesiąca, bo mieli urlop i teraz ciężko im się wyrobić z zamówieniami. Co więcej Pani w sklepie bardzo polecała Adamexy, mówiła że w naszym mieście sprzedają się w szalonym tempie, także my chyba też go wybierzemy.
|
#1550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem z jakich okolic jesteś, ale w sklepie w ktorym zamawialiśmy akurat była barletta do obejrzenia. Myśmy ogólnie pajero wzdłuż i wszerz obejrzeli w smyku, może barlette też tam mają
|
|
|
|
|
#1551 |
|
Zadomowienie
|
Melduje się w nowym wątku (późno ale zawsze). Tytuł idealnie pasuje do sytuacji bo u mnie właśnie tak jest 😊 buziaki przesyłam wszystkim mamciom 😙
|
#1552 |
|
Zakorzenienie
|
Odzywam się po dłuższej przerwie
Co zajrzałam na forum, obok obiecywałam sobie, że PÓŹNIEJ COŚ NAPISZĘ. No więc PÓŹNIEJ nadeszło Mamy z mężem szalony tydzień i w końcu nie nadrobię poprzednich postów. Wrócę tylko do kota. Tak, chodzi na smyczy, ale ma też dni, gdy namiętnie przez blisko godzinę wącha 1 obszar Lokatorka się wyprowadziła i właśnie szykujemy się do przeprowadzki. Tzn. trzeba odświeżyć mieszkanie. Mąż ma ranne zmiany, w tym tygodniu czeka nas jutro ginekolog i odwiedziny naszego szpitala, a w piątek 2 zajęcia ze szkoły rodzenia. 1 zajęcia były bardzo fajne. Były rozmowy z dietetykiem i seksuologiem. Kulki waginalne i analne wiodły prym Babka tak to akcesoria zachwalała, że byłyśmy gotowe z miejsca się zaopatrzyć. Musiała dopiero wyjaśnić, że to po porodzie![]() Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka Edytowane przez limonka1983 Czas edycji: 2015-09-09 o 05:09 |
|
|
|
#1553 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Podczytuję Was na bieżąco, z odpisywaniem gorzej, bo korzystam z komórki. TŻ został slomianym wdowcem na kilka dni, a ja jestem na kursie doszkalajacym (jak dla mnie ostatni moment przed porodem). Bałam się trochę samodzielnego wyjazdu, ale jest wszystko ok. Limonka - wow, ekstremalne tematy
|
#1554 |
|
Wtajemniczenie
|
monic167 super te staniki i w takiej cenie :O! Ale Ci się udało
![]() Dzięki jeszcze raz dziewczyny za komplementy co do brzuszka Wczoraj już trzeci raz w Auchanie miałam sytuację przy kasie z pierwszeństwem, że kasjerka mnie przepraszała bo nie zauważyła że jestem w ciąży Przesada... I jeszcze stoimy, ona mnie kasuje a z tyłu facet z dzieckiem i kasjerka podo do niego "czy chce być pan obsługiwany poza kolejnością?" a mój Tż "ale to jest kasa z pierwszeństwem też dla kobiet w ciąży" a kasjerka patrzy na mnie i "przepraszam bardzo, nie zauważyłam " I jeszcze nie miałam jak obejrzeć tego dokumentu 600gr szczęścia bo na wieczór miałam skurcze jak na okres. Pierwszy raz się tak bałam...Wzięłam nospę, położyłam się i jakby nie przeszło to mieliśmy dzisiaj jechać na ip. Na szczęście jest ok, im dalej tym większy stres i strach Jeden plus, że udało mi się wczoraj kupić filc, tasiemkę i będę szyć
|
#1555 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny niezłe łupy
![]() Cytat:
A co do tego nowego dokumentu "Moje 600 g szczęścia" to ja też nie oglądałam, ale znalazłam link online, więc w ciągu dnia obejrzę i wstawiam Wam:http://www.ipla.tv/Moje-600-gramow-s...-1/vod-6350806
|
|
|
#1556 |
|
Konto usunięte
|
I ja też się wczoraj wystarczylam, jak odbieralam córkę ze szkoły tez mnie taki ból złapał jak na okres od krzyża i dołem brzucha lekkie skurcze, wzięłam w domu nospe i się położyłam ale przy wstawianie nawet do łazienki to brzuch mi się strasznie napinal. Teraz też mam właśnie iść do szkoły z moją panną i już mnie krzyż boli, pewnie znowu wezmę nospe. Zauważyłam że jak się troszkę poruszam to tak się dzieje. A na leżenie narazie nie ma szans 😕
|
|
|
|
#1557 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1558 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1559 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Limonka, dzieje się u was a z tymi kulkami to faktycznie szał, jeszcze waginalne rozumiem ale analne też się przydają? Cornflower_girl, podziwiam, że Ci się chce doksztalcac teraz, ja bym się teraz nie umiała skoncentrować myslami tylko na pracy Srebrna_smugo, może tak się ustawilas że brzucha nie było widać z miejsca kasjerki, bo przecież ewidentnie jest na miejscu a te bóle to jak odczuwalas? W krzyżu taki ucisk? Ja oglądałam wczoraj ten dokument o wczesniakach, mało przyjemny widok patrzeć na te maluszki poklute i podłączone rurkami do sprzętów w ogóle trochę się zestresowalam, że nawet dziecko urodzone w 35 tc leżało w inkubatorze pod aparaturą, myślałam że takie dzieciątko już jest bardziej dojrzałe... Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1560 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zaraz sobie zobaczę Ten strach jest okropny i to czekanie na każdy ruch dzidziusia Można oszaleć...Cytat:
Ja już całkiem zapomniałam co to jest za ból...I jeszcze masz córeczkę przy której nie ma szans na leżenie heh...Oby to było tylko przejściowe bo nie chcę leżeć do końca ciąży
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:13.

więc chyba trochę przegięcie... czy przesadzam?
może jutro uda mi się go obczaić na żywo i sobie zamówię, żeby nie było przypału, że dziecko bez wózka zostanie 

Co ma być to będzie i musimy czekać
i żeby nie było jakiś problemów.

a foty z usg super 

Nasz ślub 16.08.2014
"
a z tymi kulkami to faktycznie szał, jeszcze waginalne rozumiem ale analne też się przydają?
a te bóle to jak odczuwalas? W krzyżu taki ucisk?
w ogóle trochę się zestresowalam, że nawet dziecko urodzone w 35 tc leżało w inkubatorze pod aparaturą, myślałam że takie dzieciątko już jest bardziej dojrzałe...
Zaraz sobie zobaczę