Mamusie styczniowe 2016, cz. III - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-09, 12:10   #3181
uaoo
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. III

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Ja już myślę, żeby obiad zamówić, bo przecież 2h temu zjadłam śniadanie (5 kromek!!) i już jestem głodna. chyba w okolicach 15 będę mieć drugi obiad, bo przecież nie wytrzymam. Taniej jest mnie teraz ubrać niż wyżywić
Mnie tak samo

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 12:12   #3182
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Dla mnie ostatnio fenomenalnym polaczeniem jest bulka z nutella do tego parowka na cieplo z musztarda.... Sasiedzi w czasie wyjazdu dziwnie na mnie patrzyli ;-) no i zurek moge jesc codziennie
Med, niezle Cie wzielo
Wyslane z Lumia920.
Też bym tak patrzyła

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
KINGA, mi naprawdę to słodkie spasowało[COLOR="Silver"]
Mi słodkie nie, rodzice przysłali ptasie mleczko niebieskie , które kocham miłością prawdziwą i co zjadłam chyba z 4 kawałki i się kiepsko czułam. Kiedyś maż marsa kupił, to pół zjadłam i mnie zamuliło. Nie słodkie nie dla mnie co mnie akurat bardzo cieszy. Jedynie chipsy paprykowe o to bym mogła jeść.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 12:15   #3183
bigcoffee
Raczkowanie

U mnie z apetytem to różnie bywa. Na pewno nie jem więcej niż przed ciążą. Teraz to również mało różnorodnie, bo mam trochę robotników do wyżywienia więc ma być tanio i szybko.
Specjalnych zachcianek nie zauważyłam.
bigcoffee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 12:19   #3184
Alii5
Raczkowanie

Cytat:
Macie zachciewajki czy dziwne polaczenia smakow?
Wczoraj jadłam śliwki z nutellą
A co do ilości, to co chwila coś jem, ale ja zawsze tak miałam. Teraz staram się więcej owoców jeść po prostu.
Alii5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 12:31   #3185
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Oj mi to apetyt niestety dopisuje cala ciaze :-/ caly czas cos podjadam. I najlepsze jest to ze nie przeszkadz mi zeby zjesc ciastko czy czekolade zaraz po pierogach z miesem. Ale na szczescie nie lacze dziwnych smakow razem

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 12:53   #3186
hariett
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
Ja mam niestety rozstepy ale to jeszcze z przed ciazy. Takze to sie nie liczy Nowych poki co nie widac no ale jak sie pojawia to trudno...
Ja też, nowych póki co nie widać. Żyły tez mam widoczne.
Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
Co myślicie o imieniu Helena?
Mnie się nawet podoba, ale moja koleżanka która ma tak na drugie zawsze mówiła że jest obciachowe i się go wstydziła
Nie spotkałam się ze zdrobnieniem Heleny do Leny, raczej była Helusia, Hela.

Kinga ja apetyt mam, czasem to aż mnie skręca z głodu, choć wcale tak dawno nie jadłam Także raczej mam z nim problem w drugą stronę, jest za duży i zmierza w złym kierunku (słodycze )
Dziwacznych połączeń smaków nie uświadczyłam
Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
Oj mi to apetyt niestety dopisuje cala ciaze :-/ caly czas cos podjadam. I najlepsze jest to ze nie przeszkadz mi zeby zjesc ciastko czy czekolade zaraz po pierogach z miesem. Ale na szczescie nie lacze dziwnych smakow razem
Mam to samo.. Ale ja tak w sumie zawsze jadłam, raczej mniejsze porcje a co chwilę coś, szczególnie jak siedzę w domu.
Ciastka czy czekoladę to i po śledziach mogłabym wrąbać. Dowolną ilość

hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 13:17   #3187
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a jak u was z apetytem teraz, kurcze ja bym mogła cały dzień nie jeść, nie jestem głodna nie mam na nic ochoty. Rano zjem jagło czy śliwkę, później ledwo jakiś późny obiad i tyle. Muszę zacząć sie chyba zmuszasz bo ostatnio witamin i wartości odżywczych żadnych nie dostarczam. Jak to wygląda u was?
u mnie z apetytem bez szału, przez krótki czas miałam mega głoda i ciągle coś mogłam jeść, a teraz już spokojnie, jem tak jak przed ciążą, bez wiekszych zachcianek

Cytat:
Dla mnie ostatnio fenomenalnym polaczeniem jest bulka z nutella do tego parowka na cieplo z musztarda.... Sasiedzi w czasie wyjazdu dziwnie na mnie patrzyli ;-) no i zurek moge jesc codziennie
Med, niezle Cie wzielo
Wyslane z Lumia920.
o kurde grubo
nie ogarnęłabym tego połaczenia

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 13:20   #3188
ahnessy
Rozeznanie

Cytat:
U mnie zalezy od dnia ale w przewadze sa te gdzie nie chce mi sie zbyt wiele jesc, a bywa tak ze geba mi sie nie zamyka i ciagle cos przegryzam

Macie zachciewajki czy dziwne polaczenia smakow?
Cytat:
Dziewczyny, a jak u was z apetytem teraz, kurcze ja bym mogła cały dzień nie jeść, nie jestem głodna nie mam na nic ochoty. Rano zjem jagło czy śliwkę, później ledwo jakiś późny obiad i tyle. Muszę zacząć sie chyba zmuszasz bo ostatnio witamin i wartości odżywczych żadnych nie dostarczam. Jak to wygląda u was?
ja od tygodnia mogłabym jeść non stop chodzę i wyszukuję co by tu zjeść jeszcze
a z zachcianek to nabiał jogurty zwł fantasia wiśniowa - właśnie zajadam a wczoraj wieczorem mnie naszło na budyń sokiem malinowym i wyciagnełam TZ do sklepu bo nie mieliśmy w domu
ahnessy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 13:23   #3189
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ahnessy Pokaż wiadomość
a z zachcianek to nabiał jogurty zwł fantasia wiśniowa - właśnie zajadam a wczoraj wieczorem mnie naszło na budyń sokiem malinowym i wyciagnełam TZ do sklepu bo nie mieliśmy w domu

No ja na dzisiaj kupilam manne i z sokiem bedzie ;-)
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 13:25   #3190
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Co do kaszy najmniej polecam po ugotowaniu wyłożyć kokilki malinami i kaszą, zapiec 5-10min i polać roztopioną czekoladą

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 13:30   #3191
pietrusiowata
Rozeznanie

A ja właśnie kupiłam na allegro poduchę do spania i do tego mam kocyk minky i sensorek gratis. Mąż wracając z pracy ma podjechać i go odebrać Już nie mogę się doczekać Ale się wyśpię
Stary 2015-09-09, 13:31   #3192
ahnessy
Rozeznanie

posta mi ucieło

Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
jaki to jest dokładnie krem? czy mogłabyś podać jakiś link do niego?
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...-rozstepy.html
to ten krem
zgadzam się że są ważniejsze rzeczy niż rozstępy ale skoro są możliwości to dlaczego nie skorzystać - rozstępów można się pozbyć dopóki są czerwone tych białych już nie ma szans

[1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;52702298]
U mnie gluloza niestety zwykła, bez smaku a jak to wygląda? Oni 2 razy Ci krew pobierają?
[/QUOTE]
pobierają w sumie 4 razy w tym 3 razy z żyły
na początek z palca jak jest ok poziom glukozy to pobierają z żyły i dają glukoze, potem po godzinie znów pobierają z żyły i znów czekasz godzinę i jeszcze raz - tak w diagnostyce to wygląda. Nie wiem jak wytrzymam dwie godziny na czczo i na siedząco
Stary 2015-09-09, 13:38   #3193
Casaa
Zakorzenienie

Ahnessy, pogadaj moze uda sie na kozetce polozyc, zawsze mozesz zwalic wine na mdlosci ;-) u mnie pani z punktu pobran zaklepala dla mnie lezanke, tylko kocyk mam zabrac ze soba

Wyslane z Lumia920.
Stary 2015-09-09, 14:04   #3194
ahnessy
Rozeznanie

Cytat:
Ahnessy, pogadaj moze uda sie na kozetce polozyc, zawsze mozesz zwalic wine na mdlosci ;-) u mnie pani z punktu pobran zaklepala dla mnie lezanke, tylko kocyk mam zabrac ze soba
Jest to myśl w sumie już mnie tam znają może się zlitują a jak nie to zemdleję i tyle potrójne kłucie
Stary 2015-09-09, 14:12   #3195
hariett
Zadomowienie

Podobno zdałam dzisiejszy egzamin. Super! Za to pół godziny temu laptop pociągnięty przez przewód zasilacza, który wkręcił się w obrotowe kółko krzesła wylądował na ziemi bokiem i matrycę diabli wzięli. Tzn. szkiełko jest ok, ale połowa ekranu straciła część kolorów. Tż mnie oskalpuje, udusi i zje

Stary 2015-09-09, 14:33   #3196
kinga1701
Zakorzenienie

Gratuluję zdanego egzaminu. Z laptopem juz gorzej, może jest szansa żeby naprawić.
Stary 2015-09-09, 14:37   #3197
hariett
Zadomowienie

Cytat:
Gratuluję zdanego egzaminu. Z laptopem juz gorzej, może jest szansa żeby naprawić.
Dziękuję
Musiałabym wymienić matrcę, tylko nie wiem czy to ma sens - tż wróci to się zastanowimy, bo tu są też problemy z baterią (coś nienaprawialnego ponoć), plus fizyczne obrażenia laptopa - sprzęty przenośne nie mają ze mną łatwo :/
No ale żeby nie sprawdzić nawet tego głupiego kabla... A już ostatnio mi przypominał żebym na to krzesło uważała, i co? Ehh Zawsze musze coś zniszczyć. Jak nie zgubienie telefonu, rozwalenie lustra to rzucanie laptopem.

Stary 2015-09-09, 14:39   #3198
Dotka90
Zakorzenienie

Co do imienia Helena to dla mnie ok ale ja bym nie dal Helena majac w domu Lene jednak najczestsze zdrobnienie to Helenka i wg mnie dziwnie brzmi Lenka i Helenka to jak Kasia i Basia

Ja nie mam zachcianek. O dziwnych polaczeniach to nawet nie mowie, w zycu bym nie zjadla i nutelli i musztardy jednoczesnie

My juz 6h w trasie,jeszcze dwie
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 14:42   #3199
kinga1701
Zakorzenienie

Hariett to może faktycznie nie będzie sensu naprawiać, jak nie potrzebujecie jakiegoś super sprzętu,to takie zwykły może wyjść lepiej niż ten naprawiać.
Dotka i jak droga mija, nogi Ci nie puchną?

Edytowane przez kinga1701
Czas edycji: 2015-09-09 o 14:43
Stary 2015-09-09, 14:50   #3200
Dotka90
Zakorzenienie

Na razie chyba nie, zobaczymy jak dojedziemy
Stary 2015-09-09, 14:52   #3201
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Co do imienia Helena to dla mnie ok ale ja bym nie dal Helena majac w domu Lene jednak najczestsze zdrobnienie to Helenka i wg mnie dziwnie brzmi Lenka i Helenka to jak Kasia i Basia

Ja nie mam zachcianek. O dziwnych polaczeniach to nawet nie mowie, w zycu bym nie zjadla i nutelli i musztardy jednoczesnie

My juz 6h w trasie,jeszcze dwie

Heh, w sumie nie dziwia mnie takie polaczenia bo nawet przed ciaza zdarzalo mi sie jesc chleb z kotletem mielonym i dzemem albo ser zolty z dzemem wszystko na slodko i d.upa rosnie :P

Dotka, szerokiej drogi, oby jak najszybciej mineala a w ktorym miejscu sie kwaterujecie?

Przed chwila wyszlam na spacer z psem sasiadow... Dziad mi sie zerwal ze smyczy i poszedl w dluga, w koncu go zlapalam bo zaczal bawic sie z jakims labradorem ale w miedzyczasie zdazyl sie w jakiejs padlinie wytarzac.... I taka przysluga dla sasiadow, ze maja psa do kapania :-/

Edytowane przez Casaa
Czas edycji: 2015-09-09 o 14:54
Stary 2015-09-09, 15:02   #3202
Dotka90
Zakorzenienie

Casaa my w jastrzebiej gorze - Hotel Szafir

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-09-09, 15:07   #3203
Casaa
Zakorzenienie

Aaaa, no tak pisalysmy o tym
Kalafior jest takze no
Wyslane z Lumia920.
Stary 2015-09-09, 15:17   #3204
Dotka90
Zakorzenienie

Spoko skads to znam

Stary 2015-09-09, 15:40   #3205
emia1986
Raczkowanie

Cytat:
Też bym tak patrzyła

Mi słodkie nie, rodzice przysłali ptasie mleczko niebieskie , które kocham miłością prawdziwą i co zjadłam chyba z 4 kawałki i się kiepsko czułam. Kiedyś maż marsa kupił, to pół zjadłam i mnie zamuliło. Nie słodkie nie dla mnie co mnie akurat bardzo cieszy. Jedynie chipsy paprykowe o to bym mogła jeść.
<3 chipsy paprykowa! Na szczęście w biedrze maja nowe która na liście składników ma 3pozycje. Rozgrzeszam sie tą myślą
emia1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 15:46   #3206
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Dużo zależy od lekarza jak zleci pobieranie, ogólnie wystarczy ukłuć się na czczo i po 2H przy 75G glukozy. Bo w sumie średnio ma znaczenie diagnostyczne takie częste kłucie, to już przestarzałe rekomendacje, ale niektórzy lekarze nadal chcą po godzinie i po 2.

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 15:51   #3207
czarnulax
Zakorzenienie

kinga przypomnij które Ty pieluszki zamawiałaś od tego sprzedawcy r_p77? Są ok? Któreś mówiłaś, że są bardzo cieniutkie?
I co jeszcze od niego zamówiłaś i wydaje się być ok?
Stary 2015-09-09, 15:54   #3208
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Casaa my w jastrzebiej gorze - Hotel Szafir

Jak jedziecie "siodemka" i bedziecie przejezdzac kolo Elblaga daj znac to Ci pomacham:-D

I oczywiscie udanego urlopu. Wypoczywajcie sobie:-*

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 15:59   #3209
Eleo765
Zadomowienie

Nie dam rady nadrobić 57 stron wątku :p wiec odniosę się tylko do pytania czarnuli o rajstopy ciążowe : kupiłam wczoraj w hm 2 pary rozmiaru L i nie polecam. Mają co prawda klin na brzuchu ale pas od nich ciśnie mnie w brzuch jak siedzę w pracy. A jak mam na tyłku zwykle trojki z biedry to mnie nic nie cisnie
Stary 2015-09-09, 16:00   #3210
koktajlowa7
Rozeznanie

Cytat:
Ja mam mega apetyt szczególnie na słodkie. Ale wydaje mi się, że to wina pogody, tego, że jest tak zimno i organizm szybciej traci energie.

Cytat:
Napisane przez ahnessy Pokaż wiadomość
Budyń przypomniałaś mi, że powinnam go w końcu zrobić Może też ciasto zrobię bo od wczoraj się zabieram i jeszcze nie zaczęłam.

Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość
Podobno zdałam dzisiejszy egzamin. Super! Za to pół godziny temu laptop pociągnięty przez przewód zasilacza, który wkręcił się w obrotowe kółko krzesła wylądował na ziemi bokiem i matrycę diabli wzięli. Tzn. szkiełko jest ok, ale połowa ekranu straciła część kolorów. Tż mnie oskalpuje, udusi i zje
Gratki za zdanie egzaminu

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
Dużo zależy od lekarza jak zleci pobieranie, ogólnie wystarczy ukłuć się na czczo i po 2H przy 75G glukozy. Bo w sumie średnio ma znaczenie diagnostyczne takie częste kłucie, to już przestarzałe rekomendacje, ale niektórzy lekarze nadal chcą po godzinie i po 2.
To nie wystarczy raz po 1 godzinie? Muszą być 2 godziny?

Ja to w ogóle dzisiaj się zdziwiłam miałam wykład z pierwszej pomocy z I rokiem bo nas mało i to połączyli. No i jedna laska zachwyciła się nazwiskiem moim, a zawsze każdy nazwisko męża krytykował z mojej rodziny. No, a druga zauważyła, że jestem w ciąży i trochę "złotych" rad sypnęła bo to mama dwójki dzieci 25letnia. Znowu ratownik z którym był ten wykład mówił, że na najbliższe 2-3 zajęć mamy ubrać się z miarę wygodnie bo będziemy mieć zajęcia praktyczne. On nie wie, że ja jestem w ciąży. Ale chyba taka resuscytacja krążeniowo-oddechowa na manekinie nie jest przeciwwskazana w moim stanie? Bo nie wiem co byśmy tam jeszcze mieli praktycznego robić z pierwszej pomocy.
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości